- ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ " Ο τελευταίος των χριστιανών " - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.
quote:
Βέβαια την Κυριακή στις 17.9.2006 ο Χριστόδουλος στο κήρυγμά του είχε δύο βασικά θέματα. Τα αντιχριστιανικά βιβλία του δημοτικού και γυμνασίου (ανταποκρίσεις μπορείτε να διαβάσετε από τους τοποτηρητές του εδώ μέσα) και οι δικαστικοί που "είναι άτομα χωρίς ολοκληρωμένη προσωπικότητα" και που "δεν ήταν όπως ήταν πριν 30-40 χρόνια" (τότε που ο Παρασκευαϊδης διάβαζε...). Αχ, ωραίες εποχές τότε. "Δεν θέλεις αγιασμό; Εχθρός του έθνους! Τράβα για κοινωνικό τουρισμό με έξοδα του κράτους σε κανένα νησί...".
Eίναι η πολλοστή φορά σε σύντομο χρονικό διάστημα όπου ο Παρασκευαίδης εκστομίζει άλλη μιά χοντροειδέστατη ηλιθιότητα, το είδα και εξοργίσθηκα. Ο άνθρωπος αυτός όσο και άν τον πρώτο καιρό της καριέρας του τα ΜΜΕ προσπάθησαν να του δώσουν ένα μετριοπαθές προφίλ παραπλανώντας τον κόσμο σταδιακά δείχνει να εξελίσσεται σε έναν Ταλιμπάν της ορθοδοξίας.
Πρέπει κάποια στιγμή να καταλάβει τα όρια των δικαιοδοσιών του και να του περάσει η ιδέα οτι όλος ο κόσμος είναι υπο την εξουσία του. Σε αντίθετη περίπτωση κάποιο όργανο της πολιτείας οφείλει να τον βάλει στην θέση του. Άν για το συμφέρον τους δέν θέλουν να διαχωρίσουν το κράτος απο την εκκλησία τουλάχιστον να μήν τον αφήνουν τόσο ασύδωτο.
quote:
Καλημερα σε ολους.Φιλη ΜΑΡΑΚΙ σε βρισκω λιγο αδιαβαστη.Ξερεις τι ρουσφετια πραγματοποιουν οι δεσποταδες?Καλυτερα μεσο δεσποτη παρα υπουργο.Κοβουν και ραβουν στην κυριολεξια.
Έχεις δίκιο αγαπητέ μου,ζητώ ταπεινά συγγνώμη
quote:
Eίναι η πολλοστή φορά σε σύντομο χρονικό διάστημα όπου ο Παρασκευαίδης εκστομίζει άλλη μιά χοντροειδέστατη ηλιθιότητα, το είδα και εξοργίσθηκα. Ο άνθρωπος αυτός όσο και άν τον πρώτο καιρό της καριέρας του τα ΜΜΕ προσπάθησαν να του δώσουν ένα μετριοπαθές προφίλ παραπλανώντας τον κόσμο σταδιακά δείχνει να εξελίσσεται σε έναν Ταλιμπάν της ορθοδοξίας.
Πρέπει κάποια στιγμή να καταλάβει τα όρια των δικαιοδοσιών του και να του περάσει η ιδέα οτι όλος ο κόσμος είναι υπο την εξουσία του. Σε αντίθετη περίπτωση κάποιο όργανο της πολιτείας οφείλει να τον βάλει στην θέση του. Άν για το συμφέρον τους δέν θέλουν να διαχωρίσουν το κράτος απο την εκκλησία τουλάχιστον να μήν τον αφήνουν τόσο ασύδωτο.
Έχεις δίκιο αγαπητέ μου.Αλλά δεν καταλαβαίνω γιατί εξοργίζεσαι,λες και δεν έχεις ξανακούσει κοτσάνα από τον χριστόΔολο.Λες και δεν θα ξανακούσεις κοτσάνα.Κράτα τον θυμό σου για καμιά πιο σοβαρή δήλωση του στυλ "οι παπάδες στη βουλή" ή "κάντε πρόεδρο δημοκρατίας τον χριστόΔολο" ή "εξορίστε την αρρώστεια των ομοφυλόφιλων από τον τόπο μας".Μας φαίνονται αστεία,αλλά λίγο ακόμα θέλει και θα τα ακούσουμε κι αυτά.
