- Προφητεία από το τραχώνι της λεμεσσού - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.
Δεν ειμαι σε θεση να επιβεβαιωσω οσα καταθετεις για το [Ομηρεω].
Από τα λεξικα που χρησιμοποιω το ρημα [ομηρεω] ερμηνευεται [συναντω] είναι παραγωγο του ουσιαστικου [ο ομηρος=ενεχυρο-ασφαλεια-ομηρος]
Στην Οδυσσεια το συνανταμαι μονο στον αοριστο στο στιχο [π468]
Ωμηρησε=1161[9]=συναντησε
Τα λεμε
quote:Αυτό το "800 πχ" skartados είναι εμβόλιμο για δύο λόγους.
Και ομως εν ετη 2011 υπαρχουν ανθρωποι που αναρωτιουνται πως εμαθε ο ομηρος ελληνικα το 800 π.χ....
Διότι ο Ομηρος φαίνεται ν' αγνοεί την καταστροφή της Κρήτης από την έκρηξη του ηφαιστίου της Σαντορίνης.
Περιγράφει σαν καλοχτισμένες πόλεις την Φαιστό και την Κνωσσό.
Και διότι η γλώσσα που χρησιμοποιεί δεν έχει πολύ σχέση με την γλώσσα του Ησίοδου και του Πλάτωνα 200-300 χρόνια μετά, αν αναλογιστούμε ότι η γλώσσα του Πλάτωνα με την γλώσσα του Πρόκλου 800 χρόνια μετά έχουν ελάχιστες διαφορές.
Μάλλον έζησε και περιγράφει γεγονότα που διαδραματίστηκεν ΠΟΛΥ πιο πριν από εκεί που τον τοποθετεί ο Ηρόδοτος.
ΠΡΙΝ από την έκρηξη του ηφαιστίου...

Edited by - Αίολος on 27/09/2011 12:34:46
Περί Κακοηθείας Ηροδότου
"Ο Πλούταρχος διατυπώνει μιά βαρύτατη κατηγορία εναντίον του (Πλούταρχος, Περί κακοηθείας Ηροδότου, 31). Ζήτησε λέει χρήματα απ` τους Θηβαίους . Και επειδή δεν του έδωσαν έγραψε ότι στις Θερμοπύλες δείλιασαν και παραδόθηκαν."
Για το χρήμα κι αυτός...

Θα ηθελα να σου δειξω κατι που βρηκα τωρα:
http://ethnologic.blogspot.com/2011/10/blog-post_08.html
"Συγκλονιστική ανακάλυψη!
Προϊστορική στήλη 6000 ετών με ελληνικά γράμματα!
Μια απίστευτη ανακάλυψη έφερε στο φως η αρχαιολογική σκαπάνη στις ανασκαφές του προϊστορικού οικισμού του Αρχοντικού Πέλλας, λίγες μέρες πριν κλείσει η ανασκαφική περίοδος (καλοκαίρι 2011). Αποκαλύφθηκε στα κατώτερα στρώματα του οικισμού πέτρινη στήλη, διαστάσεων περίπου 30Χ20 εκατ. [...] "
Η συνεχεια στο link που παραθεσα παραπανω.
Η αποψη μου είναι πως η συγκεκριμενη πετρα δεν μπορει να φερει καμια ανατροπη δεδομενων.Ουτε πως προκειται για συγκλονιστικη ανακαλυψη.
Ας βαλουμε καποιο μετρο στις ανωνυμες «συγκλονιστικες ανακαλυψεις».
Οι «επιστημονες» είναι μουδιασμενοι για καποιο ιδιαιτερο λογο και αυτος δεν είναι άλλος από την πληρη ασημαντοτητα του ευρηματος.
Ας μη δινουμε οπλα στους σκεπτικιστες.
Τα λεμε
αν θελεις να συζητησεις κατι με μενα,οπως για το ποτε εζησε ο ΟΜΗΡΟΣ,ακουω.
τα λεμε
Απλά έθεσα υπ' όψιν σας κάτι που ίσως δεν γνωρίζατε, άσχετα αν απευθυνόμουν στον σκαρταδο.
