ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- 14η ΝΙΣΑΝ - Η ΕΠΕΤΕΙΟΣ - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

- 14η ΝΙΣΑΝ - Η ΕΠΕΤΕΙΟΣ - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

τυχερουλης30 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 1/2
03/04/2005, 00:30:57
Α)Άσε την «βιβλική» αρχαιολογία και τεκμηρίωση με περιοδικά και εγκυκλοπαίδειες ,εγώ θέλω περισσότερα .

Αναφέρεις τον Κάδμο και τον Δαναο,και αγνοείς το Βασίλειο των Αδανων ,
η αλλιώς Ντανουνιγιμ που είναι ομοριζο με το Ντανουνα (Δαναός).

Γιατί να μην είναι αυτό??? Το οποιο βρισκοταν στον κόλπο της Αλεξανδρέττας.

Γιατί εκστράτευσε στα παράλια της Παλαιστίνης και ανέβαινε προς τα πάνω ο Φαραώ?

Για να συναντήσει αυτούς που κατέβαιναν φυσικά , Ντανουνα και Λούκα (Λυκιους).

Τι ακριβώς είπες ότι υπάρχει μαζί με αυτούς?

Και ένας Μωσης?

Και από πότε έγιναν αποικία οι 70 όλοι και όλοι εβραίοι?

Μάλιστα…

Β)Όταν έχεις μια πληροφορία προσπαθείς να την διασταυρώσεις από μια ανεξάρτητη πηγή .

Εγώ επέλεξα τους Αιθίοπες.

Τι εννοώ?:

Το 1000 πχ πήγε η βασίλισσα Μακέδα με πολλά δώρα στην Ιερουσαλήμ για να γνωρίσει τον Σολόμωντα.

Πως γνωρίζω ότι είναι το 1000?

Να σου πω

Από τον φλογερό ερωτα (ενός 130 χρονου ή πεθαμένου σύμφωνα με την Σταθειο χρονολόγηση) γεννήθηκε ο Μενελικ ο Α.

Γενάρχης της αυτοκρατορικής δυναστείας που έδωσε 224 βασιλιάδες με τελευταίο(?) τον Χαιλε Σελασιέ.

(Ξέρω ξέρω θα αναθεωρήσεις και το αιθιοπικο βασιλικό γενεαλογικό δένδρο)

Πως τον έκανε ο Σολομώντας όντας 35 χρόνια πεθαμενος?να αναφωνήσω :
θαύμα! θαύμα! ??

Γ)αν δεχθώ επίσης την άποψη που λέει ότι τα χρόνια (τα χρόνια που έζησε ο Νώε για παράδειγμα και ότι ο κατακλυσμός και οι σαράντα μέρες που σκοτείνιασε ο ουρανός είναι η έκρηξη της Θήρας μάλλον θα τοποθετηθούν τα πράγματα στην σωστή χρονολογική σειρά) που αναφέρονται στην βίβλο δεν είναι χρόνια αλλά φεγγάρια ή εποχές θα καθόμουν να φτιάξω ένα χρονολογικό κατά το δοκούν , ταιριαστό ή μάλλον μασοριτικό στην περίπτωση σου.

Αλλά βαριεμαι.Εχω σοβαρότερα να ασχοληθώ….

δ)όσον αφορά τους ταϊμς δεν λέει τίποτα αυτό.

Από πότε ακριβώς είναι έγκυρο ιστορικό έντυπο?

Πόσο μάλλον όταν έχεις αρκετά χρήματα και νοικιάσεις μια σελίδα (κόστος περίπου 30.000 χιλ δολάρια )και να γράψεις ότι θες ή να προβάλεις τις θέσεις σου.

Γίνεται ,ακόμη και εσύ μπορείς Στάθη.
Πλήρωσε και θα έχεις το βήμα σου.

quote:
ΤΟΝ ΒΡΗΚΑ ΚΥΡΙΟΙ!

ε)όταν εκδοθεί το βιβλίο σου θα σου αποκαλύψω ότι τον Φαραώ τον έχουν βρει και άλλοι πριν από σένα , και αυτοί με την βίβλο στο χέρι.
Δεν λες κάτι καινούργιο.Για ψάξε βαθύτερα…

Μάλλον εσύ δίνεις την εντύπωση ότι είσαι επιφανειακός ψευδομελετητής,και σύντομα το 12 θα είσαι (κατά την μασορίτικη παράδοση )και αναθεωρημένος.

