ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- ΕΙΝΑΙ ΠΙΘΑΝΗ?Η ΜΕΤΑ ΘΑΝΑΤΟΝ ΖΩΗ(ΦΥΣΙΚΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ) - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

- ΕΙΝΑΙ ΠΙΘΑΝΗ?Η ΜΕΤΑ ΘΑΝΑΤΟΝ ΖΩΗ(ΦΥΣΙΚΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ) - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

Zadok30 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 1/2
24/01/2005, 21:14:49
quote:

1. αγαπητη zadok αρκετα πισω αναφερες,οτι η επιστημη εχει αναγνωρισει
την" ψυχη"...!!?? ,,η επιστημη ουδεποτε αναγνωρισε μια δυιστικη μορφη ζωης στον ανθρωπο!!οι εννοιες ψυχολογια και ψυχιατρικη! για παραδειγμα,αναφερονται στο ιατρικα"ψυχικο οργανο" του ανθρωπου ,το οποιο υφισταται μεσω του εγκεφαλου στον ανθρωπο.κατω απο την ασυνειδητη λειτουργια του εγκεφαλου,χαρακτηρισμενη και ως "υποσυνειδητο"

Εγώ δεν έγραψα κάτι περί δυιστικής μορφής.

Ποιό είναι το όργανο στο οποίο αναφέρεσαι; Ποιό είναι το όργανο, το οποίο υφίσταται "μέσω του εγκεφάλου , κάτω από την ασυνείδητη λειτουργία του", την οποία καλείς "υποσυνείδητο" και είναι η ψυχή;

Η επιστήμη δέχεται ότι νομίζει πως μπορεί ν' αποδείξει. Και γράφω "νομίζει", διότι φυσικά η όποια "ψυχή" δεν μπορεί ν' αποδειχθεί με τις υπάρχουσες μεθόδους είτε ως υπαρκτή, είτε ως μη υπαρκτή. Αυτό δεν είναι γνώση.

Η επιστήμη επί των θεμάτων αυτών βρίσκεται ακόμη στα σπάργανα. Έχουμε μέλλον έως ότου ενηλικιωθεί...

.
.

3A

Virtus Junxit Mors Non Separabit (Whom virtue unites, death will not separate)

sakhs3Μέλος
24/01/2005, 23:56:07
quote:

Εγώ δεν έγραψα κάτι περί δυιστικής μορφής.

Ποιό είναι το όργανο στο οποίο αναφέρεσαι; Ποιό είναι το όργανο, το οποίο υφίσταται "μέσω του εγκεφάλου , κάτω από την ασυνείδητη λειτουργία του", την οποία καλείς "υποσυνείδητο" και είναι η ψυχή;

περι δυιστικης μορφης !κατι τετοιο καταλαβα!

οσο για τα υπολοιπα!
δεν τα λεω εγω αγαπητη μου! τα λεει η συγχρονη ψυχιατρικη!
και σαν "ψυχικο οργανο" οριζει,αυτα που περιπου προαναφερα!
η αλλιως το "υποσυνειδητο" η "ασυνειδητο"!!

κομματι της εγκεφαλικης λειτουργιας του ανθρωπου,
με συγκεκριμενες ιδιοτητες και δυνατοτητες!!
ολα αυτα φυσικα κατω απο την "στεγη" του εγκεφαλου!!

quote:

Η επιστήμη επί των θεμάτων αυτών βρίσκεται ακόμη στα σπάργανα. Έχουμε μέλλον έως ότου ενηλικιωθεί...

πολυ φοβαμαι ,οτι θα αποδειξει,οτι τελικα δεν υπαρχει!!

sakhs3

25/01/2005, 00:14:52
quote:

περι δυιστικης μορφης !κατι τετοιο καταλαβα!

