ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΑΣΠΙΔΑ - ΓΕΙΩΣΗ - ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ - .-= Η ΘΕΡΑΠΕΙΑ =-.

- ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΑΣΠΙΔΑ - ΓΕΙΩΣΗ - ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ - .-= Η ΘΕΡΑΠΕΙΑ =-.

SM-GIOTA30 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/2
fluidramΝέο Μέλος
08/06/2006, 23:49:47
Ευχαριστώ Γιώτα. Ναι, ρώτησα ψυχολόγους και δεν κατέληξα σε κάτι ικανοποιητικό.
another starΜέλος
09/06/2006, 09:30:40
fluidram καλημέρα και από μένα και καλως όρισες

τις ξέρω καλά αυτές τις φοβίες. ο καθαρισμός χώρου που πρότεινε η sm-giota, αν μη τι άλλο αρχικά θα σε βοηθήσει να νιώσεις καλύτερα, γιατί καταλαβαίνεις ότι δεν γίνεται με τη πρώτη δουλειά. Αν το συνεχίζεις κάθε τόσο, θα βοηθήσει ουσιαστικά και πιστεύω ότι θα καλυτερέψει η κατάσταση. Ψάξε λίγο στις σελίδες και θα το βρεις στα μηνύματα της unseen

Καλή επιτυχία σου εύχομαι

**Είναι η καρδιά φωτιά και χιόνι, γυρίζει μόνη, να βρει Θεό**
09/06/2006, 10:01:42
Αγαπητέ/ή fluidram, διαβάζοντας σχετικά με την φοβία σου για το σκοτάδι ομολογώ πως θυμήθηκα τον εαυτό μου όταν ήμουν παιδί.
Είχα πραγματικά πρόβλημα να μείνω μόνος μου σε κάποιο σκοτεινό μέρος, ακόμα και στο δωμάτιο μου.
Κι εφιάλτες έβλεπα πολύ συχνά, και τρομαγμένος ξυπνούσα και συχνά άναβε κάποιο μικρό φώς για να κοιμηθώ.

Μεγαλώνοντας σκέφτηκα οτι όσο θα συνεχίζω να φοβάμαι δεν θα μπορέσω να το ξεπεράσω.
Αντίθετα θα συνέχιζα να τροφοδοτώ την φοβία μου αυτή.

Πιστεύω πως αυτό που χρειάζεται να διαπιστώσουμε είναι οτι το σκοτάδι είναι κάτι το φυσιολογικό.
Πολλοί άνθρωποι θα έχουμε κάποιο παιδικό βίωμα όπου μας έκανε να φοβόμαστε το σκοτάδι.
Όσο όμως συνεχίζουμε να σκεφτόμαστε οτι στο σκοτάδι θα πάθουμε κάτι κακό ή θα έχουμε και πάλι μια άσχημη εμπειρία, τόσο θα μένουμε κολλημένοι σ' αυτήν την κατάσταση.
Σίγουρα θα υπάρχουν σκέψεις που θα σε ηρεμούν, που θα σε κάνουν να νιώθεις πιο δυνατός/ή.
Δεν είναι ανάγκη να ξεπεράσεις τον φόβο σου από τη μια νύχτα στην άλλη.
Ας γίνει σταδιακά και με κόπο ίσως.
Αν το θελήσεις όμως πραγματικά κι αν οπλιστείς με δύναμη γνωρίζοντας οτι θα τα καταφέρεις θα κάνεις ένα πολύ σημαντικό βήμα.

Και δεν εννοώ μόνο τον φόβο που έχεις για το σκοτάδι.
Εννοώ πως θα συνειδητοποιήσεις οτι μπορείς να ξεπερνάς εμπόδια που έχουν επιβληθεί στον εαυτό σου και σίγουρα θα λάβεις μεγάλη δύναμη από αυτή τη νίκη.

In anticipation of my resurrection...

aries0Μέλος
11/06/2006, 00:58:54
Καλημερα α α α α α α α !!!

Γεια σου Μενια ...μπηκες παλι ???? Τι νεα ???

Sunrise zero

another starΜέλος
11/06/2006, 14:40:32
καλως τον

απ' ότι βλέπω στο τόπικ δεν είμαι μόνο εγώ η εκπληξη αλλά και συ

τι λέει? καλά??

όλα τα παιδιά εδώ μέσα καλά????

αντε να επανέλθει το θέμα!!

