ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Όρος Πεντελικόν - μέρος 2ο - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.

- Όρος Πεντελικόν - μέρος 2ο - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.

hendrix30 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/2
ΠάναςΜέλος
06/04/2007, 13:41:07
quote:
με ενοχλουν τα παραμυθια που πλασαρονται με το ζορι ως αδιαψεσυτη αληθεια και με δικαιωματα απαγορευσης οποιουδηποτε αρνητικου σχολιασμου

Αρνητικού σχολιασμού; Οι λέξεις κακεντρεχής και ειρωνικός σου λένε κάτι;

Δεν προσεξα να υπηρξε κάποια γόνιμη αντιπαράθεση και για αυτό δεν φταις μόνο εσυ αλλά και ο JBG.

quote:
πριν καταφυγουμε σε εξωφρενικη επικληση εξωγηινων διεργασιων πρεπει παντα να εχουμε υποψη μας το νυστερι του Οκκαμ

Το φαινόμενο Hutchison το θεωρείς εξωγήινη διεργασία;

quote:
αντιθετως το παραμυθι του παπουτσωμενου γατου δεν με ενοχλει καθολου

Επειδή δεν εχει δράκο;

hendrixΜέλος
06/04/2007, 14:32:54
quote:
Οι λέξεις κακεντρεχής και ειρωνικός σου λένε κάτι;

το "κυνικο χιουμορ" σου λεει κατι?
quote:
Δεν προσεξα να υπηρξε κάποια γόνιμη αντιπαράθεση

δεν πιστευω να υποννοεις τιποτα σεξουαλικο... θα διαμαρτυρηθω στους συντονιστες!
quote:
Το φαινόμενο Hutchison το θεωρείς εξωγήινη διεργασία;

το θεωρω φανταστικη διεργασια! τους εξωγηινους τους αφηνω σε εσενα
quote:
Επειδή δεν εχει δράκο;

οχι, επειδη εχει γατο

.....
οπως καταλαβαινεις μπορω και γω να quotαρω πολλαπλως, να πεταω εξυπναδες και να κανω οτι δεν καταλαβαινω...

διαλογος ομως ετσι δεν γινεται!!

ΠάναςΜέλος
06/04/2007, 15:59:48
quote:
οπως καταλαβαινεις μπορω και γω να quotαρω πολλαπλως, να πεταω εξυπναδες και να κανω οτι δεν καταλαβαινω...

Δεν κάνεις, όντως δεν καταλαβαίνεις.

quote:
διαλογος ομως ετσι δεν γινεται!!

Μήπως δεν προσπάθησες;

XDΜέλος
06/04/2007, 16:01:46
Νομίζω πως δεν θα πρέπει να εγκλωβίζουμε την σκέψη μας σε απόλυτες ερμηνείες καθώς από όσο κατάλαβα οι παρατηρούμενες αλλοιώσεις στα έργα της σπηλιάς μπορεί να είναι απόρροια των αμφιλεγόμενων φαινομένων Hutchison μπορεί και όχι, ας μην γινόμαστε λοιπόν δογματικοί καθώς όλα τα ενδεχόμενα παραμένουν ανοιχτά.

Υ.Γ.
1. Εδώ δεν γίνεται δογματικός ο ΜΠΑΛΑΝΟΣ που «ανακάλυψε» και ασχολήθηκε με την υπόθεση συστηματικά εδώ και πολλές δεκαετίες ... θα γίνουμε όλοι εμείς που ασχολούμαστε ερασιτεχνικά τα τελευταία χρόνια; -για αυτό συστήνω ψυχραιμία προς όλες τις πλευρές!

2. Γκαντέμης ο κυρ. Κώστας και η εκπομπή του για το παρόν και τα παρόμοιας θεματολογίας topic(s) τούτου του forum καθώς ύστερα από την εκπομπή, κάτι άλλαξε στο κλίμα, νιώθω πως κανείς δεν είναι όπως ήτανε -κρίμα .

Καλή συνέχεια.

Edited by - XD on 06/04/2007 16:12:23

06/04/2007, 18:49:10
επιτρέψτε μου να ρίξω λίγες σημειώσεις, σαςν παρατηρητής κι εγώ του συμπαντικού θαύματος [αυτό το είπε ωραία ο τζώνυ και πρέπει να τα παραδεχτώ] στο οποίο ανοίκει και αυτό το τόπικ.

κατ'αρχίν δε θα λάβω θέση στο θέμα της ταυτότητας του χέντριξ, καθώς δε με ενδιαφέρει αν είναι κλώνος, εξωγήινος ή ο περιπτεράς της γειτονιάς μου.

χέντριξ, όταν επανεμφανίστηκες πριν λίγες μέρες, σου είχα ζητήσει, ενθυμούμενος παλιότερα συμβάντα, να μου εξηγήσεις τη θεωρία σου, με επιχειρήματα, για να κάνουμε σοβαρό και πολιτισμένο διάλογο, μιας κι εγώ δεν έχω διαφορές μαζί σου.

