ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- ΤΑ ΟΝΕΙΡΑ - .-= Η ΨΥΧΗ =-.

- ΤΑ ΟΝΕΙΡΑ - .-= Η ΨΥΧΗ =-.

nNoe30 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/2
nNoeΜέλος
10/06/2003, 23:50:16
Γεια χαρα.
Ναι Ταο,πλησιαζω στα περι Γιουγκ,και με τη ψυχολογια βαθους,και με τα επιπεδα του ασυνειδητου.Πιστευω υπαρχει ενα ειδος επιφανειακου ασυνειδητου και ενα ακομα βαθυτερο στρωμα οπου ερχονται πληροφοριες και μυνηματα που δεν ειναι συμβολικα μονο για εμας αλλα για ολους τους ανθρωπους,οπως περιπου το περιγραφεις στην απαντηση σου στον/η calea.
Oσο για τη συνειδητη εξελιξη,εγω εχω πει τι ενοοω.Δεν εναφερομαι στο συνειδητο ονειρεμα και με τα μεχρι τωρα πραγματα που εχω ακουσει και εχω διαβασει δε κατανοω πως το συνειδητο ονειρεμα ,αποτελει συνειδητη εξελιξη ,ειδικα οταν μιλαμε για βαθυτερα στρωματα ασυνειδητου......Δε το "πιανω"..αν μπορουσες να με βοηθησεις λιγο,θα ειμουν ευγνωμων..
Γ

nNoe

ΤΑΟΜέλος
11/06/2003, 14:30:20
Καλησπεριζω σας.Το να εχεις επιγνωση του ονειρου σου και να επεμβαινεις οταν θες,οπως και να επιλεγεις τι θα ονειρευτεις,ειναι μια εξελιξη.Τωρα, πιστευω πως οτιδηποτε βλεπουμε καιπροερχεται απο το χωρο του συλλογικου ασυνειδητου, φτανοντας σε εμας "φιλτραρεται" ετσι ωστε η οποιαδηποτε επιδραση του ,να μας αφορα σε προσωπικο επιπεδο.δεν ξερω αν και πως ,μπορει καποιος να επεμβει σε κατι τοσο πλατυ οσο το συλλογ.ασυν.Νομιζω οτι ειναι περα απο τις δυναμεις μας ,ειδικα αν αναλογιστουμε οτι ισως προκειται για την αρχη ολων.Εχουμε τη δυνατοτητα να δουλεψουμε με τον εαυτο μας(υπαρχουν αρκετες μεθοδοι γι`αυτο).Αλλωστε τη χρησιμοτητα θα ειχε να μπορουσαμε να δοκιμασουμε κατι τετοιο,εαν δεν ειχαμε καταφερει τα μεγιστα με εμας τους ιδιους? nNoe,ελπιζω να σου απαντησα...αν ημουν ο Δαλαι...Αντε γεια.

nNoeΜέλος
11/06/2003, 14:39:45
Ενταξει Ταο.Δε διαφωνω σ αυτα.Και γω της ιδιας αποψης ειμαι περιπου.Οσον αφορα την παρεμβαση στο ονειρο,πηγαινω "πασσο".Δε το κατανοω, επειδη δε μου εχει συμβει,δε μπορω να το κατανοησω σαν εξελιξη,αλλα πηγαινω "πασσο",ακριβως γιατι ειμαι ανοιχτος σε ολα,ασχετα με το αν δεν τα αντιλαμβανομαι επακριβως.Απλα ακουω.
Γεια

nNoe

nicoleΜέλος
11/06/2003, 17:53:45
Διάβασα με πολύ ενδιαφέρον αυτά που αναφέρατε.
Θέλω να σταθώ στο θέμα του οράματος.Το όραμα είναι κάτι πέρα για πέρα αληθινό.Μπορεί εκείνη τη στιγμή να νομίζεις ότι κοιμάσαι,αλλά μετά συνειδητοποιείς ότι δεν είναι έτσι τελικά.Είχε και κανείς άλλος τέτοια εμπειρία?

