- ΕΓΩ (EGO) - .-= Η ΓΝΩΣΗ =-.
Το εγω μας το οποιο ικανοποιουμε καμια φορα και με οποιαδηποτε συνεπεια.
Το εγω μας το οποιο αν μας το θιξουν η μας το μειωσουν νευριαζουμε και αμυνομαστε.
Το εγω μας το οποιο το εχουμε μπερδεψει με τον πραγματικο μας εαυτο.
Το εγω μας το οποιο τρεφεται απο την υλη και τις αδυναμιες μας.
Και τελος το εγω το οποιο ισως να ειναι η αιτια που ειμαστε εδω.
Θα ηθελα οποιος επιθυμει να εκφερει αποψη για το εγω.
Αν υπαρχει ηδη θεμα πειτε μου το γιατι εκανα ενα ψαξιμο αλλα ειχε προβλημα.
Ευχαριστω.
ΟΤΙ ΔΕΝ ΣΕ ΣΚΟΤΩΝΕΙ ΣΕ ΚΑΝΕΙ ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΟ

Edited by - Κωστας on 21/05/2004 12:15:33
Μου κανει εντυπωση που κανεναν δεν εδιαφερει αυτο το θεμα.
Ελπιζω να βρεθει καποιος να ανταλαξουμε αποψεις γιατι κατα την ταπεινη μου γνωμη ειναι πολυ σημαντικο.
Ευχαριστω ![]()

αν και το παρακατω αποσπασμα εχει παρατεθει 3 τουλαχιστον φορες στα φορουμς, νομιζω οτι ταιριαζει απολυτα και σ'αυτο το θεμα:
"..το σωμα και ο ανθρωπος ειναι δυο ξεχωριστα πραγματα και η θεληση του ανθρωπου δεν ειναι ιδια με την θεληση του σωματος.Οταν το σωμα σας επιθυμει κατι, σταματηστε και σκεφτειτε αν εσεις πραγματικα το επιθυμειτε.Γιατι εσεις ειστε ο θεος και θελετε μονο οτι θελει ο θεος.Αλλα θα πρεπει να ψαξετε βαθια μεσα σας για να βρειτε τον θεο και να ακουσετε την φωνη Του, που ειναι η δικη σας φωνη.Μην μπερδευετε το σωμα σας με τον εαυτο σας - ουτε το φυσικο σωμα, ουτε το αστρικο ,ουτε το νοητικο.Το καθενα απο αυτα υποκρινεται οτι ειναι ο Εαυτος, προκειμενου να κερδισει εκεινο που θελει.Αλλα εσεις πρεπει να γνωριζετε ολα και να ξερετε οτι ειστε ο κυριος τους.
Οταν υπαρχει καποιο εργο που πρεπει να γινει, το φυσικο σωμα θελει να αναπαυθει, θελει να παει βολτα να φαει και να πιει και ο ανθρωπος που δεν γνωριζει τον εαυτο του λεει :"Εγω θελω αυτα τα πραγματα και πρει να τα κανω". Αλλα εκεινος που γνωριζει λεει :"Αυτα τα θελει εκεινο, οχι εγω, και πρεπει να περιμενει λιγο". Συχνα οταν υπρχει ευκαιρια να βοηθηθει καποιος, το σωμα λεει :"Ποση φασαρια θα ειναι για μενα.Ας το κανει καποιος αλλος". Αλλα ο ανθρωπος απανταει στο σωμα του :"Δεν θα με εμποδισεις εσυ να κανω αγαθες πραξεις".
Το σωμα ειναι το ζωο σας-το αλογο πανω στο οποιο ιππευετε.Γι αυτο θα πρεπει να του φερεστε σωστα και να το φροντιζετε καλα.Δεν πρεπει να το καταπονειτε, οφειλετε να το τρεφετε σωστα με καθαρη τροφη και νερο και να το διατηρειτε παντα καθαρο, ακομα και απο το πραμικρο ιχνος βρωμιας.Γιατι χωρις ενα απολυτως καθαρο και υγιες σωμα δεν μπορειτε να εκτελεσετε το δυσκολο εργο της προετοιμασιας σας, δεν μπορειτε να αντεξετε την αδιακοποη ενταση.Αλλα προσεχετε παντα να ειστε εσεις που ελεγχετε το σωμα, οχι το σωμα που ελεγχει εσας.
