- VIDEO CLUB..."ESOTERICA" - - Κινηματογράφος -
_Το Gothica αξίζει;;;
Ατμοσφαιρικό, βέβαια καταλάβαμε αρκετά νωρίς που το πήγαινε.
Για DVD σπίτι μια χαρά είναι! ![]()
ΜΕΙΟΝΕΚΤΗΜΑ ΤΟΥ,ΔΙΟΤΙ ΑΠΟ ΕΝΑ ΣΗΜΕΙΟ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΞΕΡΕΙΣ ΠΕΡΙΠΟΥ ΤΙ ΘΑ
ΣΥΜΒΕΙ ΠΑΡΑΚΑΤΩ.
ΠΑΝΤΩΣ ΠΕΡΝΑ "ΕΥΧΑΡΙΣΤΑ" Η ΩΡΑ.
ΠΟΛΥ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΠΑΝΤΩΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΤΑΤΑ ΤΟΝ "ΟΙΩΝΟ"....
Μετά το Bad Taste και το Meet the Feebles έβγαλε το ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟ Braindead. Στην Ελλάδα βγήκε σε VHS (δεν ξέρω αν υπάρχει σε DVD). Είναι σαν να βλέπεις το απόλυτο και πιο αιματηρό splatter αλλά με χιούμορ και παράνοια σχεδόν αλά Monty Python! Μικρή αλλά καλή παραγωγή, για μένα είναι το κορυφαίο του.
Ενδεικτική σκηνή: Ζόμπι ορμάνε σε τύπο σε νεκροταφείο. Ξαφνικά εμφανίζεται παπάς ο οποίος επιτίθεται με καράτε (!) στα ζόμπι, κραυγάζοντας "I kick ass for the lord".
Περριτό να αναφέρω πως δεν είναι από τις ταινίες που θα δεις με γυναικεία συντροφιά, εκτός απειροελαχίστων εξαιρέσεων.
No Method, No Guru, No Teacher
quote:
Για τον Γιώργο και τον Κυνικό που τους αρέσει ο παλιός Jackson:
Merci, wendigo, θα το ερευνίσω το συντομότερον.
Masvidal, καλουτσικό ήταν το Carandiru, εγώ είμαι φίλος του Βραζιλιάνικου σινεμά, big time, προσπαθώ να τα βλέπω όλα -- αλλα ίσως μετα το Ciudad de Deus να είχα υπερβολικά υψηλες απαιτήσεις.
Συγκλονιστικό μεν το Carandiru, αλλα νομίζω οτι δν είχε ούτε την αμεσότητα, ούτε την φρίκη, ούτε και το χιούμορ της "Πόλης του Θεού".
Μου φάνηκε και λίγο προκατηλημένο υπέρ των φυλακόβιων, νομίζω οτι τους "ρομαντικοποιούσε" λίγο. Γέλασα όμως με την λευκή γκόμενα του "Highness" - παναγία μου, παναγία μου, πυρ, Γυνή και θάλασσα... ![]()
Καλή και η "Lady Di"...
Κ.
Θα προσπαθησω να το βρω.
Κραταω την αποψη σου (αφου εισαι ειδικοτερος στο Βραζιλιανικο σινεμα)
και εγω εχω την αποψη οτι η ταινια θελησε να εμβαθυνει επιτηδες στην προσωπικοτητα/προσωπικες ιστοριες του καθε εγκλειστου και αυτο μου αρεσε διοτι σε αλλες ταινιες που εχουν να κανουν με φυλακες οι κρατουμενοι (σε πολλες περιπτωσεις)παρουσιαζονται σαν απλα κορμια διχως προσωπικοτητα,σαν μια μαζα.Ειναι καλο να φαινεται και η ανθρωπινη πλευρα.
Συμφωνω οτι μπηκε λιγο στην ακρη η ... ανησυχη πλευρα των κρατουμενων αλλα οπως και να το κανεις,το τελευταιο τεταρτο της ταινιας δειχνει την βαρβαροτητα οχι τοσο της αστυνομιας (εντολες εκτελουν) αλλα την βαρβαροτητα και την αναλγησια των πολιτικων ("πλησιαζουν εκλογες" αναφερθηκε στην ταινια) που δεν θεωρουν ανθρωπους τους κρατουμενους αλλα ζωα που προσφερονται για κυνηγι.
Παλι οι πολιτικοι στη μεση...χμμ...
Με εκτιμηση,Masvidal.
Carandirú - Πράγματι, νομίζω οτι η ταινία (ὀπως και πολλές άλλες Νοτιο-Αμερικάνικες) δείχνει την αλλοτρίωση όχι μόνο των πολιτικών, αλλά και των πολιτών, των απλών, "αξιοπρεπών" πολιτών απέναντι στις πιο ωμές πτυχές τις ζωής.
Φαινόμενο που λένε οτι είναι κοινό στην Βραζιλία. Δεν έχει τύχει ακόμα να επισκεφθώ αυτην την χώρα, (ίσως του χρόνου, πρώτα ο θεος), αλλα η ταξική διαχωριστική γραμμή στο Ρίο υποτίθεται οτι είναι τεράστια...
