- Ομοφυλοφιλία στην Αρχαία Ελλάδα - Μύθος - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.
ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΛΕΜΕ, ΣΤΟ ΣΥΜΠΟΣΙΟ ΥΠΑΡΧΟΥΝ 6 ΛΟΓΟΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΡΩΤΑ, ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΟΙ 3 ΛΕΝΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΜΟΦΥΛΙΚΟ ΕΡΩΤΑ ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΛΟΓΙΑ:
Ο ΦΑΙΔΡΟΣ ΛΕΕΙ ΠΟΣΟ ΚΑΛΟ ΘΑ ΗΤΑΝ ΑΝ ΣΥΣΤΗΘΕΙ ΣΤΡΑΤΕΥΜΑ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΑΠΟ ΕΡΑΣΤΕΣ ΚΑΙ ΕΡΩΜΕΝΟΥΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΙΔΑΝΙΚΟ
Ο ΑΡΙΣΤΟΦΑΝΗΣ ΛΕΕΙ ΤΑ ΓΝΩΣΤΑ ΑΛΛΑ ΕΣΕΙΣ ΤΟΝ ΘΕΩΡΕΙΤΕ ΑΣΟΒΑΡΟ
Ο ΑΛΚΙΒΙΑΔΗΣ ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΤΑΙ ΤΟΝ ΕΡΩΤΑ ΤΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΣΩΚΡΑΤΗ
ΠΑΡΑΛΗΛΑ Ο ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΜΕΤΑ ΤΟ ΛΟΓΟ ΤΟΥ ΠΑΡΑΔΕΧΕΤΕ ΤΟΝ ΕΡΩΤΑ ΤΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΛΚΙΒΙΑΔΗ ΛΕΓΟΝΤΑΣ "Από τον καιρόν δηλαδή που τον ερωτεύθηκα, δεν έχω πια το δικαίωμα μήτε το βλέμμα μου να στρέψω μήτε τον λόγο ν' απευθύνω σε κανέναν απολύτως, ωραίο νέο". ΑΛΛΑ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΒΡΙΣΚΟΥΝ ΜΕΡΙΚΟΙ ΟΤΙ ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΤΟΥ ΑΡΕΣΟΥΝ ΑΥΤΑ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ. ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΟ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΤΟ ΜΕΡΟΣ ΠΟΥ ΣΑΣ ΒΟΛΕΥΕΙ. ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΙΠΑ: ΔΕΝ ΠΑ ΛΕΩ ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΚΑΠΙΟΙ ΤΗΝ ΑΡΝΗΣΗ, ΑΜΑ ΔΕΙΤΕ ΛΙΓΟ ΤΟ ΘΕΜΑ ΑΝΟΙΧΤΟΜΥΑΛΑ ΘΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΕ ΤΙ ΘΕΛΩ ΝΑ ΠΩ.
I am no human now
because I choose to know..
….. αφού του Σωκράτη γαργαλιόταν ο πισινός,
Μην ξεχνάμε πως ο Αλκιβιάδης υπήρξε ένας από τους ομορφότερους άνδρες…και Νέος!
Μήπως το ερωτεύθηκα που λέει…. έχει να κάνει με το ωραίο? Γιατί όσο και να θέλω να συμμερισθώ την άποψη σου, η λέξη ερωτεύθηκα... μην βρίσκοντας ανταπόκριση στην πράξη…να πάει δηλαδή μαζί του…. με σπρώχνει να σκέφτομαι πως δεν είναι όπως θέλεις εσύ να μας τα παρουσιάσεις!
Στενόμυαλος το ξέρω….
