ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Ζητώ πληροφορίες σχετικά με το χρόνο - .-= Η ΓΝΩΣΗ =-.

- Ζητώ πληροφορίες σχετικά με το χρόνο - .-= Η ΓΝΩΣΗ =-.

Xristna_164 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/4
SIMONAΜέλος
11/03/2004, 12:04:58

*** EΠΕΙΔΗ Ο ΘΕΟΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΟΥ
ΕΦΤΙΑΞΕ ΤΗ ΜΑΝΑ ***
GirtosΜέλος
11/03/2004, 18:13:41
ΠΩΣ ΑΠΟ ΕΔΩ ΦΙΛΗ ΣΙΜΟΝΑ;ΠΕΡΑΣΤΙΚΗ ΗΣΟΥΝ;ΤΟ ΠΙΠΙ ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ;

VIVA LA REVOLUTION!!!

gK

AlexTheGreatΝέο Μέλος
11/03/2004, 23:20:24
Αγαπητε Girtos

Ωστε να απαντησω στο θεμα που εθεσες, θα σου κάνω μια μικρη εξηγηση με τα λιγα που γνωρίζω πανω σαυτο.

Οι Πυθαγώριοι ηταν οι πρωτοι οι οποιοι απέδειξαν οτι ο αριθμος Π ήταν σταθερος, δηλαδι που δεν αλλαζει οποιον κυκλο κιαν παρεις (βαση της φορμουλας που όλοι γνωριζουμε περιμετρος = 2*π*ακτίνα ).
Επειδη η όλη πυθαγωρικη θεωρια στηριζεται πάνω στον κύκλο (αν εχετε κανει derivative-integration που λενε στα αγγλικα, τοτε θα δειτε οτι για να περάσεις απο τη μια διασταση στην αλλη, τοτε η περιφερεια του κυκλου, η επιφανεια του δισκου και ο ογκος της σφαιρας βρισκονται μεσω αυτων των μαθηματικων δηλαδι
d/dx(4/3πR^3) = 1/4 * π * R² και
d/dx(π*R²) = 2 * π * R , η υπαρξη του μωριου 1/4 οφειλεται στην τάξη του Συμπαντος, αλλα απαιτει περαιτερω εξηγησεις, πραγμα που δεν αφορα το topic αυτο).
Παρ ολα αυτα, δηλαδι την μαθηματικη αποψη, υπαρχει και ενας αλλος λογος για την τόση μεγαλη σημασια του. Ποιο φιλοσοφικη. Λοιπον, ο¨Πυθαγώρας ειχε θεσει καποια μερα στους μαθητες τους να λυσουν το προβλημα της τετραγωνησης του κυκλου (the quadrature of the circle) που ήθελε να αποδείξει πρωτου πεθανει. Αυτο συνέβει μετα την αποδειξη οτι η διαγωνιος ενος τετραγωνου ειναι αρρητος αριθμος, πραγμα που ταραξε ολη τη αντιληψη του για τον Κοσμο. Αποδειχνοντας οτι δεν τετραγωνιζοταν, θα παρεμενε η πυθαγωρικη αντιληψη του Κοσμου. Περα απ αυτο, γνωριζανε καλα ολοι τους τη σημασια της κυκλικης μορφης σε οτι αφορα τη παραγωγη ενεργειακων πυλων για χοροχρονικη μετακινηση. Ισως επανελθω καποια μερα σε αυτο το θεμα.