Αν διαφωνείς σε κάτι, το συζητάμε.

Edited by - Αίολος on 10/10/2011 16:29:27
αιολε
θα τα πουμε,δωσε μου λιγο χρονο να τακτοποιησω τις σκεψεις μου.
τα λεμε

Edited by - Αίολος on 10/10/2011 22:00:43
Σου καταθετω μια περιλιψη των θεσεων μου ,μετα την δηλωση σου πως τις αγνοεις,ώστε να διευκολυνω τον διαλογο.
Ο γαλαξιας μας ονομαζεται ΑΡΓΟΣ βρισκεται στη διαδικασια επικοισμου του από ανθρωπινη ζωη και ο μισος ηδη κατοικειται.Επικεφαλης του επικοισμου του γαλαξια είναι η θεα ΑΘΗΝΑ.
Στο αστρικο μας συστημα κυριαρχος-κατοικημενος πλανητης ηταν ο ΑΡΗΣ,καταστραφηκε πριν [100] Μεγαλους Ενιαυτους ,από τους Ελληνες Αθανατους [ΕΡΜΗΣ]*για παραβιαση του γαλαξιακου δικαιου.
• Ερμης Αργειφοντης =ο φονεας των Αργειων,των κατοικων του γαλαξια Αργους δηλαδη.
Ο πλανητης μας μπηκε στην διαδικασια επικοισμου του πριν 3,3 δις.χρονια ανεπιτυχως.
Πριν [100] Μεγαλους Ενιαυτους ο πλανητης μας δοθηκε προς εκμεταλλευση στους γειτονες μας ΑΧΑΙΟΥΣ ,για [100] Μεγαλους Ενιαυτους.Το χρονικο αυτό διαστημα τελειωσε πριν από [4331] χρονια ακριβως,όταν η εποχη του ΤΑΥΡΟΥ συναντησε την εποχη του ΚΡΙΟΥ για εκατοστη φορα.Ηταν η χρονια που εμεις γνωριζουμε σαν [2320 Π.Χ.]
Το [1] της εποχης του ΚΡΙΟΥ η [2320 Π.Χ.] η θεα Αθηνα,μαζι με τον Μενελαο ,βασιληα των Δαναων του πιο παλιου και πιο πιστου συμμαχου των Ελληνων Αθανατων στο γαλαξια,ηρθε στη ΓΗ για να επιβαλλει τη θεληση των Αθανατων Ελληνων.Ο λογος ηταν η αρνηση των Αχαιων να εγκαταλειψουν το αστρικο μας συστημα και τον πλανητη μας.
Επηλθε συμφωνια να δοθει μια δευτερη ευκαιρια στον πλανητη. Οι ΑΧΑΙΟΙ εγκαταλειπουν τον πλανητη.Νεοι ανθρωποι επρεπε να δημιουργηθουν που σε συγκεκριμενο χρονικο διαστημα [τρεις ενιαυτοι= 3Χ2160=6.480 χρονια] θα επρεπε να γινουν ισοι με τους υπολοιπους Αργειους και να μπορεσουν να ταξιδεψουν στο γαλαξια.Αποτυχια των Γηινων σημαινει επιστροφη στο καθεστως δουλειας των γειτονων μας στη σπειρα του ΩΡΙΩΝΑ.
Ο πρωτος συγχρονος ανθρωπος που δημιουργηθηκε από τους υπευθυνους επικοισμου του πλανητη μας, με τα δεδομενα που πληρουσαν την συμφωνια των δυο μερων,ηταν οι ΜΥΚΗΝΑΙΟΙ το [700] της εποχης του ΚΡΙΟΥ η [1620 Π.Χ.] χρονολογια που συμπιπτει ακριβως με την εκρηξη του ηφαιστιου της Σαντορινης!!!
[380] χρονια αργοτερα το [1080] της εποχης του ΚΡΙΟΥ η [1240 Π.Χ.], οι ΜΥΚΗΝΑΙΟΙ αποσυρθηκαν ως μη πληρουντες ακριβως τους ορους της συμφωνιας . Αντικατασταθηκαν με τους ΔΩΡΙΕΙΣ τους προγονους του σημερινου Δυτικου ανθρωπου.Ταυτοχρονα διαφοροι λαοι της ανατολικης Μεσογειου εξαφανιζονται μυστηριωδως!!!
