- Ποια φαγητά σας αρέσουν? - "Μεταξύ τυρού και αχλαδιού"
quote:
Ειμαι 85 κιλα και περσυ ημουν 67
Αυτό είναι αδύνατον. Είναι φύσιν αδύνατον.. κοντά 20 κιλά σε ενα χρόνο.... τότε πρέπει να είσαι λιπόσαρκος...
Μάλιστα... καταλαβαίνω γιατί άνοιξες αυτό το τόπικ...
Φίλε μου σε καταλαβαίνω... μην βρίσκεις ομως διέξοδο στο φαγητό.. είναι λάθος...
Ο άνθρωπος είναι φτιαγμένος για να είναι τροφοσυλέκτης.
Κατά την διάρκεια της συλλογής της τροφής του κάνει ημιαερόβιες καθώς και αερόβιες κινήσεις. Πολλές φορές αναγκάζεται να κάνει και εναερόβιες κινήσεις. Αυτό κατά την διάρκεια ολης της ημέρας.
Σήμερα αυτό εχει χαθεί απο καθημερινό του πρόγραμμα.Οι κινήσεις του δεν φτάνουν ούτε στο κατώφλι της ημιαερόβιας δραστηριόιτητας ήτοι 68-85 το πολύ σφυγμούς.
Απο οτι καταλαβαίνεις λοιπόν η σαμπρέλλα στους ανδρες και οι περιφέρειες στις γυναίκες είναι αναπόφευκτες.
Τώρα αν κάποιον δεν τον ενδιαφέρει αυτό... μπορεί να τρώει οτι θέλει και οπως θέλει...
"..την ωρα της δυστυχιας μην απελπιζεσαι..σκεψου πως απο μαυρα συννεφα πεφτει κρυσταλινη βροχη.."
Να στο αναλύσω... Μία τυρόπιτα εχει 700 θερμίδες.
Για να κάψεις 700 θερμίδες θέλεις 2 ώρες αερόβιας γυμναστικής.
Τι προτιμάς μία τυρόπιτα ή 2 ώρες τρέξιμο ..??
Τώρα σε μία περίοδο δίαιτας θα χάσεις 3 κιλά μυικού ιστού και ίσως καθόλου λίπος ... εξαρταται τι τρώς και τι δραστηριότητες εχεις.
Τώρα οταν σταματήσεις την δαίτα θα πάρεις παλι τα 3 κιλά του μυικού ιστού αλλά και αλλά 2-4 με λίπος... Οπότε ... δεν κάνεις τίποτε..
Τώρα αν εχεις πάρει κιλά .. περιττά και θέλεις να τα χάσεις ... οχι μόνο εσύ αλλά και κάποιος αλλος... μπορώ να σας πω με απόλυτη ακρίβεια τι να κάνεις....
"..την ωρα της δυστυχιας μην απελπιζεσαι..σκεψου πως απο μαυρα συννεφα πεφτει κρυσταλινη βροχη.."
Δυστυχώς είναι η πιο αποδοτική ...
Δηλαδή μείωση των θερμίδων (σε υδατάνθρακες και λιπαρά) και αύξηση των καύσεων... (με αερόβιο τύπο) οπότε μείωση του λίπους -μυικού ιστού κατά 20-80%.
Οταν έχουμε να κάνουμε με 3-κιλά γίνεται... μετά ομως τα πράγματα σκουραίνουν.
Το μεγάλο πρόβλημα ομως είναι το βάρος που θα χάσουμε θα εχει αυτή την αναλογία 20-80 γιατί συνήθως πετυχαίνει κανείς το ανάποδο.
Τώρα για να διατηρήσει κάποιος το βάρος του σε τέλειες αναλογίες είναι ολόκληρη επιστήμη. Είναι δύσκολο..
Οχι ακατόρθωτο ομως. Τώρα αν θέλεται να το σχολιάσουμε ευχαρίστως.
Αλλά θα πώ πολλά .... θα σας κουράσω... δεν ξέρω αν είναι συνετό να ανοιξω τέτοιο θέμα.
Ενα θα σας πώ μόνο. Μετά τα 40 χάνουμε 200 γραμμ. μυικού ιστού ετησίως και τα παίρνουμε στις λιποαποθηκες μας σαν λίπος.