Μετα το Π, οι Πυθαγωριοι ανακαλυψανε τον χρυσο αριθμο, το λεγόμενο Φ. Ισως καποια μερα επανελθω στην σημασια τον γραμματων της αλφαβητου.
Αυτος ο αριθμος ρυθμιζει την ζωη σε γενικες γραμμες. Ο FIBONACCI, χάρη σε ενα παλαιο βιβλιο που του δανεισε ενας αρχιεπίσκοπος του Βατικανου, βιβλιο που ειχε ματεφραστει απο τους αραβες, επαναβρηκε τον αριθμο αυτο χαρη στην γνωστη ακολουθια του. Αυτος ο αριθμος υπαρχει στην αρχιτεκτονικη κ στη ζωγραφικη, σαν το μετρο του καλλους. Ακομη και οι σωματικεσ αναλογιες βασιζονται σε αυτον τον αριθμο.
Περα απο αυτο το γεωμετρικο αυτο ιδεωδες, ειχε ο αριθμος αυτος αλλη σημασια. Χαρη σε αυτον τον αριθμο μπορεσε να φτιαχτει το πρωτο εικοσαεδρον. Ας υπενθυμησω οτι το εικοσαεδρον αποτελουσε το αντιστοιχο του συμπαντος, ωντας συνδεδεμενο στην πυθαγωρεια παραδωση με το πεμπτο στοιχειο, τον αιθερα, και κατ επιπτωσην στον Δια (καποια μερα θα γραψω κατι και για τους δηθεν δωδεκαθεους, που για μπαρουφα οι μεταφραστες τους δωσανε θείκη μορφη, λογου της αγνοιας τους.)Εχει ο αριθμος Φ και μεγαλη χρηση στην αστρονομια.

Ο τελευταιος αριθμος ειναι ο e, ο οποιος ειναι ο μόνος απο τους δυο που δεν εχει ματηιματικη γεωμετρικη βαση. Οταν ανακαλυφθηκε απο τους Πυθαγωριους, ηταν η Ελλαδα σε ασχημη κατασταση. Χερανςε λοιπον οτι υπηρχε, αλλα μη εχοντας δωσει γεωμετρικη βαση σε αυτο, δεν προχορισαν λογο κοινονικων προβληματων στην μελετηση του. Ωστωσο, ο Ιαμβλιχος προσπαθησε να επαναφερει κρυφα την μελετηση σου, αλλα παλι δε μπορεσε για τους ιδιουσ λογους.

Αυτα.
Συγγνωμη για τα ορθογραφικα λαθη, αλλα εχω καιρο να γραψω, και το πληκτρολογιο μου δεν εχει ελληνικους χαρακτηρες, αλλα λατινικους.

HAVE FUN

Alex

ΕΣΕΤΑΙ ΗΜΑΡ

matrxΜέλος
12/03/2004, 00:13:58
quote:
Σ'ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΤΑΙΝΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΑΝΑΦΟΡΑ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙ ΣΤΗ ΣΠΕΙΡΑ.ΑΚΟΜΑ ΔΕ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΩ ΤΙ ΑΚΡΙΒΩ ΕΝΝΟΟΥΣΕ.ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΨΙΛΟΚΑΤΑΛΑΒΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΠΑΙΖΕΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΡΟΛΟ ΣΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ.
ΒΟΗΘΕΙΑΒΟΗΘΕΙΑ

gK

Johnywh
Νέο Μέλος

2 Μηνύματα Posted - 02/02/2004 : 12:29:04
--------------------------------------------------------------------------------
Υπάρχει και σε DVD
J.

ΑΤΜΑ
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
3940 Μηνύματα Posted - 02/02/2004 : 23:22:34
--------------------------------------------------------------------------------
(...αναρρωτιεμαι η ψυχη..διαβασατε ολο το τοπικ....
δειτε λιγακι πιο πανω...
υπαρχει ενα τεραστιο ΠΙ αν το πατησεις...θα σε μεταφερει στη ιστοσελιδα της ταινιας....)

Βρισκεστε λοιπον,φιλοι μου ,ενα κλικ εξω απο το σπειρωειδες της επιγνωσης...
δεν εχει τοση σημασια αν θα το δειτε σε dvd/ video /cinema..σημασια μαλλον εχει να.."δειτε"...

φως!

...the soul of the rose...

dimsot
Μέλος 1ης Βαθμίδας

127 Μηνύματα Posted - 02/02/2004 : 23:56:57
Φιλε girto η σπειρα δημιουργιτε με την παρακατω ακολουθεια η οποια λεγεται ακολουθεια fibonachi

1,1,2,3,5,8,13,21,34,55,89,ktl

και η αναλογια ειναι η γνωστη χρυση τομη "το Φ" 1,60180339..

ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΑΣ.ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΣΠΕΙΡΑ ΕΧΩ ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΩ ΤΑ ΕΞΗΣ.

ΣΤΗ ΘΕΩΡΙΑ ΤΗΣ ΣΧΕΤΙΚΟΤΗΤΑΣ Ο ΧΩΡΟΣ ΚΑΙ Ο ΧΡΟΝΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΡΡΗΚΤΑ ΜΑΖΙ.

ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΑΣ ΕΜΑΘΑΝ ΟΤΙ ΣΤΟ ΗΛΙΑΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΟΙ ΠΛΑΝΗΤΕΣ ΓΥΡΙΖΟΥΝ ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΗΛΙΟ ΣΕ ΚΥΚΛΙΚΗ ΤΡΟΧΙΑ.ΣΤΟ ΧΩΡΟΧΡΟΝΙΚΟ ΣΥΝΕΧΕΣ(ΣΤΙΣ 4 ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ),Η ΠΕΡΙΣΤΡΟΦΗ ΤΗΣ ΓΗΣ ΕΙΝΑΙ ΣΠΕΙΡΟΕΙΔΗΣ ΤΡΟΧΙΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ.

Ο ΓΑΛΑΞΙΑΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΠΕΔΟΣ ΣΠΕΙΡΟΕΙΔΗΣ.

ΤΟ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ DNA ΕΧΕΙ ΕΛΙΚΟΕΙΔΗ,ΣΠΕΙΡΟΕΙΔΗ ΜΟΡΦΗ.

ΑΝ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΤΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΟΣ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΓΑΛΑΞΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΑ ΤΙΣ ΜΑΥΡΕΣ ΤΡΥΠΕΣ ΘΑ ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΕΤΕ ΠΩΣ Η ΣΠΕΙΡΟΕΙΔΗΣ ΜΟΡΦΗ ΕΧΕΙ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΚΑΙ ΙΣΧΥΕΙ ΣΕ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΣΥΜΠΑΝ.

ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΟΛΑ

SIMONAΜέλος
12/03/2004, 10:09:06
quote:

ΠΩΣ ΑΠΟ ΕΔΩ ΦΙΛΗ ΣΙΜΟΝΑ;ΠΕΡΑΣΤΙΚΗ ΗΣΟΥΝ;ΤΟ ΠΙΠΙ ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ;

VIVA LA REVOLUTION!!!

gK

ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΦΙΛΕ ΜΟΥ!!
ΕΙΔΑ ΤΑ ΜΟΥΤΡΑΚΙΑ ΠΟΥ ΕΙΧΕΣ ΣΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΣΟΥ ΚΑΙ ΕΙΠΑ ΝΑ ΣΟΥ ΡΙΞΩ ΕΝΑ ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΝΙΩΘΕΙΣ ΜΟΝΟΣ....
ΑΝ ΣΕ ΠΕΙΡΑΞΕ ΚΑΛΕ ΜΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΤΟ ΞΑΝΑΚΑΝΩ, ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΜΕ ΚΑΚΗ Η' ΕΙΡΩΝΙΚΗ ΠΡΟΘΕΣΗ....
ΤΩΡΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΙΠΙ ΔΕΝ ΕΧΩ ΙΔΕΑ!!!

*** EΠΕΙΔΗ Ο ΘΕΟΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΟΥ
ΕΦΤΙΑΞΕ ΤΗ ΜΑΝΑ ***
SIMONAΜέλος
12/03/2004, 10:15:03
ΕΤΣΙ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΑ...
ΤΟ ΘΕΜΑ ΣΟΥ ΤΟ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΩ (ΑΣΧΕΤΑ ΑΝ ΔΕΝ ΕΠΕΜΒΑΙΝΩ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΑΙΝΙΑ ΕΧΩ ΔΕΙ) ΚΑΙ ΜΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΜΑΛΙΣΤΑ!!!

FORGET
OR
FORGIVE

GirtosΜέλος
12/03/2004, 10:45:35
ΟΧΙ ΦΙΛΗ ΣΙΜΟΝΑ ΤΟ ΑΝΤΙΘΕΤΟ ΧΑΡΗΚΑ ΠΟΥ ΣΕ ΕΙΔΑ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΜΟΥ.ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΟΛΟΥΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΣΑΣ ΚΑΙ ΕΥΧΟΜΑΙ ΝΑ ΒΡΟΥΜΕ ΚΑΠΟΤΕ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΕΝΝΟΙΑ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ.

VIVA LA REVOLUTION!!!

gK

SIMONAΜέλος
12/03/2004, 10:53:00

ΩΡΑΙΑ..ΤΩΡΑ ΕΙΜΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ!!!
ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΩΡΑ ΤΟΥΣ ΑΡΙΘΜΟΥΣ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΕΙΣ (ΘΥΜΗΣΟΥ ΛΙΓΟ ΤΗΝ ΤΑΙΝΙΑ 'Π', 'ΕΝΑΣ ΥΠΕΡΟΧΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ' ΚΑΙ ΚΑΝΑ 2 ΑΛΛΕΣ ΠΟΥ ΕΧΩ ΔΕΙ ΜΕ ΣΧΕΤΙΚΟ ΘΕΜΑΤΙΚΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ) ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΠΕΡΙΠΛΟΚΟ ΚΑΙ ΑΡΚΕΤΑ ΔΥΣΚΑΤΑΝΟΗΤΟ...
ΑΛΛΑ ΑΣ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΜΕ ΟΤΙ ΟΣΟ ΠΙΟ ΒΑΘΥΑ ΨΑΧΝΟΥΜΕ ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΤΟΤΕ ΧΑΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΥΤΕΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ!!!!

*FORGET
OR
FORGIVE*

12/03/2004, 15:12:19
ΘΑ ΘΕΛΑ ΝΑ ΜΕΤΑΦΡΑΖΟΤΑΝ ΤΟ ΡΗΤΟ ΤΟΥ ΠΛΑΤΩΝΑ ΠΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙ Ο DIMSOT .ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟ Π ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΩ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΧΩ ΔΕΙ ΤΗΝ ΤΑΙΝΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΓΝΩΣΕΙΣ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΙΠΕΙΣ.

ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΥΡΑΝΟ ΣΤΗ ΓΗ!

GirtosΜέλος
12/03/2004, 17:49:22
ΛΕΤΕ ΝΑ ΕΧΩ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΗΞΗ ΤΟΥ ΗΡΩΑΑΝ ΣΥΝΕΧΙΖΩ ΝΑ ΣΚΑΛΙΖΩ ΤΟ ΜΥΣΤΗΡΙΟ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ;ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΣΙΜΟΝΑΓΙΑ ΤΑ ΚΑΛΑ ΣΟΥ ΛΟΓΙΑ.
ΦΙΛΗ/Ε ΑΔΔΑΡ ΑΣΟΥΡ ΠΡΕΠΕΙ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΔΗΠΟΤΕ ΝΑ ΔΕΙΣ ΤΗΝ ΤΑΙΝΙΑ.ΘΑ ΠΑΘΕΙΣ ΣΟΚ!!!

VIVA LA REVOLUTION!!!

gK

SIMONAΜέλος
15/03/2004, 09:51:43
ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΦΙΛΕ ΜΟΥ...
ΕΥΧΟΜΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΕΙΣ ΚΑΜΙΑ ΚΑΤΑΛΗΞΗ ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΜΕ ΤΙΣ ΤΑΙΝΙΕΣ ΕΣΥ..
ΑΛΛΑ ΞΕΡΕΙΣ ΠΟΣΟ ΑΠΕΧΕΙ Η ΤΡΕΛΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΛΟΓΙΚΗ;;; ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΒΗΜΑ!
ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΞΕΠΕΡΑΣΕΙ ΤΟ ΒΗΜΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟ ΞΕΡΟΥΝ ΑΚΟΜΗ...

