ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- H κυκλική Ιστορία - .-= Η ΓΝΩΣΗ =-.

- H κυκλική Ιστορία - .-= Η ΓΝΩΣΗ =-.

azael30 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/2
11/01/2011, 12:34:02
Αζαελ

Κάνετε λάθος αλλά δεν σας αφήνει ο εγωισμός σας να το δείτε. εγώ τον πέταξα. είμαι ένα τίποτα.

..............

Πως είσαι Ένα τίποτα?
Δεν είσαι η πίστη σου στο τρισμεγιστο?
Δεν είσαι η πίστη σου στο Χριστό?

Απλά μεταφορά του εγωισμού σου έκανες, εγώ δεν είμαι τίποτα, αλλά ο Χριστός μου είναι!

Και αλλημονο σε όποιον τον πειράξει. Μαυρι φίδι που τον έφαγε!

Αζαελ, περάσαμε στα νοιατα μας....

Μα ακόμα δεν μου απαντησες, γιατί φοβάσαι στο σκοτάδι.

makforΜέλος
11/01/2011, 12:47:31
quote:

Κάνετε λάθος αλλά δεν σας αφήνει ο εγωισμός σας να το δείτε. εγώ τον πέταξα. είμαι ένα τίποτα.

δηλαδη εισαι το ΕΓΩ του ΤΙΠΟΤΑ ? ή το ΤΙΠΟΤΑ του ΕΓΩ ?

εσυ μπορει να τον πεταξες αλλα γιατι τον πεταξες εδω μεσα στο εσωτερικα δεν καταλαβα ακομη .... δε σου ειπαν να μη πετας τον εγωισμο σου οπου βρεις ???

[ΠΕΡΙ ΠΙΣΤΗΣ - Όποιος πραγματικά έχει γνώση για κάποιο θέμα λέει «κατάλαβα». Όποιος δεν έχει γνώση λέει «πιστεύω».]

azaelΜέλος
11/01/2011, 13:20:44
λοιπόν δεν νομίζω ότι έχει νόημα περισσότερο να συνεχιστεί αυτή η συζήτηση, (ούτε και καμία άλλη) νομίζω. είπατε τις απόψεις σας , είπα τις δικές μου και απλά διαφωνούμε. το δέχομαι δεν είναι κακό αυτό.... αλλά είναι όμως η ρίζα του κακού. η διαφωνία προέρχεται μέσα από την μεταβλητότητα και την απόκρυψη της συνείδησης του νου, από την ύλη.
όλοι οι νου (αν υπάρχει αυτή η πτώση στην ελληνική γραμματεία), αφού προέρχονται από άυλο Δημιουργό δεν μπορούν να είναι τίποτα άλλο παρά όμοιοί του. δεχτείτε επιτέλους ότι το όμοιο γεννάει μόνο όμοιο. είναι τόσο απλό για να το καταλάβει κάποιος αυτό. και η συνείδηση είναι άηχη επειδή δεν υπάρχει ήχος. ο νους νοεί μόνο με τον αιθέρα, που τα πάντα περιβάλει. τέλος πάντων.. σταματάω εδώ.

δεν θα πω τι μας κανει και φοβόμαστε το σκοτάδι διότι δεν ειδα καμία βάση κοινή ή συνεισφορά για να θέσω τέτοιους λόγους. δηλαδή η κοινή βάση σε κάποιον διάλογο και οι κοινές γνώσεις είναι χαρακτηριστικό, όταν θες να προχωρήσεις ενδότερα προς μια κατεύθυνση.

αλλαγή θέματος

τι γνώμη έχετε για τον Παναγιώτη Τουλάτο. Τον γνωστό.... ξέρετε φαντάζομαι.

azaelΜέλος
11/01/2011, 13:26:36
και κάτι άλλο κακώς που ξάνα γυρνάω πισω αλλά το ξέχασα να το αναφέρω. είπε κάποιος κάπου οτι δεν έχω δικιές μου γνώμες και υιοθετώ άλλον. αυτό σημαίνει ταπείνωση και όχι εγωισμός. αλλά αυτό δεν πρόκειται να το καταλάβετε είμαι σίγουρος.

