ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Περι αντιπαλότητας χριστιανών και "δωδεκαθεϊστών" στο Esoterica. - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

- Περι αντιπαλότητας χριστιανών και "δωδεκαθεϊστών" στο Esoterica. - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

Ψηλός30 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/2
VELISSARIOSΜέλος
02/09/2005, 10:30:50
ΕΓΩ ΕΚΑΝΑ ΤΟΝ ΚΟΠΟ ΚΑΙ ΠΑΡΕΘΕΣΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΒΙΒΛΙΑ ΕΣΥ?ΕΣΤΩ ΕΝΑ ΔΥΟ ΩΣΤΕ ΝΑ ΔΩ ΑΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙ ΑΞΙΖΕΙ ΤΟΝ ΚΟΠΟ?
GDS1Μέλος
02/09/2005, 10:50:02
Velissarie δεν είμαι σπίτι εργάζομαι, και στην εργασία δεν μου είναι εύκολο να κουβαλάω τόμους για να βάλω αναφορές.

Επιπλέον δεν έχω την δυνατότητα να αποστηθίζω ούτε να παπαγαλίζω για να σου βάλω αναφορές. Συμετέχω στο Forum μόνο εν ώρα εργασίας και σε καμία άλλη περίπτωση γιατί όταν σχολάω έχω άλλες ενασχολήσεις.

Καταλαβαίνεις λοιπόν ότι αδυνατώ να κάνω κάτι τέτοιο. Για παράδειγμα σε άλλο Θέμα δεν έχω καν προλάβει να ψάξω το βιβλίο και να στείλω τις παραπομπές που έταξα εδώ και κανένα τετράμηνο.

Συνήθως όταν βάζω αναφορές είναι από το διαδύκτιο όπου από κάτω βάζω και το λινκ. Κάπου στο διαδύκτιο έχει αποσπάσματα του βιβλίου αλλά είναι στα Γερμανικά που δεν ξέρω να τα διαβάζω άμα εσύ ξέρεις μπορώ να ψάξω να τα βρω.

Το χρήμα δεν είναι το παν στην ζωή, η αγάπη είναι. Ευτύχως αγαπάω το χρήμα

VELISSARIOSΜέλος
02/09/2005, 10:53:21
ΣΥΜΦΩΝΩ ΤΟΤΕ ΑΠΛΑ ΚΑΝΕ ΜΟΥ ΜΙΑ ΜΙΚΡΗ ΑΜΕΛΕΙΤΕΑ ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ.
GDS1Μέλος
02/09/2005, 11:17:40
Είμαι στο πρώτο τόμο όπου αναφέρεται από τις αρχές της Χριστιανικής Θρησκείας. Το βιβλίο λαμβάνει υπόψη όλες τις Χριστιανικές Θρησκείες και Αιρέσεις που γεννήθηκαν. Ο συγγραφέας τεκμηριώνει τα πάντα όσα λεει με ιστορικά στοιχεία και παραπομπές.

Γνωρίζω ότι οι τόμοι συνεχίζουν μέχρι και το 19ο αι στον 8ο τόμο (νομίζω)

Επειδή πριν το αγοράσω το έψαξα λίγο έμαθα ότι στην Γερμανία έγινε πανικός από την εκεί Εκκλησία και το μόνο που προσπαθούσαν να κάνουν για να υπονομεύσουν το έργο ήταν να χτυπήσουν τον ίδιο συγγραφέα πχ ότι είναι τρελός κτλ. Φυσικά αυτά είναι κολπάκια γιατί όταν θέλεις να θίξεις μια έρευνα χτυπάς τις πηγές που χρησιμοποιεί ο ερευνητής δηλαδή την βιβλιογραφία και όχι τον ίδιο.

Πήρα αυτό το βιβλίο γιατί δεν ήθελα κάτι από Έλληνα συγγραφέα (και υπάρχουν πολλά) που πιθανών να ήταν αρχαιολάτρης ή να είχε κόλλημα με την τοπική Εκκλησία κτλ.