Καλή τύχη με το Cidade de Deus, σε προειδοποιώ οτι θέλει γερό στομάχι!
Θα χαρώ να ακούσω σχόλιά σου, άμα την δεις.
Φιλικά
Κ
Before Sunset (2004)
Η καλύτερη ρομαντική ταινία που χω δει με μια εξίσου καλή συνέχεια αν όχι καλύτερη.
Εξυπνη, ατμοσφαιρική, με πολύ όμορφους διαλογους.
Δείτε τες. Θα σας κλέψουν τη καρδιά...

Tον ψίθυρο των άστρων
έπιασε η γκλάβα μου...
Αρμονία και χάος
Edited by - 1900 on 22/01/2005 17:02:12
με τον james dean επαναστατης χωρις αιτια !!
ο βασιλιας αρθουρος που βγηκε τωρα σε dvd και βιντεοκασετα!
catch me if you can? με τον λεοναρντο ντι καπριο του spielberg
θριλλερ το the ring the eye γιαπωνεζικα-κορεατικα!
the shinning με τον jack nikolson!
tommyknockers ψυχεδελικο θριλλερ με εξωγηινους
pet semmetery καλο! ανατριχιλα!
κωμοδια peter sellers το παρτυ !καταπληκτικο!
jim karey ο κολλιτσιδας πολυ πλακα! θεος για μια βδομαδα!
τελος για σημερα!
gh
quote:
Carandiru
quote:
λίγο προκατηλημένο υπέρ των φυλακόβιων, νομίζω οτι τους "ρομαντικοποιούσε" λίγο.
Friday, October 2nd, 1992
Chaos has descended in "Carandiru", the biggest penitentiry complex in South
America
Over a hundred inmates dead and hundreds injured on the massacre
The police arrived with helicopters and over two hundred armed forces
They took the jailblock called "Pavilhao Nove" and opened fire on the inmates
in a holocaust, method of annihilation. The government of the city of Sao
Paulo cannot control the brutality of its police
Manifest
sepultura
quote:
Cidade de Deus
quote:
το απόλυτο και πιο αιματηρό splatter
cradle of fear
Ireland:(Banned) / Iceland:(Banned)
Butterfly Effect ![]()
Don't judge a book just by the cover
Unless you cover just another
And blind acceptance is a sign
Of stupid fools who stand in line
peter sellers
the shinning ![]()
![]()
![]()
![]()
Don't judge a book just by the cover
Unless you cover just another
And blind acceptance is a sign
Of stupid fools who stand in line
quote:
- Στενές Επαφές Τρίτου Τύπου (1977) Λίγο βαρετή, αλλά καλή σαν κόνσεπτ
- τα Alien, τα Predator, το πρόσφατο Alien VS Predator, τους Εξολοθρευτές, τα Star Wars (αναμένω το 6ο φέτος)
- To πρόσφατο "Εγώ, το Ρομπότ" με τον Γουίλ Σμιθ/ είναι κορυφαίο με πολύ δράση και έξυπνη πλοκή
-Το άψογο "Τεχνητή Νοημοσύνη", ένα από τα καλύτερα του είδους ε.φ.
-Το ακόμα πιο άψογο "Gattaca"/ ευφυέστατο/ θα σας συγκλονίσει/ είναι masterpiece
-"H Άφιξη" με τον Μάρτιν Σιν που εξελίσσεται στο Μεξικό
-Το απίστευτο "Απέραντο Σκοτάδι" με τον Βιν Ντίζελ και η συνέχειά του το "Χρονικά του Σκότους"/ ο Ντίζελ πάντως είναι κορυφή με την παράξενη φωνή του
-"Χαμένοι στο Διάστημα" (1998)/ ψιλοβαρετό, αλλά εντάξει βλέπετε
- τα δύο κλασσικά "X-men"/ κορυφή, όσοι δεν τα έχουν δει, να τρέξουν αμέσως στο βίντεο-κλαμπ!
-το K-Pax με τον Κέβιν Σπέισι/ εντάξει δεν είναι και πολύ ε.φ. αλλά είναι φοβερό
-το Flash Gordon, της δεκαετίας του 80, ταινία βασισμένη σε κόμικ, παίζει και η Ορνέλα Μούτι
-Dark City, απίστευτη/ και σκοτεινή
-"Γυναίκα Παγίδα"/ πρόσφατη γαλλικά ταινία, βασισμένη κι αυτή σε κόμικ του Ένκι Μπιλάλ/ ατμοσφαιρική και dark
-ο Πλανήτης των Πιθήκων. Ψιλομούφα, αλλά περνάν ευχάριστα οι δύο ωρίτσες σας, το παλιό ακόμα καλύτερο
-τα Star Trek/ classic and oldies, but goldies!
-Κωδικός 46. Πρόσφατη αγγλική ταινία με τον Τιμ Ρόμπινς, μέτρια και θυμίζει λίγο Gattaca, με e-ταυτότητες κλπ., βλέπετε πάντως
- τα "Dune", αξεπέραστα, the ultimate!
