- CONSTANTINE - - Κινηματογράφος -
quote:
Εννοησα επακριβως!Παλι τα λες "αναποδα" χαριν εντυπωσεων;θα σε μαλωσω!
Εγω την αποψη μου εγραψα...ομως..την δικη σου αποψη δεν ακουσαμε ποτε αγαπητη:(--μεσα απο καταφασεις στα ποστ αλλων δεν διαφαινεται η αποψη σου επειδη συνολικα δεν δυνασαι να την στηριξεις...u know..
"ποιος μιλησε για αρκανες;" μα αν προσεξες "εγω"! "εσυ" απλα εδωσες μερικα λινκς σχετικα με τη βαση των οσων εθεσες/απο την αλλη ομως δεν εννοησες πως αυτο που σου γραφω αφορα σ' ενα σκαλοπατι "ανωθεν"..(κοιτα ψηλα!..ναι εδω:)
Oι ερμηνειες του Γαβριηλ σε σχεση με τα οσα λες οριοθετουνται εντος των μικρων αρκανων που ερμηνευουν απλα καταστασεις και προσωπα/αν θες να κατανοησεις πληρως(αυτο σου εγραψα) θα ηταν καλο να δεις οσα σου εγραψα (οσα λενε οι αρκανες δηλαδη:)
προσπαθησε τωρα να παρακολουθησεις τους συνειρμους μου περαν του τι νοιωθεις για μενα.)
Κατά τα άλλα ότι πεις εσύ...
Βρε Galadriel...για ζυγοστάθμιση δεν ξέρω αλλά μήπως να πηγαίναμε και οι δυο για κανά ρεκτιφιέ στο muladhara μας? Από την πολύ "χρήση" έχει αρχίσει και μου κάνει κάτι νερά τώρα τελευταία...![]()
![]()
![]()
![]()
Στα πόσα "χιλιόμετρα" είναι το πρώτο σέρβις?![]()

κάνω copy paste (να το προσέξω αυτό... θα μου γίνει συνήθειο)
στα αγγλικά,
μια που τα προτιμάω από τα τούρκικα αν είναι να συννενοηθούμε....
έχουν τουλάχιστον περισσότερες ελληνικές λέξεις μέσα
The Muladhara is one of the seven Primary Chakras, and is associated with the element: Earth, representing the densest grade of manifestation. In the Kundalini-yoga system of Shaktism, the Muladhara Centre is described as having four petals, corresponding to the psychological states of greatest joy, natural pleasure, delight in controlling passions, and blissfulness in concentration. All these qualities correspond to the bliss of realising the Divine in the physical body. The highest and most complete forms of spirituality do not reject the body, but see it as the vehicle for the transmutation of the body and the spirit together.
Galadriel

