ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Προφητεία από το τραχώνι της λεμεσσού - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.

- Προφητεία από το τραχώνι της λεμεσσού - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.

AZΩΕΛ64 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 3/4
23/08/2005, 18:52:40
Ο λόγος που υπάρχουμε βρίσκεται στον γενετικό μας κώδικα και τα ένστικτα τον μεταφράζουν.

Bizarre

quote:
έφτιαξα μία όμορφη οικογένεια, την τακτοποίησα, γνώρισα τον έρωτα σε όλο του το μεγαλείο, αγάπησα και αγαπήθηκα,

Υπάρχουμε για να συνεχιστεί η ύπαρξη του είδους μας.
Υπάρχουμε για να μεταβιβάσουμε το γενετικό μας υλικό και οποίος αρνηθεί κάτι τέτοιο θα εξαφανιστεί και θα πάρει μαζί του όλες τις πληροφορίες που του έδωσαν, άσχημη.

..

rizitisΜέλος
23/08/2005, 20:08:06
Μια παλιά μαντινάδα λέει:

« αφού υπάρχει θάνατος
και το κορμί θα λιώσει,
τι να την κάνω την ζωή
αν είναι κι άλλη τόση.»

και μια άλλη λέει:

« ο χρόνος και τα όνειρα
σαν τον αέρα πάνε,
κι όλη η ζωή είναι μια στιγμή
κι ότι προλάβεις κάνε.»

Δεν μπορώ να δεχτώ ότι ο λόγος που υπάρχω , όπως υπάρχω , είναι μόνο για αναπαραγωγή και εξέλιξη.
Αν είναι μόνο αυτός, τότε έχουν νόημα οι μαντινάδες ,οπότε ότι φάμε ότι πιούμε και ότι αρπάξει ο κώλος μας.
Επειδή είμαι και λίγο καλοπερασάκιας με βολεύει αυτή η φιλοσοφία , αυτός ο τρόπος σκέψης.
Τι να κάνω όμως που αν και δεν έχω απογοητευτεί από τις απολαύσεις της ζωής , συχνά με απογοητεύει η ίδια η ζωή.

Η ευτυχία ενός ανθρώπου δεν έχει τις ίδιες παραμέτρους με κάποιου ‘αλλου!
Το να κάνεις οικογένεια να την «τακτοποιήσεις» να ταξιδέψεις ανά τον κόσμο κτλ
Είναι το όνειρο των πολλών ανθρώπων σε αυτή την ζωή και όσοι το πετυχαίνουν
Αισθάνονται ευτυχισμένοι. Όμως υπάρχουν άνθρωποι που έχουν αναζητήσεις , που έχουν ερωτήματα ,που έχουν ένα ψιλοδαιμόνιο σαν κι αυτό του Σωκράτη π.χ
Αυτούς δεν μπορούμε να τους χαρακτηρίσουμε τρελούς!
Γιατί τι είναι η τρέλα στην τελική;

Οι άνθρωποι που φεύγουν από ατυχήματα ή στον πόλεμο απλά εξαφανίζονται ;
Ο σκοπός τους , η αποστολή τους ήταν μέχρι εκεί;
Τι διαφορά λοιπόν έχει το να ζει κάποιος ;
Με την ελπίδα ότι από τα γονίδια του κάποτε θα γεννηθεί ένας επιστήμονας που θα αλλάξει την ροή του κόσμου με τις ανακαλύψεις του;
Ή ότι θα γεννηθεί ο μελλοντικός επαναστάτης απελευθερωτής από την ράτσα του;

«Δεν έχουμε δικαίωμα γιατί θα σπείρουμε τον πόνο στους γύρω μας»!
Ο στρατιώτης που φεύγει στην μάχη ή το θύμα τροχαίου δεν έχει φίλους , συγγενείς,
Δεν έχει ανθρώπους που τον αγαπάνε;

Αλλά γιατί να στενοχωριούνται;
Ο Σωκράτης πριν πεθάνει είπαι ότι εγώ φεύγω τώρα και εσείς απομένετε, όμως το ποιος πάει σε καλύτερο τόπο το ξέρουν μόνο οι θεοί…

Άραγε μπορούμε να πούμε ότι από την στιγμή που δεν μπορούμε να παρατείνουμε την ζωή μας , τότε δεν έχουμε δικαίωμα να την σταματάμε;
Κι αν αύριο ανακαλυφθεί το ελιξίριο της ζωής; Τότε συνεπάγετε ότι έχουμε το δικαίωμα να την σταματάμε όποτε θέλουμε;

Αν πάλι την ζωή μας την έκανε δώρο ο καλός θεούλης και μόνο αυτός έχει το δικαίωμα να την αίρει όποτε θέλει , τότε δεν είμαστε ελεύθεροι όπως μας είπαν!
Δεν έχουμε το αυτεξούσιο θεωρώ.

Αν ισχύει αυτό τότε ισχύει και η μαντινάδα :

«άδικος είναι ο θεός
και θα το αποδείξω,
αφού μας δίνει την ζωή
γιατί την παίρνει πίσω;»

Προβληματισμούς και ερωτήματα παραθέτω.

Απλά δεν μπορώ να εξηγήσω κάποια πράγματα!

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

`
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΚΑΙ ΣΥΓΝΩΜΗ

23/08/2005, 20:24:50
Τι ψυχή θα παραδόσεις; Μας την έχουν δανείσει;
Όσο ψάχνεις πλουτίζεις αυτό που θα παραδόσεις στους επόμενους.
Ήρθε η ώρα του...εγώ δεν πιστεύω σε αυτή την φράση επειδή ο θάνατος έρχεται σε μια στιγμή.
Αυτοί που συνεχίζουν να ζουν είναι αυτοί που επιβιώνουν και αυτό από μόνο του λέει πολλά.