Μετα την δημιουργια των ΔΩΡΙΕΩΝ [1240Π.Χ.] ακολουθουν οι [4] μαυροι αιωνες της Ελληνικης Ιστοριας.Το [840 Π.Χ. ] εμφανιζεται ο ΟΜΗΡΟΣ μαζι με την ΟΔΥΣΣΕΙΑ και την ΙΛΙΑΔΑ.Δηλαδη εμφανιζεται από το «πουθενα» η ΟΜΗΡΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ πληρης ,με το αλφαβητο της κ.λ.π. Μετα όλα ηταν ευκολα για την δημιουργια της ενδοξης Αρχαιας Ελληνικης Ιστοριας.
Χονδρικα ,αυτος είναι ο σκελετος της θεωριας που προκυπτει από την αποκωδικοποιηση μερους μονο της ΟΔΥΣΣΕΙΑΣ που αποτελει και την βασικη πηγη αυτων των πληροφοριων.Αλλες πηγες αποτελουν τα μεγαλιθικα μνημεια των αρχαιων ΜΥΚΗΝΩΝ, τα συμβολα στην αιθουσα του θρονου στη ΚΝΩΣΣΟ της ΚΡΗΤΗΣ κ.α.
Η θεα ΑΘΗΝΑ από το [2320 Π.Χ.] είναι υπευθυνη για ότι συμβαινει στον πλανητη.Προσωπικη μου αποψη είναι πως η εκρηξη του ηφαιστιου στην Σαντορινη ηταν μερος του σχεδιασμου της,με σκοπο την αποδυναμωση κάθε αντιστασης στους νέο δημιουργηθεντες ΜΥΚΗΝΑΙΟΥΣ.Το ιδιο πιστευω και για την εξαφανιση των λαων της ανατολικης Μεσογειου το [1240 π.χ.] αυτή την φορα για την ομαλη επιβολη των νεοδημιουργηθεντων ΔΩΡΙΕΩΝ.
Φυσικα και ο ΟΜΗΡΟΣ είναι «ανθρωπος» των ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΘΑΝΑΤΩΝ.Υποψιαζομαι μαλιστα ότι ακομη και σημερα είναι μαζι μας.
Αιολε αυτές είναι οι θεσεις μου,κατεθεσε αν θελεις και τις δικες σου για να αρχισει ο διαλογος.
Τα λεμε
quote:
Με την ησυχία σου και μην ξεχνάς ότι δεν μας έχεις καταθέσει την δική σου θέση...
Edited by - Αίολος on 10/10/2011 22:00:43
Τώρα γαίδαρε δεν υπάρχει ποια η φτηνή δικαιολογία “δεν ήξερα”
Ρώτησες και έμαθες....
Καλά να πάθεις
Οι ηλικίες έπαιζαν από 20- 65 χρονών.
Το τοπίο ήταν μαγικό ετσι κι αλλιώς αλλά και το φεγγάρι από μόνο του σου δημιουργούσε φανταστικά συναισθήματα.
Μετά από την κλασική κουποκατάνυξη μετά του ντόπιου εριφίου ακολούθησε η δικιά μας λυρική ποίηση , έχει τα ίδια μέτρα με τον δεκαπεντασύλλαβο του Ομήρου, ξεκινήσαμε με επικό χρώμα στα τραγούδια μας αλλά λίγες ώρες πριν την αυγή υμνήσαμε δεόντως το φεγγάρι όπως κάνουν εκατονταετίες τώρα και οι προγενέστεροι μας! Έπειτα σειρά στην καρδιά μας πήρε το άλλο το αστέρι, αυτό το πιο φωτεινό που ξεχωρίζει με το ξημέρωμα…
Και σιγά σιγά «γενηθήτω φως», το μυαλό η καρδιά άρχισε να μιλάει για τον Ήλιο.
Τον ήλιο τον παντοτινό ( hellomiHelojορτZ) , δεχτήκαμε το φως του μέχρι εκεί που έπρεπε , γιατί το καλοκαίρι καίει ο ΗΛΙΟΣ!