-----

Σκάβε βαθειά-τρέξε γρήγορα!

Edited by - τυχερουλης on 03/04/2005 00:33:29

Demon_LordGRΜέλος
20/02/2006, 11:14:42
έχω ακούσει πολλά κατα καιρούς για το αν ονειρεύονται τα ζώα η όχι!άλλοι λένε οτι κάτι τέτοιο δεν ισχύει επειδή τα ζώα δεν έχουν τόσο ανεπτυγμένο μυαλό όσο οι άνθρωποι και ούτε καν μπορούν να μπούν στη διαδικασία να δούν όνειρα!απλά πέφτουν σε ενα είδος "νάρκης"!
άλλοι πάλι λένε οτι τα ζώα βλέπουν όνειρα και μάλιστα συστηματικά όπως οι άνθρωποι!ακόμα και οι αντυδράσεις τους κατα την διάρκεια του ύπνου είναι ακριβώς όπως οι δικές μας...έχω διαβάσει οτι μια κοπέλα παρατηρούσε το σκιουράκι της την ώρα που κοιμόνταν και παρατήρησε οτι το ζωάκι της "τιναζόνταν" όπως ακριβώς τιναζόμαστε εμείς οταν έχουμε έντονη αισθηματική φόρτηση κατα την διάρκεια του ύπνου...
περιμένω τις απόψης σας!
20/02/2006, 11:39:37
ΤΑ ΖΩΑ ΟΝΕΙΡΕΥΟΝΤΑΙ ΤΟ ΞΕΡΩ ΑΠΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ ΚΑΘΩΣ ΠΟΛΛΕΣ
ΦΟΡΕΣ ΕΧΩ ΔΕΙ ΤΟΝ ΣΚΥΛΟ ΜΟΥ ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ ΚΟΙΜΑΤΑΙ ΝΑ ΤΙΝΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΚΛΑΨΟΥΡΙΖΕΙ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΝΑ ΓΑΥΓΙΖΕΙ.
G.Μέλος
20/02/2006, 13:01:45
Φυσικά και ονειρεύονται!

και πολλές φορές μάλιστα μου έχει τύχει να δω κάποιο απ' τα ζώα μου, αν ξυπνήσει απότομα κατά την διάρκεια του ονείρου, να μην μπορεί αμέσως να προσαρμοστεί στην πραγματικότητα της εγρήγορσης...

ή να φεύγει τρέχοντας κυνηγώντας κάτι άγνωστο...

ή να γρυλίζει σε κάποιον αόρατο εχθρό και τα σχετικά...

νομίζω πως για όσους έχουν ζώα αυτό είναι αυταπόδεικτο

Galadriel

για όλα υπάρχει καιρός και τρόπος
silverlegendΜέλος
20/02/2006, 14:54:38
Είναι όντως αλήθεια οτι τα ζώα μπορούν να ονειρεύονται.....Είναι επιστημονικά εξακριβωμένο.

Ζήσε την στιγμή γιατί μπορεί να είναι η τελευταία σου

SavaothΜέλος
20/02/2006, 16:07:57
Μπορείτε να συμβουλευτείτε και το θέμα "Έχουν τα ζώα ψυχή?".Ίσως βοηθήσει την εξέλιξη της συζήτησης.
20/02/2006, 16:47:51

.

τα θηλαστικα κοιμουνται ακριβως οπως και ο ανθρωπος: υπαρχει το σταδιο του βαθιου υπνου και το σταδιο REM (απο τα αρχικα των γρηγορων κινησεων των ματιων) κατα το οποιο ονειρευομαστε.

αν κρινουμε απο το οτι το ονειρο ειναι ενας παναρχαιος μηχανισμος επιφυλακης, οπως και απο το οτι καποιες φορες στο ονειρο του ανθρωπου υπεισερχεται και ο ερπετικος εγκεφαλος μας, τοτε και τα ερπετα και τα πτηνα ονειρευονται.

.