Γιατί να θέλει κάποιος να σταματήσει να υπάρχει και γιατί να τον προβληματίζει κάτι τέτοιο;
Μας προβληματίζει το γεγονός ότι κάποια στιγμή θα πεθάνουμε αλλά μας προβληματίζει και το γεγονός ότι δεν έχουμε δικαίωμα να διακόψουμε την ζωή μας...σκέψεις από ανθρώπους που δεν απειλείται η ζωή τους γιατί αν ζούσαμε για παράδειγμα στο Ιράκ θα εκτιμούσαμε/προβληματιζόμασταν με διαφορετικά πράγματα.

..

23/08/2005, 20:42:40
quote:

Τι ψυχή θα παραδόσεις; Μας την έχουν δανείσει;
Όσο ψάχνεις πλουτίζεις αυτό που θα παραδόσεις στους επόμενους.
Ήρθε η ώρα του...εγώ δεν πιστεύω σε αυτή την φράση επειδή ο θάνατος έρχεται σε μια στιγμή.
Αυτοί που συνεχίζουν να ζουν είναι αυτοί που επιβιώνουν και αυτό από μόνο του λέει πολλά.

Γιατί να θέλει κάποιος να σταματήσει να υπάρχει και γιατί να τον προβληματίζει κάτι τέτοιο;
Μας προβληματίζει το γεγονός ότι κάποια στιγμή θα πεθάνουμε αλλά μας προβληματίζει και το γεγονός ότι δεν έχουμε δικαίωμα να διακόψουμε την ζωή μας...σκέψεις από ανθρώπους που δεν απειλείται η ζωή τους γιατί αν ζούσαμε για παράδειγμα στο Ιράκ θα εκτιμούσαμε/προβληματιζόμασταν με διαφορετικά πράγματα.

..

..

23/08/2005, 22:20:09
quote:
Νομίζω ότι δεν έχει το δικαίωμα.

Κατ’ αρχήν γιατί θα προκαλέσει πόνο γύρω του.
Αν έχει ο ίδιος οικογένεια, δεν το συζητώ καν, και είχα πρόσφατα ένα περιστατικό στον μακρινό (ευτυχώς) κύκλο μου.
Αλλά και να μην έχει, υπάρχουν γονείς, αδέρφια, φίλοι.

Έχεις σκεφθεί όμως πόσο πολύ πόνο τους δίνει κι όταν είναι ένας ζωντανός νεκρός?

In the shadows of the night I shall be lost once again to find thee...

xeiramΜέλος
24/08/2005, 02:40:34
Ο κάθε άνθρωπος είναι ελεύθερος να κάνει ότι θέλει στον εαυτό του.
Αρκεί να μην καταπατάει με τις ενέργειες του τα δικαιώματα συνανθρώπων του.
Από εκεί και πέρα αναλαμβάνει και τις ευθύνες του για κάθε πράξη του.

Στα πλαίσια της προσωπικής αναζήτησης ενός ανθρώπου ειδικά αν τα κεντρικά ερωτήματα είναι
α)ποιος είμαι;
β)από πού έρχομαι;
γ)που πάω;

Το ποιο πιθανό είναι να μην καταφέρει να βρει τις λύσεις, ο λόγος είναι ότι όποιος καταφέρει να απαντήσει αυτά τα 3 ερωτήματα , αυτομάτως έχει την γνώση της αλήθειας. Έχει εννοήσει τον θεό το άπειρο τα πάντα…

Ο κάθε άνθρωπος από την στιγμή που έρχεται σε αυτόν τον πλανήτη ονομάζετε καλεσμένος, όλοι είμαστε καλεσμένοι .
Η αποστολή μας όμως είναι να γίνουμε εκλεκτοί , και όλοι μπορούμε να γίνουμε σε κάποιο βαθμό.
Χρειάζεστε θάρρος, υπομονή και πολύ μα πολύ έρευνα .
Μια έρευνα η οποία θα έχει σαν σκοπό την απόκτηση συνείδησης κατά αρχήν.

Η απόκτηση συνείδησης είναι αυτό που θα σου υπαγορεύει απαντήσεις σε πολλά ερωτήματα. Επίσης η θετική ενέργεια που περιβάλει τους συνειδητοποιημένους ανθρώπους εξαλείφει σκέψεις ήττας όπως αυτήν της αυτοκτονίας.

Ο άνθρωπος λοιπόν είναι ένας μαχητής. Είναι μια οντότητα εξουσιοδοτημένη να φτάσει τον θεό. Σε υλικό και πνευματικό επίπεδο.

Η αποστολή του κάθε ανθρώπου είναι να παλέψει και να τα καταφέρει σε όλους τους τομείς. Όσο πιο καλά τα καταφέρνει τόσο πιο επιτυχημένη κρίνετε η αποστολή του.

Ένας άνθρωπος που στα πλαίσια της αναζήτησης του αποφασίζει να πει αντίο «ζωή» ,έχει κάνει σοβαρά λάθη στην προσπάθεια του.
Α) δεν έχει θάρρος
Β) δεν έχει υπομονή
και γ) και σοβαρότερο δεν έχει ταπεινότητα.

Όλους μας πληγώνει και μας απογοητεύει η ζωή. Δεν είναι ανθόκηπος να μπαίνεις να κόβεις λουλούδια και να φεύγεις.!

Είναι ένα καμίνι και ένα αμόνι με τον άνθρωπο στην μέση να σφυροκοπάτε συνεχώς και αδιακόπος από την ζωή την ίδια αλλά και από τον ίδιο του τον εαυτό!

Μπορείς από αυτήν την διαδικασία να βγεις ωφελημένος δηλαδή χωρίς σκουριές και εξογκώματα! ;
Αν καταφέρεις να βγεις ατσαλένιος και ομοιόμορφος γυαλιστερός και ωραίος τότε θα έχεις εκπληρώσει την αποστολή σου και δεν θα φοβάσαι τίποτα.

ΑΓΏΝΑΣ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ , ΑΓΩΝΑΣ !

