- ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ ΘΕΜΑΤΩΝ /ΘΕΜΑΤΟΛΟΓΙΑΣ - Απόψεις, Προτάσεις κ.ά.
ΠΑΛΙ ΕΔΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΘΕΜΑ.
ΘΑ ΕΙΘΕΛΑ ΝΑ ΔΕΙΤΑΙ ΣΕ ΚΑΘΕ ΕΝΑ ΦΟΡΟΥΜ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ......
ΕΚΕΙ ΜΑΛΛΟΝ ΘΑ ΣΑΣ ΠΙΑΣΕΙ ΠΑΝΙΚΟΣ.......
ΑΛΛΑ ΜΕ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥΣ ΧΑΡΑΧΤΗΡΕΣ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΜΕ ΛΑΤΙΝΙΚΟΥΣ.
ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΑΥΤΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΜΕ ΞΕΝΗ ΟΡΟΛΟΓΙΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΥΠΟΧΡΕΟΥΤΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΕΝΑΣ ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΝΑ ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΕΙ.....
ΚΑΙ ΝΟΜΙΖΩ ΠΩΣ ΟΛΟΙ ΜΑΣ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΒΑΛΟΥΜΕ ΣΤΟ ΜΕΤΡΟ ΤΟΥ ΔΥΝΑΤΟΥ
ΚΑΠΟΙΑ ΦΕΙΔΩ ΣΤΟ ΑΝΟΙΓΜΑ ΝΕΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ....
AΣ ΑΝΟΙΓΟΥΜΕ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΓΛΩΣΣΑ ΜΑΣ
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ.
** ΦΩΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΦΩΣ**
** ΕΑΝ ΝΙΟΣΕΙΣ ΤΗΣ ΣΚΙΑ ΣΟΥ ΝΑ ΦΕΥΓΕΙ ΜΗΝ ΓΥΡΙΣΕΙΣ ΠΙΣΩ ΝΑ ΤΗΝ ΚΟΙΤΑΞΕΙΣ**
υπάρχουν 2 θέματα που άπτονται της συζήτησης.Αυτά είναι:
Ρίξτε μια ματιά και τα ξαναλέμε...
O Σκοτεινός Άγγελος! ![]()
"Ποιό το αληθινό μέγεθος της σκιάς σου;"
Σημειώστε ότι ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ είμαστε ΥΠΕΡ της Ελληνική Γλώσσας
konosk
Α και κάτι άλλο! Η νέα ελληνική γλώσσα γράφεται με πολλούς τρόπους, ακόμη και ανορθόγραφους στα μάτια των όψιμων κλασικιστών μας (με ένα σίγμα παρακαλώ). Είναι ζωντανή λαλιά και δεν μπορείτε ετσιθελικά να τη συνδέετε με μύθους, ορθογραφικούς, συντακτικούς κ.λπ. Η βαθιά δομή της θα μπορούσε να την καταστήσει βασικό συντελεστή της οικουμενικής γραμματικής που οραματίστηκε ο Τσόμσκι. Αλλά αυτό δε θα γίνει, γιατί η καχυποψία μας ως έθνος μας έχει ήδη οδηγήσει σε μαρασμό και πενία. Πνευματική πενία! Έχει άλλα πράγματα να προσφέρει σε αυτόν τον κόσμο η Ελλάδα Κύριοι και όσο νωρίτερα ξυπνήσουμε από το λήθαργο τόσο καλύτερα. Και για να κλείσω θα μας συμβούλευα να μην καλλιεργούμε μύθους εκ του μη oντος. Σας χαιρετώ φιλικά
Ο Δικαιόπολις μαγειρεύει...αλλά ποιος σκότωσε τον Όμηρο τελικά;
Kelsos
Χμμμ φίλε μου Κonosk, θα μου επιτρέψεις να διαφωνήσω μαζί σου, στο ΚΑΙΡΙΟ ΣΗΜΕΙΟ που ανέφερες, αυτό των ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΩΝ...
Από τα 4, στα 3 με βρίσκεις σύμφωνο, αλλά στο θέμα της λεπτομέρειας...
Η Λεπτομέρεια είναι που κάνει την διαφορά φίλε μου, Η ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΑ και εδώ έρχεται να ΥΠΕΡΤΟΝΙΣΤΕΙ αυτό που λες ότι ο ΜΥΘΟΣ (γενικά) είναι ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ...
Ναι είναι, αλλά η ΔΙΑΦΟΡΑ από μύθο σε μύθο, από λαό σε λαό, είναι η ΟΠΤΙΚΗ που έχουν ως προς το θέμα και αυτή η ΟΠΤΙΚΗ αποκαλείται ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΑ...
Κατά τα άλλα ναι, έχεις δίκιο... Θεωρώ όμως ότι ΑΝ ισοπεδώσουμε τα ΠΑΝΤΑ και αναφέρομαι στα περί ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΗΣ και ΑΛΦΑΒΗΤΟΥ, τότε πράττουμε μέγα ατόπημα...