Τώρα που τα γράφω αυτά,μου ήρθε μια καταπληκτική ιδέα:γιατί δεν στέλνουμε μια μαζική επιστολή στον Τριανταφυλλόπουλο,να φέρει σε αντιπαράθεση τον χριστόΔολο με αληθινούς συνομιλητές και όχι βαλτά ζόμπι;αφενός θα είχε τρελή τηλεθέαση,αφετέρου θα ξεγυμνωνόταν ο αρχιεπίσκοπος...
quote:
Έχεις δίκιο αγαπητέ μου.Αλλά δεν καταλαβαίνω γιατί εξοργίζεσαι,λες και δεν έχεις ξανακούσει κοτσάνα από τον χριστόΔολο.Λες και δεν θα ξανακούσεις κοτσάνα.Κράτα τον θυμό σου για καμιά πιο σοβαρή δήλωση του στυλ "οι παπάδες στη βουλή" ή "κάντε πρόεδρο δημοκρατίας τον χριστόΔολο" ή "εξορίστε την αρρώστεια των ομοφυλόφιλων από τον τόπο μας".Μας φαίνονται αστεία,αλλά λίγο ακόμα θέλει και θα τα ακούσουμε κι αυτά.
Δυστυχώς αγαπητή μου, να βρισκόμαστε εν έτει 2007 και να διοικείται η πατρίδα μας απο άτομα σάν και του λόγου του, το λιγότερο που θα μπορούσα να πώ είναι θλιβερό το περισσότερο τραγωδία. Οτι έχει ξεπεράσει όλα τα όρια είναι γνωστό το εξοργιστικότερο είναι οτι δέν του βάζει κανένας φρένο.
Άν τα έλεγε αυτά κάπου αλλού και όχι στον τόσο άβουλα ευκολόπιστο Ελληνικό λαό το μικρότερο που θα μπορούσε να τον περιμένει είναι το γιαούρτωμα.
quote:
Οτι έχει ξεπεράσει όλα τα όρια είναι γνωστό το εξοργιστικότερο είναι οτι δέν του βάζει κανένας φρένο.
Μην αναρωτιέσαι για τα φρένα αγαπητέ μου.Τα φράγκα και η εξουσία που φέρνουν οι ψήφοι των προβάτων,είναι τα μοναδικά κίνητρα για την έλλειψη τροχοπέδησης στο στόμα του χριστόδολου και γενικότερα όλόκληρου του κλήρου...
quote:
έλλειψη τροχοπέδησης στο στόμα του χριστόδολου
Τι έγινε ρε παιδιά, αεροπλάνο είναι ο Χριστόδο(υ)λος;
Μπράβο, Μαράκι, εκπληκτικά τα Ελληνικά σου, συνέχισε έτσι.. !
Οσο γι ατα ρουσφετια κοιταξτε πρωτα να τα αποβαλλετε εσεις οι ιδιοι και μετα ολοι οι αλλοι γιατι ρουσφετι γινεται απο τν στιγμη που το ζηταει η μια πλευρα και το εκπληρωνει η αλλη σωστα???
Επισης να ΠΩ οτι μου αρεσε πλυ το κειμενο που παρεθεσε ο macedon γι αοτν κορεατη γιατρο ειμαι σιγουρος οτι αυτος ειναι Ελληνας και μπραβο σου που το παρεθεσες εδω.
Αυτα τα λιγα και συγνωμη αν διεκοψα την συζητη σας.

quote:
Kαλημερα θα ηθελα να εκφρασω μια αποροια για ολα τα δεινα του τοπου φταιει ο Χριστοδουλος???
Όχι αλλα άν θέλει να το παίξει εθνάρχης είναι υποχρεωμένος πρώτα απο όλα να ζητήσει την γνώμη του λαού, κανένας λαός δέν τον ανέβασε σε αυτή την θέση για να γίνεται τιμητής των πάντων.