ΦΙΛΙΚΑ…

24/08/2005, 03:33:13

quote:
Κι αν αύριο ανακαλυφθεί το ελιξίριο της ζωής; Τότε συνεπάγετε ότι έχουμε το δικαίωμα να την σταματάμε όποτε θέλουμε;

Τότε θα έρθει η στασιμότητα.
Πάει περίπατο η εξέλιξη.
Και καλά θα ήταν να έμεναν αιώνιοι πχ ο Σωκράτης (μια και τον ανάφερες)αλλά φαντάσου να έμεναν και οι άνθρωποι των σπηλαίων(συνχρονοι ή μη) ή ο Χίτλερ ή ο Χίτλερ κάθε ταραγμένης εποχής.
Δεν μας χωράει όλους αυτός ο τόπος.
Πρέπει να φύγουν οι παλιότεροι για να έχουν χώρο οι νεότεροι.
Η αθανασία του γένους της φυλής της οικογένειας εξασφαλίζεται από την φύση.
Η μοναδικότητα του ατόμου χάνεται.
Το γιατί να χάνεται είναι εγωιστικό ερώτημα.
Αλλά είναι απλό να απαντηθει,είναι το τίμημα της εξέλιξης.

quote:
ΑΓΏΝΑΣ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ , ΑΓΩΝΑΣ !

ΦΙΛΙΚΑ…

Σκάβε βαθειά-τρέξε γρήγορα!

quote:
Και σιγά σιγά «γενηθήτω φως», το μυαλό η καρδιά άρχισε να μιλάει για τον Ήλιο

Edited by - τυχερουλης on 24/08/2005 03:44:08

rizitisΜέλος
24/08/2005, 08:51:16
Θέλω να σας ευχαριστήσω ειλικρινά όλους για τις τοποθετήσεις σας.

Η κάθε μια ξεχωριστά κρύβει και από μια πτυχή της αλήθειας.

Πολλές φορές στην προσπάθεια να ξεφύγω από την άγνοια ο νους
κάνει τα δικά του παιχνίδια. Πέφτουν βροχή τα ερωτήματα και τα
αδιέξοδα είναι το φυσικό επακόλουθο.

Μια ερώτηση που μου βασανίζει το μυαλό είναι η εξής:

Μου λέτε ΑΓΩΝΑΣ ΑΓΩΝΑΣ!
Συμφωνώ , το είπε και ο ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗΣ…

ΑΓΏΝΑΣ για πιο πράγμα όμως ;

Για έναν καλύτερο "ριζίτη" ; ή για ένα καλύτερο κόσμο;

`
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΚΑΙ ΣΥΓΝΩΜΗ

BizarreΜέλος
24/08/2005, 10:44:18
quote:

Υπάρχουμε για να συνεχιστεί η ύπαρξη του είδους μας.
Υπάρχουμε για να μεταβιβάσουμε το γενετικό μας υλικό και οποίος αρνηθεί κάτι τέτοιο θα εξαφανιστεί και θα πάρει μαζί του όλες τις πληροφορίες που του έδωσαν, άσχημη.

Αν το άσχημη, αναφέρεται στο nick μου (επειδή το χρησιμοποίησες), απλά να σε ενημερώσω ότι bizarre σημαίνει παράξενο και όχι άσχημο.

quote:

Έχεις σκεφθεί όμως πόσο πολύ πόνο τους δίνει κι όταν είναι ένας ζωντανός νεκρός?

Αν είναι ζωντανός νεκρός, δεν στέκει καλά, οπότε πάμε στην άλλη κατηγορία που δεν θεωρώ ότι δικαιούται να αποφασίζει ούτε καν για τη ζωή του.

quote:

Άραγε μπορούμε να πούμε ότι από την στιγμή που δεν μπορούμε να παρατείνουμε την ζωή μας , τότε δεν έχουμε δικαίωμα να την σταματάμε;

Έχεις δίκαιο, το έθεσα λάθος. Ήθελα να πω πως η ζωή μας είναι κάτι που δεν το ορίζουμε.

quote:

Για έναν καλύτερο "ριζίτη" ; ή για ένα καλύτερο κόσμο;

Για έναν καλύτερο κόσμο, μέσα από καλύτερους «ριζίτες»!

24/08/2005, 11:21:05
Bizarre, προσωπικά δεν κατακρίνω κανένα από τα άτομα που αυτοκτονεί γιατί δε μπορώ ούτε εγώ ούτε κανένας μας να γνωρίζουμε πως ένιωθε και πως είχε διαμορφωθεί η ψυχοσύνθεση του.
Και θα σου φέρω ένα παράδειγμα...
Πρίν περίπου 2 χρόνια έμενε κοντά μας μία κυρία, γύρω στα 65, που είχε χάσει τον άνδρα της κι είχε 2 παιδιά.
Τα παιδιά της σκοτώθηκαν σε τροχαίο κι η γυναίκα αυτή για 1,5 μήνα ήταν τρελλαμένη από απόγνωση και πόνο.
Τελικά αυτοκτόνησε...
Προσωπικά δεν την κατηγορώ για την επιλογή της αυτή γιατί ποτέ δεν θα μπορέσω, λόγω φύλου, να αισθανθώ τον πόνο μίας γυναίκας που χάνει και τα 2 της παιδιά.
Μιλάμε για μία γυναίκα που έμεινε ολομόναχη έχοντας χάσει τα πάντα...
Δε λέω σε καμμία περίπτωση οτι είμαι υπέρ της αυτοκτονίας αλλά δε μπορώ να κρίνω αρνητικά τα άτομα που καταφεύγουν σε αυτή τη λύση για τον Α ή τον Β σοβαρό λόγο.

BizarreΜέλος
24/08/2005, 11:28:16
quote:

Bizarre, προσωπικά δεν κατακρίνω κανένα από τα άτομα που αυτοκτονεί...

Καλέ μου Dying_Incubus, προσωπικά… είμαι εντελώς κατά!

