- Bότανα - Διατροφή - Υγεία - fitness physical Νο1 - .-= Η ΘΕΡΑΠΕΙΑ =-.
ΦΙΛΕ ALLZZARO ΕΠΕΣΑ ΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΖΗΤΟΥΣΑ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΚΑΛΑ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙΣ ΑΝΟΙΞΕΙ.
ΑΣΧΟΛΟΥΜΕ ΜΕ ΠΟΛΕΜΙΚΕΣ ΤΕΧΝΕΣ ΚΑΙ Η ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ ΕΙΝΑΙ ΑΕΡΟΒΙΚΗ ΚΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΕΝΤΟΝΗ..
ΤΙ ΘΑ ΜΕ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΕΣ ΓΙΑ ΠΡΙΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ ΝΑ ΠΡΟΣΕΧΩ ΟΣΟ ΑΦΟΡΑ ΤΗΝ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΜΟΥ? ΕΠΙΣΗΣ ΤΙ ΘΑ ΜΟΥ ΕΔΙΝΕ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΑΝΤΟΧΗ ΚΑΙ ΕΝΕΡΓΕΙΑ?
ΑΠΟ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΣ ΚΑΠΟΙΟΝ ΠΑΥΕΙΣ ΝΑ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ...
quote:
Έχεις να προτείνεις κάτι για την πιτυρίδα;
Για ήπιας μορφής πυτιρίδα πάρε το ultrex και θα δείς :)
Για πιο έντονες καταστάσεις ένα καλό σαμπουάν Αλόης θα κάνει θαύματα (αλλά μήν την πιείτε, λουστείτε)...
Η Αλόη κάνει καλό και στους κάλους...στα πόδια εννοείται, αλλά και στους καλόγερους... του σώματος εννοείται. Γενικά είναι δια πάσαν νόσον, σχεδόν...
Συγγνώμη Allzzaro που πήρα το θάρρος και απάντησα, ασφαλώς περιμένω με ενδιαφέρον να δώ τί άλλο γνωρίζεις για την...πυτιρίδα... :))))
Σας διαβάζω τακτικά και πολλά μου μαθαίνετε.
Θάθελα αν είναι εύκολο ν αμου δώχτε απάντηση στον εξης προβληματισμό μου.
Ο γιος μου δέκα χρονων λατρευει το γιαουρτι,το προβειο παραδοσιακό γιαουρτι.Θελει δε ν ατο ανακατευει με ολα τα φαγητα ακόμη και τα κοκκινιστα.Τι συμαβαινει τοτε....(μακαρόνια με κοκκινιστό)χάνονται οι διατροφικές αξιες απο το γιαουρτι?Η τι αλλο εν πασει περιπτωσει μπορει ν ασυμβει και να προσεχω....
Δεδομενου ότι δεν του αρεσει καθολου το γαλα,ριχνω μεγαλη βαρυτητα στο γιαουρτι.
Ευχαριστω σας!
Καλλλιοπη
"σε κάθε σχέση υπάρχει ένας κόκκος αιωνιότητας"
αλώα
quote:
Έχεις να προτείνεις κάτι για την πιτυρίδα;
Για σένα .. τα πάντα.. ![]()
Λοιπόν....
Θα πρέπει να επισκεφθείς έναν δερματολόγο…
Εγώ θα σου πώ όμως τι πρέπει να κάνεις εμπειρικά..
Θα πρέπει να παρατηρήσεις προσεκτικά τι είδους πιτυρίδα εχεις.
Αν δηλαδή η «απολέπιση του δέρματος του τριχωτού της κεφαλής» όπως αποκαλείται η πάθηση δημιουργεί …μικρά λευκά και ξηρά κομματάκια δέρματος … ή να παρατηρήσεις μεγαλύτερα κομμάτια δέρματος πιο χονδρά από τα συνηθισμένα τα οποία εχουν λιπαρή μορφή .. ή αν μαζί με το δεύτερο πρόβλημα παρουσιάζεται φαγούρα ή εκκρίσεις λιπαρών ουσιών.. και κοκκίνισμα του δέρματος της κεφαλής και τέλος αν το πρόβλημα εντοπίζεται σε ορισμένα μέρη του τριχωτού της κεφαλής…
Αν διαπιστώσεις ότι πρόκειται γι το τελευταίο ..το κοκκίνισμα του δέρματος και φαγούρα, τότε δεν πρόκειται περί της αυτής πάθησης δηλαδή της ``απολέπισης του δέρματος του τριχωτού της κεφαλής`` κοινώς πιτυρίδα.. αλλά για κάποια μυκητίαση ή κάποια δερματική πάθηση..
Στη δική σου περίπτωση μάλλον θα πρέπει να πρόκειται για μία απλή ξηροδερμία οπου είναι ενα προχωρημένο στάδιο της (πιτυρίδας).. μάλλον λοιπόν βρίσκεσαι στα πρώτα στάδια της ξηροδερμίας.
