ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Forums Reloaded!!! - Τεχνικά θέματα των Forums, Προβλήματα-Λύσεις

- Forums Reloaded!!! - Τεχνικά θέματα των Forums, Προβλήματα-Λύσεις

Jejeje31 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 1/2
14/12/2004, 22:41:23
Πως σας φαίνεται; Νομίζω ότι έχει επιταχυνθεί αρκετά το forum!! Άντε και εις ανώτερα ΕSOTERICA!! Πάντως refresh της αρχικής σελίδας των forum σε 1,57'' είχα αρκετό καιρό να δω ειδικότερα αυτή την ώρα (22:30)!!!

Edited by - Jejeje on 14/12/2004 22:43:39

14/12/2004, 23:21:25
Το έγραψα και αλλού, το επαναλαμβάνω:

Συγχαρητήρια σε όσους κοπίασαν!

Καλή (& πλήρη) "αναγέννηση"!

.
.

3A

Virtus Junxit Mors Non Separabit (Whom virtue unites, death will not separate)

GothicΜέλος
15/12/2004, 01:53:06
ΘΕΡΜΑ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ! ! ! ! ! ! ! !

Το λιγότερο που μπορώ να πω.

Και εις άλλα με υγεία !

15/12/2004, 08:17:15
Φίλε Jejeje θα ήθελα στο σημείο αυτό να σε ευχαριστήσω θερμότατα για την βοήθειά και την έμπρακτη συμβολή σου σε αυτή την αναβάθμιση, οι οποίες υπήρξαν καταλυτικές!

Ευχαριστούμε επίσης τους συμμετέχοντες για τα καλά τους λόγια και για το ενδιαφέρον τους καθώς και όλα τα Μέλη των Forums που μας εμψύχωνουν τόσον καιρό τώρα σε αυτή τη δύσκολη ομολογουμένως(όμως άξια) προσπάθεια!

Λοιπόν: "FORUMS Reloaded !! (μέρος 1ο)"

(ή ίδια ανακοίνωση έχει αναρτηθεί και στα Forums Απόψεις, Προτάσεις κ.ά. και !! Νέα των Forums !!)

Αγαπητοί φίλοι και φίλες, οι τρέχουσες εργασίες Αναβάθμισης των Forums που περιλαμβάνουν κυρίως την μετατροπή της Βάσης Δεδομένων που τα υποστηρίζουν σε άλλον, πολύ ταχύτερο τύπο, αλλά και την προσθήκη κάποιων λειτουργιών έχουν ολοκληρωθεί!

Ελπίζουμε ότι σε αυτήν την πρώτη Φάση της ευρύτατης Αναδιάρθωσης των Forums(δομικά, λειτουργικά, αισθητικά, στους τρόπους αλληλεπίδρασης μέσα από τις Συζητήσεις μας αλλά και στο ανθρώπινο δυναμικό), θα παρατηρήσουμε όλοι μία αύξηση στην ταχύτητα λειτουργίας τους(ελπίζουμε σημαντική).

Εν συντομία, θα αναφερθώ στις, φανερές, αλλαγές που αφορούν τη λειτουργία των Forums και την αλληλεπίδραση με αυτά:

- Στην λειτουργία Αναζήτησης έχει προστεθεί ένα βοήθημα κατάδειξης των Λέξεων που εισάγουν οι χρήστες της. Δηλαδή, όταν ανοίγει κάποιος μία σελίδα από τα αποτελέσματα Αναζήτησης θα μπορεί να βλέπει πλέον με εύκολο τρόπο που εμφανίζεται η λέξη ή οι λέξεις τις οποίες αναζήτησε. Αυτές καταδεικνύονται σε κίτρινο φόντο.

- Η δυνατότητα Τροποποίησης και Διαγραφής (των καινούργιων) μηνυμάτων έχει επανέλθει, με τρόπο όμως χρονο-περιοριζόμενο. Αυτό σημαίνει ότι ένα καινούργιο μήνυμα μπορεί να τροποποιηθεί(διορθωτικά) από τον Συγγραφέα του μέσα σε 3 ώρες από την αρχική ώρα αποστολής του και να διαγραφεί(ΜΟΝΟΝ σε περίπτωση όπου κατα λάθος έχει απεσταλή δύο φορές το ίδιο μήνυμα) μέσα σε 15'. Πιστεύουμε πως οι χρόνοι αυτοί είναι αρκετοί για τις συνήθεις ανάγκες των Συζητήσεων. Εξακολουθούμε πάντως να συνιστούμε την χρήση της λειτουργίας Προεπισκόπησης, ανεπιφύλακτα! Σε περίπτωση βέβαια που η άποψη αυτή αποδειχθεί εσφαλμένη μπορούμε να κάνουμε περαιτέρω ρυθμίσεις.

