ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Αφιερωμένο στα παιδιά - ΕΙΚΟΝΕΣ

- Αφιερωμένο στα παιδιά - ΕΙΚΟΝΕΣ

xrysos_tomos61 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 3/4
15/04/2004, 17:58:55
Valntoula μου, αυτό είναι μόνο για εσένα... παραδείσια απόλαυση σε κολασμένο γλυκό...

Πατέ σοκολάτας με μπισκότα και ξηρούς καρπούς

Υλικά:
225 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
225 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα λιωμένη σε μπεν μαρί
140 γρ. κακάο
190 γρ. ζάχαρη άχνη
50 γρ. νερό
3 κρόκοι αβγών
2 αβγά ολόκληρα
30 γρ. κονιάκ
125 γρ. φιστίκια Αιγίνης ψίχα
125 γρ. φουντούκια χοντροκομμένα
270 γρ. μπισκότα πτι μπέρ τεμαχισμένα
250 γρ. διάφορα ξερά φρούτα
Ξύσμα από 1 λεμόνι
Ξύσμα από 1 πορτοκάλι

Για το γλάσο:
150 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα λιωμένη
150 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
20 γρ. μέλι

Εκτέλεση:
Ανακατεύουμε τα 225γρ. κουβερτούρα με το βούτυρο, τα αβγά και τους κρόκους.
Προσθέτουμε το νερό και το κονιάκ.
Ανακατεύοντας συνέχεια, ρίχνουμε το κακάο και την άχνη και συνεχίζουμε μέχρι να σχηματιστεί μια λεία κρέμα.
Προσθέτουμε τους ξηρούς καρπούς, τα ξερά φρούτα, τα μπισκότα και το ξύσμα λεμονιού και πορτοκαλιού.
Ανακατεύουμε καλά και τοποθετούμε το μείγμα σε κυλινδρική φόρμα που την έχουμε καλύψει εσωτερικά με μεμβράνη για να ξεφορμάρεται εύκολα.
Αφήνουμε στο ψυγείο να κρυώσει πολύ καλά και ετοιμάζουμε το γλάσο.
Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος και τη ρίχνουμε στην κουβερτούρα μαζί με το μέλι.
Αφήνουμε λίγο να κρυώσει και το ρίχνουμε πάνω στο πατέ.

Διατηρείται στο ψυγείο για μια εβδομάδα περίπου....

Αν διάβασες αυτό το μήνυμα μου χρωστάς μια αγκαλιά.
Αν το έσβησες ένα φιλί.
Αν το αποθηκεύσεις ένα ραντεβού και αν μου απαντήσεις...τα χρωστάς όλα!
15/04/2004, 18:27:58
quote:
Πατέ σοκολάτας με μπισκότα και ξηρούς καρπούς

μπρρρρρρρ.... Παναγιά μου

Πάντως οι γυναίκες λατρεύουν τα γλυκά, γενικά τη ζάχαρη....

Μήπως νομίζετε οτι η ζάχαρη ... σας γλυκαίνει..

Αγαπητέ SONAP χαίρομαι ... που απέδωσαν λίγο αυτά που είπα...
Καλοί μου φίλοι ξέρετε ... κάποτε γερνάμε και τότε καταλαβαίνουμε το λάθη μας ειδικά σε οτι αφορά την ζωή μας... τη διατροφή μας...

15/04/2004, 18:28:40
Μπλέ τυριά....

Γαλλικά:
Bleu d' auvegne, είναι αγελαδινό μπλέ πράσινο τυρί, έχει μαλακή κόρα και 52% λιπαρά, ιδανικό για τυρένιες σάλτσες.
Bleu des causses, στρογγυλό αγελαδινό τυρί με κίτρινο ιβουάρ χρώμα, τέλειο με κόκκινο γλυκό κρασί.
Bleu de costaros, έχει έντονο κίτρινο χρώμα με κύματα μπλέ χρώματοσ.
Υπάρχουν επίσης τo Bleu du Haunt-Jura, το Bleu de Langeac, το Bleu de Loudes, το Bleu du Quercy, το Bleu de Sassanage, το Bleu di Termignon, το Bresse bleu και το Le Petit Bayard.