Είμαι ο πλέον ανορθόγραφος, αλλά ΕΠΙΜΕΝΩ στο να προσπαθώ να μάθω...
Η ευκολία του καθενός (αναρωτιέμαι που είναι αυτή η "ευκολία") να γράφει ΟΠΩΣ ΤΟΥ ΚΑΤΕΒΕΙ δημιουργεί ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΣΥΝΕΧΕΙΑΣ, στον ΛΟΓΟ και ο ΛΟΓΟΣ αντιστοιχεί στο ΓΡΑΜΜΑ και το ΓΡΑΜΜΑ αντιστοιχεί στον ΑΡΙΘΜΟ και ο ΑΡΙΘΜΟΣ είναι μια ΔΟΝΗΣΗ, ένας ΑΤΟΜΙΚΟΣ ΑΡΙΘΜΟΣ (στην χημεία του λόγου) και ως γνωστόν (τουλάχιστον σε εμένα είναι) ΑΝ ΔΟΝΗΣΕΙΣ διαφορετικά ή ΑΛΛΑΞΕΙΣ τον Ατομικό Αριθμό ενός ΣΤΟΙΧΕΙΟΥ, τότε έχεις ΑΛΛΟ ΣΤΟΙΧΕΙΟ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΝΟΜΙΖΕΙΣ ΟΤΙ ΕΙΧΕΣ...
Μην προσπαθούμε με ευφυολογήματα να αποδείξουμε ότι ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΛΑΝΘΑΣΤΟΙ...
Ειδικά εκείνοι οι Ελληναράδες που κόπτονται για τα Ελληνικά πράγματα αλλά ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΟΥΝ τις ρίζες ΜΑΣ στο όνομα της ΕΥΚΟΛΙΑΣ ΤΟΥΣ...
Ας σταματήσουμε να είμαστε ΣΤΡΟΥΘΟΚΑΜΗΛΟΙ και να ΣΤΡΟΥΘΟΚΑΜΗΛΙΖΟΥΜΕ...
Κέλσος ο Φιλαλήθης
konosk
Αγαπητέ Κέλσο ο προφορικός λόγος δεν έχει απόλυτη σχέση με τον γραπτό. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο έχουν προταθεί πολλές και διαφορετικές γραμματικές δομές για την ελληνική γλώσσα. Το φώνημα δε σχετίζεται με τη γραπτή του απεικόνιση. Το αλφάβητο είναι ένα σύνολο ιδεογραμμάτων, το οποίο χρησιμοποιούμε ανάλογα με τις κοινωνικές συμβάσεις της εποχής. Για σκέψου τι σήμαινε ορθογραφία πριν από 20 χρόνια....μην πας μακρύτερα. Σε ό,τι αφορά σε εκείνη την ορθογραφία σήμερα, εν έτη 2003, είμαστε απόλυτα ανορθόγραφοι. Η ζωντανή λαλιά, όμως, είναι κάτι το διαφορετικό. Διατηρεί τα φωνήματά της και τη δύναμή της απείραχτη μέσα στους αιώνες. Άλλωστε, να είστε σίγουροι πως γνωρίζουμε πολύ λίγα για το τι αντιπροσώπευαν φωνητικά τα σύμβολα του αλφάβητου. Τα λιγοστά παραδείγματα που έχουμε από την αρχαιολογική έρευνα προκαλούν εκπλήξεις. Ωστόσο, φυσικά και δεν παροτρύνω κανέναν να είναι ανορθόγραφος. Αλλά η ορθογραφία είναι ένα ιδιαίτερα ταλαιπωρημένο θέμα στον τόπο μας και πολύ αβασάνιστα έχει συνδεθεί με την καλλιέργεια μύθων....παραπλανητικών μύθων. Σε χαιρετώ πάντα φιλικά
Kelsos
quote:
...Το αλφάβητο είναι ένα σύνολο ιδεογραμμάτων...
...Άλλωστε, να είστε σίγουροι πως γνωρίζουμε πολύ λίγα για το τι αντιπροσώπευαν φωνητικά τα σύμβολα του αλφάβητου...
...Ωστόσο, φυσικά και δεν παροτρύνω κανέναν να είναι ανορθόγραφος...
Τρία σημαντικά σημεία συγκράτησα φίλε μου...
Α) Ακριβώς επειδή αναφέρεις και αναφέρομαι σε ΙΔΕΟΓΡΑΜΜΑΤΑ, αυτό και μόνο το γεγονός, ΕΠΙΒΑΛΕΙ την ορθή κατασκευή του ΙΔΕΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ για να αποδίδουμε την ΕΝΝΟΙΑ ΠΟΥ ΠΕΡΙΚΛΕΙΕΤΑΙ ΜΕΣΑ ΣΕ ΑΥΤΟ...
