ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Απετυχε ο Θεος στα αρχικα σχεδια της Δημιουργιας Του; - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

- Απετυχε ο Θεος στα αρχικα σχεδια της Δημιουργιας Του; - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

Dr Jekyll Mr Hyde30 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/2
04/10/2012, 23:46:36
Νομίζω το unsubscribe απο αυτό το τόπικ, ήταν η πιο σοφή κίνηση που έκανα σήμερα.
05/10/2012, 11:43:29
ΚΟΣΜΟΪΣΤΟΡΙΚΌΝ ΓΕΓΟΝΌΣ

05/10/2012, 16:19:54
@ NIKOMAXOΣ

Κοίτα για να μαθαίνεις και εσύ.

(Το ίδιο σιγοντάρισμα έκανες και με Σβάμπε στο thread της Ναζαρέτ και με Βιομηχανικό στο "Περί αθείας..." και με macedon γενικώς αλλά δεν σε είδα να γελάς για πολύ...)

@ Rankett

quote:
Rankett
Εξήγησέ μας λοιπόν γιατί η κβαντική διακύμανση κενού δεν μπορεί να δημιουργήσει σωματίδια, για το πολύ μικρό χρονικό διάστημα στο οποίο παραβιάζονται θεμελιώδεις νόμοι όπως αυτός της διατήρησης της ενέργειας, και ποιο το πρόβλημα με την αρχή της αβεβαιότητας του Heisenberg η οποία επιτρέπει τέτοιες διακυμάνσεις.

Ε, μα δε σου είπα ότι σε κατάλαβα από μακριά!

ΠΑΡΤΟ ΑΝΑΠΟΔΑ Rankett.

H κβαντική διακύμανση ΕΙΝΑΙ η δημιουργία και καταστροφή σωματιδίων ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΕΙΚΟΝΙΚΑ ΣΩΜΑΤΙΔΙΑ (VIRTUAL PARTICLES) και τα οποία ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΟΥΝ ΤΗ ΜΗ-ΜΔΕΝΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΤΟΥ ΚΒΑΝΤΙΚΟΥ ΚΕΝΟΥ.

Επίσης η κβαντική διακύμανση του κενού είναι ΣΥΝΕΠΕΙΑ της Αρχής της Απροσδιοριστίας και όχι ότι απλά ότι η εν λόγω αρχή επιτρέπει στις διακυμάνσεις αυτές να υπάρχουν.

Τα εικονικά σωματίδια δεν ενοχλούν κανέναν Φυσικό ΔΙΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΡΧΗ ΔΙΑΤΗΡΗΣΗΣ ΤΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ.

Ο μικρός χρόνος ζωής αυτών των σωματιδίων εκτοξεύει την απροσδιοριστία στην τιμή της ενέργειας οπότε όση ενέργεια και να χρειάζονται αυτά τα εικονικά σωματίδια (είτε λόγω δημιουργίας του ζεύγους είτε λόγω κινητικής ενέργειας) ΚΑΛΥΠΤΕΤΑΙ.

Επειδή άνθρωποι είμαστε και μπορεί να κάνουμε λάθος η δουλίτσα που έχεις για το ΣΚ είναι η εξής

Ποιο paper/σύγγραμμα/link αναφέρει ότι τα εικονικά σωματίδια παραβιάζουν αρχές και νόμους της Φυσικής?

Αν δεν τα βρεις Rankett πάρε το ΝΙΚΟΜΑΧΟ αγκαλιά και κλάψτε ο ένας στον ώμο του άλλου γιατί από Δευτέρα έχει να πέσει τρελλή πίεση...

Ερευνάτε τας Γραφάς

Edited by - PanosT on 05/10/2012 16:21:26

05/10/2012, 16:44:38
quote:
Αίολος

PanosT

quote:
Εγώ ταυτίζομαι πλήρως με το παραπάνω απόσπασμα (όπως και με το δεύτερο) και θα ήθελα να ακούσω τις δικές σας απόψεις επί του πρωτοτύπου.

Ναι, αλλά λίιγο (μερικές σειρούλες) πιο πάνω από το συγκεκριμένο απόσπασμα λέει ότι όλα αυτά που αντέγραψες θα ήταν παταιοπονία (χορείας).

Για γίνε πιο συγκεκριμένος.

quote:

Κάτσε ρε Πάνο μας γιατί χάθηκα.
Είχαμε μείνει στο ότι δέχεσαι ότι ουδεν εκ του μη όντος και σε ρώτησα πως γίνεται τότε να δημιούργησε τον κόσμο ο θεός σου εκ του μη όντος.