Ειδικά τις ευαίσθητες επιδερμίδες των μικρών παιδιών που δεν έχουν συνηθίσει τις υπεριώδεις αχτίδες του.
Σιγά σιγά το πάρτυ λάμβανε τέλος, άλλοι πήγαιναν για ύπνο (όχι ότι ήταν ξύπνιοι μέχρι τότε) άλλοι απομονώθηκαν στις σκέψεις τους , και κάποιοι άλλοι άρχισαν να φιλοσοφούν.
Η τάξη και ο σεβασμός της συζήτησης ήταν το μαργαριτάρι της βραδιάς, πιο πολύτιμο και από το ίδιο το αντικείμενο της συζήτησης !
Και ξαφνικά μπαίνει ένα ερώτημα που έμεινε αναπάντητο, το ερώτημα αυτό θα ήθελα να το μοιραστώ μαζί σας , προσδοκώντας όχι μια απάντηση αλλά ένα τρόπο σκέψης που θα με οδηγήσει να πλησιάσω την απάντηση, αν υπάρχει…
Το ερώτημα που τέθηκε ,σε πρώτο ενικό , είναι το εξής: «έχω δικαίωμα να αποφασίσω εγώ, πόσα χρόνια θα παραμείνω σε αυτόν τον κόσμο»;
Δηλαδή αν για τον Α ή Β λόγω θεωρώ ότι μου αρκεί το πέρασμα από αυτήν την ζωή ή αν θεωρώ ότι για κάποιο πιο ωφέλιμο ( σύμφωνα με τα υποκειμενικά μου κριτήρια) σκοπό πρέπει να φύγω από αυτήν την διάσταση , έχω δικαίωμα;
Τα παραδείγματα είναι τυχαία , θα μπορούσα να αναφέρω 1002 τα οποία πάντα είναι υποκειμενικά ,όμως δεν θέλω να εστιαστεί η συζήτηση στους λόγους αλλά στο αν έχω το ελεύθερο σαν οντότητα να κάνω αυτήν την επιλογή για κάποιους χ λόγους που εγώ έχω αποφασίσει.
Είμαι τελικά ελεύθερος να κάνω τις επιλογές μου;
Κι αν αυτές οι επιλογές επηρεάζουν την ζωή άλλων συνανθρώπων μέχρι πιο σημείο πρέπει να τις λάβουμε υπόψη;

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΚΑΙ ΣΥΓΝΩΜΗ
Edited by - rizitis on 22/08/2005 22:21:31
αν είχες το δικαίωμα να αποφασίσεις εσύ το πόσα χρόνια θα παραμίνεις στην ζωή τοτε πράγματα θα γινόταν ακόμη ποιο πολύπλοκα.
Πάραδειγμα, όταν είσουν στην εφηβία σαν παιδί είχες αρκετά προβλήματα, και ένα κάποιο απο όλα αυτα τα προβλήματα σε δυσαρεστούσαν τόσο που αποφάσιζες να φύγεις απο την ζωή. Ο κάθε άνθρωπος έρχεται στην ζωή με κάποιον σκοπό τον οποίο πολλές φορες δεν τον αντιλαμβανώμαστε, μπορεί να είναι το οτιδήποτε απο τό να κάνεις οικογένεια μεχρι το οτιδήποτε άλλο.
Εδω καλά καλά δεν ξέρουμε τον λόγο για τον οποίο υπάρχουμε θα ξέραμε ποτε εχει τελειώσει.
Επίσης θα μπορούσε να ήσουν ενας άνθρωπος δειλός με φόβο για τον θάνατο και χωρίς να ξέρεις το τι είναι αυτο που θα αντιμετωπίσεις εκεί που θα πας ετσι πολοί ανθρωποι θα αποφάσιζαν να μείνουν αιώνια στην ζωή.Πράγμα που δεν είναι καλό, για ευνόητους λόγους.