ΤΑΟΜέλος
11/06/2003, 19:58:54
Φιλε nNoe,εχω την αισθηση οτι στο φορουμ αυτο(αν και νεοι)μπορουμε να διαφωνουμε,με ο,τι καταλαβαινουμε η δεν καταλαβαινουμε καιταυτοχρονα να ειναι ακρως παραγωγικη η συζητηση.Πολυ ευχαριστο δεν ειναι αυτο? Υ.Γ.Ακουσα πολυ προσφατα ,οτι υφισταται το φαινομενο του ακουσιου και μη αντιληπτου υπνου,ο οποιος διασταυρωνεται με την αληθινη ζωη.Συμβαινει συχνα σε αυτους που υπερδιεγειρουν τα νευρα τους λογω αυπνιας,ποτου,ερεθισμου η και ασταματητης εργασιας.Με τον τροπο αυτο εχουμε τη μνημη πραγματων που ποτε δε συνεβησαν, αλλα τα ονειρευτηκαμε ξυπνιοι.Πως σας φαινεται αυτο? Φιλικα χαιρετω.

nNoeΜέλος
12/06/2003, 15:20:15
Εεε.Ναι.Ειναι ωραιο,να διαφωνουμε,να συμφωνουμε,καθως και να μη ξερουμε και αν συμφωνουμε η διαφωνουμε.Ειναι ωραιο να υποθετουμε,να διαψευδομαστε,αλλα και να δικαιωνομαστε.Εεεε,αυτο το τελευταιο παλι που ειπες,περι ονειρου στο ξυπνιο,λογω υπερδιεργερσης,δε ξερω παλι,ουτε αυτο μου χει συμβει ποτε.Θα ταν ενδιαφερον ομως,εκει στην Αγ.Μελετιου που την ανεβοκατεβαινω καθε μερα ,και γινονται τα νευρα μου μανταλακια ,να μπορουσα να ονειρευτω οτι ειμαι σε μια υσηχη λιμνουλα μ ενα καταρακτη να πεφτει απο ψηλα,και να χει και δροσια,και πουλακια να κανουν τσιου τσιου..(αρκει να προλαβω να ξυπνησω τελέυταια στιγμη,να φρεναρω, μη και πεσω πανω σε κανεναν αλλον)
Οσον αφορα το οραμα,ουτε απ αυτο εχω ζησει.Μηπως ειναι λιγο "βαρια λεξη"?Θα ναι ακρως φοβερο και ισως τρομαχτικο να δει κανεις ενα οραμα.
Θρησκευτικες νομιζω ειναι οι πηγες που εχουμε πληροφοριες για οραματα.Ισως αυτο να εξηγει και την κατασταση του ατομου που θα μπορουσε να οραματιστει κατι.Θα προυποθετε πιστευω ενα μεγαλο ανοιγμα προς το ασυνειδητο του, με οτι θετικα η αρνητικα μπορει να εκρυβε αυτο.
Γ.

nNoe

ΤΑΟΜέλος
12/06/2003, 17:20:15
Ουτε και σε μενα εχει συμβει.Μαλιστα ,τωρα που το σκεφτομαι ισως να προκειται απλα για παραισθησεις. Δυσκολα ,πραγματι, τα της Αγ.Μελετιου .Δες το ωστοσο σαν μια ευκαιρια να ονειρευτεις συνειδητα (με μεγαλη δοση χιουμορ το λεω..) Οσο για το οραμα, ειναι κι αυτο δυσκολη υποθεση.Συμβαινει, δε συμβαινει,υπαρχουν παραισθησιογονα στη μεση...Δε γνωριζω. Να εχετε καλο απογευμα.

