ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- υπαρχει θεος αραγε? - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

- υπαρχει θεος αραγε? - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

Schwabe30 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/2
GDS1Μέλος
05/09/2005, 12:45:59
Velissarios
"ΑΝ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΕΤΕ ΑΥΤΟ ΔΩΣΤΕ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΠΩΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΘΕΟΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΘΕΩΡΕΙΕΣ ΚΑΙ ΕΝΔΕΙΞΕΙΣ ΟΠΩΣ ΚΑΝΟΥΝ ΟΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΕΤΣΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ"

Αυτό δεν είναι και σοβαρό επιχείρημα. Το ότι δεν υπάρχει Θεός εξάγεται από το ότι δεν υπάρχουν αποδείξεις που να επιβεβαιώνουν την υπαρξή του. Να το θέσω πιο απλά αν ψάχνεις σε ένα δωμάτιο να βρεις κάτι και δεν το βρίσκεις, τότε το συμπέρασμα είναι ότι αυτό που ψάχνεις δεν είναι εκει.

Ψηλός
"Για τις παρατυπίες ορισμένων εμείς, οι υπόλοιποι, θα πρέπει να τα βάλλουμε με το σύνολο της εκκλησίας;;"

Ναι που είναι μόνο όλη η "Ιερά" Σύνοδο... δηλαδή όλες οι κεφαλές...

Ψηλός
"Τέτοιοι ταλαίπωροι είναι, οπότε τους αφήνω στην ψευδαίσθησή τους, ας με λένε και εχθρό τους, μπορώ να κάνω και διαφορετικά;;"

Ποιοι σε έχουν εχθρό ρε Ψηλέ;

Το χρήμα δεν είναι το παν στην ζωή, η αγάπη είναι. Ευτύχως αγαπάω το χρήμα

VELISSARIOSΜέλος
05/09/2005, 12:54:34
ΑΝ ΛΟΙΠΟΝ ΟΠΩΣ ΛΕΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΘΕΟΣ ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΥΠΑΡΞΗΣ ΤΟΥ ΤΟΤΕ ΘΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΠΟΔΕΔΕΙΓΜΕΝΟΣ ΝΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ(ΑΠΟΔΕΔΕΙΓΜΕΝΟ ΚΑΙ ΟΧΙ ΘΕΩΡΕΙΑ).ΑΝ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΕΞΗΓΗΘΟΥΝ ΜΕ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΩΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΕ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΟΤΕ ΘΑ ΕΧΕΙ ΛΥΘΕΙ ΤΟ ΜΥΣΤΗΡΙΟ ΘΕΟΣ ΕΤΣΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ?ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΡΩΝ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΑΠΟΔΕΙΧΤΕΙ ΟΛΑ ΠΕΡΙ ΤΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ.
ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ ΣΤΑ ΕΧΩ ΠΑΡΑΘΕΣΕΙ ΣΤΗΝ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΔΩΔΕΚΑΘΕΙΣΤΩΝ ΚΑΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΘΕΟΔΩΡΑ ΛΕΩ.
VELISSARIOSΜέλος
05/09/2005, 12:56:10
ΑΝ ΛΟΙΠΟΝ ΟΠΩΣ ΛΕΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΘΕΟΣ ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΥΠΑΡΞΗΣ ΤΟΥ ΤΟΤΕ ΘΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΠΟΔΕΔΕΙΓΜΕΝΟΣ ΝΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ(ΑΠΟΔΕΔΕΙΓΜΕΝΟ ΚΑΙ ΟΧΙ ΘΕΩΡΕΙΑ).ΑΝ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΕΞΗΓΗΘΟΥΝ ΜΕ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΩΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΕ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΟΤΕ ΘΑ ΕΧΕΙ ΛΥΘΕΙ ΤΟ ΜΥΣΤΗΡΙΟ ΘΕΟΣ ΕΤΣΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ?ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΡΩΝ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΑΠΟΔΕΙΧΤΕΙ ΟΛΑ ΠΕΡΙ ΤΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ.
ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ ΣΤΑ ΕΧΩ ΠΑΡΑΘΕΣΕΙ ΣΤΗΝ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΔΩΔΕΚΑΘΕΙΣΤΩΝ ΚΑΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΘΕΟΔΩΡΑ ΛΕΩ.
VELISSARIOSΜέλος
05/09/2005, 13:03:48
05/09/2005, 13:12:10
quote:
ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ ΑΠΟ ΕΝΑ ΑΤΟΜΟ ΝΑ ΤΟ ΣΤΗΣΕΤΕ ΣΤΟΝ ΤΟΙΧΟ ΝΑ ΤΟΥ ΚΑΝΕΤΕ ΣΥΝΕΧΕΙΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΟΧΙ ΝΑ ΓΕΜΙΣΟΥΝ ΤΑ ΚΕΝΑ ΣΑΣ ΑΛΛΑ ΝΑ ΤΟΥ ΑΠΟΔΕΙΞΕΤΕ ΠΩΣ ΣΚΕΦΤΕΤΑΙ ΛΑΘΟΣ.ΑΝ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΕΤΕ ΑΥΤΟ ΔΩΣΤΕ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΠΩΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΘΕΟΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΘΕΩΡΕΙΕΣ ΚΑΙ ΕΝΔΕΙΞΕΙΣ ΟΠΩΣ ΚΑΝΟΥΝ ΟΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΕΤΣΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ?
ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΑΤΡΑΝΤΑΧΤΕΣ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΘΕΩΡΕΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΟΤΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΘΕΟΣ Η ΑΝ ΘΕΛΕΤΕ ΑΛΛΙΩΣ ΟΤΙ Η ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΣΦΑΛΜΕΝΗ.ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ.