Π.χ άλλο Β(ήτα) και άλλο V(i), άλλο Π(ί) και άλλο P(e) κλπ κλπ...
Β) Το ότι γνωρίζουμε τόσα λίγα, δεν είναι λόγος για να τα ΞΕΧΑΣΟΥΜΕ αφ' ενός και να μην μάθουμε ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ αφ' ετέρου...
Γ) Επειδή όπως προείπα το να κρατούμε τα ΙΔΕΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ανέπαφα και αυτούσια είναι σημαντικό τόσο για την ΔΙΑΤΗΡΗΣΗ όσο και για την περαιτέρω ΔΙΕΥΡΥΝΣΗ των λιγοστών ΜΑΣ γνώσεων, το αν είμαστε ανορθόγραφοι είναι η ΜΙΣΗ ζημιά απ' ότι να γράφουμε σε αυτό το "παράξενο μέσο", τον ηλεκτρονικό υπολογιστή, έννοιες των οποίων τα ΙΔΕΟΓΡΑΜΜΑΤΑ δεν ταιριάζουν με αυτές... Αποτέλεσμα, ΜΠΕΡΔΕΜΑ....
Πειραματίσου φίλε μου...
Εκτύπωσε το ΙΔΙΟ κείμενο σε δύο διαφορετικούς τύπους ΙΔΕΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ, αυτόν τον καθαρά ελληνικό και τον άλλον τον "μπασταρδεμένο" τον Greeklish
Μελέτησε το ΜΥΑΛΟ ΣΟΥ πώς αντιδρά στο ΙΔΙΟ κείμενο, αλλά που είναι γραμμένο με διαφορετικό τρόπο και πές μου ΠΟΣΟ ΠΙΟ ΑΡΓΑ διάβασες το Greeklish.....
Ξέρεις γιατί;;;
Γιατί είπαμε ότι είναι ΙΔΕΟΓΡΑΜΜΑΤΑ και οι έννοιες που περικλείουν, συχνά πυκνά ΔΕΝ ανταποκρίνονται στο ΝΟΗΜΑ ΤΟΥ ΚΕΙΜΕΝΟΥ...
Μην προσπαθούμε ΞΑΝΑΛΕΩ να δικαιολογήσουμε τα ΑΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΑ...
Εγώ ένας αγράμματος είμαι, ένας ανορθόγραφος που ΠΑΡΑΔΕΧΟΜΑΙ την ορθή αξία που ΔΕΝ έχω και που ΘΑ ΗΘΕΛΑ να αποκτήσω...
Εξίσου φιλικά,
Κέλσος ο Φιλαλήθης
konosk
Θα επιμίνο Κέλσο. Εκνεβρίζομε όταν η ορθογραφία γίνετε τρόπος επίδιξις ανοτερότιτας ι κρίσις ανθρόπον.
Η παραπάνω ορθογραφία στην πραγματικότητα προτάθηκε επίσημα. Ποια θα ήταν λοιπόν η θέση της αντιπαράθεσής μας αν κάτι τέτοιο είχε γίνει πραγματικότητα?
Επίσης τα ιδεογράμματα που χρησιμοποιούμε δεν έχουν καμία σχέση με τα ιδεογράμματα που υπονοείς. Γνωρίζω πολύ καλά τη γλώσσα κι από μέσα κι από έξω. Γνωρίζεις πολύ καλά να χειρίζεσαι καταστάσεις και θα συμφωνήσεις μαζί μου ότι είναι εύκολο να μάθεις ορθογραφία. Το δύσκολο είναι να αποπειραθείς να ερμηνεύσεις τις λέξεις εσωτερικά και εκεί δε νομίζω ότι πάσχεις. Αν, ωστόσο, θέλεις πραγματικά να πας πίσω στην πηγή των πραγμάτων μελέτησε την κεφαλαιογράμματη γραφή και δη το αρχαίο ελληνικό αλφάβητο στις 5 κύριες διαλέκτους του. Τότε θα δεις, αν δεν έχεις δει ήδη, ότι ασυμφωνία ως προς τη χρήση του αλφάβητου υπήρχε από αρχαιοτάτων χρόνων. Με λίγα λόγια διαφορετικά σύμβολα για την ίδια σημασία. Αυτό είναι ένα μικρό παράδειγμα μόνο της σχετικότητας που μας περιβάλλει. Εν πάση περιπτώσει πραγματικά δεν απευθύνομαι σε εσένα. Εν τέλει χαίρομαι που με βάζεις να ξεδιπλώνω τη σκέψη μου. Όσο για τα Greeklish συμφωνώ, αλλά το ρεύμα της παγκοσμιοποίησης και η έλξη του νεαρόκοσμου σε αυτόν τον εύκολο τρόπο είναι μια πραγματικότητα. Προς το παρόν ας το παρατηρήσουμε προσεκτικά και ας σκεφτούμε προς τα πού μπορεί να οδηγήσει. Φιλικά σε χαιρετώ
Kelsos
Ο Διάλογος μαζί σου φίλε μου, είναι κάτι παραπάνω από ευχάριστος...
