ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ " Ο τελευταίος των χριστιανών " - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

- ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ " Ο τελευταίος των χριστιανών " - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

Συνοδινός61 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 3/4
07/10/2003, 05:28:58
mporei na 8ewrh8w rizospastikh-akraia me ayto pou 8a pw alla ektos oti to ma8hma twn 8rhskeytikwn einai proshlytistiko kai pragmatika 8a eprepe na legetai ma8hma xristianikwn kai oxi 8rhskeytikwn 8a pros8eta pws h ekklhsia exei genikos aytou tou eidous thn symperifora apenanti ston lao kai prwta apo ola me to vaptisma, poso dikaio einai na vaptizoume kapoion xwris na gnwrizei!ennowntas pws dinoume se kapoion to xrhsma xwris na xeroume an 8a ton ikanopoiei kai 8a ton antiproswpeyei argotera ws pisth?
h ekklhsia genikos leitourgei me ena eidos exanagasmou , exou kai to ma8hma twn (8rhskeytikwn)den einai ligo travigmeno an 8eloume na 8ewroumaste fileley8eroi kai proodeytikoi?
na kanw mia paren8esh edw (asxeta me to ti pisteyw san an8rwpos 8elw na tonisw pws me enoxlei h stash ths ekklhsias kai den exw kapoio provlima me thn idia thn 8rhskeia ws axia)

SIMORIL .......

KaFriLaΜέλος
07/10/2003, 18:56:15
Φιλε simoril η αποψη σου καθε αλλο παρα ακραια ειναι εγω θα την χαραχτηριζα απολυτως σωστη . Εφοσον εχουμε υποτηθεμενη ανεξηθρησκεια δεν επρεπε να βαφτιζομασταν στα πρωτα χρονια της ζωης μας αλλα στην ενηλικιωση μας αλλα η Χριστιανικη εκκλησια θελει να μας προστατευσει για αυτο βαφτιζομαστε . Επισης το μαθημα των Θρησκευτικων επρεπε να ειναι επιλογης για οποιον ηθελε και οχι αναγκαστηκο . Αυτα ...

'Το μονο που ξερω ειναι πως δεν ξερω τιποτα'

beyondΜέλος
09/10/2003, 07:32:22
Η ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΔΕΝ ΜΑΣ ΠΕΙΘΕΙ ΠΙΑ..ΕΧΕΙ ΜΕΙΝΕΙ ΣΤΑ ΤΕΤΡΙΜΕΝΑ..

NeosΜέλος
23/10/2003, 14:43:47
To θέμα δεν ειναι το αν σε πειθει ή όχι...
Απλα σημερα εχοντας φτασει στο σημειο που εχουμε φτασει, τεχνολογικα,επιστημονικα κτλ.
Δεν ειναι δυνατον να σε καλύπτει η εκκλησία.
Παλαιοτερα όλα ήταν θέλημα θεου (απο μετεωρολογικά φαινομενα εώς και ιατρικά) τωρα που ο ανθρωπος γνωρίζει τις δυνατοτητες του δεν ειναι δυνατόν η εκκλησία να τον καλυψει.
Οι εκλησίες και οι θρησκείες υπαρχουν σημερα μονο για λογους παραδοσης και κουλτουρας.
Ενα 10% γνωρίζει επάκριβώς τί αντιπροσωπευει η θρησκεία του.
Δεν μιλάμε για αυτους που λεγοντας το "πιστευω"(το παπαγαλε το κειμενακι) θεωρουν οτι γνωρίζουν τί ειναι η θρησκεία τους.
Αυτο ισχύει για ολους τους λαούς.
Η νεα γεννιά δεν πειθετε απο κανενα...
Γεννηθηκαμε σε ενα κόσμο που μόνο "χριστιανικός" (ή και οποιας αλλης θρησκειας) δέν ειναι.
και αυτο το γνωρίζετε ΟΛΟΙ.

