- Ποιο είναι το νόημα της ζωής; - .-= Η ΣΟΦΙΑ =-.
Βλέπω τους γύρω μου οι οποίοι δεν προβληματίζονται καθόλου για αυτό και δεν μπορώ να τους καταλάβω..."Και τι με νοιάζει εμένα ποιος είναι ο σκοπός μου!" σου λένε και συνεχίζουν να "χάνουν" τον καιρό τους άδικα σε δραστηριότητες χωρίς νόημα...
Θα ήθελα πολύ να ακούσω τι έχετε να πείτε για αυτό το θέμα...
"Is all that I see or seem but a dream within a dream"
E.A.Poe
Πιστεύω πως το νόημα και ο σκοπός της ζωής είναι διαφορετικά για τον καθένα μας.
Αρκεί εμείς να βρούμε ποιος είναι ο σκοπός μας.
Βάζοντας στόχους και κερδίζοντάς τους!
Αυτό δίνει νόημα στη δική μου ζωή.Και ναι υπάρχει και ο θάνατος, αν δεν υπήρχε τότε η ζωή μας θα ήταν βαρετή και ανούσια.
Και βέβαια δεν τελειώνει τίποτε.
Έχουμε διδαχθεί από συνανθρώπους,διδάξαμε με τις συμπεριφορές μας άλλους,αφήσαμε απογόνους κλπ.
quote:
..."Και τι με νοιάζει εμένα ποιος είναι ο σκοπός μου!" σου λένε και συνεχίζουν να "χάνουν" τον καιρό τους άδικα σε δραστηριότητες χωρίς νόημα...
Δεν είναι χάσιμο χρόνου γι αυτούς.
Αν δεν έδινε νόημα δεν θα το έκαναν.
Και σκέψου και το άλλο.Αν ενεργούσαμε με το <ματαιότης ματαιοτήτων τα πάντα ματαιότης> θα μέναμε αδρανείς.Γιατί να κάνουμε κάτι?
Να εργαστούμε?Να διαβάσουμε? Να αφυπνιστούμε και να δώσουμε μάχες? Γιατί να πολεμήσω για την πατρίδα μου άμα χρειστεί? Ποια πατρίδα αφού θα πεθάνω...
Τί θα γινόταν τότε με τον κόσμο μας?
Μήπως τελικά αυτό θα ήταν που θα μας έκανε να χάσουμε κάθε σκοπό και νόημα?
<<Διότι η άγνοια φέρνει αλόγιστο θάρρος, ενώ η γνώση δισταγμό>>
Υπάρχει ήδη θέμα "Το νόημα της ζωής" εδώ:
http://www.esoterica.gr/forums/topic.asp?TOPIC_ID=2264

Tον ψίθυρο των άστρων
έπιασε η γκλάβα μου...
Αρμονία και χάος
Παλαιότερο topic, με το ίδιο ακριβός θέμα…
το γνωστοποίησε άνωθεν και ο φίλτατος 1900

Edited by - ΕΧΕΜΒΡΟΤΟΣ on 28/01/2004 08:13:44
Ίσως, ο σκοπός της ύπαρξής μας, το νόημα της σύντομής μας ζωής, να είναι πως πρέπει να αγωνιστούμε, να ξαναθυμηθούμε Ποιού κομμάτι ήμασταν και να ξαναγίνουμε ένα μαζί Του.....................
ΣΑΝ ΒΓΕΙΣ ΣΤΟΝ ΠΗΓΑΙΜΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΘΑΚΗ,
ΝΑ ΕΥΧΕΣΑΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΜΑΚΡΥΣ Ο ΔΡΟΜΟΣ........
kostis
3η φορά στο ίδιο topic….
/forums/topic.asp?TOPIC_ID=2264
Παλαιότερο topic, με το ίδιο ακριβός θέμα…
το γνωστοποίησε άνωθεν και ο φίλτατος 1900