μα τυχαίνει να έχω διαβάσει και τα αλλά βιβλία του Πλάτωνα, και σχεδόν όλα μιλούν για εμβάθυνση / βίωμα/ ομορφιά Ζωής (ψύχω εαυτού)… παρά για τις ΟΜΟ θέσεις… του Φαιδρού και Αριστοφάνη….
quote:
Σά να μην ήταν η πρόθεση της όλης σου ομιλίας να μας βάλεις να μαλώσουμε εγώ και ο Αγάθωνας, με την πεποίθηση ότι έχουμε καθήκον, εγώ μεν κανέναν άλλον να μην αγαπώ εκτός από σένα, ο δε Αγάθων κανενός άλλου τον έρωτα να μη δέχεται παρά μόνο τον δικό σου.
ΟΤΑΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΑΓΑΠΑ ΚΑΠΟΙΟΝ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΕΡΩΤΕΥΜΕΝΟΣ ΜΑΖΙ ΤΟΥ ΤΙ ΕΝΟΕΙ; Η ΜΑΛΛΟΝ ΤΙ ΕΝΟΟΥΣΕ ΣΤΗΝ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ;
Ο ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΠΟΥ ΑΡΝΕΙΤΕ ΤΙΣ... ΑΝΩΜΑΛΕΣ ΟΡΕΞΕΙΣ ΤΟΥ ΑΛΚΙΒΙΑΔΗ ΖΗΤΑΕΙ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΑΓΑΘΩΝΑ ΑΠΟ ΤΗ ΖΗΛΕΙΑ ΤΟΥ ΑΛΚΙΒΙΑΔΗ ΛΕΓΟΝΤΑΣ: "Γιατί εγώ τρέμω πολύ την παραφορά αυτού του ανθρώπου και την προσήλωσή του στον εραστή". ΠΡΟΣΕΧΕ: "ΠΡΟΣΗΛΩΣΗ ΣΤΟΝ ΕΡΑΣΤΗ" ΛΕΕΙ, ΠΟΙΟΝ ΕΝΟΕΙ ΕΡΑΣΤΗ ΤΟΥ ΑΛΚΙΒΙΑΔΗ; ΤΟΝ ΣΩΚΡΑΤΗ ΦΥΣΙΚΑ!
ΤΕΛΟΣ ΕΝΑ ΕΡΩΤΗΜΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ: ΤΙ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ ΒΓΑΖΕΤΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΙΑ ΣΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΜΠΟΣΙΟ; ΒΡΗΣΚΕΤΕ ΠΟΥΘΕΝΑ ΚΑΤΑΔΙΚΗ ΤΗΣ ΟΜΟΦΥΛΙΦΙΛΙΑΣ;
Υ.Γ. εμβάθυνση / βίωμα/ ομορφιά Ζωής (ψύχω εαυτού) ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΝΤΙΘΕΤΟ ΤΗΣ ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΙΑΣ Ε;
Υ.Γ.2 ΣΤΟΝ... ΚΟΥΒΑ ΚΑΙ Ο ΦΑΙΔΡΟΣ ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΑΡΙΣΤΟΦΑΝΗ, Ο ΕΠΟΜΕΝΟΣ ΠΑΡΑΚΑΛΩ!
I am no human now
Δηλαδή αγαπητέ "ένας" διαβάζοντας το συμπόσιο αυτό που σε προβληματίζει είναι εάν οι αρχαίοι Ελληνες ήταν ομοφυλόφυλοι?
Και για να ξέρουμε τι λέμε
ΕΡΑΣΤΗΣ ήταν ο διδάσκαλος και ΕΡΩΜΕΝΟΣ ήταν ο μαθητής.
Οι πρώτοι μάλιστα που είχαν οργανώσει τμήματα αποκλειστικά αποτελούμενα απο δυάδες ΕΡΑΣΤΩΝ ΚΑΙ ΕΡΩΜΕΝΩΝ (εκπαιδευτού και εκπαιδευόενου) ηταν οι Θηβάιοι. Το σώμα ήταν απο τα πίο αξιόμαχα και γιαυτό το ακολούθησαν και άλλες πόλεις. Ενα τωρα νομίζεις αγαπητέ "ενας" ότι ένα αξιόμαχο σύνολο θα μπορούσε να βασιστεί σε ερωτικές σχέσεις τοτε μάλλον μαλλιοτραβήγματα θα είχαμε παρά ανδρεία...Απλή λογική.