Άν θέλει να κάνει κάπου κουμάντο ας κάνει στα χωράφια του, να θέλει εκβιαστικά να καθορίζει τομείς της ζωής μας στους οποίους δέν έχει καμιά δουλεία δέν μπορώ να το δεχτώ.
Δέν έχει καμιά δουλειά με τα εθνικά θέματα, την παιδεία, την οικονομία, την υγεία, την δικαιοσύνη και τόσα άλλα που θέλει να τα εξουσιάζει όλα.
quote:
Το να ειστε εκνευρισμενοι με τους παπαδες για καποια πραγματα το καταλαβαινω ως ενα σημειο ειμαι και εγω αλλα απο κει και περα και ειδικα για σενα Μαρακι που λες οτι πιστευεις στον Χριστο,εχεις καταλαβει οτι ετσι βαλλεις εναντια στην Θρησκεια σου????Οτι γινεσε ενα πιονι του καθε αθεου που χρησιμοποιει τα επιχειρηματα αυτα γι ανα αποστρεψετε ολοι εσεις το βλεμα σασ μακρυα απο την θρησκεια???
Όχι αγαπητέ μου δέν γινόμαστε πιόνι κανενός και με συγχωρείς άν σου απαντώ για λογαριασμό της Μαράκι που δέ θα πρόλαβε προφανώς ακόμα να δεί την ερώτηση σου. Έχουμε όραση, ακοή, κρίση και καταλαβαίνουμε όλες τις ανισσοροπίες των εκπροσώπων της θρησκείας που όσο περνάει ο καιρός συνεχώς οργιάζουν. Τις δηλώσεις του Παρασκευαίδη τις παρακολουθούμε επι καθημερινής βάσεως απο τα ΜΜΕ και απορώ πώς ο θεός σου ή θεός του δέν αφήνει τα κεραμίδια ελεύθερα ακούγοντας όλα αυτά που λέει, κάθε μέρα κάποια καινούργια μπαρούφα θα εκστομίσει χειρότερη απο την χθεσινή του.
quote:
Εκκλησια ειναι ο λαος ειναι ενας αριθμος χριστιανων δεν ειναι ουτε τα κτιρι αουτε η παπαδες αν εσεις πιστευετε και αγαπατε αλληλους οτι και να κανουν οι παπαδες δεν σας αφορα ουτε και σας επηρεαζει ,τ αλεω καλα???
Η αγάπη, ο τρόπος που αγαπάμε είναι προσωπική μας υπόθεση αρκεί να έχουμε όρεξη να αγαπάμε. Τον τρόπο που θα αγαπάμε δέν είναι σε θέση να μας το καθορίσει ο Παρασκευαίδης με το επιτελείο του.
quote:
Όχι αλλα άν θέλει να το παίξει εθνάρχης είναι υποχρεωμένος πρώτα απο όλα να ζητήσει την γνώμη του λαού, κανένας λαός δέν τον ανέβασε σε αυτή την θέση για να γίνεται τιμητής των πάντων.
Άν θέλει να κάνει κάπου κουμάντο ας κάνει στα χωράφια του, να θέλει εκβιαστικά να καθορίζει τομείς της ζωής μας στους οποίους δέν έχει καμιά δουλεία δέν μπορώ να το δεχτώ.
Δέν έχει καμιά δουλειά με τα εθνικά θέματα, την παιδεία, την οικονομία, την υγεία, την δικαιοσύνη και τόσα άλλα που θέλει να τα εξουσιάζει όλα.
Εστω οτι εχεις δικιο ,αλλα η λυση δεν ειναι να κανεις προσωπικες επιθεσεις εναντιον του πισω απο την ανωνυμια του internet.
quote:
Όχι αγαπητέ μου δέν γινόμαστε πιόνι κανενός και με συγχωρείς άν σου απαντώ για λογαριασμό της Μαράκι που δέ θα πρόλαβε προφανώς ακόμα να δεί την ερώτηση σου. Έχουμε όραση, ακοή, κρίση και καταλαβαίνουμε όλες τις ανισσοροπίες των εκπροσώπων της θρησκείας που όσο περνάει ο καιρός συνεχώς οργιάζουν. Τις δηλώσεις του Παρασκευαίδη τις παρακολουθούμε επι καθημερινής βάσεως απο τα ΜΜΕ και απορώ πώς ο θεός σου ή θεός του δέν αφήνει τα κεραμίδια ελεύθερα ακούγοντας όλα αυτά που λέει, κάθε μέρα κάποια καινούργια μπαρούφα θα εκστομίσει χειρότερη απο την χθεσινή του.
