ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Στρατιωτική θητεία - ένας θεσμός κατά της εθνικής ενότητας - Απόψεις, Προτάσεις κ.ά.

- Στρατιωτική θητεία - ένας θεσμός κατά της εθνικής ενότητας - Απόψεις, Προτάσεις κ.ά.

Βερεκυνθος30 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/2
10/12/2015, 20:55:00
Πω πω γυριστή ο παπούς!!!

Μετά την μπαμ-μπαμ σου έκανε και ο Σωτήρης μπουμ-μπουμ.

Σωτήρη έμαθα τρεις λέξεις αραβικά:

Αλάχου Ακμπαρ Boom!!!

ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.

ΒερεκυνθοςΝέο Μέλος
13/12/2015, 22:07:21
https://www.youtube.com/watch?v=HbNsQpWmMXk
Καταρχην θα ειμαι οσο πιο συντομος μπορω.
Εχουμε ακρατο καπιταλισμο με ισως μια εξαντληση συνειδησεων, μια πνευματικη μαλλον κουραση γενικοτερα.
Κοιτωντας το νεοφιλελευθερισμο -νεοσυντηρητισμο που ακολουθουν οι ΗΠΑ , Μεγαλη Βρετανια, βλεποντας τη Σχολη Σικαγο του Martin Friedman, με μια θεωρητικη προσεγγιση πανω στην οικονομία ατενιζουμε την φτωχεια και ολα τα κωλο- αποτελεσματα σε ολο το πλανητη.Το αορατο χερι της οικονομιας δεν καταφερνει να φερει τις ισορροπιες στις αγορες, αφηνουμε την αγορα μονη της να ισορροπησει βασει ποιων παραγοντων;
https://www.youtube.com/watch?v=bWXazVhlyxQ
Κεφαλαιοκρατία ειχαμε ανεκαθεν.Το γεγονός οτι η παιδεια , η εκπαιδευση καθως και οι νεο-επικρατουσες κοινωνιολογικες ιδεες απεναντι στους θεσμους παραγουν εναν μηδενισμο σε συνδυασμο με το πατερναλισμο των νεοελληνικο-ντεκαντάνς media( τα καναλια ταϊζουν πολλους κουτούς), ο καθενας ομως ειναι υπευθυνος για τον εαυτο του. Ειτε μεθοδικά, είτε με τον κανόνα του Σκασε Κολύμπα ανδρώνεται κανείς.(Καλυτερα το μεθοδικά.)
Οι εποχες αλλαξανε, οι καρδιες μας , οι ψυχες μας οχι.Οι αποψεις μας αλλαζουν, τα παντα ρει απο τα 10, στα 15-στα 20-25,30-35. Λοιπον κατι που συμβαινει και βραζει το αιμα μας , ειναι η νεοτητα, και φυσικα η ιδεαλιστικη εφηβεια.Τωρα βεβαια δεν χρειαζεται να πα να μαντριζεις προβατα, αιγες, να αρμεγεις,κυνηγια , ψαρεματα, κανε χαρμάνια, να τρεχεις χειμωνιατικα στις ελιες για το λαδι, το Σεπτεμβρη για το τρυγο-το κρασακι μας, τα προϊοντα ειναι στα ραφια στο σουπερ μαρκετ.
Νομιζω οι νέες γενιές ειναι μακραν καλυτερες εχουν καλυτερη προθεση για εργα. Ισως λειπει η καθοδηγηση σε αρκετες περιπτωσεις, και αυτο το Σκασε Κολυμπα επηρεαζει την κοινωνία <<λιγο>>. Αλλα η ερωτηση ειναι για τι ειδους κριση μιλαμε οταν ολα εχουν μια τιμη. Καποιοι πουλουσαν και την μανα τους.Ολα για το χρημα, ακολουθει κανεις επαγγελματα που αγαπαει, κανει κανεις το χομπυ του για βιοπορισμο? Τελικα αμα ολοι εκαναν το χομπυ τους δεν θα ηταν ευχαριστημενοι, η κοινωνια δεν θα ηταν πιο ευχαριστημενη? Τωρα σε εχουν γραναζι μια μηχανης ισως ή νοιωθεις ετσι? https://www.youtube.com/watch?v=QnNSaU8BvV0 .
Το θεμα ειναι οτι ο πολιτισμος στηριζεται στους προστατες του και ζει μεσω αυτων που τον ζουν.Δεν ξερω αλλα ενα βιβλιο του Στιβεν Πρεσσφιλντ, Πυλες της Φωτιας ειναι κοντα στο παραπανω θεμα.Οι συγχρονοι ιστορικοι θεωρουν δυο μαχες ως συντηρητικο του Δυτικου πολιτισμου τις Θερμοπυλες και τη μαχη στο Πουατιέ στο 732μ.Χ. της Γαλλιας , οπου ο Καρλομαγνος νικησε τους Αραβες και ανεκοψε την πορεια αυτων μεσα στην Ευρωπη. Ετσι λοιπον παρουσιαζεται οτι σώθηκε ο Δυτικος πολιτισμός, ο Ευρωπαϊκος πολιτισμός με προπατορα τον ελληνικο πολιτισμο.
https://www.youtube.com/watch?v=JQe4buv4RHI