- Κατά τη συγγραφή καινούργιου μηνύματος σε μία υπάρχουσα Συζήτηση δεν φαίνονται πλέον όλα τα προηγούμενα μηνύματά της. Στην σχετική Ανασκόπηση, αναγράφεται πρώτα το Αρχικό της μήνυμα και στη συνέχεια τα 7 πιο πρόσφατα(εάν υπάρχουν) με σειρά χρονολογική, από το Νεώτερο στο Παλαιότερο. Μάλιστα πλέον στα μηνύματα της Ανασκόπησης αναγράφεται και η ημερομηνία συγγραφής/αποστολής(πράγμα που δε συνέβαινε έως τώρα). Αυτό πιστεύουμε πως θα βελτιώσει ακόμη περισσότερο την ταχύτητα λειτουργίας καθώς δεν θα επιβαρύνεται η Βάση Δεδομένων με την καταγραφή όλων των μηνυμάτων, που ως γνωστόν πολλές φορές φτάνουν τις εκατοντάδες, κατά την Συγγραφή Νέων. Επίσης θα διευκολύνει και την ίδια την εποπτεία του Συγγραφέα όσον αφορά την απάντηση στα πλέον πρόσφατα μηνύματα.
Για τις περιπτώσεις που κάποιος/α θα ήθελε να βλέπει και κατά τη συγγραφή του Νέου μηνύματος παλαιότερα από τα 7 τελευταία, το Link για ολόκληρη τη Συζήτηση είναι ενεργό πάνω ακριβώς από το Πεδίο Συγγραφής Νέου Μηνύματος(ο Τίτλος δηλαδή της Συζήτησης) και αυτό μπορεί να ανοίξει σε καινούργιο παράθυρο πολύ εύκολα(δεξί κλικ και σχετική επιλογή του μενού στον MS IExplorer ή στο Firefox). θα προσπαθήσουμε, εάν είναι εφικτό, να αναγράφονται εκεί και οι διαφορετικές σελίδες της Συζήτησης (σε περίπτωση που είναι πάνω από μία) σε αριθμούς που λειτουργούν ως Links(όπως και κατά την κανονική ανάγνωση ενός Θέματος).

- Αρκετές μικρο-αλλαγές σε στοιχεία του περιβάλλοντος, κάποιες μεταγλωττίσεις που δεν είχαν γίνει κ.ο.κ.

- Αρκετές αλλαγές στον Κώδικα της εφαρμογής που δεν εκφράζονται σε παρατηρήσιμα στοιχεία στους χρήστες των Forums.

... και όπως αναφέρω και παραπάνω, έπεται συνέχεια! Αυτό δεν είναι παρά το πρώτο μέρος μίας πολύ μεγαλύτερης αναδιάρθωσης, σχεδόν σε όλα τα σημεία! Θα προσπαθούμε να σας κρατάμε ενήμερους σχετικά με τις εργασίες και τις αλλαγές που λαμβάνουν χώρα.

Ένα πρόβλημα που πιθανώς θα παρατηρηθεί είναι να μην λειτουργούν κάποιο Κωδικοί Εισόδου, στις περιπτώσεις όπου το Μέλος είχε τροποποιήσει τον κωδικό του με τέτοιον τρόπο που να περιλαμβάνει ελληνικούς(ή άλλους) χαρακτήρες. Οι περιπτώσεις αυτές είναι ελάχιστες οπωσδήποτε, όμως παρακαλούνται τα Μέλη που αντιμετωπίζουν τέτοιο πρόβλημα να στείλουν σχετικό μήνυμα στο e-mail: forums@esoterica.gr

Στην ίδια διεύθυνση επίσης παρακαλούμε να αποστέλονται μηνύματα που αφορούν οποιαδήποτε άλλα προβλήματα που παρατηρείτε ύστερα από την μετατροπή αυτή.

Περιμένουμε λοιπόν εναγωνίως τις εντυπώσεις σας και την επανατροφοδότησή σας την οποία και σαφώς χρειαζόμαστε! (Προβλήματα, τεχνικές παρατηρήσεις κ.λπ. σε αυτή τη Συζήτηση και απόψεις, ιδέες, προτάσεις κ.ο.κ. στη Συζήτηση του Forum Απόψεις, Προτάσεις κ.ά.)