lencolasΜέλος
12/06/2003, 19:34:43
ΔΙΑΒΑΣΑ ΜΕ ΠΟΛΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΧΕΤΕ ΓΡΑΨΕΙ ΓΙΑ ΤΑ ΟΝΕΙΡΑ.ΚΑΙ ΘΕΛΩ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ ΠΑΝΩ ΣΕ ΚΑΠΟΙΑ ΟΝΕΙΡΑ ΠΟΥ ΒΛΕΠΩ.ΕΔΩ ΚΑΙ 3 ΧΡΟΝΙΑ ΠΕΡΙΠΟΥ ΚΑΤΑ ΔΙΑΣΤΗΜΑΤΑ ΒΛΕΠΩ ΤΟ ΙΔΙΟ ΟΝΕΙΡΟ.ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΟ ΙΔΙΟ ΟΜΩΣ,ΚΑΙ ΠΑΝΤΑ ΞΥΠΑΝΩ ΜΕ ΤΟ ΙΔΙΟ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑ.
ΒΛΕΠΩ ΕΜΕΝΑ ΝΤΥΜΕΝΗ ΜΕ ΕΝΑ ΛΕΥΚΟ ΦΟΥΣΤΑΝΙ ΜΑΚΡΥ ΝΑ ΜΠΑΙΝΩ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΜΑΣ,ΟΠΟΥ ΑΚΟΥΩ ΚΛΑΜΜΑΤΑ ΚΑΙ ΒΛΕΠΩ ΓΝΩΣΤΟΥΣ ΣΥΓΓΕΝΕΙΣ ΚΑΙ ΦΙΛΟΥΣ ΜΑΖΕΜΕΝΟΥΝΟΥΣ.ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΒΛΕΠΩ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΠΡΙΝ ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ ΔΕΝ ΤΑ ΗΞΕΡΑ ΕΝΩ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΞΑΝΑΒΛΕΠΩ ΤΟ ΟΝΕΙΡΟ ΠΛΕΟΝ ΕΙΝΑΙ ΓΝΩΣΤΑ(ΔΗΑΑΔΗ ΤΑ ΓΝΩΡΙΣΑ ΤΩΡΑ).ΣΥΝΕΧΙΖΩ ΛΟΙΠΟΝ,ΜΠΑΙΝΩ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΚΑΙ ΒΛΕΠΩ ΚΑΠΟΥ ΣΤΗ ΜΕΣΗ ΤΟΥ ΣΑΛΟΝΙΟΥ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΜΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΔΕΡΦΗ ΜΟΥ ΜΑΖΕΜΕΝΟΥΣ ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΕΝΑ ΦΕΡΕΤΡΟ.ΚΑΘΩΣ ΠΛΗΣΙΑΖΩ ΤΟ ΦΕΡΕΤΡΟ ΒΛΕΠΩ ΕΜΕΝΑ ΜΕΣΑ ΣΕ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΝΤΥΜΕΝΗ ΤΟ ΙΔΙΟ ΦΟΥΣΤΑΝΙ.ΤΙ ΣΗΜΑΝΕΙ ΑΥΤΟ ΟΤΙ ΣΕ ΚΑΠΟΙΑ ΧΡΟΝΙΚΗ ΣΤΙΓΜΗ ΘΑ ΠΕΘΑΝΩ?ΝΑ ΑΡΧΙΣΩ ΝΑ ΓΡΑΦΩ ΔΙΑΘΗΚΗ?
ΚΑΙ ΕΝΑ ΑΛΛΟ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ.ΤΟΝ ΚΟΛΛΗΤΟ ΤΗΣ ΚΟΛΛΗΤΗΣ ΜΟΥ,ΤΟ ΞΕΡΩ ΤΥΠΙΚΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΜΕ ΕΝΑ ΓΕΙΑ.ΕΧΕΙ ΤΥΧΕΙ ΦΟΡΕΣ ΝΑ ΤΟΝ ΔΩ ΣΤΟΝ ΥΠΝΟ ΣΕ ΑΣΧΗΜΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ ΝΑ ΤΟ ΛΕΩ ΣΤΗ ΚΟΛΛΗΤΗ ΜΟΥ ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΤΟΥ ΜΙΛΑΕΙ ΝΑ ΤΗΣ ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΑ.ΜΕ ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ,ΟΤΑΝ ΑΥΤΟΣ ΔΕΝ ΕΝΑΙ ΚΑΛΑ ΕΓΩ ΤΟ ΒΛΕΠΩ ΣΤΟ ΟΝΕΙΡΟ ΜΟΥ.ΓΙΑΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΑΥΤΟ?ΙΣΧΥΕΙ ΔΗΛΑΔΗ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΛΕΝΕ ΠΟΛΥ ΟΤΙ ΚΑΠΟΙΑ ΑΤΟΜΑ ΕΙΝΑΙ ΨΥΧΙΚΑ ΔΕΜΕΝΑ ΜΕ ΚΑΠΟΙΑ ΑΛΛΑ?
ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΒΟΗΘΕΙΑ!!!

The Truth Is Out There..

thothΙδρυτικό Μέλος
12/06/2003, 20:14:04
Γεια σου lencolas.