Όχι, αγαπητέ sakhs3, δεν έκανα τέτοιου είδους ανάλυση.

quote:
οσο για τα υπολοιπα!
δεν τα λεω εγω αγαπητη μου! τα λεει η συγχρονη ψυχιατρικη!
και σαν "ψυχικο οργανο" οριζει,αυτα που περιπου προαναφερα!
η αλλιως το "υποσυνειδητο" η "ασυνειδητο"!!

Αφού θεωρείς ότι αυτά λέει η σύγχρονη ψυχιατρική, που θα μου επιτρέψεις να διατηρώ τις επιφυλάξεις μου (διότι οι λέξεις παίζουν μεγάλο ρόλο σε τέτοιες περιπτώσεις και αρκετές φορές παίζουν άσχημα παιγνίδια), αν θέλεις, εξήγησέ μας πώς εσύ αντιλαμβάνεσαι την ορολογία αυτή.

Το υποσυνειδητο" η "ασυνειδητο", όπως τα γράφεις, είναι κάποιο όργανο του εγκεφάλου;

quote:
κομματι της εγκεφαλικης λειτουργιας του ανθρωπου,
με συγκεκριμενες ιδιοτητες και δυνατοτητες!!
ολα αυτα φυσικα κατω απο την "στεγη" του εγκεφαλου!!

Κοίτα ... Άλλο λειτουργία, άλλο όργανο, έτσι;
Ούτε η "στέγη" είναι δεδομένη.

Πάντως, αυτό το οποίο επαναλαμβάνω είναι ότι η επιστήμη δεν έχει αποφανθεί, οπότε έχουμε μέλλον επ' αυτού και το γεγονός αυτό δεν είναι αποτρεπτικό στο να διαλογιζόμεθα επί λογικής βάσεως, έστω και υποθετικής.

quote:

Να μην το φοβάσαι. Αν αποδειχθεί, θα είναι ευχής έργον να μάθουμε επιτέλους την αλήθεια, διότι αυτός είναι ο στόχος.

Πάντως, ελπίζω να μη φοβηθείς, αν αποδειχθεί το αντίθετο.

Ο Επίκουρος έλεγε:

Αφού δε σε τρομάζει ότι σου συνέβαινε πριν την γέννησή σου, δε θα πρέπει να σε τρομάζει και το τι θα γίνει μετά απ` αυτήν...

.
.

3A

sakhs3Μέλος
25/01/2005, 00:43:56
quote:

Αφού θεωρείς ότι αυτά λέει η σύγχρονη ψυχιατρική, που θα μου επιτρέψεις να διατηρώ τις επιφυλάξεις μου (διότι οι λέξεις παίζουν μεγάλο ρόλο σε τέτοιες περιπτώσεις και αρκετές φορές παίζουν άσχημα παιγνίδια), αν θέλεις, εξήγησέ μας πώς εσύ αντιλαμβάνεσαι την ορολογία αυτή.

κατ αρχην ,ολα αυτα αναγκαστηκα να τα μαθω απο γιατρους ,λογω της καταστασης που βιωσα!!
στην συνεχεια επεκτεινα και λιγο τις γνωσεις μου ,απο καποια επιστημονικα βιβλια!

και για να πουμε και δυο λογια,για αυτο!

η ψυχιατρικη ειναι ιατρικη που ασχολειται με ΔΙΑΤΑΡΑΧΕς ΤΗς ΣΚΕΨΗς κυριως αρα γυρω σπο τις σκεπτικες λειτουργιες δεν μπορουμε να αναφερθουμε σε καποιο υλικο "οργανο"πλην του εγκεφαλου ο οποιος
ενσωματωνει πολλες λειτουργιες ταυτοχρονα
με βασικες απο αυτες ¨
1. την λειτουργια του"συνειδητου" το οποιο μπορει να κανει λογικους
συσχετισμους(σκεψη-κριση)και ταυτοχρονα ειναι"ο φρουρος της πυλης"
για το τι θα δεχθει το υποσυνειδητο .αφου το πρωτο πειθει για το αληθες των στοιχειων που θα εισαχθουν στο δευτερο
2.υποσυνειδητο η "ψυχικο οργανο" πεδιο λειτουργιας του εγκεφαλου ,η οποια δεν μπορει να κανει λογικους συσχετισμους,απλα δεχεται στοιχεια
απο το συνειδητο,εκφραζει τα μυνηματα των διεργασιων του στον ανθρωπο
μεσω των "διασθητικων μυνηματων".
εχει μεγαλη εξουσια στις ανθρωπινες σωματικες λειτουργιες(καποιοι πιστευουν οχι μονο !!)
σε αυτο ενυπαρχει και ο καταγραφικος μηχανισμος (ολων των συμβαντων)
του ανθρωπου(κρυφη μνημη)οπως λεγεται!!