ου μαθειν δει τους μυστας αλλα παθειν www.johnniebegood.gr

carlos_arroyoΝέο Μέλος
20/02/2006, 22:41:54
Ναι έχω παρατηρηρήσει τον γάτο μου όταν κοιμάτε και σε κάποιες στιγμές για κανένα
3λεπτο κουνάει την ουρά του, τα μουστάκια, τις πατούσες και αν δεις προσεχτικά τα ματια του κινούνται, νομίζω το λένε REM rapid eye movmend?
20/02/2006, 23:41:53
carlos_arroyo να σε καλωσορίσω Εσω-τερικα και να σου ευχηθώ καλή πλοήγηση.

"ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΤΟ ΜΑΤΙ ΣΥΛΛΑΜΒΑΝΕΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΤΟ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΦΩΣ"
CupidΜέλος
20/02/2006, 23:51:44
'Εχω δει τον σκυλάκο μου να τρέχει, να θυμώνει, να γαβγίζει και
να χαίρεται στον ύπνο του, κι όλα αυτά σε διάρκεια μισής ώρας.
Τα ζώα ονειρεύονται.
karmaΜέλος
21/02/2006, 01:49:43
Θα συμφωνήσω, με τη σειρά μου, με τους προλαλήσαντες. Τα ζώα ονειρεύονται ! Έχω παρατηρήσει ότι οι γάτες μου όταν ονειρεύονται, ειδικά γατοκαβγάδες, κουνούν έντονα την ουρά τους, τα αφτιά τους και δείχνουν πολύ... θυμωμένες ! Καμιά φορά αναστενάζουν ή μουρμουρίζουν ! Είναι χάρμα να τις βλέπεις...

Φιλικά, η www.greekastrology.gr

21/02/2006, 02:12:38
Οντως ονειρεύονται και οποιοσδήποτε έχει ένα ζώο, το έχει σίγουρα παρατηρήσει.

Από το "Βήμα"

"Ολα τα θηλαστικά εμφανίζουν κατά τη διάρκεια του ύπνου το ίδιο μοτίβο εγκεφαλικής δραστηριότητας με τον άνθρωπο. Το αν ονειρεύονται ή όχι δεν μπορούν όμως να μας το πουν. Σε κάθε περίπτωση βεβαίως το ερώτημα αυτό συνδέεται με ένα άλλο, εξίσου σημαντικό: Εχουν τα ζώα συνείδηση; Το θέμα αυτό έχει ανοίξει εδώ και πολλά έτη πεδίο διαμάχης... λαμπρό μεταξύ των επιστημόνων. H πλειονότητά τους ωστόσο συμφωνεί πλέον στο ότι τα ζώα έχουν - περιορισμένης μορφής - συνείδηση η οποία διαφέρει από εκείνη των ανθρώπων καθώς δεν μπορεί να εκφραστεί με τη γλώσσα και τη δυνατότητα για συμβολική σκέψη. Οιοσδήποτε ωστόσο ιδιοκτήτης κατοικιδίου θα επιβεβαιώσει ότι ο αγαπημένος τετράποδος «σύντροφός» του έχει αντίληψη, μνήμη και συναισθήματα. Και τα τρία αυτά χαρακτηριστικά αποτελούν «κλειδιά» που προσδιορίζουν τη συνείδηση, ανεξαρτήτως τού αν το ζώο έχει «όπλο» του τη γλώσσα για να τα εκφράσει. Με δεδομένο συγχρόνως ότι και ο εγκέφαλος των ζώων ενεργοποιείται κατά τη διάρκεια του ύπνου, ο συνδυασμός αυτός δεν μπορεί παρά να μας παραπέμπει στο ότι και αυτά ονειρεύονται. "

και κάτι άλλο που βρήκα σχετικά με μια έρευνα που ανακοινώθηκε στο περιοδικό Science.

"Τα πουλιά κάνουν πρόβες στα τραγούδια τους όταν κοιμούνται, σε μια προσπάθεια να βελτιώσουν τις φωνητικές τους επιδόσεις. Η σχετική έρευνα, που έγινε στο σπίνο-ζέβρα της Αυστραλίας, αποκαλύπτει ότι οι νευρώνες στον εγκέφαλο του πτηνού ενεργοποιούνται κατά τη διάρκεια του ύπνου με τον ίδιο τρόπο με τον οποίο ενεργοποιούνται όταν το πουλί τραγουδά.