Και προσφέρει πολλά σε όλους ΜΑΣ, άλλωστε αν δεν το πίστευα, δεν θα μετείχα...
Δεν διαφωνώ μαζί σου, αλλά αναλύω αυτό που "κάποιοι άλλοι" ΑΔΥΝΑΤΟΥΝ ΝΑ ΚΑΤΑΝΟΗΣΟΥΝ
'Ομως τι είναι αυτό που λες:
quote:
Αν, ωστόσο, θέλεις πραγματικά να πας πίσω στην πηγή των πραγμάτων μελέτησε την κεφαλαιογράμματη γραφή και δη το αρχαίο ελληνικό αλφάβητο στις 5 κύριες διαλέκτους του. Τότε θα δεις, αν δεν έχεις δει ήδη, ότι ασυμφωνία ως προς τη χρήση του αλφάβητου υπήρχε από αρχαιοτάτων χρόνων. Με λίγα λόγια διαφορετικά σύμβολα για την ίδια σημασία...
Αν μη τι άλλο, ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΝΕΙΣ τη θέση μου....
Μελετώντας τα αλφάβητα των 5 κυρίων διαλέκτων, διαπιστώνεις το προφανές που αναφέρεις, ΑΛΛΑ ανακαλύπτεις την ΑΙΤΙΑ που υπάρχουν αυτές οι "διαφορές"...
Θεωρώ ότι το ΟΛΟ υπόβαθρο είναι διαφορετικό, ΑΛΛΑ η ουσία είναι ΚΟΙΝΗ... Κάποτε υπήρχε η ΜΗΤΡΙΑΡΧΙΑ, φυσικό να είναι τα ΠΑΝΤΑ υπό της Μητριαρχικής γραμμής... Ήρθε μετά η ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΑ και τα ανέτρεψε ΟΛΑ...
Άλλαξαν οι "ηγέτες" των θεών και άλλαζαν τα ΑΛΦΑΒΗΤΑ...
Επομένως μελετώντας την ΔΙΑΦΟΡΑ, επαγωγικά καταλήγεις στην ΚΟΙΝΗ ΡΙΖΑ...
Α! και κάτι τελευταίο...
ΟΛΑ ΤΑ ΙΔΕΟΓΡΑΜΜΑΤΑ στηρίζονται στο ΚΟΙΝΟ ΚΑΝΟΝΑ ΤΩΝ ΕΝΝΟΙΩΝ, μηδενός εξαιρουμένου...
Καμία διαφορά δεν έχει το ΙΔΕΟΓΡΑΜΜΑ των Κινέζων, με αυτό των Φοινίκων, των Ινδιάνων της Αμερικής κλπ κλπ
Το ΙΔΕΟΓΡΑΜΜΑ είναι παντού και πάντα ΙΔΕΟΓΡΑΜΜΑ...
Κέλσος ο Φιλαλήθης
Ελπίζω να ΚΑΤΑΝΟΗΣΟΥΜΕ ΟΛΟΙ την αξία της Ελληνική Γλώσσας σε σχέση με το Ελληνικό Αλφάβητο...
Κέλσος ο Φιλαλήθης
ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ Darkangel_78 ΚΑΙ ΚΕΛΣΟ ΔΕΝ ΕΘΕΣΑ ΘΕΜΑ ΜΟΝΟ ΤΩΝ Greeklish !
ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΘΕΜΑ ΞΕΝΗΣ ΟΡΟΛΟΓΙΑΣ
EYXAΡΙΣΤΩ
** ΦΩΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΦΩΣ**
ΝΟΜΙΖΩ ΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΘΕΜΑ ΝΑ ΤΟ ΔΟΥΜΕ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΟΛΟΙ ΜΑΣ.
ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟ ΘΕΜΑΤΩΝ /ΘΕΜΑΤΟΛΟΓΙΑΣ.
ΙΣΩΣ ΝΑ ΕΙΧΑΜΕ ΑΠΟΦΥΓΗ ΠΟΛΛΑ.
ΘΑ ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΣΑ ΑΠΛΑ ΜΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΗ ....
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.
** ΦΩΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΦΩΣ**
ΚΑΛΟΙ ΜΟΥ ΦΙΛΟΙ ΠΕΡΑΣΕ ΕΝΑΣ ΧΡΟΝΟΣ ΠΟΥ ΑΝΟΙΞΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΟΠΙΚ.
Ο ΛΟΓΟΣ ΠΟΥ ΤΟ ΑΝΟΙΞΑ ΗΤΑΝ (ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ) ΝΑ ΜΠΟΡΕΣΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΣ (ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΕΞΑΙΡΕΙΤΑΙ) ΟΙ ΧΡΗΣΤΕΣ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΕΝΑΝ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟ ΣΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΜΑΣ, ΝΑ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ ΣΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΧΡΗΣΤΕΣ ΠΡΙΝ ΝΑ ΑΝΟΙΞΟΥΝ ΝΕΑ ΘΕΜΑΤΑ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝ ΤΗΝ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ.