Εκεί ο αγώνας που δίνει ο καθένας είναι δύσκολος και αν σε πάρει απο κάτω .... τελείωσες.
Τα μεγάλα μυστικά για να διώξετε το λίπος είναι.....
1. Κομμένα , ζάχαρη, πίτσες, σουβλάκια με πίττα, σφολιάτες, τυρόπιτες, μπουγάτσες , τυριά ολων των ειδών, κρέμες γάλακτος, σαντιγύ, γλυκά.Ολα αυτά κομμένα τελείως.
2. Διατήρηση των θερμίδων σας εκεί που ορίζει το σωματικό σας βάρος.
Απο 1.800 εως 2400 αναλόγως τον τύπο.
Αυξηση των πρωτεινικών θερμίδων σε 1 γρ ανα κιλό σωματικού βάρους.
Λίγους υδατάνθρακες πολύ λίγο λιπαρά 10%.
3. Πολλά γεύματα . Ανα 3ωρο αν είναι δυνατόν. Με υδατανθρακούχα σκευάσματα τα πρωινά και περισσότερο πρωτεινούχα το απόγευμα.
Τα συχνά γεύματα αυξάνουν τον μεταβολισμό εως 80%.
4. Καύση λίπους. Μετρήσατε το σφυγμό σας. Θα είναι αναμεσα στο 68 εως 75. Κάντε γρήγορο περπάτημα εως οι σφυγμοί σας να φτάσουν απο 120-εως 130 για τους 20άρηδες και 115 εως 120 για τους 40ρηδες. Αυτό ονομάζεται ημιαερόβια γυμναστική και συμβάλλει στην καύση αποκλειστικώς του λίπους.
Τώρα εδώ θέλει συζήτηση για το πόσο πρέπει κάποιος να αυξήσει τους σφυγμούς και να μπεί στην αεροβική οπου θα κάψει μαζί με το λίπος και υδατάνθρακες. Υπάρχουν πολλά προγράμματα...
5. Κόψτε το αλάτι.. ΤΕΛΕΙΩΣ...θα το παίρνεται μόνο απο το νερό ... και φυσικώς μόνο... απο αυτά που τρώτε...
Ο πουρές απο ρεβύθια, φασόλια, φακές, έχουν λιποδιαλυτικές ιδιότητες μιας και βοηθούν το λίπος να μεταβεί στα μιτοχόνδια ως καυσιμος ύλη.
Οι λεκινθίνες , καρνιτίνες σε σκευάσματα βοηθούν πάρα πολύ.
Βρείτε κάποιον τρόπο να εξασφαλίσετε τις πρωτείνες σας σε μεγάλο βαθμό.
Γάλα, γιαούρτι, αυγά (μόνο το ασπράδι) , οσπρια, φιλέτα απο πέρκα, μπακαλιάρο, συναγρίδα, κοτόπουλο, και λιγότερο κρέας.
Σημείωση.
Οσο πιο ανεπτυγμένο μυικό ιστό έχει κανείς τόσο αυξάνεται ο μεταβολισμός, οσο πιο λιπόσαρκος είναι κανείς τόσο μειώνεται.
Οπότε κύριως στόχος είναι να αυξήσετε το μυικό σας ιστό και οχι να τον χάσετε. Η εναερόβια άσκηση με βάρη είναι πολύ καλή ειδικά η διαλλειματική άσκηση με βάρη bodybuilding.
Edited by - allzzaro on 14/04/2004 17:50:48
Και μπαινοντας να δω τι ακριβως ειναι αυτο το τοπικ..νομισα οτι μπηκα σε σελιδα της Βεφας η του Μαμαλακη..!
Δινω και εγω μια σελιδα λοιπον ακολουθωντας το παραδειγμα του ανθρωπου των 2 αιωνων.
υ.γ.ωχ! αντε να την κρατησει κανεις την Βαλντα τωρα που ειδε οτι εχει περιθωρια στο να τρωει...!
Την βλεπω να μην μπαινει για κανα μηνα..-απουσια λογω διατροφης.. ![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Περίμενε τουλάχιστον να βγω από το δίκτυο γλυκιά μου!!!
Eεε.. εγώ φταίω που θέλω να γεύομαι τις μικρές απολαύσεις της ζωής;;;
χμ..το πολύ πολύ να.. σκάσω! K να ησυχάσεις....