**Είναι η καρδιά φωτιά και χιόνι, γυρίζει μόνη, να βρει Θεό**
EarendilΜέλος
12/06/2006, 18:15:32
Γειά σε όλες και όλους!

Πήρα την μεγάλη απόφαση να σας γράψω..γιατί παρ' όλες τις συνθήκες βρήκα χρόνο να διαβάσω όόόόλες τις σελίδες του θέματος! Κατ'αρχάς λοιπόν συγχαρητίρια για ότι έχετε καταφέρει απο εδώ. Είναι πολύ ωραία τα όσα έχετε γράψει. ΕΛπίζω να μην σταματήσουν να γράφουν αυτοί που έβαλαν όλη την δουλεία για να φτάσει σε αυτό το σημείο.

Έτσι σαν νέος που είμαι στον χώρο αυτό, είπα να ξεκινήσω να ασχολούμαι με τις τεχνικές που έχουν αναφερθεί εδωμέσα. Αποφάσησα να αρχίσω με τον οραματισμό στα κέντρα (ευχαριστώ Another Star ), συνεπώς με τον οραματισμό στο 1ο κέντρο. Δυστυχώς πέρα από τον κάμπο με τις παπαρούνες δεν μπορούσα να προχωρίσω καθόλου. Αρα με τον οραματισμό ακόμα δεν τα παό πολύ καλά ακόμα. Μήπως θα έπρεπε να αρχίσω την εξάσκηση από τίποτα άλλες τεχνικές, δηλαδή μήπως θα ήταν καλύτερα να κάνω γείωση ή καθαρισμό;

Ευχαριστώ πολύ,
Ελπίζω να συνεχίσετε να γράφετε

galazia_sfairaΜέλος
12/06/2006, 21:06:59
Διαλογισμός για το 3ο κέντρο,συγνώμη για την καθυστέρηση.

…είχα προσπαθήσει κι άλλη φορά ομολογώ αλλά δεν τα κατάφερα.
Λοιπον…….παρατηρώντας τα συναισθηματά μου και την θάλασσα,νοιώθω μια αγωνία στην αρχη..η θάλασσα όμως είναι γαληνια ,προκλητική κι ατελειωτη.Ξεκινώ με τα χερια ανοιχτά και σχεδόν τρέχω πανω στην γέφυρα.Νοιώθω να βαθαίνει,βλέπω το σκουρο χρώμα της να αντικαθιστα το πρασσινογαλαζιο ,προχωρω με τα χερια ανοιχτά.Νοιώθω το απέραντο της θαλασσας αλλά ταυτόχρονα νοιώθω την σχέση μου με τουν ουρανό,είναι τα χερια μου ανοιχτά, τα υψώνω και κοιτω ψηλά το γαλαζιο,δεν ειμαι στην θαλασσα είμαι παντου,ετσι νοιώθω.Ειμαι στο κεντρο του σύμπαντος με τα χερια ανοιχτα, ας ειμαι μόνο σε ένα σημειο,ας μην υπαρχει δίπλα μου ,γύρω μου το οτιδήποτε ,υπαρχει ή ένωση με το σύμπαν.Βουτάω στην θαλασσα,η δυναμη στα χερια μου μετουσιώνεται,νοιώθω το υγρό στοιχειο του νερου να με αγκαλιαζει,γυρίζω ανάσκελα,ανοίγω τα χερια ,κλείνω τα μάτια……… κι αφήνομαι!
Μωυσή μου...

galazia_sfairaΜέλος
13/06/2006, 08:29:26
Διαλογισμος για 4 κέντρο.

΄Βρίσκομαι στο σκοτεινό στενομακρο δώμάτιο και φαίνεται ένα κοριτσακι με άπρο φόρεμα κιε΄να φιόγκο στο σγουρο μαλάκι του χαμογελαστό,τρέχοντας έρχεται προς εμενα με τα χερια ανοιχτά.Την αρπαώ καιτην σηκώνω ψηλά και την στριφογυρίζω,γελάμε ξεκαρδιστικά και οι δύο.Την πιάνω απο το χερι και αρχίσαμε να πηγαίνουμε στα γνωστα μας στεκια....σπιρτόζα και αποφασιστική,απαιτητική ζωντανή και χαρούμενη...λέγαμε πολλά όμορφα αλλά όταν η κυβέντα έφτασε στην μητέρα μου εκει σκοτεινιασε.Ηταν φανερή η αγωνία της απο κεινα τα χρονια,η έννοια που της είχε για την ζωή της...την καθησυχασα λέγοντας να μην ανησυχεί,πως ότιήταν να κανει το έχει κανει,πως ο καθένας αποφασιζει σύμφωνα με τα όσα μπορει και της υποσχέθηκα να την φροντίσω και να την γλυκάνω όσο μπορώ.Μου χαμογέλασε και μου ειπε ότι ήταν κρυμμενη η αγωνία της και δεν την εκμηστηρευτηκε παρα μόνο σε μενα.Την χάιδεψα και την καθησυχασα γι'αλλη μια φορα.Της είπα ότι εχουμε όμορφες θυμησες και μπορουμε να τα λεμε συχνά.Της έκανα μια ζεστη αγκαλιά και της έδωσα πολλά φιλιά γιατι μου ειπε ότι αν και γύρω της την αγαπουσαν δεν την αγκαλιαζαν συχνά γιατι δεν προφθαιναν απο τις σκοτουρες και τα προβληματα.