Δανέζικο:
Danablu, φτιάχνεται από παστεριωμένο αγελαδινό γάλα, έχει 50% λιπαρά.

Ιταλικό:
Gorgonzola, φτιάχνεται από αγελαδινό γάλα, έχει εξωτερική λευκή μούχλα και εσωτερική μπλέ πράσινη. Ταιριάζει με το νιόκι και γενικά με τα ζυμαρικά, αλλά και σκέτο είναι είναι τέλειο.

Αγγλικά:
Buxton blue, φτιάχνεται από αγελαδινό γάλα και έχει κύματα γκρίζας μπλέ μούχλας. Τρώγεται με συνοδεία γλυκού ή ημίγλυκου κρασιού.
Dovedale, φτιάχνεται από αγελαδινό γάλα και έχει λευκό ιβουάρ χρώμα με μπλέ εστίες.
Stilton blue, φτιάχνεται από αγελαδινό γάλα, είναι ημίσκληρο και έχει κύματα μπλέ μούχλάς που θυμίζουν μάρμαρο. Έχει 55% λιπαρά.

Ισπανικό:
Carbales, φτιάχνεται από αγελαδινό, ή κατσικίσιο, ή πρόβειο γάλα. Δεν έχει τρύπες και είναι γεμάτο φλέβες μπλέ χρώματος. Έχει 45% λιπαρά. Έχει γεύση ελαφρώς πικάντικη. Τέλειο όταν συνοδεύεται από porto ή cherry. Δυστυχώς δεν υπάρχει στην χώρα μας.

Αν το έσβησες ένα φιλί.
15/04/2004, 18:33:17
quote:

Μήπως νομίζετε οτι η ζάχαρη ... σας γλυκαίνει..

Ωχ!
Δεν μας κάνει πιο γλυκές?????
Ψέμματα μου έλεγαν τόσο καιρό οι περιπτεράδες???

Μα αγαπητέ allzzaro... είναι η πρώτη μας αγάπη και παντοτινή...

Αν το έσβησες ένα φιλί.
15/04/2004, 18:38:54
Nα προσθέσω και εγώ ένα .. τυράκι...

Παρμιζάνο... Ριτσάνο ... ελληνιστί...
Ιταλικό σκληρό τυρί ... Παρμιτζάνο υπάρχουν πολλά .. ριτζάνο .. ενα.

Τριμμένο στα μακαρόνια φοβερό....

Θα πρέπει να ξέρουμε οτι τα τυριά τρώγονται συνήθως μετά το φαγητό...
για χώνεψη... και ενα κομματάκι ... μικρό ... οχι 200 γραμμ..
λόγω της μεγάλης τους περιεκτικότητας σε λιπαρά...

Μάντις .. σου απάντησα... κάνε λογαριασμό σε παρακαλώ να δούμε τι σου
χρωστώ

15/04/2004, 18:42:37
Oι περιπτεράδες ξέρεις τι ++++ είναι αυτοί....
Τι κάνουν για να πουλήσουν

Οταν ήμουν νέος...η σοκολάτα ήταν οτι καλύτερο για να ρίξεις μία κοπέλα... έπιανε πάντα .... δηλαδή πάντα την έτρωγε
και εμείς την χυλόπιτα

15/04/2004, 18:47:36
quote:

Μάντις .. σου απάντησα... κάνε λογαριασμό σε παρακαλώ να δούμε τι σου
χρωστώ

Μισό λεπτό να πιάσω την λαδόκολλα και το μολύβι μου...

Αν το έσβησες ένα φιλί.
15/04/2004, 18:59:37
Λοιπόν .. να συνεισφέρω και εγώ... κάτι νόστιμο σε αυτό το τόπικ ....

Το αγαπημένο μου ... είναι ... η pizza...