θεωρειται επισης οτι μεσα του υπαρχουν ολα τα αρχετυπα του φερωντος
ανθρωπου!
και οι ψυχιατροι συνιστουν πληρη "εμπιστοσυνη"σ αυτο "διασθητικη λειτουργια"
καθως και οτι αυτο μεσω των διασθητικων μυνηματων,μπορει να δωσει
!καθε!λυση στα προβληματα που απασχολουν σε επιπεδο "σκεψης "
καποιον!
και συχνα στις ψυχοθεραπειες επαναλαμβανουν" εχε εμπιστοσυνη στο υποσυνειδητο σου αυτο θα βρει την καθε λυση που σε απασχολει!"

quote:

quote:

Να μην το φοβάσαι. Αν αποδειχθεί, θα είναι ευχής έργον να μάθουμε επιτέλους την αλήθεια, διότι αυτός είναι ο στόχος.

Πάντως, ελπίζω να μη φοβηθείς, αν αποδειχθεί το αντίθετο.

Ο Επίκουρος έλεγε:

Αφού δε σε τρομάζει ότι σου συνέβαινε πριν την γέννησή σου, δε θα πρέπει να σε τρομάζει και το τι θα γίνει μετά απ` αυτήν...

αυτο μου αρεσε στ αληθεια!

δεν το ειχα ξανακουσει!!

να σαι καλα που το αναφερες ! εχει πραγματι κατι να πει!

sakhs3

25/01/2005, 02:08:01
quote:
κατ αρχην ,ολα αυτα αναγκαστηκα να τα μαθω απο γιατρους ,λογω της καταστασης που βιωσα!!
στην συνεχεια επεκτεινα και λιγο τις γνωσεις μου ,απο καποια επιστημονικα βιβλια!

Χμμμ... Έχεις δίκιο σε γενικές γραμμές και φυσικά, με αυτή μου την παρατήρηση δεν αμφισβητώ αυτό καθ' αυτό το βιωματικό γεγονός.

Απλά, δεν ξέρω πριν πόσο καιρό είχες αυτή την επαφή με την ψυχιατρική.

Να σου φέρω ένα παράδειγμα για να καταλάβεις τί εννοώ, χωρίς αυτό να ανταποκρίνεται ακριβώς και απαραίτητα στην περίπτωση, την οποία συζητάμε:

Αν συζητούσαμε με έναν ψυχίατρο στα μέσα του 20ου αιώνα για κάποια ψυχιατρική νόσο, πιθανά να μας πρότεινε και να θεωρούσε ως απόλυτα ενδεδειγμένη τη λοβοτομή.

Σήμερα, η λοβοτομή είναι μία μη αποδεκτή επιστημονικά μέθοδος θεραπείας.

Γι' αυτό, επαναλαμβάνω, η επιστήμη ευτυχώς είναι συνεχώς εξελισσόμενη ...

Τα πάντα επαναπροσδιορίζονται, αν χρειάζεται, και επειδή τώρα τελευταία έχω σαν χόμπυ να παρακολουθώ σεμινάρια και διαλέξεις με θέμα την ψυχολογία-ψυχιατρική, μπορώ να σου πω με χαρά ότι το ζήτημα "ψυχή" δε θεωρείται καθόλου δεδομένο ως προς οποιαδήποτε κατεύθυνση συλλογισμού.