11/01/2011, 13:43:47
Εγω το ειπα αυτο Αζαελ και το ξαναλεω.
Εισαι δουλος,αβουλος,ειλωτας.
Εχεις ενοικιασει τον νου σου,χωρις να λαμβανεις ενοικιο!!

Περαιτερω κουβεντες ειναι απλως χασιμο φαιας ουσιας για μας
ανευ αποτελεσματος.

Και σαν αποτελεσμα δεν εννοω να αλλαξοπιστησεις ουτε να απαρνηθεις.
Απλα να ερευνησεις χωρις φανατισμο.

ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.
Σουρης.

azaelΜέλος
11/01/2011, 14:06:09
quote:

ανευ αποτελεσματος.

ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.
Σουρης.

quote:

ανευ αποτελεσματος.

ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.
Σουρης.

συγνώμη δεν ήθελα να πω ότι δεν θα το καταλαβάινατε, αλλά ήθελα να πω ότι είναι αδύνατον να το καταλάβατε. διότι αυτό που κάνετε είναι ακριβώς το αντίθετο από αυτό που λέω. δηλαδή, ότι ο εγωισμός προβάλλει συνεχώς δικιές του θεωρίες χωρίς να ακούει καθόλου των άλλων. έτσι ψάχνετε και ψάχνετε χωρίς να θέλει να ακούσει καμία από αυτές έστω και καταλαβαίνει ότι είναι αλήθεια. δηλαδή όταν δεν υπάρχει υποταγή κάπου ή σε κάτι, δεν υπάρχει αγάπη. διότι για να αγαπήσεις θα πρέπει να μισήσεις το σώμα σου (άρα και την σκέψη παραγωγό του, που κυριαρχεί στον άνθρωπο) και αφού τον απαξιώσεις τότε θα αγαπήσεις τους άλλους. και η μεγαλύτερη έννοια της αγάπης είναι η θυσία.

και η διαφωνία όπως είπα και πριν είναι η απόδειξη ότι όλα τα κοιτάμε στρεβλωμένα μέσα από την ύλη, εμποδίζοντας να νοήσει ο νους. για αυτό ο καθένας έχει και διαφορετική άποψη. αλλά δεν περιμένω να τα δεχτήτε, γιατί αν τα δεχτήτε, τότε θα πρέπει να δεχτήτε αυτόματα ότι όσα πράξατε είναι λάθος. αυτό είναι το μεγαλύτερο νόημα του εγωισμού.

λές λοιπόν ότι δεν σκέφτομαι. λοιπόν, σου λέω ότι έχω ανέλθει σε ανώτερο πνευματικό επίπεδο και για αυτό το λόγο δεν κουβεντιάζω συχνά και για αυτό το λόγο, μάλλον δεν θα ξάνα γράψω τίποτα αλλο σε αυτό το φόρουμ. όχι γιατί δεν το θέλω, αλλά δεν δύναμαι πια. και έτσι, σιγά σιγά θα εξέλθω εντελώς από οποιαδήποτε υλική εξάρτηση , αφού δεν την υπηρετώ. και αφού δεν την υπηρετώ εξασθενεί.

Edited by - azael on 11/01/2011 14:08:52

Edited by - azael on 11/01/2011 14:09:23

Edited by - azael on 11/01/2011 14:09:54

11/01/2011, 14:27:19
Αζαελ μη προσπαθεις να δικαιολογησεις τα αδικαιολογητα.

Ο νους δεν εξουσιαζει την νοηση.
Απλα ειναι τμημα της.Μην εξυψωνεις τον νου σου να ξεπερασει την
νοηση.Αυτο ειναι αδυνατον να γινει.
Και μη λες δεν σε καταλαβαινουμε.Εχουμε περασει απο το σταδιο που
βρισκεσαι,για αυτο ειπα εισαι στην αρχη,αν θυμασαι.

Και δεν ειναι συνετο να εγκαταλειψεις τα εγκοσμια.Ειναι προδοσια προς
την αποστολη που σου αναθεσε η νοηση.Ηρθες να παιδευτεις να μαθεις
να κουραστεις,να ψαξεις.

Αν το δογμα της χριστιανοσυνης σε βοηθα,τοτε αυτος ειναι ο δρομος σου.
Μην π ρ ο σ π α θ ε ι ς ομως να πεισεις και αλλους να σε ακολουθησουν.
Αν,λεω αν κανεις λαθος,θελεις να φορτωθεις και καρμα αλλων?