Λοιπον ο σεβασμός ειναι μια κολωνα , μεσα στις κοινωνίες. Κάποια στιγμη όλοι θα γινουμε ραμολί, δεν ειμαστε αθανατοι Χαϊλαντερ. Λοιπον για αυτο σεβομαστε την τρίτη ηλικία και θεωρειται δειγμα πολιτισμού σε ολο τον κοσμο. Ειμαστε συγκοινωνουντα δοχεια, πεπερασμενες ακολουθίες αμα το παρουμε επιστημονικα. Θα αναλωθουμε μεχρι και το τελος της ζωης μας στην μικροπρέπεια ή στην αυτοικανοποιηση ?

https://www.youtube.com/watch?v=Nhx6GShI7Do
Ανδρείος άνθρωπος, τολμηρός, είναι αυτός που δεν φοβάται να πει τη σκέψη του, ακόμη και αν ολόκληρη η πόλη στρέφεται ενάντιά του.

Henry Wadsworth Longfellow

Παρρησία λόγου.

Ο γενναίος φέρεται με παρρησία και αγαπάει παντού και πάντοτε την ειλικρίνεια.

Αριστοτέλης

Δεν θελω να επηρεαζω κανενος την τελικη κριση, δεν κανουμε προσηλυτισμο εδω μεσα ουτε ιδεων, ουτε συστηματων, ουτε φανατισμο, ουτε ασκοπο φανατισμο, τιποτα απο αυτα. Μεγαλα παιδια ειμαστε. Συζητηση και οπου βγαλει.Λοιπον πρεπει ο καθενας να εχει την γνωμη του. Οχι μονο να ακολουθει νόρμες και ταμπέλες και να κρυβεται πισω απο την σιγουρια μια ζωη μιας ομαδας.Γνωθι σε αυτον .
https://www.youtube.com/watch?v=Vfj2uppQzxo

ΒερεκυνθοςΝέο Μέλος
13/12/2015, 22:27:44
http://www.diduc.com/i/825/funny/

13/12/2015, 22:48:07
quote:
[...]Νομιζω οι νέες γενιές ειναι μακραν καλυτερες εχουν καλυτερη προθεση για εργα. Ισως λειπει η καθοδηγηση σε αρκετες περιπτωσεις, και αυτο το Σκασε Κολυμπα επηρεαζει την κοινωνία <<λιγο>>. Αλλα η ερωτηση ειναι για τι ειδους κριση μιλαμε οταν ολα εχουν μια τιμη. Καποιοι πουλουσαν και την μανα τους.Ολα για το χρημα, ακολουθει κανεις επαγγελματα που αγαπαει, κανει κανεις το χομπυ του για βιοπορισμο? Τελικα αμα ολοι εκαναν το χομπυ τους δεν θα ηταν ευχαριστημενοι, η κοινωνια δεν θα ηταν πιο ευχαριστημενη? Τωρα σε εχουν γραναζι μια μηχανης ισως ή νοιωθεις ετσι?[...]