Μην ανησυχείς το όνειρό σου είναι καλό. Έχω και εγώ μια πολύ περίεργη και μεγάλη ιστορία με τέτοια όνειρα.

Στην πραγματικότητα δείχνει μεταμόρφωση κι εξέλιξη. Δείχνει ότι ωριμάζεις και "θάβεις" τον παλιό σου εαυτό. Μήπως τα άτομα που βλέπεις γύρω σου μοιάζουν να μην δείχνουν δυστυχισμένα; Συνήθως είναι αδιάφορα ή και μερικές φορές χαρούμενα, σε παρόμοια δικά μου όνειρα.

"ΕΝ ΤΟ ΠΑΝ"

nNoeΜέλος
12/06/2003, 20:46:15
Καλησπερα αγαπητοι,ες.Καλησπερα Lencolas,kalhspera Thoth.
Lencolas,το πρωτο επαναλαμβανομενο ονειρο σου,ετσι οπως τ ακουσα,μου δημιουργησε την αισθηση που αποτυπωσε αμεσως μετα ο Thoth στο γραπτο του.Εχει μια επιπλεον σημασια,πως νοιωθεις εσυ καθε φορα που βλεπεις αυτο το ονειρο οταν ξυπνας,και ολες οι δευτερες η οι τριτες σκεψεις που κανεις ολο αυτο το διαστημα που βλεπεις αυτο το ονειρο,εκτος απο αυτη που δηλωσες ,τον φοβο σου δηλαδη για κατι ασχημο.Ο ευατος σου μοιαζει συνεχως να σου δηλωνει αυτην την κατασταση θανατου-αναγεννησης του,μιλησε μαζι του,κατεγραψε -αν θες-το ονειρο σου με οσο δυνατον πιο πολλες λεπτομερειες μπορεις(καλυτερα να το κανεις οταν ξυπνας,ασχετα με το τι ωρα ειναι αυτη)..
Το δευτερο θεμα σου ,ειναι κατι που μ εχει απασχολησει αρκετα,και πιστευω πως ,υπαρχει μια καταρχην ψυχικη ενωση με ολους τους ανθρωπους,αλλα ειδικα με καποιους ,ειναι εντονοτερη και επαναλαμβανομενη.Ατομα που με μια πρωτη ματια βρισκονται οχι στις πρωτες γραμμες της επικοινωνιας μας και της καθημερινοτητας μας,"ερχονται"στο ονειρο μας και μας δηλωνουν μια κατασταση τους που βρισκονται εκεινη τη περιοδο.Ατομα που εχουμε λιγη εως ελαχιστη επαφη ,δημιουργουν μια παραξενη αισθηση επικοινωνιας μαζι μας,ικανη να μας τραβηξει τη σκεψη για μερικα λεπτα παραπανω οταν ενθυμουμαστε συνηθως το ονειρο.Γιατι συμβαινει αυτο?Τι θα μπορουσε να σημαινει σ ενα βαθυτερο επιπεδο??Δε ξερω..δε ξερω..Μοιαζει σαν να χουμε αλλη σειρα ,αλλη προτεραιοτητα με τισ σχεσεις μας με τους ανθρωπους στο ονειρικο επιπεδο,και αλλη εντελως στην καθημερινοτητα μας.Πολλες φορες μου χει δημιουργηθει αυτοματα η ερωτηση μετα απο τετοια ονειρα..."οκ,,και γω τι να κανω τωρα????"...η.."εμαθα οτι αυτος η αυτη δεν ειναι καλα,η περνανε ζορια..πως μπορω να βοηθησω??" Συνηθως επιδιωκω μια επαφη μαζι τους αν ειναι εστω λιγο γνωστα και μαθαινω τα νεα τους,βρισκω την ευκαιρια να μιλησω η να συζητησω μαζι τους.Παντα ομως στο backround ,αυτο που μοιαζει να εδραιωνεται ειναι μια αισθηση οτι η "ψυχη μου κανει και δεχεται τις δικες της επισκεψεις".."παει τα δικα της ταξιδια,"και παντα το πρωι ειναι εκει στη θεση της ,ετοιμη να μου παρασταθει και να μεινει μαζι μου,οσο η Αγ .Μελετιου θα προσπαθει να μου την βγαλει με το ζορι, με την απιστευτη κινηση της....(Ταο..
Να στε καλα
Γ

nNoe