Η σμηγματορροϊκή δερματίτιδα κατατάσσεται και αυτή στην πρώτη κατηγορία που περιγράφω..οπου έχουμε τη λεγόμενη (πιτυρίδα) δηλαδή μικρά κομματάκια άσπρου ξηρού δέρματος συνήθως στο τριχωτό της κεφαλής… εάν δεν το προσέξεις.. θα επεκταθεί και θα εχεις μεταλύτερα κομμάτια ξηρού δέρματος και .. η οποία αφήνει κατάλοιπα ακόμα και στα ρούχα…
Το στρές και η διατροφή κυρίως ευθύνονται για το εως εδώ πρόβλημα.
Tώρα υπάρχει περίπτωση αν κάποιος δεν προσέξει το πρόβλημα να πάρει μεγαλύτερες διαστάσεις σε περίπτωση σμηγματορροϊκής δερματίτιδας αλλά και προχωρημένης ξηροδερμίας και να δημιουργηθεί κάποια φλεγμονή εξαιτίας τυχόν λιπαρών οξέων του δέρματος με αποτέλεσμα πολύ πιο έντονη απολέπιση.
H λύση στο πρόβλημα σου είναι Δενδρολίβανο, Rosmarinus officinalis λ μπορείς να βράσεις δενδρολίβανο.. και μετά το λούσιμο να ξεπλύνεις με το έγχυμα το τριχωτό της κεφαλής…
Μία δεύτερη λύση είναι τα φαρμακευτικά σαμπουάν.. τα οποία κυκλφορούν σε δύο είδη …σε αυτά που περιέχουν αντιεκζεματικές και σε αυτά που περιέχουν αντιμυκητιασικές ουσίες ανάλογα λοιπόν με αυτά που σου περιέγραψα σε συνδυασμό με την παρατήρηση που θα κάνεις.. θα επιλέξεις και το κατάλληλο σαμπουάν..
Εγώ να σε συμβουλέψω να προσπαθήσεις να περιορίσεις το στρές.. τους καφέδες.. το τσιγάρο.. και την κακή διατροφή…
Εαν δεν φροντίσεις να αποβάλλεις αυτές τις κακές συνήθειες.. oπως και ορισμένες αλλες κακιές συνήθειες....
αμέσως μετά τη διακοπή των σαμπουάν.. το πρόβλημα σου θα επεκταθεί.. και θα εχεις ακόμα πιο δυσάρεστες συνέπειες.
Edited by - allzzaro on 12/01/2006 19:21:12
quote:
Συγγνώμη Allzzaro που πήρα το θάρρος και απάντησα, ασφαλώς περιμένω με ενδιαφέρον να δώ τί άλλο γνωρίζεις για την...πυτιρίδα... :))))
Κάθε αλλο Πέγκυ.. οτιδήποτε προσφέρει κάποιος είναι ευπρόσκεκτο...
Θα έλεγα να χρησιμοποιήσει ενα καλύτερο σαμπουάν απο το ultrex ανάλογα βέβαια με την πάθηση που έχει..
Εάν ανακαλύψει τι ακριβώς έχει .. θα πάρει και το κατάλληλο σαμπουάν... Αλόη καλύτερα ή σκευάσματα με αλόη να μην χρησιμοποιήσει.. σε περίπτωση απολέπισης..
quote:
ΦΙΛΕ ALLZZARO ΕΠΕΣΑ ΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΖΗΤΟΥΣΑ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΚΑΛΑ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙΣ ΑΝΟΙΞΕΙ.
ΑΣΧΟΛΟΥΜΕ ΜΕ ΠΟΛΕΜΙΚΕΣ ΤΕΧΝΕΣ ΚΑΙ Η ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ ΕΙΝΑΙ ΑΕΡΟΒΙΚΗ ΚΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΕΝΤΟΝΗ..
Ναί γνωρίζω πολύ καλά τις ανάγκες που εχει ενας αθλητής πολεμικών τεχνών..
και ειδικά οταν πρόκειται για μαυροζωνάδες.. και ακόμα περισσότερο οταν είναι σε περίοδο αγώνων...
To αυτό και για αθλητές αλλων συναφών αθλημάτων πχ.. πυγμαχίας..
οπου τα προπονητικά τους προγράμματα είναι απάνθρωπα.. στην κυριολεξία...
Καλέ μου φίλε.. το 1975 προπονιόμουν μαζί με τον μικρότερο μαυροζωνά της εποχής εκείνης...
Σήμερα ο μαυροζωνάς αυτός εχει τόσα ντάν.. που δεν χωρούν στη ζώνη του.. και σου συστήνει.. να τρώς τα πάντα... με μέτρο... εκτός απο άχρηστες τροφές.. και να πίνεις τα πάντα με μέτρο...
Εγώ εχω να σου προτείνω για να εχεις πολύ μεγάλη αντοχή.. να τρώς ενα πολυ καλό πρωινό...
Να ξεκινάς πρωί πρωί.. με γάλα και ενα συμπλήρωμα με εκχυλισμα βύνης κακάο κλπ.. θα το βρείς στα σούπερ με το όνομα ΧΕΜΟ... ταχίνι, μέλι, κριτσίνια ολικής άλεσης..μια καλή μαρμελάδα απο σύκα.. ή χουρμάδες, ή δαμάσκηνα..
