ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Περιφερειακό θέμα συζήτησης. Νοέμβριος 2006 - Απρίλιος 2007 - Απόψεις, Προτάσεις κ.ά.

- Περιφερειακό θέμα συζήτησης. Νοέμβριος 2006 - Απρίλιος 2007 - Απόψεις, Προτάσεις κ.ά.

AZAΧ_ΧΑΖΑ117 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/6
αγνοώνΜέλος
08/03/2007, 12:02:23
...πλάκα-πλάκα...

....λες να παίζει κάνα μπουζουξίδικο στα έγκατα της σπηλιάς ??

08/03/2007, 15:00:21
Θεωρώ υπερβολικό να απενεργοποιείται ένα μέλος για «δήθεν» χυδαιολογία, όταν υπήρξε αυτό…

http://www.esoterica.gr/forums/topic.asp?whichpage=8&ARCHIVEVIEW=&TOPIC_ID=7402

γεμίζοντας 6 σελίδες χωρίς καμιά διαγραφή. Όταν βέβαια τελείωσε το μπινελίκι το θέμα έκλισε, αφού δεν είχε πια ενδιαφέρον για "κάποιους".

Δεν χρειάζεται να ειπωθεί τίποτε άλλο γιατί…

Ο λόγος της αλήθειας γεννήθηκε απλός και δεν χρειάζεται ερμηνείες ποικίλες. Ο άδικος ο λόγος, άρρωστος ο ίδιος, χρειάζεται σοφά φάρμακα για να γειάνει.
(Ευριπίδης)

…η ιστορία μιλάει από μόνη της.

zOdΝέο Μέλος
08/03/2007, 15:08:18
quote:
οσο για την περιφημη συντονιστικη ομαδα που αποφασιζει αμεροληπτα και χωρις εγωιστικα κινητρα, ποσοι και ποιοι την αποτελουν αληθεια?

xaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxa

έλα τώρα κι εσύ βρε jonnie, τι ρωτάς (?)

xixoxixoxixoxixoxixoxixoxixoxixoxixo

Φέρ' τη μύγα_πίσω ρε!

[Z@DpReLoadation_]

Edited by - zOd on 08/03/2007 15:12:30

08/03/2007, 17:56:01

ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΟΟΟΣ!
JBG PONY EXPRES

Γεια σου jonniebegood
Έλαβες το ακόλουθο μήνυμα από το Μέλος : Troll (pslpm@tellas.gr)
Στη Διεύθυνση: http://www.esoterica.gr/forums/

Φίλε μου στα παπαρια μου η διαγραφή, αλλά σε παρακαλώ να δώσεις αυτή τη απάντηση σε όσα τοπικ
συμμετέχεις.

Ο λογαριασμός Troll απενεργοποιείται για ένα μήνα.

Στην περίπτωση που όντως πρόκειται για σοβαρό φόρουμ και που τα άτομα αυτά επανεξετάσουν
την αντικειμενικότητά και την αίσθηση του χιουμορ, και βρούν έναν ειλικρινή λόγο για να
συμμετάσχω δημιουργικά στα forums, έτσι ώστε να μπορέσει να ενεργοποιηθεί ξανά ο
λογαριασμός μου και να επιτραπεί γενικότερα η συμμετοχή μου στα forums, είναι απαραίτητη
μία τουλάχιστον συνάντηση μαζί μου (όπου βέβαια θα μπορέσει να συζητηθεί η εκ νεου
συμμετοχή μου, βάσει μίας ενδεχόμενης αλλαγής της στάσης τους). Στην περίπτωση που θα
γίνει μια τέτοια συνάντηση, θα πρέπει να διασαφηνιστούν επίσης και διάφορα τεχνικής
φύσεως δεδομένα, που αφορούν την εκδοχή της χρήσης του λογαριασμού των διαχειριστών από
άτομα περισσότερα του ενός με το ίδιο nick, ή/και ταυτόχρονη χρήση του λογαριασμού αυτού
από μέλος/μέλη που συμμετέχει/ουν με άλλο username στα forums.

Οσο για το αν θα τα ξαναπουμε...

Ποιός ξέρει;

Μετά την πάροδο ενός μηνός, αν υπάρχει μία τέτοια διάθεση, ας σταλεί σχετικό email στη
διεύθυνσή μου.

Γεια σου jonniebegood

Έλαβες το ακόλουθο μήνυμα από το Μέλος : gigenis (gigenis123@yahoo.gr)

Στη Διεύθυνση: http://www.esoterica.gr/forums/

τζονυ λυπαμε που θα σου ξανα ζητησω ναστειλειςμηνυμα μου στο ιδιο θεμα αλλα πρεπει να
δωθουν απαντησεις
και λογο του οτι ακομη ειμαι φυμωμενος
προτημω τα τζον.τα.(τζονυ ταχυδρομια)

Λυπάμαι με σοφιστείες δεν βάφονται αυγά.

