- Περι αντιπαλότητας χριστιανών και "δωδεκαθεϊστών" στο Esoterica. - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.
έτσι δίνονται οι πληροφορίες. Δεν είναι απαραίτητο κάποιος να τις θεωρήσει ως τις μόνες έγκυρες και να τις αποδεχτεί.
Αν όμως έχει αντιρρήσεις θα πρέπει να τεκμηριώσει την άποψή του και να τη θέσει προς συζήτηση.
Όλοι ενδέχεται να κάνουμε λάθη και να έχουμε λάθος αντιλήψεις.
Μου φαίνεται πως εμείς, με την αδιαλλαξία μας, έχουμε γίνει πιο φιλόσοφοι και επιστήμονες και κατέχουμε την ιστορία καλύτερα και από τους «ειδικούς» σ’ αυτούς τους τομείς.
Φιλικά όπως πάντα
Ποια η προσφορά της Ρωμανίας, στην διατήρηση ελλήνων κλασσικών και της αρχαιοελληνικής παιδείας:
«Τουλάχιστον το 75% των γνωστών σήμερα Αρχαίων Ελλήνων κλασσικών συγγραφέων μάς έγιναν γνωστοί μέσω Βυζαντινών χειρογράφων.» ΠΗΓΗ History of Libraries in the Western World, Michael H. Harris, Scarecrow 1995]
Η ελληνική κουλτούρα που γνωρίζουμε είναι η ελληνική κουλτούρα που δε σταμάτησε ποτέ να κεντρίζει το ενδιαφέρον της ανώτερης τάξης της Κωνσταντινούπολης σε όλη τη διάρκεια του Μεσαίωνα. Αυτοί οι άνθρωποι ζούσαν στο κλασικό τους παρελθόν με τέτοια φυσικότητα ώστε το μεσαιωνικό Βυζάντιο ποτέ δε γνώρισε μια Αναγέννηση. Οι Βυζαντινοί ποτέ δε θεώρησαν ότι το κλασσικό τους παρελθόν είχε πεθάνει, γι’ αυτό και σπάνια επιχείρησαν συνειδητά να το αναστήσουν. Το συντηρούσαν κάθε τόσο με μια ανακάθαρση, κάπως σα τα δημόσια μνημεία που όντας διαρκώς παρόντα ανακαινίζονται κατά καιρούς σε εξάρσεις ζήλου» ΠΗΓΗΠ. Μπράουν ο Κόσμος της Ύστερης Αρχαιότητας, 150-750 μ.Χ., εκδ. Αλεξάνδρεια.
«Η βυζαντινή αυτοκρατορία παρέμεινε το θεμέλιο του πολιτισμού δια μέσου των δυσχερέστερων χρόνων του βαρβαρισμού στη δυτική Ευρώπη» , ΠΗΓΗ History of Science, Cambridge 1946, p. 47]
"Η εγκληματική ιστορία του χριστιανισμού"
του
Karl Heinrich Leopold Deschner
δεν τον ξέρεις;;; ααααααα έτσι λίγο από την βιογραφία του
As recognition for his literary work and his efforts to combat ignorance, Karlheinz Deschner was awarded the Arno Schmidt Prize in 1988, succeeding Wolfgang Koeppen, Hans Wollschläger and Peter Rühmkorf. In June of 1993 he followed Walter Jens, Dieter Hildebrandt, Gerhard Zwerenz and Robert Jungk in winning the Alternative Büchner Prize and in July of 1993, following Andrei Sacharow and Alexander Dubcek, he was the first German to be recognized with the International Humanist Award. In the fall of 2001 he received the Erwin Fischer Prize, and in November of that year the Ludwig Feuerbach Prize as well.
http://www.deschner.info/index_en.htm
Το χρήμα δεν είναι το παν στην ζωή, η αγάπη είναι. Ευτύχως αγαπάω το χρήμα
Κοίτα να δεις λοιπόν πως μόνο και μόνο από τον τίτλο του βιβλίου που παρέθεσες, φαίνονται καθαρά οι προθέσεις του εν λόγω συγγραφέα, τον οποίο δεν γνωρίζω.
Λοιπόν, από τη μια έχουμε το Βελισάριο που παραθέτει βιβλία με τίτλους όπως
"ΠΗΓΗ History of Libraries in the Western World, Michael H. Harris, Scarecrow 1995]"
"ΠΗΓΗ Π. Μπράουν ο Κόσμος της Ύστερης Αρχαιότητας, 150-750 μ.Χ., εκδ. Αλεξάνδρεια."