Μου μένουν άλλοι 7,5 περίπου τόμοι μέχρι να πάρω σύνταξη θα τα έχω διαβάσει...μπουααα

02/09/2005, 11:24:17
GDS1
Τα ιστορικά γεγονότα, για όλους είναι τα ίδια.
Αυτό που διαφέρει είναι η ερμηνεία και προσπάθεια εξήγησής τους, το οποίο εξαρτάται από την προδιάθεση του καθενός.

Όταν κάποιος είναι ορκισμένος εχθρός του Χριστιανισμού π.χ., τότε το καθετί το στρέφει ενάντια στο Χριστιανισμό ή Τον θεωρεί υπεύθυνο για ότι στραβό αναφέρεται στην ιστορία.

Ο φίλος σου ο συγγραφέας, απ' ότι μπόρεσα να καταλάβω από τα περιληπτικά που αναφέρονται στο σίτε για το βιβλίο του, γράφει για τις συνθήκες που κυριαρχούσαν στο μεσαίωνα και στις τριβές μεταξύ των εξουσιών εκκλησίας και κράτους.
Βέβαια, όλοι γνωρίζουμε για την ιερά εξέταση, για τον φανατισμό της δυτικής εκκλησίας την εποχή εκείνη. Άλλωστε και οι ίδιοι το παραδέχονται και, τουλάχιστον και επίσημα, έχουν ζητήσει συγνώμη.
Θα πρέπει εμείς μια ζωή να τους στήνουμε στον τοίχο;; Όχι βέβαια, εκτός και αν οι σκοποί μας είναι άλλοι!!

Το ίδιο ισχύει και για τους γερμανούς. Επειδή, δυστυχώς, έπαιξαν αυτόν τον κακό ρόλο κατά τον δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο, θα πρέπει εμείς να τους χαντακώνουμε για μια ζωή και να τους ζητούμε συνεχώς τα ρέστα;; Τι φταίνε σήμερα οι σύγχρονοι γερμανοί ή ακόμη και οι γερμανοί εκείνης της εποχής; Μήπως ήταν όλοι σύμφωνοι με τους φασίστες;;

Βλέπεις λοιπόν, ότι ο συγγραφέας σου (τονίζω ότι δεν τον γνωρίζω αλλά ούτε και έχω διαβάσει τα βιβλία του), διαβάζοντας μόνο και μόνο τον τίτλο, γράφοντας αυτό το βιβλίο, αφήνει να φανεί καθαρά η προδιάθεσή του, οπότε τίθεται αμέσως υπό αμφισβήτηση η ΑΜΕΡΟΛΗΨΊΑ του.

Τουλάχιστον ο Βελισάριος παράθεσε στοιχεία από βιβλία που αποτελούν μέρος συγγραμμάτων που υπάρχουν σε πανεπιστήμια ή σε βιβλιοθήκες και δεν πιστεύω, όχι τουλάχιστον όλα, να είναι έργα "φανατικών Χριστιανών".

quote:
El Idio

PSILE nomizo oti ta pairnis apo tin eklisia h ton pairnis?

Τώρα αυτού εδώ τι μπορεί να του πει κάποιος;;;
Φίλος του κρίτον δεν είσαι;; Ή μάλλον, ο κρίτον με άλλο ψευδώνυμο.
Τι να κάνουμε, η Εκκλησία μας λέει ότι πρέπει να αγαπούμε και τα άτομα που αντιμετωπίζουν διανοητικά προβλήματα!!
Για όλους υπάρχει χώρος στην αγκαλιά του Χριστού.!!

Φιλικά όπως πάντα

GDS1Μέλος
02/09/2005, 11:48:19
Ψηλέ τα ιστορικά γεγονότα δεν γίνεται να ΠΑΡΕΡΜΗΝΕΥΘΟΥΝ αλλά να ΑΠΟΚΡΥΦΘΟΥΝ ή ΝΑ ΤΑ ΕΚΜΗΔΕΝΙΣΟΥΜΕ ΣΑΝ ΜΗ ΑΛΗΘΙΝΑ.

Ιστορικά μπορούμε να παρερμηνεύσουμε μόνο έννοιες ΟΧΙ ΓΕΓΟΝΟΤΑ.

Επειδή η γνωστή Ιστορία γράφεται από τους ΝΙΚΗΤΕΣ (και αυτοί ξέρουμε ποιοι είναι) δεν πάει να πει ότι ήταν και ΑΓΙΟΙ.

