- ΤΕΛΙΚΑ Ο ΘΕΟΣ ΕΙΝΑΙ ΠΑΤΕΡΑΣ Η ΔΕΣΠΟΤΗΣ [ Κυριος] ; - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.
4η Προσπάθεια
Καλό είναι, και προκειμένου να αποφεύγεις να επιβεβαιώνεις ότι είσαι "πτωχός το πνεύματι", να διαβάζεις τα μηνύματα όπως έχουν γραφεί και όχι όπως νομίζεις εσύ ότι έχουν γραφεί.
Αν δεν μπορείς να καταλάβεις κάτι, ρώτα να στο διευκρινίσω.
quote:
Σύνελθε, επιστήμονες που γράφουν βιβλία με τίτλους, όπως "το
φάρδος, το μικρό και το μυαλό"
Ξεκινάμε από τον τίτλο. Το βιβλίο λέγεται "Το μεγάλο, το μικρό και το ανθρώπινο μυαλό". Και στο βιβλίο αυτό δεν υπάρχει καμία αναφορά για το θεό, ή τουλάχιστον δεν μπόρεσα να βρω εγώ καμία.
Σου ζήτησα λοιπόν να μου πεις τι λέει για το θεό και σε ποιο σημείο. Και το έκανες γαργάρα.
quote:
Κρίνεις με γνώμονα τις αντιλήψεις σου κι όχι την έρευνα και τα συμπεράσματα
Δεν κρίνω τίποτε. Περιμένω να μου πεις τι λέει για το θεό το συγκεκριμένο βιβλίο για να το κρίνω.
quote:
Καλά σε ένα βιβλίο με τίτλο, "Η γλώσσα του Θεού",εσύ λές ότι δεν ανφέρεται στον Θεό;
Δεν είπα κάτι τέτοιο βρε αρχιαπατεώνα. Είπα ότι το βιβλίο αυτό δεν είναι επιστημονικό, καθώς ο κύριος Κόλλινς καταγράφει εκεί τα προσωπικά του βιώματα και το ίδιο το βιβλίο είναι θρησκευτικό βιβλίο.
quote:
Όταν κάποιος δηλώνει ότι θα ακολουθήσει την επιστημονική άποψη, για να ειναι έγκυρος και τεκμηριωμένος,ενώ αποδεικνύει τον Θεό μέσα απο την δουλειά του, εσύ τι λές ότι κάνει; Τον απορρίπτει;
Δεν το θεωρεί επιστημονική άποψη, όπως η ίδια ευθέως δηλώνει. Και ανεξάρτητα τι πιστεύει ο κάθε επιστήμονας, η άποψη περί θεού δεν είναι άποψη της επιστήμης, αλλά του επιστήμονα. Στο είπα πολλές φορές αλλά αδυνατείς να το καταλάβεις, λόγω της πλήρους άγνοιάς σου για την επιστήμη.
quote:
Επαναλαμβάνω, μόνο δογματισμό δείχνεις και συντήρηση,
Εσύ που δεν δείχνεις όλα αυτά, θα μας πεις τι λέει το βιβλίο που επικαλείσαι για το θεό; Τείνω να πιστέψω πως δεν το έχεις διαβάσει. Αλλά αν δεν το έχεις διαβάσει, πώς μπορείς να έχεις άποψη επί του περιεχομένου; Μόνον ένας ηλίθιος μπορεί να έχει άποψη για πράγματα που αγνοεί. Ενας ηλίθιος ή ένας κρετίνος χριστιανός
quote:
δεν εκφράζεις καμιά επσιτήμη
Ουσιαστικά εκφράζω τρεις, αλλά δεν είναι του παρόντος...
quote:
αφού όυτως ή άλλως, δεν είσαι ερευνητής επιστήμονας...Ένας δασκαλος εισαι, το ξέχασες;....
Καθόλου. Ξέρω πολύ καλά και τι είμαι και τι ξέρω. Αντίθετα με σένα που δεν ξέρεις την τύφλα σου.
Θα μας πεις τώρα σε ποιό σημείο του βιβλίου "Το μεγάλο, το μικρό και ο ανθρώπινος νους" μιλάει για το θεό;
Βλέπεις, προσπάθησα να κάνω διάλογο μαζί σου αλλά δυστυχώς δεν είσαι για τέτοια πράγματα, όπως όλοι οι Chrétien (=χριστιανοί στα γαλλικά).