24/08/2005, 22:58:42
Σαφώς κι ο καθένας μας έχει τις δικές του απόψεις για διάφορα θέματα.
Απλά προσπαθώ να σου πώ πως δε μπορώ να κρίνω αρνητικά ένα άτομο που αυτοκτόνησε επειδή δε μπορώ να μπώ στη ψυχοσύνθεση του και να καταλάβω τι τον ώθησε πραγματικά σε αυτή την επιλογή.

rizitisΜέλος
25/08/2005, 00:27:50
ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ

ΑΦΟΡΜΗ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΗΤΑΝ Η ΕΡΩΤΗΣΗ ΠΟΥ ΕΚΑΝΕ ΕΝΑΣ ΦΙΛΟΣ ΕΚΕΙΝΗ ΤΗΝ ΒΡΑΔΥΑ ΠΟΥ ΣΑΣ ΠΕΡΙΓΡΑΦΩ ΣΤΟ ΠΡΩΤΟ ΠΟΣΤ.
ΤΟ ΘΕΜΑ ΑΥΤΟ ΜΕ ΒΑΣΑΝΙΖΕΙ ΤΩΡΑ 5-6 ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ Η ΑΙΤΙΑ ΗΤΑΝ Η ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΑ ΕΝΟΣ ΦΙΛΟΥ ΜΟΥ ΣΕ ΗΛΙΚΙΑ ΤΟΤΕ 27 ΧΡΟΝΩΝ.

ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΑ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΩ ΠΩΣ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΤΟΜΟ ΠΟΥ ΝΑΙ ΜΕΝ ΗΤΑΝ ΕΥΑΙΣΘΗΤΟ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΡΟΜΑΝΤΙΚΟ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΏΡΙΜΟΣ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ME ΑΡΧΕΣ ΚΑΙ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ.

ΠΡΟΣΠΑΘΩΝΤΑΣ ΛΟΙΠΟΝ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΩ ΑΝ ΕΚΑΝΕ ΤΟ ΣΩΣΤΟ Ή ΤΟ ΛΑΘΟΣ ΜΕ ΑΥΤΗΝ ΤΟΥ ΤΗΝ ΕΠΙΛΟΓΗ ΕΙΧΑ ΜΠΛΟΚΑΡΕΙ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΕ ΔΥΟ ΣΚΕΨΕΙΣ.

ΠΡΙΝ ΣΑΣ ΑΝΑΠΤΥΞΩ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΔΥΟ ΣΚΕΨΕΙΣ ΘΑ ΣΑΣ ΠΩ ΟΤΙ Ο ΛΟΓΟΣ ΠΟΥ ΟΔΗΓΗΘΗΚΕ Ο ΦΙΛΟΣ ΜΟΥ ΣΤΗΝ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΑ ΗΤΑΝ ΟΤΙ ΕΝΙΩΣΕ ΠΡΟΔΟΜΕΝΟΣ ΑΠΟ ΚΑΠΟΙΟΝ ΣΥΝΑΝΘΡΩΠΟ ΤΟΥ , ΠΟΥ ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΤΟΝ ΕΙΧΕ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕΙ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΚΑΡΔΙΑΣ ΤΟΥ.

ΟΠΟΤΕ ΕΓΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΙΑ ΕΛΕΓΑ ΚΑΛΑ ΤΟ ΕΚΑΝΕ ΟΤΑΝ ΑΥΤΟΣ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΤΟΥ ΦΕΡΘΗΚΕ ΜΕ ΤΕΤΟΙΟ ΤΡΟΠΟ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΝΑ ΑΝΟΙΞΕΙ Η ΓΗ ΝΑ ΤΟΝ ΚΑΤΑΠΙΕΙ . ΑΝ ΑΥΤΟΣ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΠΟΥ ΤΟΣΗ ΑΞΙΑ ΕΙΧΕ , ΠΟΥ ΤΟΝ ΕΙΧΕ ΠΙΣΤΕΨΕΙ ΣΑΝ ΑΞΙΑ ΣΧΕΔΟΝ ΣΑΝ ΘΕΟ Ο ΦΙΛΟΣ ΜΟΥ , ΒΓΗΚΕ ΤΟΣΟ ΆΧΡΗΣΤΟΣ , Ε ΤΟΤΕ ΝΑ ΠΑΕΙ ΝΑ ΓΑΜΗΘ.. ΓΙΑ ΖΩΗ.

ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΠΑΛΙ ΣΤΕΝΟΧΩΡΙΟΜΟΥΝ ΟΧΙ ΓΙΑΤΙ ΕΧΑΣΑ ΤΟΝ ΦΙΛΟ ΜΟΥ , ΟΥΤΕ ΚΑΝ ΕΠΕΙΔΗ ΠΕΘΑΝΕ ΤΟΣΟ ΠΡΟΩΡΑ ΜΕ ΠΕΙΡΑΞΕ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΠΗΓΕ;!
ΣΤΕΝΟΧΩΡΗΘΗΚΑ ΓΙΑΤΙ ΕΙΧΕ ΝΑ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΠΟΛΛΑ ΣΤΟ ΣΥΝΟΛΟ , ΚΑΙ ΣΕ ΠΟΛΛΟΥΣ ΤΟΜΕΙΣ . Η ΙΔΙΑ Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΟΝ ΧΡΕΙΑΖΟΤΑΝ .

ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΦΙΛΕ Dying_Incubus ΤΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΕΙΣ ΜΕ ΤΗΝ ΓΥΝΑΙΚΑ ΠΟΥ ΤΑ ΕΧΑΣΕ ΟΛΑ …ΚΑΙ ΑΥΤΟΚΤΟΝΗΣΕ ,ΚΑΝΩ ΤΩΡΑ ΤΟΝ ΣΥΣΧΕΤΙΣΜΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΔΙΚΟ ΜΟΥ ΦΙΛΟ.

