ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Νέα Ακρόπολη... Νο.2 - Απόψεις, Προτάσεις κ.ά.

- Νέα Ακρόπολη... Νο.2 - Απόψεις, Προτάσεις κ.ά.

panpam30 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/2
liamnΜέλος
15/04/2014, 16:42:11
quote:
Ακριβώς αυτό είναι το ζουμί. Ωραία τα λόγια και οι πρακτικές του κάθε συστήματος, αλλά αν δεν γίνει επαλήθευση με βίωμα, τότε έχουμε την κατάσταση "πολύ κοκοκο κι από αυγό τίποτα".

Aν γίνετε επαλήθευση και το βίωμα σου φανερώνει ότι υπάρχει πρόβλημα και είναι καταστροφικό και εσένα, κάτι που όλοι γύρο σου μπορεί να μην αντιλαμβάνονται, τι γίνετε τότε;

quote:

Επίσης, θα ήταν καλό να μας πει η φίλη liamn που ακριβώς ήταν

Θα ήθελα να το κρατήσω για ευνόητους λόγους, είναι μικρή η κοινωνία μας!
quote:

και τι ακριβώς έκανε (όσο μπορεί) κι απέκτησε τόσο "μένος" κατά του Εσωτερισμού.

Δεν έχω μένος απλά θεωρώ ότι έχω κάποιες συνειδητοποιήσεις και θεωρώ ότι είναι καλό να διαβαστούν.
quote:

Ακόμα, θα ήθελα να ρωτήσω τη φίλη liamn αν θεωρεί πως υπάρχει διαχωρισμός ανάμεσα στον "-ισμό" και στους "πιστούς" του.

Υπάρχει ναι, περιγραφική, σε επίπεδο δράσης αλληλοσυνδέωντε.

quote:

Δηλαδή, αν κάτι δεν πάει καλά φταίει η θεωρία ή αυτοί που την κάνουν πράξη.

Για εμένα αυτό είναι ψευτοδίλημμα, αυτά τα δυο είναι συνυφασμένα σε μεγάλο βαθμό που το ένα απορρέει από το άλλο. Δεν μπορεί να φταίει ποτέ το ένα από μόνο του.

quote:

Ως σημείωση για όποιον ενδιαφέρεται, παραθέτω δύο λόγια από ιστοσελίδα Τεκτονικού τάγματος (με σκοπό να υπογραμμίσω πως δεν βλέπουν όλοι το ίδιο πράγμα, τόσο στη θεωρία όσο και στην πράξη).

(ο Τύπος) δεν πιστεύει στην ομαδική μύηση, και δεν πιστεύει επίσης στην μικτή μύηση.
Η Γυναικεία φύση επιβάλλει διαφορετικές λειτουργίες από αυτές των ανδρών.
Η Γυναικεία μύηση είναι Σεληνιακή ενώ η Ανδρική Ηλιακή.

Ο άνδρας και γυναίκα σίγουρα έχουν διαφορετική ιδιοσυγκρασία, τώρα αν ο ένας είναι Ήλιος και το άλλος είναι σελήνη.....
Λογοτεχνικά μπορεί να είναι ωραίο, αλλά αν αυτό προεκταθεί πέραν της λογοτεχνίας μπορεί να γίνει προβληματικό,

Edited by - liamn on 15/04/2014 16:44:32

liamnΜέλος
15/04/2014, 16:46:04
quote:
Η επιπλοκή εδώ είναι ότι πχ μια όχι εντίμη οργάνωση (λογικά ως ένα σήμείο αλλά και έντεχνα) θα σου ζητήσει να "επενδύσεις" σε πολλά, χρόνο, χρήμα, έργα (υπό τις οδηγίες της βέβαια) ώωωστε μ ι α μ έ ρ α (ίσως) να "επαληθεύσεις".
Κι αν ποτέ επαληθεύσεις πάει καλά... αν δεν... εύκολα θα σου πούνε "εσύ φταις που δεν εφάρμοσες όπως έπρεπε!"