macedon
με τις πράξεις του..Κι εσύ είσαι πρώτος μακράν....
Βρε απατεώνα του λόγου, που δεν μπορείς να κρατήσεις μια κουβέντα σου
σε ευθεία....Το βιβλίο "η γλώσσα του Θεού", έχει αναφορά λέμε στον Θεό και την πιστη σε σχέση με την επιστήμη,ενώ εσύ λές ότι δεν αναφέρει τίποτε...Τι διάλογος μπορεί να γίνει επ αυτου;
Με συγχωρείς, χάνει το μηχάνημα;
Κι αφου δεν μπορείς τι το παιδεύεις;Δεν λέει big λέει large και η λέξη σημαίνει φάρδος,τόσα λάθος κάνεις, δεν τα καταλαβαίνεις;Και συγκεκριμένα,αφορά το σύμπαν, τ ανθρώπινο μυαλό και τις δυνάμεις που το διέπουν....Τι λές, έχει σχέση με τον Θεό;
Απλά αντιτίθεσαι και προσπαθείς με ρητορικά κόλπα να ξεφυγεις...
Τα συμπεράσματα, λυπάμαι,αλλονών...
Δεν μπορεί να είσαι τόσο ηλίθιος, μάλλον προσποιείσαι, ε;
quote:
Το βιβλίο "η γλώσσα του Θεού", έχει αναφορά λέμε στον Θεό και την πιστη σε σχέση με την επιστήμη,ενώ εσύ λές ότι δεν αναφέρει τίποτε
Είπα (και το επαναλαμβάνω για τρίτη φορά) πως το συγκεκριμένο βιβλίο δεν είναι επιστημονικό. Δεν αποτελεί δηλαδή επιστημονική γνώση. Είναι προσωπικές απόψεις και αυτοβιογραφικά σημειώματα του συγγραφέα.
Πόσο δύσκολο είναι να το καταλάβεις αυτό βρε χριστιανέ;
Καλά, δεν έχω την απαίτηση να καταλαβαίνεις τα δύσκολα. Αλλά απλές έννοιες, μπορεί ο καθένας να τις καταλάβει. Ακόμη και οι χριστιανοί, ακόμη κι αυτοί που έχουν τη δική σου νόηση.
quote:
Δεν λέει big λέει large και η λέξη σημαίνει φάρδος
Η λέξη "large" σημαίνει "μεγάλο". Το φάρδος είναι "width". Αγγλικά στο ΙΚΑ έμαθες;
quote:
Και συγκεκριμένα,αφορά το σύμπαν, τ ανθρώπινο μυαλό και τις δυνάμεις που το διέπουν
Αν διαβάσεις το πρώτο κεφάλαιο θα δεις ακριβώς τι πραγματεύεται το βιβλίο. Λέει η συγγραφέας ότι πραγματεύεται "τις δυνάμεις του σύμπαντος και τις δυνάμεις της κβαντομηχανικής".
quote:
Τι λές, έχει σχέση με τον Θεό;
Εγώ δεν βρήκα καμία αναφορά στο θεό. Εσύ, αν βρήκες, να μου πεις πού το λέει και τι ακριβώς λέει. Στο ζήτησα και προηγουμένως αλλά το προσπέρασες.
quote:
Απλά αντιτίθεσαι και προσπαθείς με ρητορικά κόλπα να ξεφυγεις...
Βρε τενεκέ. Είπες ότι το βιβλίο λέει για το θεό και μάλιστα έχει επιστημονική άποψη που το τεκμηριώνει.
Και σε ρωτάω: ΣΕ ΠΟΙΟ ΣΗΜΕΙΟ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ ΜΙΛΑΕΙ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΟ ΚΑΙ ΤΙ ΛΕΕΙ ΓΙ'ΑΥΤΟΝ;
Απλή ερώτηση είναι. Αλλά προκειμένου να παραδεχτείς πως ακόμη μία φορά αερολογείς (ως συνήθως), αναλώνεσαι σε πομφόλυγες (=σαπουνόφουσκες) και δεν απαντάς.
ΥΓ. Μάλλον 4 προσπάθειες που έκανα να συζητήσω μαζί σου ήταν πάρα πολλές. Τελικά μόνο για χαβαλέ είσαι.