<<ουτε με φραπελια θεραπευεται ο καρκινος>>

Αρχικά είναι αδόκιμο να υποτιμούμε τη νοημοσύνη των άλλων, και όχι μόνο των υπεύθυνων του
χώρου αλλά του συνόλου των ανθρώπων που διαβάζουν, που λες και είμαστε μικρά παιδιά για να
μην καταλάβουμε τί εννοούσε το εν λόγω μήνυμα.

<<το μηνυμα δεν ειχε καμια κρυφη εννοια
αν και εληφθει ετσι προφανως λογο του οτι εκει υπαρχει προβλημα
οπως εγω θα μπορουσα το μηνυμα που στελνεις "you must have the guts"
να το αποκωδικοποιουσα οτι ειμαι ευνουχος
αυτη η αποκωδικοποιηση θα γινοταν αν ειχα καποιο προβλημα στην συγκεκριμενη περιοχη
απο την στιγμη που δεν εχω κανενα τετοιο προβλημα καταλαβενω οτι η φραση αυτη μεταφραζεται
σαν αποποιηση ευθνων

οπως ειπα και χτες οι ορμονες δεν ειναι μονο οι ορμονες που αφορουν το σεξ
και δεν χρειαζεται για να εχεις καλη διαθεση την μερα να εχεις κανει καλο σεξ το βραδυ

αν ηθελα να εστιασω στον σεξουαλικο τομεα θα το ειχα κανει θα μπορουσα να πω
"να βαλουμε ολοι ρεφενε για να χαρουν τα σκελια των συντονηστων ετσι δεν θα διαγραψουν καμια
υπογραφη"
η κατι τετοιο παρομιο μηνυμα εχω στειλει οταν καποιος εγραφε για βζιβζουνικες
καταστασεις>>

Any way όταν διατυπώνεις μια τέτοια προσβολή you must have the guts να δεχτείς ότι την
είπες, και όχι να την κάνεις γυριστή με σοφιστείες.

Το χρωστάς στον εαυτό σου να καταλάβεις πόσο φάουλ ήσουν.

Μην το στρέφεις σε διαφορά απόψεων περί σκεπτικισμού, μελέτησε λίγο τί σημαίνει
σκεπτικισμός, και μην παίρνεις τον ρόλο του απολογητή του σκεπτικισμού.

<<σκεπτιστης δεν ειναι αυτος που εξεταζει καθε ενδεχομενο και μετα απο σοβαρη μελετη των
στοιχειων δεχετε η αποριπτει την εκαστοτε θεωρια;
πχ
αν εγω γυρνωντας μετα απο μερικες μερες σπιτι μου βρω το χρυσοψαρο μου νεκρο στο πατωμα τι θα
πρεπει να σκεφτω;

α)αυτοκτονισε γιατι δεν αντεχε μακρια μου

β)προσπαθησε να ξεφυγει απο τα παρασητα που αναπτυχθηκαν στο μερικων ημερων νερο της
γυαλας που δεν ειχε αλαγχθει λογο της απουσιας μου
στην προσπαθια του να ξεφυγει ξεπερασε το εμποδιο (τοιχοματα γυαλας)νομιζωντας οτι μετα το
εμποδιο υπηρχε νερο

αν ειμαι εσωτεριστης θα διαλεξω το α αν ειμαι σκεπτικηστης το β>>

Και παρεπιπτόντως υπάρχει μεγάλη διαφορά μεταξύ καζούρας και σκεπτικισμού

<<οσο ανατολης και δυσης>>

Πολλές φορές η αγένεια και η χυδαιότητα δικαιολογούνται ως "ειλικρίνια" και "χιούμορ".

Αν δεν μπορείς να διακρίνεις τί είναι χιούμορ και τί χυδαιότητα λυπάμαι αλλά δεν μπορεί
κανένας να προσβάλει έτσι τον άλλον και μετά να προσπαθεί με αστεία επιχειρήματα να
δικαιολογήσει την πατατιά.

<<ειναι χυδαια η φραση μου ενω ειναι τεχνη το σχεδιο που δειχνει να ξεσκηζει με το υπερμεγεθη
πεος του ενας σατηρος μια νυμφη>>

υγ.
ευχαριστω απαντες για την ψηφο τους

ου μαθειν δει τους μυστας αλλα παθειν

www.johnniebegood.gr

08/03/2007, 21:57:34
quote:
gigenis:

<<ουτε με φραπελια θεραπευεται ο καρκινος>>

αν εγω γυρνωντας μετα απο μερικες μερες σπιτι μου βρω το χρυσοψαρο μου νεκρο στο πατωμα τι θα
πρεπει να σκεφτω;

α)αυτοκτονισε γιατι δεν αντεχε μακρια μου

β)προσπαθησε να ξεφυγει απο τα παρασητα που αναπτυχθηκαν στο μερικων ημερων νερο της
γυαλας που δεν ειχε αλαγχθει λογο της απουσιας μου
στην προσπαθια του να ξεφυγει ξεπερασε το εμποδιο (τοιχοματα γυαλας)νομιζωντας οτι μετα το
εμποδιο υπηρχε νερο

αν ειμαι εσωτεριστης θα διαλεξω το α αν ειμαι σκεπτικηστης το β>>

Aγαπητέ γιγενή, γιατί μπερδεύεις τον εσωτερισμό με τον τσαρλατανισμό, τόσο εσύ όσο και ορισμένοι άλλοι, μετά απ΄όσα έχουν εξηγηθεί είναι κάτι που μου είναι αδύνατον να καταλάβω.