Τώρα, σχετικά με τη διαίσθηση - υποσυνείδητο και τα αρχέτυπα, ε, αυτά κι αν επιβεβαιώνουν τους αποκρυφιστικούς προβληματισμούς μας...

quote:
αυτο μου αρεσε στ αληθεια!

δεν το ειχα ξανακουσει!!

να σαι καλα που το αναφερες ! εχει πραγματι κατι να πει!

Εγώ σ' ευχαριστώ για την ωραία μας κουβέντα!

.
.

3A

25/01/2005, 11:48:31
quote:

3.αγαπητε αδιαβαστε! εμεις μαλλον εχουμε πληρη ταυτιση αποψεων!

παρ ολα ! αυτα ειμαι λιγο επιφυλακτικος σ αυτο που λες "η σκυλλα λειτουργησε απο ενστικτο,ενω ο ανθρωπος απο συναισθηματισμο!! οποτε και το θεωρω εκτροπη,απο την φυσικα ομαλη κατασταση"

ειναι δυσκολο πιστευω φιλε μου! να δεχθουμε ,οτι ο συναισθηματισμος
στον ανθρωπο ειναι"μια λαθος κατασταση"αφυσικη!, εκτος αν θεωρησουμε οτι υπαρχει για να εξυπηρετει μικρο ευρος λειτουργιων στην φυση!και να υποστηριζει καποια μορφη κοινωνικοτητας!!

Ο συναισθηματισμος ειναι η ουσια της ζωης φιλε sakhs3,αλλα κατω απο φωρτιση πλειστακις οδηγει σε ακραιες ή και λαθεμενες ενεργειες,χωρις βεβαια να αποκλειετε η ανωτερω υποθεση σου.
GothicΜέλος
25/01/2005, 12:10:21
Φίλε Areios δεν νομίζω να ενδιαφέρει κανέναν ούτε το βιογραφικό του Εμπεδοκλή ούτε οι απόψεις σου περί χριστιανισμού μιας και το θέμα μας είναι άλλο

Αγαπητέ sakhs3,σαφώς και αποδέχομαι την ύπαρξη της ψυχής.
Στις μεταθανάτιες εμπειρίες είμαι πολύ επιφυλακτικός.
Αν κάτι ακόμη σε μπερδεύει,ρώτα με και ευχαρίστως να γίνω πιο συγκεκριμένος.

25/01/2005, 12:12:15
quote:

Αγαπητέ ΑΔΙΑΒΑΣΤΟΣ, ακριβώς αυτό είναι το θέμα.

Βιολογικά πώς ορίζεται ο θάνατος;

Πιστευω με την παυση του ΚΝΣ ως απορεια της παυσης λειτουργειας του εγκεφαλου.Κατι τετοιο στο ανωτερω παραδειγμα,νομιζω, δεν υφισταται.

Επερχεται μια μεταλλαξη ως οριζει η φυση ή (ή αλλιως το DNA).Και ο ανθρωπος ως μονοκυτταρος οργανισμος γεννιεται κι εν συνεχεια αλλαζει,μεταλλασσεται ...

Δεν αποκλειω τιποτα ,ομως ουτε και υιοθετω τιποτα, ακομα.