Μια γλυκεια καλημερα σε όλους κα μια ζεστή ζεστή αγκαλιά!

UnseenΜέλος
13/06/2006, 09:47:44
Καλημέρα πολύ καλημέρα σε όλους τους φίλους, παλιούς και νέους

Μορφέα δεν έχω προλάβει να κάνω τους διαλογισμούς των κέντρων από το τρίτο και κάτω, για να πω την αλήθεια με φοβίζει λίγο ο διαλογισμός του 3ου κέντρου, φαντάσου να μην είχα και τόσο καλή σχέση με τη θάλασσα! Τέλος πάντων, θα το επιχειρήσω σύντομα.

Aγαπητέ/ή Fluidram
Τι εννοείς όταν λες ότι έβλεπες τις αλλόκοτες φάτσες να εμφανίζονται; Τις έβλεπες με τα υλικά μάτια σου; Ή με τα μάτια της φαντασίας;

Αν πρόκειται για το δεύτερο, μολονότι το σκοτάδι είναι μια πύλη προς το υποσυνείδητο, μπορείς πάντα να επιλέξεις τους δικούς σου όρους. Στο κάτω-κάτω πρόκειται για το ΔΙΚΟ ΣΟΥ υποσυνείδητο, σωστά;

Εάν λοιπόν προσπαθούσες συνειδητά να κάνεις κάτι μέσα από το οποίο θα νιώθεις ασφαλής; Ξεκίνα καθαρίζοντας τον χώρο, όπως σου πρότειναν και τα κορίτσια. Όταν ξέρεις και νιώθεις ότι ο χώρος είναι καθαρός, αισθάνεσαι κι εσύ πολύ καλύτερα. Στη συνέχεια, δοκίμασε να βάλεις μια ασπίδα από αυτές που έχει προτείνει ο Μορφέας (σελ. 1-10 του τόπικ), όποια σου φαίνεται πιο βατή και κατάλληλη για την περίπτωση, είναι όλες εξαιρετικά αποτελεσματικές.

Στη συνέχεια, μπες σε κατάσταση διαλογισμού και δούλεψε με μία από τις τρεις παρακάτω επιλογές:

1. Φαντάσου ότι είσαι ένας γενναίος πολεμιστής – μπορείς να σκεφτείς ένα-ένα τα πάντα, την πανοπλία, τα όπλα, τα εξαρτήματά σου, το άλογο ή το ο,τιδήποτε άλλο θέλεις να έχεις μαζί σου. Είσαι πανέτοιμος/-η να αντιμετωπίσεις ό,τι κι αν σου συμβεί.

2. Φαντάσου ότι είσαι σε μια κοιλάδα, σε ένα τοπίο με ποτάμι ή κοντά στη θάλασσα (ό,τι σου αρέσει) και είναι άνοιξη/καλοκαίρι. Άρχισε να βλέπεις ένα-ένα τα σημάδια της ομορφιάς γύρω. Δες ότι όλα γύρω είναι όμορφα και ασφαλή και ότι βρίσκεσαι μέσα στην ομορφιά και την ασφάλειά τους, δες ότι όλα γύρω είναι εσύ και δες ακόμη ότι βρίσκεσαι μέσα στην ασφάλεια και την αγάπη του Δημιουργού και ότι εκεί τίποτα δεν μπορεί να σε πειράξει.