Η γνώμη μου είναι ότι, αυτό σημαίνει ότι δεν μπαίνεις καν στον κόπο να καταλάβεις ότι ο εσωτερισμός είναι ένα φιλοσοφικό σύστημα που απέχει παρασάγκας από την φραμπελιά και τα συναφή.

Αν κάποιος ψευτογιατρός που θεραπεύει τον καρκίνο με φυστίκια αυτοανακηρυχθεί εσωτεριστής αυτό δεν σημαίνει ότι είναι μην τα βάζουμε όλα στο ίδιο σακκίδιο.

Αυτό απευθύνεται και στον ΑΖΑΧ-ΧΑΖΑ. Στις περιπτώσεις "έχω πονοκέφαλο τί να κάνω?" "Ακούω φωνές" κ.λ.π -και μιλάω επειδή προσωπικά τόσο εγώ όσο και ο D.Incubus έχουμε διατυπώσει άποψη στα συγκεκριμένα θέματα- το πρώτο που έχουμε πει είναι να ΕΠΙΣΚΕΦΤΟΥΝ ΓΙΑΤΡΟ.

Αυτό δε σημαίνει ότι κάποιος που πιστεύει, πάντα κατά την προσωπική μου γνώμη, ότι δεν υπάρχουν μόνο όσα αντιλαμβάνεται με τις αισθήσεις του αλλά ΕΙΝΑΙ ΠΙΘΑΝΟΝ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ δεν το τοποθετεί στο ίδιο σακί με τους τσαρλατάνους και τους τρελλούς, ούτε είναι απαραίτητο να πιστεύει ότι -αμάν το κόλλημα- αν βάλει το χέρι του σε βραστό νερό δεν θα καεί ή -ξανά αμάν το κόλλημα- είναι βζζζιν βζζζουν.

Το βζζζιινν βζουννν ως παράδειγμα δε στέκει γιατί είναι πλέον αποδεδειγμένο ότι όποιος το άνοιξε το άνοιξε για να δίνει τροφή σε τέτοια σχόλια.

quote:
<<το μηνυμα δεν ειχε καμια κρυφη εννοια
αν και εληφθει ετσι προφανως λογο του οτι εκει υπαρχει προβλημα
οπως εγω θα μπορουσα το μηνυμα που στελνεις "you must have the guts"
να το αποκωδικοποιουσα οτι ειμαι ευνουχος
αυτη η αποκωδικοποιηση θα γινοταν αν ειχα καποιο προβλημα στην συγκεκριμενη περιοχη
απο την στιγμη που δεν εχω κανενα τετοιο προβλημα καταλαβενω οτι η φραση αυτη μεταφραζεται
σαν αποποιηση ευθνων

Αγαπητέ το you must have the guts=πρέπει να έχει τα άντερα. Αντερα=guts τί σχέση έχουν οι ευνούχοι!!!!

quote:
οπως ειπα και χτες οι ορμονες δεν ειναι μονο οι ορμονες που αφορουν το σεξ
και δεν χρειαζεται για να εχεις καλη διαθεση την μερα να εχεις κανει καλο σεξ το βραδυ

αν ηθελα να εστιασω στον σεξουαλικο τομεα θα το ειχα κανει θα μπορουσα να πω
"να βαλουμε ολοι ρεφενε για να χαρουν τα σκελια των συντονηστων ετσι δεν θα διαγραψουν καμια
υπογραφη"
η κατι τετοιο παρομιο μηνυμα εχω στειλει οταν καποιος εγραφε για βζιβζουνικες
καταστασεις>>

ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ. Τώρα αν θεωρείς ότι αυτό δεν είναι προσβολή και ύβρι έχεις όντως πρόβλημα διάκρισης. Μην υποτιμάς την νοημοσύνη των άλλων είναι ότι χειρότερο μπορείς να κάνεις.

Κι εσύ jonnie πριν κάνεις αναμετάδωση ένα τέτοιο μήνυμα δεν το διαβάζεις? Εκτός αν συμφωνείς με τα προαναφερόμενα!!!

"ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΤΟ ΜΑΤΙ ΣΥΛΛΑΜΒΑΝΕΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΤΟ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΦΩΣ"
08/03/2007, 22:28:12
ΠΡΟΤΕΙΝΩ ΚΑΘΙΣΤΙΚΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΑ ΓΡΑΦΙΑ ΤΟΥ ESOTERICA.