Το αστρικο σωμα εχει τις δικες του επιθυμιες, δεκαδες απ'αυτες.Σας θελει οργισμενους να λετε λογια που πληγωνουν, να νιωθετε ζηλια, να επιθυμειτε χρηματα, να φθονειτε τους αλλους για τα αποκτηματα τους, να πεφτετε σε καταθλιψη.Ολ'αυτα και πολλαπερισσοτερα τα θελει οχι γιατι επειθυμει να σας βλαψει, αλλα γιατι του αρεσουν οι βιαιοι κραδασμοι και η συνεχης αλλαγη τους.Αλλα εσεις δεν θελετε τιποτε απο ολ'αυτα, συνεπως θα πρεπει να διακρινετε αναμεσα στις δικες σας αναγκες και εκεινες του σωματος.
Το νοητικο σας σωμα θελει να θεωρει υπερηφανα τον εαυτο του σαν κατι ξεχωριστο, να σκεφτετε πολυ για τον ιδιο και ελαχιστα για τους αλλους.Ακομη και οταν το στρεφετε μακρια απο τα κοσμικα πραγματα, παλι προσπαθει να σκεφτει για τον εαυτο, να σας κανει να σκεφτεστε την δικη σας προοδο αντι να σκεφτεστε το εργο του Διδασκαλου και πως να βοηθεσετε τους αλλους.Οταν διαλογιζεστε θα προσπαθησει να σας κανει να σκεφτειτε τα πολλα και διαφορα πραγματα που αυτο θελει, αντι για εκεινο που εσεις θελετε.Δεν ειστε ο νους σας, αντιθετως ο νους ειναι δικος σας για να τον χρησιμοποιησετε.Συνεπως κι εδω ειναι ξανα αναγκαια η διακριση.Θα πρεπει να βρισκεστε σε συνεχη επιφυλακη, διαφορετικα θα αποτυχετε..."
Αποσπασμα απο βιβλιο του Τζιντου Κρισναμουρτι.
Πολυ ωραιο αυτο το αποσπασμα και συμφωνω απολυτα το εχω δει σε εμενα.
Σε ευχαριστω που το δημοσιευσες.
![]()

Aλλα τι ειναι το ΕΓΩ;
Μηπως πρεπει να το εξετασουμε πρωτα ως εννοια;
και μετα να υπαρξη συζητηση φιλε Κωστας.
ΕΓΩ:
(αντ¦τυπος της ονομαστικης του πρωτου προσωπου της προσωπικης αντωνυμιας χμ και( ανωνυμιας),με το οποιο αυτος που μιλαει η γραφει οριζει τον εαυτο του(ουδετερο)
(ουσιαστικο)συνειδηση του ανθρωπου για τον εαυτο του.
ΕΓΩΙΣΜΟΣ:
το να αγαπαει κανεις τν εαυτο του,αξιοπρεπεια,περηφανια,ακαταδεξια,
ΕΓΩΚΕΝΤΡΙΣΜΟΣ:
Ναρκισσισμος,αυταρεσκεια,ατομικισμος,εγωκεντρικος.
ΕΓΩΛΑΤΡΙΑ:
ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΟΣ και παθολογικος εγωισμος,συν εγωλατρης,εγωπαθεια,αντι αλτρουιστης
ΕΓΩ,ΕΓΩ,ΕΓΩ

Συμφωνώ απόλυτα με τα όσα αναφέρθησαν, απλά ήθελα να κάνω μια παρατήρηση:Υπάρχει διαφορά μεταξύ του πραγματικού εαυτού και των εκδηλωμένων φορέων της προσωπικότητας του ατόμου. Οι φορείς αυτοί είναι αρχικά το φυσικό μας σώμα, το οποίο αποτελείται από μια πιο συμπυκνωμένη μορφή ύλης, που γίνεται εύκολα αντιληπτή δια μέσου των αισθήσεων, και από τον αιθέρα που είναι εκείνος που δίνει μορφή και συγκεκριμένο σχήμα στην ύλη. Στη συνέχεια, περνόντας σε λεπτότερα επίπεδα ύλης, γίνεται λόγος για το ενεργειακό σώμα του ανθρώπου. Ο φορέας αυτός είναι εκείνος που δίνει ζωή στην άψυχη ύλη και εδώ βρίσκεται η διαφορά μεταξύ ενός ζωντανού ανθρώπου και ενός, τέλεια, μουμιοποιημένου σώματος. Το ενεργειακό πεδίο του ανθρώπου είναι υπαρκτό, εστώ και αν δε μπορούμε να το δούμε με ΄΄γυμνό μάτι΄΄ και μάλιστα έχει αποτυπωθεί, κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του ΄70, μέσω της μηχανής Κίρλιαν. Έπειτα, μιλάμε για το αστρικό σώμα ή αστρικό φορέα του ανθρώπου. Το σώμα αυτό είναι που ευθύνεται για τις συναισθηματικές καταστάσεις που βρισκόμαστε ανά πάσα στιγμή. Το αστρικό σχηματίζει τη λεγόμενη αυρά του ανθρώπου, την οποία όποιος μπορεί να διακρίνει, αυτομάτως βρίσκεται σε θέση να καταλάβει την ψυχολογική κατάσταση του συνανθρώπου του ή ακόμα μπορεί και να διακρίνει ασθένειες που πρόκειται να εκδηλωθούν. Τέλος, υπάρχει ο νοητικός φορέας, ο οποίος αποτελεί την ειδοποιό διαφορά μεταξύ ανθρώπου και ζώων. Το νοητικό ή αλλιώς ο νούς των επιθυμιών του ατόμου είναι υπεύθυνο για τις λειτουργίες που εκτελούνται, οι οποίες έχουν ως σκοπό την οργάνωση ενός σχεδίου προκειμένου να εκπληρωθούν συγκεκριμένες ανάγκες του ανθρώπου.