Eσυ ετσι κρινεις μια ολοκληρη θρησκεια?
quote:
Η αγάπη, ο τρόπος που αγαπάμε είναι προσωπική μας υπόθεση αρκεί να έχουμε όρεξη να αγαπάμε. Τον τρόπο που θα αγαπάμε δέν είναι σε θέση να μας το καθορίσει ο Παρασκευαίδης με το επιτελείο του.
Το ιδιο λεμε αγαπητε αρα δεν υπαρχει λογος να ασχολεισεμε τον καθε Παρασκευαιδη ετσι δεν ειναι?

"Ο βασικος αξονας των θεωριων του πνευματισμου ειναι η μετενσαρκωση, δηλαδη οτι η ανθρωπινη ψυχη εξαγνιζεται διατηροντας διαδοχικες γεννησεις και θανατους . Η εποκοινωνια με τα πνευματα γινεται με τη βοηθεια <<μεσαζοντων>> των μεντιουμ . Ως ενα τελειο μεντιουμ θεωρει και το Χριστο απορριπτοντας τη θεοτητα τιυ αλλα και ολες τις βασικες αληθειες του χριστιανισμου .
Κυριαρχο στοιχειο στις τελετες του ειναι η επικληση πνευματων νεκρων ανθρωπων και η αυθυποβολη εκεινου που συμμετεχει στη τελετη . Οι πνευματιστες στηριζονται στο φοβο που προκαλει στον ανθρωπο η αισθηση οτι τα <<πνευματα>> ειναι ανωτερα του . Ετσι ο πνευματισμος διαδιδεται και επιβαλλεται με το γνωστο τροπο της θρησκευτικης προπαγανδας : πρωτα παρουσιαζει τις δηθεν απολυτρωτικες του θεωριες και μετα επιβαλλει την πνευματικη κυριαρχια"
Τελος αναφερει πως " η πιστη του ανθρωπου στα φαινομενα αυτα συνεπαγεται με την απομακρυνση του απο το θεο . Αυτο ειναι ολοφανερο στην περιπτωση του πνευματισμου που υπαρχει η αρνηση της θεοτητας του χριστου . Η εκκλησια ειναι αντιθετη με τη διαδηδοση της μετενσαρκωσης . Ο εξαγνισμος της ψυχης δε γινεται με τη καινουρια γεννηση , αλλα με την μετανοια στην οποια καλει η εκκλησια τους πιστους . Η ζωη του ανθρωπου ειναι μοναδικη και ανεπαναληπτη . Ο πνευματισμος συντελει στο σταδιακο μοιρασμο της πιστης , εφ οσον ο ανθρωπος δεν θεωρει πλεον ως ρυθμιστη της ζωης του κοσμου και ολης της δημιουργιας την προνοια του θεου, αλλα αποδεχεται ως κυριαρχες αλλες δυναμεις .