1899 αλήθειες + 1 ψέμμα...
G επι του θεματος κατι;
--προτεινω για το "αγγλιστι"point /τιποτα δεν αφηνεις ασχολιαστο.) /να τo "εμπεδωσεις" στην ελληνικη στο σχετικο και περιεκτικατο τοπικ της συνταξιδιωτισσας Ζadok .)/επικεντρωθειτε δε στο μπλοκαρισμα αυτου του κεντρου οπως και εντοπισα στην περιπτωση σας...
--σιγουρα η Avallon θα θυμαται το ενδιαφερον αυτο θεμα..Ενεργειακα κεντρα και Εσωτερισμος
επι του θεματος λοιπον κατι που ισως μεχρι τωρα περασε απροσεγγιστο...
Και ποιος ειναι ο παραδεισος τελικα; +ποια η κολαση;
Μηπως η κολαση ειναι η πολυχρωμη τουτη γη μας + αυτο ολο που βιωνει η ψυχη μεσα στην υλη ειναι η οντως κολαση η παραδεισος του;
χμ...
τι σχεση εχουν τα μυστηρια ως μυησεις της ψυχης επι της γης μεχρι επιστροφης αυτης στην πηγη της;
μηπως ολο αυτο το σεναριο της ταινιας εκτος απο κομικ ειχε και κατι αλλο να πει...οχι υποκειμενικα η ετσι εμπορικα ως και δεδομενα εδωθει;
κι αν ξεπεραστει πια αυτο το μερος //οτι δηλαδη ειναι μια εμπορικη ταινια και μαλιστα αμερικανικη σαν οντως κατι που πλεον "εχει παιχτει"
τι θα μπορουσε να σημαινει;
οπως οι αρκανες δεν αμφισβητουνται ως δεδομενες στο συλλογικο ασυνειδητο και καθιστανται γνωριμες κατοπιν μυησεων της ψυχης ετσι και το εργο απο εικασια καποια στιγμη θα πραγματωθει σαν βοιωμα σε καθε θεατη του...
ας μην ξεχναμε πως οι ταινιες που επιλεγουμε να δουμε ειναι μια εμπειρια/αναλογως με αυτο που ειναι να μας συμβει /ειτε το γνωριζουμε ειτε οχι...
Ας δουμε λιγακι λοιπον +αυτη τη διασταση του θεματος σε σχεση με την ταινια...και ας ξεπερασουμε τις υποκειμενικες σας εικασιες αλλα και τα δεδομενα που ισως αναφερω αλλα δεν γινονται κατανοητα/ακομη/...
(θα μπορουσα να σας παραπεμψω στην Ουραντια αλλα ισως το δουμε αργοτερα...αν μαλιστα μας διαβαζει...και ερθει μια φιλη απο τα παλια -των εσω-...να μας δωσει περισσοτερα επ'αυτου, ως σχετικοτερη με το αναφερομενο βιβλιο,αυτο θα ειναι το καλυτερο:)
φως εν σκοτει!
υγ:Avallon τη συγνωμη σου θα την δεχτω σε mail αν δυσκολευεσαι να μου εξομολογηθεις τον...ερωτα σου για μενα:)))
Αληθεια πως αισθανεσαι που γεννηθηκες την ημερα του Ευαγγελισμου;...επειδη εχει αμεση σχεση με τον Γαβριηλ σε ρωταω:)--Ευαγγελια επρεπε να σε λενε το ξερεις normally;--

cprtght@tm@2005
επί του point Λοιπόν...
τα υπόλοιπα περί εντοπισμού από εσένα πιθανού μπλοκαρίσματος τα αφήνω ασχολίαστα... καθώς αυτή η συζήτηση θα μπορούσε να τραβήξει υπέρ το δέον εις μακρόν και το άλλα λόγια να αγαπιόμαστε επίσης...
quote:
Μηπως η κολαση ειναι η πολυχρωμη τουτη γη μας + αυτο ολο που βιωνει η ψυχη μεσα στην υλη ειναι η οντως κολαση η παραδεισος του;
η ύλη δεν είναι ούτε κόλαση ούτε παράδεισος για την ψυχή...
είναι ένα επίπεδο εκπαίδευσης το οποίο ευχαρίστως επιλέγει όταν έρχεται η ώρα
τόσο για την προσωπική της εξέλιξη, όσο και για την προσφορά της στους άλλους...
όσοι το βιώνουν ως κόλαση ή ως παράδεισο πολύ φοβάμαι ότι θα επιστρέψουν πολλές φορές ακόμα, μέχρι να το ξεπεράσουν....
quote:
ας μην ξεχναμε πως οι ταινιες που επιλεγουμε να δουμε ειναι μια εμπειρια/αναλογως με αυτο που ειναι να μας συμβει /ειτε το γνωριζουμε ειτε οχι...
αυτό είναι αλήθεια... δεν μπορεί κάποια στιγμή θα το κόψω το κάπνισμα.. ![]()
quote:
ας ξεπερασουμε τις υποκειμενικες σας εικασιες
χμ... το θέμα είναι ότι το αντικειμενικό του πράγματος δεν είναι σε θέση κανείς να το κρίνει...
quote:
τα δεδομενα που ισως αναφερω αλλα δεν γινονται κατανοητα/ακομη/...
εγώ προσωπικά, θα περιμένω με χαρά να τα αναφέρεις πρώτα και μετά θα δούμε αν γίνονται κατανοητά ή όχι...
τέλος, κάπου στην αρχή αυτού του τόπικ είχα αναφέρει :
quote:
νομίζω πως για αμερικάνικη ταινία μπόρεσε και είδε αρκετά πράγματαπίσω από το πέπλο...
χαίρομαι ιδιαιτέρως που συμφωνείς μαζί μου σ'αυτό...
Galadriel