Ως εδώ βρίσκεται αυτό που αποκαλούμε ΄΄υλικό κομμάτι του ανθρώπου΄΄. Από εκεί και έπειτα οι παραδόσεις της εσωτερικής φιλοσοφίας μιλούν για το πνεύμα ή το αθάνατο εγώ που διακρίνεται και αυτό από 3 φορείς, οι οποίοι όμως δεν εμπεριέχουν ούτε αποσκοπούν στην εκπλήρωση οποιονδήποτε εγωιστικών επιθυμιών, αλλά αντίθετα φέρουν το Θείο σπινθήρα που ελοχεύει σε λανθάνουσα κατάσταση μέσα σε κάθε άνθρωπο. Αυτός είναι ο πραγματικός Εαυτός και ο εσωτερικός δάσκαλος, του οποίου τις οδηγίες πρέπει να ακολουθήσουμε. Οι εσωτερικές φωνές που ακούγονται μέσα μας, οι οποίες πολλές φορές ζητούν διαφορετικά και αντιφατικά πράγματα-φέρνοντας μας σε αδιέξοδα, δεν είναι τίποτα άλλο παρά οι άναρθρες κραυγές των εκδηλωμένων φορέων μας που αν δεν εκπαιδευτούν κατάλληλα, θα ζητούν συνεχώς, καταπνίγοντας οτιδήποτε προέρχεται από τον πραγματικό μας εαυτό.
Να προσθέσω σε όσα ειπώθηκαν, ότι υπάρχει μία θεωρεία, την οποία προς το παρόν μελετάω, δεν την ασπάζομαι. Αυτή λέει ότι:
Ο άνθρωπος, ως προσωπικότητα, εμπεριέχει πολλά και διαφορετικά εγώ, τα οποία λειτουργούν ως αυτόνομες προσωπικότητες.
Αυτά, λοιπόν, τα εγώ, όντας πολλές φορές αντιφατικά μεταξύ τους, έχουν εμπλακεί σε μία διαμάχη, για το ποιο θα επικρατήσει ή καλύτερα, για το ποιο θα ικανοποιηθεί περισσότερο.
Ένας τρόπος, κατά τη θωρεία αυτή, για να εξαφανιστούν τα εγώ είναι να τα παρατηρήσει κανείς άκριτα και ουσιαστικά να αποδεχθεί την ύπαρξή τους.
Για να είμαι ειλικρινής, δεν μου είναι εύκολο να κάνω κάτι τέτοιο, αλλά κάποιες φορές, που το δοκίμασα, αισθάνθηκα καλύτερα.
Τώρα, αν έφυγε τίποτα ή όχι... αυτό είναι άλλο θέμα. ![]()
Ζήσε τη στιγμή!

Μια καλησπερα σ'ολους τους συμμετεχοντες.Μακαρι να εχω το χρονο να συμμετασχω και εγω
στην συζητηση. Κοιταξτε πως περιγραφει το πλαισιο, την σχεση προσωπικοτητας(σωματα που συχνα αποκαλουμε εγω)-Ψυχης ο Χαρουτιν Τορκομ Σαραϊνταριαν:
" Μοιαζει με την διαδικασια συντονισμου μιας ορχηστρας με πολλα ειδη οργανων.
