ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΑΚΟ; - .-= Η ΨΥΧΗ =-.

- ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΑΚΟ; - .-= Η ΨΥΧΗ =-.

UHURU30 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/2
20/11/2010, 16:54:47
quote:

Αναρωτιέμαι αν μια προσπάθεια ταμπελοποίησης ενός πράγματος πχ "τα φρούτα είναι όλα μεταλλαγμένα"
το οποίο μπορεί στη συνέχεια να πάει παραπέρα σε: "Τα φρούτα είναι όλα μεταλλαγμένα. Πετάξτε όλα τα φρούτα σας."

είναι κάτι που κατα τη γνώμη σου δεν ειναι άξιο σημασίας.

Edited by - Dr Jekyll Mr Hyde on 20/11/2010 15:19:19

Όλα μπορεί να έχουν σημασία φίλε μου , αρκεί να ελεγχθεί η ορθότητά τους ....

Μείνε μέσα στο παιχνίδι...
20/11/2010, 17:16:52
Και όταν βάσει κοινής λογικής δεν έχουν ορθότητα τι κάνουμε; Τις πάπιες ή τις χήνες;
20/11/2010, 17:58:47
quote:

Και όταν βάσει κοινής λογικής δεν έχουν ορθότητα τι κάνουμε; Τις πάπιες ή τις χήνες;

Ούτε το ένα ... ούτε το άλλο...αλλα ειλικρινά βαριέμαι τώρα να γράψω , έχω πάθει ψιλο-μουργελίαση......και έχει σταματήσει και το μυαλό μου , βαρέθηκα ρε Ντοτόρο ... εσύ έχω την αίσθηση ,ότι με καταλαβαίνεις...

Είμαι σίγουρος πάντως , ότι γνωρίζεις τι πρέπει να κάνεις...

20/11/2010, 18:33:25
I have also the same feeling... that I know what to do and that I've had enough with this place But you just can't let the virus grow can you? It's other people's lives at stake after all.

Edited by - Dr Jekyll Mr Hyde on 20/11/2010 18:34:52

21/11/2010, 11:54:06
Καλημέρα Ντοτόρο μου...

Σκέφθηκα πολλές φορές τα όσα ανέφερες στο μήνυμά σου και μπορώ να σου πώ την αποψή μου.."Πρόκειται για ακόμα μια δοκιμασία σε σένα -και για όλους μας-το όλο αυτό και όπως το ανέφερες"...δεν θα πώ περισσότερα...

25/11/2010, 00:41:18
quote:
αντε σας μαυρισα την "ψυχη" που δεν υπαρχει ...ΧΑΧΑ

THE TRUE REVOLUTION IS IN MIND

25/11/2010, 01:12:17
Δεν πιστεύω πως υπάρχει απόλυτα το καλό ούτε το κακό

Έχοντας βιώσει μέσα από τα όνειρα κάτι αντίστοιχο, προσπάθησα να καταλάβω το γιατί

πιθανά το ένα εμπεριέχει το άλλο?
Ή είναι η προέκταση του ενός από το άλλο???

Κακό είναι η αδιαφορία, ο φόβος,
αλλά κάποιες άλλες στιγμές ίσως μεταμορφώνονται και λειτουργούν σαν προστασία και τότε γίνονται κάτι άλλο που εμείς τους έχουμε δώσει ίσως άλλες ονομασίες,
η δικαιοσύνη που κάποτε γίνεται άδικη,
το μίσος που κάποτε ίσως ήτανε αγάπη...

Το κακό και το καλό το βλέπουμε μέσα από τις πράξεις και το νιώθουμε μέσα από τις σκέψεις, είμαστε εμέις οι ίδιοι όσο είμαστε ζωντανοί, ο φόβος, ο πόνος, η αγωνία, αρχέγονα συναισθήματα που ίσως ο εαυτός μας μεταφράζει ως κάτι κακό
στοργή, ενδιαφέρον, δικαιοσύνη, τρυφερότητα, τα μεταφράζουμε σαν καλό
ίσως μέσα από την παιδική και αθώα σκοπιά που κρατεί ο νούς μας για όσο είμαστε εν ζωή..??
Πάντα πίστευα πως μέσα μου υπάρχει ένας ακόμα χώρος που κρατεί τον παιδικό μου εαυτό για πάντα και για όσο θα αναπνέω, εκεί οι αντανακλάσεις των όποιων συναισθημάτων παίρνουν ίσως κάποιες φορές την απόλυτη χροιά του λευκού και του μαύρου ως καλό ή κακό ή και το αντίθετο

THE TRUE REVOLUTION IS IN MIND

makforΜέλος
25/11/2010, 10:47:41
η ενσταση μου απεναντι στο καλο-κακο ως εννοιες βασιζεται στο γεγονος οτι με αυτες τις λεξεις προσπαθουμε να χαρακτηρισουμε καταστασεις , πραξεις ή ανθρωπους, κατα την αποψη μου λανθασμενα καθως με μια λεξουλα θελουμε να περιγραψουμε μια χαοτικη κατασταση.