1899 αλήθειες + 1 ψέμμα...
quote:quote:
νομίζω πως για αμερικάνικη ταινία μπόρεσε και είδε αρκετά πράγματα πίσω από το πέπλο...χαίρομαι ιδιαιτέρως που συμφωνείς μαζί μου σ'αυτό...
Και γω συμφωνώ!
quote:
υγ:Avallon τη συγνωμη σου θα την δεχτω σε mail αν δυσκολευεσαι να μου εξομολογηθεις τον...ερωτα σου για μενα:)))
Ooops!
Με κατάλαβες... "Χωριό που φαίνεται κολαούζο δε θέλει"
Συγνώμη? Τι είναι αυτό τρώγεται? Νομίζω ότι μίλησα επ'αυτού...
quote:
Αληθεια πως αισθανεσαι που γεννηθηκες την ημερα του Ευαγγελισμου;...επειδη εχει αμεση σχεση με τον Γαβριηλ σε ρωταω:)--Ευαγγελια επρεπε να σε λενε το ξερεις normally;--
Normal-abnormal αγαπητή μου δεν υπάρχει σε αυτές τις καταστάσεις...
Υπάρχει όμως το politically correct... και εδώ κολλάει αυτό που λες...
Ναι λοιπόν το ξέρω...
Είμαι τυχερή που οι γονείς μου δεν περπάτησαν την πεπατημένη /συνηθισμένη οδό για την περίπτωση αυτή...
Κι αυτό γιατί βαριέμαι αφόρητα όλα αυτά που γίνονται για κάποιο τέτοιο τετριμμένο λόγο...
Οσο για το όνομα...μου είναι αδιάφορο (ούτε κρύο ούτε ζέστη).
Μια Λίτσα, Νίτσα λιγότερη!