Αγαπητέ Βερέκυνθε, σε γενικές γραμμές δεν διαφωνώ με το μήνυμά σου αλλά θα ήθελα να σταθώ λίγο στο απόσπασμα το οποίο υπογράμμισα.
Όντως, αυτό ακούγεται αρκετά όμορφο κι ελκυστικό αλλά μπορεί όντως να γίνει;
Ειδικά τη σημερινή εποχή όπου οι οικονομικές/πολιτικές/κοινωνικές συνθήκες αλλάζουν τόσο γρήγορα που το ζητούμενο για πολλούς ανθρώπους δεν είναι απλώς να βγάλουν χρήματα αλλά να βγάλουν τα απαραίτητα χρήματα για να ζήσουν οι ίδιοι κι η οικογένειά τους - εάν έχουν.
Πολλοί άνθρωποι θα ήθελαν ίσως σε μια ιδανική κοινωνία να ασκούν το επάγγελμα που τους μαγεύει, τους ελκύει και το αγαπούν.
Εάν ορισμένα επαγγέλματα ήταν πολύ δημοφιλή δεν θα υπήρχε το πρόβλημα όπου σε μια αγορά υπάρχει μια μεγάλη προσφορά αλλά μια μικρότερη ζήτηση;
Για παράδειγμα, έστω ότι στην Ελλάδα 500.000 άνθρωποι θέλουν να γίνουν ηθοποιοί.
Όλοι αυτοί θα μπορούσαν να απασχοληθούν ή το ποσοστό αυτών που θα δούλευαν θα ήταν πολύ μικρότερο;
Συνεπώς, εκ των πραγμάτων το υπόλοιπο ποσοστό δεν θα έβρισκε μια δουλειά που είτε δεν αγαπάει τόσο πολύ είτε απλώς καλύπτει τα αναγκαία του έξοδα;

In anticipation of my resurrection...

ΒερεκυνθοςΝέο Μέλος
15/12/2015, 02:25:01
Dying_Incubus
Ολοι ηθοποιοι θεατρου ή κινηματογραφου ή μουσικοι ή χορευτες πως θα γινει; Ολοι Χολιγουντ και 15 εκατομμυρια δολλαρια την ταινία γινεται; Δλδ για ενα υποδυομενο ρολο να παιρνεις 150 φορες παραπανω αποσα παιρνει ενας πετυχημενος μεσος ηλεκτρολογος μηχανολογος στην Αμερικη σε ενα χρόνο;
Αμα οι ηθοποιοι οι πετυχημενοι δεν επαιρναν πολλα χρηματα, οι ποδοσφαιριστες θα ειχανε το ιδιο παθος για αυτο το σπορ ή την τεχνη;
Τελικα τι κυνηγαμε; Τη δοξα/θαυμασμο , την αναγνωριση , την υστεροφημια ;Θελουμε ολοι το ιδιο πραγμα.
Αμα θες τελος παντων σε οτι κι αν κανεις να εισαι πετυχημενος, θα πρεπει να φτυσεις αιμα,η επιτυχία δεν ερχεται με το μέσον.Καλο θα ηταν να ξεχωρισεις στο μυαλο σου τι θεωρεις ευτυχια ή επιτυχία στο μυαλο σου. Καποιους τους προικισε η φυση με φυσικα ταλεντα, αλλα ολα τα υπολοιπα ειναι σκληρη δουλειά.

η ζωη του Σον Κονερι
https://www.youtube.com/watch?v=_c6kGJicntc
η ζωη του Jimi Hendrix
https://www.youtube.com/watch?v=pRg9h-XCHKs.....ψαξε για το Τζιμ Μορισσον.
....στον αθλητισμο
https://www.youtube.com/watch?v=2CXxIyJHx5M Κριστιάνο Ροναλντο,θες να ψαξεις γιατον παλιο Πελε?Το Ναδαλ το τενιστα....

Αυτη αφιερωθηκανε σε κατι, δεν κοροϊδευανε τον εαυτο τους ...ισως αυτη να ειναι μια βασικη διαφορα...