KaFriLaΜέλος
23/10/2003, 21:04:07
Συμφωνω απολυτα μαζι σου Νeos !

scullyΜέλος
31/10/2003, 16:20:40
ΟΣΑ ΓΡΑΦΟΝΤΑΙ ΣΤΗ ΒΙΒΛΟ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΧΟΥΝ ΑΠΟΔΕΙΧΘΕΙ ΚΑΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΑ. ΟΠΩΣ ΑΣ ΠΟΥΜΕ ΕΧΟΥΜΕ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΑΡΞΗ ΔΕΙΝΟΣΑΥΡΩΝ, ΕΝΩ ΕΧΟΥΝ ΠΕΡΑΣΕΙ ΕΚΑΤ ΧΡΟΝΙΑ

KaFriLaΜέλος
31/10/2003, 22:46:57
Scully εισαι εκτος τοπου και χρονου . Εμεις μιλαμε για τη θεση της εκκλησιας για τον εσωτερισμο και εσυ μας μιλας για δεινοσαυρους . Τι αλλο να πω ...

sansationfΜέλος
01/11/2003, 07:35:45
ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΤΟ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΚΕΙΜΕΝΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΚΑΤΙ ΚΑΚΟ. ΠΡΟΦΑΝΟΣ ΔΕΝ ΜΙΛΑΕΙ ΓΙΑ ΤΟ ΕΙΔΟΣ ΠΝΕΥΜΑΤΙΣΜΟ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΕΜΑΣ. ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟ ΜΟΝΟ ΑΝ ΣΕ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΠΟΔΟΧΗ ΤΟΥ ΘΕΟΥ. ΕΞΑΛΛΟΥ Ο ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΣ ΛΕΕΙ ΝΑ ΑΝΑΖΗΤΑΜΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ. ΑΝ ΟΣΟΙ ΑΣΧΟΛΟΥΝΑΤΑΙ ΜΕ ΤΟΝ <<ΠΝΕΥΜΑΤΙΣΜΟ>> ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΘΕΟ ΠΙΣΤΕΥΩ ΣΕ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ ΑΝΑΦΕΡΕΤΕ ΚΑΙ ΜΕΡΙΚΕΣ ΑΠΟ ΑΥΤΕΣ ΕΙΝΑΙ Η ΕΠΙΚΛΗΣΗ ΠΝΕΥΜΑΤΟΝ ΜΕ ΤΗΝ ΒΟΗΘΕΙΑ ΤΟΥ ΣΑΤΑΝΑ.

respect

29/11/2003, 19:44:46
Καλησπερα σε ολους!!!
Να σας πω και εγω πως βρηκα τον μπελα μου!!Οταν πηγαινα 3η λυκειου (δεν πανε και πολλα χρονια) ο "κυριος" καθηγητης των θρησκευτικων αποκαλεσε τους ΕΛΛΗΝΕΣ κλεφτες και κατα καποιο τροπο φωτοσβεστες!!!Με το δικιο μου μεσα στην μεση του μαθηματος περνω αναποδες και σηκωνομαι ορθιος και τον αποκαλεσα εβραιολαγνο μαζι με αλλα τα οποια δεν θυμαμαι απο τα νευρα μου το αποτελεσμα ηταν να φαω 2 ημερες αποβολη απο τους αγαπητους "Ελληνες" καθηγητες οι οποιοι δινουν τα φωτα στην Ελληνικη νεολαια!!Οταν ημουνα στα γραφεια για απολογια και καλα,γιατι ειπα αυτα τα πραγματα στον "κυριο" καθηγητη (δεν ξερω αν μπορω να πω το ονομα του εγω παντως δεν εχω προβλημα ας μου πει καποιος αν γινετε!) γυρναω και τους λεω ακριβως πως αποκαλεσαι τους Ελληνες,παρατηρησα ομως οτι κανενας δεν ειπε τιποτα ουτε καν οι φιλολογοι!!Τοτε ειλικρινα ντραπηκα για χαρη τους γιατι μου φανηκαν ολοι ακριβως ιδιοι με τον θρησκευτικο!

VIKINGΜέλος
29/11/2003, 20:39:09
quote:

Κάποια στιγμή θα πρέπει επιτέλους να πάψει να υφίσταται αυτή η εξαναγκαστική ανούσια αγγαρεία, που ονομάζετε μάθημα θρησκευτικών. Ο καθένας είναι ελεύθερος (;) να ακολουθεί τυφλά όποιο δόγμα η θρησκεία επιθυμεί και των εκφράζει (;). ο κάθε ένας είναι ελεύθερος να κοροϊδεύει τον εαυτό του πιστεύοντας σε θεϊκούς (όχι θείους. Άλλο το ένα άλλο το άλλο) κανόνες ταπεινώνοντας έτσι τον εαυτό του και προσβάλλοντας την ίδια την φύση – ύπαρξη – όλο.
Θα πρότεινα το μάθημα ‘η ιστορία των θρησκειών’ αυτό μάλιστα. Είναι ένα διδακτικό μάθημα. Ένα μάθημα όμως που θα πρέπει να γίνετε με νηφαλιότητα και απόλυτο συγκερασμό της ύλης δίχως να δίνετε βαρύτητα σε ορισμένη θρησκεία.