«Η γνώση της άγνοιας είναι η αρχή της σοφίας»
ΕΡΑΣΤΗΣ = ΔΑΣΚΑΛΟΣ
ΕΡΩΜΕΝΟΣ = ΜΑΘΗΤΗΣ
ΕΡΩΤΕΥΟΜΑΙ = ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΩ ΝΑ ΔΙΔΑΞΩ
ΑΓΑΠΩ = ΔΙΔΑΣΚΩ
Ο ΑΛΚΙΒΙΑΔΗΣ ΔΗΛΑΔΗ ΖΗΛΕΥΕΙ ΚΑΙ ΑΠΕΙΛΕΙ ΤΟΝ ΣΩΚΡΑΤΗ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ... ΔΙΔΑΞΕΙ ΑΛΛΟΥΣ ΟΜΟΡΦΟΥΣ ΝΕΟΥΣ;
ΑΛΛΛΙΩΣ ΣΚΕΦΤΟΝΤΑΝ ΟΙ ΑΡΧΑΙΟΙ ΑΛΛΙΩΣ ΣΚΕΦΤΟΜΑΣΤΕ ΕΜΕΙΣ. ΑΛΛΗ ΛΟΓΙΚΗ ΕΧΟΥΜΕ ΤΩΡΑ.
I am no human now
ΤΟ ΤΟΠΙΚ ΠΛΩΤΙΝΕ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΙΑ, ΟΠΟΤΕ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΟ ΣΥΜΠΟΣΙΟ ΘΕΛΩ ΝΑ ΣΑΣ ΑΠΟΔΕΙΞΩ ΟΤΙ Η ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΡΧΑΙΟΥΣ ΗΤΑΝ ΦΥΙΟΛΟΓΙΚΗ. ΓΙΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΠΟΥ ΛΕΕΙ ΤΟ ΣΥΜΠΟΣΙΟ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΣΥΖΗΤΗΣΟΥΜΜΕ ΣΕ ΑΛΛΟ ΤΟΠΙΚ.
Φίλε enas εδώ θα παρεμβάλω μία ένσταση διότι, υποθέτεις ότι η ομοφυλοφιλία ήταν φυσιολογική. Για ποιους όμως, για αυτούς που την έπρατταν ή για αυτούς που την καταδίκαζαν. Δηλαδή εσύ σήμερα δεν θεωρείς φυσιολογική την ομοφυλοφιλία. Αν δεν την θεωρείς πάει να πει ότι είσαι κοινωνικά <<ρατσιστής>> (και δεν εννοώ εσένα με το συμπάθιο) γιατί μιλάμε για ένα κοινωνικό φαινόμενο είτε μας αρέσει είτε όχι , αν την θεωρείς φυσιολογική πάει να πει ότι δεν την καταδικάζεις άρα ....(Μη παίρνεις στα σοβαρά τα λογοπαίγνια μου). ![]()
![]()
![]()

Η ομοφυλοφιλία κάποιων ανθρώπων δεν σημαίνει ότι μεταβιβάζεται σ’ αυτούς που την αποδέχονται ως κοινωνικό φαινόμενο, μπορεί αυτά που γράφονται να ισχύουν μπορεί και όχι . Το θέμα είναι πιο βαθύ και έχει να κάνει στο (δες τον τίτλο του topic) ότι αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα εμείς οι Έλληνες είμαστε ομοφυλόφιλοι επειδή είτε το αποδεχόμαστε σαν κοινωνικό φαινόμενο, είτε είμαστε απόγονοι εκείνων που υποθετικά το έπραξαν. Η ομοφυλοφιλία υπήρξε σε όλα τα κοινωνικά στρώματα, σε όλες τις περιόδους και σε όλα τα έθνη, αλλά ως φαινόμενο μελετήθηκε στην αρχαία Ελλάδα γιατί; Γιατί οι άνθρωποι βλέποντας απλά τα πράγματα , δεν βλέπουν τις παγίδες μπροστά τους (οι αρχαίοι Έλληνες ήταν όλοι αδελφές, εσείς που δεν είστε αδελφές δεν είστε και Έλληνες , είστε Γραικοί )και τέλος το ότι κάποιοι ήταν ομοφυλόφιλοι δεν σημαίνει ότι ήταν μεγάλα μυαλά και στοχαστές .