Επειδή είναι η δεύτερη φορά που αφήνεις υποννοούμενα για κάποια άτομα γενικά κι αόριστα, σε πληροφορώ οτι δεν περιμένω με τίποτα από ένα άτομο να με πείσει για κάποια πράγματα κι ενδεχομένως το συγκεκριμένο άτομο που εννοείς.
Δεν συνηθίζω να αλλάζω τη γνώμη μου κάθε φορά που κάποιος μου λέει τη γνώμη του.
Απευθύνθηκα στον Impious Varmint και μόνο.
Αποδείξεις απτές για την ύπαρξη του Θεού σου δεν υπάρχουν, όπως δεν υπάρχουν κι αποδείξεις οτι δεν υπάρχει.
Του είπα πως δεν υπάρχουν ιστορικά ντοκουμέντα που να επιβεβαιώνουν τόσο την ανάσταση του Λαζάρου όσο και των νεκρών που λένε τα Ευαγγέλια οτι αναστήθηκαν όταν πέθανε ο Ιησούς.
Η ανάσταση ενός νεκρού, πόσο μάλλων αρκετών, είναι ανήκουστο πράγμα οπότε κάποιος ιστορικός θα το είχε καταγράψει.
Υπάρχει κάποιο ντοκουμέντο λοιπόν που να επιβεβαιώνει τα λεγόμενα της Καινής Διαθήκης για το συγκεκριμένο πράγμα?
Δε νομίζω...
Οπότε έχω ισχυρές αμφιβολίες αν και τα υπόλοιπα που αναφέρει η Καινή Διαθήκη είναι πραγματικά γεγονότα ή όχι.
Μη γενικεύεις λοιπόν και νομίζεις οτι στήνουμε στον τοίχο όποιον να 'ναι.
Αν έχεις διαβάσει κάποιες απαντήσεις μου στα διάφορα θέματα που εκφέρω τις απόψεις μου θα δείς οτι πάντα σέβομαι τους άλλους.

In the shadows of the night I shall be lost once again to find thee...

VELISSARIOSΜέλος
05/09/2005, 13:12:40
GDS1Μέλος
05/09/2005, 13:14:32
και γιατί το έστειλες τρεις φορές;

Velissarios
"ΑΝ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΕΞΗΓΗΘΟΥΝ ΜΕ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΩΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΕ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΟΤΕ ΘΑ ΕΧΕΙ ΛΥΘΕΙ ΤΟ ΜΥΣΤΗΡΙΟ ΘΕΟΣ ΕΤΣΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ?"