Αμα θες να αφιερωθεις-να αφιερωσεις ΟΛΗ ΤΗΝ ΖΩΗ ΣΟΥ σε κατι πετυχαινεις, αλλιως δεν θα εισαι στην κορυφη των διακρισεων. Δεν γινεται να ειμαστε ολοι πετυχημενοι, σε αυτο που αποκαλουμε ενασχοληση χόμπυ, αμα δεν αφιερωθουμε εξ ολοκληρου. Και γω παιζω μπαλα, αλλα δεν φανηκε ποτε το ονομα μου ουτε στην Δ' Εθνική.( Θελω να ξεχωρισω και το κανω το χομπυ μου επαγγελμα, δηλαδη το μερακι μου, την μεγαλη αγαπη μου)

Δεν νομιζω οτι ειναι προβλημα να ακολουθησεις κατι , αλλα για να το κανεις επαγγελμα και να εισαι κορυφαιος δεν θα εισαι χομπιστας και θυμηθηκα την ταινια ΦΤΗΝΑ ΤΣΙΓΑΡΑ https://www.youtube.com/watch?v=0hc8MJgoJwg

κΑΛΗΝΥΧΤΑ ΑΠΟ ενα ασυνηθιστα ζεστο σημερα μερος του εξωτερικου-εχει τρελαθει ο καιρός.

15/12/2015, 14:03:26
Φίλε Βερέκυνθε, εγώ δεν διαφωνώ με αυτό που λες, ότι πρακτικά δεν γίνεται να απορροφώνται όλοι εκείνοι οι οποίοι ακολουθούν ένα επάγγελμα είτε επειδή αυτό τους αρέσει είτε επειδή τους ελκύει το "status" αυτού του επαγγέλματος κ.λπ.
Απλώς στο προηγούμενο μήνυμά μου νόμιζα ότι ανέφερες πως αυτό θα ήταν το ιδανικό και σκέφθηκα ότι κάτι τέτοιο δεν μπορεί να γίνει.

ΒερεκυνθοςΝέο Μέλος
17/12/2015, 23:42:55
Dying Incubus
H ιδεαλιστική κοινωνία ισως είναι μια επιλογή του καθενα, αλλα συνειδητά επιλέγουμε ενα κόσμο και ζουμε μέσα σε αυτόν. Δε λεμε στον κόσμο του ειναι, η μαμά είναι στην κοσμαρα της..λοιπόν εως ενα βαθμό συνειδητά και υποσυνείδητα επιλέγουμε ένα κόσμο για μας.
Ο μεγάλος αντίπαλος΄ομως τελικα είναι η αχαριστία;Αυριο αμα το κακό χανόταν για 25 βδομάδες πως θα νοιωθαμε; Ατονία, πλήξη, ευχαρίστηση΄΄..μηπως χρειαζόμαστε και το στραβό στη ζωή;....Μηπως πρεπει να ανακαλυψουμε την ζωή για να εχει ενα ενδιαφερον και ενιοτε παρθενικο.Οσο ακολουθουμε καποια στερεοτυπα και καλουπια απομακρυνόμαστε απο τον αληθινό ευατό μας.Ποσες φορες ανακαλυψαμε και ξανανακαλυψαμε τον αληθινό μας εαυτό.
Το μερακι, το κεφι και η ορεξη του να κανεις κατι που σου αρεσει ισως τελικα ειναι η απαντηση στην αγγαρεία του πρεπει να δουλεψω, να γινω δουλος, αυτό που λέμε χόμπυ που το κανεις ανετα.....Ποσες φορες νοιωθουμε ολοκληρωμενοι απο αυτα τα μικρα ισως πραματα που πολλες φορες μπορουν να γινουν επαγελματα που τα κανεις πιο ευχαριστα. Μεσα σε ολη αυτη τη κατασταση πρεπει να βρουμε και ενα μετρο.
Μεσα μου νοιωθω την αναγκη του βγαλε λεφτα κι αυτό μου κανει τις αντεννες να δουλευουν πολύ.Τελος παντων πηγε μακριά η βαρκα.
Καλες γιορτες.Καλα Χριστουγεννα φιλε

ΒερεκυνθοςΝέο Μέλος
17/12/2015, 23:49:30

quote:
Γέννημα θρέμμα Αλεξανδρινός φίλε Βερεκυνθε, στο κέντρο της παλαιάς πόλης.
100% اسكندراني