Γιατι οχι λοιπον...;
-ΟΥ ΚΑΤΑΙΣΧΥΝΩ ΟΠΛΑ ΤΑ ΙΕΡΑ-
Απάντηση προς MARILINE:
Καλή μου μη νομίζεις οτι όλη αυτή η εικόνα των κατά καιρούς διαφόρων ξεφωνημένων αδερφών πού θέλουν να μας περάσουν ως MUST και TRENDY μπορεί και να επηρρεάσει τους αληθινούς άνδρες και ΕΛΛΗΝΕΣ..
Ολη αυτή η μαύρη κωμωδία που λέγεται τηλεόραση και θέαμα μας έχει αποσυντονίσει πλήρως από κάποιες αξίες και ιδεώδη που υπήρχαν στην αρχαία Ελλάδα.
Όσο για τους ηθοποιούς και το μάτσο των καλλιτεχνών(θα μπορουσα να τους αποκαλεσω και κακοτεχνες..) πιστευω οτι ειναι καταπτυστοι πιστευοντας οτι ισως μπορουν να προωθηθουν γρηγοροτερα βγαζοντας εικονα ομοφυλόφυλου..
Οσο για την αρχαια Ελλαδα δεν πιστευω οτι προωθουσαν την ομοφυλοφιλια,παρα μονο ηθικους κωδικες,νόμους και αξίες που ακομα και ως απογονοι τους σημερα δεν μπορουμε να κατανοησουμε..
Ας ελπισουμε οτι μερικες απο αυτες τις αξιες περνουν στο γενετικο μας κωδικα..
quote:
ΑΛΛΛΙΩΣ ΣΚΕΦΤΟΝΤΑΝ ΟΙ ΑΡΧΑΙΟΙ ΑΛΛΙΩΣ ΣΚΕΦΤΟΜΑΣΤΕ ΕΜΕΙΣ. ΑΛΛΗ ΛΟΓΙΚΗ ΕΧΟΥΜΕ ΤΩΡΑ.
Ακόμη και έαν είναι έτσι, τότε γιατί προσπαθέις να τους ερμηνεύσεις με την σημερινή λογική..?![]()
![]()
![]()

«Η γνώση της άγνοιας είναι η αρχή της σοφίας»
I am no human now
δεν πηστευω να υπηρχε διαφορα στην συμπεριφορα των τοτε ομοφυλλοφιλων απο τους σημερινους
Κανεις δεν εμαθε σκοποβολη πυροβωλοντας το κεφαλι του
ΚΑΝΕΤΕ ΕΝΑ ΣΟΒΑΡΟ ΛΑΘΟΣ. ΜΗΝ ΜΠΕΡΔΕΥΕΤΕ ΤΗΝ ΤΩΡΙΝΗ ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ, ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΣΧΕΣΗ.
Δηλαδή τι εννοείς υπήρχε κάποια διαφορά στο τρόπο που το έκαναν τότε και στο τρόπο που το κάνουν σήμερα; Το πρόβλημα είναι ότι εσύ το αναγάγεις σε ιδέα και σαν ιδέα θα πρέπει να τοποθετηθείς σε παραπάνω ερώτημα που σου έθεσα.