*FORGET
OR
FORGIVE*

GirtosΜέλος
15/03/2004, 16:53:52
ΗΔΗ ΠΗRΑ ΤΟ BLACK AND DECKER ΑΙ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΑ ΝΑ ΚΑΝ ΤΡΥΠΑ ΣΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΜΟΥ.ΑΛΛΑ ΕΣΠΑΣΕ ΤΟ ΤΡΥΠΑΝΙ.ΛΕΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΕΝΑΣ ΟΙΩΝΟΣ;ΜΑΛΛΟΝ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΜΗΝΥΜΑ ΟΤΙ ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΜΟΥ ΔΕ ΔΕΧΕΤΕ ΕΞΩΤΕΡΙΚΕΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ.

VIVA LA REVOLUTION!!!

gK

dimsotΜέλος
15/03/2004, 19:25:56
quote:
ΘΑ ΘΕΛΑ ΝΑ ΜΕΤΑΦΡΑΖΟΤΑΝ ΤΟ ΡΗΤΟ ΤΟΥ ΠΛΑΤΩΝΑ ΠΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙ Ο DIMSOT

Ορίστε φίλε........

ΠΑΝ ΔΕ ΑΥ ΤΟ ΓΙΓΝΟΜΕΝΟΝ 'ΥΠ ΑΙΤΙΟΥ ΤΙΝΟΣ ΕΞ ΑΝΑΓΚΗΣ ΓΙΓΝΕΣΘΑΙ. ΠΑΝΤΙ ΓΑΡ ΑΔΥΝΑΤΟΝ ΧΩΡΙΣ ΑΙΤΙΟΥ ΓΕΝΕΣΙΝ ΣΧΕΙΝ

δηλ.

Ολα γινονται κατ αναγκην απο καποια αιτια, χωρις αυτή είναι αδύνατο να δημιουργηθει οτιδήποτε.
ΠΛΑΤΩΝ ΤΙΜΑΙΟΣ

ΠΑΝ ΔΕ ΑΥ ΤΟ ΓΙΓΝΟΜΕΝΟΝ ΥΠ' ΑΙΤΙΟΥ ΤΙΝΟΣ ΕΞ ΑΝΑΓΚΗΣ ΓΙΓΝΕΣΘΑΙ.(ΠΛΑΤΩΝ)
DIMSOT

Edited by - dimsot on 15/03/2004 19:27:17

GirtosΜέλος
23/03/2004, 17:49:42

http://www.jackassthemovie.com

gK

dimitris2Μέλος
29/09/2010, 23:39:35
quote:

Δημήτρη, άδικος κόπος. Μιλάμε για πολύ φανατίλα. Θα ήθελα να ξέρω τι τους ποτίζουν και έχουν τόσο μίσος;

Μάλλον υπάρχει μπουρμπουάρ.
Συμφέρον δηλαδή.
Οικονομικό;
ένταξη σε ομάδα;
Απρόσωπο το ιντερνετ.
Μπορεί να γράφει
Σκοπιανός,
Τούρκος,
βεδουίνος,
με χλαμίδα πάντα.
Αλαλούμ.
Κι εγώ αναρωτιέμαι αν είμαι χριστιανός.
Λάθη είμαστε ανθρώπους κάνουμε.
Χαρά στο κουράγιο σου.
30/09/2010, 11:04:20
quote:

Ψηλός

quote:
αφού να φανταστείς έως και σένα σε θεωρούσα Έλληνα, αλλά εσύ κάνεις τα πάντα για να μας αποδείξεις το αντίθετο.

Εγώ πάλι, ποτέ μου δεν σε θεώρησα Έλληνα. Σε χαρακτήρισα και σε χαρακτηρίζω Ελληνόφωνο χριστιανό, όπως άλλωστε έχεις αποδείξει από την αρχή.