macedon
ουσιαστικό
1. μεγάλο
επίθετο
1. μέγας
2. ευρύς
3. μεγάλος
4. πλατύς
big=μεγάλος
επίθετο
1. μέγας
2. μεγάλος
3. μεγαλόσωμος
4. αξιόλογος
5. χονδρός
wide=φάρδος
επίθετο
1. πλατύς
2. ευρύς
3. φαρδύς
«Σε εκείνα τα μέρη του κόσμου όπου η μάθηση και η επιστήμη έχουν επικρατήσει, τα θαύματα έχουν παύσει· αλλά στα μέρη όπου επικρατεί βαρβαρότητα και αμάθεια, τα θαύματα είναι
ακόμα της μόδας.»
—Ethan Allen
Edited by - αθεος on 27/09/2009 21:22:18
ρε ΜΑΚΕΔΏΝ;Μπορεί να νομίζεις ότι δουλεύεις κανέναν; Απλά μας σπας τα ούμμπαλα, αφού λέμε ότι επιστημονική γνωση είναι τα
αποτελέσματα και ΣΥΜΠΕΡΆΣΜΑΤΑ των ερευνητών, ποιών αναγνωρίζεις εσύ κΑΙ ΠΟΙΏΝ ΌΧΙ σκασίλα μας, επιτέλους,το καταλαβαίνεις;Και φορ γκάντς σέικ,δεν γίνεται να μην είσαι εγωκεντρικός;
Τρε μπανάλ.....
Δεν έχει καμιά σημασία ποιούς αναγνωριζεις εσύ, πως θα γινει
να το καταλάβεις αυτό;
Ελπίζω ότι θα καταγραφείς σαν η εξαίρεση σε όσους ξέρουν τη λέξη
large,σίγουρα θα είστε μόνοι, εσύ και ο άθεος...
Τώρα το τι δεν βλέπεις, σηαίνει ότι πρέπει να πας σε οφθαλμίατρο, γιατί, αν σε ένα βιβλίο, που διαπραγματεύεται τη σχέση Θεού και πίστης με την επιστήμη, εσύ δεν βλέπεις σχέση με τον Θεό...Μιλάμε, έχεις πρόβλημα,δικέ μου....
«Πατήρ, πάντως, σημαίνει αρχή,όπως και δεσπόζων..»
Καλά, οι «γνώσεις» σου φίλτατε ανέκαθεν υπήρξαν...............αχτύπητες!!!!![]()
Πατήρ δεν σημαίνει αρχή (όπως βολεύει στον συσχετισμό που ορέγεσαι..), αλλά ΑΞΙΟΣΕΒΑΣΤΟΣ, ΑΡΧΗΓΟΣ, ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΣ.
Έξ ου και ο ΠΡΟ-ΠΑΤΟΡΑΣ (πρόγονοι) η ΠΑΤΡΙΣ (πατριά), τα ΠΑΤΡΙΑ (τα πατροπαράδοτα), ΤΑ ΠΑΤΡΩΑ (ήθη).
Τελικά, ορισμένοι ουδόλως αλλάζουνε.....
trexagireve:
«άσε τις φωνές που ακούς μές στο μυαλό σου:" Πρέπει να πεθάνουν οι χριστιανοι..."θα σου κάνουν ζημιά....»
Το μόνο που πρέπει να «πεθάνει», ΕΙΝΑΙ Η ΕΣΧΑΤΟΛΟΓΙΚΗ ΒΛΑΚΕΙΑ ΚΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΕΚΑΝΙΚΙΑ ΤΗΣ. Κάνει όντως μεγάλη ζημιά η άκριτη αποδοχή μιας Ασιατικής Σωτηριολογικής τσουλήθρας, ιδιαίτερα δε όταν το παραμύθι όχι απλά μπάζει, αλλά βγάζει μάτι ακόμα και σε μια απλή ανάγνωση.
trexagireve:
«Φόβος Θεου, αρχή σοφίας, λέει ο Σολωμώντας, πως λές να το εννοεί;
Εννοέι, πρόσεξε, μην απο επιπολαιότητα, θυμώσεις τον Θεό...Να φοβάσια τα λάθη σου, όχι τον Θεό...»
Σου έχω πει πάμπολλες φορές ότι είσαι άσχετος σε θέματα Χριστιανικής πίστης και φιλοσοφίας ευρύτερα, αλλά μυαλό δεν λες να βάλεις.