GothicΜέλος
25/01/2005, 12:41:18
Για το πώς ορίζεται βιολογικά ο θάνατος,επειδή έτυχε και πέρασα ένα σεμινάριο πάνω σε αυτό το θέμα ακριβώς πριν 2 χρόνια (λόγω δουλειάς),η ιατρική σήμερα τοποθετει το βιολογικό θάνατο ΚΥΡΙΩΣ στην παύση της λειτουργίας του εγκεφάλου.
Αλλά βέβαια υπάρχουν και αντιρησίες

Edited by - Gothic on 25/01/2005 12:42:26

zinonΜέλος
25/01/2005, 13:08:46
Πω πω !!!!!!!!
Χαμος γινεται , καλα παει η συζητηση ,παρακολουθω και περιμενω .
Προς Areios
Ασε τον Εμπεδοκλη ησυχο , αν θελεις ενταξει δεν πηδηξε ρτην αιτνα αλλα τον απηγαγαν εξωγηινοι .
Φιλικα Ζηνων

zinon

GothicΜέλος
25/01/2005, 13:20:25
H συζήτηση πάει πολύ καλά πραγματι φίλε zinon.
Ειναι μέχρι να πλακώσουν τα χλαμύδα corpses

25/01/2005, 13:28:24
Αγαπητέ sakhs3,

λες:

quote:
πλην ενος ,κατ εμε, σκοτεινου σημειου,! αναφερες καπου πιο πισω,οτι "
σαν ανεξαρτητος φορεας αντλει υλη απο το περιβαλλον!!" αναφερομενος
στην υπαρξη της ψυχης (κατα μια εννοια).
ΑΥΤΟς Ο ΦΟΡΕΑΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑς ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΕΙς ΑΓΑΠΗΤΕ!ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΟς ΑΠΟ
ΤΟΝ ΕΓΚΕΦΑΛΟ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ! και πιστευω οτι οταν πεθαινει ο εγκεφαλος
πεθαινει και καθε ενεργεια μαζι του!!
τωρα αν " ενεργειες κανανε συνασπισμο "! και συνεχισαν απο μονες τους ,να συγκεντρωνονται,και υποβασταζουν ,καποια μορφη ζωης!!
αυτο δεν υπαρχει σαν παραδειγμα (των ενεργειων χωρις υλικο φορεα-εκπομπο)πουθενα στη φυση!! και επειδη ολα ειναι σχετικα !!
οποτε και θεωρω λανθασμενο ! αυτο σου το σημειο!

ενώ εγώ έχω πει το εξής:

quote:
ένας άνθρωπος πεθαίνει....
το φυσικό του σώμα αποσυντίθεται, τα υπόλοιπα ενεργειακά του όμως σώματα συνεχίζουν την πορεία τους....
υπάρχει η άποψη, ότι σε κάθε πεδίο ύπαρξης, κάθε φορέας της συνείδησης "αντλεί" από το περιβάλλον την απαραίτητη "ύλη" που αυτό διαθέτει για να δομήσει ένα νέο σώμα....

ως εκ τούτου...

1ον, δεν τίθεται θέμα διαφωνίας ή συμφωνίας γιατί απλά παραθέτω μία άποψη... δεν σημαίνει ότι την δίνω ως δική μου... και δεν αντιλαμβάνομαι γιατί είναι σκοτεινή...

2ον, σύμφωνα με αυτή την άποψη μιλάμε για φορέα της συνείδησης ενεργειακού πλέον τύπου... και όχι φορέα ενέργειας όπως αναφέρεις...

3ον, η ύλη δεν είναι φορέας της ενέργειας (σύμφωνα με την σύγχρονη φυσική) αλλά η δεύτερη όψη της.... μπορεί λοιπόν να μεταλάσσεται στη μία ή την άλλη όψη... κάποιοι στη Χιροσίμα το θυμούνται ακόμα...

4ον, όλα είναι σχετικά ως προς κάτι σ'αυτή την ζωή το οποίο και δεν αναφέρεις.... το αναφέρει όμως ο Einstein στη θεωρία (γενική και ειδική) της σχετικότητας...