ΜΗΝ ΒΛΕΠΕΤΕ ΟΡΙΣΜΕΝΟΥΣ ΣΗΜΕΡΙΝΟΥΣ ΓΚΕΥ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΘΥΛΗΠΡΕΠΕΙΣ ΚΑΙ ΞΕΧΩΡΙΖΟΥΝ ΑΡΚΕΤΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΥΠΟΛΟΙΠΟΥΣ ΑΝΤΡΕΣ ΚΑΙ ΚΑΝΟΥΝ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ. ΟΠΟΙΟΣ ΗΤΑΝ ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΟΣ ΤΟΤΕ ΟΥΤΕ ΓΥΝΑΙΚΕΙΑ ΦΕΡΣΙΜΑΤΑ ΕΙΧΕ ΚΑΙ ΟΥΤΕ ΑΠΕΦΕΥΓΕ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΠΟΥ ΚΑΝΑΝ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΑΝΤΡΕΣ, ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΤΟΝ ΕΜΠΟΔΙΖΕ ΜΑΛΙΣΤΑ ΝΑ ΠΑΝΤΡΕΥΤΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΠΑΙΔΙΑ. ΗΤΑΝ ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΟΙ ΑΛΛΑ ΗΤΑΝΕ ΑΝΤΡΕΣ!
Πιστεύω ότι είσαι μικρός σε ηλικία, γιατί αυτά που γράφεις δείχνουν άνθρωπο ο οποίος δεν συναναστρέφεται άλλους ανθρώπους ή αν το κάνει έχει μικρή πείρα και δεν αντιλαμβάνεται σωστά το κοινωνικό του περιβάλλον. Εγώ βασικά γνωρίζω ανθρώπους σοβαρούς , οικογενειάρχες οι οποίοι είναι ή ήταν ομοφυλόφιλοι.
Μιλάς απόλυτα σαν να γνωρίζεις τι γινόταν στη εποχή εκείνη, σα να έζησες 2500 χρόνια πριν. Το πως εκφράζεται ο καθένας έχει σχέση με τις κοινωνικές ελευθερίες που επικρατούν στην εκάστοτε περίοδο και Έθνος. Η θηλυπρεπής συμπεριφορά που αναφέρεις μπορεί να μην είναι αποδεκτή σε ένα Κράτος π.χ. Αφγανιστάν αυτό τι πάει να πει. Αυτό πάει να πει έλλειψη κοινωνικών ελευθεριών, το ότι οι Αρχαίοι Έλληνες έγραψαν για ένα ταμπού που επικρατεί ακόμα ως και τις μέρες μας αυτό δείχνει πόσο πνευματικά ανώτεροι ήταν από ορισμένους ανθρώπους του σήμερα .
Και τέλος αν αυτό σου λέει κάτι έχω να δω τηλεόραση πάνω από 5 χρόνια.
ΔΕΝ ΕΧΩ ΖΗΣΕΙ 2500 ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΙΝ ΑΛΛΑ ΒΡΙΣΚΩ ΚΑΙ ΕΓΩ ΟΤΙ Η ΑΠΟΔΟΧΗ ΤΗΣ ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΡΧΑΙΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΟΤΙ ΓΡΑΦΑΝ ΓΙΑ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΣΗΜΕΡΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑΜΠΟΥ ΔΕΙΧΝΕΙ ΟΤΙ ΗΤΑΝ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΜΕ ΥΨΗΛΟΤΕΡΟ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ.