ΑΦΟΥ ΛΟΙΠΟΝ ΞΑΝΑΔΙΑΒΑΣΑ ΤΙΣ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕΙΣ ΣΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΠΑΘΩΝΤΑΣ ΑΝ ΔΩΣΩ ΜΙΑ ΑΠΟΔΕΚΤΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΥΜΠΕΡΑΙΝΩ ΟΤΙ ΤΟ ΛΑΘΟΣ ΗΤΑΝ ΕΝΑ . ΚΑΙ ΤΟ ΕΚΑΝΑ ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΜΑΣ.

ΕΙΧΑΝ ΤΑΥΤΙΣΕΙ ΤΗΝ ΥΠΑΡΞΗ ΤΟΥΣ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΑΡΞΗ ΚΑΠΟΙΟΥ ΑΛΛΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ. ΕΙΧΑΝ ΧΑΣΕΙ ΤΟΝ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟ ΓΙΑΤΙ ΕΙΧΑΝ ΚΑΤΑ ΚΑΠΟΙΟ ΤΡΟΠΟ ΠΙΣΤΕΨΕΙ ΣΑΝ «ΘΕΟ» ΚΑΠΟΙΟΝ ΑΛΛΟ ΑΝΘΡΩΠΟ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΟΤΑΝ ΕΦΥΓΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΖΩΗ Ή ΟΤΑΝ ΑΠΟΔΕΙΧΤΗΚΕ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΜΕ ΠΑΘΗ ΚΑΙ ΛΑΘΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΕΛΕΙΩΣ ΚΑΙ ΑΛΑΝΘΑΣΤΟΣ ΟΠΩΣ ΤΟΝ ΝΟΜΙΖΑΝΕ , ΧΑΣΑΝΕ ΤΑ ΑΥΓΑ ΚΑΙ ΤΑ ΚΑΛΑΘΙΑ ΘΕΩΡΗΣΑΝ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΝΟΗΜΑ Η ΖΩΗ ΠΙΑ..

ΣΕ ΚΑΠΟΙΑ ΒΙΒΛΙΑ ΕΙΝΑΙ ΓΡΑΜΜΕΝΟ ΟΤΙ ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΛΑΘΟΣ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΕΝΑΣ ΆΝΘΡΩΠΟΣ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΠΙΣΤΕΨΕΙ ΣΕ ΕΝΑ ΑΛΛΟ ΑΝΘΡΩΠΟ.
ΜΕ ΤΗΝ ΕΝΝΟΙΑ ΝΑ ΤΟΝ ΘΕΟΠΟΙΕΙΣ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΣΤΟ ΥΠΟΣΥΝΕΙΔΗΤΟ ΣΟΥ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΤΑΥΤΙΣΤΕΙ ΜΕ ΑΥΤΟΝ ΚΑΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΣΟΥ ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΟ ΣΕ ΑΥΤΟΝ.

ΘΑ ΜΟΥ ΠΕΙΤΕ ΜΙΑ ΜΑΝΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΜΕΙΝΕΙ ΜΟΝΗ ΚΑΙ ΧΑΝΕΙ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΣ, ΤΙ ΝΑ ΖΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ; ΑΦΟΥ ΤΑ ΕΧΑΣΕ ΟΛΑ !!
Ή ΕΝΑΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΠΟΥ ΠΡΟΔΩΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΤΟΥ Ή ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΙΔΑΣΚΑΛΟ ΤΟΥ Ή ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΤΟΥ( ΝΑΙ ΑΚΟΜΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΟΛΛΟΙ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ) Ή ΑΠΟ ΚΑΠΟΙΟΝ ΞΕΧΩΡΙΣΤΩ ΠΟΥ ΤΟΝ ΕΙΧΕ ΣΕ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΥΠΟΛΗΨΗ ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΗ ΓΙΑΤΙ ΤΟΝ ΕΙΧΕ ΒΟΗΘΗΣΕΙ , ΙΣΩΣ ΚΑΙ ΦΩΤΙΣΕΙ, ΤΙ ΑΛΛΟ ΤΟΥ ΑΠΟΜΕΝΕΙ;

ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΝ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΤΗΣ ΜΑΝΑΣ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΑΞΙΟΣ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΩ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΠΑΤΕΡΑΣ,
ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΘΕΩΡΩ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΛΑΘΟΣ ΝΑ ΠΙΣΤΕΥΟΥΜΕ ΣΕ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΜΕ ΤΗΝ ΕΝΝΟΙΑ ΟΤΙ ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΟΛΟΣ.
ΟΣΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΚΙΑΝ ΕΧΟΥΜΕ ΛΑΒΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ , ΟΣΗ ΓΝΩΣΗ ΚΑΙ ΟΣΗ ΦΩΤΙΣΗ ΚΙ ΑΝ ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΧΑΡΙΣΕΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΚΠΟΡΕΥΕΤΑΙ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ.
ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΟΦΕΙΛΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΕΒΟΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΝΟΙΓΟΥΜΕ ΤΟ ΕΙΝΑΙ ΜΑΣ ΕΙΔΙΚΑ ΟΤΑΝ ΕΙΝΑΙ ΦΩΤΙΣΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΠΟΛΛΑ ΝΑ ΜΑΘΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΩΦΕΛΗΘΟΥΜΕ.

ΑΛΛΟ ΟΜΩΣ ΑΥΤΟ , ΚΑΙ ΑΛΛΟ Η ΤΑΥΤΙΣΗ ΤΗΣ ΥΠΑΡΞΗΣ ΜΑΣ ΜΕ ΑΥΤΟΥΣ.