5ον, δεν υπάρχει τίποτα στην φύση που να χάνεται ή να πεθαίνει, μπορεί να αλλάζει μορφή, μπορεί να μετατρέπεται σε ενέργεια, μπορεί να αλλάζει μορφή η ίδια η ενέργεια (μόνο σε βαρύτητα απ' όσο γνωρίζω δεν γίνεται αυτό, αλλά απ' όσο ξέρω αυτό αναζητά η ενοποιημένη θεωρία) αλλά δεν "χάνεται". Η Φύση είναι ένα κλειστό σύστημα χωρίς απώλειες... όταν λοιπόν ο εγκέφαλος παύει να λειτουργεί, μπορεί να μην είναι πλέον φυσικός αγωγός μιας οποιασδήποτε ενέργειας θέλεις να δεχτούμε (έστω ηλεκτρικά σήματα), αλλά δεν μπορούμε να πούμε ότι χάνεται και η ενέργεια....

6ον, τέλος, η ύπαρξη της ψυχής ή όχι, βασίζεται προς το παρόν στο τι πιστεύει ο καθένας... με βάση αυτό, δεν νομίζω ότι μπορούμε να θεωρήσουμε ένα "πιστεύω" λανθασμένο σε σχέση με ένα "άλλο"..

εγώ προσωπικά δεν αποκλείω τίποτα....
μέχρι αποδείξεως του εναντίον...

κάτι που η σημερινή επιστήμη δεν έχει καταφέρει ακόμα...

ούτε να αποδείξει δηλαδή την ύπαρξη της ψυχής αλλά ούτε την ανυπαρξία της...

μια απλή συζήτηση κάνουμε...

Galadriel of Galadhrim

Υ.Γ. είμαι θηλυκού γένους...

1899 αλήθειες + 1 ψέμμα...
25/01/2005, 13:53:33
Χαιρετώ… την μεταφυσική συζήτηση!

Λίγες ερωτήσεις.

Αν κάτι συνεχίζει, δεν θα πρέπει να ξε-χωρίζει (αφήνει) το σώμα?

Αυτό που ξεχωρίζει, (όπως και η διαδικασία) δεν υπάγονται στα φυσικά φαινόμενα?

Αν δεν υπάγονται, ότι και να πούμε, είναι υποθέσεις, εικασίες, λόγια που ακούσαμε, που μπορεί να είναι, όπως και να μην είναι (όπως τα περιέγραψαν)

Αν πάλι ανήκουν σε φυσικά φαινόμενα, και ακόμα δεν έχουμε αναπτύξει τις γνώσεις, η χαρίσματα, (λένε οι μύστες) ώστε να μπορέσουμε να τα παρακολουθήσουμε, τότε αλλάζουν πολλά, μιας και η ίδια η επιστήμη παραδέχεται πως στο κενό, η ύλη είναι ΜΙΑ.

Πως?

Αν είναι έτσι… ίσως κάπου δεν θα έπρεπε να είναι ΜΙΑ…. και η συνείδηση?

Μηπως στη φυση δεν παρατηρείται το φενομενο χωρισμου/ενωσης?

Αν ειναι αυτη η έσχατη, ΕΝΩΣΗ...ισως να γινεται στο φυσικο μας πεδιο!

Σας λέει κάτι αυτό?

Γίνεται να γνωρίσω κάτι τέτοιο…χωρίς να περιμένω να φυγω?

ο Πλανκ ερωτουσε,

Απο που ερχομαι και που πηγαινω?

Μα δεν ειχε απαντηση.... ουτε και η επιστημη εχει.

GothicΜέλος
25/01/2005, 14:26:22
Ακριβώς φίλε ΠΛΑΤΩΝΑΣ και όπως και η αγαπητή galadriel είπε,είναι θέμα πιστεύω και μόνον υποθέσεις μπορούμε να κάνουμε.
Μπορούμε βέβαια να κινηθούμε με το σκεπτικό ότι αφού τόσες θρησκείες φιλοσοφίες και μυημένοι ανά τους αιώνες μιλάνε για το επέκεινα με τόση σιγουριά άρα μάλλον είναι αλήθεια,(και εγώ κάπως έτσι κινούμαι),αλλά αυτό είναι στο χέρι του καθενός.
Δεν κατάλαβα όμως κάτι :