Η Αγία Γραφή, εάν την διάβαζες και προπάντων ΤΗΝ ΚΑΤΑΝΟΟΥΣΕΣ, θα έβλεπες ότι λέει πως: «ο φόβος Κυρίου προστίθησιν ημέρας» (Παροιμ.10,27), πως είναι «τιμή προς τον Θεό σου» (Ψαλμ.5,8), και ότι «Κύριον τον Θεόν σου φοβηθήσει και αυτώ μόνω λατρεύσεις» (Δευτερ.6,13), αλλά και «Δουλεύσατε τω Κυρίω εν το φόβω και αγγαλιάσθαι αυτώ εν το τρόμω» (Ψαλμ.2.11)
Συνεπώς, και επειδή προφανώς.........δεν εννοεί το Δευτερονόμιο να μην είσαι επιπόλαιος και να μην λατρεύεις άλλους Θεούς (!), αλλά ΝΑ ΦΟΒΑΣΑΙ ΤΗΝ ΟΡΓΗ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΣΟΥ, αλλά και στους Ψαλμούς δεν εννοεί ο συγγραφέας ότι είναι.....τιμή στον Θεό σου να μην είσαι εποπόλαιος (!!), αλλά απλά ΝΑ ΤΟΝ ΦΟΒΑΣΑΙ, φρόντισε φίλτατε λιγάκι τις γνώσεις σου διότι....τζάμπα μπαινοβγαίνεις στα μανουάλια!!
Ο άλλος περίφημος, ο Πατριάρχης Αβραάμ, τόσο φόβο είχε στον Θεό του Γιαχβέ, ώστε έσπευσε να θυσιάσει στον Θεό του τον μονογενή του υιό Ισαάκ, τον όποιον ο ίδιος ό Θεός του υπέδειξε, και πρόσταξε. Λες και εδώ απο......επιπολαιότητα να πήγε ο Αβραάμ στο βουνό για την ανθρωποθυσία που ζήτησε ο Θεός της Πεντατεύχου??![]()
Κατα την ίδια απολύτως έννοια και περιεχόμενο, γράφει και ο περίφημος Απόστολος Παύλος, ο οποίος πληροφορεί τον αναγνώστη ότι Ο ΦΟΒΟΣ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ μας βοηθάει να εργαζόμαστε για την σωτηρία μας, ο οποίος συμβουλεύοντας τους Φιλιππισίους τους λέγει τα εξής: «μετά φόβου και τρόμου την εαυτών σωτηρίαν κατεργάζεσθε» (2,12).
Λες ρε τρεχαγύρευε να ήθελε να πει ο Σαούλ ότι........μετά έλειψης επιπολαιότητας αλλά με προσθήκη τρόμου νε κατεργάζεσθε την εαυτών σωτηρία και να τα μπέρδεψε ας πούμε??![]()
![]()
![]()
Σοβαρέψου, διότι τα χρόνια περνάνε και στο ίδιο σημείο γύρω γύρω απο την σκιά σου γυρνάς φίλτατε...
trexagireve:
«Κι αυτό γίνεται γιατί με τους ...12 υπήρχε θέμα φόβου..»
Δεν γνωρίζω κανένα βιβλίο ΕΝΤΟΛΩΝ, κανένα βιβλίο ΟΡΩΝ ΚΑΙ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΩΝ, κανένα βιβλίο που να περιέχει το.....ΜΕΝΟΥ ΤΗΣ ΚΟΛΑΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΣΟΥΛΗΘΡΑΣ ΣΤΟΝ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟ, κανένα βιβλίο που να ξεκαθαρίζουνε οι 12 Θεοί ποιοί είναι οι ΕΚΛΕΚΤΟΙ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΠΟΙΟΙ ΟΙ ΚΑΤΑΡΑΜΕΝΟΙ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΕΘΑΝΟΥΝΕ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΑΡΟΥΝΕ ΤΗΝ ΓΗ ΤΗΣ ΕΠΑΓΓΕΛΙΑΣ, συνεπώς επίσης δεν γνωρίζω και καμία αράδα που να μιλάει για φόβο.![]()
Η λεγόμενη όμως Αγία Γραφή, είναι γεμάτη όχι απο φόβο απλά, αλλά απο πρακτικές, έργα και πράξεις που όχι απλά τον φόβο προκαλούνε, αλλά ενίοτε την αηδία.