[quote]ΕΓΩ ΠΑΝΤΩΣ ΑΠΟ ΟΣΟΥΣ ΞΕΡΩ ΟΛΟΙ ΠΑΝΕ ΣΤΗΝ ΕΚΛΗΣΙΑ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΑΝΑΣΤΑΣΗ, ΑΝΤΕ ΚΑΙ ΚΑΜΙΑ ΦΟΡΑ ΝΑ ΠΑΝΕ ΝΑ ΜΕΤΑΛΑΒΟΥΝ ΑΜΑ ΝΗΣΤΕΨΟΥΝ. ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΚΥΡΙΑΚΗ ΟΥΤΕ ΣΥΖΗΤΗΣΗ [quote]

ΑΚΡΙΒΩς ΦΙΛΕ μου.

Φιλοι μου προσφατη ερευνα εδειξε οτι πολυ μικρο
ποσοστο νεων πηγαινει στην Εκκλησια.Η εκκλησια ειναι μια
κερδοσκοπικη επιχειρηση και καλο ειναι να το καταλαβουμε ολοι αυτο.Σε οτι αφορα τα σχολεια θα επρεπε οπως
ειπε και ο φιλος Εχεμβροτος να υπαρχει ενα μαθημα που να λεγεται
ιστορια των θρησκειων και ο μαθητης να μαθαινει για ολες τις θρησκειες και οχι να μαθαινει ανουσια πραγματα οπως το τι γινεται
σε καθε Κυριακατικη εκκλησιαστικη λειτουργια και διαφορες σαχλαμαρες για θαυματουργες εικονες .Δεν ειναι δυνατον οι μαθητες να μαθαινουν μονο για
μια συγκεκριμενη θρησκεια.Ελεος,οχι προπαγανδα και στα σχολεια.
Οσο για την βαπτιση που ανεφερε καποιος αυτη πρεπει να ποθειται
και να γινεται συνειδητα και οχι το καθε μωρο που γεννιεται
να μου το στελνουν στην κολυμπηθρα και να ακολουθουν διαφορες αηδιες
με κουφετα και χαζοχαρουμενες γκριματσες.

Edited by - VIKING on 29/11/2003 20:41:40

Edited by - VIKING on 29/11/2003 20:42:45

beyondΜέλος
30/11/2003, 21:39:39
BΡΕ ΣΥ ΠΡΟΜΗΘΕΑ,ΠΩΣ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΕΣ ? ΕΓΩ ΣΤΗΝ 3 ΛΥΚΕΙΟΥ (ΠΡΙΝ ΚΑΜΜΙΑ 15ΑΡΙΑ ΧΡΟΝΙΑ..) ΟΤΑΝ ΠΗΓΑΙΝΑ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΜΕ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΣΕ ΗΤΑΝ ΟΙ DURAN DURAN,ΜΙΑ ΞΑΝΘΟΥΛΑ ΤΗΣ Β'ΛΥΚΕΙΟΥ .ΚΑΙ ΕΚΤΟΣ ΣΧΟΛΕΙΟΥ Ο ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗΣ ΜΟΥ ΚΑΙ ΑΝΤΕ ΚΑΝΑ ΒΙΒΛΙΑΡΑΚΙ ΠΕΡΙ UFO H ΤΟ ΜΥΣΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΑΤΛΑΝΤΙΔΟΣ..

ΑΡΑΓΕ ΟΙ ΣΥΜΜΑΘΗΤΕΣ ΣΟΥ ΤΙ ΣΟΥ ΕΙΠΑΝ,ΠΟΙΑ ΗΤΑΝ Η ΑΠΟΨΗ ΤΟΥΣ ?

