- και γιατι να βαλω τιτλο?μπειτε και δειτε - .-= Η ΨΥΧΗ =-.
αισθάνομαι υποχρεωμένος
να παραθέσω και το κλασσικό:
Though I speak with the tonques of angels
if have not love...
My words would resound with but a tinkling cymbal.
And though I have the gift of prophecy...
And understand all mysteries...
and all knowledge...
And though I have all faith
So that I could remove mountains,
if have not love...
I am nothing.
Love is patient, full of goodness,
Love tolerates all things,
Aspires to all things,
Love never dies,
while the prophecies shall be done away,
tonques shall be silenced,
knowledge shall fade...
thus then shall linger only
faith, hope, and love...
but the greatest of these...
is love.
Καλή Κυριακή ![]()
"Εάν λαλώ τας γλώσσας των ανθρώπων και των αγγέλων,αγάπη δε μη έχω, ,
έγεινα χαλκός ηχών, ή κύμβαλον αλλαλάζον.
Και εάν έχω έχω προφητεία, και εξεύρω τα πάντα τα μυστήρια και πάσαν την γνωσιν, και εάν έχω πάσαν την πίστιν, ώστε να μετατοπίζω όρη, αγάπην δε μη έχω, είμαι ουδέν.
Και εάν πάντα τα υπάρχοντά μου διανείμω, και εάν παραδώσω το σώμα μου δια να καυθώ, αγάπην δε μη έχω, ουδέν ωφελούμαι.
Η αγάπη μακροθυμεί, αγαθοποιεί, η αγάπη δεν φθονεί, η αγάπη δεν αυθαδιάζει, δεν επαιρεται, δεν ασχημονεί, δεν ζητεί τα εαυτής, δεν παροξύνεται, δεν διαλογίζεται το κακόν, δεν χαίρει εις την αδικίαν, συγχαίρει δε εις την αλήθειαν. Πάντα ανέχεται, πάντα πιστεύει, πάντα ελπίζει, πάντα υπομένει.
Η αγάπη ουδέποτε εκπίπτει, τα αλλα όμως, είτε προφητείαι είναι, θέλουσι καταργηθή, είτε γλώσσαι, θέλουσι παύσει, είτε γνώσις, θέλει καταργηθή, Διότι κατά μέρος γινώσκομεν, και κατά μέρος προφητεύομεν, όταν όμως έλθει το τέλειον, τότε το κατά μέρος θέλει καταργηθή.
Οτε ήμην νήπιος, ως νήπιος ελάλουν, ως νήπιος εφρόνουν, ως νήπιος εσυλλογιζόμην, ότε όμως έγεινα ανήρ, κατήργησα τα του νηπίου, διότι τώρα βλέπομεν δια κατόπτρου αινιγματωδώς, τότε δε πρόσωπον προς πρόσωπον, τώρα γνωρίζω κατά μέρος, τότε θέλω γνωρίσει καθώς και εγνωρίσθην.
Τώρα δε μένει πίστις, ελπίς, αγάπη, τα τρία ταύτα,
μεγαλυτέρα δε τούτων είναι η αγάπη"
Φίλε aenaon, να 'σαι πάντα καλά.....και καλή κυριακή![]()
...για όλα υπάρχει καιρός και τρόπος...
ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΘΕΙ ΜΕ ΤΕΤΟΙΟ ΤΡΟΠΟ,ΕΧΕΙΣ ΔΙΚΙΟ!
ΩΡΑΙΟ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ-ΚΕΙΜΕΝΟ..ΕΙΤΕ ΓΡΑΜΜΕΝΟ ΣΤΑ ΑΓΓΛΙΚΑ,ΕΙΤΕ ΣΕ ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ..ΔΕΝ ΤΟ ΕΙΧΑ ΞΑΝΑΔΕΙ-ΞΑΝΑΚΟΥΣΕΙ..
ΚΑΛΗ ΚΥΡΙΑΚΗ ΚΑΙ ΑΠΟ ΜΕΝΑ
ΝΑ ΧΑΜΟΓΕΛΑΣ,ΚΑΝΕΙ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΝΑ ΑΝΗΣΥΧΟΥΝ
μια σημείωση: το αγγλικό είναι απόδοση-συντόμευση που έγινε χάριν της "ΜΠΛΕ ΤΑΙΝΙΑΣ" της τριλογίας του Κισλόφσκι. Αυθεντικό είναι το ελληνικό - νομίζω από τον Απόστολο Παύλο - ... thanks galadriel
ΜΑ ΟΤΑΝ ΔΕΝ ΕΧΩ ΝΑ ΑΜΥΝΘΩ ΜΕ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΩ??..ΔΕΝ ΕΝΝΟΩ ΠΩΣ ΑΜΥΝΟΜΑΙ ΠΑΝΤΟΥ ΜΕ ΕΝΑ ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΓΙΑΤΙ ΤΟΤΕ ΘΑ ΗΜΟΥΝ ΧΑΖΟΧΑΡΟΥΜΕΝΗ!!..
Υ.Γ.ΠΟΥ ΠΗΓΕ ΤΟ "ΓΙΑ ΟΛΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ ΤΡΟΠΟΣ"???ΜΑΣ ΕΓΚΑΤΕΛΕΙΨΕ??
quote:
ΜΑ ΟΤΑΝ ΔΕΝ ΕΧΩ ΝΑ ΑΜΥΝΘΩ ΜΕ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΩ??..
Κάνε στην άκρη να περάσει
Και όσο για το κρύο ή ένα ζεστό πουλόβερ με ζεστή σοκολάτα στο χέρι ή .................