ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Ποιος είναι ο πραγματικός Εσωτεριστής; - .-= Η ΣΟΦΙΑ =-.

- Ποιος είναι ο πραγματικός Εσωτεριστής; - .-= Η ΣΟΦΙΑ =-.

190030 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/2
Just_A_ManΜέλος
20/03/2004, 17:06:11
quote:

Οχι βεβαια.Ο υποκειμενικος ανθρωπος δεν εχει ποτε γνωση αν αυτο που πρατει ειναι καλο ή κακο...την καλησπερα μου just a man.

ryche,

Ο υποκειμενικός ναι. Αλλά ο αντικειμενικός γνωρίζει ότι:

Η Απλότητα είναι κάτι καλό.
Η συγχώρεση είναι κάτι καλό.
Ο Σεβασμός στις επιθυμίες του άλλου είναι κάτι καλό.
Η ειλικρίνεια είναι κάτι καλό.
Η εμπιστοσύνη είναι κάτι καλό.
Η καλοσύνη είναι κάτι πολύ καλό.
Το να γνωρίζουμε για τον εαυτό μας, πια θέση έχει μέσα στο σύμπαν είναι καλό.
Το να μαθαίνει νέα πράγματα είναι καλό.
Το να δημιουργεί νέα πράγματα είναι καλό.
Το να λειτουργεί με διάκριση ως προς τους συνανθρώπους μας είναι καλό.
Το να είμαστε υπομονετικοί είναι καλό.
Τα να είμαστε υποχωρητικοί τις περισσότερες φορές είναι καλό.

Τώρα,

Το να κατακρίνουμε τον άλλο είναι κάτι καλό?
Με το να δικάζουμε και να καταδικάζουμε κάποιο θέμα χωρίς να το έχουμε ερευνήσει σε βάθος είναι καλό?
Το να προσπαθούμε να τον μειώσουμε τον άλλο είναι κάτι καλό?
Το να λειτουργούμε με καύχηση είναι καλό?
Το να είμαστε υπερήφανοι αδιαφορώντας αν πληγώνουμε τον άλλο, είναι καλό?
Με το να κρίνουμε με ειρωνική διάθεση είναι κάτι καλό?

Για αυτό θα πρέπει να είμαστε σκληροί με τον εαυτό μας και υποχωρητικοί και γεμάτη κατανόηση για τους άλλους.
Όσο πιο πολύ κατανοούμε τους γύρο μας τόσο πιο κοντά στο Θεό ερχόμαστε!!!

Αυτό που πιστεύω μας διδάσκουν τα παιδιά είναι, ότι λειτουργούν με ειλικρίνεια, είναι αληθινά ο εαυτός τους, και δεν κρατάνε κακία, λειτουργώντας το περισσότερο χρόνο της ζωής τους με Αγάπη.

Άλλο ένα χαρακτηριστικό που λατρεύω στα παιδιά είναι ότι έχουν ένα μόνιμο γιατί ? που τα απασχολεί. Γιατί το ένα έτσι γιατί το άλλο έτσι.
Δηλαδή θέλουν συνέχεια να μαθαίνουν.

Όσο για την δημιουργικότητα. Με την φαντασία τους ελεύθερη από νοητικά εμπόδια (Γνώση του καλού και του κακού που έχουμε εμείς οι μεγάλοι) έχουν μια απίθανη δημιουργικότητα!!!

Γιατί τα πάντα τα βλέπουν σαν παιχνίδι και όχι αν έχουν δίκιο η άδικο όπως την πατάμε εμείς οι μεγάλοι. Με την μεγαλύτερη καραμέλα:

Τι θα πει ο κόσμος!!! Εκείνα δεν τα ενδιαφέρει!! Κάθετε στο μπαγκάκι στην πλατεία, τρώει το χωνάκι παγωτό, γίνετε μέσα στην σοκολάτα το μάγουλο τους και δεν φοβόνται μην χαλάσουν το status τους.

Γιατί κάθε παιδί έχει μεγάλη αυτοπεποίθηση και θάρρος, κάτι που με τον φόβο της γνώση το χάνουμε εμείς οι μεγάλοι!!

Αυτά για τα παιδιά.

Με αγαθή Αγάπη.
just a man

“Ο Θεός του Κόσμου, που είναι η ΑΓΑΠΗ, ας μας έχει πάντα καλά.”