Εδω εγκειται η μεγαλη μας διαφωνια.Εμεις δεν προσηλυτιζουμε.
Αν σου αρεσουν τα λογια μας,ακουσε τα.Αν οχι,κλεισε τα ωτα σου.

Εδω ταιριαζει κατι που ειπε ο Πυθαγορας.
Μεγαλη παιδειαν νομιζε,δι ης δυνησει φερειν,απαιδευσιαν.

Σε μεταφραση:Να θεωρεις μεγαλη μορφωση εκεινη που θα σε κανει να υποφερεις την αμορφωσια.

ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.
Σουρης.

azaelΜέλος
11/01/2011, 14:28:40
Λάθος νικόμαχε νόηση και νους είναι ένα.

και επειδή κάποιοι θα τρέξουν να γελάσουν με αυτά που γράφω, δεν πειράζει, τους καταλαβαίνω, αυτό θα έκανα και εγώ πριν από κάμποσα χρόνια, γιατί ήμουν τυφλός, εντελώς και σε ανούσια και ευτελή έπαιρνα μέρος. για αυτό το λόγο δεν θα συμμετάσχω καθόλου σε συζητήσεις, αλλά και επειδή νομίζω ότι δεν πρέπει.

Edited by - azael on 11/01/2011 14:29:44

makforΜέλος
11/01/2011, 14:30:46
quote:
δηλαδή, ότι ο εγωισμός προβάλλει συνεχώς δικιές του θεωρίες χωρίς να ακούει καθόλου των άλλων.

μονο που φιλε μου ακριβως αυτο θα μπορουσα να πω και εγω για σενα ... σε τι θα διεφερε αραγε ?

αυτη η σιγουρια δημιουγει ενα τοιχος , η δικη μου αβεβαιοτητα μου επιτρεπει να ερθω απο εκει απο την μερια σου , να σε διαβασε να σε μελετησω και να βγαλω συμπερασμα/αποτελεσμα (την θεωρια σου εννοω φυσικα και οχι εσενα προσωπικα) ... εσυ ? εσυ μπορεις να ερθεις απο εδω ? και οχι απο εδω μπορω να δεχθω οτι το ξερεις στο "απεναντι" , στο "αλλο" μπορεις να πας ? μπορεις να το δεις ? ή ο εγωισμο σου ΔΕΝ ΣΕ ΑΦΗΝΕΙ ???

εγω στον λογο σου βλεπω εγωισμο , εσυ μπορει για σενα να μη βλεπεις αλλα οι γυρω σου ΙΣΩΣ , λεω ΙΣΩΣ , τον βιωνουν ... καλο ή κακο δεν εχει ... απλα υπαρχει ... απλα συμβαινει ...

την θεωρια σου την ξερω , την εχω διαβασει παλαιοτερα , καλη ειναι οκ, αλλα και μονο που σε ΒΑΖΕΙ να ΧΩΡΙΖΕΙΣ ανθρωπους δειχνει ποσο λαθος ειναι ... και μονο που σε ΒΑΖΕΙ ΝΑ ΜΙΣΕΙΣ ειναι για μενα , κατα την γνωμη μου ΠΡΟΒΛΗΜΑ , δειγμα ελειψεων ... και ειναι αρχη μου , μολις νιωσω εστω και κατι να με χωριζει να με διαιρει , τοτε σιγουρα αυτο το κατι ειναι "λαθος"

απο την αλλη φιλε μου τι θελεις ? οκ κατεθεσες κατι , και ? τι περιμενεις ? ΔΟΞΑΣΤΕ ΤΟΝ ΜΕΓΑ ??? αλληλουα ??? τι ???
ειτε το κατεθεσες για να δειξεις οτι ξερεις κατι , αρα να πουλησεις μουρη
ειτε το κατεθεσες για να γινει διαλογος αρα μεσα στον διαλογο ειναι και η οποια ΔΙΑΦΩΝΙΑ
τι νοημα εχει να μας λες , δε ξερετε , δε καταλαβαινετε κτλπ ... και ?? και εσυ δεν ξερεις και δεν καταλαβεινεις αλλα δε στο λεω ΧΑΧΑ

να εισαι καλα

[ΠΕΡΙ ΠΙΣΤΗΣ - Όποιος πραγματικά έχει γνώση για κάποιο θέμα λέει «κατάλαβα». Όποιος δεν έχει γνώση λέει «πιστεύω».]

azaelΜέλος
11/01/2011, 14:56:43
quote:

quote:
δηλαδή, ότι ο εγωισμός προβάλλει συνεχώς δικιές του θεωρίες χωρίς να ακούει καθόλου των άλλων.