Θέλεις να τα θυμηθούμε?![]()
quote:
Schwabe
Ψηλός:
«Μήπως τα μπέρδεψες λιγάκι;
Μήπως ήθελες να πεις κάτι άλλο;;»Το «πρόσωπο», είναι προφανές ποιό είναι.
Κατα τα άλλα, το ότι ο Πατέρας και ο Δεσπότης είναι δυο ασύμβατες έννοιες, δυο αντιφατικές ιδιότητες, είναι ηλίου φαεινότερο.
Αν έκανες μια προσπάθεια να μεταφέρεις την έννοια Πατέρας/Δεσπότης επί των τέκνων σου, τότε θα έβλεπες (που το βλέπεις δηλαδή, άσχετα αν κάνεις τον ..... Schwabe τώρα), πως καθόλου ασύμβατες και αντιφατικές είναι οι "δύο έννοιες".

Edited by - Ψηλός on 28/09/2009 11:08:31
Δεν είναι αρχή ο Πατήρ, αλλά αρχηγός;Μοιράζεις χαμόγελα, νομίζω;
Ειδικά το ΠΡο στο προπάτωρ, τι να πω, όλα τα λεφτά...Ρε φίλε, πρό
και πρότερον, δεν σημαίνει την αρχή, εμμέσως, στην οικογένεια,αφού
είναι προ του πατήρ, που τον λες αρχηγό;
Δεν ξέρω, είσαι φρέσκος μάλλον...
Τώρα να αρχίσουμε να μιλάμε πάλι για τη λέξη φόβος και το τι σημαίνει και να μου την "ξανακάνεις",πράγμα που θα με στενοχωρέσει γιατί θα μας λειψεις, δεν το κάνω το λάθος..Εδώ, μαζι και στα παράλογα,....
Όσο για τους...12 και τους συν αυτών, τι να πω, ούτε η Τροία, ούτε όλες οι τραγωδίες ειχαν αναφορά σε μίση και αντιπαλότητες θεών με ανθρωπους...
Λές για μένα ότι δεν τα ξέρω πολύ καλά,όλα πράγμα που το παραδέχομαι,
αν και το πολεμάω, αλλά μάλλον εσύ είσαι ..ανημέρωτος εδώ και καιρό...
Η Αγία Γραφή, ειναι γεμάτη απο λάθη ανθρώπινα, που δυστυχώς, δεν διδάχτηκαν οι άνθρωποι,ολοι και σωστά..Δεν ειναι δειγμα Θεού, οι ενέργειες που γράφει,αλλά ανθρώπων...
Άντε, στη χαρίζω αυτη τη φορά, είσαι απροπόνητος....
«Δεν είναι αρχή ο Πατήρ, αλλά αρχηγός;Μοιράζεις χαμόγελα, νομίζω;»
Άλλο το αρχηγικό αξίωμα, και άλλο η έννοια της Αρχής, και ιδιαίτερα σε σχέση με την παραμυθολογία που συζητούμε. Απλό είναι....
trexagireve:
«Τώρα να αρχίσουμε να μιλάμε πάλι για τη λέξη φόβος και το τι σημαίνει και να μου την "ξανακάνεις"..»
Το θέμα είναι ότι Ο ΦΟΒΟΣ είναι μια ξεκάθαρη έννοια, μια ξεκάθαρη λέξη για την οποία πουθενά εκ της Αγίας Γραφής ή ακόμα και των όσων είπανε κατα καιρούς οι διάφοροι χριστέμποροι («Πατέρες» και «Άγιοι» π.χ.) δεν προκύπτει η εικασία σου.
Ο ΦΟΒΟΣ είναι ένα απο τα βασικότερα σημεία «αρετής» που ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΕΙ ΕΝΑΝ ΠΙΣΤΟ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟ. Βλέπεις, το κεφάλι ΚΑΤΩ το έχει ο Χριστιανός κατα την προσευχή και όχι επάνω, κάτω το έχει το κεφάλι σε όλη του την σχέση με τον θεό εκ της γης των Ιουδαίων.
Πάμε να δούμε λίγα ακόμα ΞΕΚΑΘΑΡΑ ΣΗΜΕΙΑ ΟΠΟΥ Ο ΦΟΒΟΣ ΔΙΔΑΣΚΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΑΓΙΑ ΓΡΑΦΗ:
Α) Παροιμίες 23:17
"Να είσαι στον φόβο του Κυρίου όλη την ημέρα"
Β) Ψαλμοί 34:7
"Άγγελος Κυρίου στρατοπεδεύει ολόγυρα σ' εκείνους που τον φοβούνται, και τους ελευθερώνει."