Σεσωστρις , προσπαθησα καποια αλλη φορα να σου απαντησω αλλα κολουσε πολυ ο υπολογιστης. Λοιπον συνηθως ξερουμε πολυ λιγα για την Αλεξανδρεια, εναν Καβαφη, λοιπον εχω ενα γνωστο μου απο εκει. Λογω των εξελιξεων μαλλον στο μελλον θα προσπαθησω να επισκεφτω τα μερη αυτα και τις πυραμιδες.(ενδιαφερον κατασκευαστικό και χρηστικό)

ΚΑλες γιορτές Σεσώστρις

18/12/2015, 19:20:41
Φίλε Βερέκυνθε, πιστεύω ότι στη ζωή μας βιώνουμε διάφορες αντιθέσεις και διάφορα συναισθήματα.
Δεν γίνεται να βιώνουμε μόνο ευχάριστα γεγονότα και να μην βιώσουμε ούτε ένα δυσάρεστο, όπως λες κι εσύ, εάν συνέβαινε αυτό ίσως να μην εκτιμούσαμε πράγματι την αξία των ευχάριστων γεγονότων.
Σχετικά με τα στερεότυπα, κάποια μας είναι χρήσιμα, λειτουργούν ως σταθερές αξίες προκειμένου να πορευθούμε στη ζωή μας.
Το πρόβλημα, κατά τη γνώμη μου, είναι όταν έχουμε αρκετά στερεότυπα τα οποία αντί να μας βοηθούν, μας κρατούν πίσω και μας εμποδίζουν από το να ανακαλύψουμε περισσότερα πράγματα για εμάς, τους γύρω μας και τον κόσμο.

19/12/2015, 22:34:44
quote:
Βερεκυνθος
Σεσωστρις , προσπαθησα καποια αλλη φορα να σου απαντησω αλλα κολουσε πολυ ο υπολογιστης. Λοιπον συνηθως ξερουμε πολυ λιγα για την Αλεξανδρεια, εναν Καβαφη, λοιπον εχω ενα γνωστο μου απο εκει.

Ασφαλώς φίλε Βερέκυνθε Αλεξάνδρεια δεν είναι μόνο ο Καβάφης. Πολλοί Έλληνες καλλιτέχνες, σκηνοθέτες, συνθέτες, και συγγραφείς όπως ο Νίκος Τσιφόρος, ο Στρατής Τσίρκας, ο Γιώργος Λεονάρδος, Νίκος Περάκης, ο Άλεξ Πρόγιας, ο Γιάννης Ντεσές, ο Αλέξανδρος Ιόλας, ο Ντίνος Ηλιόπουλος, ο Ζωρζ Μουστακί, ο Μάνος Λοΐζος, η Σούλη Σαμπάχ, η Άλκηστις Πρωτοψάλτη, ο Ντέμης Ρούσος, και ένα σωρό άλλοι που μου διαφεύγουν είναι αλεξανδρινοί.
quote:
Βερεκυνθος
Λογω των εξελιξεων μαλλον στο μελλον θα προσπαθησω να επισκεφτω τα μερη αυτα και τις πυραμιδες.(ενδιαφερον κατασκευαστικό και χρηστικό)

ΚΑλες γιορτές Σεσώστρις

Ασφαλώς φίλε Βερέκυνθε και δεν είναι τώρα η κατάλληλη εποχή, με τους ισλαμιστές εν δράσει, για να επισκεφθή κάποιος την Αίγυπτο. Την τελευταία φορά που ήμουνα εκεί ήταν το 2001, όπου με πρωτοβουλία των αποφοίτων της "Αβερωφείου Σχολής" στις 28 Οκτωβρίου τοποθετήθηκε με μια συγκινητική τελετή, το άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου στη μεγαλύτερη πλατεία της Αλεξάνδρειας που πήρε και τ' όνομά του.

Και με την ευκαιρία αυτή έκανα με την γυναίκα μου την μεγάλη 20 ήμερη κρουαζιέρα της Αιγύπτου, για να γνωρίση τα μέρη που μεγάλωσα. Φυσικά όταν φθάσαμε στην Αλεξάνδρεια είπα γεια χαρά στους ξεναγούς, γιατί την ήξερα καλύτερα απ' αυτούς.

Υ.Γ.
Ευχαριστώ για τις ευχές, και αντεύχομαι ότι καλύτερο για σένα και την οικογένειά σου στο 2016.

*