- 98% - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.
Γράφεις:
"Παραθέτεις ένα χωρίο από την έκθεση του State Department για την Ελλάδα. Να υποθέσω ότι δέχεσαι την έκθεση ως αξιόπιστη; γιατί προσωπικά τη θεωρώ και ελλιπή και καθοδηγούμενη, αλλά θα ήθελα το λόγο που παραθέτεις το εν λόγω χωρίο."
Δεν πιστεύω ότι όλα όσα λέει είναι μη ανακριβή, αλλά είναι η μοναδική νεότερη δημοσκόπηση, που μπόρεσα να βρω. Προσωπικά δεν με πολυενδιαφέρει, ούτε υποστηρίζω ότι η πλειοψηφία των Ελλήνων είναι Χ.Ο., γιατί όπως είπανε και πολλοί προλαλήσαντες, πραγματικός Χ.Ορθόδοξος είναι όποιος τηρεί όσα η Ορθόδοξη Εκκλησία διδάσκει, οι υπόλοιποι συμπληρώνουνε απλώς τον αριθμό των καλεσμένων. Αλλά όπως ισχύει αυτό για τους Ορθοδόξους ισχύει και για τα άλλα θρησκεύματα. Όλοι οι Μουσουλμάνοι π.χ. μάλλον δεν θα τηρούνε την αποχή απο τις χοιρινές μπριζόλες.
HASTA LA VICTORIA SIEMPRE
quote:
Ἐπιτέλους πια, που λέει κι ο φίλος μου ο Κωστάκης, πότε θα
σταματήσει αυτό το κυνήγι μαγισσών;
Το ξέρουμε ότι όλες οι άλλες θρησκείες είναι στο 0,06%
αλλά εσείς τόσο νοιάζεστε να μεγαλώσουν;
Το λέω γιατί αυτό είναι το θέμα σας.Πως θα μειωθεί το ποσοστό
των χριστιανών, στην Ελλάδα...Ειναι σκοπός ζωής αυτό;
Αγαπητέ μου trexagireve, θα ήθελα να σε πληροφορήσω ότι δε μιλάς με τον εκπρόσωπο τύπου κάποιου κόμματος, δε μιλάς σε έναν άνθρωπο ο οποίος έχει πολλαπλές προσωπικότητες - απ' όσο γνωρίζω - δε μιλάς στον θρησκευτικό αρχηγό κάποιας θρησκείας/αίρεσης και τέλος δε μιλάς σε κάποιο ακροατήριο.
Είμαι ένας άνθρωπος οπότε η χρήση του β' προσώπου πληθυντικού αριθμού είναι άστοχη. ![]()
Θα ήθελα επίσης να σε πληροφορήσω ότι ανάμεσα στους σκοπούς της ζωής μου δεν είναι το να μεγαλώσω ή να μικρύνω τα ποσοστά των πιστών της Α, της Β ή της Ω θρησκείας στην Ελλάδα ή σε κάποια άλλη χώρα.
Από την άλλη, θεωρώ ότι μπορώ ο ίδιος να γνωρίζω καλύτερα ποιούς σκοπούς ζωής έχω, δεν χρειάζεται να οδηγείσαι σε λάθος συμπεράσματα για αυτούς.
Εάν αποφασίσω όμως κάποτε να αποκτήσω ως άλλο ένα στόχο ζωής το να οργανώσω μια επίθεση ενάντια σε κάποια θρησκεία και να ξεκινήσω ένα τέτοιο είδος πολέμου απέναντι στους πιστούς της, υπόσχομαι να στο δώσω αποκλειστικό. ![]()
Η πρόθεση μου ήταν να συμμετάσχω σε ένα θέμα που εξετάζει ένα συγκεκριμένο ζήτημα, κάτι που έκανες κι εσύ αλλά και κάποιοι άλλοι συνομιλητές μας.
Δε νομίζω να χρειάζομαι ειδική άδεια για αυτό, σωστά; ![]()
Με συγχωρείς τώρα αλλά πρέπει να ξεκινήσω την ανάγνωση του Malleus Malleficarum ως καλός Ιεροεξεταστής...![]()

In anticipation of my resurrection...
quote:
Είναι λυπηρό να βλέπεις τους διάφορους χριστιανομάχους (ορισμένοι συνειδητά και άλλοι ασυνείδητα) να επικεντρώνουν το ενδιαφέρον τους, είτε συστηματικά, είτε περιστασιακά, στο πώς και τι να κάνουν ώστε να πλήξουν και να αμαυρώσουν την εικόνα της Εκκλησίας και του κλήρου γενικότερα, όσον αφορά τη συνεισφορά τους στη μακρόχρονη ιστορία τους έθνους μας.