"ΠΗΓΗ History of Science, Cambridge 1946, p. 47"
Και από την άλλη έχουμε τον GDS1 που παραθέτει ένα βιλίο με τον ωραιότατο τίτλο
"Η εγκληματική ιστορία του χριστιανισμού"
του Karl Heinrich Leopold Deschner.
Ο τίτλος του μου θυμίζει τα λόγια ορισμένων εδώ μέσα.
Οπότε φαίνεται καθάρα η πρόθεση του εν λόγω συγγραφέα.
Αλλά όμως, για να μην προτρέχουμε, θα ήθελα να μας παραθέσεις εσύ λίγα στοιχεία από αυτό το βιβλίο για να δούμε και εμείς που δεν το έχουμε, τι γράφει και πως επιχειρηματολογεί.
Πάντως, αν είναι σαν και τους δύο καθηγητές πανεπιστημίου, που απόσπασμα του άρθρου τους παρέθεσε η Όστρια σε παλαιότερο μήνυμα, που ισχυριζόταν ότι στο Κολοσσαίο δεν έβαζαν άγρια θηρία αλλά αγελάδες και κατσίκες, ....... τότε άστο καλύτερα!!!!
Πριν όμως προβούμε σε άλλα σχόλια, καλό θα ήταν να μας παραθέσεις κάποιες αναφορές από το βιβλίο αυτό.
Φιλικά όπως πάντα
Το συγκεκριμένο βιβλίο διαθέτει βιβλιογραφία 50 σελίδων και έχει όγκο 8 τόμων. Επειδή ξέρω ότι στον Velissario του αρέσει η Ιστορία σκέφθηκα ότι σίγουρα το έχει διαβάσει....και θα ήθελα να παραθέσει μερικά σημεία του
όσο για τον συγγραφέα δες αυτό
As recognition for his literary work and his efforts to combat ignorance, Karlheinz Deschner was awarded the Arno Schmidt Prize in 1988....
Τώρα όλα τα άλλα είναι φυκια και μεταξωτές κορδέλες για τις εντυπώσεις
Edited by - GDS1 on 01/09/2005 17:37:59
Αυτά που ο Βελισάριος έχει διαβάσει, τα παραθέτει εδώ μέσα και μπορεί ο καθένας να τα αμφισβητήσει και να τα μελετήσει.
Μήπως παρέθεσες τίποτα εσύ και δεν το είδα;;;;
Αρκείσαι σε απλές κινήσεις εντυπωσιασμού, που δυστυχώς για σένα, δεν βρίσκουν το στόχο τους.
Αν βάλω και εγώ στο google έναν παρόμοιο τίτλο με αυτόν του βιβλίου του συγγραφέα σου, ξέρεις πόσα παρόμοια άρθρα ή συγγράμματα θα βρω;;;;;;;
Ουυυυυυυυυυυυυυυυυ!!!
Οπότε αγαπητέ, μην προσπαθείς να μας πουλήσεις τα διάφορα φύκια που βρίσκεις για μεταξωτές κορδέλες.
Τι ποιο απλό λοιπόν; βάλε σε παραπομπή εδώ μέσα έστω κάτι από το συγγραφέα αυτό, για να δούμε τι λέει.
Παραθέτει πρωτόγονες πηγές που αποδεικνύουν τους ισχυρισμούς του ή αρκείται και αυτός σε συμπεράσματα τύπου "αγελάδων και κατσικιών";;;
Από τα λίγα που διάβασα πάντως στη σύνοψη, φαίνεται μάλλον για ανάλυση του κλίματος (πιθανώς δικά του συμπεράσματα) που έπνεε στις σχέσεις μεταξύ των πολιτικών και των θρησκευτικών ηγετών της εποχής (μεσαίωνας).
Άλλωστε μην ξεχνάς, πως κάποιοι εδώ μέσα (ονόματα δεν λέμε), όταν εγώ μίλησα για τον καθηγητή Μπαμπινιώτη στο σχετικό θέμα για τους νεοπαγανιστές, έπεσαν πάνω να με φάνε, απαξιώνοντας και μειώνοντας πολύ την αξία αυτού του διακεκριμένου καθηγητή!!