Edited by - Just_A_Man on 20/03/2004 17:09:46

Just_A_ManΜέλος
20/03/2004, 17:13:30
quote:

...πριν λιγες μερες ενα τετραχρονο μου ειπε,με περισση αποφασιστικοτητα:
-"...οταν πεθανω θα θελω να με θαψουν διπλα στον κουασιμοδο..."
το ρωτησα:" γιατι;"
-"..επειδη ειναι φιλος μου και τον αγαπαω.."

μα πως;
ετσι ξαφνικα
και θυμοταν -ακριβως- ολα τα ονοματα οσων παππουδων του ,πεθαναν, μα δεν του "εκαναν" τοσο οσο ο κουασιμοδος!(ισως)

ΑΤΜΑ,

Από την παραπάνω Ιστορία αυτό που μου ήρθε αυθόρμητα στο μυαλό είναι πόσο τα παιδιά καταλαβαίνουνε ποιος αλήθεια τους Αγαπά, και πόσο θάρρος και αυτοπεποίθηση έχουν!!!

Με αγαθή Αγάπη.
just a man

Just_A_ManΜέλος
20/03/2004, 17:21:09
quote:

Οσο μεγαλώνουμε βαδίζουμε προς περισσότερο συνειδητές επιλογές.

Ostria,
Είναι αλήθεια ότι όσο μεγαλώνουμε κάνουμε πιο συνειδητές επιλογές βάση της γνώσης που έχουμε και περισσότερο βάση των βιωμάτων που έχουμε Ζήσει.

Το πρόβλημα με τους περισσότερους ανθρώπους (ένας από αυτούς είναι και ο just a man) βάζουν από μόνοι τους δεσμά γύρο τους και είναι κάτι που το συνηθίζουν.

Για αυτό θα πρέπει να προσέξουμε ΟΛΟΙ, διότι να μην ξεχνάμε η συνήθεια είναι πηγή ΤΕΛΜΑΤΩΣΗΣ!!!

quote:

Φίλε just a man, ο νοητός κύκλος βρίσκεται ήδη σε λειτουργία, δεν νομίζεις; Οσοι συμμετέχουμε σε αυτό το θέμα, συμπληρώνουμε με την θετική μας διάθεση για διάλογο, την αλυσσίδα.

Όσο για τον κύκλο Αγάπης, είναι ένα παιχνίδι που αν δεν το βιώσουμε δεν θα ξέρουμε τη θα κερδίσουμε!!!

Γιατί η μόνο ΑΛΗΘΙΝΗ γνώση που έχουμε, είναι αυτή που Βιώνουμε!!!!!!

Υστερόγραφο:
Το παιχνίδι συνεχίζεται.

Καθόμουν και σκεφτόμουνα σε ότι έχει αναφορά με τον τρόπο που το ξεκίνησα και αναγνώρισα το πρώτο που σφάλμα πάνω στην μεγάλη μου επιθυμία για το παιχνίδι.

Πιάνοντας δύο συζητητές μας ταυτόχρονα, ενώ με αυτό τον τρόπο έκφρασης της Αγάπη μου προς πάσα κατεύθυνση, με αυτό τον τρόπο όμως χάθηκε η ευκαιρία να μου έκφράση κάποιος άλλος την Αγάπη του επιλέγοντας το ελεύθερο χέρι του just a man.

Για αυτό επανέρχομαι με διορθωτική κίνηση και εξακολουθώ να κρατάω το χέρι της Ostria (Που ήταν και η πρώτη που είχα πιάσει το χέρι) και αφήνω το Χέρι του 1900.

Και για να διευκολύνουμε το παιχνίδι χωρίς να ψάχνουμε μέσα στα μηνύματα, κάθε φορά που θα πιάνει το χέρι κάποιου ας το καταχωρεί με την παρακάτω μορφή:

Ostriajust a man

Ο επόμενος ας το καταχωρίσει:

NikenameOstriajust a man

Οπού ελεύθερο χέρι.

Για αυτό ξανά κάνω την αρχή.

Ostriajust a man

Ας το απολαύσουμε. Εύχομαι όλοι να αποκομίσουμε κάτι από αυτή την εμπειρία!!!