Γ) Παροιμίες 16:6
"με τον φόβο του Κυρίου οι άνθρωποι ξεκλίνουν από το κακό"
Δ) Ψαλμοί 115:13
"Θα ευλογεί αυτούς που φοβούνται τον Κύριο, τους μικρούς μαζί με τους μεγάλους"
Ε) Ψαλμοί 103:11
"Επειδή, όσο είναι το ύψος του ουρανού επάνω από την γη, τόσο μεγάλο είναι το έλεος Του σ' αυτούς που τον φοβούνται"
Ζ) Εκκλησιαστής 12:13-14
"Ας ακούσουμε το τέλος της όλης υπόθεσης: Να φοβάσαι τον Θεό και να τηρείς τις εντολές του, επειδή αυτό είναι το παν του ανθρώπου."
Λοιπόν φίλτατε τρεχαγύρευε, ζήσε ευτυχής τον ΦΟΒΟ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ, διότι ειδάλως δεν θα κατανοήσεις ποιά είναι κατα την Πεντάτευχο η.....πεμπτουσία του Πάν της αξίας του ανθρώπου!!
Πάλι αδιάβαστος......
trexagireve:
«Όσο για τους...12 και τους συν αυτών, τι να πω, ούτε η Τροία, ούτε όλες οι τραγωδίες ειχαν αναφορά σε μίση και αντιπαλότητες θεών με ανθρωπους...»
Πουθενά δεν υπάρχει επίσημο....ιερό μενού όπου ένας ΈΛΛΗΝΑΣ Θεός καταριέται άλλους πιστούς, άλλες Θεότητες, άλλα έθνη. Αυτή την.....απύθμενη «αγάπη» την βρίσκουμε μονάχα στην άβυσσο της Ιουδαϊκής «αγάπης». Την οποία και έκανε όπως-όπως copy-paste η σέκτα που κατέληξε ως «Χριστιανοί» εκ της Κωνσταντίνειας αθλιότητας.....
Δεν σε παίρνει, τζάμπα μη κουράζεσαι.
trexagireve:
«Η Αγία Γραφή, ειναι γεμάτη απο λάθη ανθρώπινα, που δυστυχώς, δεν διδάχτηκαν οι άνθρωποι,ολοι και σωστά..Δεν ειναι δειγμα Θεού, οι ενέργειες που γράφει,αλλά ανθρώπων...»
Η Αγία Γραφή περιέχει ΕΝΤΟΛΕΣ προς τους ανθρώπους, για τα αποτελέσματα των οποίων ευθύνεται ο εντολέας, και όχι ο εκτελστής. Η δημιουργία μίσους προς τον συνάνθρωπο-αλλόθρησκο, δεν είναι λάθος των ανθρώπων αλλά επιθυμία της περίφημης Σοφίας του Θεού της ερήμου.
Και φυσικά, ΟΛΑ ΟΣΑ ΓΡΑΦΕΙ Η ΑΓΙΑ ΓΡΑΦΗ ΕΙΝΑΙ ΘΕΟΠΝΕΥΣΤΑ.
Ο Θεός της Αγίας Γραφής, υπερφυσικά επηρέασε τους συγγραφείς των Γραφών κατα τέτοιο τρόπο ώστε αυτά που έγραψαν ήταν επακριβώς Ο ΛΟΓΟΣ ΤΟΥ ΘΕΟΥ.
Αυτά λέει και δέχεται κάποιος ΠΙΣΤΟΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ, και όχι τις αρλούμπες που γράφει ένας δια βίου ημιμαθής σαν και την αφεντιά σου.