προς τα εκεί δεν πάμε; Από ότι γνωρίζω η επιστημονική κοινότητα δεν θέτει μόνο θεωρίες αλλά βρίσκει και αποδείξεις για να στηρίξει την κάθε θεωρία της. Αλλιώς ο κάθε ένας θα είχε και μια θεωρία.

Velissarios
"ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ ΣΤΑ ΕΧΩ ΠΑΡΑΘΕΣΕΙ ΣΤΗΝ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΔΩΔΕΚΑΘΕΙΣΤΩΝ ΚΑΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΘΕΟΔΩΡΑ ΛΕΩ."

ναι γίγαντα το είδα σε ευχαριστώ και από εδώ.

Το χρήμα δεν είναι το παν στην ζωή, η αγάπη είναι. Ευτύχως αγαπάω το χρήμα

VELISSARIOSΜέλος
05/09/2005, 14:40:45
ΤΟ ΕΣΤΕΙΛΑ 3 ΦΟΡΕΣ ΣΥΓΝΩΜΗ ΑΛΛΑ ΚΑΤΙ ΕΧΕΙ ΠΑΘΕΙ ΚΑΙ ΚΟΛΛΑΕΙ Ο ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗΣ.
ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΜΑΣ ΤΩΡΑ,ΕΙΠΕΣ ΕΚΕΙ ΟΔΗΓΟΥΜΑΣΤΕ ΑΛΛΑ ΕΧΕΙ ΜΕΓΑΛΗ ΔΙΑΦΟΡΑ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΝΑ ΠΟΥΜΕ ΟΤΙ ΤΑ ΞΕΡΟΥΜΕ ΟΛΑ.ΕΙΜΑΙ ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ ΟΠΩΣ ΚΑΘΕ ΝΟΗΜΩΝ ΕΛΛΗΝΑΣ ΑΛΛΑ ΚΑΜΙΑ ΦΟΡΑ ΜΟΥ ΘΥΜΙΖΕΙ ΛΙΓΟ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΠΥΡΓΟ ΤΗΣ ΒΑΒΕΛ.
El IdioΜέλος
05/09/2005, 15:38:54
Agapitoi Psile + Velissarios efoson san xristianoi sas aresei i alitheia(ego osous exo gnorisei 98% einai pseftes,kleftes kai genikos psiloapateones) giati den lete stis Aderfes sas tou VATIKANOU,AGOIOU OROUS,METEORA kai ola ta alla Aderfata na anoiksoun tis portes kai na paei o kosmos na meletisei ola ta vivlia pou yparxoun ekei elefthera?
ayto den ginetai me tipota tha protimisoun na ta kapsoun (palia xristianiki synithia) para na afisoun tin pragmaiki alitheia na tin dei olos o kosmos kai na psaxnoun na vroun doulia.parakoloutho to Forum toulaxiston 5 xronia kai exo dei pollous diavasmenous anthropous pou sas exoun apodiksei polles alithies alla eseis kolatai,orismenoi apo esas nomizo oti ta pairnetai $ H ton pairnetai apo tin Eklisia. Einai TRAGODIA tin simeron hmera na yparxoun anthropoi pou skeftontai etsi,lypoume ta paidia sas ,kai eyxomai o theos na exei eleos stis psixes sas.
VELISSARIOSΜέλος
05/09/2005, 15:50:08
ΕΧΕΙΣ ΔΙΚΙΟ EL IDIO??ΤΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΑ ΣΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΙ ΜΑΣ ΞΕΣΚΕΠΑΣΑΝ.ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΠΟΥ ΜΕ ΤΟ ΟΞΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΣΟΥ ΠΝΕΥΜΑ?(ΘΑ ΤΡΙΖΟΥΝ ΤΑ ΚΟΚΚΑΛΑ ΤΟΥ ΠΛΑΤΩΝΑ)ΜΑΣ ΕΔΕΙΞΕΣ ΤΟΝ ΣΩΣΤΟ ΔΡΟΜΟ.ΝΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙ ΤΟΝ ΠΑΙΡΝΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΓΙΑΥΤΟ ΚΑΙ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΩ ΤΟΝ ΘΕΣΜΟ ΤΗΣ.ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΗΘΕΛΕΣ ΝΑ ΑΚΟΥΣΕΙΣ?