ΟΙ ΕΠΙΚΕΦΑΛΕΙΣ ΝΑ ΚΡΑΤΑΝ ΠΛΑΚΑΤ ΠΟΥ ΘΑ ΓΡΑΦΟΥΝ.

ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΝ ΣΥΝΤΡΟΦΟ ΓΗΓΕΝΗ.

ΚΑΙ ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ ΝΑ ΚΡΑΤΑΝ ΠΛΑΚΑΤ ΠΟΥ ΘΑ ΓΡΑΦΟΥΝ.

ΟΡΜΟΝΕΣ.

08/03/2007, 23:41:12

quote:

Κι εσύ jonnie πριν κάνεις αναμετάδωση ένα τέτοιο μήνυμα δεν το διαβάζεις?

οχι

www.johnniebegood.gr

09/03/2007, 00:03:11
KAKΩΣ

"ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΤΟ ΜΑΤΙ ΣΥΛΛΑΜΒΑΝΕΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΤΟ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΦΩΣ"
09/03/2007, 01:53:08
quote:
-Μηνύματα όπως αυτό που αποτέλεσε την αφορμή της χρονικής απενεργοποίησης του gigenis ”κατσε να δουμε πως θα ξυπνησουν
αν περασαν καλα το βραδυ δεν υπαρχει προβλημα αν δεν περασαν καπου πρεπει να ξεσπασουν οι ορμονες” (αν και έχει δώσει πλείστες άλλες παρόμοιες αφορμές στο παρελθόν), αποτελούν για όσους από εσάς πιθανόν σκέφτεστε ότι πράξαμε άδικα, αποδεκτό χιούμορ;
-Θα το υιοθετούσατε στα μηνύματά σας;
-Θα σας εξέφραζε ως στάση σε μια κοινότητα ανθρώπων που συζητούν με σοβαρότητα, ηθική, αξιοπρέπεια και φιλοσοφικό πνεύμα;

quote:
ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ. Τώρα αν θεωρείς ότι αυτό δεν είναι προσβολή και ύβρι έχεις όντως πρόβλημα διάκρισης. Μην υποτιμάς την νοημοσύνη των άλλων είναι ότι χειρότερο μπορείς να κάνεις

Καλά, έχω πάθει κάτι τώρα! Βρε κορίτσια είδατε μια απλή καθημερινή χιουμοριστική έκφραση (ναι έχει και σεξουαλικό υπονοούμενο, ε, και;!) και την πήρατε προσωπικά (ούτε η κυρία Λουκά δεν θα θιγόταν τόσο!) και της δώσατε φιλοσοφική υπόσταση και αναρωτιέστε αν ταιριάζει ή όχι στο προφίλ του φόρουμ..!!!!! (Αμαλία με κούφανες λέμε)
Χαλαρώστε λίγο και προσπαθήστε να κατανοήσετε αυτό που λέμε όλοι οι υπόλοιποι. Είναι μια κοινή χιουμοριστική έκφραση η οποία σε αυτή την περίπτωση τουλάχιστον δεν είχε συγκεκριμένους αποδέκτες(πρόσωπα) αλλά γενικότερα την εξουσία που εκφράζουν αυτά τα πρόσωπα! (διαχειριστές) .
Στην συγκεκριμένη περίπτωση λοιπόν, θεωρώ ότι η αφορμή για την απενεργοποίηση του γηγενή είναι τουλάχιστον αστεία και η απόφαση θα πρέπει να επανεξεταστεί.

quote:
Ο λογαριασμός Troll απενεργοποιείται για ένα μήνα.

Πότε έγινε πάλι αυτό και για ποιόν λόγο;

'We are either alone in the universe or we are not. Both ideas are overwhelming'
-Arthur C. Clarke-

09/03/2007, 02:10:57

quote:

KAKΩΣ

συμφωνω απολυτως!!!

KAKΩΣ δεν μπορουν να απαντησουν μονοι τους και κανω εγω το διαμεσο με τον πνευματικο κοσμο.

αλλά πρεπει να παρατηρησες οτι δεν εφτιαξαν κλωνους, εχουν την εντιμοτητα να εκφραζουν την αποψη τους με το ιδιο νικ, και εγω αυτο το εκτιμω

με χαρα μου θα μεταφερω ο,τι μου στειλουν εφοσον δεν εχουν πλεον βημα για να μιλησουν και δεν βριζουν.

αληθεια, τι ειπε ο γηγενης και το θεωρησες προσβολη και υβρη?

"αν ηθελα να εστιασω στον σεξουαλικο τομεα θα το ειχα κανει θα μπορουσα να πω"

με το θεμα της απενεργοποιησης του γηγενη γενικως διαφωνω επι της ουσιας: μου αρεσει το χιουμορ του που εσας σας την σπαει γιατι ειναι κυνικο και με ουσια! (προτιματε προφανως το χλιαρο ανοστο χιουμορ του χεντριξ)

οσο για τον φιλο μου τον τρολ, ειδα σαφεις σποντες της αμαλιας οτι ειναι κλωνος καποιου.

παλι βιαστηκε η αμαλια να κρινει...