Βέβαια, μπορεί να μην ακούγεται καλό αλλά σκέψου άλλοι χριστιανοί σαν και σένα εδώ μέσα, δεν είναι καν ελληνόφωνοι...

macedon

Όχι, προς Θεού. Πολύ καλά έκανες.
Αν κοιτάς τον εαυτό σου στον καθρέπτη και θέτεις ως κριτήριο τον εαυτό σου, πολύ καλά έκανες και δεν με χαρακτήρισες "Έλληνα".

**Εγώ θέλω να μοιάσω (όταν μεγαλώσω )σε εκείνους εκεί τους αγωνιστές που τους χαρακτηρίζεις "ιουδαιοχριστιανούς". Εσείς οι άλλοι, οι αρχαιολάγνοι της πολυθρόνας, συνεχίστε το έργο σας .......

(ο Φύρερ πέθανε αλλά άφησε γερή μαγιά πίσω του!!)

30/09/2010, 11:28:33
Ψηλός

quote:
Εγώ θέλω να μοιάσω (όταν μεγαλώσω)σε εκείνους εκεί τους αγωνιστές

Αν και αργεί αυτό ακόμη (το "όταν μεγαλώσεις") το πιθανότερο είναι να μοιάσεις εκείνους που τους αφόριζαν.

Γιατί, για να μοιάσεις τους ... αφορισμένους, πρέπει να είσαι Έλληνας, κάτι που στην περίπτωσή σου δεν συμβαίνει... Εσύ άλλωστε "δεν είσαι Έλληνας, είσαι ορθόδοξος χριστιανός" (που έλεγε κι ο Κοσμάς), έτσι δεν είναι;

macedon

dimitris2Μέλος
30/09/2010, 15:05:01
quote:

Αν και αργεί αυτό ακόμη (το "όταν μεγαλώσεις") το πιθανότερο είναι να μοιάσεις εκείνους που τους αφόριζαν.

macedon

Μάζευε ευχές ας είναι και ψίχουλα.
Μεγάλη ευχή σου έδωσε ο Μακεδών να μοιάσεις με τον Καποδίστρια και τον Γρηγόριο Ε'
Το εύχομαι κι εγώ.
30/09/2010, 16:49:13
dimitris2

quote:
macedon

dimitris2
Μεγάλη ευχή σου έδωσε ο Μακεδών να μοιάσεις με τον Καποδίστρια και τον Γρηγόριο Ε'

Και πατριάρχης Κωνσταντινούπολης ο Καποδίστριας! Αντε να δούμε τι άλλο θα ακούσουμε εδώ μέσα...

macedon

30/09/2010, 17:45:52
quote:
Ψηλος:
Ευρωπαίε, μη χαλάς άλλη φαιά ουσία για όσους είναι βαλτοί! Δεν τους λείπουν οι γνώσεις, ο φανατισμός και η μισαλλοδοξία τους τούς κάνει και αφρίζουν.

Άλλωστε, ο μπαρμπαγιάννης, τους έχει ήδη χαρκτηρίσει, ήδη από τότε. Όχι αυτούς εδώ τώρα, αλλά τους προγόνους τους.

Και όσον αφορά για το τι ήταν ικανοί οι Τούρκοι και για το τι αποφεύχθηκε με τους εικονικούς αφορισμούς, φτάνει κανείς να κάνει μια αναδρομή στη σφαγή της Χίου για να πάρει μια γεύση.
Αυτά βέβαια, δεν αγγίζουν τους σημερινούς τουρκολάγνους που ξαναγράφουν την ιστορία και παρουσιάζουν το διωγμό της Σμύρνης ως τουριστική κρουαζιέρα στο Αιγαίο....

Αγαπητέ Ψηλε, συμφωνώ απόλυτα...αλλά δεν τα γράφω γι' αυτούς.

quote:
Ψηλος:
.... και έχεις σήμερα κάποιους κοπρίτες να βρίζουν και να σπιλώνουν τη μνήμη αυτών των αγωνιστών Ιεραρχών, όλα στο βωμό της υπεράσπισης των τραγοπόδαρων θεών τους.