Eχω φάει την καλύτερη... το 1975 στη Napoli της Ιταλίας.
Ανατολικά της Νάπολης ενα μικρό προάστειο .. Posilipo... λέγεται..
Σε ενα υψωματάκι οπου έβλεπε στο λιμάνι ... υπήρχε μια πιτσερία
ο Mastrantre ο οποίος την έψηνε στα ξύλα...
Ηταν ξακουστός σε ολη την Νάπολι και ερχόντουσταν απο πολύ μακριά για να δοκιμάσουν τις σπεσιαλτές του.
Οι πίτσες του... οπως ολες οι πίτσες στην Ιταλία... είναι λιτότατες.
Ζύμη... σάλτσα ...λίγο μοτσαρέλα.. και αρκετά μυρωδικά.
Η Ναπολιτάνα .. σάλτσα, αντζούγιες, ελιές, κάπαρι, βασιλικός, σκόρδο και αρκετά αλλα μυρωδικά...
Για χιλιόμετρα μακριά μοσχοβολούσε...
Εδώ οι πίτσες στην Ελλάδα είναι τουρλουμπούκια... οτι βρίσκουν το πετάνε επάνω ... του βγάζουν και ενα όνομα και....

15/04/2004, 19:09:02
quote:

Eχω φάει την καλύτερη... το 1975 στη Napoli της Ιταλίας.

Το 75 ε????

Ούτε σκέψη δεν ήμουν τότε....

Άλλα αν η πίτσα έχει και μανιτάρια.... είναι όνειρο!

Αν το έσβησες ένα φιλί.
golden_ ariadneΜέλος
15/04/2004, 19:33:58
Παιδια το θεμα ειναι ακρως δελεαστικο....

Απο συνταγες και εγω αλλο τιποτα...και η αγαπημενη μου? χοιρινα παϊδακια με γλυκοξινη σαλτσα (μεξικανικο)...μμμμμμ....αν εχει κανενας την συνταγη παρακαλω να την στειλει παραυτα....(αν και προσπαθω να περιορισω το κρεας τους τελευταιους μηνες για καθαρα ιδεολογικους λογους!)

Καποτε υπηρχε και ενα πολυ καλο για τα ελληνικα δεδομενα site το: gourmet.gr (δεν εννοω το gourmed.gr αυτο ειναι αλλο)
Δυστυχως δεν υπαρχει πλεον....ισως καποιοι να το ηξεραν....γιατι δεν υπαρχει πια? Ηταν το καλυτερο για συνταγες , ειχε φορουμ , αποριες....
anyway , περιμενω την συνταγη για τα παϊδακια!!!

Καλη μας ορεξη!!!

15/04/2004, 19:37:35
Koίταξε.. η πίτσα είναι μεγάλη τέχνη .. οπως το μαγείρεμα.. αλλά η καλή πίτσα είναι ... δύσκολο να το πετύχει κανείς.

Στην Ελλάδα δεν εχω φάει ποτέ καλή πίτσα, αν και τρώω πολύ πολύ σπάνια.

Το μυστικό για μία καλή πίτσα είναι πρώτα απο όλα η ζύμη.
Ζύμη δεν μπορεί να φτιάξει κανείς. Μόνο οι ειδικοί ...
Πρέπει να είναι λεπτή και τραγανή.
Πίτσα χωρίς βασιλικό και σκόρδο ... δεν είναι πίτσα.
Οσα πιο πολλά βάλεις επάνω τοσο χάλια θα γίνει.
Δοκιμάστε στη λεπτή ζύμη.
Σάλτσα μόνο απο ντομάτα , σκόρδο , βασιλικό, αντζούγιες , ελιές και κάπαρι.
Ψήστε στους 180 βαθμούς ώστε η σάλτσα να βράσει... θα μυρίσει ολο το σπίτι... καλή όρεξη

15/04/2004, 19:39:35
quote:
anyway , περιμενω την συνταγη για τα παϊδακια!!!

Oχι παιδάκια.. προς θεού... ξέρετε οτι δεν τρώω κρέας...