Απο την άλλη φαντάσου οτι είσαι ενας άνθρωπος που έχει κάποιους εχθρούς και τους μισείς θανάσιμα.Καταλαβαίνεις τι θα έκανες θα έκανες το χειρότερο κακό σε αυτούς που μισείς, και ίσως ακόμα και να τους σκότωνες και μετα θα έφευγες απο την ζωή για να μην υποστείς τις συνέπειες.
Ελπίζω να σε βοήθησα να καταλάβεις τους λόγους για τους οποίους δεν πρέπει να αποφασίζεις εσυ για το πότε θα φύγεις απο την ζωή
Πάντα φιλικά.
Το παρελθόν είναι δάσκαλος του παρόντοσ και οδηγός του μέλοντος
Κάποια ερωτήματα γεννήθηκαν διαβάζοντας την τοποθέτηση σου.
Και ποιος είναι αυτός που μου δίνει αυτήν την αποστολή ;
Και πως μπορεί κάποιος να την αναλάβει αν αδυνατεί να την βρει ;
Μπορούμε να κρίνουμε το αν κάποιος έχει ολοκληρώσει την αποστολή του ;
Με ποια κριτήρια;
Εδώ δεν ξέρουμε για πιο λόγο υπάρχουμε λες!
Τότε γιατί να υπάρχουμε ;
Φιλικά πάντα φίλε.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΚΑΙ ΣΥΓΝΩΜΗ
ΑΠΟ ΠΟΥ ΕΙΜΑΙ;
ΠΟΙΟΣ ΕΙΜΑΙ;
ΠΟΥ ΠΑΩ;
Ο ΦΙΛΟΣ ΠΟΥ ΕΚΑΝΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ ΕΙΠΕ : "ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΩ ΤΗΝ ΥΠΑΡΞΗ ΜΟΥ ΕΤΣΙ ΟΠΩΣ ΕΙΜΑΙ "ΤΩΡΑ" ΔΕΝ ΕΧΩ ΑΛΛΗ ΕΠΙΛΟΓΗ ΑΠΟ ΤΟ ΝΑ ΤΟ ΨΑΞΩ ΣΕ ΑΛΛΗ "ΜΟΡΦΗ"."
ΑΝΟΙΞΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΟΠΙΚ ΓΙΑΤΙ ΕΧΩ ΣΗΚΩΣΕΙ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΨΗΛΑ !
ΠΡΟΣΠΑΘΩ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΣΑΣ ΓΝΩΣΕΙΣ ΝΑ ΒΡΩ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ!
ΑΝ ΘΕΣ ΑΝΑΛΥΣΕ ΤΟ ΠΕΡΙ ΒΑΡΥΤΗΤΑΣ ΤΩΝ ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ...
`
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΚΑΙ ΣΥΓΝΩΜΗ
Edited by - rizitis on 23/08/2005 05:27:05
Κατ’ αρχήν γιατί θα προκαλέσει πόνο γύρω του.
Αν έχει ο ίδιος οικογένεια, δεν το συζητώ καν, και είχα πρόσφατα ένα περιστατικό στον μακρινό (ευτυχώς) κύκλο μου.
Αλλά και να μην έχει, υπάρχουν γονείς, αδέρφια, φίλοι.
Έπειτα, εφόσον δεν του δίνεται το δικαίωμα να παρατείνει τη ζωή του, εάν το επιθυμεί, δεν πρέπει να την αφαιρεί και νωρίτερα.
Τρίτον (και ίσως σημαντικότερον), δεν έχω ακούσει κανέναν που να νιώθει πλήρης και ευτυχισμένος και να έχει και σώας τας φρένας του, που να θέλει να αυτοκτονήσει. Όσοι το κάνουν, είτε έχουν ψυχολογικά προβλήματα, οπότε σαφώς και πρέπει να τους εμποδίσουμε (αν τους προλάβουμε), είτε έχουν οικονομικά, σεξουαλικά, ερωτικά, κ.τ.λ. προβλήματα, οπότε νιώθουν απογοητευμένοι από τη ζωή.