Όπως αναφέρει το BBC, η ερευνητική ομάδα με επικεφαλής τον δρ. Ντάνιελ Μαργκόλιας χρησιμοποίησε ηλεκτρόδια που εισάγονται στον εγκέφαλο, για να καταγράψει τη δραστηριότητα των νευρώνων στο τμήμα του εγκεφάλου του σπίνου που σχετίζεται με τη «μουσική».

Κατέγραψαν έτσι το πρότυπο της ενεργοποίησης των νευρώνων όταν το πουλί κελαηδά, όταν ακούει ένα άλλο πτηνό και όταν κοιμάται.

Διαπίστωσαν ότι το πρότυπο αυτό ήταν ίδιο και στις τρεις περιπτώσεις, και κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι ο σπίνος, όταν ακούει έναν άλλο σπίνο να κελαηδά, καταγράφει τη μελωδία στον εγκέφαλό του, προκειμένου να κάνει «πρόβες» πάνω σε αυτήν όταν κοιμάται.
"

'We are either alone in the universe or we are not. Both ideas are overwhelming'
-Arthur C. Clarke-

Demon_LordGRΜέλος
21/02/2006, 09:05:22
διάβασα όλες τις απαντήσεις σας και πραγματικά εντυπωσιάστηκα με τον τρόπο που περιγράψατε τις κινήσεις των κατικιδίων σας κατα την διάρκεια του ύπνου τους!
όμως τα όνειρα των ζώων είναι ακριβώς όπως τα δικά μας?θέλω να πώ η επιστημονική εξήγηση που δείνεται στο δικά μας όνειρα ισχύει και στα όνειρα των ζώων?
21/02/2006, 16:22:44
Τα ζώα, όχι μόνο ονειρεύονται, αλλά ροχαλίζουν κιόλας!
Έχει πολύ πλάκα να βλέπεις το σκυλάκι, να στρυφογυρίζει και να γαυγίζει στον ύπνο του. Πολλές φορές μπαίνω στον πειραμό, να πειράξω τη σκυλίτσα μου την ώρα που ονειρεύεται. Και αναρρωτιέμαι, αν αυτό αλλάζει την πορεία που έχει το όνειρο.

"Είδα στον ύπνο μου πως ήμουν πεταλούδα.
Όταν ξύπνησα, δεν ήξερα εάν ήμουν ένας άνθρωπος που ονειρεύτηκε πως ήταν πεταλούδα,
ή μία πεταλούδα που ονειρεύεται πως είναι άνθρωπος..."

Ψυχή μου,
Μην ονειρεύεσαι την αιωνιότητα,
αλλά εξάντλησε το χώρο του δυνατού!

silverlegendΜέλος
21/02/2006, 16:38:41
Όντως τα ζώα ονειρεύονται και τα όνειρά τους είναι αρκετά σύνθετα.Απ'οτι φαίνεται ενώ κοιμούνται ανασύρουν απο την μνήμη τους ερεθίσματα που έχουν βιώσει κατά την διάρκεια της μέρας.Στο συμπέρασμα αυτό κατέληξαν Αμερικανοί ερευνητές του ΜΙΤ ύστερα απο έρευνες σε ποντίκια.Οι επιστήμονες μελέτησαν την εγκεφαλική δραστηριότητα των ζώων και κατέληξαν σε αυτά τα συμπεράσματα...Τα ποντίκια έχουν τις ίδιες φάσεις ύπνου με τους ανθρώπους και στις διάφορες έρευνες που γίνανε διαπιστώθηκε ότι κατά την διάρκεια του ύπνου ενεργοποιούνταν ο εγκέφαλος τον ποντικιών στην ίδια περιοχή που ήταν ενεργή κατά την διάρκεια της ημέρας.....Οπότε κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι όντως τα ζώα ονειρεύονται και ότι τα όνειρά τους σχετίζονται με πραγματικές εμπειρίες.