Η εκκλησια επομενως αντιτεθεται και καταπολεμα τα παραθρησκευτικα φαινομενα του πνευματισμου και της δεισιδαιμονιας αφενος τονιζοντας τη πλανη τους αφετερου διδασκοντας τα μελη της για την αναγκη του βαθυτερου συνδεσμου με το θεο . Η ενταξη στην εκκλησια δεν ειναι αποδοχη καποιων θρησκευτικων θεωριων . Ειναι η συνδεση μας με το προσωπο του Χριστου
που ειπε <<εγω ειμαι η αληθεια>>. Ο πιστος λοιπον δεν μπορει να εχει αλλο ρυθμιστικο παραγοντα της ζωης του απο το θεο . Αρα οταν ο χριστιανος προσφευγει στον πνευματισμο απομακρυνεται απο το θεο . "
Να λοιπον πως γινεται η προπαγανδα ... Αναφερει τον εσωτερισμο και τον πνευματισμο παραθρησκευτικα φαινομενα . Εσεις τι εχετε να πειτ
'Το μονο που ξερω ειναι πως δεν ξερω τιποτα'
quote:
Να λοιπον πως γινεται η προπαγανδα ... Αναφερει τον εσωτερισμο και τον πνευματισμο παραθρησκευτικα φαινομενα . Εσεις τι εχετε να πειτ
Αν θες να αναφέρεις την προπαγάνδα θα ήταν πολύ καλό να διαβάσεις το βιβλίο:
Τεχνολγία Υποταγής Συνειδήσεων
του Δημήτρη Ευαγγελόπουλου.
Η συγκεκριμένη λέξη δεν είναι αυτό που ονομάζουμε "κακή". Απλώς της έχουμε δώσει αρνητικό νόημα...
Τώρα όσον αφορά την άποψη της εκκλησίας, θεωρώ ότι απορρίπτουμε πολύ γρήγορα οποιαδήποτε άποψη της Εκκλησίας, χωρίς συγκεκριμένο λόγο. Αν μας έλεγε κάτι παρόμοιο ένας Γκουρού θα το αποδεχόμασταν πολύ πιο εύκολο... Θεωρώ ότι μας έχουν κάνει φοβερή πλήση εγκεφάλου τα ΜΜΕ.
Από όσα έχω καταλάβει σύμφωνα με την ορολογία της Εκκλησίας παραθρησυτικά φαινόμενα είναι αυτά που είναι παρά την Χριστιανική Θρησκεία, δήλαδη δίπλα-έξω από αυτήν. Στο συγκεκριμένο κείμενο δεν βρίσκω κάτι κακό απλώς παρακολουθώ την Εκκλησία να εκφέρει τις απόψεις της...
KaFriLa όταν μπορέσεις πες μου αν έχεις κάποια ένσταση...
Ευχαριστώ...

Τέτοιος θα είναι ο χαρακτήρας εκείνου του πρωινού
που το απλό πέρασμα του χρόνου δεν μπορεί να φέρει την αυγή του
Νομίζω ότι θα πρέπει να προσδιορίσουμε για τι ακριβώς μιλάμε. Στο παρατιθέμενο απόσμασμα του βιβλίου θρησκευτικών περί "πνευματισμού", ο πνευματισμός νοείται ως εκείνη η πρακτική της επικοινωνίας με τον αόρατο κόσμο με διαφόρους τρόπους, όπως είναι το "αβάκιο" (πίνακας OUIJA), ή - παλαιότερα - τα περίφημα "τραπεζάκια".
Θα πρέπει να αντιδιαστείλουμε τον πνευματισμό (spiritisme) από την πνευματοκρατία (spiritualisme), που είναι ο αντίποδας του υλισμού ή υλοκρατίας (materialisme) και που είναι η ουσία του εσωτερισμού.
Εάν διαβάσουμε τον "πατέρα" του πνευματισμού Άλαν Καρντέκ ή ακόμη τα βιβλία του "Πνευματιστικού Ομίλου Αθηνών", ενός ομίλου ο οποίος ασχολείται με τέτοιου είδους "επικοινωνίες", θα δούμε ότι πράγματι πρεσβεύουν στην μετεσνάρκωση και στο κάρμα. Αυτά τα βιβλία είναι γεμάτα από υποτιθέμενες "μεταθανάτιες" υπαγορεύσεις αρχαίων Ελλήνων όπως του Σωκράτη, του Πλάτωνα, του Ευκλείδη κ.α.
Εάν παρατηρήσουμε την προσωπικότητα ανθρώπων που ασχολούνται με πνευματισμό, θα διαπιστώσουμε ότι αυτοί οι άνθρωποι έχουν σοβαρό πρόβλημα. Θεωρώντας ότι ο πνευματικός κόσμος "τους μιλά στο αυτί", χάνουν κάθε αίσθηση ελευθερίας και προσωπικής ευθύνης. Χάνουν την προσωπικότητά τους και καταλήγουν άβουλα πλάσματα που άγονται και φέρονται από τις "υπαγορεύσεις". Και τούτο είναι το λιγότερο.