Oσο για το οτι θές να περιορίσεις το κρέας ρίξε μια ματιά στο ``απόψεις και προτάσεις`` και στο ``να τρώμε ή να μην τρώμε τα ζώα``

Αλλά παιδάκια με γλυκόξινη σάλτσα... δεν μπορώ να καταλάβω .. δεν τρώγεται...

Edited by - allzzaro on 15/04/2004 19:53:25

15/04/2004, 22:34:44
Κινέζικο είναι φίλε μου allzaro.
Αυτοί τα τρώνε γλυκόξινα (και είναι μια ΑΗΔΙΑ-μπλιάχ,τι ήθελα και το'γραψα...)
Φασολάδα γουστάρει κανείς?
valnta,χίλια συγγνώμη για την παρανόηση.
Πάντως πρέπει να είσαι κυριλέ και μην κάνεις την ανήξερη.

15/04/2004, 22:46:54
Οντως .. δεν τρώγονται.... γενικά δεν τρώγεται τίποτα απο ολα τα Κινέζικα... Μου αρέσει που είναι και πανάκριβα.....

Ελληνικη κουζίνα αγαπητοί μου... Φασολάδα... γιατί οχι φακές... μπριάμ... μελιτσάνες παπουτσάκι... ώρε πράγμα... μουσακάς... ντολμαδάκια ακου πάπια Πεκίνου

μά είμαστε καλά το πουλί θα φάμε και μάλιστα καπνιστό???

golden_ ariadneΜέλος
15/04/2004, 23:11:42
Καταρχην φιλοι μου το πιατο που ανεφερα δεν ειναι κινεζικο αλλα μεξικανικο.Το αναφερω κιολας εμφανεστατα νομιζω.

Συμφωνω allzaro για τις αποψεις σου για το κρεας η μαλλον πιο σωστα τις σεβομαι..αυτα που γραφεις εχουν οντως μια βαση.Παρεθεσα ομως ενα φαγητο που εμενα προσωπικα μου αρεσει και ισως να αρεσει και σε αλλους σε αυτο το φορουμ. Δεν ειναι ολοι χορτοφαγοι αλλωστε...

Οσο για το "αηδια" που πολυ βιαστικα και αγενεστατα καποιοι εξεφρασαν εδω μεσα , μαλλον μου φαινεται οτι ξυνουν τα νυχια τους για καβγα...αλλα δεν θα τους κανω τη χαρη..

Αμα δεν σας αρεσουν τα γλυκοξινα δικαιωμα σας και εμενα δεν μου αρεσουν τα πικαντικα και η φαβα- ετσι ειναι η ζωη πολυποικιλλη αποδεχτειτε το..

(Ασε που αμα δοκιμασατε το συγκεκριμενο πιατο-νομιζω η σαλτσα λεγεται barbecue-ενταξει,ολοι πλην του allzaro μαλλον θα αλλαξετε γνωμη)

...και κατι τελευταιο, ποιος σας ειπε οτι δεν μ'αρεσει και η φασολαδα και τα γεμιστα και οι αγκιναρες?
..καλα λεω οτι ξυνετε τα νυχια σας για καβγα...

Καλη σας ορεξη

15/04/2004, 23:29:56
Ούπς

Καλή μου Άρια ... δεν είχα καμμία πρόθεση να θίξω τα Μεξικάνικα...

Μετά γεύσεις είναι... σε αλλους αρέσουν σε αλλους οχι...
Ποιός είπε τη λέξη ``αηδίες`` ψάχνω μήπως την είπα εγώ αλλά δεν νομίζω

Γιατί τα κορίτσια σήμερα θυμώνουν τόσο εύκολα....????

Σάλτσα Μπάρμπεκιου ... αφού το λές θα την δοκιμάσω ... σκέτη ομως χωρίς κρέας...μάλλον σε γιαούρτι... γιατί οχι...