Ζήσε την στιγμή γιατί μπορεί να είναι η τελευταία σου

KrisnnaΜέλος
21/02/2006, 19:59:55
Από τα 1440 λεπτά του 24ωρου κύκλου ημέρας-νύχτας, τα 90 με 100 από αυτά -δηλαδή ένα ποσοστό περίπου 7%- ο ανθρώπινος εγκέφαλος τα περνάει ονειρευόμενος. Ο Αριστοτέλης είναι ο πρώτος που ανέφερε οτι εκτός από τον άνθρωπο, και αρκετά από τα ζώα ονειρεύονται.
Επιστημονικές έρευνες έχουν δείξει οτι οι κότες και οι αγελάδες ονειρεύονται 25 περίπου λεπτά το 24ωρο, τα ποντίκια 7 , οι χιμπατζήδες 80 με 90 , οι ελέφαντες 180, ενώ πρωταθλητές του ονείρου αναδεικνύονται τα αιλουροειδή, με τη γάτα να κατέχει το ρεκόρ των 200 λεπτών ονειρέματος ανά 24ωρο.
Για την ακρίβεια, γνωρίζουμε ότι όλα σχεδόν τα θηλαστικά και τα πτηνά ονειρεύονται, σε αντίθεση με τα ερπετά, τα ψάρια και τα αμφίβια, στα οποία δεν έχει διαπιστωθεί καμία τέτοια ένδειξη. Υπάρχει δηλαδή στα ομοιόθερμα ζώα που έχουν αναπτύξει μηχανισμούς διατήρησης σταθερής θερμοκρασίας ολόκληρο το 24ωρο.
Η μεγάλη έκπληξη, όμως, έρχεται από το δελφίνι. Αν και θηλαστικό με εγκεφαλικό φλοιό παρόμοιας ανάπτυξης με τον ανθρώπινο, καμία ένδειξη ονειρικής δραστηριότητας δεν έχει καταγραφεί στον εγκέφαλο του, παρά τις επίμονες και μακροχρόνιες έρευνες. Ίσως το γεγονός αυτό -που αποτελεί αίνιγμα για τους νευροβιολόγους- να σχετίζεται με το ότι το δελφίνι, όντας υποχρεωμένο να αναδύεται στην επιφάνεια της θάλασσας ανά μερικά λεπτά για να αναπνεύσει, κοιμάται πότε με το ένα ημισφαίριο του εγκεφάλου του και πότε με το άλλο, διατηρώντας πάντα το ένα ημισφαίριο ξύπνιο.
Έρευνες δεκαετιών έχουν δείξει τα εξής:

Ο ύπνος στους ανθρώπους και τα ζώα που ονειρεύονται μπορεί να διαχωριστεί σε δύο εντελώς ξεχωριστές μεταξύ τους καταστάσεις του εγκεφάλου. Η πρώτη ονομάζεται ύπνος βραδέων κυμάτων, λόγω του ότι, κατά τη διάρκεια της, το ΗλεκτροΕγκεφαλοΓράφημμα (ΗΕΓ) καταγράφει βραδέα, μεγάλου εύρους κύματα, που μαρτυρούν την απουσία δραστηριότητας στα ανώτερα (φλοιώδη) εγκεφαλικά κέντρα. Ο ύπνος ΒΚ είναι ύπνος δίχως όνειρα.
Η δεύτερη κατάσταση ονομάζεται παράδοξος ύπνος και παρεμβάλλεται περιοδικά κατά τη διάρκεια του ύπνου ΒΚ. Στον άνθρωπο, κάθε νύχτα εμφανίζονται 4-5 φάσεις παράδοξου ύπνου, διάρκειας 20 περίπου λεπτών η κάθε μια. Ο παράδοξος ύπνος είναι ο ύπνος των ονείρων (εφεξής: παράδοξος ύπνος = ονείρεμα).
Παρακολουθώντας, λοιπόν, την εγκεφαλική λειτουργία μέσω του ΗΕΓ και τις οφθαλμικές κινήσεις μέσω του ΗΜΓ, είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε πότε ένα άτομο ονειρεύεται κατά τη διάρκεια του ύπνου. Και μέσω της αναζήτησης και διαπίστωσης των ίδιων αυτών χαρακτηριστικών στα ζώα, είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε αν, ποια και πόσο ονειρεύονται. Αυτό, με τη σειρά του, συνεπάγεται ότι δεν μπορούμε να είμαστε απόλυτα βέβαιοι για όλα τα ζώα, εφόσον, πως θα μπορούσαν να εφαρμοστούν οι μέθοδοι αυτές στα σαλιγκάρια, τα κουνούπια ή τις αράχνες; Κι από την άλλη, πως είμαστε βέβαιοι ότι ζώα που δεν εμφανίζουν καμία σχετική ένδειξη στο ΗΕΓ και το ΗΜΓ, δεν ονειρεύονται μέσω κάποιων άλλων μηχανισμών;

http://www.seasite.niu.edu/Indonesian/Indonesian_Elections/Indo-pemilu99/21.jpg
"Non, nisi parento, vincitur"
ΒΑΚΩΝ