quote:
μιας και η ίδια η επιστήμη παραδέχεται πως στο κενό, η ύλη είναι ΜΙΑ

Δηλαδή

25/01/2005, 15:27:27
Γεια σου Gothic,

Λένε, οι επιστήμονες, πως αν πάρεις ένα ηλεκτρομαγνητικό πεδίο στον κενό χώρο, τότε το κάθε κύμα έχει αυτό που ονομάζουν ενέργεια μηδενικού σημείου, δηλαδή κάτω από αυτή την τιμή δεν γίνεται να πάει, ακόμα και αν έχεις στη διάθεση σου, και άλλες πηγές ενέργειας. Αν λοιπόν προσθέταμε όλα τα κύματα σε οποιαδήποτε περιοχή του κενού χώρου, θα βρίσκαμε πως έχουν ένα άπειρο πόσο ενέργειας, επειδή είναι δυνατός ένας άπειρος αριθμός κυμάτων.

Λένε ακόμα, πως το κενό, περιέχει όλη την ενέργεια, μα αγνοείται από τους ίδιους τους φυσικούς, λόγω έλλειψης οργάνων για μέτρηση.
Δυστυχώς το πραγματικό για την επιστήμη, είναι ότι μπορεί να μετρηθεί.
Πάραυτα στη θεωρητική φυσική, επικρατεί πλέον η άποψη πως η ύλη είναι ένα μικρό κυματάκι, μέσα σε ωκεανό ενέργειας. Τη λένε απλά ρυτίδωση, και εκδηλώνεται με κάποια σταθερότητα, μέσα στην ενέργεια, η οποία πριν εκδηλωθεί, δεν βρίσκεται στο χωροχρoνο. Ο Μπουμ την ονομάζει ενδογενή τάξη, μαζί με αλλά που διάβασα πριν καιρό στην τάξη πίσω από το χάος, στη μοντέρνα φυσική.

Σαν συμπλήρωση, και για να γίνει κατανοητότερο, σου αναφέρω άλλο ένα πείραμα.

Πήραν ένα κρύσταλλο, και τον φέρανε όσο γινόταν πλησιέστερα στο απόλυτο μηδέν. Εκεί παρατήρησαν πως το φως πέρναγε δίχως διάθλαση, (απαρατήρητο, σαν να μην υπήρχε ο κρύσταλλος) και πως ο κρύσταλλος, δεν ελευθέρωνε καν ηλεκτρόνια. Σε ένα σημείο του ανέβασαν τη θερμοκρασία, και είδαν πως εκεί ελευθερωνόντουσαν ηλεκτρόνια, και με αυτά τα ηλεκτρόνια, ήταν δυνατή η παρατήρηση.

Με λίγα λόγια, το φυσικό σύμπαν, ότι δηλ. βλέπουμε, το βλέπουμε λόγο συνθηκών…(θερμοκρασίας, ατμόσφαιρα κλπ)

Μα τι άλλο υπάρχει….που δεν βλέπουμε?

25/01/2005, 15:56:59
quote:
Πιστευω με την παυση του ΚΝΣ ως απορεια της παυσης λειτουργειας του εγκεφαλου.Κατι τετοιο στο ανωτερω παραδειγμα,νομιζω, δεν υφισταται.

Επερχεται μια μεταλλαξη ως οριζει η φυση ή (ή αλλιως το DNA).Και ο ανθρωπος ως μονοκυτταρος οργανισμος γεννιεται κι εν συνεχεια αλλαζει,μεταλλασσεται ...

Δεν αποκλειω τιποτα ,ομως ουτε και υιοθετω τιποτα, ακομα.

Αγαπητέ ΑΔΙΑΒΑΣΤΟΣ,

απ' όσο γνωρίζω, η περίπτωση του μεταξοσκώληκα δεν είναι περίπτωση μετάλλαξης.