-------------------------
"Ζήτησε από τη γη, τον
αέρα και από το νερό, τα
μυστικά που κρατούν για
σένα"

16/12/2004, 06:46:53
Φίλε μου Admin
Η μεγαλύτερη ικανοποίησή μου είναι να βλέπω τους ανθρώπους να χαμογελούν και να είναι ευτυχισμένοι. Όταν μπορώ να προσφέρω αισθάνομαι ότι ζω και παράλληλα ότι δίνω ζωή. Χαίρομαι που μέσα από την επιλογή μου αυτή μπόρεσα να τοποθετήσω ένα μικρό κομμάτι σε αυτό που ονομάζεις αναδιάρθρωση του ESOTERICA.

Να σε ευχαριστήσω και εγώ με τη σειρά μου σαν συν-ιδρυτή αυτού του τόπου αφού πραγματικά πιστεύω ότι αυτά που έχω λάβει είναι πολύ περισσότερα σε σχέση με αυτά που έχω έως τώρα προσφέρει.

Αλλά όπως λες και εσύ αυτό είναι μόνο η αρχή!!
Καλή συνέχεια

--Je^3--

thothΙδρυτικό Μέλος
16/12/2004, 09:28:07
Συγχαρητήρια σε όλους όσοι "ξενύχτησαν" για εβδομάδες για να γίνει αυτή η αλλαγή.

Ποιες άλλες αλλαγές έχετε κατά νου για το άμεσο χρονικό διάστημα;

Ω, Θεέ μου, συγνώμη. Ξέρεις... ήμουν τόσο απορροφημένος να σε σκέπτομαι, που δεν πρόσεξα ότι ήσουν πάντα, εδώ, μπροστά μου.
thothΙδρυτικό Μέλος
16/12/2004, 15:07:22
Και κάτι που μόλις παρατήρησα.

Στην σελίδα της λίστας μελών γράφει:

quote:

Υπάρχουν έως τώρα -1 Μέλη

-1 μέλη αποκλείεται να έχουμε. Τι δηλώνει άραγε το - ; Αρνητική στροφορμή;
Βαρεθήκαμε να έχουμε φυσιολογικά μέλη και είπαμε να πρωτοτυπήσουμε... κάνοντας μέλη από αντιύλη;

Ω, Θεέ μου, συγνώμη. Ξέρεις... ήμουν τόσο απορροφημένος να σε σκέπτομαι, που δεν πρόσεξα ότι ήσουν πάντα, εδώ, μπροστά μου.
CYBERMASTERΜέλος
16/12/2004, 15:23:07
ΜΕ ΜΕΓΑΛΗ ΜΟΥ ΛΥΠΗ ΠΑΡΑΠΤΗΡΩ ΟΤΙ ΤΟ ΦΟΡΟΥΜ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΤΟΥ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΕΧΑΣΕ ΠΛΕΟΝ ΤΗΝ ΑΞΙΑ ΤΟΥ.........
ΚΑΙ ΓΙΑ ΟΛΑ ΦΤΕΣ ΕΣΥ ΚΑΚΕ JEJEJE ΠΟΥ ΕΚΑΝΕΣ ΤΟ ΦΟΡΟΥΜ ΝΑ ΤΡΕΧΕΙ ΣΦΑΙΡΑ ΚΑΙ ΠΛΕΟΝ ΤΟ ΗΘΙΚΟ ΔΙΔΑΓΜΑ ΤΟΥ ΦΟΡΟΥΜ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΓΗ ΤΑΧΥΤΗΤΑ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΤΟ ΦΟΡΟΥΜ ΜΑΘAIΝΕ ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΥΠΟΜΟΝΗ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΠΟΛΥ ΣΠΟΥΔΑΙΑ ΑΡΕΤΗ ΠΟΥ ΟΦΕΛΟΥΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΧΑΘΗΚΕ ΑΥΤΗ Η ΑΡΕΤΗ ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΔΥΕΤΕΡΟΛΕΠΤΟ ΔΝ ΠΡΟΛΑΒΑΙΝΕΙΣ ΝΑ ΠΑΤΗΣΕΙΣ ΤΟ ΠΟΝΤΙΚΙ ΚΑΙ ΤΣΟΥΠ ΑΝΟΙΓΕΙ Η ΣΕΛΙΔΑ ΠΟΥ ΠΗΓΕ ΤΟ ΝΟΗΜΑ ΤΩΝ ΦΟΡΟΥΜ ΑΝΤΜΙΝ????
ΚΑΙ ΓΙΑ ΟΛΑ ΦΤΑΙΕΙ Ο JEJEJE ΚΑΙ ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ ΠΟΥ ΣΥΝΕΤΕΛΕΣΑΝ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΞΕΠΕΡΑΣΕ ΚΑΘΕ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ.......

