ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΡΟΜΟΥ! - - Κινηματογράφος -

- ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΡΟΜΟΥ! - - Κινηματογράφος -

wendigo30 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/2
cultΜέλος
03/12/2006, 15:25:22
Το 1ο που εχω δει ειναι αρκετα καλο.Στα συν η πρωταγωνιστρια Franka Potente απο το run Lola run
vasiliskosΜέλος
07/12/2006, 20:32:44
Τη κυριακή ξεψαχνίζοντας τις παλιές μου ταινίες, είδα συνεχόμενα "altereated states", "in the mouth of madness" και "καραντίνα ο ουρανός γέμισε θάνατο"!

Παλιές δυσεύρετες αλλά πάντα μια καλή επανάληψη βοηθάει!!!

Ακούγεται βέβαια λίγο psycho να δεις 3 ταινίες καπάκι τέτοιου είδους αλλά μερικοί μπορεί να δειξουν κατανόηση

08/12/2006, 06:04:12
Επ, εσύ είσαι δικιά μας
Τρία θρίλερ στη σειρά ε? Nice, nice...
Το "Στο στόμα της τρέλας" κορυφαίο!!

Εγώ πάντως εννοείται πως σου δείχνω κατανόηση(αλίμονο, εγώ?)

Lost in Necropolis

La ville de la mort

vasiliskosΜέλος
08/12/2006, 20:31:27

quote:
Το "Στο στόμα της τρέλας" κορυφαίο!!

Οντως κορυφαιο!!

Η κλασσική επιμορφωτική σειρά είναι :
-Στο στόμα της τρέλλας
-Η ομίχλη (η παλιά η κλασσική)
-The thing
-Αντε να προσθέσουμε και το Re-animator
-Καιμετά την all time classic τριλογία του evil dead

Εντάξει είναι και Νεκρονομικόν και το Dagon αλλά μην μας πέσει λίγο βαριά η λαβκραφτική μελέτη

Το κακό είναι ότι δεν ξέρω να προσθέτω φωτογραφίες αλλοιώς θα έβαζα μια καλή στο τέλος του μηνήματος

Για εκείνο το pet cemetary με το ανάλογο σοφό τραγουδάκι?

09/12/2006, 06:07:13
Ισως να είναι μεγάλη παράλειψη που δεν έχω αναφέρει ακόμα μία από τις καλύτερες ταινίες τρόμου που έχω δει. Πρόκειται για άλλο ένα αριστούργημα του "μετρ" του είδους Dario Argento.

Η ταινία λεγεται Phenomena και είναι του 1985.

Στην υπόθεση τώρα...

Μια έφηβη κοπέλα, η Τζένιφερ, κόρη ενός γνωστού ηθοποιού, αποστέλεται από τον πατέρα της σε ένα ιδιωτικό σχολείο θηλέων στην Ελβετία. Στην επαρχιακή αυτή περιοχή που βρίσκεται το σχολείο, ξεκινάει μια σειρά από μυστηριώδεις δολοφονίες, κυρίως νεαρών κοριτσιών. Γενικά, τα κορίτσια του σχολείου θεωρούν τη Τζένιφερ τρελή και δεν την πολυσυμπαθούν με εξαίρεση την συγκάτοικό της.
Η Τζένιφερ διαθέτει δύο ιδιαίτερα χαρακτηριστικά:

1)Υπνοβατεί μυστηριωδώς νιώθοντας "κινδύνους"

2)Εχει το μεταφυσικό χάρισμα να επικοινωνεί με τα έντομα και με κάποιο μυστηριωδη τρόπο να τα "ελέγχει"

Και ενώ οι φόνοι συνεχίζονται, η Τζένιφερ έρχεται - μετά από μια περιπετειώδη νύχτα υπνοβασίας - σε επαφή με έναν ανάπηρο εντομολόγο ο οποίος συνεργάζεται και με έναν ντετέκτιβ που ερευνά την υπόθεση των δολοφονιών. Ο εντομολόγος εκπληκτος από το μεταφυσικό αυτό χάρισμα της Τζένιφερ την παροτρείνει να χρησιμοποιήσει την μεταφυσική ιδιότητά της για να βοηθήσει στη διαλεύκανση της υπόθεσης(λεπτομέρειες για το πώς, θα δείτε στην ταινία, όλα εγώ θα σας τα λέω?).

Η Τζένιφερ το πράτει...πράγμα που την οδηγεί όλο και πιο κοντά στον εφιάλτη.....

highlight 1 - Ο πανέξυπνος και άριστα εκπαιδευμένος χιμπατζής του εντομολόγου, ο οποίος...παίζει κάτι παραπάνω από σημαντικό ρόλο στην πορεία του έργου

higlight 2 - Το κορυφαίο Soundtrack της ταινίας περιλαμβάνει κομμάτια όπως (κρατηθείτε) Motorhead - (Locomotive), Iron Maiden - (Flash of the Blade) και φυσικά τους Goblin - (Sleepwalking). Και το ωραίο είναι ότι ειδικά οι Maiden και το θεϊκό κομμάτι των Goblin(συνδυάζει όπερα με ροκ) κάνουν την εμνφάνιση τους συχνά στην ταινία, εμπλουτίζοντάς την με ακόμη περισσότερο σασπένς!!! Τρομερη ενορχήστρωση!!

highlight 3 - Μερικές πόζες της πρωταγωνίστριας και διάφορες άλλες σκηνες του έργου σε καθηλώνουν, έτσι απλά....

highlight 4 - Το αιματηρό και απρόσμενο φινάλε, το οποίο αποτελεί ένα από τα καλύτερα και πιο εντυπωσιακά που έχω δει σε ταινία τρόμου.

Θα το βρείτε εύκολα στα βιντεοκλαμπάδικα. Δεν θυμάμαι όμως τον ελληνικό τίτλο. Σε όποιον δεν αρέσει, το πληρώνω εγώ!!!

Lost in Necropolis

La ville de la mort

vasiliskosΜέλος
09/12/2006, 11:42:29

αγνοώνΜέλος
09/12/2006, 11:54:58
Agnostic,
και στα ελληνικά "ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ" λέγεται η ταινία

να πω το τέλος ?????
pleeeaaasee !!!!

left950Νέο Μέλος
12/12/2006, 22:27:26
Μια ταινία με ελληνικό τίτλο "Η 7η π΄θλη της κόλασης", μάλλον απο την Videosonic αν θυμάμαι καλά, μήπως κανείς ξέρει τον πρωτότυπο τίτλο της?

όλα είναι δρόμος...

13/12/2006, 07:55:13
Αγαπητέ μου left950, καλώς ήλθες κοντά μας!

Η ταινία "Έβδομη πύλη της Κολάσεως" είναι από τις πρώτες Ιταλικές ταινίες zombie horror και βγήκε το 1981.
Ο τίτλος της είναι:

"The beyond (L' aldila)".

Ελπίζω να μην κάνω λάθος και βρήκα άλλα αντ' άλλων!

In anticipation of my resurrection...

left950Νέο Μέλος
13/12/2006, 10:30:42
Ευχαριστώ!

όλα είναι δρόμος...