I am no human now
ΜΙΛΗΣΑ ΓΙΑ ΟΡΙΣΜΕΝΟΥΣ ΣΗΜΕΡΙΝΟΥΣ ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΟΥΣ, ΔΕΝ ΛΕΩ ΟΤΙ ΟΛΟΙ ΕΙΝΑΙ ΕΤΣΙ ΣΗΜΕΡΑ. ΟΤΑΝ ΛΕΩ ΟΤΙ ΗΤΑΝ ΑΛΛΙΩΣ Ο ΧΑΡΑΚΤΗΡΑΣ ΤΗΣ ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΙΑΣ ΤΟΤΕ ΕΝΝΟΩ ΟΤΙ ΑΛΛΙΩΣ ΤΟ ΒΛΕΠΑΝΕ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΣΥΝΔΕΑΝΕ ΜΕ ΑΥΤΗΝ. ΤΩΡΑ ΑΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΚΟΥΣΕΙ ΓΙΑ ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΙΑ ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΤΟΥ ΠΑΕΙ - ΚΑΚΩΣ ΚΑΤΑ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ - ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΒΛΕΠΕΙ ΣΤΗΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ. ΔΕΝ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΚΑΤΗΓΟΡΗΣΩ ΚΙ ΑΝ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ ΣΟΥ ΔΕΝ ΕΧΩ ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΟΥΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΕΩΡΩ ΑΦΥΣΙΚΗ ΤΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΤΟΥΣ.
ΔΕΝ ΕΧΩ ΖΗΣΕΙ 2500 ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΙΝ ΑΛΛΑ ΒΡΙΣΚΩ ΚΑΙ ΕΓΩ ΟΤΙ Η ΑΠΟΔΟΧΗ ΤΗΣ ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΡΧΑΙΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΟΤΙ ΓΡΑΦΑΝ ΓΙΑ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΣΗΜΕΡΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑΜΠΟΥ ΔΕΙΧΝΕΙ ΟΤΙ ΗΤΑΝ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΜΕ ΥΨΗΛΟΤΕΡΟ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ.
Σ΄ αυτό το σημείο θέλω να καταλήξω ότι, εγώ δεν αποδέχομαι την πράξη (αυτό είναι δικαίωμα του καθενός) , αλλά το αποδέχομαι ως κοινωνικό φαινόμενο. Αν διαχωρίσουμε τις έννοιες ίσως μπορέσουμε να καταλάβουμε το Συμπόσιο του Πλάτωνα ότι η αποδοχή της ομοφυλοφιλίας από το Σωκράτη δεν συνεπάγεται και αποδοχή της πράξη. Αυτό δείχνει το πώς κάποιοι στην εποχή εκείνη (σήμερα δηλαδή) δεν μπορούσαν να κατανοήσουν τη Σοφία κάποιων ανθρώπων ,ότι οι βαθύτερες έννοιες δεν έχουν να κάνουν με πράξεις αλλά με ιδέες. Φαντάσου έναν Σωκράτη να διδάσκει σήμερα ότι θα πρέπει να αποδεχθούμε την ομοφυλοφιλία ως κοινωνικό φαινόμενο, θα του προσάπταμε τον τίτλο του ομοφυλόφιλου; Η θα τον κατηγορούσαμε ότι διαφθείρει τους νέους; Ίσως να έχω άδικο στο σκεπτικό μου ή και δίκαιο σε κάθε περίπτωση όμως θα πρέπει να είμαστε προσεκτικοί να εμβαθύνουμε τον τρόπο σκέψης μας και να μην επικολλούμε ταμπέλες
quote:
Φιλοι μου,
χθες,μετα την προπονηση,αποφασισα να χαλαρωσω λιγο διαβαζοντας..
Πηρα λοιπον τους "Νομους" τους Σολωνος..Ολοι λιγο-πολυ ξερουμε για το θεμα που δημιουργειται για την ομοφυλλοφιλια στην αρχαια Ελλαδα,που κατα τη γνωμη μου ειναι μερος της ανθελληνικης προπαγανδας καποιων...