Λοιπόν, μόλις βρεις μολύβι και χαρτί πες μου για να σου δώσω τη συνταγή πως το έκανε ο Θεός ώστε να μπορέσεις και εσύ να δημιουργήσεις κάτι εκ του μη όντος.

quote:

Επανέρχεσαι με αποσπάσματα του Πλάτωνα.
Τι στο Διάολο σχέση έχουν αυτά;;;

Τι σχέση έχουν τα εν λόγω κείμενα με τη ΔΡΑΣΗ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΟΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ????

Πας καλά???

Άντε πάρε θέση επί των πρωτοτύπων ΠΟΥ ΕΣΥ ΖΗΤΗΣΕΣ και άσε τις ΥΠΕΚΦΥΓΕΣ ΚΑΙ σ'αυτό το thread (όπως με Θεοδοσιανούς κώδικες, Ανθρωποθυσίες, Σταγειρίτη, Υπατία κτλ)...

quote:

Και να σχολιάζεις πρώτος εσύ ε;
Οχι πουτανιές... ναι;

ΠΟΣΤΑΡΕ ΜΟΥ ΕΝΑ LINK ΠΟΥ ΝΑ ΕΧΩ ΑΦΗΣΕΙ ΚΑΤΙ ΑΣΧΟΛΙΑΣΤΟ.

Εμένα τα πρώτος ή δεύτερος δεν μου κάνουν καμμία διαφορά αφού ξέρω από πριν την επιχειρηματολογία σας.

Εσύ Αίολε και ο Βιομηχανικός το έχετε κάνει κυρίαρχο θέμα ελπίζοντας σε λιγότερο σφυροκόπημα.

Με το που είδατε λίγο Πλάτωνα (μεταφρασμένο ΟΠΩΣ ΖΗΤΗΣΕΣ) εσύ το γύρισες στο πως ο Θεός δημιούργησε "εκ του μη όντος" και ο Βιομηχανικός στον Αναξίμανδρο που ανάθεμα αν έχει κατανοήσει τι γράφει...

Απορρίψτε ευθέως, ρητώς και κατηγορηματικώς το πρώτο (και κατόπιν και το δεύτερο) κείμενο από τον Τίμαιο του Πλάτωνα και ύστερα πάμε σε ΟΠΟΙΟΝ ΦΙΛΟΣΟΦΟ θέλετε.

ΌΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΚΥΝΗΓΗΣΕ ΤΟ ΤΟΤΕ ΙΕΡΑΤΕΙΟ ΩΣ ΑΘΕΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΣΕΡΝΕ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΞΟΡΙΖΕ ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΠΟΛΕΙΣ...

Σας τα είπε ο Διογένης ο Λαέρτιος αλλά τα προσπεράσατε, σας τα είπε και ο Renan αλλά ούτε αυτό το χωρίο το μεταφράσατε.

Εδώ θα είμαστε για να τα λέμε...

Ερευνάτε τας Γραφάς

Edited by - PanosT on 05/10/2012 16:47:03

05/10/2012, 17:03:43
PanosT

Σέβομαι τις πεποιθήσεις -θρησκευτικές ή άλλες- όλων των έμβιων. Αν ειλικρινά το ύφος μου δεν θεωρείς οτι σε προσβάλει με οποιοδήποτε τρόπο, απάντησέ μου σε μερικές ερωτήσεις:

1. Ποιός είναι ακριβώς ο Θεός σου?
2. Η επιστημονική σου αναζήτηση ποιά σχέση έχει μέσα σου με αυτόν?
3. Ποιός ο ρόλος του σε αυτό που αποκαλούμε Κόσμος?
4. Ποιός ο ρόλος της ζωής στο Κόσμος?

Δεν σου ζητώ να μου αποδείξεις οτιδήποτε. Απλώς προσπαθώ να καταλάβω τί και γιατί πιστεύεις.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

There is no Dark Side of the Moon really. In fact it is all Dark.