ΘΕΩΡΩ ΛΟΙΠΟΝ ΟΤΙ ΑΥΤΟΣ ΕΝΑΣ ΣΟΒΑΡΟΣ ΛΟΓΟΣ ΝΑ ΣΚΕΦΤΟΥΜΕ ΟΤΙ ΧΑΘΗΚΑΝ ΤΑ ΠΑΝΤΑ .
ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΔΕΝ ΧΑΝΟΝΤΑΙ ΠΟΤΕ ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΑΥΤΟ ΤΟ ΥΠΕΡΤΑΤΟ ΟΝ/ ΑΣ ΤΟ ΠΟΥΜΕ ΘΕΟ.

<<Για έναν καλύτερο κόσμο, μέσα από καλύτερους «ριζίτες»!
Bizarre>>

ΑΛΛΑΖΩ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΕΡΩΤΩ Bizarre

ΟΤΑΝ ΑΙΣΘΑΝΕΣΑΙ ΜΟΝΟΣ ΕΝΩ ΓΥΡΩ ΣΟΥ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΟΛΛΟΙ;

ΟΤΑΝ ΟΙ ΑΝΑΖΗΤΗΣΕΙΣ ΣΟΥ, Η ΔΙΨΑ ΣΟΥ ΓΙΑ «ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ», ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΣΤΕΓΑΣΤΟΥΝ ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΨΥΧΗ ΣΥΝΑΝΘΡΩΠΟΥ ΣΟΥ ;

ΟΤΑΝ ΓΕΛΑΣ ΑΛΛΑ Η ΚΑΡΔΙΑ ΣΟΥ ΚΛΑΙΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΠΟΧΑΥΝΩΣΗ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ;

ΟΤΑΝ Η ΕΝΩΣΗ ΣΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΘΕΟ ΜΟΙΑΖΕΙ ΟΝΕΙΡΟ ΑΠΑΤΗΛΟ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΒΟΥΡΚΟ ΤΗΣ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑΣ;

ΟΤΑΝ Η ΨΥΧΗ ΣΟΥ ΔΕΝ ΝΙΩΘΕΙ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ;

ΓΙΑ ΠΟΙΟΝ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΡΙΖΙΤΗ ΝΑ ΜΙΛΑΜΕ;

ΚΑΙ ΣΕ ΠΟΙΑ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΝΑ ΕΛΠΙΖΟΥΜΕ ;

ΕΧΕΙ ΑΔΙΚΟ ΝΑ ΑΓΑΝΑΚΤΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΜΕ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΟΥ ΠΡΩΤΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ;

ΑΓΩΝΑΣ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΝΑΙ!!

ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑΙΟ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ;

`
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΚΑΙ ΣΥΓΝΩΜΗ

25/08/2005, 07:58:08
Αγαπητέ μου rizitis!
Μίλησες πολύ σωστά κι αντικειμενικά.
Πιστεύω πως μία μάνα που έχει χάσει τα παιδιά της είναι λογικότατο να νιώθει ολομόναχη και να νιώθει απέραντο πόνο κι οδύνη για αυτό.
Δε μπορούμε λοιπόν να την κατηγορήσουμε για το τι θα κάνει μετά τον θάνατο των παιδιών της, γιατί είναι φυσικό να έχει συνδυάσει τη ζωή της με τη ζωή των παιδιών της.
Είναι η φύση έτσι, φίλε μου!
Σε αυτό που είπες, οτι δεν πρέπει να δένουμε γενικά τη ζωή μας με κάποιο άλλο άτομο συμφωνώ.
Είμαστε άνθρωποι κι όλοι κάνουμε λάθη κι υποπέπτουμε σε παραπτώματα.
Οπότε είναι φυσιολογικό να απογοητεύονται άτομα που μας έχουν "θεοποιήσει".
Είναι πιθανό να νιώθουμε από την άλλη μόνοι όταν γύρω μας υπάρχουν τόσοι άνθρωποι.
Είναι πιθανό να γελάς φαινομενικά και να κλαίς από μέσα σου.
Σκέψου όμως οτι είμαστε διαφορετικοί ο ένας από τον άλλον κι έχουμε διαφορετικές αντοχές.
Μπορεί εμείς να τα αντέχουμε όλα αυτά και να παλεύουμε.
Άλλοι όμως δεν έχουν πλέον τη δύναμη να παλέψουν κι αφήνουν τον αγώνα στη μέση...

BizarreΜέλος
25/08/2005, 09:42:57
quote:

<<Για έναν καλύτερο κόσμο, μέσα από καλύτερους «ριζίτες»!
Bizarre>>

ΑΛΛΑΖΩ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΕΡΩΤΩ Bizarre

ΟΤΑΝ ΟΙ ΑΝΑΖΗΤΗΣΕΙΣ ΣΟΥ, Η ΔΙΨΑ ΣΟΥ ΓΙΑ «ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ», ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΣΤΕΓΑΣΤΟΥΝ ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΨΥΧΗ ΣΥΝΑΝΘΡΩΠΟΥ ΣΟΥ ;

ΟΤΑΝ Η ΕΝΩΣΗ ΣΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΘΕΟ ΜΟΙΑΖΕΙ ΟΝΕΙΡΟ ΑΠΑΤΗΛΟ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΒΟΥΡΚΟ ΤΗΣ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑΣ;

ΓΙΑ ΠΟΙΟΝ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΡΙΖΙΤΗ ΝΑ ΜΙΛΑΜΕ;

ΚΑΙ ΣΕ ΠΟΙΑ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΝΑ ΕΛΠΙΖΟΥΜΕ ;

ΕΧΕΙ ΑΔΙΚΟ ΝΑ ΑΓΑΝΑΚΤΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΜΕ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΟΥ ΠΡΩΤΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ;

ΑΓΩΝΑΣ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΝΑΙ!!

ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑΙΟ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ;

Όλα αυτά που αναφέρεις, είναι όλα αυτά τα οποία ο άνθρωπος πρέπει να μελετήσει και να αναλύσει, να νιώσει και να ξεπεράσει, ώστε να πει ότι τα βρήκε με τον εαυτό του και νιώθει ολοκληρωμένος.