Γιατί άλλωστε να μην κάνουμε και εμείς το ίδιο με το συγγραφέα σου;; Λέω τώρα εγώ, θα είχαμε άδικο να χρησιμοποιήσουμε την πεπατημένη οδό (έτσι δεν το λένε και οι σοφοί);;;![]()
Φιλικά όπως πάντα
Είσαι σίγουρος ότι το βιβλίο του συγγραφέα σου είναι ιστορία ή η προσωπική του θεώρηση και ανάλυση των σχέσεων μεταξύ πολιτικής εξουσίας και θρησκευτικής εξουσίας της εποχής;;;
Όσο για την ιστορία που διαβάζω εγώ, άστο καλύτερα, δεν έχω διαβάσει και πολύ.
Ευτυχώς, με την ευκαιρία που συμμετέχω εδώ μέσα ανακαλύπτω τις διάφορες πτυχές της ιστορίας καθώς και την προσπάθεια ορισμένων να την αναθεωρήσουν και να θέσουν καινούργια πρότυπα.
*****Καλά βρε,
μπήκες καθόλου στον κόπο να διαβάσεις έστω το τι γράφει στην ιστοσελίδα για το θέμα του βιβλίου αυτού ή μόνο και μόνο από τον τίτλο του είπες "καλό είναι, μου κάνει" και το έβαλες εδώ μεσα;;
Κάνε έναν κόπο, διάβασε λίγα περιληπτικά και ύστερα συνεχίζουμε την κουβέντα μας.
Φιλικά όπως πάντα![]()
Edited by - Ψηλός on 01/09/2005 18:06:44
"Αυτά που ο Βελισάριος έχει διαβάσει, τα παραθέτει εδώ μέσα και μπορεί ο καθένας να τα αμφισβητήσει και να τα μελετήσει."
Εεμμμ, είσαι ο Πατέρας του;;;;
Ψηλός
"Μήπως παρέθεσες τίποτα εσύ και δεν το είδα;;;;"
Άσχετο με την δική μου ερώτηση ΠΡΟΣ ΤΟΝ VELISSARIO
Ψηλός
"Αρκείσαι σε απλές κινήσεις εντυπωσιασμού, που δυστυχώς για σένα, δεν βρίσκουν το στόχο τους.
Αν βάλω και εγώ στο google έναν παρόμοιο τίτλο με αυτόν του βιβλίου του συγγραφέα σου, ξέρεις πόσα παρόμοια άρθρα ή συγγράμματα θα βρω;;;;;;;
Ουυυυυυυυυυυυυυυυυ!!!"
Γάτος Γάτος
Ψηλός
"Τι ποιο απλό λοιπόν; βάλε σε παραπομπή εδώ μέσα έστω κάτι από το συγγραφέα αυτό, για να δούμε τι λέει. "
Ψηλούλη έκανα μια ερώτηση απάντηση δεν έλαβα... Δεν μου λέει ο Πατέρας μου τι να κάνω θα μου πεις εσύ;;; Για ηρέμησε και άσε το παλουκάρι μας να μιλήσει. Τι έγινε φοβηθήκαμε; Καφέ το σωβρακάκι Ψηλέ μόνο που άκουσες το βιβλίο;
Ψηλός
"Παραθέτει πρωτόγονες πηγές που αποδεικνύουν τους ισχυρισμούς του ή αρκείται και αυτός σε συμπεράσματα τύπου "αγελάδων και κατσικιών";;;
Από τα λίγα που διάβασα πάντως στη σύνοψη, φαίνεται μάλλον για ανάλυση του κλίματος (πιθανώς δικά του συμπεράσματα) που έπνεε στις σχέσεις μεταξύ των πολιτικών και των θρησκευτικών ηγετών της εποχής (μεσαίωνας)."
8 τόμοι, 850 σελίδες ο κάθε ένας περίπου, παραπάνω από 50 σελίδες βιβλιογραφίας, σύνολο 6800 σελίδες περίπου Ιστορίας, που κανένας παγκοσμίως δεν μπόρεσε να τα αναιρέσει και για αυτό βραβεύτηκε ο συγγραφέας για την ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗ ΤΗΣ ΑΓΝΟΙΑΣ...
ΚΑΦΕ ΤΟ ΣΩΒΡΑΚΑΚΙ ΨΗΛΕ;;;
Ψηλός
"Άλλωστε μην ξεχνάς, πως κάποιοι εδώ μέσα (ονόματα δεν λέμε), όταν εγώ μίλησα για τον καθηγητή Μπαμπινιώτη στο σχετικό θέμα για τους νεοπαγανιστές, έπεσαν πάνω να με φάνε, απαξιώνοντας και μειώνοντας πολύ την αξία αυτού του διακεκριμένου καθηγητή!!