05/10/2012, 18:23:22
Η ερώτηση του θέματος όπως έχει τεθεί θα απαιτούσε κατά την γνώμη μου μια "δήλωση" εκ μέρους του εκάστοτε σχολιαστή,που θα ανέφερε αν πιστεύει στην ύπαρξη θεού,και πιο κατά τα πιστεύω του ήταν το σχέδιο της δημιουργίας του.
Μετά θα μπορούσε να αναφερθεί συγκεκριμένα πλέον στην επιτυχία ή αποτυχία του παραπάνω σχεδίου.
Χωρίς αυτές τις διευκρινίσεις μόνο αοριστίες παραθέτονται.

Π.χ. : Αν ο κ. Ταδόπουλος πιστεύει στην ύπαρξη θεού και θεωρεί ότι το σχέδιο του ήταν να φτιάξει ένα κόσμο για να περνάει την ώρα του χαζεύοντας την εξέλιξή του, το σχέδιο είναι άκρως επιτυχημένο.
Αν δεν πιστεύει στην ύπαρξη θεού,τότε δεν τίθεται ζήτημα σχολίου.
Οι παραπάνω περιπτώσεις είναι τυχαίες και οι συνδοιασμοί πεποιθήσεων αρκετοί.Χωρίς την ειλικρινή δήλωση προ του σχολίου,της προσωπικής πεποίθησης του καθενός,το μπάχαλο είναι εγγυημένο.

Με καλύτερό σου φάε,πιε και νηστικός κοιμήσου.

05/10/2012, 20:25:53
quote:

Αν δεν τα βρεις Rankett πάρε το ΝΙΚΟΜΑΧΟ αγκαλιά και κλάψτε ο ένας στον ώμο του άλλου γιατί από Δευτέρα έχει να πέσει τρελλή πίεση.

Rankett

Θα τοποθετηθώ αργότερα σήμερα.

ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.

05/10/2012, 21:49:01
Rankett

Εκανες την ερώτησή σου και έλαβες ώς απάντηση τα κάτωθι:

quote:

ΠΑΡΤΟ ΑΝΑΠΟΔΑ Rankett.

H κβαντική διακύμανση ΕΙΝΑΙ η δημιουργία και καταστροφή σωματιδίων ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΕΙΚΟΝΙΚΑ ΣΩΜΑΤΙΔΙΑ (VIRTUAL PARTICLES) και τα οποία ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΟΥΝ ΤΗ ΜΗ-ΜΔΕΝΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΤΟΥ ΚΒΑΝΤΙΚΟΥ ΚΕΝΟΥ.

Επίσης η κβαντική διακύμανση του κενού είναι ΣΥΝΕΠΕΙΑ της Αρχής της Απροσδιοριστίας και όχι ότι απλά ότι η εν λόγω αρχή επιτρέπει στις διακυμάνσεις αυτές να υπάρχουν.

Τα εικονικά σωματίδια δεν ενοχλούν κανέναν Φυσικό ΔΙΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΡΧΗ ΔΙΑΤΗΡΗΣΗΣ ΤΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ.

Ο μικρός χρόνος ζωής αυτών των σωματιδίων εκτοξεύει την απροσδιοριστία στην τιμή της ενέργειας οπότε όση ενέργεια και να χρειάζονται αυτά τα εικονικά σωματίδια (είτε λόγω δημιουργίας του ζεύγους είτε λόγω κινητικής ενέργειας) ΚΑΛΥΠΤΕΤΑΙ.

Η επιστήμη της Φυσικής δεν είναι δογματική.

Δογματικοί είναι οι φορείς της (φυσικοί),όχι όλοι βέβαια.

Θεωρώ ότι υπάρχουν δύο είδη φυσικών.Οι δογματικοί και οι ελέυθεροι "καταναλωτές" γνώσης.

Εκανες δύο πολύ στοχευμένες ερωτήσεις στον Panos T,προφανώς ήθελες να αναδείξεις τι απο τα δύο ισχύει,για αυτόν.Ισως έχεις κι εσυ την απορία << Πώς είναι δυνατόν ένας φυσικός,να είναι ένθερμος οπαδός θρησκείας ? >>.

Επειδή δεν προσφέρω τον ώμο μου για κλάματα ,θα σχολιάσω την απάντησή του.

Οσα αναφέρει στην απάντησή του ο Πάνος είναι μισές αλήθεις,δογματικές φυσικά,επειδή αγνοούν όλες τις υπόλοιπες σχετικές με το θέμα θεωρίες.
Τι εννοώ:

Επειδή προέλευση της μάζας είναι ουσιαστικά ακόμη ανεξιχνίαστη,έχουν προταθεί διάφορες θεωρίες με επικρατέστερες αυτη του πεδίου Higgs και αυτη των κβαντικών διακυμάνσεων.