ΟΤΑΝ ΑΝΟΙΓΟΥΜΕ ΕΝΑ ΝΕΟ ΘΕΜΑ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΠΕΙ Ο ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΣ ΤΟΥ ΣΧΕΔΟΝ ΑΜΕΣΩΣ.
ΑΝΑΦΕΡΩ ΣΕ ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΗ APANTHSH ΜΟΥ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΘΕΜΑ....
quote:
ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΩΣ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΣ ΚΑΠΟΙΟΥ ΝΕΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ Ο ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΗΣ ΤΟΥ.(ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ADMIN TΩN FOROYMS)
ΚΑΠΟΥ ΑΛΛΟΥ ΑΝΑΦΕΡΩ
quote:
ΘΑ ΕΙΘΕΛΑ ΝΑ ΔΕΙΤΑΙ ΣΕ ΚΑΘΕ ΕΝΑ ΦΟΡΟΥΜ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ......
ΕΚΕΙ ΜΑΛΛΟΝ ΘΑ ΣΑΣ ΠΙΑΣΕΙ ΠΑΝΙΚΟΣ.......
ΑΛΛΑ ΜΕ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥΣ ΧΑΡΑΧΤΗΡΕΣ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΜΕ ΛΑΤΙΝΙΚΟΥΣ.
ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΑΥΤΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΜΕ ΞΕΝΗ ΟΡΟΛΟΓΙΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΥΠΟΧΡΕΟΥΤΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΕΝΑΣ ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΝΑ ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΕΙ.....
ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΤΟ ESOTERICA.gr ΕΧΕΙ ΠΛΕΩΝ ΑΡΚΕΤΑ ΜΕΓΑΛΩΣΕΙ Η ΑΝΑΓΚΗ ΓΙΑ ΕΝΑ ΝΟΙΚΟΚΥΡΕΜΑ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ΕΠΙΤΑΧΤΙΚΟ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ.
**ΑΣ ΚΑΝΟΥΜΕ ΛΟΙΠΟΝ ΟΛΟΙ ΤΟ ΚΑΘΗΚΟΝ ΜΑΣ....
ΚΑΙ ΑΣ ΠΡΑΞΟΥΜΕ............................**
ΠΙΣΤΕΥΩ ΠΩΣ ΟΙ ΕΣΩΤΕΡΙΚΕΣ ΑΝΑΖΗΤΗΣΕΙΣ ΜΑΣ,ΜΑΣ ΕΦΕΡΑΝ ΣΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΑΣ ΤΟΝ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΣΟΥΜΕ ΛΟΙΠΟΝ...
ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΘΑ ΣΤΑΘΩ ΜΟΝΟ ΣΕ ΑΥΤΑ ...
ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΣΩ ΚΑΙ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΚΑΛΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ (ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΕΞΑΙΡΕΙΤΑΙ) ΓΙΑ ΤΙΣ ΓΝΩΣΕΙΣ ΤΟΥΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙ ΑΛΛΑ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΠΟΥ ΓΙΑ ΜΕΝΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΠΗΓΗ ΓΝΩΣΗΣ.
ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ.
[ΑΤΜΑ] ΜΗ ΦΥΓΕΙΣ. Ο ΚΟΣΜΟΣ ΑΥΤΟΣ ΕΔΩ ΤΟΥ ΤΡΥΦΕΡΟΥ ΜΥΣΤΙΚΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΦΘΑΡΤΗΣ ΓΝΩΣΗΣ ΕΧΕΙ ΑΝΑΓΚΗ ΑΠΟ ΠΛΑΣΜΑΤΑ ΦΩΤΕΙΝΟΤΑΤΑ ΣΑΝ ΚΙ ΕΣΕΝΑ. ΕΧΕΙΣ ΑΝΟΙΞΕΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ ΣΕ ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΟΥΣ ΕΔΩ ΜΕΣΑ.
ΜΕΙΝΕ.
ΕΣΥ ΕΙΣΑΙ ΦΩΣ....
ΜΕ ΕΚΤΙΜΗΣΗ
ΑΦΡΟΔΙΤΗ..[-].
ΕΙΛΙΚΡΙΝΑ ΘΑ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΟΥΜΕ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΣΩΣΤΟΙ ΤΥΠΙΚΟΙ ΑΝ ΘΕΛΕΙΣ...
ΠΑΝΤΩΣ ΕΜΕΝΑ ΣΥΓΧΩΡΕΙΣΤΕ ΜΟΥ ΚΑΠΟΙΑ ΤΕΧΝΙΚΑ ΛΑΘΗ.
ΧΑΙΡΟΜΑΙ ΠΟΥ ΕΙΜΑΙ ΜΑΖΙ ΣΑΣ.