ΚΑΛΟ ΛΟΙΠΟΝ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ και ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΑΥΤΗ ΠΟΥ ΜΑΣ ΣΥΜΦΕΡΕΙ

Όσο για τα λαμπρά Πανεπιστήμια αυτό δεν πάει να πει τίποτα, το Harvard είναι από τα καλύτερα Πανεπιστήμια στο κόσμο σε θέματα Ιατρικής και Business αυτό δεν πάει να πει ότι είναι και εξίσου καλό σε άλλες επιστήμες. Να το θέσω αλλιώς η Sony κάνει καλές τηλεοράσεις αλλά όχι και αμάξια.

Τέλος, σε οποιοδήποτε Πανεπιστήμιο οι Ακαδημαϊκοί δεν είναι αμερόληπτοι όσο και αν προσπαθούν. Είναι Άνθρωποι με απόψεις. Για αυτό πριν βγάλουμε μια απόφαση πρέπει να έχουμε κατά νου όλα τα δεδομένα και όχι τα ΜΙΣΑ.

Τέλος όσο αναφορά για το βιβλίο ανάφερα παραπάνω το έργο του που είναι 8 τόμοι και αναφέρεται από την αρχή της Θρησκείας και τα εγκληματά της που έχουν αποκρυφθεί από την Εκκλησία ή είναι γνωστά.

Edited by - GDS1 on 02/09/2005 11:53:22

VELISSARIOSΜέλος
02/09/2005, 12:05:28
ΔΕΝ ΘΑ ΜΕΙΝΩ ΣΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΧΩ ΗΔΗ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΘΑ ΣΟΥ ΠΡΟΤΕΙΝΩ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΙΣ ΕΝΑ ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΟ ΒΙΒΛΙΟ <<ΘΕΟΔΩΡΑ Η ΑΥΤΟΚΡΑΤΕΙΡΑ ΤΗΣ ΑΝΑΤΟΛΗΣ>>ΜΙΑΣ ΓΑΛΙΔΑΣ ΣΥΓΡΑΦΕΑΣ ΔΕΝ ΘΥΜΑΜΑΙ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΗΣ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΣ ΠΩΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΤΑΙ Η ΑΡΜΟΝΙΚΗ ΣΥΜΒΙΩΣΗ ΣΤΗΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ ΤΟΥ 6 ΑΙΩΝΑ ΕΘΝΙΚΩΝ ΚΑΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΩΝ.ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ ΔΕΙΧΝΕΙ ΠΩΣ ΥΠΗΡΧΑΝ ΕΣΩΤΕΡΙΚΕΣ ΔΙΑΜΑΧΕΣ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ ΜΕΤΑΞΥ ΜΟΝΟΦΥΣΙΤΩΝ ΚΑΙ ΟΡΘΟΔΟΞΩΝ .ΟΠΩΣ ΒΛΕΠΕΙΣ ΕΧΩ ΔΙΑΒΑΣΕΙ ΚΑΙ ΤΑ ΑΣΧΗΜΑ ΑΛΛΑ ΠΟΥΘΕΝΑ ΔΕΝ ΜΙΛΑΕΙ ΓΙΑ ΑΓΡΙΟ ΞΕΡΙΖΩΜΑ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΑΣ ΘΡΗΣΚΕΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΥΣ ΤΗΣ ΕΠΟΧΗΣ.
GDS1Μέλος
02/09/2005, 12:09:39
Αν έχεις και τις εκδόσεις και τον συγγραφέα θα με βοηθούσες αρκετά στην αγορά.

Σε ευχαριστώ

VELISSARIOSΜέλος
02/09/2005, 12:16:38
ΑΥΡΙΟ ΘΑ ΤΑ ΕΧΕΙΣ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΟ ΕΧΩ ΤΩΡΑ ΜΑΖΙ ΜΟΥ ΤΟ ΣΥΣΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΥΠΑΡΧΕΙ ΟΜΩΣ ΣΤΗΝ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΜΟΥ.
GDS1Μέλος
02/09/2005, 12:18:51
Σε ευχαριστώ αν και θα το δω την Δευτέρα