Συμφωνώ! Πολύ σημαντικό αυτό. Και τι στιγμή μάλιστα που πολλοί καλοπροαίρετοι δεν θα μπορούν αν είναι κατατοπισμένοι ώστε να αντιδράσουν ( να φύγουν δηλαδή από την οργάνωση)διότι δεν γνωρίζουν ίσως τίποτα για τον εσωτερισμό.

Edited by - liamn on 15/04/2014 16:49:55

15/04/2014, 17:07:02
quote:
Ναι είχαμε, θα σου πω.
Αναμένω λοιπόν..
15/04/2014, 18:54:20
quote:

Ο άνδρας και γυναίκα σίγουρα έχουν διαφορετική ιδιοσυγκρασία, τώρα αν ο ένας είναι Ήλιος και το άλλος είναι σελήνη.....
Λογοτεχνικά μπορεί να είναι ωραίο, αλλά αν αυτό προεκταθεί πέραν της λογοτεχνίας μπορεί να γίνει προβληματικό,

Θα ήμουν ευτυχής, αν το αναπτύξεις περαιτέρω αυτό το κομάτι με τον Ηλιο και την Σελήνη.
Τι είδους προβλήματα θα δημιουργήσει πέραν της λογοτεχνίας?

ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.

15/04/2014, 19:18:00
quote:
Στην πράξη φαίνεται ότι αυτός ο εσωτεριστης που περιγράφεις είτε είναι Κινέζος είτε είναι μουσουλμάνος, δεν είναι υπαρκτός. Άρα είναι μια ωραιοποιημένη αντίληψη από εσένα που εμπνέεσαι από αυτήν την έννοια που λέγετε εσωτερισμός. Τι να κάνουμε τώρα που στην πράξη δεν φαίνεται;

Οταν λες στην πραξη , εξ ονοματος ποιων μιλας΄;

Προφανως ενοεις ,παραδειγματα ανθρωπων ,...συμφωνα με αυτα που εχεις δει και εχεις βιωσει ;

Αποκλειεις ομως το γεγονος, οτι μπορει και να υπαρχει, καποιο ποσοστο, ανθρωπων ,που εχουν καταφερει να διαπερασουν το εμποδιο της ,εφαρμογης της διδασκαλιας σε πρακτικο επιπεδο , και οντως να εχουν βρει φορμουλες που εχουν αντικτυπο στην πραξη

Και οχι βεβαια οτι θεωρω τις παρατηρησεις σου ανωφελες η ανουσιες

Καθε αλλο ....τις θεωρω απαραιτητες για την συνεχη επανααξιολογηση της καθε στιγμης μας

Διοτι η αμφιβολια πρεπει να υπαρχει καθε στιγμη αν θελουμε να κρατουμε ,μονο αυτα που πραγματικα ειναι αξια να κρατηθουν

Και ισως αυτο να ειναι και το σημαντικοτερο ολων οσων εχω πει

Η βασικη μας διαφωνια βεβαια ειναι οτι δεν δεχεσαι σαν αξια ,την επιδιωξη της αυτογνωσιας ,αλλα την θεωρεις κατι ανωφελο