Demon_LordGRΜέλος
22/02/2006, 08:37:00
φίλε krisnna τώρα με κατατόπισες πλήρως:)
23/02/2006, 14:05:43
quote:

Από τα 1440 λεπτά του 24ωρου κύκλου ημέρας-νύχτας, τα 90 με 100 από αυτά -δηλαδή ένα ποσοστό περίπου 7%- ο ανθρώπινος εγκέφαλος τα περνάει ονειρευόμενος. Ο Αριστοτέλης είναι ο πρώτος που ανέφερε οτι εκτός από τον άνθρωπο, και αρκετά από τα ζώα ονειρεύονται.
Επιστημονικές έρευνες έχουν δείξει οτι οι κότες και οι αγελάδες ονειρεύονται 25 περίπου λεπτά το 24ωρο, τα ποντίκια 7 , οι χιμπατζήδες 80 με 90 , οι ελέφαντες 180, ενώ πρωταθλητές του ονείρου αναδεικνύονται τα αιλουροειδή, με τη γάτα να κατέχει το ρεκόρ των 200 λεπτών ονειρέματος ανά 24ωρο.
Για την ακρίβεια, γνωρίζουμε ότι όλα σχεδόν τα θηλαστικά και τα πτηνά ονειρεύονται, σε αντίθεση με τα ερπετά, τα ψάρια και τα αμφίβια, στα οποία δεν έχει διαπιστωθεί καμία τέτοια ένδειξη. Υπάρχει δηλαδή στα ομοιόθερμα ζώα που έχουν αναπτύξει μηχανισμούς διατήρησης σταθερής θερμοκρασίας ολόκληρο το 24ωρο.
Η μεγάλη έκπληξη, όμως, έρχεται από το δελφίνι. Αν και θηλαστικό με εγκεφαλικό φλοιό παρόμοιας ανάπτυξης με τον ανθρώπινο, καμία ένδειξη ονειρικής δραστηριότητας δεν έχει καταγραφεί στον εγκέφαλο του, παρά τις επίμονες και μακροχρόνιες έρευνες. Ίσως το γεγονός αυτό -που αποτελεί αίνιγμα για τους νευροβιολόγους- να σχετίζεται με το ότι το δελφίνι, όντας υποχρεωμένο να αναδύεται στην επιφάνεια της θάλασσας ανά μερικά λεπτά για να αναπνεύσει, κοιμάται πότε με το ένα ημισφαίριο του εγκεφάλου του και πότε με το άλλο, διατηρώντας πάντα το ένα ημισφαίριο ξύπνιο.
Έρευνες δεκαετιών έχουν δείξει τα εξής:

Ο ύπνος στους ανθρώπους και τα ζώα που ονειρεύονται μπορεί να διαχωριστεί σε δύο εντελώς ξεχωριστές μεταξύ τους καταστάσεις του εγκεφάλου. Η πρώτη ονομάζεται ύπνος βραδέων κυμάτων, λόγω του ότι, κατά τη διάρκεια της, το ΗλεκτροΕγκεφαλοΓράφημμα (ΗΕΓ) καταγράφει βραδέα, μεγάλου εύρους κύματα, που μαρτυρούν την απουσία δραστηριότητας στα ανώτερα (φλοιώδη) εγκεφαλικά κέντρα. Ο ύπνος ΒΚ είναι ύπνος δίχως όνειρα.
Η δεύτερη κατάσταση ονομάζεται παράδοξος ύπνος και παρεμβάλλεται περιοδικά κατά τη διάρκεια του ύπνου ΒΚ. Στον άνθρωπο, κάθε νύχτα εμφανίζονται 4-5 φάσεις παράδοξου ύπνου, διάρκειας 20 περίπου λεπτών η κάθε μια. Ο παράδοξος ύπνος είναι ο ύπνος των ονείρων (εφεξής: παράδοξος ύπνος = ονείρεμα).
Παρακολουθώντας, λοιπόν, την εγκεφαλική λειτουργία μέσω του ΗΕΓ και τις οφθαλμικές κινήσεις μέσω του ΗΜΓ, είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε πότε ένα άτομο ονειρεύεται κατά τη διάρκεια του ύπνου. Και μέσω της αναζήτησης και διαπίστωσης των ίδιων αυτών χαρακτηριστικών στα ζώα, είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε αν, ποια και πόσο ονειρεύονται. Αυτό, με τη σειρά του, συνεπάγεται ότι δεν μπορούμε να είμαστε απόλυτα βέβαιοι για όλα τα ζώα, εφόσον, πως θα μπορούσαν να εφαρμοστούν οι μέθοδοι αυτές στα σαλιγκάρια, τα κουνούπια ή τις αράχνες; Κι από την άλλη, πως είμαστε βέβαιοι ότι ζώα που δεν εμφανίζουν καμία σχετική ένδειξη στο ΗΕΓ και το ΗΜΓ, δεν ονειρεύονται μέσω κάποιων άλλων μηχανισμών;

