- Περί ΑΝΕΜΩΝ και ΥΔΑΤΩΝ 2 ! - "Μεταξύ τυρού και αχλαδιού"
Η αλήθεια είναι πως είναι όντως πολύ σκληρό να κόβεται ένας μαθητής... ![]()
Οι αιτίες όμως που τον κάνουν να δείχνει μια έλλειψη ενδιαφέροντος για τα μαθήματα είναι αρκετές και μερικές αναφέρθηκαν ήδη από την keraynos & τον A. Kircher.
Εγώ πχ από την Ά Γυμνασίου κοβόμουν συνέχεια Μαθηματικά και τα περνούσα με τον Μέσο Όρο.
Για αυτήν την αντιδραστική μου στάση όμως απέναντι στο συγκεκριμένο μάθημα δεν ευθύνεται κάποιος καθηγητής μου αλλά κυρίως εγώ.
Τι να σου κάνει μετά κι ο άμοιρος ο καθηγητής? ![]()
Κάτι που θεωρώ σημαντικό πάντως για αυτό το θέμα είναι η ίδια η φύση των μαθημάτων που διδάσκονται και το κατά πόσο είναι ενδιαφέροντα.
Σ' αυτό λοιπόν πρέπει να συμβάλλει κι ο ίδιος ο καθηγητής εφευρίσκοντας διάφορους τρόπους για να κινητοποιήσει τους μαθητές του.
Από την άλλη είναι και δύσκολο για ένα καθηγητή να ασχοληθεί σε μεγάλο βαθμό με τον κάθε μαθητή ατομικά και να καταλάβει την ψυχολογία του, την ιδιοσυγκρασία, τις αδυναμίες και τα ιδιαίτερα ταλέντα του κάθε μαθητή του.
Πως να γίνει αυτό όταν σε ένα τμήμα βρίσκονται περίπου 25 - 30 παιδιά κι ο καθηγητής αυτός μπορεί να έχει αναλάβει 3 - 4 τμήματα?
quote:
Πως αλλάζουν οι καιροί! Όταν πήγαινα εγώ σχολείο οι καθηγητές ήταν κολητοί με την εξουσία και μας κυνηγάγανε. Ιδιαίτερα τους πιο μαλλιαρούς από εμάς.
Ξέρω... ![]()

In anticipation of my resurrection...
Η γυναίκα είχε πρόβλημα και μας άφησε σχεδόν όλους!!
Καλημέρα στο παρεάκι!!!

καμιά καλή πράξη δεν μένει ατιμώρητη
Ευτυχως εχω τελειωσει με αυτα! Αλλα εχω παρατηρησει κατι... ειδικοτερα στα πανεπιστημιακα ιδρυματα και ΤΕΙ... λενε οι (περισσοτεροι) μαθητες... " Περασα το ταδε μαθημα, ... με εκοψε ο ταδε στο ταδε μαθημα "!!!!
Το εχει προσεξει αυτο κανεις?
ΔΕΝ ΛΕΩ... σιγουρα υπαρχουν παρα πολλοι καθηγητες, που κοβουν μαθητες, και για οποιοδηποτε λογο (το χω ζησει προσωπικα)... εχω δει καθηγητες να κοβουν μαθητες, πετωντας τις κολλες στον αερα, και αν επεφτε κατω απο το γραφειο, τους εκοβε... ή οτι εβαζαν στοιχηματα μεταξυ τους καθηγητες, για ποιος θα κοψει περισσοτερους μαθητες!!!!
Απο τον αντιποδα... εχω δει μαθητες, να ερχονται για εξετασεις, και μολις μοιραστουν τα θεματα, να δινουν την κολλα τους! Μονο και μονο δηλαδη, να δηλωσουν "παρουσια"... και αυτοι για διαφορους λογους!