Edited by - xristosxatz on 15/04/2014 19:55:03

15/04/2014, 19:32:16
Προσέχετε ἀπὸ τῶν ψευδοπροφητῶν, οἵτινες ἔρχονται πρὸς ὑμᾶς ἐν ἐνδύμασιν προβάτων, ἔσωθεν δέ εἰσιν λύκοι ἅρπαγες. 16 ἀπὸ τῶν καρπῶν αὐτῶν ἐπιγνώσεσθε αὐτούς· μήτι συλλέγουσιν ἀπὸ ἀκανθῶν σταφυλὰς ἢ ἀπὸ τριβόλων σῦκα; 17 οὕτως πᾶν δένδρον ἀγαθὸν καρποὺς καλοὺς ποιεῖ, τὸ δὲ σαπρὸν δένδρον καρποὺς πονηροὺς ποιεῖ· 18 οὐ δύναται δένδρον ἀγαθὸν καρποὺς πονηροὺς ποιεῖν, οὐδὲ δένδρον σαπρὸν καρποὺς καλοὺς ποιεῖν. 19 πᾶν δένδρον μὴ ποιοῦν καρπὸν καλὸν ἐκκόπτεται καὶ εἰς πῦρ βάλλεται. 20 ἄρα γε ἀπὸ τῶν καρπῶν αὐτῶν ἐπιγνώσεσθε αὐτούς. 21 Οὐ πᾶς ὁ λέγων μοι, Κύριε κύριε, εἰσελεύσεται εἰς τὴν βασιλείαν τῶν οὐρανῶν, ἀλλ’ ὁ ποιῶν τὸ θέλημα τοῦ πατρός μου τοῦ ἐν τοῖς οὐρανοῖς. 22 πολλοὶ ἐροῦσίν μοι ἐν ἐκείνῃ τῇ ἡμέρᾳ, Κύριε κύριε, οὐ τῷ σῷ ὀνόματι ἐπροφητεύσαμεν, καὶ τῷ σῷ ὀνόματι δαιμόνια ἐξεβάλομεν, καὶ τῷ σῷ ὀνόματι δυνάμεις πολλὰς ἐποιήσαμεν; 23 καὶ τότε ὁμολογήσω αὐτοῖς ὅτι Οὐδέποτε ἔγνων ὑμᾶς· ἀποχωρεῖτε ἀπ’ ἐμοῦ οἱ ἐργαζόμενοι τὴν ἀνομίαν. 24 Πᾶς οὖν ὅστις ἀκούει μου τοὺς λόγους τούτους καὶ ποιεῖ αὐτοὺς ὁμοιωθήσεται ἀνδρὶ φρονίμῳ, ὅστις ᾠκοδόμησεν αὐτοῦ τὴν οἰκίαν ἐπὶ τὴν πέτραν. 25 καὶ κατέβη ἡ βροχὴ καὶ ἦλθον οἱ ποταμοὶ καὶ ἔπνευσαν οἱ ἄνεμοι καὶ προσέπεσαν τῇ οἰκίᾳ ἐκείνῃ, καὶ οὐκ ἔπεσεν, τεθεμελίωτο γὰρ ἐπὶ τὴν πέτραν. 26 καὶ πᾶς ὁ ἀκούων μου τοὺς λόγους τούτους καὶ μὴ ποιῶν αὐτοὺς ὁμοιωθήσεται ἀνδρὶ μωρῷ, ὅστις ᾠκοδόμησεν αὐτοῦ τὴν οἰκίαν ἐπὶ τὴν ἄμμον. 27 καὶ κατέβη ἡ βροχὴ καὶ ἦλθον οἱ ποταμοὶ καὶ ἔπνευσαν οἱ ἄνεμοι καὶ προσέκοψαν τῇ οἰκίᾳ ἐκείνῃ, καὶ ἔπεσεν, καὶ ἦν ἡ πτῶσις αὐτῆς μεγάλη. 28 Καὶ ἐγένετο ὅτε ἐτέλεσεν ὁ Ἰησοῦς τοὺς λόγους τούτους ἐξεπλήσσοντο οἱ ὄχλοι ἐπὶ τῇ διδαχῇ αὐτοῦ· 29 ἦν γὰρ διδάσκων αὐτοὺς ὡς ἐξουσίαν ἔχων καὶ οὐχ ὡς οἱ γραμματεῖς αὐτῶν.