ΑΥΡΙΟ ΘΑ ΕΙΜΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΗ.
ΑΦΡΟΔΙΤΗ..[-].
για να εκφέρω άποψη
όχι όμως και (πολύ νέος) στα φόρουμς
άρα γιατί να μη το τολμήσω ?
Το σημαντικότερο είναι οι " καταθέσεις " από τα μέλη.
Όσο περισσότερα μέλη και μηνύματα
τόσο περισσότερες " φαινομενικές " επαναλήψεις και κύκλοι.
Αλλά κατά τη γνώμη μου αυτό δεν έχει μεγάλη σημασία
αφού όλα ίσως είναι κύκλοι...
ΦΙΛΕ isoropisti ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΕΣ ΣΤΟ ESOTERICA.gr ΑΛΠΙΖΩ ΣΤΗΝ ΣΥΧΝΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΣΟΥ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΑΥΤΟΝ.
ΑΣΦΑΛΩΣ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΚΑΤΑΘΕΤΕΙ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΙΣ ΓΝΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΕΔΩ ΣΤΑ ΦΟΡΟΥΜΣ.
ΣΩΣΤΟ ΚΑΙ ΣΕΒΑΣΤΟ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΝΑ ΚΑΤΑΘΕΤΗΣ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΣΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΣΟΥ.
ΑΠΛΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΝΑΣ ΚΑΤΑΚΕΡΜΑΤΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ.
ΟΤΑΝ ΕΝΑ ΘΕΜΑ ΕΙΔΗ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΟΙΟΣ Ο ΛΟΓΟΣ ΝΑ ΑΝΟΙΞΕΙ ΕΝΑ ΝΕΟ ΜΕ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΑΚΡΙΒΩΣ ΘΕΜΑΤΟΛΟΓΙΑ ??????
ΕΞ' ΑΛΛΟΥ ΓΙΑ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΛΟΓΟ (ΕΝ ΜΕΡΗ) ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ Η ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΤΗΝ ΠΑΝΩ ΔΕΞΙΑ ΠΛΕΥΡΑ ΤΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ ΟΠΟΥ ΔΥΝΑΜΕΘΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΕΝΑ ΘΕΜΑ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΑΝΟΙΞΕΙ ΥΠΑΡΧΕΙ.
ΣΟΥ ΦΕΡΝΩ ΕΝΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ....
ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΟΙΞΟΥΜΕ ΘΕΜΑ ΟΠΩΣ ΜΑΓΕΙΑ, Μ.ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ, ΟΜΑΔΑ Ε ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΑΛΛΑ ΟΤΑΝ ΗΔΗ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ 10 IΔIA ΘΕΜΑΤΑ ?????
ΕΝΑΣ ΝΕΟΣ ΧΡΗΣΤΗΣ ΘΑ ΧΑΘΕΙ ΔΥΣΤYΧΩΣ.
Ο ΛΟΓΟΣ ΗΤΑN ΑΥΤΟΣ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΟΤΑΝ ΜΙΑΛΩ ΓΙΑ ΝΟΙΚΟΚΥΡΕΜΑ ΤΗΣ ΘΕΜΑΤΟΛΟΓΙΑΣ.
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.
AΣ ΑΝΟΙΓΟΥΜΕ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΓΛΩΣΣΑ ΜΑΣ
quote:
εχω υποπεσει στο παραπανω λαθος...
μα
ετσι το ενιωθα εκεινη την στιγμη...
προτιμησα το αγγλικο...
παντως δεν διαφωνω καθολου...

ειμαι η νεκρη γνωμη που ειχα χθες και αλλαξε...
Kαθε μερα βλεπω στον αττικο ουρανο ουρανο,
αεροπλανα να ψεκαζουν.. πανω απο τα κεφαλια μας!
Τι ειναι αυτο? Υποτιθεται για την καλυτερευση του καιρου?
THOUSANDS OF BIRDS DIE MYSTERIOUSLY IN GREECE
"Thousands of birds have been found dead at a lake in northern Greece, authorities said Thursday," September 9, 2004.
"Regional government officials held an emergency meeting after more than 3,000 dead birds were found at Lake Koronia," 40 kilometers (25 miles) east of Thessaloniki.
"The cause of their death was not immediately known."
"The birds, found mostly by hunters, included Dalmatian pelicans, black-winged stilts and shovelers."
"Some of the dead birds and water samples taken from the lake were sent to laboratories" in Athens "for testing."
Commenting on the mass deaths, UFO Roundup correspondent Anna Webb remarked, "Chemtrails...or HAARP?"
quote:
Τι συμβαινει επιτελους με το ψεκασμο HAARP?
Δεν υπάρχει τέτοιο πράμα. Τα έχεις μπερδέψει τελείως. Ακόμα και
στις χειρότερες θωρίες συνομωσίας, το HAARP περιορίζεται σε
ηλεκτρομαγνητικές δραστηριότητες.