ΥΓ:ΚΑΙ ΔΝ ΑΣΤΕΙΟΜΑΙ........ :)))))))))

------------------------

ΟΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΤΟΛΜΑ ΝΑ ΔΕΙ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΗΝ ΘΕΩΡΕΙ ΨΕΜΜΑ!!!

[img]http://www.dlarc.org/n3sig/fireinthesky2.JPG" width="480" height="360">

Edited by - CYBERMASTER on 16/12/2004 15:24:11

17/12/2004, 01:33:14
Αγαπητέ thoth
quote:

-1 μέλη αποκλείεται να έχουμε. Τι δηλώνει άραγε το - ; Αρνητική στροφορμή;
Βαρεθήκαμε να έχουμε φυσιολογικά μέλη και είπαμε να πρωτοτυπήσουμε... κάνοντας μέλη από αντιύλη;

Το παρατήρησα και εγώ χθες το βράδυ. Δεν νομίζω ότι θα είναι δύσκολο να διορθωθεί. Μάλλον κάποιο λάθος στο βρόχο ή στην εντολή υπολογισμού του πλήθους των μελών. Αχ τι "τραβάμε" με την ASP!!! Αλλά τελικά μπορεί να έχεις δίκιο!!! 8238 = -1

--Je^3--

--Je^3--

kynikosΜέλος
17/12/2004, 06:17:22
Γεια σου (je){3}

Τα συγχαρητήρια μου στο esoterica τα μεταβίβασα ήδη.

Αυτό το ποστ είναι ειδικά για εσένα. Το φαντάστηκα οτι μπορει να είχες βάλει εσύ το χεράκι σου.

Well done mate.

K

ΤΑΟΜέλος
18/12/2004, 15:46:40
Συγχαρητήρια -αν και καθυστερημένα-σε όλους!
Καλή επιτυχία σε ό,τι κι αν κάνετε!
KrisnnaΜέλος
18/12/2004, 18:45:21
Συγχαρητήρια JeJeJe!
Εγώ έχω έναν λόγο περισσότερο να σε Ευχαριστήσω
Τα Forums ειδικά τις Μεσημεριανές Ώρες που πρίν έκαναν ατελείωτες ώρες να ανοίξουν, κυριολεκτικά βράδιαζε μέχρι ν'ανοίξουν, τώρα ανοίγουν σχεδόν αμέσως!
Την Αλήθεια δέν μπορούμε να την κρύψουμε εμφανίζεται μόνη της!

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟ ΧΩΡΙΣ ΑΓΚΑΘΙΑ ΚΑΙ ΚΑΜΙΑ ΕΥΤΥΧΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΦΕΛΗ

21/12/2004, 16:34:09
Λοιπόν μάλλον έχουμε μία εκκρεμότητα σε σχέση με το άθροισμα των μελών στη σελίδα members.asp (βλέπε το σχόλιο του thoth). Από ότι φαίνεται το rs.RecordCount μετρά πάντα -1. Κατά την εκτέλεση των SQL εντολών ο cursor type, αν δεν οριστεί με άλλο τρόπο (δηλαδή by default), ορίζεται σαν forward only. Επιπλέον σαν default CursorLocation property ορίζεται η adUseServer. Το manual της SQL αναφέρει ότι η χρήση server-side cursors (όπως η adUseServer) δεν υποστηρίζει διάφορες λειτουργικότητες όπως την RecordCount property. Πιστεύω ότι θα πρέπει να χρησιμοποιηθεί σαν cursor location ο τύπος adOpenStatic (client side). Οπότε στην περίπτωση αυτή πρέπει να χρησιμοποιηθεί ο συνδυασμός adUseClient/adOpenStatic, δηλαδή ο συνδυασμός 3,1 των σταθερών της ADO στο rs.open.

Δεν μπορώ να θεωρήσω τον εαυτό μου γνώστη της SQL (μαθαίνω) και περισσότερο της ASP οπότε οποιαδήποτε άλλη βοήθεια είναι ευπρόσδεκτη. Θα προσπαθήσω να ασχοληθώ με το θέμα το συντομότερο δυνατόν αφού το τελευταίο χρονικό διάστημα διάφορες επαγγελματικές υποχρεώσεις έχουν περιορίσει τον ελεύθερό μου χρόνο στο ελάχιστο.

