- ΔΙΑΒΟΛΟΥ ΣΧΕΔΙΑ - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.
Ναι αλλά από πού σημπεραίνεις Open Mind ότι αυτή η διαδρομή είναι προκαθορισμένη?
Λογικά κάτι θα σε έχει οδηγήσει σε αυτό το συμπέρασμα. Δηλαδή αν είναι γραφτό εγώ να πεθάνω σε δύο χρόνια ό,τι και να κάνω δεν μπορώ να το αποφύγω? Αυτό μου θυμίζει λίγο την ταινία ΒΛΕΠΩ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΣΟΥ.
Τότε λογικά δεν υπάρχει πλήρης ελευθερία βούλισης με συνέπειες των πράξεών σου.
θα σας αναφέρω τώρα κάτι αλλά δεν είμαι και σίγουρος...
με το βουδισμο το μέλλον σου πάει σύμφωνα με τις αμαρτίες που έκανες στην προηγούμενη ζωή!!!
quote:
δεν ξέρω αν έχει σχέση αλλά τι είναι πεταλούδα... και δεν εννοώ το γνωστό κουνούπι....τι είναι η πεταλούδα λέει το μέλον ή το παρών με κάπιο τρόπο??
![]()
Φίλε _Nekrothaftis_, η πεταλούδα δεν έχει να κάνει με το παρελθόν και το μέλλον εκτός από το γεγονός ότι υπήρχε στο παρελθόν και θα υπάρχει και στο μέλλον. ![]()
Το "butterfly effect" είναι βασισμένο στην Θεωρία του Χάους και πολύ περιληπτικά αναφέρει ότι το πέταγμα της πεταλούδας εδώ μπορεί να δημιουργήσει έναν τυφώνα στην άλλη άκρη της γης.
Αυτό σημαίνει ότι μια τόσο δα μικρή μεταβολή μπορεί στο μέλλον να επιφέρει πολύ μεγάλες αλλαγές.
Σχετικά με αυτό που λες:
quote:
θα σας αναφέρω τώρα κάτι αλλά δεν είμαι και σίγουρος...
με το βουδισμο το μέλλον σου πάει σύμφωνα με τις αμαρτίες που έκανες στην προηγούμενη ζωή!!!
αναφέρεσαι στη μετενσάρκωση.
Η μετενσάρκωση είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την έννοια του Κάρμα, του νόμου της ανταπόδοσης.
Θα πρέπει να αναφέρουμε ότι η μετενσάρκωση δεν είναι αποκλειστικό "παιδί" του Βουδισμού ούτε πειρικλείεται μόνο στα όρια του.
Ο Ινδουϊσμός κυρίως, ο Βουδισμός, ο Ταοϊσμός κτλ είναι θρησκείες που στηρίζονται στην θεωρία της μετενσάρκωσης.
Επειδή είναι ένα μεγάλο θέμα κι αν το αναλύσουμε εδώ θα "χαθούμε" και θα παρεκκλίνουμε από τον σκοπό αυτού του topic, θα σου πρότεινα να διαβάσεις το παρακάτω θέμα για να λάβεις κάποιες χρήσιμες πληροφορίες (κλίκαρε στον παρακάτω τίτλο για να μπεις κατευθείαν):
Αγαπητή Doubt, αν θυμηθείς τον τίτλο της ταινίας πες μου τον γιατί μου έχει κολλήσει! ![]()

In anticipation of my resurrection...
Πάντως δεν μου είπατε πού στηρίζετε τη θεωρία ότι υπάρχει πεπρωμένο. ![]()
όλοι έχουμε γραμμένο
που το λένε πεπρωμένο
και κανένας δεν μπορεί να τ'αποφύγει
Τις έχω δεί και εγώ αυτές τις ταινίες... ανατρίχιασα...
ΑΜ ΕΠΟΣ ΑΜ ΕΡΓΟΝ 1996-1997 96ΛΜΧΕΘ ΧΙΟΣ
http://s1.bitefight.gr/c.php?uid=22541
70 ΧΡΟΝΩΝ ΘΑ ΠΕΘΑΝΩ ΤΟΤΕ ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΕΧΟΥΜΕ ΠΛΗΡΗ ΕΛΕΓΧΟ ΣΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ ΑΠΛΑ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΜΑΣ ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΗ Η ΠΙΟ ΔΥΣΚΟΛΗ.
quote:
Ναι αλλά από πού σημπεραίνεις Open Mind ότι αυτή η διαδρομή είναι προκαθορισμένη?
