- Τέσσερις Ερωτήσεις και Μία Αντιστροφή - .-= Η ΓΝΩΣΗ =-.
Είναι το βιβλίο της Byron Katie, "Aυτό που υπάρχει...κι εσύ" (εκδ. η Δυναμική της Επιτυχίας).
Θα ήθελα, σε αυτό το θέμα, να αναπτυχθούν κάποιες θέσεις του βιβλίου.
Ξεκινάμε, λοιπόν.
Η συγγραφέας μάς προτείνει να απευθύνουμε κάποιες ερωτήσεις στον εαυτό μας και κατόπιν να δώσουμε οι ίδιοι τις απαντήσεις.
Όλα αυτά κατά προτίμηση, τουλάχιστον στην αρχή, να γίνονται γραπτά.
Έτσι ονομάζονται οι πρώτες ερωτήσεις και είναι οι εξής:
1. Ποιος σε θυμώνει ή σε στενοχωρεί ή σε απογοητεύει; Τι είναι αυτό επάνω του, που δε σου άρεσε ή που εξακολουθεί να μη σου αρέσει;
(το παράδειγμα είναι υποθετικό από τη συγγραφέα)
Δε χωνεύω (είμαι θυμωμένη ή στενοχωρημένη, φοβισμένη, μπερδεμένη κ.λ.π) με (όνομα) τον Πολ, επειδή δε με ακούει.Είμαι θυμωμένη με τον Πολ, επειδή δε μ' εκτιμάει. Είμαι θυμωμένη με τον Πολ, επειδή με ξυπνάει μες στα άγρια μεσάνυκτα και δε νοιάζεται για την υγεία μου. Δε χωνεύω τον Πολ, επειδή διαφωνεί με ό,τι λέω. Με στενοχωρεί ο Πολ, επειδή είναι διαρκώς τόσο θυμωμένος.
Για να είναι πιο ευανάγνωστα τα posts, θα είναι μικρότερα από θεματική ενότητα.
Ζήσε τη στιγμή!

Δεν ξέρω ακόμα τις υπόλοιπες ερωτήσεις, επίτρεψέ μου όμως την αντιστροφή (χωρίς να θέλω να αναιρέσω το ενδιαφέρον του θέματός σου): Εδώ και χρόνια κυκλοφορούν τέτοιου τύπου βιβλία, τα οποία βρίσκουν (εμπορική) απήχηση και αρέσουν στο ευρύ κοινό, γιατί αναφέρονται σε εύπεπτους τρόπους πώς να γινόμαστε καλύτεροι.
Όχι άσχημα, δηλαδή, υποψιάζομαι όμως ότι αυτές οι προσεγγίσεις ακολουθούν μια "συνταγή". Γι' αυτό πολλές φορές προτιμώ να αφήνω τον Πολ στην ησυχία του. ![]()
Θα πρότεινα να κάνουμε όλοι λίγη υπομονή, γιατί χρειάζεται λίγος χρόνος, μέχρι να μεταφερθούν εδώ κάποιες απόψεις από τη συγγραφέα. ![]()
Ζήσε τη στιγμή!