Ήρθα, είδα, νίκησα, είπε ο στρατηγός. Ανέβηκες, ξεκίνησες, έφτασες! ώρα να κατεβείς! λέει ο φιλόσοφος

01/12/2003, 21:14:45
Καλησπερα φιλε Βeyond καλο μηνα σε εσενα και σε ολους τους φιλους του esoterica!
Κοιτα να σου πω "τα φωτα" σε αυτα τα θεματα μου τα εδωσε ο πατερας μου και τον ευχαριστω πολυ γι'αυτο!Δεν μπορω να πω οτι ημουνα καλος μαθητης και γι'αυτο βρισκομαι τωρα και στην Ιταλια τωρα για τους συμμαθητες μου ολοι συμφωνησαν μαζι μου και αρχισαν να αντιμιλουν και αυτοι στον καθηγητη,αλλα απ'οτι καταλαβα οχι και οτι ειχαν καταλαβει γιατι μιλουσαν απλα για να χασουν καποια λεπτα μαθημα(και εγω πολλες φορες ετσι σκεφτομουνα)
Αααα και κατι αλλο οσο για την ξανθουλα....και εμενα κατι τετοια με εφαγαν!!!Αλλα δεν πειραζει καλα ειναι και αυτα!!!

beyondΜέλος
03/12/2003, 13:25:31
ΣΩΣΤΟΣ..ΚΑΛΗ ΤΥΧΗ ΣΤΙΣ ΣΠΟΥΔΕΣ ΣΟΥ ,ΓΙΑΤΙ Η ΑΓΟΡΑ ΕΙΝΑΙ ΔΥΣΚΟΛΗ ΕΩΣ ΚΟΛΑΣΗ..

Ήρθα, είδα, νίκησα, είπε ο στρατηγός. Ανέβηκες, ξεκίνησες, έφτασες! ώρα να κατεβείς! λέει ο φιλόσοφος

04/12/2003, 17:58:31
Να εισαι καλα φιλε beyond!!!
Και σε εσενα τα καλυτερα!!!!!!!!!!!!!!!!!

GuessWhoΜέλος
06/12/2003, 03:24:36
quote:

ΠΡΟΤΕΙΝΩ ΤΗΝ ΑΛΛΑΓΗ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ ΤΩΝ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΩΝ ΣΕ ΜΑΘΗΜΑ... ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΩΝ. ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΚΑ ΘΑ ΗΤΑΝ ΑΜΑ ΑΝΕΛΥΕ ΤΙΣ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ ΧΩΡΙΣ ΚΟΛΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΜΕ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΟΤΗΤΑ

ΦΙΛΕ ΕΝΑΣ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΠΟΤΕ ΠΗΓΕΣ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΛΛΑ ΠΡΙΝ ΑΠΟ 4-5 ΧΡΟΝΙΑ ΟΤΑΝ ΠΗΓΑΙΝΑ ΔΕΥΤΕΡΑ ΛΥΚΕΙΟΥ ΟΛΗ ΤΗ ΧΡΟΝΙΑ ΜΑΣ ΒΓΗΚΕ ΤΟ ΛΑΔΙ ΚΑΙ Η ΠΙΣΤΗ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΝΟΗΣΟΥΜΕ ΤΑ ΚΑΡΜΑ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΕΝΝΟΙΕΣ ΑΠΟ ΑΛΛΕΣ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ.ΑΣΕ ΠΟΥ ΕΓΡΑΨΑ ΚΑΙ 12.

Master Of Puppets.
Μην παίρνετε τη ζωή στα σοβαρά. Κανείς δεν βγήκε ζωντανός από αυτή.

08/12/2003, 16:39:12
Τι ειπες τωρα φιλε GuessWho......!!
Αυτο το καρμα και εμενα μου γα....ε το "καρμα"

fronimitisΝέο Μέλος
07/03/2006, 13:06:54
Χμ, ναι... Φυσικά η εκκλησία (η κάθε εκκλησία) κάνει τη δουλειά της και προσπαθεί να κερδίσει τους πιστούς και να μην καταλήξουν σε άλλες θρησκείες ή "θρησκείες". Και μέσα στην άγνοιά τους (ή εν γνώση τους) γράφουν διάφορα κείμενα για να τρομοκρατήσουν τον κόσμο, κείμενα που συχνά είναι εκτός πραγματικότητας. Δείτε για παράδειγμα και αυτό:
http://img.pathfinder.gr/clubs/files/60396/4.html
όπου παρουσιάζεται ο Allan Kardec ως αποκρυφιστής, παγανιστής, κλπ.
Η ιστορία αυτού του ανθρώπου απέχει πολύ απο αυτό.