Γιατί άλλωστε να μην κάνουμε και εμείς το ίδιο με το συγγραφέα σου;; Λέω τώρα εγώ, θα είχαμε άδικο να χρησιμοποιήσουμε την πεπατημένη οδό (έτσι δεν το λένε και οι σοφοί);;;"
Νάτο πάλι το Οφθαλμός αντί Οφθαλμού, χαμογελάει ο ουράνιος Πατέρας σου Ψηλούλη....(και εγώ)
Για να δω λοιπόν Κύριοι που γνωρίζετε την Ιστορία απέξω και ανακατωτά τα επίπεδα Άγνοιας που διαθέτετε για την Ιστορία του Χριστιανισμού
Α!!! και μην με αντιγράφεις δεν είναι σωστό, για εσένα, δείχνει έλλειψη φαντασίας.
ΕΓΙΝΕ ΕΠΕΜΒΑΣΗ ΣΤΟ ΜΗΝΥΜΑ
amalia
quote:
Αγαπητέ GDS1, ακούω διάφορους οπαδούς ή εκπροσώπους κάποιας θρησκείας να διατείνονται οτι η θρησκεία τους είναι μέσα στο πνεύμα της εποχής.
Ότι εξελίσσονται και βρίσκονται μπροστά, ενταγμένες στις τωρινές εποχές.
Πώς είναι δυνατόν αυτό?
Προσπαθούν να τις αναγάγουν στο παρόν άνθρωποι, αυτοί οι ίδιοι.
Άλλοι μιλούν οτι δεν πρέπει να πιστεύουμε κατά γράμμα τα δόγματα μίας θρησκείας επειδή είναι συμβολικά αρκετά από αυτά, άλλοι πάλι τα εξηγούν με ένα δικό τους τρόπο, άλλοι λένε να τα ακολουθούμε πιστά κτλ κτλ.
Τις θρησκείες τις έχουν προσαρμόσει στα μέτρα τους διάφορες κοινωνίες μέσα στο πέρασμα του χρόνου και θα συνεχίσουν να το κάνουν.
Κι αυτή τη προσαρμογή την κάνουν άνθρωποι μόνο και μόνο για να ελέγχουν τις μάζες που πιστεύουν σε αυτές.
Δε μπορώ λοιπόν να βρώ τίποτα το θεϊκό και το θεόπνευστο σε καμία θρησκεία.
Αν υπήρχε Θεός θα ήταν κάτι το πολύ διαφορετικό από αυτό που πιστεύει η κάθε θρησκεία χωριστά.
Από την άλλη δεν έχουμε μία γενική και καθολική θρησκεία πράγμα που προσωπικά μου δείχνει πως δεν έχουμε ένα κοινό Θεό.
Αν ο Θεός υπήρχε θα μας είχε φανερώσει την ύπαρξη του σε όλους μας και θα είχαμε όλοι τα ίδια θρησκευτικά πιστεύω.
Αν υπήρχε δεν θα άφηνε εδώ και χιλιάδες χρόνια λαούς κι έθνη να αλληλοσφάζονται σε θρησκευτικούς πολέμους επειδή τάχα εμφανίστηκε στην κάθε κοινωνία χωριστά κι ανάλογα με τα δικά της δεδομένα και τις δικές της ανάγκες.
Για αυτό λοιπόν το λόγο συνηγορώ υπέρ της άποψης οτι δεν υπάρχει κανένας Θεός.
In the shadows of the night I shall be lost once again to find thee...
Μήπως ο θεός που δεν ψάχνεις, γιατί θεωρείς ποιο λογικό να σε ψάχνει αυτός, είναι αυτό που λέμε θεική ενέργια,θείο πνεύμα, τέλεια άυλη ενέργια εντός μας.
Γιατί δεν τον ψάχνεις :;;
Αυτός που ψάχνει βρίσκει πάντα κάτι.
Καλοπροαίρετα.
Μπαγασάκο, έχεις όρεξη για αστειάκια ε;;
Άσε, φτάνει, δεν παίζω άλλο. Θα πάω στη μαμά μου τώρα να φάω και να κάνω νάνι, αααααααααααα!!! και να μου αλλάξει και το σωβρακάκι!!