-Κωδικός: Yesterday= Κορεάτικη ταινία, πολύ δύσκολη στην κατανόησή της, όμως καλή
-2046= κινέζικη ταινία, παίζεται ακόμα και τώρα στους κιν/φους. Δεν έχει σχέση 100% με ε.φ., είναι όμως μία σκηνή μ' ένα ανδροειδές στο μέλλον το έτος 2046, φοβερή σκηνή!
-Ημέρα Ανεξαρτησίας, ψιλομούφα, αλλά βλέπετε
-Mars Attacks, πολύ γέλιο, παρωδία της αμερικάνικης κοινωνίας!
-"Η Σφαίρα", με Σάρον Στόουν, Ντάστιν Χόφμαν, Σάμουελ Τζάκσον
-Cyborg, με τον βλάκα τον Βαν Νταμ (1989)
-η τετραλογία Nemesis του Albert Puyn
-Sky Captain: Ο κόσμος του αύριο/ πρόσφατη ταινία με την !!!Αντζελίνα Ζολί!!! τοποθετημένη στη δεκαετία του 30
-Deep Impact & Armaggedon, με κομήτες, εάν σας ενδιαφέρουν τέτοιες φάσεις
-Ολική Επαναφορά με τον βλάκα τον Άρνι
-για πιο δρακουλιάρηδες τα Resident Evil, Blade, Hellboy
-Η Μηχανή του Χρόνου, τόσο το παλιό όσο και το πρόσφατο ριμέικ
-τα Matrix, ωχ, πως τα ξέχασα, αν και μου άρεσε μόνο το πρώτο
-Timeline, αν και είναι πιο πολύ επικό
-Ε.Τ. ο εξωγήινος, classic!
-X-files, εντάξει, εάν ξέχναγα κι αυτό...
-Men in Black, κορυφή και τα δύο.
-Final Fantasy (animation)
-Kaheena, η προφητεία (animation), θυμίζει Λάρα Κροφτ
-the impostor (δεν θυμάμαι τον ελληνικό τίτλο)
-"apollo 13" με τομ χανκς
-"Mars" με olivier gruner
-"Αποστολή στον Άρη" με αρκετά καλούς ηθοποιούς
-"Ο κόκκινος πλανήτης" με Κάρι Αν Μος και Βαλ Κίλμερ
-Το Δέκατο Τρίτο Πάτωμα, με Βίνσεντ Ντ' Ονόφριο, βγήκε την ίδια χρονιά με το matrix και έχουν σχεδόν όμοιο στόρι (παράλληλοι κόσμοι)
Από το μήνυμα του Attis
στο forum
http://www.esoterica.gr/forums/topic.asp?TOPIC_ID=4631
με τίτλο
Blade Runner ψηφίζουν οι επιστήμονες
-21 γραμμαρια
-The secret window
-Κυνηγοι μυαλων (η καπως ετσι η μεταφραση).
Poor is a man, who´s pleasures depend on the permition of another...
σπιτι απο ομιχλη και αμμο
θεος για μια βδομαδα--lol
TO EIΔΑ ΧΘΕΣ ΚΑΙ ΗΤΑΝ ΑΨΟΓΟ!!!
ΜΗΝ ΤΟ ΧΑΣΕΤΕ![]()
![]()
![]()
Η ιστορία και σχέση ενός προπονητή με μία γυναίκα-μποξέρ. Γροθιά στο στομάχι της αμερικάνικης υποκριτικής κοινωνίας. Μελαγχολικό τέλος χωρίς Happy End. Άψογη!![]()
υ.γ. Παίζει και σκηνοθετεί ο Κλιντ Ίστγουντ. Παίζουν επίσης Μόργκαν Φρίμαν και Χίλαρυ Σουάνκ (Boys, don't cry!).
quote:
Η ιστορία και σχέση ενός προπονητή με μία γυναίκα-μποξέρ. Γροθιά στο στομάχι της αμερικάνικης υποκριτικής κοινωνίας. Μελαγχολικό τέλος χωρίς Happy End. Άψογη!
Αttis, θα συμφωνήσω μαζί σου για την σκηνοθεσία!Πολύ καλή! Θα διαφωνήσω όμως στο ότι είναι γροθια στο στομάχι της αμερικανικής κοινωίας, αφου κατά τη γνωμή μου περνάει καθαρά το μήνυμα του Αμερικανικου ονείρου!
Στο τέλος δεν αφήνει κανένα περιθώριο ελπίδας....
Πολύ καλή. Μη ξεγελαστείτε απ' το εξώφυλλο...
Πρωταγωνιστουν: Maggie Gyllenhaal και James Spader (αυτος ο ηθοποιός όλο σε κατι τέτοιους ρόλους παίζει!)
Απ' τις καινούριες ταινίες που γρηγορα γινονται cult

Tον ψίθυρο των άστρων
έπιασε η γκλάβα μου...
Αρμονία και χάος