Επειδή, οι γύρω μας είναι «άλλοι». Άνθρωποι και αυτοί, όπως και εμείς, με τα δικά τους πάθη και λάθη, μπορούν ανά πάσα στιγμή να φύγουν, να μας πληγώσουν (χωρίς να το θέλουν – δεν έχει σημασία), να μας κάνουν να νιώσουμε καταστροφή! Αυτό πρέπει κάποια στιγμή να το συνηθίσουμε και να πούμε ότι σημασία έχει να μην μας πληγώνει ο εαυτός μας, ο οποίος είναι πάντα εδώ.

Θα απαντήσω απλοϊκά σε κάποια από τα ερωτήματά σου, για να εξηγήσω τον τρόπο που κατά την δική μου άποψη πρέπει να λειτουργεί ένας πλήρης άνθρωπος.

Δεν πρέπει ποτέ να αισθάνεσαι μόνος με την κακή έννοια του όρου. Αξιοποίησε την μοναξιά σου για να σκεφτείς, να διαβάσεις, να αγναντέψεις, να αναπολήσεις.

Είμαστε πάντα εμείς εδώ, που συμπάσχουμε! Θέλω να πω ότι υπάρχουν διέξοδοι στις αναζητήσεις.

Υπάρχουν πάντα γύρω μας, λόγοι για να γελάμε και μόνο. Βρες τους. Και ξεχώρισέ τους από τους άλλους.

Η ένωση του καθενός με το Θεό του, δεν έχει να κάνει με την καθημερινότητα. Καμία σχέση. Έχει να κάνει με εκείνες τις ώρες μοναξιάς που λέγαμε.

Κακώς! Πολύ κακώς! Έχεις πάρει λάθος δρόμο και έχεις κάνει λάθος επιλογές. Καλύτερα να ψάξεις για την στροφή του δρόμου. Κάπου εκεί είναι.

xeiramΜέλος
26/08/2005, 12:35:04
Αγαπητοί φίλοι

Ας προσπαθήσουμε να κάνουμε ένα διαχωρισμό ανάμεσα στα συναισθήματα και στην συνείδηση και την βούληση.

Οι καταστάσεις που περιγράφετε και τα παραδείγματα σας είναι γεμάτα συναίσθημα.

Τι είναι συναίσθημα;

Είναι, η ευάρεστη ή δυσάρεστη ψυχική κατάσταση , η οποία συνδέετε μεν με μια αίσθηση ή μια παράσταση ή ένα διανόημα , διαφέρει όμως κατ` ουσία από αυτό.

Τα συναισθήματα στην ψυχολογία χωρίζονται σε 2 κατηγορίες και οι κατηγορίες σε υπό κατηγορίες και αυτές σε ομάδες.

Θα προσπαθήσω να φτιάξω ένα πίνακα.

ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΑ---ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ--ΥΠΟ/ΡΙΕΣ-ΟΜΑΔΕΣ
Ι-----------------------ΤΥΠΙΚΑ
Ι-----------------------ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ
Ι-----------------------Ι-------------------ΚΑΤΩΤΕΡΑ
Ι Ι------------------------------------------ΑΝΩΤΕΡΑ
Ι------------------------ Ι-------------------- Ι-----------ΑΥΤΟΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑ
Ι Ι Ι-------------------------------------------------------ΤΙΜΗΣ
Ι Ι Ι ------------------------------------------------------ΣΥΜΠΑΘΗΤΙΚΟ
Ι Ι Ι-------------------------------------------------------ΔΙΑΝΟΗΤΙΚΟ
Ι Ι Ι-------------------------------------------------------ΚΑΛΑΙΣΘΗΤΙΚΟ
Ι Ι Ι-------------------------------------------------------ΗΘΙΚΟ

Τα παραδείγματα που αναφέρεστε ανήκουν στο συμπαθητικό συν/μα.
Συμπαθητικό συναίσθημα είναι το να συναισθανόμαστε την ξένη λύπη ή χαρά δική μας λύπη ή χαρά.
Εν προκειμένου λύπη .
Μετέχουμε δηλαδή στην ξένη λύπη ,διότι αναπαριστούμε μέσα μας την κατάσταση του άλλου οπότε νοητός μετατιθέμεθα στην κατάσταση του άλλου.

Κύρια αιτία των συμπαθητικών συναισθημάτων είναι η κλίση και η αποστροφή.
Κλίση και αποστροφή είναι η πρώτη, πρώτη μορφή των συναισθημάτων μας ως προς κάποιον άλλο.
Η κλίση που μας ενδιαφέρει εν προκειμένου εκδηλώνετε ως αγάπη προς τα παιδιά μας την οικογένεια μας τους φίλους μας κτλ.

Κλίνουμε λοιπόν προς έναν άνθρωπο και όταν αυτός πάθει κάτι λυπηρό , μέσο της διαδικασίας που περιγράψαμε αισθανόμαστε και εμείς το ίδιο.

Δεν παύει όμως ο άλλος να είναι ένα άλλο εγώ μια άλλη συνείδηση.

Η ατομική συνείδηση του ανθρώπου δεν παύει να είναι η ίδια με την καθολική συνείδηση των πάντων, όμως λόγο του περιορισμού του χώρου και του χρόνου το ένα φαίνεται πολλά.
Το κάθε τμήμα αυτής της συνείδησης όταν πιστέψει και παραδεχθεί τον εαυτό του σαν ξεχωριστό ον τότε δημιουργεί την ατομική συνείδηση, το εγώ.

Αυτόματα όμως έχουμε και διαφορετική βούληση από την Πρωταρχική .
Και αυτό εκδηλώνετε με τον λόγο μας .
Διότι το σώμα μας είναι εκδήλωση της Πρωταρχικής βούλησης, με τον λόγο σαν το κυριότερο όργανο που μας εφοδίασε η βούληση για την διατήρηση του ατόμου.