Ας υποθεσουμε οτι η ορχηστρα μας εχει εφτα μαντολινα, εφτα κιθαρες, εφτα βιολια και ενα πιανο.Τα μαντολινα δεν μπορουν να παιξουν καμια πραγματικη μελωδια αν δεν ειναι συντονισμενα το καθενα ξεχωριστα καθως και μεταξυ τους.Ας πουμε οτι τα μαντολινα αντιπροσωπευουν το φυσικο- αιθερικο σωμα με ολα του τα συστηματα.Τα μαντολινα αυτα δεν μπορουν να ανταποκριθουν με ακριβεια στο αγγιγμα του καλιτεχνη για να παραγουν ομορφη μουσικη αν δεν ειναι συντονισμενα το καθενα ξεχωριστα και ολα μαζι σαν ομαδα.Κατα παρομοιο τροπο το φυσικο σωμα δεν μπορει να χρησιμοποιηθει σαν ενα δημιουργικο οργανο εαν δεν εχει αρμονια, αν δεν ειναι συντονισμενο με τον εαυτο του και τα πολλα μερη του.Αυτο ισχυει επισης και για τις κιθαρες, που ας πουμε οτι συμβολιζουν το συναισθηματικο σωμα ή την συναισθηματικη φυση του ανθρωπου.Το ιδιο ισχυει και για τα βιολια, που ας υποθεσουμε οτι συμβολιζουν το νοητικο σωμα ή την νοητικη φυση του ανθρωπου.
Τωρα ας υποθεσουμε οτι αυτα τα τρια ειδη οργανων θελουν να παιξουν ολα μαζι.Τα μαντολινα ειναι συντονισμενα μεταξυ τους. Οι κιθαρες και τα βιολια ειναι επισης συντονισμενα ξεχωριστα και μεταξυ τους. Αλλα ας πουμε οτι ο τονος του πρωτου ειδους οργανων ειναι πιο πεσμενος απο τον τονο του δευτερου και οτι ο τονος του τριτου ειναι πιο οξυς.Μπορουν να παιξουν μουσικη μαζι; Φυσικα οχι.Μπορουν να δημιουργησουν φασαρια, αλλα οχι μουσικη. Τι μπορουμε να κανουμε τωρα;
Αυτα τα τρια ειδη οργανων πρεπει να μαζευτουν και να συντονισουν τις χορδες τους.Ετσι εαν το πρωτο παιζει την νοτα σολ, ολα τα αλλα θα ανταποκρινονται στην ιδια νοτα. Τωρα ειναι συντονισμενα. Τωρα μπορουν να παιξουν μουσικη. Αυτο σημαινει οτι το φυσικο σωμα, το συναισθηματικο σωμα και το νοητικο σωμα εχουν ευθυγραμμιστει και δρουν σαν μια μοναδα για να εκτελεσουν προχωρημενο εργο, γιατι τωρα υπαρχει στενοτερη επικοινωνια και στενοτερη ανταποκριτικοτητα αναμεσα σε αυτα τα τρια σωματα απ'οτι πριν απο τον συντονισμο. Αν καποια "νοτα" παιζεται σε ενα απο αυτα τα σωματα, περναει στα αλλα χωρις εμποδιο και τριβη, και σε καθε ερεθισμα και τα τρια ανταποκρινονται αρμονικα, αλλα σε διαφορετικη τονικοτητα.Οταν πετυχαινεται αυτο, τοτε λεμε οτι ο ανθρωπος ειναι ολοκληρωμενη προσωπικοτητα.
Τωρα ας υποθεσουμε οτι τα τρια αυτα οργανα θα παιξουν μαζι με ενα πιανο.Αυτες οι τρεις ομαδες οργανων μπορουν να αλλαξουν τον τονο τους, αλλα το πιανο οχι. Ετσι αυτες οι τρεις ομαδες οργανων αναγκαζονται να συντονιστουν με το πιανο.
Το πιανο δεν αλλαζει τον τονο του.Ειναι κουρντισμενο. Το πιανο συμβολιζει την Ψυχη, και τα οργανα θα παρουν το κλειδι τους απο το πιανο και θα συντονιστουν με την νοτα του. Τωρα ολα τα μαντολινα, οι κιθαρες και τα βιολια αρχιζουν μια διαδικασια συντονισμου. Αυτο απαιτει αρκετη ωρα, μεχρις οτου η ακριβης νοτα του πιανου αντηχει μεσα απο τις νοτες των τριων ομαδων οργανων. Οταν πετυχαινεται αυτο λεμε οτι ανθρωπος ειναι μια προσωπικοτητα εμποτισμενη απο την ψυχη. Η ψυχικη εμποτιση ειναι μια διαδικασια στην οποια ο ανθρωπος δημιουργει μια ανοιχτη γραμμη επικοινωνιας αναμεσα σε ολους του φορεις και την Ψυχη.Η νοτα της ψυχης βρισκει ανταποκριση στα τρια οργανα, δημιουργωντας μιαν ακτινοβολα ομορφια.