Ειδικά στην τριτοβάθμια εκπαίδευση χάνει η μάνα το παιδί και το παιδί τη μάνα!
Για να διορθωθεί όμως αυτή η κατάσταση θα πρέπει να εξυγιανθεί ο χώρος της Παιδείας.
Και για να γίνει αυτό θα πρέπει να αρχίσουμε τις αλλαγές από την βάση του συστήματος (πρωτοβάθμια εκπαίδευση) και μετά να αρχίσουμε να ανεβαίνουμε προς τις υψηλότερες βαθμίδες.
Πως αλλιώς να αλλάξει μια νοοτροπία![]()

Οι νεκροι εφθασαν τους 67 !!!!!!!!!!!!!!!

quote:
PREDATOR:
Ευτυχως εχω τελειωσει με αυτα! Αλλα εχω παρατηρησει κατι... ειδικοτερα στα πανεπιστημιακα ιδρυματα και ΤΕΙ... λενε οι (περισσοτεροι) μαθητες... " Περασα το ταδε μαθημα, ... με εκοψε ο ταδε στο ταδε μαθημα "!!!!Το εχει προσεξει αυτο κανεις?
Φοβερό το παράδειγμα PREDATOR
Δεν αφορά μόνο τους φοιτητές, αλλά καθρεφτίζει μια γενικότερη νοοτροπία.
Τα καλά τα κάναμε εμείς.
Για τα κακά, οι άλλοι φταίνε.
Σαν τις φωτιές:
Αναζητούμε ενόχους...

Ψυχή μου,
Μην ονειρεύεσαι την αιωνιότητα,
αλλά εξάντλησε το χώρο του δυνατού!
quote:
Ευτυχως εχω τελειωσει με αυτα! Αλλα εχω παρατηρησει κατι... ειδικοτερα στα πανεπιστημιακα ιδρυματα και ΤΕΙ... λενε οι (περισσοτεροι) μαθητες... " Περασα το ταδε μαθημα, ... με εκοψε ο ταδε στο ταδε μαθημα "!!!!Το εχει προσεξει αυτο κανεις?
Όντως τρομερή παρατήρηση Predator!
Συμφωνώ επίσης με τα σχόλια του Dying Incubus και της Αμαλίας!
Ο Πάρνωνας (Μαλεβός όπως τον λέμε στο χωριό μας) ακόμα καίγεται.
Η μάνα μου στο τηλέφωνο τις προάλλες είχε βάλει τα κλάματα....
Το βουνό αυτό το έχω γυρίσει σπιθαμή προς σπιθαμή από μικρός.
Με πικραίνει που δεν θα το ξαναδώ όπως ήτανε![]()

Η αμφιβολία είναι η αρχή της σοφίας!
Πρωϊνή πρωϊνή κι εγώ.
Πάω να δώσω ένα μάθημα.
Ελπίζω να το περάσω και να μη με κόψει!!! ![]()
![]()
![]()

Ψυχή μου,
Εδώ που τα λέμε πάντως, μου έχει τύχει να κοπώ 8 φορές σε ένα μάθημα με βαθμούς ανάμεσα στο 4 & 4,8 ενώ το γραπτό μου άξιζε για 7 - 8.
Έχει τύχει να δω διαφορετικές βαθμολογίες σε 3 γραπτά - το ένα δικό μου - όπου η εξέταση είχε μόνο 10 ερωτήματα πολλαπλής επιλογής κι ενώ οι 3 είχαμε ολόιδιες απαντήσεις, πήραμε και διαφορετικούς βαθμούς...
Η τριτοβάθμια εκπαίδευση γενικά είναι ένα μεγάλο θέμα όσον αφορά την βαθμολόγηση, τις εξετάσεις κλπ.
Κι αν σε όλα αυτά συνυπολογίσεις και τα διάφορα κόμματα και το τι συμβαίνει, χάνεις τη μπάλα... ![]()

quote:
A. Kircher:Το βουνό αυτό το έχω γυρίσει σπιθαμή προς σπιθαμή από μικρός.
Με πικραίνει που δεν θα το ξαναδώ όπως ήτανε
Πριν από περίπου ένα μήνα συναντήθηκα με μία παιδική φίλη και μου θύμισε το πως περνούσαμε όταν είμασταν παιδιά, σε μία περιοχή όχι και πολύ μακριά από την Αθήνα (στην πίσω μεριά του βουνού της Πεντέλης, στη ράχη του βουνού που βρίσκεται πάνω από τη Ραφήνα και το Μάτι).
Θυμηθήκαμε σαν παιδιά που κατηφορίζαμε την πλαγιά, μπαίναμε μέσα από τα πυκνά πεύκα και καταλήγαμε στη "χαράδρα". Μετά, εξερευνούσαμε το ποταμάκι, προσέχοντας να μη χάσουμε τον δρόμο και να γυρίσουμε πίσω πριν νυχτώσει, γιατί το δάσος ήταν πυκνό και όταν σκοτείνιαζε έκρυβε πολλούς κινδύνους.
Εάν πλέον κάποιος επισκεφτεί την περιοχή, δε θα δει δάσος. Ούτε ποταμάκι. Εάν μάλιστα του δείξει κανείς την χαράδρα, δε θα το πιστεύει πως εκεί κάτω στον ξερό λάκκο υπήρχε κάποτε ποτάμι. Ούτε εγώ το πιστεύω πλέον που τη βλέπω. Μου φαίνεται σα να μην ήταν ποτέ εκεί. Σα να το είχα απλώς ονειρευτεί...
Σε καταλαβαίνω A. Kircher.
Ο καθένας μας πλέον θα έχει να διηγηθεί μια τέτοια ιστορία ![]()