15/04/2014, 19:56:47
ΚΕΦΑΛΑΙΟ 3

Eπιστολή στην εκκλησία των Σάρδεων

1“Kαι στον άγγελο της εκκλησίας στις Σάρδεις γράψε: Nα τι λέει εκείνος που έχει τα εφτά πνεύματα του Θεού και τα εφτά αστέρια: Ξέρω τα έργα σου, ότι δηλαδή έχεις τη φήμη πως ζεις, μα είσαι νεκρός! 2Ξύπνα και στήριξε όσα ακόμα απομένουν, τα οποία κινδυνεύουν κι αυτά να αφανιστούν! Γιατί δε βρήκα τα έργα σου ολοκληρωμένα, έτσι που να στέκουν μπροστά στο Θεό μου. 3Nα θυμάσαι, λοιπόν, τι έχεις παραλάβει και τι έχεις ακούσει, και εφάρμοζέ τα και μετανόησε. Γιατί, αν τελικά δεν ξυπνήσεις, θα έρθω εναντίον σου απρόσμενα σαν τον κλέφτη και δε θα πάρεις καν είδηση ποια ώρα θα έρθω εναντίον σου! 4Έχεις, όμως, λίγα ακόμα άτομα στις Σάρδεις, που δε μόλυναν τα ρούχα τους, κι αυτοί θα περπατήσουν ντυμένοι στα λευκά, γιατί είναι άξιοι.
5”Όποιος νικά, αυτός θα ντυθεί με ρούχα λευκά και σίγουρα το όνομά του δε θα το σβήσω από το Bιβλίο της Zωής. Aπεναντίας, θ’ αναγνωρίσω τ’ όνομά του μπροστά στον Πατέρα μου και μπροστά στους αγγέλους του. 6Όποιος έχει αφτιά ας ακούσει τι λέει το Πνεύμα στις εκκλησίες”.

Eπιστολή στην εκκλησία της Φιλαδέλφειας

7 “Kαι στον άγγελο της εκκλησίας στη Φιλαδέλφεια γράψε: Nα τι λέει ο ’γιος, ο Aληθινός, αυτός που έχει το κλειδί του Δαβίδ, αυτός που ανοίγει και κανείς πια δε θα κλείσει και κλείνει και κανείς πια δε θ’ ανοίξει: 8Tα ξέρω τα έργα σου. Δες, λοιπόν! Έχω τοποθετήσει μπροστά σου μια πόρτα ανοιγμένη, που κανείς δεν μπορεί να την κλείσει. Γιατί, παρόλο που έχεις μικρή δύναμη, φύλαξες το λόγο μου και δεν απαρνήθηκες τ’ όνομά μου. 9 Δες τώρα που θ’ αποκαλύψω εκείνους που προέρχονται από τη συναγωγή του Σατανά και οι οποίοι αυτοαποκαλούνται Iουδαίοι, ενώ δεν είναι, αλλά ψεύδονται. Δες, λοιπόν, τώρα που θα τους κάνω να έρθουν και να προσκυνήσουν μπρος στα πόδια σου, και θα μάθουν ότι εγώ σε αγάπησα. 10 Eπειδή φύλαξες το λόγο μου, πράγμα που απαιτούσε υπομονή, γι’ αυτό κι εγώ θα σε διαφυλάξω από την ώρα της δοκιμασίας που πρόκειται να έρθει πάνω σε ολόκληρη την οικουμένη, για να περάσουν από δοκιμασία οι κάτοικοι της γης. 11 Έρχομαι ξαφνικά. Kράτα εκείνο που έχεις, ώστε κανένας να μην πάρει το στεφάνι σου.

12” Όποιος νικά, αυτόν θα κάνω στύλο στο ναό του Θεού μου, και έξω αυτός ποτέ πια δε θα ξαναβγεί, και πάνω σ’ αυτόν θα γράψω το όνομα του Θεού μου και το όνομα της πόλης του Θεού μου, της καινούργιας Iερουσαλήμ που κατεβαίνει από τον ουρανό, από το Θεό μου, και θα γράψω ακόμα το όνομά μου το καινούργιο. 13 Όποιος έχει αφτιά ας ακούσει τι λέει το Πνεύμα στις εκκλησίες”.