Οταν φτανει σ'αυτην την τελεια ευθυγραμμιση και επικοινωνια μεσα και αναμεσα στα σωματα, ο μαθητης ειναι ικανος να αποσυρεται στα ανωτερα πεδια του νου προκειμενου να αποροφησει το φως, την αγαπη και την δυναμη της Ψυχης και να τα μεταφερει κατω σε ολες τις ζωες των κατωτερων φορεων. Αυτη ειναι η στιγμη οπου το πιανο ειναι ο σολιστ και ολα τα υπολοιπα οργανα ειναι σιωπηλα. Ο ανθρωπος βρισκεται σε ψυχικη επαφη και η συμφωνια της Ψυχης ακτινοβολει στο διαστημα.Αυτο πετυχαινεται την στιγμη του βαθιου διαλογισμου.
Υστερα ερχεται η καθοδος και ολα τα οργανα των τριων σωματων ειναι ετοιμα να αρχισουν παλι το δικο τους μερος του εργου και να μεταφρασουν στο δικο τους επιπεδο την ιδεα,το οραμα, την ομορφια που εγινε φανερη και δοκιμαστηκε στο φως της Ψυχης."
Edited by - morent11 on 21/05/2004 14:16:24
quote:ακόμα ένα κατεβατό με μεγαλα-πολλα λόγια.*
quote:
Αχ βρε λαμπο κρυσταλλα η ανατροπη προσωποποιημενη εισαι..γι αυτο μου αρεσεις
ωραιος ο morent11 με την ορχηστρα του.
Υψηλη νοηση.
ΟΜ

συνηθιζω να παρομοιαζω την ζωη ενος ανθρωπου με μια λευκη κολλα χαρτιου καποιου σχολικου διαγωνισματος.Οπως τα παιδια στο σχολειο,καλειται ο καθενας μας να την γεμισει σε δεδομενο χρονο.Με το περας του χρονου αυτου την κολλα την δινουμε.Οτι γραψαμε,γραψαμε.Αλλος μουντζουρωνει,αλλος ζωγραφιζει και καποιοι την δινουν λευκη.Το σημαντικο ειναι οτι κανεις δεν μπορει να κρινει το 'γραπτο' του διπλανου του.Οπως στο σχολειο.Μπορει βεβαια να αντιγραψουμε,οποτε ας προσεχουμε απο που αντιγραφουμε...Ας προσπαθησουμε να γεμισουμε την σελιδα της ζωης μας με πραγματα συνετα,φωτεινα και ομορφα παρα να χανουμε τον χρονο μας προσπαθωντας να κρινουμε,δικην διδασκαλου εδρας, τα γραπτα συμμαθητων μας...
Παιχνιδια της προσωπικοτητας για τα οποια πρεπει να εχουμε κατανοηση...
αγαπητε Στεφανε,πραγματι ετσι μπορουμε να γνωρισουμε τον εαυτο μας: παρατηρωντας τον ακριτα.Ετσι ισως να φθασουμε καποια στιγμη να τον αποδεχθουμε, να τον αγαπησουμε διοτι δεν μπορουμε να αγαπησουμε κατι που δεν γνωριζουμε.Και για να προεκτεινω λιγο τον συλλογισμο σου, σε συνδυασμο με οσα αναφερε ο/η αγαπητος/η lioneagle, ειναι τεραστιο λαθος να πιστευουμε οτι με τον θανατο του εγω μας υπηρετουμε(αραγε ποιος ο υπηρετης) τον Αιωνιο Ενοικο...
quote:Αγαπητέ morent11.
αγαπητε Στεφανε,πραγματι ετσι μπορουμε να γνωρισουμε τον εαυτο μας: παρατηρωντας τον ακριτα.Ετσι ισως να φθασουμε καποια στιγμη να τον αποδεχθουμε, να τον αγαπησουμε διοτι δεν μπορουμε να αγαπησουμε κατι που δεν γνωριζουμε.
"Παρατηρώντας Άκριτα".
Πολύ σημαντική, αλλά και πολύ δύσκολη πράξη.