είναι προφανές πως για να πήσεις κάποιον για μια άποψη αντίθετη με τη δικιά του [ όπως π.χ. εγώ προσπαθώ να εξηγήσω στη γιαγιά μου γιατί δεν υπάρχουν θεοί, παναγίες κλπ ] πρέπει να έχεις οργανωμένα επιχειρήματα.

εγώ εξακολουθώ να μην έχω πρόβλημα μαζί σου, αλλά ακόμα περιμένω να μου δώσεις τη θεωρά σου...

ας πούμε, τι σε κάνει να αμφισβητείς το φαινόμενο χάτσισον...;

by the way, τα quotes χρησιμοποιούνται για παραποπή σε συγκεκριμένο σημείο του μυνήματος άλλου μέλους, καθώς είναι αδύνατον να γράφουμε σε κάθε μύνημα μόνο μία φράση, και να περιμένουμε να δούμε αν κάποιος άλλος έχει κάοιον ενδιασμό, για να προχωρήσουμε...

quote:
ας μην γινόμαστε λοιπόν δογματικοί καθώς όλα τα ενδεχόμενα παραμένουν ανοιχτά.

μαζί σου αδερφέ, απλά εμένα με καλύπτει προς στιγμίν...

α, και όσο για την ταλάντωση που ανέφερα προηγουμένως, ας κάνει κάποιος τον κόπο να δει τον ορισμό της ταλάντωσης. προφανώς δεν εννοώ σεισμό, γιατί τότε θα έλεγα "δόνηση". φανταστείτε ένα λάστιχο, που το έχουμε πιάσει απ' τη μία μεριά και το κουνάμε πάνω κάτω. κάθε σημείο του εκτελεί, σε ιδανικές συνθήκες, εκτελεί απλή αρμονική ταλάντωση. η όλη κίνηση του λάστιχου μπορεί να παρομοιαστεί με ένα κύμα. αυτή την εντύπωση μου δίνουν οι λαμαρίνες. ότι έκαναν δηλαδή τέτοια κίνηση. άλλοι λένε ότι όλο το τούνελ συσπάστηκε κατά μήκος του, σαν την κίνηση που κάνει ένα φίδι... δεν ξέρω περί αυτού...

και κάτι τελευταίο...

quote:
Ρε παιδιά τι γίνεται με τα μάρμαρα στο βουνό? Τελευταία βλέπω ένα φορτηγό (κόκκινη καρότσα) να πηγαινοέρχεται στους χωματόδρομους -στα λατομεία. Χθές είδα από μακριά ένα κίτρινο όχημα που ίσως να ταν φορτωτήςε. Τι διάολο γίνεται εκεί πάνω? Ποιός τους ελέγχει?

φίλε μου, έχουν ληφθεί μέτρα περί του θέματος. δε θέλω να επεκταθώ μιάς και αφορά άλλους, αλλά ελπίζουμε ότι η δουλειά αυτή θα σταματήσει σύντομα. άλλωστε η εξόρηξη είναι παράνομη...

hendrixΜέλος
06/04/2007, 21:52:40
την θεωρια μου την ειπα (απορω που δεν την ακουσες ): απλες φυσικες διαδικασιες πχ ενα χτυπημα στην σιδηροδοκο απο ενα ογκωδες μηχανημα, κακοχυμενο μπετον, προχειροφτιαγμενη γαλαρια χωρις σωστη ευθυγραμμιση, κλπ

(μετεφερα επισης και πληροφοριες/παρατηρησεις καποιου φιλου)

τωρα για το φαινομενο χατσισον: δεν θα απολογηθω εγω που δεν το δεχομαι!! δεν ειμαι εγω που θε φερω αποδειξεις υπερ η εναντιον του αλλα εσεις που το υποστηριζετε ως υπαρκτο μεν (ενω δεν ειναι), ως ικανο να εξηγησει διαφορα "πεντελικα μυστηρια" (απο που κι ως που?) αλλα και ως αυτοαποδεικνυομενο με βαση αυτα ακριβως τα παραξενα που δηθεν εξηγει!!!

μηπως κατι δεν παει καλα με την λογικη σας αναλυση??

εξαλλου αν το καλοεξετασεις (στα πλαισια φυσικα της μυθιστορηματικης φαντασιας, ετσι?) ακομα και το φαινομενο χατσισον δεν θα δημιουργουσε αυτη την εικονα

τα περι ταλαντωσεων του τουνελ (σιδερα μπετα μαρμαρα ολα μαζι το ιδιο???) ειναι λιγακι εωλα! δεν νομιζω οτι χρειαζεται πολυ αναλυση!

αποψη μου: ο συγγραφεας του παραμυθιου εχει παρασυρθει απο τα χολυγουντιανα εφε και δεν εχει πραγματικη επιγνωση των φυσικων φαινομενων... το σεναριο μπαζει!!

07/04/2007, 00:42:14
quote:
απλες φυσικες διαδικασιες

ok, απλά επειδή σε κάθε ποστ έδινες και διαφορετική εκδοχή [θέρμανση, κρούση και λοιπά] ήθελα απλώς να δω αν είχες καταλήξει σε μια. δεκτό...

quote:
δεν θα απολογηθω εγω που δεν το δεχομαι

δεν είπα κάτι τέτοιο.