Διότι κάποτε καταλήγουν πράγματι να επικοινωνούν με αόρατες οντότητες, αλλ' όχι με εκείνες που νομίζουν. Κι επειδή ο λόγος στο πνευματικό και αιθερικό επίπεδο έχει τεράστιο δυναμισμό, ο καταλυτικός λόγος των αρνητικών οντοτήτων με τις οποίες έρχονται σε επαφή καταλήγει να τους καταστρέψει ολόκληρη την ζωή.
Γνωρίζω προσωπικώς άνθρωπο ο οποίος, έπειτα από 3 χρόνια τέτοιων "επικοινωνιών", κατέστρεψε τελείως την επαγγελματική του ζωή (έχει να εργασθεί κάπου δύο χρόνια), παράτησε την γυναίκα του και τα δύο του παιδιά, και θεωρεί ότι "κάνει πνευματικό έργο".
Συνεπώς, υπ' αυτό το πρίσμα θα θεωρήσω ότι το παρατεθέν απόσπασμα περί πνευματισμού είναι μάλλον σωστό.
Σας ευχαριστώ,
martinist
Edited by - martinist on 23/09/2003 10:05:44
Αλλά, δεν έχει το δικαίωμα το κράτος σε συνεργασία με την (στην προκειμένη περίπτωση) ορθόδοξη χριστιανική εκκλησία, να παρενοχλεί τα παιδιά μου από την στιγμή που αυτό είναι ένα θέμα εντελώς προσωπικό και σε καμία περίπτωση άξιο κομμάτι η μέρος της συνολικής διδακτικής ύλης.
Θα πρότεινα το μάθημα ‘η ιστορία των θρησκειών’ αυτό μάλιστα. Είναι ένα διδακτικό μάθημα. Ένα μάθημα όμως που θα πρέπει να γίνετε με νηφαλιότητα και απόλυτο συγκερασμό της ύλης δίχως να δίνετε βαρύτητα σε ορισμένη θρησκεία.
Δεν θέλω να παρεξηγηθώ. Δεν είμαι εναντίον του χριστιανισμού. Είμαι εναντίων όλον των θρησκειών συν αυτού.
Καλή σας ημέρα.
Παρακαλείται το μέλος ΕΧΕΜΒΡΟΤΟΣ να περάσει από το μικρό δωμάτιο των μελών δίπλα από την αίθουσα του Δ.Σ. για να αυτομαστιγωθεί διότι έκανε κακές σκέψεις περί της ορθότητας του λόγου της εκκλησίας .
Η ποινή που απεφασίσθη να επιβάλει ο ίδιος στον εαυτό του είναι 200 ραπισμοί στις σόλες των υποδημάτων του .
Τα υποδήματα θα πρέπει να είναι φορεμένα στα πόδια του μέλους ΕΧΕΜΒΡΟΤΟΣ καθ όλη τη διάρκεια και να μην βγουν από τα πόδια του επ’ ουδενή λόγο , διότι απεργεί το νοσηλευτικό προσωπικό και δεν δυνάμεθα να περιθάλψουμε όσους πληγούν από τις esoterices οσμές των ποδιών του μέλους ΕΧΕΜΒΡΟΤΟΣ .
Ο κακός λύκος
I am no human now
because I choose to know..
Αναφέρομαι στο:
quote:
ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΣΥΜΦΕΡΕΙ ΓΙΑΤΙ ΚΑΝΕΙΣ ΝΕΟΣ ΔΕΝ ΠΑΤΑΕΙ ΣΤΗΝ ΕΚΛΗΣΙΑ.

Τέτοιος θα είναι ο χαρακτήρας εκείνου του πρωινού
που το απλό πέρασμα του χρόνου δεν μπορεί να φέρει την αυγή του
I am no human now
because I choose to know..