Αντιπροσωπεύει το ζώδιο των Ιχθύων, είναι το τελευταίο στάδιο του ζωδιακού και αντιπροσωπεύει το τελευταίο στάδιο του χειμώνα
(Οι 12 Άγγελοι που καθένας κυβερνά έναν μήνα του Έτους. Αυτοί είναι:
Ιανουάριος - Γαβριήλ)
Μπορούμε να το ονομάσουμε είσοδο της Ανάστασης, Σύμφωνα με το σύστημα του παλαιού αιώνα, η ανάσταση του ¨Ηλιου δεν αρχίζει μόνο από τον χειμώνα αλλά και από την νύχτα, και αυτή η κάρτα συμβολίζει τα μεσάνυχτα.
Ήλιος - Μιχαήλ ή Ραφαήλ ή Γαλγαλλιήλ, ή Βαρκάν ή Ουριήλ ή Οκ
Σελήνη - Γαβριήλ ή Καφσιήλ ή Ατρεγιήλ
Άγγελος της Νεκρανάστασης - Ο Άγγελος που εμφανίστηκε στον τάφο του Χριστού πριν την νεκρανάστασή του. Το όνομά του θεωρείται απόκρυφο, μα συχνά στις Γραφές ο τίτλος αποδίδεται στον Αρχάγγελο Γαβριήλ
Άγγελος του Σκότους - Μυστηριώδης Άγγελος για τον οποίο οι γνώμες διίστανται. Συχνά αναφέρεται ως τίτλος για τον Σατανά, μα αναφέρεται και ως τίτλος για τον ίδιο τον Θεό ή και το Άγιο Πνεύμα. Στις Γραφές επίσης θα βρούμε αυτόν τον τίτλο και για τους Μιχαήλ, Ουριήλ, Καμουήλ, Πενιήλ και Μετατρόν.
Σύμφωνα με την αρκάνα του Θωθ, κάτω από το νερό εμφανίζεται ο Σκαραβαίος (ο Χεπρά των Αιγωπτίων) που στηρίζει το Σιωπηλό Ήλιο μέσα στο σκοτάδι της Νύχτας και τη σκληρότητα του Χειμώνα (κάπου είπατε πως είδατε καβούρια..λέω μήπως είδατε κάτι τέτοιο..)
Καρκίνος - Χαναήλ ή Γαβριήλ
Λέων - Βερχιήλ ή Μιχαήλ
Υδροχόος - Γαβριήλ ή Ουριήλ
Κυριακή - Μιχαήλ... Sunday ημέρα του ήλιου
Δευτέρα - Γαβριήλ..Mo(o)nday ημέρα της σελήνης
Ερμής - Μιχαήλ ή Ραφαήλ
Ήλιος - Μιχαήλ ή Ραφαήλ ή Γαλγαλλιήλ, ή Βαρκάν ή Ουριήλ ή Οκ
Σελήνη - Γαβριήλ ή Καφσιήλ ή Ατρεγιήλ
Μιχαήλ - Το όνομά του σημαίνει «Που Μοιάζει του Θεού».
Γαβριήλ -Το όνομά του σημαίνει «Η Δύναμη του Θεού».
Ζωδιακά όμως ανήκει στο ζώδιο του Καρκίνου το οποίο ανήκει στον οίκο οχτώ , στο Άρμα, και είναι το κύριο σημείο του στοιχείου του νερού του Καρκίνου.. αφού κατέρχεται από την Κατανόηση στη Δύναμη (Η Δύναμη του Θεού) όμως η Δύναμη ή Λαγνεία όπως αναφέρει ο Κρόουλι.. είναι η κάρτα που έχει σχέση με τον Λέων.. ..Όμως μία άλλη κάρτα που έχει σχέση με το νερό είναι εκείνη του Κρεμασμένου... κάπου αναφέραμε. σε κάποιο άλλο τοπικ.. την προδοσία αλλά και την θυσία του θεού/θεάς
Σημείωση δεν έχω δει την ταινία.. απλά μία προσπάθεια προσέγγισης κάνω.. για την ροή του πραγματικού θέματος..![]()
Φιλικά...
Η Πείρα δεν ΔΙΔΑΣΚΕΤΑΙ
Η ομορφιά απλώνεται.....
S I M O R I L .......
Αυτά προς το παρόν... Ελπίζω να έβαλα ένα λιθαράκι στην όλη συζήτηση..
Η Πείρα δεν ΔΙΔΑΣΚΕΤΑΙ
Η ομορφιά απλώνεται.....
S I M O R I L .......
Να παραθέσω και γω με τη σειρά μου το παρακάτω:
quote:
- ?? BC: According to a jewish legend, Gabriel has been fired from his position as God's messenger Who hired Dobiel to replace him. But after a couple of hunderd years, God and Gabriel came together again and Dobiel was given a new assignment.
Aπό ότι βλέπουμε λοιπόν περιέργως δεν είναι η πρώτη φορά που ο αρχάγγελος Γαβριήλ απογοητεύει τον Κύριό του, παρόλο το βαρύγδουπο όνομα που Εκείνος του χάρισε.
Μάλλον έτσι εξηγείται και το γεγονός ότι δεν ήταν τόσο επιεικής με τη δεύτερη αυτή «ατασθαλία» του. (μια του κλέφτη δυό του κλέφτη...)
Το παραπάνω απόσπασμα είναι από το www.sarahsarchangels.com/archangels/gabriel.html - 11k
όπου θα βρείτε και άλλα ενδιαφέροντα στοιχεία.

ποιος θα μπορουσε να παει μεχρι εκει και να επιστρεψει ξανα...?
καποιος ενδιαμεσος....σαν το νερο...ή αυτον που το αντιπροσωπευει δηλαδη....
...τον γαβριηλ.....
με απεραντο σεβασμο και αγαπη ο μανος σας
υ.γ μια πολυ καλη μου φιλη,αστειευομενη με χαραχτηρισε "σκοτεινο αγγελο":)
εχω ισως το στοιχειο του...το υδωρ γι'αυτο χαχαχαχαααα:)
να ξερεις πως οι σκιες με τα λευκα φτερα ,σε εμφανιση δεν διαφερουν απο τους σκοτεινους αγγελους:)
μια μικρη παρενθεση για να επανελθουμε:)
WHISPERS OF THE DREAMS
Edited by - manos on 13/04/2005 18:13:53
quote:
[blue]στην ταινια αφησαν αναπαντητη μιαν ερωτηση "εαν υπαρχει νερο στην κολαση"...
Αλήθεια Μάνο μας δε θυμάμαι αυτή τη σκηνή...
Μήπως θα μπορούσες να με βοηθήσεις λιγάκι?