Με αγαθή Αγάπη.
just a man

Edited by - Just_A_Man on 20/03/2004 17:26:59

20/03/2004, 19:34:36
γεια σου φιλε just a man...

ξερεις καποιον ανθρωπο που δεν ειναι
υποκειμενικος?εγω οχι.
οσο για τον αντικειμενικο νομιζω
οτι καλο και κακο δεν υπαρχει για
αυτον...
καλησπερα

Just_A_ManΜέλος
20/03/2004, 23:20:06
quote:

οσο για τον αντικειμενικο νομιζω
οτι καλο και κακο δεν υπαρχει για
αυτον...

Φιλαράκι μας Ryche
Σωστό το παραπάνω!!
Παρόλο αυτά οι αξίες και οι αρετές
είναι από όλους μας επιθυμητές.

Με αγαθή Αγάπη.
just a man

StaXTeSΝέο Μέλος
20/03/2004, 23:23:43
morent11 ευχαριστω για το καλωσορισμα και την ευχη!

μια διευκρινηση ειμαι η Σταχτες

φιλικα..

21/03/2004, 13:07:24
Αγαπητή Zadok έχεις δίκιο! Δικό μου "αγνόημα"...

'We are either alone in the universe or we are not. Both ideas are overwhelming'
-Arthur C. Clarke-

21/03/2004, 13:15:43
Αγαπητέ just a man χωρίς πολλά λόγια, πιάνω το χέρι βοηθείας που μου προσφέρεται...

ZADOKOSTRIAJUST_A_MAN

'We are either alone in the universe or we are not. Both ideas are overwhelming'
-Arthur C. Clarke-

zezmpergΜέλος
22/03/2004, 16:50:09
Σας χαιρετώ.

ZADOKOSTRIAJUST_A_MANzezmperg

Να λοιπόν τι μου θυμίζει... το άπλωμα τον nick...
ΕΝΑ ΤΡΕΝΟ, ΣΕ ΠΟΡΕΙΑ ΖΩΗΣ...

Ίσως καλοί μου φίλοι, όμως και ο πραγματικός εσωτεριστής να είναι, να μοιάζει, σαν ένα μεγάλο τρένο που στη πορεία της ύπαρξής της η ψυχή του, απόκτησε πολλά βαγόνια-ενσαρκώσης γεμάτα από καρμικές σχέσεις... Και τούτο το τρένο ο ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΌΣ ΕΣΩΤΕΡΙΣΤΉΣ που παρομοιάσαμε, κάποια στιγμή να συνειδητοποίησε, το πως θα πρέπει να βρεί το δικό του ΤΕΛΟΣ... Όχι ένα ταξίδι με συνεχόμενους σταθμούς και επιπλέον βαγόνια...

Σας χαιρετώ φιλικά.

Just_A_ManΜέλος
22/03/2004, 17:26:32
quote:

Σας χαιρετώ.

ZADOKOSTRIAJUST_A_MANzezmperg

Να λοιπόν τι μου θυμίζει... το άπλωμα τον nick...
ΕΝΑ ΤΡΕΝΟ, ΣΕ ΠΟΡΕΙΑ ΖΩΗΣ...

Ίσως καλοί μου φίλοι, όμως και ο πραγματικός εσωτεριστής να είναι, να μοιάζει, σαν ένα μεγάλο τρένο που στη πορεία της ύπαρξής της η ψυχή του, απόκτησε πολλά βαγόνια-ενσαρκώσης γεμάτα από καρμικές σχέσεις... Και τούτο το τρένο ο ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΌΣ ΕΣΩΤΕΡΙΣΤΉΣ που παρομοιάσαμε, κάποια στιγμή να συνειδητοποίησε, το πως θα πρέπει να βρεί το δικό του ΤΕΛΟΣ... Όχι ένα ταξίδι με συνεχόμενους σταθμούς και επιπλέον βαγόνια...

Σας χαιρετώ φιλικά.

Σε βρίσκουμε άψογη. Πολύ καλό αυτό με τα βαγόνια.

Keep Walking. Keep Rolling.

Μα να, το Τρένο της Ζωής, ταξιδεύει στoν χρόνο της φυγής.
Με τέρμα την Αγάπη, και βαγόνια χαρωπά σε κάθε στάση.

Με αγαθή Αγάπη.
just a man

Edited by - Just_A_Man on 22/03/2004 17:29:29