Δέν υφίσταται καμία απολύτως αμφιβολία ότι η Αγία Γραφή σε κάθε λέξη, σε κάθε σημείο της, είναι εμπνευσμένη από τον Θεό. Το λέει ξεκάθαρα ο Παύλος φίλτατε:
«12 ἡμεῖς δὲ ου τὸ πνευμα του κόσμου ἐλαβομεν, ἀλλὰ το Πνευμα τὸ ἐκ τοῦ Θεου, ἵνα εἰδωμεν τα ὑπὸ τοῦ Θεου χαρισθεντα ἡμιν. 13 α καὶ λαλουμεν οὐκ ἐν διδακτοῖς ανθρωπίνης σοφίας λογοις, αλλ᾿ ἐν διδακτοις Πνευματος ῾Αγίου, πνευματικοῖς πνευματικα συγκρίνοντες» (Α` Κορινθίους 2:12-13)
Και φυσικά επειδή και τότε υπήρχαν κάποιοι ΗΜΙΜΑΘΕΙΣ και ΑΣΧΕΤΟΙ σαν και εσένα φίλτατε τρεχαγύρευε, ο Παύλος φρόντισε να το ξεκαθαρίσει αυτό το θέμα στην επιστολή του Β’ Προς Τιμόθεο (3/16), όπου και είναι ολοφάνερο ΟΤΙ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΛΕΞΗ ΤΟΥ ΣΥΝΟΛΟΥ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΓΡΑΦΗΣ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΪΟΝ ΤΗΣ ΘΕΟΠΝΕΥΣΤΙΑΣ, δηλαδή ο Λόγος του Θεού δια χειρός των εκάστοτε συγγραφέων Του:
«Ό,τι βρίσκεται στη Γραφή είναι εμπνευσμένο από το Πνεύμα του Θεού κι είναι ωφέλιμο για τη διδασκαλία της αλήθειας, για τον έλεγχο της πλάνης, για τη διόρθωση των λαθών, για τη διαπαιδαγώγηση σε μια ζωή όπως τη θέλει ο Θεός. Έτσι ο άνθρωπος του Θεού θα είναι τέλειος και καταρτισμένος για κάθε καλό έργο». (B’Προς Τιμόθεο 3/16).
Αίντε λοιπόν, καιρός να σοβαρεύεσαι και εσύ.....![]()
αυτή που λέμε φόβο, δεν εννοεί και τον σεβασμό;
Και αν φόβο προς τον Πατέρα, όταν λέμε ότι πρέπει να έχουν
τα παιδιά εννούμε να τον φοβούνται για να τον φοβούνται,ή
απο σεβασμό....
Ξέρεις ότι απλά βγάζεις απωθημένα, αλλά μίλα καμιά φορά και για
τις έννοιες, πέρα απο το τι νομίζεις εσύ....
Μίλα για τον φόβο του Ορέστη για τους θεούς, άλλους, οπως ο Ηρακλής,
που είχαν το μίσος της Ήρας να τον κυνηγά και σκοτώνει στο τέλος....
Που και ποιοί δεν φοβούνταν τους ψευτοθεούς της ανατολής απο τους αρχαίους ημών προγόνους,όσοι πίστευαν σε αυτούς, χωρικοί και αμαθείς;
Για τον Δία θέλεις να μιλήσουμε, για τον Άρη, για την Αθηνά και τις αδυναμίες της στους ανθρώπους,για το ότι οι θεοί μεταξύ των, ειχαν πολέμους και έριδες, αντιπαλότητες και κοροιδίες;
Τότε δεν έχεις μελετήσει ...μυθολογία....
γι αυτό έχουμε τις σχόλες καπάτου τώρα και χριστιανικά
http://www.youtube.com/watch?v=KbiniS3v7Cg
«Σε εκείνα τα μέρη του κόσμου όπου η μάθηση και η επιστήμη έχουν επικρατήσει, τα θαύματα έχουν παύσει· αλλά στα μέρη όπου επικρατεί βαρβαρότητα και αμάθεια, τα θαύματα είναι
ακόμα της μόδας.»
—Ethan Allen
quote:
ΤΕΛΙΚΑ Ο ΘΕΟΣ ΕΙΝΑΙ ΠΑΤΕΡΑΣ Η ΔΕΣΠΟΤΗΣ [ Κυριος]
Δεν πα νά ναι κι ό,τι θέλει; Τι μας νοιάζει;
quote:
Δηλαδή ρε φιλε scwhabe, η λέξη φόβος,δεν έχει αλλη έννοια απο
αυτή που λέμε φόβο, δεν εννοεί και τον σεβασμό;
Και αν φόβο προς τον Πατέρα, όταν λέμε ότι πρέπει να έχουν
τα παιδιά εννούμε να τον φοβούνται για να τον φοβούνται,ή
απο σεβασμό....