αν η δικη μου επιβεβαιωση δεν μετραει (που δεν μετραει, το ξερω) η απορια μπορει να σας λυθει αν αποδεχθειτε την προσκληση του για συναντηση.

το εννοει

ΥΓ. καλη μου Γκρετελ, οι εγωισμοι δεν κανουν καλο στην εξελιξη της εσωτερικης αναζητησης που πρεσβευεις παραπανω.

πρεπει να παραδεχομαστε τα λαθη μας χωρις να στραβωνουμε με αυτον που μας τα δειχνει.

αν δεν αναγνωρισουμε τον Εγωισμο μας, ειμαστε ερμαια του.

η αληθεια ειναι οτι ολα αρχισαν οταν το ουφο προσγειωθηκε στο διπλανο χωραφι απο το σπιτι του γιαννη... (τα γραπτα μενουν - τα ποστ υπαρχουν ακομη εκει για οποιον δεν θυμαται)

κανω απεργια φατσουλων σε ενδειξη συμπαραστασης στους αδικοεξορισμενους συντροφους μας

www.johnniebegood.gr

17/10/2005, 23:45:17
ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΣΑΣ.

ΕΝΑ ΕΡΩΤΗΜΑ ΠΟΥ ΤΟ ΕΚΦΡΑΖΩ ΜΕ ΤΟ ΤΙΤΛΟ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΤΟΠΙΚ ΕΔΩ ΚΑΙ ΑΡΚΕΤΟ ΚΑΙΡΟ ΓΥΡΝΑΕΙ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΜΙΑΛΟ ΜΟΥ.....

ΑΥΤΟ ΕΓΙΝΕ ΠΟΙΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΜΙΑ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΠΟΥ ΕΙΧΑΜΕ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΜΕ ΦΙΛΕΣ ΚΑΙ ΦΙΛΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟ ESOTERICA.gr...

ΕΓΙΝΕ ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΟΝ ΝΟΥ ,ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ, ΣΤΗΝ ΨΥΧΗ , ΣΤΟΝ ΕΡΩΤΑ....

ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΔΥΣΚΟΛΕΣ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ ΛΕΚΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΑΜΕ ΝΑ ΒΡΟΥΜΕ ΜΙΑ ΑΚΡΗ....

ΑΝΑΦΕΡΑΜΕ ΓΙΑ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΤΙ ΕΙΠΕ Ο ΠΛΑΤΩΝΑΣ, Ο ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΚΑΙ ΔΙΑΦΟΡΟΙ ΑΛΛΟΙ....
ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΔΙΑΒΑΣΕΙ ΚΑΙ ΑΚΟΜΑ ΔΙΑΒΑΖΟΥΜΕ...

ΝΟΥΣ ,ΚΑΡΔΙΑ,ΕΡΩΤΑΣ,ΨΥΧΗ....

ΚΑΙ ΕΘΕΣΑ ΕΝΑ ΕΡΩΤΗΜΑ....

ΕΑΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΔΙΑΒΑΣΕΙ ΠΛΑΤΩΝΑ ,ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ,ΣΩΚΡΑΤΗ ΚΑΙ ΠΟΛΛΟΥΣ ΠΟΛΛΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΔΕΝ ΔΥΝΑΤΑΙ ΝΑ ΕΡΩΤΕΥΘΕΙ ,ΝΑ ΑΓΑΠΗΣΗ, ΝΑ ΔΕΙ ΤΗΝ ΨΥΧΗ ΤΟΥ, ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ ?????

ΔΕΝ ΔΥΝΑΤΑΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΙΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ ?????

ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΣΑΣ ΠΕΡΙ ΑΥΤΟΥ...

ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.

ΑΝ ΝΙΩΣΕΙΣ ΤΗΝ ΣΚΙΑ ΣΟΥ ΝΑ ΦΕΥΓΕΙ ΜΗΝ ΓΥΡΙΣΕΙΣ ΠΙΣΩ ΝΑ ΤΗΝ ΚΟΙΤΑΞΕΙΣ

17/10/2005, 23:53:55
ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ ΘΑ ΔΕΥΤΕΡΟΛΟΓΙΣΩ.

ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΔΙΑΖΩ ΔΙΑΦΟΡΑ ΤΟΠΙΚΣ ΠΕΡΙ ΕΡΩΤΑ ,ΨΥΧΗΣ, ΝΟΥ ΚΑΙ ΑΝΑΦΕΡΟΥΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΦΙΛΟΣΟΦΟΥΣ ΠΡΟΣΠΑΘΟΝΤΑΣ ΝΑ ΠΟΥΜΕ ΚΑΤΙ ΓΙΑ ΟΛΑ ΑΥΤΑ..

ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΑ ΒΙΒΛΙΑ...

Ο ΑΠΛΟΣ ΕΑΝ ΘΕΛΕΤΕ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΔΙΑΒΑΣΕΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ...
ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΟΥ ΑΡΕΣΟΥΝ Η ΔΕΝ ΔΥΝΑΤΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΛΕΚΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ ΑΝΑΛΥΣΗΣ ΟΛΩΝ ΑΥΤΩΝ...