Πέστο βρε GDS1 ότι θες να παίξουμε για να φέρω και τις μπίλιες αύριο μαζί μου.![]()
Βρε τι αναγκάζεται να κάνει και να πει κάποιος όταν έχει να κάνει με μικρά παιδιά!!!![]()
![]()
Φιλικά όπως πάντα
quote:Μήπως ο θεός που δεν ψάχνεις, γιατί θεωρείς ποιο λογικό να σε ψάχνει αυτός, είναι αυτό που λέμε θεική ενέργια,θείο πνεύμα, τέλεια άυλη ενέργια εντός μας.
Γιατί δεν τον ψάχνεις :;;
1. Είπες παραπάνω ότι: ποιός εφτιαξε το Θεό?
2. Λες τώρα ότι ο θεός ψάχνει και όχι ο άνθρωπός.
Απ.
1. ένα κλωσοπουλάκι πίστευε ότι ήταν θεός, γιατί βγήκε από το αυγό και έμαθε ότι το αυγό κάνει την κότα και όχι η κότα το αυγό.
Δεν ήξερε ότι υπάρχουν ουσίες.
Λέμε η ουσία του θεού, των αγγέλλων , των ανθρώπων , κτλ.
Ομοούσιος είναι αυτός που ανήκει στην τάδε ουσία. Εμείς οι ανθρώποι είμαστε ομοούσιοι, δηλαδή δεν ανήκουμε στην ουσία των θεών ούτε των ζώων.
Η επιστήμη δεν εξετάζει ουσίες προς το παρόν. Έχει μείνει ακόμη στο πείραμα απόδειξη. Σε επίπεδο ύλης δηλαδή.
Αν πούμε ότι είμαστε μόνο υλικοί και δεν έχουμε πνεύμα, η επιστήμη θα εξετάσει από τον άνθρωπο τα κόπρανά του και στοιχειώδεις ενδείξεις του εγκεφάλου σε κάποιο μηχάνημα.
Το μηχάνημα αυτό φυσικά δεν θα έχει δείκτες να δείχνουν πόσα λίτρα ανδρείας ή τιμής και αξιοπρέπειας διαθέτει ο εξεταζόμενος.
Θα συμφωνούσαμε ότι η σημερινή επιστήμη διαθέτει πρωτόγονα μηχανήματα για να ερευνήσει το μεγαλείο του ανθρώπου.
2. Φυσικά και ο Θεός ψάχνει.
Ο ερευνών ευρίσκει και τω κρούοντι ανοιγήσεται η θήρα.
Είδες κανα θνητό να ψάχνει ?
Μην τρελαθούμε.
Έχεις δίκιο πιστεύω.
quote:
Μήπως ο θεός που δεν ψάχνεις, γιατί θεωρείς ποιο λογικό να σε ψάχνει αυτός, είναι αυτό που λέμε θεική ενέργια,θείο πνεύμα, τέλεια άυλη ενέργια εντός μας.Γιατί δεν τον ψάχνεις :;;
Καλοπροαίρετα.
Όχι, δεν το νομίζω αυτό, φίλε μου!
Γεννήθηκα και μεγάλωσα με Χριστιανικές διδαχές κι όταν έψαξα κι αναρωτήθηκα για μερικά πράγματα κατάλαβα αυτά που είπα το πρωΐ για τις θρησκείες. ![]()

In the shadows of the night I shall be lost once again to find thee...
Διότι αυτή είναι η κατάληξη των ανθρώπων που νομίζουν οτι βρήκαν τον θεό, απλούστατα γιατί θεός δέν έχει αποδειχτεί ποτέ οτι υπάρχει.
Πάντα καλοπροαίρετα.
Μπορεί ο - Παντοδύναμος - Θεός να φτιάξει μιά πέτρα τόσο μεγάλη, που να ΜΗΝ μπορεί να την σηκώσει?
Απαντήσεις ευπρόσδεκτες...
Φιλικά!
ΕΓΙΝΕ ΕΠΕΜΒΑΣΗ ΣΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΛΟΓΩ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΧΥΔΑΙΩΝ ΕΚΦΡΑΣΕΩΝ
amalia
"GDS1
Μπαγασάκο, έχεις όρεξη για αστειάκια ε;;
Άσε, φτάνει, δεν παίζω άλλο. Θα πάω στη μαμά μου τώρα να φάω και να κάνω νάνι, αααααααααααα!!! και να μου αλλάξει και το σωβρακάκι!!
Πέστο βρε GDS1 ότι θες να παίξουμε για να φέρω και τις μπίλιες αύριο μαζί μου.