Εξ άλλου μετάλλαξη είναι ένα φαινόμενο το οποίο συμβαίνει κάποια δεδομένη στιγμή, μία φορά και καθορίζει το γενετικό υλικό του οργανισμού για πάντα από κει και πέρα.
Εδώ συμβαίνει κάτι σε κάθε οργανισμό ξεχωριστά ενώ βρίσκεται μέσα στο κουκούλι.
Ανέκαθεν, ξεκινά κάμπια και καταλήγει πεταλούδα... Ουδέποτε άλλαξε αυτή η διαδικασία.

.
.

3A

25/01/2005, 16:07:48
H ξωτικιά μας galadriel νομίζω ότι έκανε κάποιες πολύ αξιόλογες παρατηρήσεις.

Ας διαλογισθούμε...

.
.

3A

zinonΜέλος
25/01/2005, 16:21:11
Καλα παμε ........

..............Η Φύση είναι ένα κλειστό σύστημα χωρίς απώλειες........................

Επιφυλλασομαι γι΄αυτο.....θα απαντησω σε λιγακι ......

........ Μπορούμε βέβαια να κινηθούμε με το σκεπτικό ότι αφού τόσες θρησκείες φιλοσοφίες και μυημένοι ανά τους αιώνες μιλάνε για το επέκεινα με τόση σιγουριά άρα μάλλον είναι αλήθεια..........................

Μην εισαι σιγουρος .

............Εξ άλλου μετάλλαξη είναι ένα φαινόμενο το οποίο συμβαίνει κάποια δεδομένη στιγμή.............

Τι λες !!!!!!!!!!!!!
Τα χελωνονιτσακια και οι τρανσφορμερς αλλαζουν οποτε θελουν.

Φιλικα Ζηνων (το τελευταιο ειναι χιουμορ και βασιζεται στον μυθο της τηλεορασης δεν εχει σχεση ο Εμπεδοκλης )

zinon

sakhs3Μέλος
25/01/2005, 19:04:08
quote:

Απλά, δεν ξέρω πριν πόσο καιρό είχες αυτή την επαφή με την ψυχιατρική.

τα τελευταια 2 χρονια συνεχως,!! λογω αναζητησης σωτηριας!

quote:

Τα πάντα επαναπροσδιορίζονται, αν χρειάζεται, και επειδή τώρα τελευταία έχω σαν χόμπυ να παρακολουθώ σεμινάρια και διαλέξεις με θέμα την ψυχολογία-ψυχιατρική, μπορώ να σου πω με χαρά ότι το ζήτημα "ψυχή" δε θεωρείται καθόλου δεδομένο ως προς οποιαδήποτε κατεύθυνση συλλογισμού.

θα συνιστουσα ομως να προσεχεις ,σε τυχον ασκησεις (μη εγκυρων ψυχολογικων μεθοδων) σαν αυτες που γινονται ,για βελτιωση της ψυχοσωματικης καταστασης!,υπαρχει μεγαλος κινδυνος να μπερδευτει κανεις ,εσωτερικα,θα μπορουσε να γινει επικινδυνο!!

καλο βραδυ!

sakhs3

zinonΜέλος
25/01/2005, 19:07:17
Επιφυλλασομαι γι΄αυτο.....θα απαντησω σε λιγακι ......

..............Η Φύση είναι ένα κλειστό σύστημα χωρίς απώλειες........................

Αν δεχτουμε οτι το συμπαν ειναι πεπερασμενο , ναι εχει ισχυ
Αν οχι το αντιθετο.
Η μετατροπη υλης σε ενεργεια και το αντιθετο μας δινει την ορισμενη τιμη υλοενεργειας ως συνολο,αλλα ποιος μου λεει οτι δεν ειναι καποιος που συμπληρωνει ή αφαιρει κατι απο τα δυο.

zinon