ΔΥΝΑΤΑΙ ΝΑ ΤΑ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ?????
ΔΥΝΑΤΑΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΤΟΧΟΣ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΓΝΩΣΗΣ ΜΕΣΩ ΚΑΠΟΙΑΣ ΑΠΛΗΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑΣ????

ΑΣ ΤΗΝ ΟΝΟΜΑΣΩ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΕΠΑΦΗΣ ΜΕΣΩ ΚΑΡΔΙΑΣ....

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.

matmatΜέλος
18/10/2005, 00:01:55
Καλησπέρα ...
Πιστευοντας ουι είμαι ένας απο τους
ανθρώπους που αναφέρης θα απαντήσω οτι
οι περισότερες γνώσεις αποκτούντε με την εμπειρία
και το να βιώνουμε καθημερινές καταστάσεις
Δέν έχω διαβάσει πολύ στη ζωή μου και οι γνώσεις μου γενικότερα είναι περιορισμένες αλλα λειτουργώ με γνώμονα το συνάισθημα και
την διαίσθηση...
Δεν ξέρω αν σε καλύπτη αυτό!!

Γιατι τώρα??

judas priestΜέλος
18/10/2005, 00:25:25
quote:

[b]Καλησπέρα ...
οι περισότερες γνώσεις αποκτούντε με την εμπειρία
και το να βιώνουμε καθημερινές καταστάσεις
Δέν έχω διαβάσει πολύ στη ζωή μου και οι γνώσεις μου γενικότερα είναι περιορισμένες αλλα λειτουργώ με γνώμονα το συνάισθημα και
την διαίσθηση...
Δεν ξέρω αν σε καλύπτη αυτό!!

O σύγχρονος άνθρωπος κατά 80% του Ελληνικού πληθυσμού δε γουστάρει ,ούτε να διαβάσει,ούτε να ψαχτεί ,ούτε να φιλοσοφήσει ....Απλά τα βιώνει όσα προαναφέρθηκαν ,και τον εκφράζουν τα αντίστοιχα λαικά άσματα ``πριν από λίγο χώρισα...δεν έχω που να πάω`` ή ``πηγαινέ με όπου θέλεις ταξιτζή``κλπ...κλπ......
Γι` αυτό λέγονται ΛΑΙΚΑ, για το λαό.....Δεν το γράφω Ελιτίστικα.....Ο Ελληνας έχει πολλά θετικά,άλλα και πολλά αρνητικά στοιχεία...... Ο ψευτόμαγκας & ξερόλας...τον συναντάς ΠΑΝΤΟΥ.....

Open mind for a different view....

Xotchipilli2Μέλος
18/10/2005, 04:16:53
quote:
ΕΑΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΔΙΑΒΑΣΕΙ ΠΛΑΤΩΝΑ ,ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ,ΣΩΚΡΑΤΗ ΚΑΙ ΠΟΛΛΟΥΣ ΠΟΛΛΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΔΕΝ ΔΥΝΑΤΑΙ ΝΑ ΕΡΩΤΕΥΘΕΙ ,ΝΑ ΑΓΑΠΗΣΗ, ΝΑ ΔΕΙ ΤΗΝ ΨΥΧΗ ΤΟΥ, ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ ?????

Κατα την άποψή μου μπορεί,αλλα θα πρέπει να σπαταλήσει πολύ χρόνο για να φτάσει να καταλάβει πολλά πράματα που απλόχερα μπορείς να τα βρείς σε ένα βιβλίο και να τα αποστάξει μέσα του σε έμπρακτη γνώση.

Οι άνδρες που ανέφερες,σε καμμια περίπτωση δεν έλαβαν τις διδαχές τους ουρανοκατέβατες,αυτό είναι...ύποπτο (διάβασε¨ανεξακρίβωτο) προνόμιο των θρησκειών ("μου τό πε ο θεός").Τα έμαθαν με τρίψιμο με την ζωή,πολέμους,καθημερινές καταστάσεις,οίνο ,εταίρες,παλακίδες και συζητήσεις.

Το να έχουμε γνώση αυτών που είπαν μας δίνει προβάδισμα.Αλλιώς...επαναανακαλύπτουμε τον τροχό για να φτιάξουμε όχημα,εννω εξαρχής δίπλα μας υπάρχει μάντρα γεμάτη με λειτουργικά λάστιχα και ζάντες!

quote:
ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΟΥ ΑΡΕΣΟΥΝ Η ΔΕΝ ΔΥΝΑΤΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΛΕΚΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ ΑΝΑΛΥΣΗΣ ΟΛΩΝ ΑΥΤΩΝ...