Στο πεδίο που ζούμε λόγο στενότητας χώρου και χρόνου έχουμε νοητικός αποκοπεί από το «ένα» ή τουλάχιστον έτσι μας φαίνεται .

Κατά συνέπια ενώ δεν είμαστε ελεύθεροι , είμαστε. Και ενώ είμαστε , δεν είμαστε.
Ενώ λοιπόν είμαστε ελεύθεροι να διατελέσουμε μια πράξη π.χ αυτοκτονία , δεν είμαστε ελεύθεροι να ενεργήσουμε στην πράξη μετά την τέλεση της.

Περί συνείδηση και βούλησης οι απόψεις και οι θεωρίες είναι μεικτές και διαφορετικές ανάλογα την «φιλοσοφία» του ανδρός.

Εκεί που συμφωνούν οι περισσότεροι , θρησκευτικοί ηγέτες – φιλόσοφοι – επιστήμονες, είναι ότι: ο θεός ή το υπέρτατο ον ή η φύση, δεν χρησιμοποιούν συναίσθημα.

Συνεπώς το συναίσθημα παρουσιάζετε σε στενότητα χώρου και χρόνου.

Κατά την ταπεινή μου γνώμη είναι κρίμα στο ταξίδι μας προς την Ιθάκη να χρησιμοποιούμε για χάρτη τα συναισθήματα.

Η ζωή είναι γεμάτη από μάχες, πολλές μάχες τις χάνουμε.
Αλλά θα συναντήσουμε στην ζωή κι άλλες, οι οποίες θα μας ωφελήσουν περισσότερο…

ΦΙΛΙΚΑ…

rizitisΜέλος
27/08/2005, 06:11:48
ΑΓΑΠΗΤΕ xeiram ΕΧΩ ΔΙΑΒΑΣΕΙ ΤΡΕΙΣ ΦΟΡΕΣ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΠΟΣΤ ΠΟΥ ΜΑΣ ΧΑΡΙΣΕΣ

ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΠΙΟ ΠΛΗΡΗΣ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΜΟΥ.
ΠΡΟΣΩΠΗΚΑ ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΧΡΙΑΖΕΤΕ ΝΑ ΓΡΑΨΩ ΤΙΠΟΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ

`
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΚΑΙ ΣΥΓΝΩΜΗ

aries0Μέλος
08/09/2005, 15:38:15
Γεια σας σε ολους...

Τυχαια μπηκα κει ειδα τα οσα γραφετε...

Υπαρχουν και αλλες αποψεις ...που αγγιζουν αλλες καταστασεις...ειδικα στον χωρο της παραψυχολογιας...

Συμφωνα με τα δικα μου... αλλα και αλλων αποκρυφιστων ...καθε ανθρωπος διαλεγει μονος του την ζωη που θα κανει...!!!

Οταν λοιπον περασει την πρωτη του ζωη...εκει που πηγαινει ...καθεται και αναλογιζεται ...για την επομενη που θα επιστρεψει ...τι πρεπει να "κανει".

Καθε λοιπον ζωη....ειναι αποφασισμενη απο εμας τους ιδιους και δεν εχουμε δικαιωμα να υτην τερματισουμε οποτε μας ερθει....

Αν η ζωη ερθει ωραια η ειναι ασχημη ...δεν φταιει ...τιποτα αλλο αλλα οι αποφασεις που εμεις εχουμε παρει....

Θα εχετε ακουσει για το ΚΑΡΜΑ ??? διαβαστε λιγα πραμματα...ισως ειναι καιρος να μπειτε σε αλλου ειδους φιλοσοφια...πιο εποικοδομητικη !!!

Σας χαιρετω...

Sunrise zero

Edited by - aries0 on 08/09/2005 15:41:03

09/09/2005, 08:07:42
quote:
Αν η ζωη ερθει ωραια η ειναι ασχημη ...δεν φταιει ...τιποτα αλλο αλλα οι αποφασεις που εμεις εχουμε παρει....

Περίμενε, βρέ aries0!
Δηλαδή το παιδάκι στην Αφρική που δεν έχει να φάει και πεθαίνει από την πείνα ευθύνεται για την κατάσταση του?
Ένα παιδί στις Δυτικές κοινωνίες που κακοποιείται σεξουαλικά κατά την διάρκεια της παιδικής κι εφηβικής του ηλικίας και γεμίζει με ψυχολογικά προβλήματα που το ακολουθούν σε όλη του τη μετέπειτα ζωή ευθύνεται?
Κι εγώ πιστεύω πως τις πιο πολλές φορές η δυστυχία μας ή η ευτυχία μας προκύπτει από τις δικές μας αποφάσεις κι επιλογές, αλλά όχι πάντα...

BizarreΜέλος
09/09/2005, 09:13:01
quote:

quote:

Περίμενε, βρέ aries0!
Δηλαδή το παιδάκι στην Αφρική που δεν έχει να φάει και πεθαίνει από την πείνα ευθύνεται για την κατάσταση του?
Ένα παιδί στις Δυτικές κοινωνίες που κακοποιείται σεξουαλικά κατά την διάρκεια της παιδικής κι εφηβικής του ηλικίας και γεμίζει με ψυχολογικά προβλήματα που το ακολουθούν σε όλη του τη μετέπειτα ζωή ευθύνεται?
Κι εγώ πιστεύω πως τις πιο πολλές φορές η δυστυχία μας ή η ευτυχία μας προκύπτει από τις δικές μας αποφάσεις κι επιλογές, αλλά όχι πάντα...

Νομίζω ο aries0 δεν εννοεί ότι ευθύνεται για τις αποφάσεις του σε αυτή τη ζωή. Αλλά την απόφαση που πήρα η ψυχή του να ζήσει τη συγκεκριμένη ζωή, πριν γεννηθεί.
Εγώ αυτό κατάλαβα.