Το λυπηρό ψηλέ, είναι αυτό που λες ή οι ενέργειες τις εκκλησίας που έρχονται στο φως;
Επίσης λυπηρό είναι το γεγονός ότι δεν βλέπεις κάτι κακό ή παράτυπο σ’ αυτές τις ενέργειες, θεωρείς φυσιολογικό τον πακτωλό των χρημάτων των μοναστηριών όπως και την προσπάθειά τους, με κάθε τρόπο και μέσον, να αυξήσουν τις περιουσίες "τους", αδιαφορώντας για τις συνθήκες που επικρατούν στο ποίμνιο (το γράφω έτσι όπως το έχεις συνηθίσει), για το οποίο ΘΕΩΡΗΤΙΚΑ έχουν την πνευματική ευθύνη…
Επίσης θεωρείς ότι τα χρυσόβουλα και τα φιρμάνια, είναι αποδεικτικά νόμιμης κατοχής των τεράστιων εκτάσεων που κατέχει η εκκλησία.
Αλήθεια μπορεί κάποιος εβραιοχριστιανός να μου πει για ποιο λόγο χρειάζεται η εκκλησία, αυτήν την περιουσία;
Επειδή μου έρχεται στο μυαλό η "ακτημοσύνη" και μπερδεύομαι...
Το λυπηρό λοιπόν αγαπητέ ψηλέ, είναι να εθελοτυφλείς μπροστά στα σκάνδαλα, παρέχοντας μ’ αυτόν τον τρόπο στους επαγγελματίες χριστιανούς ασυλία σε εγκληματικές πράξεις, τροφοδοτώντας την ασυδοσία τους, την λαιμαργία τους και τη φιλαργυρία τους.
ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΛΥΠΗΡΟ.
quote:
Δεν βλέπουν οι ταλαίπωροι πως δουλεύουν για ξένο αφέντη;
Μπορείς να κατονομάσεις αυτόν τον αφέντη;
ΕΛΛΑΝΙΟΝ ΦΩΣ
quote:
Αυτο που προσεξα παντως οταν εβλεπα τις ειδησεις του Αλτερ αν θυμαμαι καλα πριν καποιο καιρο και μιλουσαν για το σερν είδα οτι ο εκπροσωπος της εκκλησιας που ειχαν φερει ηταν πολυ διαβασμενος οσον αφορα τον επιστημονικο τομεα του θεματος και πηρε πολυ καλη θεση.
Μήπως ήτανε ο samuel1974 ????
![]()
![]()
![]()
Ναι, ομολογώ ότι εγώ ήμουνα ο αντιπρόσωπος της Εκκλησίας, αλλά δεν έδινα και πολύ σημασία στα όσα λέγανε οι χριστιανομάχοι, γιατί η κουβέντα κατάντησε πληκτική και ο δημοσιογράφος αντί να κοιτάξει να συντονίζει την κουβέντα, χαλβάδιαζε την ψηλοκάπουλη κοπελιά απο το μακιγιάζ, που ενώ είχε γείρει στον ώμο του κάμεραμαν κοίταζε με λαχτάρα παν κινούμενο αρσενικό εντός του στούντιο. Εντωμεταξύ κάποιοι άλλοι χριστιανομάχοι, ντυμένοι σαν αρχαίοι Σπαρτιάτες, είχανε ταμπουρωθεί πίσω απο την μάντρα, στο ευάλωτο σημείο των Θερμοπυλών του καναλιού, απο όπου είχε μπουκάρει κάποτε ένας σεμνότυφος δικηγόρος, γιατί φοβότανε αιφνιδιαστική εισβολή απο φανατισμένα μέλη παραεκκλησιαστικών οργανώσεων, και φωνάζανε "Εις οιωνός άριστος αμύνεσθαι περι πάτρης"...
Δε θα έβγαινα ποτέ να μιλήσω για θέματα πυρηνικής έρευνας, γιατί είμαι αρχάριος σε αυτόν τον τομέα και εκπρόσωπος της Εκκλησίας δεν είμαι.
quote:
μάλλον δεν θα τηρούνε την αποχή απο τις χοιρινές μπριζόλες.
Ουτε εγω θα μπορουσα!Αντε να τηρησω το αγαπατε αλληλους, το γυρνα και το αλλο μαγουλο, το δοσε τον ενα χοιτωνα...αλλα την μπριζολα ειναι δυνατο να τη στερηθω???Ή τα λουκανικα για τους Ιουδαϊστες?
Να περνας δηλαδη απ τη ταβρενα να μοσχομυριζει μια μαλακιά μπριζολιτσα, να βλεπεις τα ζουμακια να τρεχουν παο πανω της...
Αχ.. αχ.. κολαστικαμε παλι.
Αισχος.. αισχος.. αθεος θα παω να γινω..
quote:
Μήπως ήτανε ο samuel1974 ????
Λοιπον, τωρα που το λες... εφερνε λιγο.. ξερεις ειχε εκεινο το λιγο κουνιστο
Πλακιτσα.. πλακιτσα..
λοιπον, μεγαλη ασφαλεια ο υπολογιστης..
Κουνιόμουν γιατί με στένευε το πουά ροζ string... theory.