Πολλοί τα γνωρίζουν και τα έχουν μάθει χωρίς να έχουν λάβει συνειδητά την γνώση του οτι τα γνωρίζουν. Υπάρχει φυσικά και ο άλλος αντίποδας.Αυτοί που διάβασαν και διάβασαν,αλλα δεν τους έμεινε τίποτα παρα μόνο παπαγαλία,ένα είδος εγκεφαλικού copy/paste.

Reality: A serotonine induced Hallucination?

18/10/2005, 10:36:08
quote:

ΔΕΝ ΔΥΝΑΤΑΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΙΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ ?????[/u]

καλε μου φιλε αβαταρ, ειμαι απο αυτους που αγαπουν το διαβασμα.

αυτο που καταλαβα μετα απο τοσα χρονια, ειναι οτι αυτο που σου δινει ενα βιβλιο, υπαρχει ηδη μεσα σου, αλλιως δεν σε αγγιζει.

η Γνωση βιωνεται δεν μεταδιδεται με λεξεις...

quote:

ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΔΙΑΖΩ ΔΙΑΦΟΡΑ ΤΟΠΙΚΣ ΠΕΡΙ ΕΡΩΤΑ ,ΨΥΧΗΣ, ΝΟΥ ΚΑΙ ΑΝΑΦΕΡΟΥΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΦΙΛΟΣΟΦΟΥΣ ΠΡΟΣΠΑΘΟΝΤΑΣ ΝΑ ΠΟΥΜΕ ΚΑΤΙ ΓΙΑ ΟΛΑ ΑΥΤΑ..

ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΑ ΒΙΒΛΙΑ...

ΑΣ ΤΗΝ ΟΝΟΜΑΣΩ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΕΠΑΦΗΣ ΜΕΣΩ ΚΑΡΔΙΑΣ....

δυναται αδελφε, δυναται!

γνωριζω ανθρωπους που δεν εχουν διαβασει σχεδον τιποτα, και ομως αν τους γνωρισει κανεις απο κοντα διαπιστωνει οτι εχουν προχωρησει εκπληκτικα στην εσωτεριστικη τους διαδρομη, απλα μαθαινοντας απο την Φυση.

ειναι φυσικα μαθηταδες "αυτηνης της σχολης"!

την "διαδικασια" την ορισες τελεια: ΑΣ ΤΗΝ ΟΝΟΜΑΣΩ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΕΠΑΦΗΣ ΜΕΣΩ ΚΑΡΔΙΑΣ....

νασαι καλα!

.

ΥΓ. καθε φορα που σε συναντω αδελφε, "βλεπω" τι εκπεμπεις και σε απολαμβανω.

και σιγουρα δεν ειναι στειρες γνωσεις αυτο που προκαλει την "εκπομπη" αλλα η Καρδια!

ΥΓ.2 ευελπιστω να ανοιξω συντομα ενα τοπικ για το ζεν, και ειδικα για καποιες τασεις του, οπως το ζεν του Μπανκεϊ, που απλα λεει: ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΜΕΘΟΔΟΣ!

.

ου μαθειν δει τους μυστας αλλα παθειν www.johnniebegood.gr

18/10/2005, 11:02:40
Καλημέρα!
Ωραίο το θέμα, το περίμενα οτι θα το άνοιγες, φίλε AVATARGR!
Θα παραθέσω κι εγώ τη γνώμη μου, η οποία σε αρκετά σημεία καλύπτεται από τον jbg και χαίρομαι για αυτό...

quote:
αυτο που καταλαβα μετα απο τοσα χρονια, ειναι οτι αυτο που σου δινει ενα βιβλιο, υπαρχει ηδη μεσα σου, αλλιως δεν σε αγγιζει.

Έτσι είναι!
Το βιβλίο αγγίζει αυτό που υπάρχει ήδη μέσα μας και το βοηθά να εκφραστεί.
Αυτό σημαίνει, κατά τη γνώμη μου, οτι όλα αυτά που αναφέρει ο αγαπητός θεματοθέτης είναι ήδη μέσα μας.
Μπορεί να τα ανακαλύψει κάποιος που έχει ελάχιστη μόρφωση και να τα βιώσει στο έπακρο.
Μπορεί όμως κάποιος με του κόσμου τα πτυχία να μην φτάσει ποτέ στο σημείο να τα κατανοήσει.
Είναι θέμα ανθρώπου...

quote:
γνωριζω ανθρωπους που δεν εχουν διαβασει σχεδον τιποτα, και ομως αν τους γνωρισει κανεις απο κοντα διαπιστωνει οτι εχουν προχωρησει εκπληκτικα στην εσωτεριστικη τους διαδρομη, απλα μαθαινοντας απο την Φυση.

Κι εγώ το ίδιο πιστεύω, αγαπητέ μου!
Έχω τέτοιες εμπειρίες...

In anticipation of my resurrection...