Δε θέλω να κάνω το συνήγορο του διαβόλου....αλλά κάποιοι από αυτούς, μαζεύουν χρήματα με τον έναν ή τον άλλον τρόπο, οπότε τους δικαιολογώ κάπως.

quote:
Sesostris:
Ενδιαφέρον παρουσιάζουν τα πολεμικά εμβατήρια που συνετέθησαν κατά την διάρκεια της Επανάστασης από λαϊκούς και αμόρφωτους κατά κανόνα "ραψωδούς". Το γεγονός ότι τραγουδιώνταν από εκατοντάδες πολεμιστές - για να διασωθούν ως τις μέρες μας - σημαίνει ότι απηχούσαν τις αντιλήψεις αρκετά περισσότερων πέραν των δημιουργών τους.

«Πατρίδα, ἔχεις πάλιν,
ἔχεις θεὸν τὸν Ἄρην καὶ σὲ βοηθεῖ,
ἔ χεις καὶ τὴν σοφίαν,
τὴν Ἀθηνᾶ τὴ θείαν, καὶ σὲ νουθετεῖ.
Τότ ἡ πατρίδα κράζει
καὶ τοῦ Διὸς φωνάζει,
π’ εἶναι εἰς τοὺς οὐρανούς,
τὸν κεραυνὸν νὰ ρίψῃ,
σημάδι γιὰ νὰ δείξῃ
στοὺς πλάνους τοὺς κρυφούς.»

Περισσότερα για το κατά πόσον επικαλούνταν τον...άγιο Παντελεήμονα να τους βοηθήση οι αγωνιστές του 21 , και να εμψυχώνονται , εδώ!!!

Σοβαρέψου.....και ο Άρης Θεσσαλονίκης υπάρχει, αλλά δεν είναι ειδωλολάτρες οι άνθρωποι.

Υπάρχει έστω και μία μαρτυρία ότι ορκίζονται στο θεό Άρη ή την Αθηνά για τη νίκη?....αν ναι ευχαρίστως να τη δούμε.
Oι νεοπαγανιστές όμως, μας προέκυψαν μόλις ....... τον 20ο αιώνα.

quote:
kapodistria:
Και ενώ ο Χριστιανός Ορθόδοξος και μετά Έλλην,
Ψηλός,
ζητά την γνώμη μου,πράγμα που δείχνει πως
επιθυμεί να συζητήσουμε το θέμα:
ανατολιστές-κιτσικιστές ή αλλιώς,
γιατί επιθυμούσαν και επιθυμούν οι ομοϊδεάτες του
χριστιανορθόδοξοι έλληνες,το
"τούρκικο φέσι παρά την λατινική καλύπτρα",
απαβτά στα παραπάνω με την γνωστή τακτική:
Γειά σου Γιάννη, κουκιά σπέρνω!!!

Περιμένω απαντήσεις σ'αυτά που μου ζήτησες,
να αναφερθώ εσύ ο ίδιος:

Σε έχω ρωτήσει ποιος το είπε....ακόμη περιμένω...

Όσο για το βίντεο-μοντάζ με τον πατέρα Ζήση που έφερες....το είχε φέρει και άλλος πριν από εσένα....καλά δεν βλέπεις ότι είναι προϊόν μοντάζ?....χρειάζεται να στο πει κάποιος?.....κοίταξέ το προσεκτικά και αν νομίζεις ότι δεν είναι ένα πλαστό και κατάπτυστο βίντεο-μοντάζ και μάλιστα τελείως πρόχειρο και κακοφτιαγμένο.....εδώ είμαι.

ΘΑ ΕΡΘΕΙΣ ΣΑΝ ΑΣΤΡΑΠΗ ΣΠΑΝΟΥΔΑΚΗΣ

"Ο πιο σοφός άνθρωπος μπρος στο Θεό θα φανεί πίθηκος και στη σοφία και στην ομορφιά και σ' όλα τ' άλλα."(Ηράκλειτος).
ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΗ ΚΥΠΡΟ ΚΑΙ ΣΤΟ ΚΟΥΡΔΙΣΤΑΝ