Βρε τι αναγκάζεται να κάνει και να πει κάποιος όταν έχει να κάνει με μικρά παιδιά!!!"
Αχαχαχαχαχαχα Ίσως από τις καλύτερες απαντήσεις που έχεις δώσει ποτέ. ΜΠΡΑΒΟ
Velissarie κατανοητό να μην απαντάς αμέσως, κανείς δεν είναι πάνω από τον υπολογιστή συνέχεια, σιγά μην ζητάς συγγνώμη...χαλαρά
Λοιπόν Βελισσάριε η ερώτηση μου είναι αν το έχεις διαβάσει...Φαίνεται να έχεις διαβάσει αρκετές έρευνες οπότε γνωρίζεις ότι οι Ακαδημαϊκοί συγγραφείς πάντα μεροληπτούν υπέρ των απόψεων τους...Αλίμονο άνθρωποι είναι...πχ ο Μάρξ δεν θα υποστήριζε ποτέ του τον καπιταλισμό ακόμα και αν του απεδείκνυαν ότι είναι το καλύτερο οικονομικό σύστημα.
Όταν είναι να βγάλουμε μια άποψη όμως είναι καλό να έχουμε υπόψη μας και τις δυο μεριές του νομίσματος. Αν έχουμε μόνο την μια τότε και εμείς μεροληπτούμε.
Παρά όλα αυτά όταν κάποιος μεροληπτεί δεν πάει να πει ότι λεει και ψέματα, απλά οι πηγές που χρησιμοποιεί είναι μονομερής ώστε να τον οδηγήσουν στο επιθυμητό αποτέλεσμα. Για παράδειγμα ο Milton Friedman (Φημισμένος Οικονομολόγος)ένας από τους κυριότερους οπαδούς της Ελεύθερης Οικονομίας του Πανεπιστήμιου του Σικάγο (Αν θυμάμαι καλά), για να υποστηρίξει την θεωρία του στο βιβλίο (δεν το θυμάμαι τώρα) αλλοίωσε τα πρωτογενή δεδομένα των οικονομετρικών μοντέλων του. Αυτό όμως δεν πάει να πει ότι η Θεωρία της Ελεύθερης Οικονομίας είναι σκάρτη και πρέπει να γίνουμε κομουνιστές. Μπορεί το Οικονομετρικό του Μοντέλο να μην αποδίδει για χίλιους λόγους οι Θεωρία όμως της Ελεύθερης Οικονομίας έχει μια βάση, και είτε είμαστε καπιταλιστές ή κομουνιστές, δεξιοί ή αριστεροί πρέπει να έχουμε μελετήσει τα οικονομικά συστήματα που υπάρχουν.
Πιο απλά δεν με ενδιαφέρει αν ο Μαρξ, Friedman, Keynes, Smith, Ricardo κτλ μεροληπτούν με ενδιαφέρει ότι για να έχω μια άποψη στα οικονομικά συστήματα πρέπει να τα ξέρω καλά πρώτα και ύστερα αποφασίζω. Δεν ξέρω αν το παράδειγμα είναι κατανοητό!!!!
Επειδή βλέπω από άλλες συμμετοχές σου ότι κατέχεις το θέμα της ιστορίας και ιδιαίτερα των Βυζαντινών χρόνων ρώτησα αν έχεις διαβάσει και την άλλη μεριά του νομίσματος. Μου απάντησες. Μια που σου αρέσει (από ότι καταλαβαίνω) η Ιστορία θα σου πρότεινα να ρίξεις μια ματιά στον πρώτο τόμο έτσι για εγκυκλοπαιδική γνώση.
ΚΑΛΗΜΕΡΑ.
Για αυτό ακριβώς το λόγο υπάρχουν σε κάθε επιστημονικό πεδίο δύο αντίπαλα στρατόπεδα. Συνεπώς για να έχουμε μια άποψη πρέπει να γνωρίζουμε και τα δυο στρατόπεδα τι λένε. Νομίζω ότι είναι κατανοητό.
Το παράδειγμα των οικονομικών το ανέφερα γιατί είναι ίσως το μόνο που όλοι οι αναγνώστες μπορούν να κατανοήσουν με ευκολία.
Τέλος πάντων αν δεν θέλεις να έχεις υπόψη σου και ιστορικά στοιχεία που μέχρι τώρα δεν εκλαμβάνεις, εντάξει δικό σου θέμα.