Μετά απο 2 - 3 ώρες.. γιαούρτι με φρούτα.. τουλάχιστον 2 με 3 φρούτα.. κατά προτίμηση αχλάδια, μήλα, μπανάνες..
Το μεσημεριανό σου θα πρέπει να συνοδεύουν οπωσδήποτε μεγάλες ποσότητες απο μαρούλι, λάχανο, καρότο, πράσινες κόκκινες κίτρινες πιπεριές.. οχι καυτερές αλλά κέρατα.. φινόκιο μεγάλες ποσότητες άνιθου.. μεγάλες ποσότητες μαιντανού... κάπαρι.. ντομάτα .. ρόκα..
και αρκετές φορές .. μεγάλες ποσότητες απο μπρόκολα.. στον ατμό...
Τα όσπρια γενικώς θα πρέπει να τα καταναλώνεις τουλάχιστον 4 φορές εβδομαδιαίως...
Κατά τα αλλα μπορείς να τρώς οτι αλλο θελήσεις.. εκτός απο άχρηστες τροφές προσέχοντας το βάρος σου.. και μειώνοντας τα αποθέματα του λίπους σου.. στο 3-5%.
Να σου στείλω σύντομα μία σύνθεση δύναμης... δηλαδή αφεψήματα βοτάνων.. πλούσια σε ιχνοστοιχεία.. μέταλλα, βιταμίνες αλλά και πολυφαινόλες.. και οχι μόνο....για εναν αποκτήσεις πραγματικά εναν ατσάλινο οργανισμό..
Εναν οργανισμό που αρμόζει σε εναν αθλητή πολεμικών τεχνών..![]()
Edited by - allzzaro on 12/01/2006 18:32:50
quote:
E OXI KAI YΠΕΡΑΘΛΗΤΗΣ! ΧΕ ΧΕ ΚΡΑΤΩΝΤΑΣ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΕΣ ΩΡΕΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ, ΠΡΙΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ, ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΚΑΛΟΥΣ ΣΥΝΔΙΑΣΜΟΥΣ ΓΙΑ ΠΡΙΝ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΚΑΛΟ ΓΕΥΜΑ ΠΛΟΥΣΙΟ ΣΕ ΥΔΑΤΑΝΘΡΑΚΕΣ (ΣΥΝΘΕΤΟΥΣ ΟΜΩΣ), ΕΝΩ ΜΕΤΑ ΠΡΩΤΕΙΝΕΣ. ΠΕΡΙΜΕΝΟΝΤΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ALLZZARO
Θα σου στείλω στο email σου εναν οδηγό.. ειδικά φτιαγμένο για εναν υπεραθλητή.. περιλαμβάνει μέσα τα πάντα.. απο το Α εως το Ω .. σε οτι αφορά την διατροφή.. απο πρωτείνες υδατάνθρακες.. καύση λίπους αερόβια, εναερόβια.. τεχνικές αύξησης βάρους.. τεχνικές καύσης λίπους.. τεχνικές φυσικής διατροφής.. τα πάντα...
Θα στο κάνω δώρο
είναι πάρα πολλές σελίδες!!!
quote:
Ο γιος μου δέκα χρονων λατρευει το γιαουρτι,το προβειο παραδοσιακό γιαουρτι.Θελει δε ν ατο ανακατευει με ολα τα φαγητα ακόμη και τα κοκκινιστα.Τι συμαβαινει τοτε....(μακαρόνια με κοκκινιστό)χάνονται οι διατροφικές αξιες απο το γιαουρτι?Η τι αλλο εν πασει περιπτωσει μπορει ν ασυμβει και να προσεχω....
Γειά σου Καλλιόπη..
Εγώ προσωπικά καταναλώνω τουλαχιστον 3 κιλά εβδομαδιαίως... και δεν φτάνει...
Το γιαούρτι είναι ενα θαύμα της φύσης...
Στις αρχές του τόπικ.. σας περιγράφω πως μπορείτε να φτιάξετε γιαούρτι... είναι πανεύκολο.. ![]()
Το γιαούρτι μπορεί να εχεις πολλές μορφές συμπύκνωσης και γεύσης...
Το χαρακτηριστικό του είναι οτι εχει μεγάλες ποσότητες πρωτείνης.. λόγω συμπύκνωσης του γάλακτος.. αλλά και πολλά ένζυμα.. είναι μια τέλεια τροφή.. κάνει πολύ καλό παντού.. και ειδικά στην πέψη και τρώγεται μετα μανίας.. σε ολα τα φαγητά.. οπου θέλεις...
Συνοδεύειτα πάντα απο ... φασόλια γίγαντες.. εως και στο παστίτσιο.. ή το μουσακά.. στα ντολμαδάκια στο κρέας στο κοτόπουλο..στις σαλάτες.. στα σουτζουκάκια.. στους κεφτέδες.. στα γεμιστά.. παντού...
Ασε το παιδί να το καταναλώνει.. οπως του αρέσει..
Μάθε να φτιάχνεις.. και μην αγοράζεις..