Θεωρώ ότι είναι ό,τι πιο δύσκολο έχω να κάνω στη ζωή μου. ![]()
![]()
quote:Τι εννοείς όταν λες "ειναι τεραστιο λαθος να πιστευουμε οτι με τον θανατο του εγω μας υπηρετουμε(αραγε ποιος ο υπηρετης) τον Αιωνιο Ενοικο...";
Και για να προεκτεινω λιγο τον συλλογισμο σου, σε συνδυασμο με οσα αναφερε ο/η αγαπητος/η lioneagle, ειναι τεραστιο λαθος να πιστευουμε οτι με τον θανατο του εγω μας υπηρετουμε(αραγε ποιος ο υπηρετης) τον Αιωνιο Ενοικο...
Ζήσε τη στιγμή!

Αν βρεις τη δυναμη να απαρνηθεις τον ψευτικο εαυτο σου και βγαλεις τη μασκα που σου κρυβει την αληθεια κανοντας μια<καταδυση>στα ενδοτερα του Ανωτερου Εαυτου σου θα σου αποκαλυφθει οτι στην ουσια δεν υπαχει <εγω>αλλα ΟΤΙ ΕΙΣΑΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΕΝΑ ΚΑΙ ΟΛΑ.
LOVE IS THE ONLY TRUTH
Αγαπητη φιλη x-files κατι περισοτερο ξερεις ![]()
Υ.Γ. Ευχαριστω πολυ για τις ευχες αλλα το κωστας ειναι ψευδωνυμο.
Να ναι καλα αυτος που μου ευχηθηκε παντως.

αγαπητε Στεφανε αυτο που εννοω διαφαινεται μεσα απο το μηνυμα τοσο του lioneagle οσο και της x-files.Μιας και ανεφερα την εκφραση 'Αιωνιος Ενοικος' ας προσπαθησω να πω ενα παραδειγμα πανω σε αυτην ακριβως την εκφραση:
Η ανθρωπινη τοποχρονικη προσωπικοτητα μοιαζει με ενα σπιτι που κατασκευαζεται.Ο ενας και μοναδικος Ενοικος, ο οποιος περιμενει την ολοκληρωση του σπιτιου για να κατοικησει σε αυτο, επιθεωρει συχνα την προοδο των εργασιων. Τα θεμελια,οι πλακες εχουν γινει απο Αυτον.Απομενει μονον η εσωτερικη διαμορφωση του οικηματος.Για τον λογο αυτο εχει δωσει ολα εκεινα τα απαραιτητα υλικα,τους εργατες και φυσικα και τον επικεφαλης αυτων.Οταν οι εργατες κανουν σωστα την δουλεια τους κατω απο τον αμεσο συντονισμο του επικεφαλη, τοτε οι εργασιες προχωρουν γρηγορα, καθαρα,τα παντα ειναι τακτοποιημενα ετοιμα να δεχθουν την επισκεψη του Ενοικου.Και πραγματι ο Ενοικος μπορει τοτε να επισκεφθει τον οικο τουτο, μεσα σε ολη του την λαμπροτητα, φορωντας τα πιο ακριβα του ενδυματα.
Αν ομως ο επικεφαλης των εργατων αναλωνει τον χρονο του χαζευοντας την κορη του γειτονα, οι εργατες ανεξελεγτα κατασπαταλουν τα υλικα που τους εχουν δοθει κατα το δικο τους δοκουν,αφου κανεις τους δεν δυναται να γνωριζει το ολο σχεδιο, μεθοκοπωντας απο τουτη την 'ελευθερια',μαλωνοντας ο ενας με τον αλλον,αφηνοντας τα εργαλεια οπου βρουν,γεμιζοντας τον χωρο σκουπιδια...Ο Ενοικος δεν μπορει να εισερθει σε τουτο τον Οικο γιατι και το πιο ταπεινο του ενδυμα ειναι αμολυντο...παρα μονον στελνει μηνυμα στον επικεφαλης.
Ο επικεφαλης των εργατων οταν μπορεσει να ακουσει τουτο το μηνυμα, δεν σκοτωνει τους εργατες, ουτε γκρεμιζει το σπιτι.Προσπαθει να επιβληθει,να οργανωσει,να χρησιμοποιησει τους εργατες και τα εναπομειναντα υλικα ωστε να διαμορφωσει εναν Οικο που θα υποδεχθει Αυτον τον Αιωνιο Ενοικο μεσα σε ολη του την μεγαλοπρεπεια.Ειναι δυσκολη η δουλεια του επικεφαλη καθως θα πρεπει να καταγραψει αντικειμενικα (να παρατηρει δλδ ακριτα) διχως ιχνος θυμου ή θλιψης την κατασταση του οικου,το δυναμικο που εχει στην διαθεση του και κατοπιν να σχεδιασει τοσο τις εργασιες οσο και τον τροπο που αυτες θα πρεπει να γινουν...και ετσι καποια στιγμη μεσα στον Οικο αυτον θα ακουστει η φωνη του Αιωνιου Ενοικου να λεει Εγω Ειμι.
quote:Αγαπητέ morent11, η απάντησή σου με ικανοποιεί πολύ.