Edited by - allzzaro on 15/04/2004 23:45:16

PerseusΜέλος
16/04/2004, 01:04:58
1.Σεφταλιες
2.Καρατζορτεβα (εχει φαει κανεις?)
3.Οσπρια
4.Φετα (με ολους τους τροπους)
5.Χορτα(εκτος απο ροκα -ουτε τα προβατα δεν την τρωνε)

16/04/2004, 02:07:21
Κοτόπουλο με πατατες στο φουρνο

Χταποδι με μακαρονάκι κοφτό

Μπριαμμμμμμ

naryaΜέλος
16/04/2004, 08:36:03
Αγαπητή golden ariadne,

Βρήκα μία παρόμοια συνταγή στο αρχείο μου, αν και δεν είναι μεξικάνικη, προέρχεται από την Καραιβική.
Δυστυχώς είναι στα Αγγλικά. Τέλειο site είναι το www.recipes.com με άπειρες συνταγές από όλον τον κόσμο.

PORK CHOPS WITH MANGO PINEAPPLE SAUCE

Active time: 30 min Start to finish: 4 1/2 hr (includes chilling)
4 (3/4-inch-thick) loin pork chops
2 teaspoons salt
1 3/4 teaspoons black pepper
1 (1-lb) firm-ripe mango, peeled and coarsely chopped
2 tablespoons unsalted butter
1 cup drained canned pineapple chunks (from a 14-oz can)
1 cup mango nectar
1/4 cup packed light brown sugar
2 tablespoons Dijon mustard
4 whole cloves
2 tablespoons olive oil
1 large onion, coarsely chopped
1 garlic clove, finely chopped
1/3 cup fresh cilantro leaves
Sprinkle both sides of pork chops with 1 teaspoon salt and 3/4 teaspoon pepper (total), then chill, covered, at least 4 hours (to allow seasoning to permeate meat).
Purée chopped mango in a food processor until smooth, then force through a sieve into a bowl. Bring mango purée, butter, pineapple, mango nectar, brown sugar, mustard, cloves, and remaining teaspoon each salt and pepper to a boil in a 1 1/2- to 2-quart heavy saucepan, stirring until butter is melted, then simmer, uncovered, stirring occasionally, until thickened, 12 to 15 minutes. Discard cloves.
Pat pork chops dry. Heat oil in a 12-inch heavy skillet over moderately high heat until hot but not smoking, then brown chops in 2 batches, about 1 1/2 minutes on each side. Transfer to a plate as browned.
Pour off all but about 1 1/2 tablespoons fat from skillet, then cook onion over moderate heat, stirring, until softened, about 3 minutes. Add garlic and cook, stirring, 1 minute. Add sauce and pork chops (with any juices) and simmer, uncovered, turning chops over once, until just cooked through, 6 to 8 minutes. Sprinkle with cilantro.
Cooks' note:
• Seasoned uncooked pork chops can be chilled up to 10 hours.

Και ένα από τα αγαπημένα μου γλυκά

Cheese cake με φρούτα

1 1/2 - 2 πακέτα petit beurre
1 βιτάμ
1 πακέτο Philadelphia
1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
1 φακελάκι ζελέ φράουλα
2 κονσέρβες φρούτων (φράουλες ή φρούτα του δάσους)

Τρίβουμε τα μπισκότα στο multi να γίνουν σκόνη. Λιώνουμε το βιτάμ και προσθέτουμε τα μπισκότα ώστε να γίνει μία συμπαγής μάζα. Στρώνουμε τα μπισκότα σε φόρμα δαχτυλίδι και το βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να ετοίμάσουμε την κρέμα. Χτυπάμε στο μίξερ το Philadelphia και το ζαχαρούχο γάλα. Βράζουμε ένα ποτήρι νερό και διαλύουμε το φακελάκι του ζελέ. Το προσθέτουμε στην κρέμα Philadelphia και ανακατεύουμε πολύ καλά. Ρίχνουμε την κρέμα στη φόρμα και αφήνουμε στο ψυγείο να πήξει. Όταν πήξει καλά στρώνουμε τα φρούτα πάνω από την κρέμα και αφήνουμε να παγώσει στο ψυγείο. Καλό είναι να το ετοιμάσουμε μία ημέρα πριν.

Bon apetit!

