- VIDEO CLUB..."ESOTERICA" - - Κινηματογράφος -
Ειδικά οι ταινίες τρόμου είναι απίστευτες...

In anticipation of my resurrection...
μία ταινία βασισμένη σε μία νουβέλα του 1951 Ray Bradbury όπου απαγορεύονται τα βιβλία, έτσι μέσα από την βαρετή ζωή ένός «πυρο-βιβλίων» ο οποίος δουλειά του είναι να ανακαλύπτει (κρυμένα –βιβλία) μέσα σε σπίτια μπλα μπλα,μπλα, και μετά να τα κάψει δημοσίως, πολύ καλή ταινία, νομίζω πως τον τίτλο φέρει λόγω της θερμοκρασίας όπου καίγεται το χαρτί, του François Truffaut
Χμ... βλέπω πως ετοιμάζετε και μέσα στο 2007 ένα με τον ίδιο τίτλο και βασισμένο στην ίδια νουβέλα...
Άλλη αγαπημένη ταινία το «δαμάζοντας τα κύματα»
Μία κάπως παράξενη κοπέλα που ζει κάπου σε μία αρκετά θρησκευόμενη κοινωνία στην βόρεια Σκωτία, συναντά και ερωτεύεται ένα Δανό και μετά από σύντομο διάστημα παντρεύονται. Κάποια στιγμή πρέπει να χωριστούν για να γυρίσει εκείνος για κάποιο καιρό στην δουλειά του, εκείνη καταρρέει και όταν συνέρχετε προσεύχετε να επιστρέψει εκείνος κοντά της γρήγορα. Μετά από λίγο πράγματι μαθαίνει ότι εκείνος επιστρέφει γιατί έχει πάθει ένα ατύχημα.... η συνέχεια στις οθόνες σας.........
ο έρωτας είναι παντοδύναμος
Ο ένοικος
του Πολάνσκι,
Κάποιος που είχε πέσει από το παράθυρο, και κάποιος άλλος που θα ενοίκιαζε το διαμέρισμά του μετά, παρά τις φήμολογίες πως το διαμέρισμα τον είχε τρελάνει.
Πολύ δυνατή ταινία, ενώ είδα σε αυτήν μία από τις πιο τρομακτικές και πιο δυνατές σκηνές, η σκηνή με τ........... η συνέχεια στα dvd σας για όσους δεν την έχετε δει :)
Η Πείρα δεν ΔΙΔΑΣΚΕΤΑΙ

Η ομορφιά απλώνεται.....
S I M O R I L .......
Στον υπολογιστή μας υπάρχει ο κάδος ανακύκλωσης.
Τι θα συνέβαινε αν κάποια μέρα ταξιδεύαμε σε κάποιο μέρος που έχουν πεταχτεί τα σκουπίδια της ζωής μας και της ζωής όλων των ανθρώπων? Μια χώρα κάδος ανακύκλωσης?

Ενα μέρος που ζουν όλα όσα για μας έχουν σβηστεί?
Στον κάδο ανακύκλωσης υπάρχει η επιλογή «επαναφορά». Και στη ταινία των γνωστών αδελφών Πάνγκ , υπάρχει επίσης...
Μια ταινία που δεν είναι απαραίτητο ότι θα αρέσει σε όλους , αλλά δείτε την ![]()
Το σενάριο φαίνεται πολύ ενδιαφέρον κι ένα ακόμα στοιχείο που είναι υπέρ της ταινίας είναι το γεγονός οτι οι αδερφοί είχαν βγάλει τις ταινίες The eye & The eye 2...
Μου έδωσες μια ιδέα λοιπόν για ταινία! ![]()

http://asoundofthunder.warnerbros.com/
Η ταινία πήρε τις χειρότερες κριτικές το 2005 που βγήκε, και δεν γνωρίζω αν έφτασε στις ελληνικές κινηματογραφικές αίθουσες. Εγώ την είδα στο DVD και μου άρεσε. Γούστα είναι αυτά! Μου θύμισε την παλιές εποχές που το ντεκόρ και τα ειδικά εφφέ δεν έπαιζαν τον πρωταρχικό ρόλο, αλλά η ιδέα. Και η ιδέα είναι original (ιστορία του Ray Bradbury που δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά το 1952 και όντως νομίζω ότι και η ταινία μοιάζει σαν να έχει γυριστεί εκείνη την εποχή).
Δείτε την και πείτε μου την γνώμη σας.
Το θέμα της:
Τι μπορεί να συμβεί, όταν κάποιοι ταξιδευτές του μέλλοντος πάνε στο παρελθόν και το αλλάζουν ελάχιστα, χωρίς να το πάρουν είδηση;
Οταν επιστρέψουν στον χρόνο τους (2050 στην ταινία) τα πράγματα θα είναι τα ίδια;
'We are either alone in the universe or we are not. Both ideas are overwhelming'
-Arthur C. Clarke-

'We are either alone in the universe or we are not. Both ideas are overwhelming'
-Arthur C. Clarke-

Lady in the water
Η ταινία του M. Night Shyamalan βγήκε το 2006 κι οι κριτικές που έχει αποσπάσει δεν είναι οι καλύτερες.
Είδα εχθές την ταινία σε dvd και μπορώ να πω ότι μου άρεσε καθώς είχε κάποια καλά στοιχεία μυστηρίου, μεταφυσικής και θρίλερ.
Ο διαχειριστής ενός συγκροτήματος διαμερισμάτων, ο Κλήβελαντ Χιπ, βρίσκει μια νύχτα στην πισίνα μια νέα κοπέλα και την φιλοξενεί στο διαμέρισμα του.
Σύντομα μαθαίνει πως η Story, μια θαλάσσια Νύμφη, έχει έρθει από τον κόσμο των παραμυθιών στον κόσμο των ανθρώπων για να επιτελέσει έναν συγκεκριμένο σκοπό.
Το έργο της θέλει να εμποδίσει με τον θάνατο της ένα εξίσου μαγικό πλάσμα, το Θηρίο.
Ο Κλήβελαντ λοιπόν προσπαθεί να βοηθήσει τη Νύμφη να εκπληρώσει τον στόχο της και να γυρίσει ξανά πίσω στον κόσμο της.

Ήταν μια ταινία από αυτές που λέμε για όλη την οικογένεια.
Δεν ήταν κακή, για μια φορά βλέπεται ευχάριστα, αλλά μου φάνηκε κάπως ρηχή, σαν κάτι να της έλειπε. Σε όλη τη διάρκεια της περίμενα το κάτι παραπάνω, αλλά αυτό δεν ερχόταν.
Στράτος

Edited by - Ευστράτιος on 06/03/2007 10:31:06
Ειπώθηκαν κάποια καλά μηνύματα κατά την διάρκεια της ταινίας αλλά όντως θα έπρεπε να υπάρχει αυτό το κάτι παραπάνω! ![]()

Σκευτόμουν ότι θα έπρεπε να φτιάξουμε μια λίστα με όσες ταινίες έχουν προταθεί.
Θα προτείνω μερικές ταινίες αλλα δεν θυμάμαι αν εχουν ξαναειπωθεί..
Big Fish
K-Pax
The Prestige
The Count of Monte Cristo
eXistenZ
Matrix
The Four Feathers
Fight Club
The Big Kahuna
Blueberry
Touching The Void
We are the creator of our Universe