οποια κακη ή καλη πραξη εαν παρω και την αναλυσω θα βρω οτι περα απο την ευκολη ταμπελα του κακου/καλου , υπαρχουν αλλα πολυ ποιο σοβαρα θεματα

πχ
λεμε ειναι κακο που βρεχει , αμ δε, κακο δεν ειναι ΦΥΣΙΚΟ ΕΙΝΑΙ χαχα αλλα το λεμε
εαν παρω εναν βιαστη , θα βρω στοιχεια στην παιδικη του ηλικια ή και στην εφηβια του ...
εαν παρω καποιον που βριζει ή χτυπαει , θα βρω και παλι στοιχεια αντιστοιχα , ειτε του φερονταν ετσι ειτε τον εμαθαν ετσι ειτε εχει καποιο βαθυτερο ισως και βιολογικο προβλημα (τεστο σεϊ χάϊ)

θεωρω οτι το κακο/καλο ειναι η ευκολη λυση , ειναι το κλεισιμο των ματιων στα προβληματα μας , με μια λεξη τελειωνουμε, αλλα ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΤΣΙ και με ενδιαφερει να δω πισω απο τις δυο αυτες λεξουλες , να τραβηξω την κουρτινα ή να ανοιξω το κουτι και να δουμε ΤΙ ΘΑ ΔΟΥΜΕ ...

ισως αυτες οι λεξουλες να φταινε και ενα σωρο προβλημα , γιατι εαν δεν στεκομουν σε αυτες και το εψαχνα περισστοτερο , ισως καταφερνα ΝΑ ΔΙΟΡΘΩΣΩ το προβλημα απο το να το ΔΕΙΧΝΩ με το δαχτυλο απλα !!! ισως καταφερνα να κατανοησω ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ και ετσι να μαθω ... να γνωριζω ...

πολλα τα παραδειγματα οπου πετουσαμε ενα κακος , ενα δαιμονισμενος , ενα τρελος και τους κλειναμε στο κλουβι χωρις να κοιταμε τι γινεται ... ευτυχως για μας καποιοι ΝΟΙΑΣΤΗΚΑΝ λιγο παραπανω , ΕΝΔΙΑΦΕΡΘΗΚΑΝ ισως απο περιεργια και το εψαξαν ... ετσι εχουμε τους γιατρους της "ψυχης" σημερα που βοηθανε ... αλλα θελουμε δουλεια ακομη ... πολυ δουλεια μαλιστα χαχα

[ΠΕΡΙ ΠΙΣΤΗΣ - Όποιος πραγματικά έχει γνώση για κάποιο θέμα λέει «κατάλαβα». Όποιος δεν έχει γνώση λέει «πιστεύω».]

promitheus90Μέλος
25/11/2010, 11:40:36
Χαιρετώ και εδώ!

Γενικά είμαι πρακτικοκεντρικός σε κάποια πράγματα.Γενικά δλδ,κρίνω μια πράξη από το ποια θα είναι η αντίστοιχη δικιά μου πράξη-αντίδραση.Με αυτόν τον τρόπο προσεγγύζω το καλό και το κακό.Π.χ. όταν βλέπω ανθρώπους είρωνες σε σημείο που δεν πρέπει με εκνευρίζει και παλιότερα το έδειχνα χωρίς ενδοιασμό μπροστά του.Πλέον επειδή προσπαθώ να μην κατηγορώ κανέναν ή να μην ψάχνω τόσο πολύ για εχθρούς απλά απομακρύνομαι από τέτοια άτομα και μου έχει τύχει αρκετές φορές.

Τι θέλω να πω;Ότι η δράση που είναι η πράξη/χειρονομία κάποιου άλλου ανθρώπου δημιουργεί την αντίστοιχη δυσάρεστη ή ευχάριστη κατάσταση στην "ψυχή" μου περνώντας από το "ηθικό φίλτρο" που έχω εγκαταστήσει μέσα μου.Και αντιστοίχως αυτό το συναίσθημα δυσαρέσκειας ή ευχαρίστησης θα αποτυπωθεί στις πράξεις/χειρονομίες μου ως αντίδραση.Δλδ,ή θα απομακρυνθώ από αυτόν που με δυσαρεστεί ή θα εκτιμήσω αυτόν που θα κάνει κάτι που εγώ βέβαια κρίνω καλό.

Φίλε makfor,αντικειμενικό καλό και κακό όντως δεν είναι πιθανό να υπάρχει.Νομίζω όμως πως τα συναισθήματά μας παρουσιάζουν μια ακεραιότητα ως αντιδράσεις και απαντήσεις σε αυτό που προσλαμβάνουν από το εξωτερικό τους περιβάλλον.

Edited by - promitheus90 on 25/11/2010 14:07:03

25/11/2010, 23:06:44
Εγώ πάλι αποφεύγω τις αντιδράσεις και προσπαθώ να μένω σε ότι είναι δράση. Δε μου αρέσει να αναλώνω τον εαυτό μου σε αντιδράσεις, το θεωρώ άσκοπο.

Το κακό θεωρώ ότι πράγματι είναι ότι το ορίσει ο καθένας να είναι, μπορεί να αλλάζει ανάλογα με τις συνθήκες της εποχής και τους ανθρώπους της εποχής.

Edited by - Dr Jekyll Mr Hyde on 25/11/2010 23:08:19