δεν θυμαμαι ακριβως...
με απεραντο σεβασμο και αγαπη ο μανος σας
WHISPERS OF THE DREAMS
Τώρα έχω ένα καλό λόγο να ξαναδώ την ταινία...
Να διορθώσω μόνο το όνομα της ηθοποιού που έπαιξε τον Γαβριήλ είναι Tilda Swinton και όχι Tilda Wilson όπως λανθασμένα μεταφέρθηκε εδώ από ένα άλλο σάϊτ. Γι'αυτό δεν μπορούσα να βρω πολλές φωτογραφίες της... Θα κάνω μια ακόμη προσπάθεια γιατί μου φαίνεται απίστευτο να μην υπάρχει μια άλλη της φωτογραφία από το Constantine εκτός από αυτή με το αντρικό κοστούμι...

Τεράστια πατάτα η ταινία.Κατευθείαν για χρυσό βατόμουρο!
GABRIEL: You're going to die young because you smoked 30 cigarettes a day since you were 15... and you're going to go to hell because of the life you took.
[pause, Gabriel leans in]
You're ****ed.
Κοινώς σε ελεύθερη μετάφραση: Tα στιγάρα, τα ποτά και τα ξενύχτια...
![]()

Avallon τόσο πολύ σου άρεσε ο Κότσος?
Δες το "Δαιμονισμένο Άγγελο" με Ντενίρο-Ρουρκ να σου φύγει ο τάκος!!!
Ή έστω το "Δικηγόρο του Διαβόλου" με Κιάνου Ριβς και Πατσίνο.
Απλά αυτό ήταν πιο ατμοσφαιρικό με όλα αυτά τα εφέ και φυσικά κατά την άποψή μου η εμφάνιση του Γαβριήλ έπαιξε καταλυτικό ρόλο σε αυτό τόσο που μου φαίνεται πολύ περίεργο που δεν μπορώ να βρω μια φωτογραφία του με τα φτερά με αυτή τη λευκή στολή όσο και αν έχω ψάξει στο διαδίκτυο.
Μάλλον θα πρέπει να βάλω αγγελία με αμοιβή.![]()
![]()
![]()
Οι ταινίες που ανέφερες δεν έχουν ένα πολύ σημαντικό στοιχείο:
Eνώ πραγματεύονται την πάλη του κακού για να κερδίσει τον άνθρωπο και να τον κάνει δικό του δεν μιλούν για το ταξίδι στον Αδη...
Αυτό το στοιχείο που συναντάμε στους αρχέγονους μύθους της Ελλάδας![]()
Ελπίζω τώρα να κατάλαβες γιατί μου άρεσε πολύ.![]()

Εντάξει γούστα είναι αυτά.
Πάντως πιο ατμοσφαιρικό δεν είναι.Ο "Δαιμονισμένος Άγγελος" είναι το απόλυτο ατμοσφαιρικό θρίλερ (και χωρίς την ανάγκη κανενός εφέ).Όσες φορές κι αν το δω πάντα με πιάνει ανατριχίλα.Και εξάλλου όλη η ταινία είναι η κατάβαση του ήρωα στον Άδη και η σταδιακή επίγνωση της φρικτής αλήθειας(παρεμπιπτόντως το story μοιάζει πολύ με το μύθο του Οιδίποδα και η ερμηνεία του Μίκυ Ρουρκ είναι ασύλληπτη!)
Το Constantine το περίμενα καλύτερο,μου φάνηκε παιδικό το όλο concept και η προσέγγιση του Καλού και του Κακού πολύ επιφανειακή,πολύ Αμερικάνικη.Τίγκα στα εφέ και λίγη ουσία.
Να συζητάμε και να λέμε τις απόψεις μας ακόμη και αν αυτές δεν συμφωνούν...
και το αποτέλεσα της ωριμότητας, να συζητάμε και να αποδεχόμαστε τις απόψεις των άλλων χωρίς να χρειάζεται να κοιλάμε στο βούρκο...
Υ.Γ. όταν είπα "ατμοσφαιρικό" αναφερόμουν στα εφέ και όχι στο κόνσεπτ και τη σκηνοθεσία... Εχεις δίκιο...σε αυτό η ταινία με το Μίκυ ρούρκ δεν παιζόταν... (και η σκηνή με τον Ντενίρο και το αβγό άπαιχτη...)