ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- AWAKE - Σιωπηλός Εφιάλτης - - Κινηματογράφος -

- AWAKE - Σιωπηλός Εφιάλτης - - Κινηματογράφος -

zip5 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 1/1
11/12/2008, 08:35:13
Αναζητήστε και δείτε την ταινία Α W A K E (ελληνικός τίτλος "Σιωπηλός Εφιάλτης"). Μια κινηματογραφική εκδοχή του

τι σημαίνει να είσαι ξύπνιος

Η ταινία - την είδα χθες βράδυ και έπαθα πλάκα - πραγματεύεται το λεγόμενο "φαινόμενο της συνειδητότητας", δηλ. μια κατάσταση που συμβαίνει σε μερικούς ασθενείς κατά την διάρκεια σοβαρών χειρουργικών επεμβάσεων (π.χ εγχείρηση ανοιχτής καρδιάς, μεταμόσχευση καρδιάς κτλ) στην οποία ενώ ο ασθενής βρίσκεται σε Ολική Νάρκωση, στην ουσία είναι ξύπνιος και καταλαβαίνει τα πάντα που συμβαίνουν γύρω του, χωρίς όμως δυνατότητα ιδίας παρέμβασης γιατί είναι παράλυτος.

Εκπληκτική ταινία, εκπληκτικές ερμηνείες και μια ανατροπή στα μέσα περίπου της ταινίας, που φέρνει τα πάνω κάτω στα πράγματα, κυριολεκτικά.

Edited by - zip on 11/12/2008 10:47:34

17/03/2012, 02:45:48
Το είδα απόψε. Το θέμα με το οποίο καταπιάνεται είναι συγκλονιστικό και σε κάνει να ανατριχιάζεις, ειδικά όταν γνωρίζεις ότι το φαινόμενο της "anesthesia awareness" όπως αποκαλείται συμβαίνει σε μερικούς ασθενής και στην πραγματικότητα.

Βέβαια η ταινία κάπου υπερβάλλει νομίζω ως προς τη συχνότητα του φαινομένου, αλλά όπως και να'χει προσφέρει μια έντονη και δυναμική εμπειρία. Μου έκανε εντύπωση η γενικότερη ατμόσφαιρα απελπισίας που μεταδίδει καθώς και οι τρομερές ανατροπές στην πλοκή. Πολύ θετικό για μια ταινία να είναι απρόβλεπτη και το Awake τα καταφέρνει πολύ καλά σ' αυτό.

Η ταινία φαίνεται πάντως να έχει ψιλοπεράσει στο ντούκου. Γενικά αξίζει να την δείτε και είναι πολύ καλύτερη από διάφορες ρηχές ταινίες που βασίζονται στα υπερσύγχρονα εφέ για να εντυπωσιάσουν αλλά στερούνται συναισθήματος. Τούτη εδώ είναι πολύ συγκινητική και δραματική εκτός από σοκαριστική.

Lost in Necropolis

La ville de la mort

17/03/2012, 06:19:03
Μου κίνησαν το ενδιαφέρον οι περιγραφές σας.
Θα επιδιώξω να τη δω σύντομα!

18/03/2012, 13:06:57
Μου δημιουργήσατε κι εμένα την περιέργεια να δω την ταινία
και το έκανα χθες .

Να πω ότι έχασα την ώρα μου, δεν μπορώ να το πω ...

Απο την άλλη θα την τοποθετούσα στην κατηγορία μιας μεσαίας αστυνομικής ταινίας .
(γούστα είναι αυτά)

Το φαινόμενο της "unintended intra-operative awareness"
απο τα λίγα που έψαξα και διάβασα
(οσο περίμενα να μου "έρθει" η ταινία)
είναι ενα μπερδεμένο θέμα
Γι αυτο και στην ταινία δεν έμειναν τόσο στον "πόνο"
αλλά στην συνωμοσία που διαδραματιζόταν (χάρη σεναρίου)

εν κατακλείδι, το παραπάνω φαινόμενο ειναι υπαρκτό για τους επιστήμονες,
αμφιλεγόμενη η συχνότητα εμφάνισης του και τα "συμπτώματα" του όμως
σε σημείο οπου κάποιες μελέτες το ανάγουν στο (χαμηλό) 0.0068%
(απο το 0,1-0,2% επι του συνόλου) όπου μπορεί να εμφανιστούν συμπτώματα "συνειδητής αναισθησίας"
(δικός μου ο όρος)

Οχι τίποτα αλλο , απλα θέλω να ΜΗΝ ανήκω ουτε στο 0,0068% ,
σε μια επεμβασούλα που συνεχώς ...αναβάλω !

Hellas at War

Edited by - AitheroVamon on 18/03/2012 13:08:58

26/05/2012, 23:59:46
Ενδιαφέρουσα φαίνεται η ταινία, σήμερα κιόλας θα τη δω και θα γράψω εντυπώσεις! Σ'ευχαριστούμε,zip, για την πρόταση!

Ό,τι δεν συνέβη ποτέ είναι ό,τι δεν ποθήσαμε αρκετά...