Για όποιον ενδιαφέρεται, το βιβλίο του Allan Kardec το βρήκα στα ελληνικά εδώ:
http://www.papasotiriou.gr/product.gbook.asp?pfid=565678&prid=254099&deid=10201
(εγώ το έχω στα βραζιλιάνικα (πορτογαλικά))

nobody5001Μέλος
07/03/2006, 18:55:10
Για σας φίλοι και φίλες μου σας χαιρετώ:

Τα λόγια του φίλου ΕΧΕΜΒΡΟΤΟΣ συνοψίζουν την άποψη μου πάνω σε αυτό το θέμα...

quote:

Θα έλεγα βαριές κουβέντες για τα σχολικά βιβλία θρησκευτικών, όπως και για την πλύση εγκεφάλου που γίνετε στους μαθητές μέσο αυτών, μα άστο καλύτερα, θα διαγραφώ από μέλος.

Με εκτίμηση πάντα,

nobody

07/03/2006, 20:36:59
Λόγω του ότι παρακολουθώ τα Π.Ε.Κ. (προγραμμα επιμόρφωσης καθηγητών) παρακολούθησα διάφορα μαθήματα σε δειγματικές διδασκαλίες σε πραγματικές τάξεις σχολείου εν ώρα κανονικού μαθήματος.

ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΛΕΕΙ Ο ΕΧΕ ΕΙΝΑΙ ΛΙΓΑ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΕ ΟΣΑ ΘΑ ΕΛΕΓΑ. Στο μάθημα αναφέρθηκε η Ειρήνη η Αθηναία η οποία είναι και αγία αν δεν κάνω λάθος, η οποία τύφλωσε τον γιό της για να μην παντρευτεί την κόρη του Βασιλιά -δεν την ακουσα καλά την ιστορία- γιατί θεώρησε καλύτερο να παντρευτεί εκείνη το βασιλιά.

Αυτό ήταν το λιγότερο. Αναφερόταν σαν παράδειγμα αγιότητας και ευσέβειας ο άγιος Συμεών ο Στυλίτης ο οποίος είχε δεθεί τοσο σφιχτά με σχοινιά που αυτά ενσωματώθηκαν στο σώμα του από τα χρόνια που έμειναν εκεί, με αποτέλεσμα να σαπίσει και να μυρίζει. Εκτός απ'αυτό παρέμεινε 36 χρόνια σε ένα στύλο.

Τί θα έλεγε ένας ψυχίατρος δεν ξέρω. Δεν ξέρω κατά πόσο κάνει καλό η διδαχή ακραίων περιπτώσεων ανθρώπων που δεν ξέρω τί είχαν μέσα στο κεφάλι τους και πίστευαν ότι έτσι δοξάζουν το Θεό ή τον πλησιάζουν.
Εμένα σε Χελράιζερ μου φέρνει. Ίσως να πρέπει να το εντάξουμε στα βιβλία των θρησκευτικών.

"ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΤΟ ΜΑΤΙ ΣΥΛΛΑΜΒΑΝΕΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΤΟ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΦΩΣ"
silverwhisperΜέλος
08/03/2006, 23:45:18
καλα,το ζητημα των θρησκευτικων αφηστε το...
δεν προκειται να κανει κανεις τπτ γι ' αυτο,και βλεπω τα παιδια μου να εχουν ιδια βιβλια με εμενα.

το ζητημα δεν ειναι μονο τα βιβλια, ειναι και πως τα αντιμετωπιζει ο καθηγητης.οταν οι δηθεν εκπαιδευτικοι ειναι βουτηγμενοι στο δογματισμο και τις προκαταληψεις,τι μπορουν να προσφερουν σεεναν μαθητη στη εφηβεια?

στη δικη μου περιπτωση παντως,το μαθημα των θρησκευτικων ειναι για να ανεβαζει μεσο ορο.κατα τα αλλα,θα συμφωνησω με οσους ειναι υπερ της καταργησης των θρησκευτικων, και οσο για την "στροφη των νεων στην εκκλησια" εγω παω καθε ανασταση,και αν παντρευεται κανενας.
ο χριστιανισμος,απο την εποχη του "μεγαλου" θεοδοσιου δεν αποτελει πλεον θρησκεια,αλλα καθεστως.

Comforting home,mother's lap,chance for immortality...where being wanted baame a thrill,I never knew...

...it does not do to dwell on dreams and forget to live,remember that...