Πάντως μέχρι να λυθεί το πρόβλημα αγαπητέ Admin μπορείς να απενεργοποιήσεις τη σχετική γραμμή της σελίδας members.asp.

Φιλικά
--Je^3--

22/12/2004, 02:29:21
Εντάξει, φίλε Jejeje, το "πρόβλημα", όπως φαίνεται, θα λυθεί όπως και νά'χει! Οι πληροφορίες που βρήκες έως τώρα είναι οπωσδήποτε χρησιμότατες!!

Πάντως, προσωπικά μπορώ να πω μέχρι και ότι με θέλγει περιέργως η ύπαρξη Μελών από αντιύλη!! (Α, βρε thoth, πάλι ενεργοποίησες αυτή τη "διαστροφική" σου ικανότητα να κάνεις τα καλύτερα σχόλια... )

"Ζήτησε από τη γη, τον
αέρα και από το νερό, τα
μυστικά που κρατούν για
σένα"

22/12/2004, 07:59:30
Φίλε μου Admin έγραψες,
quote:

...με θέλγει περιέργως η ύπαρξη Μελών από αντιύλη!!

Αυτό που δεν μπορώ να καταλάβω είναι πως είναι δυνατό να συνυπάρχουν μέλη από αντιύλη με μέλη από ύλη, αφού -από ότι διάβασα- η αλληλεπίδρασή τους (σωματίδια με αντισωματίδια) έχει την αμοιβαία καταστροφή τους και την απελευθέρωση τεράστιων ποσοτήτων ηλεκτρομαγνητικής ενέργειας. Ή μήπως όλα τα μέλη είναι από αντιύλη και τότε σκέψου το μέγεθος της ενέργειας που θα απελευθερωθεί όταν τα 8500 μέλη του Esoterica από αντισωματίδια αλληλεπιδράσουν με τον υπόλοιπο κόσμο από ύλη!!!

Πραγματικά εντυπωσιακό το μέγεθος της ενέργειας (αντιγράφω):

quote:

Η αντίδραση 1 kg αντιύλης με 1 kg ύλης θα παρήγαγε 1.8×1017 J ενέργειας.
Aντίστοιχα η καύση 1 kg πετρελαίου παράγει 4.2×107 J ενώ η πυρηνική σύντηξη 1 kg υδρογόνου 2.6×1015 J.

Τελικά thoth ότι και να γράψεις αποτελεί από μόνο του ένα θέμα για έρευνα και εξέταση. Να' σαι καλά!!

Φιλικά
--Je^3--

--Je^3--

thothΙδρυτικό Μέλος
22/12/2004, 09:50:39
quote:
Αυτό που δεν μπορώ να καταλάβω είναι πως είναι δυνατό να συνυπάρχουν μέλη από αντιύλη με μέλη από ύλη, αφού -από ότι διάβασα- η αλληλεπίδρασή τους (σωματίδια με αντισωματίδια) έχει την αμοιβαία καταστροφή τους και την απελευθέρωση τεράστιων ποσοτήτων ηλεκτρομαγνητικής ενέργειας.

Μα για αυτό υπάρχει το "Τυράχλαδο"... Εκεί να δεις τεράστια απελευθέρωση ενέργειας μέσω συγκρούσεων. Φαίνεται ότι ο δείκτης πλέον δείχνει την συνισταμένη της αλληλεπίδρασης μελών και αντί-μελών.

22/12/2004, 12:32:32
Η αλληλεπίδραση σωματιδίων με αντι-σωματίδια έχει σαν αποτέλεσμα την αμοιβαία καταστροφή τους.
Η αλληλεπίδραση μελών με αντι-μέλη λες να έχει το ίδιο αποτέλεσμα; Εκτός από την απελευθέρωση ενέργειας!

--Je^3--

22/12/2004, 13:56:27
quote:
μελών και αντί-μελών

Συντονιστών κι αποσυντονιστών
Το θέμα είναι ποιος είναι τι;
Γιατι τα φαινόμενα πολλές φορες απατούν

Tον ψίθυρο των άστρων
έπιασε η γκλάβα μου...
Αρμονία και χάος
22/12/2004, 14:29:30
Δεν με πρόσεξες ε?

θα ήταν επειδή ήσουν απασχολημένος με τις φωτοτυπίες φαίνεται....

G.

WARNING !
I have an attitude and I know how to use it!

lamogioΜέλος
22/12/2004, 15:16:52
Είπα να μην ανοίξω θέμα για μια ερώτηση και τη σφηνάρω εδώ:

Ξέρει κανείς τί παίζει με το hotmail?
Εδώ και κάτι μέρες δε μπορώ να μπω.