Λογικά κάτι θα σε έχει οδηγήσει σε αυτό το συμπέρασμα.
Η ΥΠΑΡΞΗ ΤΗΣ ΤΥΧΗΣ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΜΕΝΑ ΜΙΑ ΕΝΔΕΙΞΗ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΝΑ ΣΧΕΔΙΟ
ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΘΕΝΑ ΜΑΣ.
quote:
Η ΥΠΑΡΞΗ ΤΗΣ ΤΥΧΗΣ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΜΕΝΑ ΜΙΑ ΕΝΔΕΙΞΗ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΝΑ ΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΘΕΝΑ ΜΑΣ.
Σεβαστό
quote:
Η ΥΠΑΡΞΗ ΤΗΣ ΤΥΧΗΣ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΜΕΝΑ ΜΙΑ ΕΝΔΕΙΞΗ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΝΑ ΣΧΕΔΙΟ
ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΘΕΝΑ ΜΑΣ.
Δέν υπάρχει η τύχη σάν οντότητα παρα μονάχα σάν ιδέα, σάν έννοια όπως λέμε αγάπη, μίσος, υπακοή, πειθαρχία, εγωισμός, αυτοθυσία και πολλές άλλες αυθαίρετες λέξεις.
Την τύχη μας την δημιουργούμε συνολικά όχι μόνο απο μόνοι μας άν και έχουμε την μερίδα του λέοντος αλλά και οι υπόλοιποι άνθρωποι που συναναστρεφόμαστε, άνθρωποι που βρίσκονται μακριά μας και δέν τους έχουμε δεί ποτέ, φυσικά φαινόμενα, ζώα, φυτά ακόμα και τα άψυχα αντικείμενα μπορεί να επηρεάσουν την τύχη μας.
Ότι και να μπεί σφήνα στην τύχη μας που θα αλλάξει την πορεία της ζωής μας έχει και την λογική του εξήγηση. Το οτι τράβηξε την κληρωτίδα του λαχείου κάποιο χέρι που έκανε δισεκατομμυριούχο κάποιον άνθρωπο που δέν τον έχει δεί ποτέ του σημαίνει οτι το άγνωστο πρόσωπο άλλαξε την μοίρα του μεγάλου νικητή, άν έστριβε διαφορετικά το χέρι του θα έφερνε την χαρά σε κάποιον άλλον.
![]()
Αεί ο Θεός γεωμετρεί
ΚΑΙ ΣΥΝΟΛΙΚΑ ΑΛΛΑ Η ΕΠΙΠΤΩΣΗ ΕΝΟΣ ΓΕΓΟΝΟΤΟΣ ΠΟΥ ΘΑ ΕΧΕΙ ΑΠΟΔΕΚΤΗ
ΚΑΠΟΙΟΝ ΑΤΟΜΙΚΑ ΘΑ ΚΑΘΟΡΙΣΕΙ ΚΑΙ ΤΗ ΠΟΡΕΙΑ ΤΟΥ.
ΣΤΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΤΟΥ ΛΑΧΕΙΟΥ Ο ΑΠΟΔΕΚΤΗΣ ΤΗΣ ΣΥΝΟΛΙΚΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΓΕΓΟΝΟΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΤΥΧΕΡΟΣ ΟΛΟΙ ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ ΑΠΛΑ ΕΠΑΙΞΑΝ ΤΟ ΡΟΛΟ ΤΟΥΣ ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΠΟΡΕΣΕΙ ΝΑ ΕΠΩΦΕΛΗΘΕΙ Ο ΚΑΤΟΧΟΣ ΤΟΥ.
ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΣΕ ΕΝΑ ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΟ ΔΥΣΤΥΧΗΜΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΔΟΘΕΙ Η ΕΞΗΓΗΣΗ ΤΗΣ
ΠΤΩΣΗΣ ΤΟΥ ΑΕΡΟΠΛΑΝΟΥ ΑΛΛΑ Η ΟΥΣΙΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΑΝ ΕΓΩ ΕΧΩ ΕΠΙΒΙΒΑΣΤΕΙ
ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΕΡΟΠΛΑΝΟ ΚΑΙ ΕΧΩ ΑΠΟΧΑΙΡΕΤΗΣΕΙ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΟΤΕ ΗΜΟΥΝ ΑΤΥΧΟΣ.