18/10/2005, 11:23:19
quote:

--------------------------------------------------------------------------------

Έτσι είναι!
Αυτό σημαίνει, κατά τη γνώμη μου, οτι όλα αυτά που αναφέρει ο αγαπητός θεματοθέτης είναι ήδη μέσα μας.
Μπορεί να τα ανακαλύψει κάποιος που έχει ελάχιστη μόρφωση και να τα βιώσει στο έπακρο.
Μπορεί όμως κάποιος με του κόσμου τα πτυχία να μην φτάσει ποτέ στο σημείο να τα κατανοήσει.
Είναι θέμα ανθρώπου...

ΣΥΜΦΩΝΩ ΑΠΛΑ ΚΑΠΟΙΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΟ ΑΝΑΚΑΛΥΨΕΙ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ ΚΑΙ ΑΛΛΟΣ ΜΕ
ΤΗΝ ΒΟΗΘΕΙΑ ΕΝΟΣ ΒΙΒΛΙΟΥ.
18/10/2005, 12:28:09
quote:

Η άποψη μου είναι οτι η αναζήτηση είναι μία ενδόμυχη επιθυμία και όχι ενα επίκτητο φαινόμενο.

Τα αισθήματα της αγάπης και του έρωτα, η ανάγκη να προσεγγίσουμε το θείο κλπ βρίσκονται βαθειά ριζωμένα μέσα στα αρχέτυπα της συνειδήσεως μας.

Αναδύονται αυτόματα όταν είμαστε έτοιμοι και δεν καθορίζονται ούτε οριοθετούνται απο τα βιβλία.

Η λήψη πληροφοριών απο τα βιβλία είναι χρήσιμη επειδή μας δίνει την δυνατότητα να ταξινομίσουμε τα ήδη εξελισόμενα αισθήματα και να διασταυρώσουμε τις γνώσεις των συγγραφέων τους με τα ερωτηματικά μας.

Επίσης μέσα απο την γνώση που παρέχουν, είναι δυνατή η επεξήγηση και η ανάλυση αυτών που μπορεί κάποιος να διαισθάνεται αλλά να μην μπορεί να προσδιορίσει.

Θεωρώ επίσης οτι ΄μπορούν να μας δώσουν μια κατεύθυνση σχετικά με το που μπορούμε να βρούμε τις μεθόδους που μας ταιριάζουν για να κάνουμε πράξη την θεωρία, πιο γρήγορα και αποτελεσματικά.

φιλικά

18/10/2005, 14:07:00
ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΣΑΣ.

ΘΕΛΩ ΝΑ ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΣΩ ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΟΠΙΚ.

ΝΟΜΙΖΩ ΠΩΣ ΟΛΟΙ ΜΑΣ ΛΙΓΟ ΠΟΛΥ ΠΙΣΤΕΥΟΥΜΕ ΣΤΟΝ "ΕΝ ΥΜΗΝ ΔΙΔΑΣΚΑΛΟ"...

ΣΑΝ ΕΝΑ ΦΩΣ Η ΚΑΡΔΙΑ Η ΨΥΧΗ ΜΑΣ, ΜΑΣ ΟΔΗΓΕΙ....
ΦΩΣ ΣΤΗΝ ΣΚΟΤΕΙΝΙΑ ΤOΥ ΚΟΣΜΟΥ....

ΕΛΠΙΖΩ ΠΩΣ ΠΡΟΧΩΡΑΜΕ ΠΡΟΣ ΤΟ ΦΩΣ...

Ο ΚΑΛΟΙ ΜΟΥ ΦΙΛΟΙ jonniebegood ΚΑΙ Dying_Incubus ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΟΥΝ...

quote:

quote:

ΟΙ ΙΔΙΕΣ ΣΚΕΨΕΙΣ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΕΣ ΕΚΦΡΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΙΔΙΟ ΜΟΝΟΠΑΤΙ...

ΧΑΙΡΟΜΑΙ ΠΟΥ ΕΙΜΑΙ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΜΑΘΑΙΝΩ.....

ΑΛΛΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΟΠΩΣ ΑΝΑΦΕΡΘΗΚΕ ΚΑΙ ΤΟ ΑΝΟΙΧΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΗΝ ΜΑΝΑΣ ΦΥΣΗΣ..

ΕΔΩ ΝΟΜΙΖΩ ΠΩΣ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΩ ΜΙΑ ΠΑΡΑΦΘΟΡΑ ΣΤΑ ΓΡΑΦΟΜΕΝΑ ΣΤΟΝ ΣΜΑΡΑΓΔΕΝΙΟ ΠΙΝΑΚΑ ΤΟΥ ΕΡΜΗ ΤΟΥ ΤΡΙΣ-ΜΕΓΙΣΤΟΥ...

ΤΑ ΠΑΝΩ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΙΔΙΑ ΜΕ ΤΑ ΚΑΤΩ...
ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΤΑ ΜΕΣΑ ΜΑΣ (ΚΑΡΔΙΑ,ΨΥΧΗ,ΝΟΥΣ) ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΙΔΙΑ ΜΕ ΤΑ ΕΞΩ ΑΠΟ ΕΜΑΣ (ΜΑΝΑ ΦΥΣΗ)...

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.