Ας δούμε την δεύτερη.

Θα μπορούσαν κάλλιστα,οι κβαντικές διακυμάνσεις του κενού,να ευθύνονται,για την δημιουργία σωματιδίων (και κατ'επέκταση,ύλης),ταα οποία είναι παράγωγα,των ηλεκτρομαγνητικών αντιδράσεων που παραμένουν σε κάθε άκρη του σύμπαντος,δημιουργώντας την χαμηλότερη ενεργειακή κατάσταση του χωροχρόνου.

Με άλλα λόγια το ίδιο το κβαντικό κενό,ή το πεδίο μηδενικού σημείου.

Εκεί δημιουργούνται εικονικά φωτόνια,κάτι σαν "αχλη" ή "απόηχος" άλλων γεγονότων.

Ποιά είναι τα γεγονότα αυτά:

Είναι η δημιουργία ζευγών ηλεκτρονίων-ποζιτρονίων (ύλης-αντιύλης),με διάρκεια ημιζωής ελάχιστη,που ξεπετάγεται απο το πουθενά.

Δεν είναι δυνατόν να επαληθευθεί αυτο πειραματικά,αλλά μπορεί να μετρηθεί με διάφορους τρόπους,δεν είναι του παρόντος.

Σημασία έχει,ότι καταστρατηγούνται οι θερμοδυναμικοί νόμοι,έστω και για λίγο.Το άν επηρρεάζει αυτο ή όχι τους φυσικούς,εξαρτάται απο την κατηγορία που ανήκουν.

ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.

05/10/2012, 23:01:57
quote:
ΝΙΚΟΜΑΧΟΣ

Δεν είναι δυνατόν να επαληθευθεί αυτο πειραματικά,αλλά μπορεί να μετρηθεί με διάφορους τρόπους,δεν είναι του παρόντος.

Αλήθεια?
Για κοίτα λίγο από Fermilab

http://www.fnal.gov/pub/inquiring/questions/virtual_particles.html

quote:

Σημασία έχει,ότι καταστρατηγούνται οι θερμοδυναμικοί νόμοι,έστω και για λίγο.Το άν επηρρεάζει αυτο ή όχι τους φυσικούς,εξαρτάται απο την κατηγορία που ανήκουν.

Το "έστω και για λίγο" θα το πόσταρα πρώτος αν το είχα διαβάσει/δει/ακούσει κάπου εκτός από εσένα τον Rankett και τον Κηφέα.

Επειδή άνθρωποι είμαστε και μπορεί να κάνω λάθος δώσε ένα paper/σύγγραμμα/link από Φυσικούς που ανήκουν στην "καλή" κατηγορία κατ'εσέ και να επιβεβαιώνουν αυτά που λέτε.

Μέχρι τότε δες αυτό.

http://math.ucr.edu/home/baez/physics/Quantum/virtual_particles.html

Ερευνάτε τας Γραφάς

05/10/2012, 23:11:58
quote:

PanosT

Σέβομαι τις πεποιθήσεις -θρησκευτικές ή άλλες- όλων των έμβιων. Αν ειλικρινά το ύφος μου δεν θεωρείς οτι σε προσβάλει με οποιοδήποτε τρόπο, απάντησέ μου σε μερικές ερωτήσεις:

1. Ποιός είναι ακριβώς ο Θεός σου?
2. Η επιστημονική σου αναζήτηση ποιά σχέση έχει μέσα σου με αυτόν?
3. Ποιός ο ρόλος του σε αυτό που αποκαλούμε Κόσμος?
4. Ποιός ο ρόλος της ζωής στο Κόσμος?

Δεν σου ζητώ να μου αποδείξεις οτιδήποτε. Απλώς προσπαθώ να καταλάβω τί και γιατί πιστεύεις.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

DSM έπεσες σε κίνηση...

Για όλα αυτά που με ρωτάς έχω ήδη τοποθετηθεί σε διάφορα threads με τελευταίο αυτό

http://www.esoterica.gr/forums/topic.asp?TOPIC_ID=2575&whichpage=38

Είμαι Χριστιανός Ορθόδοξος και ερευνώ όσες περισσότερες "γραφές" μπορώ για να προσεγγίσω πολύπλευρα τη ΜΙΑ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΟΥ ΤΡΙΑΔΙΚΟΥ ΘΕΟΥ.

Ερευνάτε τας Γραφάς