ΒΑΚΩΝ

ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΣΩΣΤΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΕΙΣ.ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΩ ΤΙ ΕΧΕΙΣ ΣΠΟΥΔΑΣΕΙ,ΑΛΛΑ ΕΓΩ ΩΣ ΕΙΔΕΙΚΟΣ {ΨΥΧΙΑΤΡΟΣ},ΒΡΙΣΚΩ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΕΙΣ ΩΣ ΑΚΡΙΒΗ,ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΑ ΩΣ ΤΩΡΑ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ.ΔΕΝ ΠΑΡΕΜΒΑΙΝΩ ΓΙΑ ΝΑ ΣΕ ΚΡΙΝΩ ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΩ,ΕΙΔΙΚΑ ΑΥΤΟ ΓΙΑ ΤΑ ΕΡΠΕΤΑ ΚΑΙ ΤΑ ΚΑΤΩΤΕΡΑ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΕΓΚΕΦΑΛΙΚΩΣ,ΕΠΕΙΔΗ ΕΛΕΧΘΗ ΚΑΙ ΤΟ ΑΝΤΙΘΕΤΟ.ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΩΡΑ ΤΟ ΔΕΛΦΙΝΙ,ΕΧΕΙΣ ΔΙΚΙΟ ΑΛΛΑ ΕΔΩ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΩ,ΑΝ ΚΑΙ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ,ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟ ΟΤΙ ΟΝΕΙΡΕΥΕΤΑΙ ΔΙΟΤΙ ΠΡΟΚΥΠΤΕΙ ΑΥΤΟ ΕΚ ΤΗΣ ΛΟΓΙΚΗΣ...ΒΕΒΑΙΑ ΕΧΕΙΣ ΔΙΚΙΟ ΓΙΑ ΤΑ ΠΕΙΡΑΜΑΤΑ{ΚΑΙ Η ΕΠΙΣΤΗΜΗ ΕΙΝΑΙ "ΕΞ ΑΠΟΔΕΙΞΕΩΣ",ΓΙΑ ΤΟΝ ΛΟΓΟ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΑΝΑΦΕΡΩ "ΑΝ ΚΑΙ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ". ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.
KrisnnaΜέλος
23/02/2006, 15:27:37
Η επιστήμη μου δέν έχει καμιά σχέση με την ιατρική, το αντίθετο μάλιστα. Με την ιατρική δέν τα πάω καθόλου καλά
Ασχολούμαι με τέτοιου είδους ψυχολογικά θέματα βέβαια αλλά το Internet είναι πάμπλουτο σε ύλη γύρω απο τέτοια ερωτήματα, ακόμα και το Ελληνικό για το ξένο δέν γίνεται ούτε λόγος.
Άν σε ενδιαφέρουν τόσο αυτά που έγραψα μπορείς να πάρεις περισσότερες πληροφορίες απο εδώ
http://www.iranon.gr/ATHINA/ATHINA17TEXT.htm

ΒΑΚΩΝ

NASAROYTAKIΜέλος
21/04/2009, 17:45:05
διαβασα στο περιοδικο science οτι τα ζωα ονειρευονται καταστασεις που ειχαν βιωσει την ημερα(οταν ετρεχαν,ετρωγαν...)

DEAD MEN TELL NO STORIES!!! :0 ...