Δεν είμαι εσωτεριστής
Αν θέλεις, μπορείς να μας πεις περισσότερα γιαυτόν και να κάνουμε μια ενδιαφέρουσα συζήτηση σχετικά. Πάντα μέσα στα πλαίσια του νοήματος της ζωής φυσικά, για να μην βγούμε κι εκτός θέματος (δεν κάνει να κάνουμε αυτά για τα οποία κράζουμε τους άλλους - για μένα το λέω βέβαια).
Katia:
quote:
ΣΚΕΦΤΕΣΑΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΣΚΕΦΤΟΜΑΙ?
δεν σκέφτηκα κάτι συγκεκριμένο, γιαυτό και ρώτησα, και ειλικρινά με ενδιαφέρει να μάθω. Εσύ, τι σκέφτηκες;
αυτή...που τα κατάφερε!
κάνε κλικ!
quote:
Βλέπω τους γύρω μου οι οποίοι δεν προβληματίζονται καθόλου για αυτό και δεν μπορώ να τους καταλάβω..."Και τι με νοιάζει εμένα ποιος είναι ο σκοπός μου!" σου λένε και συνεχίζουν να "χάνουν" τον καιρό τους άδικα σε δραστηριότητες χωρίς νόημα...
-----------------
ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟ ΘΕΜΑ.
ΠΟΣΕΣ ΦΟΡΕΣ ΤΟ ΣΚΕΠΤΟΜΑΙ ΚΑΙ ΣΤΕΝΑΧΩΡΙΕΜΑΙ ΠΟΥ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΔΕΝ ΣΚΕΠΤΟΝΤΑΙ ΣΑΝ ΚΙ ΕΜΕΝΑ...
ΠΟΣΕΣ ΦΟΡΕΣ. ΝΟΙΩΘΩ ΠΩΣ ΖΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΩΝ ΨΕΥΔΑΙΣΘΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΠΑΤΗΛΗΣ ΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑΣ.
ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΙΝΟ ΤΙ ΑΓΝΟ, ΚΑΙ ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΚΕΝΕΣ ΥΠΟΣΧΕΣΕΙΣ?
ΟΤΑΝ ΟΛΑ ΜΟΙΑΖΟΥΝ ΡΕΥΣΤΑ, ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ Η ΣΤΑΘΕΡΟΤΗΤΑ?
ΚΥΤΤΑΖΩ ΓΥΡΩ ΜΟΥ ΤΟΣΗ ΕΝΤΑΣΗ ΣΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΤΟΣΟ ΜΙΣΟΣ, ΣΤΙΓΜΕΣ ΧΩΡΙΣ ΝΟΗΜΑ, ΑΞΙΑ, ΠΑΘΟΣ.
ΕΝΑΣ ΦΙΛΟΣ ΜΟΥ ΛΕΕΙ ΣΥΧΝΑ. ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΒΛΕΠΕΙΣ ΑΥΤΟΥΣ ΑΦΡΟΔΙΤΗ...
ΓΕΝΝΗΘΗΚΑΝ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΘΑΝΟΥΝ.
ΟΥΤΕ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΟΥΤΕ ΑΓΑΠΗ. ΜΟΝΟ ΧΑΣΙΜΟ ΧΡΟΝΟΥ ΣΤΙΓΜΩΝ ΖΩΗΣ. ΚΟΥΦΙΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ.
ΚΙ ΕΓΩ ΤΙΣ ΝΥΧΤΕΣ ΨΑΧΝΩ, ΤΟΝ ΚΟΣΜΙΚΟ ΤΟΜΕΑ ΟΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΥΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΓΟΗΤΕΥΤΙΚΑ ΚΑΙ ΜΑΚΡΙΝΑ ΜΥΣΤΗΡΙΑ. ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΑΝΑΖΗΤΟΥΜΕ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΝΟΗΜΑ ΤΗΣ ΖΩΗΣ. ΑΝΑΖΗΤΩ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ. ΤΙΣ ΑΛΗΘΙΝΕΣ. ΣΤΗΝ ΑΓΑΠΗ ΤΗ ΘΥΣΙΑ ΤΗΝ ΕΛΠΙΔΑ ΤΗΝ ΕΙΛΙΚΡΙΝΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΙΔΕΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΝΑ ΕΙΣΑΙ Ο ΕΑΥΤΟΣ ΣΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΧΤΥΠΑΣ ΚΑΘΕ ΚΑΚΟ ΣΤΗ ΡΙΖΑ ΤΟΥ.
ΩΡΑΙΟ ΤΟ ΘΕΜΑ.
ΑΦΡΟΔΙΤΗ..[-].
Ο ΠΟΝΟΣ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΠΑΣΙΜΟ ΤΟΥ ΟΣΤΡΑΚΟΥ ΠΟΥ ΠΕΡΙΕΧΕΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΝΟΗΣΗ.
Μα η Ζωή...
Τρία είναι τα πιο σημαντικά εδώ.
Πίστις, Ελπίς, Αγάπη.Αυτά τα τρία. Μεγαλύτερο απ'τα τρία, η Αγάπη.
Πίστη στον Χριστό, Ελπίδα στην Ανάσταση, Αγάπη για τον Συνάνθρωπο
Άντε και για όσους θέλουν:
Κεγάλαιο ΙΓ στην 'Α προς Κορινθίους επιστολή "Ο Υπέροχος Ύμνος της Αγάπης".
Καλό βράδυ

Τέτοιος θα είναι ο χαρακτήρας εκείνου του πρωινού
που το απλό πέρασμα του χρόνου δεν μπορεί να φέρει την αυγή του