Παραθετω λοιπον απο το βιβλιο 5,κεφαλαιο 5,το αρθρο 332 :
(το γραφω στα Ελληνικα,αν καποιος θα ηθελε στα αρχαια,μπορει μου το πει και θα το γραψω)
Αν καποιος Αθηναιος συναψει ερωτικη σχεση με αλλον,
δεν του επιτρεπεται να γινει μελος των 9 αρχοντων,
ουτε να εκλεγει ιερεας,
ουτε να ειναι συνηγορος του λαου,
ουτε να ασκησει καποια εξουσια εντος η εκτος της χωρας,κληρωτη η χειροτονητη,
ουτε να σταλει ως κυρηκας πολεμου,
ουτε να εκθεσει τη γνωμη του,ουτε να μπει στους δημοσιους ναους,
ουτε να στεφανωθει στις δημοσιες στεφανοφοριες,
ουτε να παιρνει μερος στους περιπατους που γινονται στην αγορα.
Οποιος λοιπον,ενω εχει καταδικαστει ως ερωτικος συντροφος αλλο,ενεργησει αντιθετα με τιςδιαταξεις του νομου,τιμωρειται με θανατο*.*Αισχυνης,κατα Τιμαρχου
Αυτα προς το παρον...
Περιμενω σχολια και αλλες πηγες...
Ευχαριστω...-ΟΥ ΚΑΤΑΙΣΧΥΝΩ ΟΠΛΑ ΤΑ ΙΕΡΑ-
Φίλε hel-lin,
θα ήθελα αν σου είναι εύκολο "να το γράψεις και στα αρχαία", γιατί, λέω εγώ τώρα, μπορεί να κάνεις λάθος στη μεταφραση σε ότι αφορά τη ποινή (θάνατος;). Αν το δεχτούμε ετσι, αν ακόμη όντως είναι έτσι γιατί να κατηγορήσουμε "κάποιους" οτι ασκούν ανθελληνική προπαγάνδα και να μη σκεφτούμε, οτι ξέφυγε η κατάσταση "λίγο" για να φτάσουν σε σημείο να τιμωρούν με θάνατο.
Όπως και να έχει φίλε μου εμένα δε θα μου έκανε ιδιαίτερη αίσθηση οι σεξουαλικές προτιμήσεις των αρχαίων Ελλήνων να ήταν τόσο...... ας το σταματήσω εδώ! Οι άνθρωποι ήξεραν να ζούν τότε.....περασμενα μεγαλεία...... οπότε χαλάρωσε και απολαυσε το...- τη ζωή τέλοσπάντων και ίσως πιάσουμε το αρχαίο πνεύμα το Ελληνικό!
με σεβασμό και εκτίμηση και ελπίζω χωρίς παρεξήγηση,
ermioni
φυσικα και χωρις παρεξηγηση,αλιμονο...!
Οσο για το θεμα της ομοφυλλοφιλιας,δεν τα εχω με τα προσωπα αυτα,
αλλα....
ΕΞΕΓΕΙΡΟΜΑΙ με τις ιστορικες ανακριβειες...!
και για να προλαβω μερικους,
Ψαχνω την ιστορικη αληθεια,οποια κι αν ειναι αυτη..
Απο τη μεχρι στιγμης ερευνα μου,κατεληξα σε αυτο το συμπερασμα...
Ψαχνω ομως ακομη...
Και,οσο για το αρχαιο κειμενο,
το μετεφερα λιγο πιο πανω...
Φιλικα...
-ΟΥ ΚΑΤΑΙΣΧΥΝΩ ΟΠΛΑ ΤΑ ΙΕΡΑ-
Θα συμφωνήσω σ’ αυτά που λες και θα προσθέσω και κάτι άλλο, ότι εμείς οι άνθρωποι είμαστε τα πιο εγωιστικά πλάσματα που πρέπει να υπάρχουν και γιατί το λέω αυτό. Δεν θα είχα πρόβλημα αυτό να συμβεί στο καθένα, αλλά δεν θα ήθελα να συμβεί στους δικούς μου ανθρώπους. Έτσι τουλάχιστον αισθάνομαι εγώ, για τα παιδιά μας , τους γονείς μας τους συντρόφους μας, τους πρόγονούς μας.