Ψυχή μου,
Κανείς όμως δεν κάνει το πρέπον για να σταματήσει αυτή η καταστροφή...
ΌΛΟΙ κοιτάνε πιο "χειροπιαστά" πράγματα και όταν κάποιος τους μιλάει ότι κάνουν ΤΟ λάθος, τον κοιτάνε σαν να ήταν προβληματικός...
Κοινωνία καμμένη, σύντομα εξαφανισμένη...

καμιά καλή πράξη δεν μένει ατιμώρητη
quote:
Καλημέρα σας!Πρωϊνή πρωϊνή κι εγώ.
Πάω να δώσω ένα μάθημα.
Ελπίζω να το περάσω και να μη με κόψει!!!
XAXAXA πολυ καλο!
Incubus, και εγω ενα μαθημα... την πατησα ετσι ΣΕ ΕΝΑ ΜΑΘΗΜΑ ΜΟΝΟ... το οποιο με καθυστερησε απο το πτυχιο μου, δυο ολοκληρα εξαμηνα, συν οτι το εδινα απο το 5ο εξαμηνο... ΣΥΝΟΛΙΚΑ ΤΟ ΕΔΩΣΑ 14 φορες, για να το περασω...
Και δυστυχως, δεν ειμουν ο μοναδικος... ειναι ο καθηγητης, με τα περισσοτερα κοψιματα... αφου σε 400 εγεγραμμενους, το περνανε το μαθημα περιπου 20 ατομα την φορα!
Το βιβλιο που καναμε (ΔΙΕΘΝΕΣ ΕΜΠΟΡΙΟ) ηταν δικο του... αλλα κακιστα γραμμενο. Χωρις συνοχη, δεν καταλαβαινεις τις εννοιες που εχεις και πολλα αλλα!

Μια μέρα ήμουν στην καφετέρια της σχολής και πλησιάζει μια κοπέλα. Ζητούσε εάν κάποιος μπορούσε να της πει πότε θα δωθεί το μάθημα και ποια θα είναι η ύλη, γιατί εργαζόταν και δεν μπορούσε να έρχεται συνέχεια στη σχολή. Κανένας δεν της έδωσε σημασία.
Εγώ της έδωσα.
Κρατούσε και κάποιες σημειώσεις και προσφέρθηκε να μου τις βγάλει φωτοτυπία αν θέλω. Ήταν από παλιά και δεν ξεπερνούσαν τις 20 σελίδες.
Όταν ήρθαν οι εξετάσεις, εγώ (που σιχαινόμουν το συγκεκριμένο μάθημα, όπως και όλοι οι υπόλοιποι άλλωστε) είχα ρίξει μια ματιά στις σημειώσεις και δεν είχα ανοίξει καν βιβλίο, σε αντίθεση με τους άλλους που το είχαν κάνει φύλλο και φτερό.
Πήρα 10 (κόπηκε το 90% από τους υπόλοιπους)
Ηθικό δίδαγμα:
καμιά καλή πράξη δεν μένει ατιμώρητη που λέει και το maraki8

Ψυχή μου,

Ωραία τα μαθητικά τα χρόνια!
Όσο για τις πυρκαγιές...
Συμφωνώ με τον ΟΑΝΝΗΣΕΑ!

Καλημέρα σε όλους με ένα ζεστό καφεδάκι για το πρωί αφού η φθινοπωρινή δροσιά είναι έντονη πλέον αυτή την ώρα.