μονο που φιλε μου ακριβως αυτο θα μπορουσα να πω και εγω για σενα ... σε τι θα διεφερε αραγε ?

αυτη η σιγουρια δημιουγει ενα τοιχος , η δικη μου αβεβαιοτητα μου επιτρεπει να ερθω απο εκει απο την μερια σου , να σε διαβασε να σε μελετησω και να βγαλω συμπερασμα/αποτελεσμα (την θεωρια σου εννοω φυσικα και οχι εσενα προσωπικα) ... εσυ ? εσυ μπορεις να ερθεις απο εδω ? και οχι απο εδω μπορω να δεχθω οτι το ξερεις στο "απεναντι" , στο "αλλο" μπορεις να πας ? μπορεις να το δεις ? ή ο εγωισμο σου ΔΕΝ ΣΕ ΑΦΗΝΕΙ ???

εγω στον λογο σου βλεπω εγωισμο , εσυ μπορει για σενα να μη βλεπεις αλλα οι γυρω σου ΙΣΩΣ , λεω ΙΣΩΣ , τον βιωνουν ... καλο ή κακο δεν εχει ... απλα υπαρχει ... απλα συμβαινει ...

την θεωρια σου την ξερω , την εχω διαβασει παλαιοτερα , καλη ειναι οκ, αλλα και μονο που σε ΒΑΖΕΙ να ΧΩΡΙΖΕΙΣ ανθρωπους δειχνει ποσο λαθος ειναι ... και μονο που σε ΒΑΖΕΙ ΝΑ ΜΙΣΕΙΣ ειναι για μενα , κατα την γνωμη μου ΠΡΟΒΛΗΜΑ , δειγμα ελειψεων ... και ειναι αρχη μου , μολις νιωσω εστω και κατι να με χωριζει να με διαιρει , τοτε σιγουρα αυτο το κατι ειναι "λαθος"

απο την αλλη φιλε μου τι θελεις ? οκ κατεθεσες κατι , και ? τι περιμενεις ? ΔΟΞΑΣΤΕ ΤΟΝ ΜΕΓΑ ??? αλληλουα ??? τι ???
ειτε το κατεθεσες για να δειξεις οτι ξερεις κατι , αρα να πουλησεις μουρη
ειτε το κατεθεσες για να γινει διαλογος αρα μεσα στον διαλογο ειναι και η οποια ΔΙΑΦΩΝΙΑ
τι νοημα εχει να μας λες , δε ξερετε , δε καταλαβαινετε κτλπ ... και ?? και εσυ δεν ξερεις και δεν καταλαβεινεις αλλα δε στο λεω ΧΑΧΑ

να εισαι καλα

βλέπεις εγωισμό σε εμένα γιατί συνεχίζω να γράφω μέσω του ίντερνετ. για αυτό θα αποχωρήσω εντελώς, για να σου αποδείξω έτσι ότι αυτό που λέω είναι αλήθεια και ότι δεν έχω ανάγκη να γράφω απο το ιντερνετ και οτιδήποτε άλλο σχετικό.

κρίμα όμως γιατί έστω και ένας λίγο να πίστευε αυτα που λέω τοτε θα του έλεγα (σε προσωπικό επίπεδο πάντα) πράγματα τα οποία είναι εντελώς ακατανόητα. πράγματα τα οποία κατέχω. για παράδειγμα πως μπορείς να νικήσεις τις ορμές (για τους άνδρες και για τις γυναίκες βέβαια), χωρίς κανέναν κόπο. απλά θα εξαφανιστούν. δεν θα ξάνα νοιώσεις ποτέ ορμή για το έτερο φύλο, και για οτιδήποτε άλλο.

αλλά.... είπαμε, εαν κάποιος πίστευε έστω και λίγο ότι αυτά που λέω είναι αλήθεια.