-sonap-Μέλος
16/04/2004, 08:39:39
Πωπωωω οσο διαβαζω διαπιστωνω οτι μου αρεσουν τα περισσοτερα απο τα παραπανω!!!

Φασολαδα?Τρελαινομαι για φοσολαδα,γουσταρω φασολαδα αρκει να ειναι πετυχημενη!Ολα τα οσπρια μου αρεσουν,τα λαδερα,τα ψητα και γενικα τα περισσοτερα μεσογειακα φαγητα!

Αγαπαμε πολυ Μεξικανικο και Κινεζικο!!!

Μια και μιλαμε για πιτσα...Φιλοι μου γεια σας!

Σημερα θα δουμε μαζι πως θα φτιαξουμε ζυμη για πιτσα,παρα πολυ απλα και γρηγορα!Ειναι μια ζυμη που σε λιγο χρονο προσφερει πολυ απολαυση!Για πιτσα σπιτικη και νοστιμη,θα χρειαστουμε:

Ζυμη
300γρ Αλευρι
1-2 κουταλακια του γλυκου αλατι,κοφτα!
1 κουπα νερο αναλογα
150γρ Βιταμ
1/4 κυβου Μαγια
Προεραιτικα Βασιλικο και σκορδο!

Προσαρμοζουμε φιλοι μου το αλευρι και το νερο αναλογα με το ποσο χρειαζεται,ωστε να μην κολαει στο χερι μας και μεχρι να γινει μια ομοιομορφη και σφιχτη ζυμη!

Προτιμηστε σπιτικη σαλτσα με ντοματουλα,ριγανη,λαδακι,αλατι-πιπερι,κανελα και οτι αλλο θελει κανεις μπορει να βαλει!Η γεμιση επειτα μπορει να ειναι ..Μοτσαρελα-Γκουντα-Ενταμ-Κασσερι μαζι η χωρια ολα αυτα και φυσικα αλλαντικα η οτι αλλο θελετε!

Εκτελεση!
Σε ενα μπωλ βαζουμε το αλευρι,το λιωμενο βουτυρο,το αλατι και τη λιωμενη μαγια!Ανακατευουμε και προσθετουμε και το νερο!Ανακατευουμε καλα μεχρι να γινει το μιγμα μας λειο και ομοιομορφο και αν χρειαστει προσθετουμε λιγο αλευρι!

Μια αλλη εκδοχη!
500γρ αλευρι
1/2 κουταλακι γλυκου αλατι κοφτο
1 κουτ γλυκου ζαχαρη
1/2 κυβο μαγια
1 φλυτζανι νερο
1 φλυτζανι γαλα
1 φλυτζανι λαδι,μισο ελαιολαδο και μισο καλαμποκελαιο

Εκτελεση
Παρομοια...

Σπιτικη Πιτσα!Καλη επιτυχια...!!!

Φιλε allzzaro η παρουσια σου στο θεμα ειναι συνεχης και πολυ χρησιμη!Σε ευχαριστω πολυ για το ενδιαφερον για μια ακομα φορα και για τις συμβουλες που δινεις σε ολα τα μελη!Απ'οτι γνωριζω,οι Ιταλικες πιτσες ειναι λιγο ανωστες εως απαισιες...Δεν το ξερω απο εμπειρια αλλα απο πολλες αποψεις φιλων που εχουν φαει στην Ιταλια!Αν δεν κανω λαθος,η πιτσα ειναι ενα φαγητο που αναγκαζονταν να φτιαχνουν οι φτωχοι Ιταλοι πριν χρονια για να τρεφονται και εβαζαν πανω σε ζυμη οτι φτωχικο ειχαν,τυρι και αλλαντικα...

Ενα μυστικο...οι Ιταλικες σαλτσες,γινονται με το ιδιο ζουμι που βγαζουν τα μακαρονια οταν βραζουν!

"..την ωρα της δυστυχιας μην απελπιζεσαι..σκεψου πως απο μαυρα συννεφα πεφτει κρυσταλινη βροχη.."