Ειναι δυσκολη η δουλεια του επικεφαλη καθως θα πρεπει να καταγραψει αντικειμενικα (να παρατηρει δλδ ακριτα) διχως ιχνος θυμου ή θλιψης την κατασταση του οικου,το δυναμικο που εχει στην διαθεση του και κατοπιν να σχεδιασει τοσο τις εργασιες οσο και τον τροπο που αυτες θα πρεπει να γινουν...και ετσι καποια στιγμη μεσα στον Οικο αυτον θα ακουστει η φωνη του Αιωνιου Ενοικου να λεει Εγω Ειμι.
Ζήσε τη στιγμή!

quote:
Αν χρησημοποιεις τον ορο<εγω> συνηθως ταυτιζοντας το με την προσωπικοτητα τοτε κανεις ενα μεγαλο βημα πισω στη διαδρομη σου γιατι διαχωριζοντας τον εαυτο σου απο το ΟΛΟ δειχνει οτι δεν εχεις κατανοησει τη σημασια της ενοτητας των παντων και απομακρυνεσαι αυτοβουλως απο τον τελικο προορισμο σου την ενωση σου με τηνΠΗΓΗ ΤΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ.
Αν βρεις τη δυναμη να απαρνηθεις τον ψευτικο εαυτο σου και βγαλεις τη μασκα που σου κρυβει την αληθεια κανοντας μια<καταδυση>στα ενδοτερα του Ανωτερου Εαυτου σου θα σου αποκαλυφθει οτι στην ουσια δεν υπαχει <εγω>αλλα ΟΤΙ ΕΙΣΑΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΕΝΑ ΚΑΙ ΟΛΑ.
Καλησπέρα x-files
Αν σου είναι εύκολο, μπορείς να εξηγήσεις τι ακριβώς είναι αυτό που θέλεις να πείς, διότι δε σου κρύβω ότι ήρθα σε μια μικρή σύγχυση με τα όσα αναφέρεις.
Πάντως, προσπαθώντας να μαντέψω αυτό που εννοείς, θα ήθελα να ξανατονίσω ότι κοινό σημείο των μεγαλύτερων εσωτερικών παραδόσεων αποτελεί το γεγονός ότι υπάρχει μια συγκεκριμένη ιεαρχία στον τρόπο που διοικούνται οι φορείς του ανθρώπου (Είναι η ίδια διαδικασία, σε μεγέθυνση βέβαια,με την οποίο διοικείται το σύμπαν ολόκληρο). Η ανθρώπινη προσωπικότητα, δηλαδή το υλικό κομμάτι του ατόμου, αποτελεί απλώς το εργαλείο ή αν το θέλεις διαφορετικά το σπαθί του πολεμιστή που αγωνίζεται για το καλό και το δίκαιο. Εκείνου δηλαδή του όντος που προσπαθεί να σκίσει τα σκοτάδια(οποιοδήποτε αρνητικό στοιχείο) και να φέρει το αγνό φώς σε ολόκληρο τον κόσμο.
Βέβαια το σπαθί, για να είναι αποτελεσματικό πρέπει να είναι συμπαγές και τα κομμάτια του να έιναι άρρηκτα συνδεδεμένα μεταξύ τους, διαφορετικά με το πρώτο χτύπημα θα σπάσει.
Άρα x-files η εναρμόνιση της προσωπικότητας και η χρησιμοποίση της από τον αληθινό εαυτό, μάλλον αποτελεί σημείο εξέλιξης και προόδου, παρά οπισθοδρόμησης. Η γνώμη μου είναι ότι ο άνθρωπος δε μπορεί να επιλέξει πότε και αν θα γνωρίσει τον Ανώτερο Εαυτό του. Αυτό, όμως που μπορεί να κάνει είναι να προσπαθεί να βρίσκεται σε μια διαδικασία διαρκούς αυτοβελτίωσης, προκειμένου να διατηρείται συνεχώς έτοιμος και διατεθειμένος να αναγνωρίσει τον Ανώτερο Εαυτό ή αλλιώς τον εσωτερικό δάσκαλο που θα του παρουσιαστεί. Αυτός, ίσως να είναι ο μοναδικός τρόπος για να γνωρίσουμε την Αλήθεια και να βιώσουμε έννοιες, όπως την ενότητα στο κάθε τι που μας περιβάλλει(όπως αναφέρεις). Αυτός είναι ο μοναδικός τρόπος να καλέσουμε τον Ανώτερο Εαυτό.