για το φαινόμενο Hutchison, θέλω αποδήξεις για το ότι δεν υπάρχει. δεν αποδηκνύουν τα πεντελικά μυστήρια το φαινόμενο, αλλά με τη βοήθεια του φαινομένου, μπορούν να εξηγηθούν πολλά. εν τω μεταξύ, το φαινόμενο hutchison διδάσκεται κανονικά σε πολλά εκπαιδευτικά ιδρύματα, όπως και στη σχολή μου, και θεωρείται επειστημονικά αποδεκτό.

quote:
σιδερα μπετα μαρμαρα ολα μαζι το ιδιο???

δε θα μου φαινόταν περίεργο, αν μιλάμε βέβαια για κάποιο φαινόμενο διαφορετικό του συντονισμού συχνοτήτων [καθώς κάθε υλικό έχει διαφορετική ιδιοσυχνότητα] αλλά για ένα φαινόμενο που επιρεάζει την ύλη στο σύνολό της.

quote:
ο συγγραφεας του παραμυθιου...

ποιός συγγραφέας, ποιού παραμυθιού; και αλίμονο, αν το σενάριο δεν έμπαζε, δε θα μιλάγαμε για μυστήριο...

XDΜέλος
07/04/2007, 11:13:25
quote:

για το φαινόμενο Hutchison, θέλω αποδήξεις για το ότι δεν υπάρχει. δεν αποδηκνύουν τα πεντελικά μυστήρια το φαινόμενο, αλλά με τη βοήθεια του φαινομένου, μπορούν να εξηγηθούν πολλά. εν τω μεταξύ, το φαινόμενο hutchison διδάσκεται κανονικά σε πολλά εκπαιδευτικά ιδρύματα, όπως και στη σχολή μου, και θεωρείται επειστημονικά αποδεκτό.

Μια μικρή ερώτηση, δηλαδή μπορείτε να αναπαραγάγετε (πχ. κατά βούλησιν) στο εργαστήριο σας το φαινόμενο ή το αντιμετωπίζετε ως ένα φυσικό θεωρητικό ενδεχόμενο;

Ευχαριστώ.

Υ.Γ.
1ον) Μιας και ασχολείσαι με το "φαινόμενο" ψάξε επίσης τις θεωρείες του αυτοδίδακτου εφευρέτη Mel Winfield ο οποίος υποστηρίζει (με τεκμήρια την αλληλογραφία του) ότι σε αυτές βασίσθηκε ο "πολύς" επίσης αυτοδίδακτος εφευρέτης κος. J. Hutchison

2ον) Και μια μικρή παρατήρηση, τα "φαινόμενα" σύμφωνα με τον J. Hutchison ανακαλύφθηκαν το 1979-1980. Σε πια φάση σχετίζονται λοιπόν χρονικά με τα έργα στην Σπηλιά; (πρόσεξε, δεν αποκλείω τον συσχετισμό τους αργότερα, αλλά αμφιβάλω για το εάν ήταν αιτία των αρχικών εργασιών..) καθώς σύμφωνα με τον ΜΠΑΛΑΝΟ οι εργασίες στην Πεντέλη ξεκινούν το 1977 δηλαδή 2 χρόνια πριν την ανακάλυψη των φαινομένων από τον Hutchison..

Edited by - XD on 07/04/2007 11:57:03

hendrixΜέλος
07/04/2007, 13:02:37
και με διαφορα αμαλγαματα μπορουμε να πετυχουμε εντυπωσιακα φαινομενα σαν κι αυτο

http://www.theverylastpageoftheinternet.com/otherdevices/hutchison/JH_Effect03.jpg

κι ακομα περισσοτερο

07/04/2007, 13:11:31
quote:
πορείτε να αναπαραγάγετε (πχ. κατά βούλησιν) στο εργαστήριο σας το φαινόμενο ή το αντιμετωπίζετε ως ένα φυσικό θεωρητικό ενδεχόμενο;

δεν μπορώ να το αναπαράγω, αλλά δεν αποκλύω ότι υφήσταται. και αν υφήσταται, με καλύπτει ως αιτία του φαινομένου.

quote:
Μιας και ασχολείσαι με το "φαινόμενο" ψάξε επίσης τις θεωρείες του αυτοδίδακτου εφευρέτη Mel Winfield ο οποίος υποστηρίζει (με τεκμήρια την αλληλογραφία του) ότι σε αυτές βασίσθηκε ο "πολύς" επίσης αυτοδίδακτος εφευρέτης κος. J. Hutchison

αφού δεν ήταν έλληνας, δε με ενδιαφέρει
ξέρουμε πότε έγινε αυτό; γιατί αν έγινε νωρήτερα, αναιρεί το υγ2 σου!

άλλωστε, αφ'ενός, το πότε εξέδωσε την εργασία του δε δείχνει πότε την τελειοποίησε [ο χάτσισον] και φυσικά, κανείς δεν είπε ότι αυτό το φαινόμενο ήταν η βάση των εργασιών στα τούνελ... μπορεί να έτυχε...

...χέντριξ, διευκρίνησε !