3. Η πιο ριζοσπαστική λύση –δεν ξέρω αν την αντέχεις- είναι την επόμενη φορά που θα δεις μια τέτοια φάτσα να είσαι έτοιμος/-η να την αγκαλιάσεις, έχοντας την επίγνωση πως είναι κομμάτι δικό σου, είναι -κι αυτή- εσύ. Συνήθως τέτοιου είδους πράγματα που βλέπουμε σαν ξένα από μας και μας φοβίζουν, είναι δικά μας πράγματα που επειδή δεν αντέχουμε, έχουμε αποσχίσει από τον εαυτό μας και τα προβάλλουμε σαν κάτι ξένο. Υπάρχει πάντα και η διαδικασία 3-2-1 ή 3ο πρόσωπο, 2ο πρόσωπο, 1ο πρόσωπο.
Δες ότι τώρα βλέπεις τις φάτσες σαν κάτι ξένο από σένα, είναι "αυτό", είναι 3ο πρόσωπο. Την ημέρα, που όλα σου φαίνονται αστεία και νορμάλ, βάλτες μία-μία απέναντί σου και άρχισε να τους μιλάς σε 2ο πρόσωπο. Ώσπου να εξοικειωθείς τόσο μαζί τους ώστε να μπορείς να μιλήσεις γι' αυτές σε 1ο πρόσωπο, να πεις "εγώ είμαι αυτές".

Αγαπητέ Earendil
Γειά σου από μένα. Ο πιο αρμόδιος να σου απαντήσει σε αυτό που ρωτάς, είναι ασφαλώς ο Μορφέας.

Με πολλή αγάπη,
Unseen

***** Στον κόσμο του πνεύματος είμαστε πάντα στην αρχή *****

ΜορφέαςΜέλος
13/06/2006, 11:37:07
Καλή σας υπέροχη ημέρα,

καλώς ήρθατε τα νέα μέλη στο τόπικ και καλή επαναενεργοποίηση στα παλιά μέλη.

Λοιπόν...

Αγαπητέ fluridam

ο φόβος για το σκοτάδι προέρχεται από την έλλειψη εμπιστοσύνης του εαυτού και , όπως είπε η Ανσίν, από κομάτια του εαυτού μας που αρνύμαστε να τα δούμε. Το φως διεγείρει το νευρικό σύστημα και έτσι το άτομο δεν χαλαρώνει για να εκδηλωθούν αυτά τα κομμάτια. Ο νους σου γνωριζοντας αυτή ν την διαδικασία, σε πείθει ακόμα κι αν υπάρχει σκοτάδι μέσα στο δωμάτιο και υπάρχει φως έξω, ότι πρέπει να είσε σε διέγερση. Για αυτό καθησυχάζεσαι.

Οι καθαρισμοί του χώρου θα σε βοηθήσουν αρκετά.

Όσο για τα ενδεχόμενα αντιμετώπισης εγώ θα σου πρότεινα το τρίτο ενδεχόμενο της Ανσίν, ή
αν είναι δύσκολο θα σου πρότεινα απλά να κάνεις κάτι το οποία θα σε βοηθήσει επίσης πολύ.

Για παράδειγμα να κάνεις προσευχή, το Πάτερ Ημών, μόλις τα βλέπεις και να αφεθείς να μην κάνεις τίποτα. Αν θέλουν να σε φάνε ή να σου κάνουν κακό, τότε άστα να σε πλησιάσουν και απλά περίμενε να δεις. Τελικά τίποτα δεν θα γίνει γιατί το μόνο σίγουρο είναι οτι δεν έχουν καμία δύναμη πάνω σου.

Γαλάζια Σφαίρα...

Για το τρίτο Κέντρο... μάλλον εσύ είσαι μεγαλύτερος ωκεανός συναισθημάτων παρά ο ίδιος ο ωκεανός

Μπράβο, πολύ ωραία...
ένιωσες να ταυτίζεσαι με την θάλασσα;

Όσο για το 4ο Κέντρο...

Μπράβο, να δεις και τι άλλα θα σου πει στην συνέχεια και φρόντιζε να παίζεις μαζί του όσο πιο πολύ μπορείς.

Ανσίν...

Πράγματι χρειάζεται προσοχή η άσκηση αυτή, κάντην μόνο όταν θα αισθανθείς έτοιμη.

Earendil..

προσωπικά θα σου πρότεινα να αρχίσει πρώτα με τις γειώσεις, τους καθαρισμούς και τις ασπίδες για να μπαίνεις σιγά σιγά στην διαδικασία του ενεργειακού οραματισμού.
Ο οραματισμός των κέντρων είναι λίγο έως πολύ δύσκολος να τον πετύχεις ακόμα.

Για αυτόν τον λόγο θα σου πρότεινα να εργαστείς με τα κατώτερα επίπεδα πρώτα όπως την γείωση η οποία είναι και πάρα πολύ ευεργετική.

Να είστε καλά

Το μέλλον σου... καθορίζει το παρελθόν σου!