Σας χαιρετώ.
Σε χαιρετώ Κώστα (αν και "λίγο" καθυστερημένα, χρόνια σου πολλά).
Απο μέρες τώρα παρακολουθώ τούτο το όμορφο θέμα που μας έφερες προς συζήτηση και φυσικά ενός καλού ΕΣΩ-ΨΑΞΙΜΑΤΟΣ!!!
Έτσι λοιπόν, είπα και ΕΓΩ να καταθέσω τις δικές ΜΟΥ απόψεις ή άποψη.
1.)Το ΕΓΩ είναι μέρος της φυσικής τάξης. Στην κλασική δε πιστήμη, είναι εκείνο που θα πρέπει πρώτα να τονιστεί και να ελεγχθεί για την γρήγορη ίαση του ατόμου.
2.)Ενώ στην επιστήμη της ψυχής, το ΕΓΩ είναι η αίσθηση, και το να συνειδητοποιεί κάποιος την ξεχωριστή ύπαρξή του από το Θείο, την Θεία Ουσία.
Ετούτο είναι το ΕΓΩ και το δικο ΜΟΥ για τον αναζητητή (εσωτεριστή). Είναι η ρίζα όλων των δεσμών με τους "μακρά κόσμους" ή μακρόκοσμο και είναι εκείνη η πηγή που ποτίζει με όλων των ειδων τα "δεινά" και αυξάνει την ΜΟΝΑΔΙΚΟΤΗΤΑ της ψυχής για να την κρατούν δέσμια στην ιδέα ότι είναι κάτι ξεχωριστό από την Θεία Ουσία.
Η συνειδητοποίση του ΕΓΩ, ή η ιδέα ότι είσαι κάτι ξεχωριστό από την Θεία Ουσία, γεννά το δικό ΜΟΥ, το ένστικτο κατοχής. Το ΕΜΕΙΣ -όπου λογικά θα έπρεπε- τείνει να κάνει το κάθε τι δικό ΜΑΣ.
Αυτό λοιπόν, προκαλει αγώνα και διαμάχη, ανταγωνισμό και καυγάδες. Υστερα η αγάπη, τα διάφορα συναισθήματα για τα πρόσωπα και τα αντικείμενα, που ονομάζουμε δικά ΜΑΣ, μας αλυσοδένει μαζί τους, συσκοτίζει την κρίση μας και μας μπλέκει σε διάφορους ιστούς, όπως της απληστίας, του μίσους, της ζήλειας, του θυμού και όλων άλλων που γεννά η "αμάθεια" του ΕΓΩ.
Ένας Μεγάλος Διδάσκαλος είχε πει για το ΕΓΩ: <<Παρουσιάστηκε αμέσως μετά τον αποχωρισμό της ψυχής από τον Ωκεανό της, την Θεια Ουσία, την αγνή πνευματική περιοχή του φωτός, της ευδαιμονίας>>. <<Αμέσως μόλις η ψυχή αποχώρησε από την Θεία Ουσία απόκτησε ξεχωριστή οντότητα
και τραγούδησε ΑΥΤΟ ΕΙΜΑΙ ΕΓΩ, ΑΥΤΟ ΕΙΜΑΙ ΕΓΩ, ΑΥΤΟ ΕΙΜΑΙ ΕΓΩ...>>
Σε χαιρετώ Κώστα.
Σας χαιρετώ με εκτίμηση.
Σε χαιρετώ Κώστα.
ΤΟ ΕΓΩ...;
ΕΝΑ ΕΓΩ ΓΕΜΑΤΟ ΑΠΟ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ -ΤΗΣ ΥΛΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑ- ...
Ω ΠΟΣΟ ΛΑΘΟΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΚΑΘΩΣ ΑΦΗΝΕΙ ΤΟ ΕΓΩ ΝΑ ΚΟΥΜΑΝΤΑΡΕΙ ΤΗΝ ΔΙΑΔΡΟΜΗ!
Σε χαιρετώ Κώστα.
Σας χαιρετώ με εκτίμηση.
Ευχαριστω επισης για τις ευχες σου