Eπιστολή στην εκκλησία της Λαοδίκειας

14 “Kαι στον άγγελο της εκκλησίας στη Λαοδίκεια γράψε: Nα τι λέει ο Aμήν, ο Mάρτυρας ο αξιόπιστος και αληθινός, η δημιουργική αρχή της κτίσης του Θεού: 15 Tα ξέρω τα έργα σου, ότι ούτε κρύος είσαι ούτε ζεστός. Προτιμότερο θα ήταν να ήσουν είτε κρύος είτε ζεστός. 16 Mα επειδή είσαι χλιαρός, και δεν είσαι ούτε ζεστός ούτε κρύος, θα σε ξεράσω από το στόμα μου. 17 Eσύ, βέβαια, λες: Πλούσιος είμαι! και: Έχω πλουτίσει εγώ και δεν έχω την ανάγκη κανενός! Όμως δεν ξέρεις ότι εσύ είσαι ο ταλαίπωρος και ελεεινός και φτωχός και γυμνός! 18 Σε συμβουλεύω ν’ αοράσεις από μένα χρυσάφι καθαρισμένο στη φωτιά, για να πλουτίσεις, καθώς και ρούχα λευκά για να ντυθείς και να μη φανερωθεί η ντροπή της γύμνιας σου, κι επίσης κολλύριο για ν’ αλείψεις τα μάτια σου, ώστε να βλέπεις! 19 Eγώ όσους αγαπώ σαν φίλους μου, τους ελέγχω και τους παιδαγωγώ. Γίνε λοιπόν θερμός και μετανόησε. 20 Nα! Στέκομαι τώρα μπρος στην πόρτα και χτυπώ! Aν κανείς ακούσει τη φωνή μου και ανοίξει την πόρτα, θα μπω στο σπίτι του και θα δειπνήσω μαζί του, κι αυτός μαζί μου.

21 ”Όποιος νικά θα του δώσω το δικαίωμα να καθίσει μαζί μου στο θρόνο μου, όπως νίκησα κι εγώ και κάθισα μαζί με τον Πατέρα μου στο θρόνο του. 22 Όποιος έχει αφτιά ας ακούσει τι λέει το Πνεύμα στις εκκλησίες”.

http://www.youtube.com/watch?v=rQL2W9I7ho8

15/04/2014, 20:21:29
ΚΕΦΑΛΑΙΟ 4

Αντε από δω, μην σας πάρει ο...διάολος!

ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.

Gnostic StudentΜέλος
15/04/2014, 20:30:10
quote:
Τεχνάσματα είναι όλα αυτά και δεν σε παρεξηγώ που σου μάθανε να σου αρέσουν όπως είχα μάθει να μου αρέσουν και εμένα.
Δεν δουλεύει έτσι μια γνωστική Οργάνωση.
Και αυτό δείχνει την άγνοια σου για τον εσωτερισμό.
Γιατί η Γνώση δεν έχει ανάγκη απο μέλη. Η Γνώση υπάρχει για αυτούς που την έχουν ανάγκη και την αναζητούν. Και αυτό που κάνω εγώ στο φόρουμ, και άλλα άτομα σαν εμένα στον πραγματικό κόσμο, είναι οτι ανοίγουμε πόρτες για αυτούς που το έχουν ανάγκη.
Ούτε χρήματα παίζουνε, ούτε ψυχολογικοί ή άλλου τύπου καταναγκασμοί.

Αρχίζω να καταλαβαίνω και απο εσένα και άπο άλλα άτομα που υπήρξαν σε αυτήν την οργάνωση (Ν.Α.), οτι εκεί πέρα περνάνε μια σάπια νοοτροπία. Αυτή τη σάπια νοοτροπία πρέπει να την αποβάλλετε.
Αυτή δεν ανήκει στον εσωτερισμό, δεν είναι εσωτερισμός και ποτέ δεν πρέπει να είναι εσωτερισμός.