Θέλετε να πιστεύετε ότι υπάρχει σεβασμός και όχι φόβος προς τον εβραϊκό θεό ....αλλά κάπου μέσα σας ελλοχεύει αδίστακτα ο φόβος . Ο φόβος που με τόση προπαγάνδα και πλύση εγκεφάλου εμφυτεύει το ιερατείο στο ποίμνιο από την βρεφική ακόμα ηλικία.
Από φόβο κάνεις 500 φορές το σταυρό σου σε μια λειτουργία. Από φόβο όταν περνάς από ΚΑΘΕ εκκλησάκι σταυροκοπιέσαι.
Από φόβο (άν και έχει καταντήσει απλή συνήθεια) λες συνέχεια "δόξα τω θεώ".
Από φόβο λες συνέχεια "πρώτα ο θεός" , και άν ξεχαστείς να το πεις αρχικά , το συμπληρώνεις (έντρομος κατά βάθος) , που δεν πήρες την άδεια ή ευλογία του Κυρίου! Αυτός ο θεός πρέπει να είναι.....μπακάλης για να μετράει πόσες φορές τον δόξασες και πόσα κεριά άναψες για να συμπεριφερθεί ανάλογα ....
Από φόβο (ή από συμφέρον βεβαίως , βεβαίως) δικαιολογείς τα στραβά της Εκκλησίας , μην τυχόν και αμαρτήσεις και πέσει πάνω σου η οργή του θεού. Με την οποία οργή έχεις να κάνεις πολύ περισσότερο σε όλη σου τη ζωή από ότι με την "αγάπη" του....
Κάποτε τέλος πάντων πρέπει να δοθεί ένα τέλος σ΄ αυτό το παραμύθι.
όσα όλοι οι σάτυροι και σειλινοί,όσα κάνουν δλδ, όσοι δεν είναι
θεοί αλλα δαιμόνια;
Ο Θεός δεν έχει ανάγκη τίποτε φιλε μου, οι ..υποψήφιοι θεοί έχουν
το πρόβλημα, σαν τους υποψηφίους βουλευτές...Οι 12 και οι συν αυτών,
ήταν που όλη την ώρα διεκδικούσαν και εξέφραζαν τόσο χαμηλά συναισθήματα,όπως η ζήλια, ο θυμός και άλλα...Αυτοι πάντα ήθελαν κάτι απο τους ανθρώπους,ως δανεια, δεν κοροιδεύεις κανέναν...
Ναι φίλε μου, είναι καλά να παίρνεις την ευλογία του Δεσπότου
Χριστού, τι να παίρνουμε, τις ευλογίες του ....Δία;Μα αυτός έχει ίδιον όφελος, ο Θεός, δεν έχει...
Λίγη λογική και γνώσεις, χρειάζονται, οι ..βίοι των θεών επι γής, είναι γνωστοί...Δεν νομίζω να συγκίνουμε πουθενα Χριστό με Δία;
Ο ένας τόσο ανθρώπινος και προβλέψιμος, με ανθρώπινα παθη, ενώ ο άλλος, ανεξαιρεύνητος ως Θεός...
Ποια σύγκριση να γίνει;
Ποιος μίλησε για Δία κ.λ.π. γ@#ώ .....τον Δία μου ;;;
Εντάξει ρε συ τρεχαγύρευε....πάρε την ευλογία όποιου θέλεις .Δικαίωμά σου είναι . Αλλά πρόσεχε όταν ...."ρίχνει φωτιά" ο θεός σου για να κάψει κάποιον (!) να μην είσαι κοντά... Συνήθως...κάνει λάθος στο σημάδι !
quote:
Δεν πα νά ναι κι ό,τι θέλει; Τι μας νοιάζει;
Τα είπες όλα!

macedon
είναι παντοδύναμος, ο ..Δίας,κυκλοφοορούσε με ορισμένους στο
χέρι....
Όσο για τον δικο μου(μας) Θεό,προτιμά να μας αγαπά...
quote:Όσο για τον δικο μου(μας) Θεό,προτιμά να μας αγαπά...
όπως ο δουρής τα παιδιά του
ακόμα της μόδας.»
—Ethan Allen
Κάνεις κακό στην υγεία σου, το ξέρεις;
quote:
Αγαπητέ μου DPJ10, ο δικός μου Θεός, δεν έχει ανάγκη κεραυνούς,
είναι παντοδύναμος
Σωστά....δουλεύει μια χαρά με τσουνάμι & πλημμύρες !![]()