Va(l)nta
>against anorexia nervosa
Edited by - Valnta on 14/04/2004 18:43:43
quote:
Πάλι με θάβει η νονά
Περίμενε τουλάχιστον να βγω από το δίκτυο γλυκιά μου!!!
Eεε.. εγώ φταίω που θέλω να γεύομαι τις μικρές απολαύσεις της ζωής;;;
χμ..το πολύ πολύ να.. σκάσω! K να ησυχάσεις....
Va(l)nta
>against anorexia nervosa
Χμ,μα το ξωτικο -η νονα σου -εγω δλδ-σε αγαπαει καλε..γιατι να σε θαβω το κακομοιρο?
Και εγω λεω οτι λεω για το τι τρως..για σενα (+για τους υπολοιπους μαζι...),για να παραμεινεις οπως εισαι καλη μου!
Εχω μια μικρη-τοση δα- εικονα του τι τρως...και προσπαθω να σε κανω να μην σου ανοιξει την ορεξη το παρον τοπικ..
![]()
![]()
...αλλά τελικά θα σας γράψω δυο συνταγούλες... μια σαλάτα και ένα γλυκό...
Είναι εύκολες, και δεν θα έχετε ενοχές... μετά!![]()
![]()
![]()
![]()
Μανιτάρια με λευκό κρασί και κρεμμύδια.
Υλικά:
2 κουταλιές της σούπας μαργαρίνη λάιτ ή λάδι
1/2 φλιτζάνι ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμυδάκι
6 περίπου φλιτζάνια φρέσκα μανιτάρια κομμένα στα 4
1/2 φλιτζάνι ξηρό λευκό κρασί
1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό
Πιπέρι
Εφαρμογή:
Σε ένα βαθύ αντικολλητικό τηγάνι, λιώστε τη μαργαρίνη σε μέτρια πρός δυνατή φωτιά και σοτάρετε τα κρεμμυδάκια για 2-3 λεπτά ανακατεύοντας συνεχώς. Προσθέστε τα μανιτάρια και το κρασί, χαμηλώστε λίγο την φωτιά και σκεπασμένα, αφήστε τα να ψηθούν για 7 εώς 9 λεπτά.
Βγάλτε το καπάκι, δυναμώστε πολύ την θερμοκρασία και ψήστε για 5-6 λεπτά ή μέχρι να εξατμιστούν οι χυμοί των υλικών. Πρίν σερβίρετε, ανακατέψτε με το μαϊντανό και προσθέστε όσο πιπέρι θέλετε.... και μιάμμμμμμμ.....![]()
![]()
![]()
Αχλάδια με σοκολάτα.
Υλικά:
6 αχλάδια μέτρια
50 γραμμάρια ζάχαρη κοινή ή μαύρη
500 γραμμάρια νερό
100 γραμμάρια σοκολάτα κουβερτούρα
20 γραμμάρια βούτυρο
200 γραμμάρια γλυκό λευκό κρασί
1 κλωναράκι κανέλα
Εκτέλεση:
Καθαρίζουμε τα αχλάδια χωρίς να κόψουμε τα κοτσάνια τους.
Τα βάζουμε όρθια μέσα σε μια κατσαρόλα και προσθέτουμε το νερό, το κρασί, την κανέλα και την ζάχαρη.
Τα βράζουμε για 20-30 λεπτά περίπου.
Τα βγάζουμε προσεκτικά από το σιρόπι σε μια πιατέλα.
Λιώνουμε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί.
Προσθέτουμε στη σοκολάτα 100 γραμμάρια από το σιρόπι που έχει μείνει.
Ανακατεύουμε καλά και ρίχνουμε το βούτυρο.
Περιλούζουμε τα αχλάδια με τη σος (σοκολάτα) από την μεριά που είναι το κοτσάνι τους και σερβίρουμε όσο είναι ζεστά... οπτική και γευστική κόλαση...![]()
![]()
![]()
![]()
Το κουνούπι σε χρέη σέφ....
Αν το έσβησες ένα φιλί.
Αν το αποθηκεύσεις ένα ραντεβού
Από την ώρα που άνοιξε σκέφτομαι συνέχεια το φαγητό...
*πολλά πολλά πολλά φιλιά στη νονά από το "κακιωμένο" βαφτιστήρι![]()