Δεν έχω ακούσει ποτέ κανέναν να λέει, είμαι καλά, έφτιαξα μία όμορφη οικογένεια, την τακτοποίησα, γνώρισα τον έρωτα σε όλο του το μεγαλείο, αγάπησα και αγαπήθηκα, ταξίδεψα και γνώρισα μέρη, διάβασα και έμαθα, και τώρα νιώθω την ανάγκη να φύγω από αυτή τη ζωή, η οποία ότι είχε να μου δώσει, μου το έδωσε, και θέλω να περάσω στο αλλού (όπου κι αν είναι αυτό) και να συνεχίσω το ταξίδι της ψυχής μου. Και είμαι έτοιμος να πάρω το ρίσκο του να μην υπάρχει τίποτα μετά.
Αν το άκουγα αυτό (και ήξερα ότι ο άνθρωπος τα εννοεί και δεν είναι τρελός) και αν είχε καταφέρει να τα εξηγήσει και στην οικογένειά του ώστε να μην πονέσουν αλλά να συναινέσουν στην συνειδητή απόφαση και επιθυμία του, θα έλεγα ΝΑΙ. Έχει το δικαίωμα να το κάνει. ΜΟΝΟ ΤΟΤΕ.
Αγαπητέ morpheaus
Κάποια ερωτήματα γεννήθηκαν διαβάζοντας την τοποθέτηση σου.
Και ποιος είναι αυτός που μου δίνει αυτήν την αποστολή ;
Και πως μπορεί κάποιος να την αναλάβει αν αδυνατεί να την βρει ;
Μπορούμε να κρίνουμε το αν κάποιος έχει ολοκληρώσει την αποστολή του ;
Με ποια κριτήρια;
Εδώ δεν ξέρουμε για πιο λόγο υπάρχουμε λες!
Τότε γιατί να υπάρχουμε ;
Φιλικά πάντα φίλε.
Aγαπητέ rizitis
Αυτός που σου έδωσε την ζωή αυτός αποφασίζει και για το πότε θα φύγεις, δεν επέλεξες εσύ το πότε θα έρθεις και δεν επιλέγεις εσύ το ποτε θα φύγεις.
Καποιος άλλος επέλεξε για εσένα, ειται αυτός ειναι ο θεός των Χριστιανών ειται είναι ο οποισδήποτε άλλος.Αυτο δεν είναι σε θέση να το γνωρίζει κανένας οσα και αν λέγονται και όσα και αν υποστηρίζονται.
Πάντα σχεδόν μαθαίνουμε τον λόγο για τον οποίο υπάρχουμε, έστω και στα τελαιυτέα λεπτά της ζωής μας, ή ακόμα η υπαρξή μας να οφελή σκοπούς του μέλλοντος, π.χ. μπορεί τα παιδιά των παιδιών των παιδιών σου να αποκτήσουν μια τέτοια κοινωνική θέση που να κάνουν ριζικές μεταβολές σε όλο των κόσμο.
Το ξέρω οτι ακούγεται λίγο πολύ αλλα για σκέψου τους ήρωες της Ελληνικής Ιστορίες αν δεν υπήρχαν οι παππούδες των παππούδων τους δεν θα υπήρχαν ούτε και αυτοί.
Ακόμα μπορεί ο σκοπός της ζωή σου να είναι μπροστά στα μάτια σου και να μην τον έχεις δεί, ολά αυτα που κάνεις καθημερινά ολα αυτα τα απλά, τις ποιο πολλές φορες πράγματα, να είναι ενα μέρος του σκοπού σου.
Τα πάντα γίνονται για κάποιον λόγο για κάποιον ανώτερο σκοπό.
Δεν ξέρω αν μπόρεσα να σε βοηθήσω,
θα ψάξω περισσότερα για το θέμα και θα σου ξαναγράψω.
Στα συμπεράσματα που έχω βγάλει, κάποτε είχα και εγώ τις ίδιες απορίες και εψαξα να μάθω για το μήπως με βοηθήσει κατι, και εχω βγάλει αυτα τα συμπεράσματα, δεν ξέρω αν είναι σωστά αλλα εκεί κατέληξα, ίσως να κατέληξα εκεί επειδή υποσηνείδητα να με βολεύει αυτη η απάντησή.
Φιλικά πάντα![]()
Το παρελθόν είναι δάσκαλος του παρόντοσ και οδηγός του μέλοντος