Όσο για τις θεωρίες συνωμοσίας που μιλάνε για ψεκασμούς, μιλάμε
είναι από τις πλέον βλακώδεις αμερικανιές που έχω ακούσει.
quote:
Kαθε μερα βλεπω στον αττικο ουρανο ουρανο,
Αυτό είναι πολύ ανησυχητικό. Αν αρχίσεις να βλέπεις και ροζ
ελεφαντάκια να χορεύουν τσα-τσα, τότε είναι πολύ σοβαρά τα
πράγματα.
quote:
THOUSANDS OF BIRDS DIE MYSTERIOUSLY IN GREECE
"Thousands of birds have been found dead at a lake in northern Greece, authorities said Thursday," September 9, 2004."Regional government officials held an emergency meeting after more than 3,000 dead birds were found at Lake Koronia," 40 kilometers (25 miles) east of Thessaloniki.
"The cause of their death was not immediately known."
"The birds, found mostly by hunters, included Dalmatian pelicans, black-winged stilts and shovelers."
"Some of the dead birds and water samples taken from the lake were sent to laboratories" in Athens "for testing."
Commenting on the mass deaths, UFO Roundup correspondent Anna Webb remarked, "Chemtrails...or HAARP?
Θα μας κουφάνουν τελείως αυτοί οι ουφολόγοι. Πέθαναν 3000 υδρόβια
πουλιά στην πιο μολυσμένη λίμνη της χώρας και αυτό είναι μυστήριο
και φταίει το HAARP[*]; Όχι, δε φταίει κανένα HAARP, φταίνε οι αγρότες
της περιοχής που έχουν γεμίσει τη λίμνη φυτοφάρμακα και οι
βιομήχανοι της περιοχής που έχουν γεμίσει τη λίμνη τοξικά απόβλητα.
[*] φυσικά υποθέτω ότι εννοούν πως οι ηλεκτρομαγνητικές εκπομπές
του HAARP "πείραξαν" το σύστημα προσανατολισμού των πουλιών.
Για τη λίμνη άκουσα ότι έιχε χαλάσει κάτι με το βιολιγικό και έτρεχαν πανικόβλιτοι εδώ στη Θεσσαλονικη. Ετυχε εκείνες τις ημερες να περιμένουμε συνεργείο της ΔΕΗ και μας ενημέρωναν ότι δεν μπορούσαν να έρθουν διότι όλα τα συνεργεία ήταν στη λίμνη για να αποκαταστήσουν τη βλαβη.
Σ' ότι αφορά τους ψεκασμούς δεν βλακείες. Υπάρχει και συγκεκριμένο topic με θέμα chaim trails (ή καπως έτσι)που αναφέρονται τα σχετικά με τους ψεκαζμούς
--------------------------------------------------------------------------------
Αυτό είναι πολύ ανησυχητικό. Αν αρχίσεις να βλέπεις και ροζ
ελεφαντάκια να χορεύουν τσα-τσα, τότε είναι πολύ σοβαρά τα
πράγματα.
---------------------
Φιλε junk95 δε μου αρεσει καθολου το υφος σου..
Αν θες να αρχισουμε τις ειρωνειες.
Αμεσως!
Αν μενεις Αθηνα και κανεις την απλη, απλουστατη κινηση
να σηκωσεις λιγο το κεφαλι σου ψηλα αντι
να το εχεις συνεχεια κατω, θα καταλαβεις τι εννοω.
Αν θες σου δινω και φωτο που εχω βγαλει
απο κοντα ομως.
Αυτα.
Και να μην απορριπτεις τις γνωμες των αλλων
χωρις να εισαι οθτε εσυ σχετικος με ενα θεμα.
Το θέμα δεν το ξέρω και δεν έχω να συνεισφέρω κάτι. Όμως πραγματικά υπάρχουν αεροπλάνα που ψεκάζουν στην Αθήνα??
Και μην "χαλιέσαι"... Είναι το γνωστό πλέον υφάκι του junk, με τα αδιάσειστα επιχειρήματα του τύπου "δεν υπάρχει τέτοιο πράγμα τα έχεις μπερδέψει, αυτό είναι βλακεία... τα ξέρω όλα εγώ και θα σας τα εξηγήσω γιατί βλέπετε ροζ ελεφαντάκια"....

* Ειρήνη *
~ Love is the only truth ~
Αλλα πως να μη σπαζομαι οταν πας να αρχισεις
μια συζητηση κι ο αλλος σου την @#$%$- απορριπτει θα ελεγα,
χωρις να ειναι καν σχετικος? Γεμισε ο τοπος απο μεντορες και ξερολες.
Τελοσπαντων αυτο που εχω δει -οχι μονο εγω- στην Αθηνα ειναι
κατι σαν τις απο κατω φωτο.
Αλλα αυτες ειναι παρμενες απο το διαδικτυο. Τις δικες μου δεν τις εχω σκαναρει αλλα ειναι παρομοιες.
Τωρα τι ειναι αυτο.. δεν ξερω.
Εχω ακουσει οτι αυτο γινεται για τη πτωση της θερμοκρασιας κτλπ..
Καποιος ειδικος ισως να μας εξηγησει.

quote:Αν μενεις Αθηνα και κανεις την απλη, απλουστατη κινηση
να σηκωσεις λιγο το κεφαλι σου ψηλα αντι
να το εχεις συνεχεια κατω, θα καταλαβεις τι εννοω.
Ναι. Θα δω αεροπλάνα σε ύψος 1-2km να αφήνουν πίσω τους υδρατμούς
οι οποίοι υγροποιούνται σε σταγονίδια γιατί η θερμοκρασίες εκεί
πάνω είναι της τάξης των -10oC. Δε μου φαίνεται τόσο προφανές ότι
ψεκάζουν κάτι.
Θα πάω και λίγο παραδίπλα σε μια αγροτική περιοχή να δω πώς γίνεται
ένα ψεκασμός: από ύψος μικρότερο των 200m και με τεράστια ποσότητα.
Γιατί χαμηλά και γιατί τεράστια ποσότητα;
Κατ' αρχήν γιατί σε ύψος περίπου 500m φυσούν οι επικρατούντες
δυτικοί άνεμοι όλο το χρόνο. Πρόκειται για αρκετά ισχυρούς ανέμους
(αυτοί μετακινούν τα σύννεφα, γι' αυτό και η κακοκαιρία έρχεται
πάντοτε από τη Δύση). Οτιδήποτε ψεκάζεις πάνω από τα 500m σε
μία ώρα θα βρίσκεται 50km δυτικότερα (ή το πολύ-πολύ, εφ' όσον
μιλάμε για Αθήνα θα κολλήσει στα φύλλα των δέντρων στην Καισαριανή).
Κατά δεύτερον γιατί η ατμόσφαιρα έχει ασύλληπτα μεγάλο όγκο.
Ας υποθέσουμε ότι ένα αεροπλάνο βρίσκεται σε ύψος 1km, δε φυσούν
επικρατούντες δυτικοί άνεμοι (αδύνατο, αλλά λέμε τώρα) και ψεκάζει
30 τόνους happy gas πάνω από το κέντρο της Αθήνας. Αυτό αντιστοιχεί
σε μια περιοχή όγκου περίπου 40 κυβικών χιλιομέτρων. Η μέση
πυκνότητα του αέρα είναι περίπου 1.2kg/m3, που σημαίνει ότι οι
30 τόνοι του happy gas σκορπίζονται σε 48.000.000 τόνους αέρα.
Συγκέντρωση μικρότερη από 1ppm. ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ είναι ακίνδυνο σε
συγκέντρωση 1ppm. Ακόμα και το σαρίν επηρεάζει τον ανθρώπινο
οργανισμό σε εκατονταπλάσιες συγκεντρώσεις
Όλα αυτά τα σκέφτηκες άραγε πριν με παροτρύνεις να κοιτάξω ψηλά
αντί για χαμηλά και να μη μιλάω για πράγματα που δεν ξέρω;
Λες κι εσύ τα ξέρεις...
Πολύ Λιακόπουλο βλέπετε.
Τέτοια αεροπλάνα έχω δει πολλές φορές, ειδικα απογευματινές ώρες (ακόμα βλέπω) και είχα ρωτήσει κάποιον γνωστό. Μου απάντησε ότι είναι αεροπλάνα της μετεωρολογίας αλλά δεν έχω ιδέα αν ισχύει αυτό.

* Ειρήνη *
~ Love is the only truth ~
σε γενικές γραμμές ως εξής:
Το HAARP με ηλεκτρομαγνητικά μέσα επηρεάζει τα καιρικά φαινόμενα,
δημιουργώντας ξηρασία, τυφώνες, πλημμύρες κλπ.
Εγώ σε αυτό βλέπω μία θεμελιώδη άρνηση να παραδεχθούμε ότι για
τα ακραία καιρικά φαινόμενα φταίει π.χ. που χρησιμοποιούμε το
αυτοκινητάκι μας για να πάμε να πάρουμε ψωμί, που καίμε τόσο ρεύμα,
εν ολίγοις ο τρόπος ζωής μας. Αν υπήρχε κάποιος "κακός" που να
προκαλεί τα ακραία καιρικά φαινόμενα, αυτό θα σήμαινε ότι εμείς
είμαστε ελεύθεροι να συνεχίσουμε να μολύνουμε και να καταστρέφουμε
τον πλανήτη, υπό την προϋπόθεση ότι κάποιος θα σταματήσει τον
"κακό". Urban legend κατ' ευθείαν από το συλλογικό ασυνείδητο με
λίγα λόγια. Και όπως όλες οι θεωρίες συνωμοσίας, απομακρύνει από
το πραγματικό πρόβλημα που είναι ο τρόπος ζωής μας.