Θέλω (όνομα) ο Πολ να μου αφιερώνει όλη του την προσοχή. Θέλω να μ' αγαπάει απόλυτα. Θέλω να υπολογίζει τις ανάγκες μου. Θέλω να συμφωνεί μαζί μου. Θέλω να γυμνάζεται περισσότερο.
3. Τι είναι αυτό που πρέπει ή δεν πρέπει να κάνει, να είναι, να σκέφτεται ή να αισθάνεται;
(Όνομα) Ο Πολ δε θα έπρεπε να βλέπει τόσο πολλές ώρες τηλεόραση. Ο Πολ πρέπει να κόψει το κάπνισμα. Πρέπει να μου λέει ότι μ' αγαπάει. Δε θα 'πρεπε να με αγνοεί. Δε θα 'πρεπε να με κριτικάρει, μπροστά στα παιδιά και στους φίλους μας.
4. Χρειάζεσαι κάτι από αυτό το άτομο; Τι χρειάζεται να σου δώσει ή να κάνει, για να είσαι ευτυχισμένη/ος;
Χρειάζομαι (όνομα) ο Πολ να με ακούει. Χρειάζομαι να πάψει να μου λέει ψέμματα. Χρειάζομαι να μοιραστεί μαζί μου τα συναισθήματά του και να είναι συναισθηματικά διαθέσιμος. Χρειάζομαι να είναι ευγενικός και καλός και υπομονετικός.
5. Τι σκέφτεσαι γι' αυτό το άτομο; Κάνε μια λίστα.
(Όνομα) ο Πολ είναι ανειλικρινής. Είναι απερίσκεπτος. Παιδιαρίζει. Πιστεύει ότι δε χρειάζεται να ακολουθεί τους κανόνες. Είναι αδιάφορος και απρόσιτος. Είναι ανεύθυνος.
6. Τι είναι αυτό που δε θέλεις να βιώσεις ξανά με αυτόν τον άνθρωπο, το πράγμα ή την κατάσταση;
Δε θέλω ποτέ πια ή αρνούμαι να ζήσω με τον Πολ, αν δεν αλλάξει. Αρνούμαι να βλέπω τον Πολ να καταστρέφει την υγεία του. Δε θέλω να ξανατσακωθώ ποτέ μαζί του. Δε θέλω να ξανακούσω τα ψέμματά του.
Τώρα, χρησιμοποιώντας τις τέσσερις παρακάτω ερωτήσεις, ας ερευνήσουμε την πρώτη δήλωση από το παράδειγμα:
"Δε χωνεύω τον Πολ, επειδή δε μ' ακούει".
1. Είναι αλήθεια αυτό;
2. Μπορείς να ξέρεις με απόλυτη σιγουριά πως είναι αλήθεια;
3. Πώς αντιδράς όταν κάνεις αυτήν τη σκέψη;
4. Ποιος θα ήσουν χωρίς αυτήν τη σκέψη;
και
Αντίστρεψέ το.
Συνεχίζεται
Ζήσε τη στιγμή!

Θα τη δούμε πιο αναλυτικά, αργότερα.
Καθώς συνεχίζεις να διαβάζεις, σκέψου κάποιον που δεν έχεις συγχωρήσει ακόμη ολοκληρωτικά.
1. Είναι αλήθεια αυτό;
Ρώτα τον εαυτό σου. "Είναι αλήθεια ότι ο Πολ δε μ' ακούει;" Μείνε για λίγο απόλυτα ήσυχος. Αν θέλεις πραγματικά να μάθεις την αλήθεια, η απάντηση θα αναδυθεί, για να συναντήσει την ερώτηση.
Άσε το νου να κάνει την ερώτηση και περίμενε για την απάντηση που θα βγει στην επιφάνεια.
2. Μπορείς να ξέρεις με απόλυτη σιγουριά ότι είναι αλήθεια;
Εξέτασε αυτές τις ερωτήσεις: "Μπορώ πραγματικά να ξέρω αν είναι αλήθεια ότι ο Πολ δε μ' ακούει;"
Μπορώ ποτέ να ξέρω πραγματικά αν κάποιος ακούει ή όχι; Υπάρχουν φορές που εγώ δεν ακούω, ενώ φαίνεται ότι ακούω;
Ζήσε τη στιγμή!

Σε αυτό το σημείο, εξέτασε πώς αντιδράς και πώς φέρεσαι στον Πολ, όταν κάνεις τη σκέψη "Ο Πολ δε μ' ακούει". Κάνε μια λίστα. Για παράδειγμα: "Τον κοιτάζω δολοφονικά. Τον διακόπτω. Τον τιμωρώ με το να μην του δίνω σημασία κ.λ.π."
Συνέχισε να φτιάχνεις τη λίστα σου, καθώς προχωράς όλο και πιο βαθιά μέσα σου και δες πώς φέρεσαι στον εαυτό σου σ' αυτήν την κατάσταση και πώς νιώθεις μ' αυτό. "Κλείνομαι. Απομονώνομαι. Τρώω και κοιμάμαι πολύ και βλέπω ασταμάτητα τηλεόραση. Νιώθω κατάθλιψη και μοναξιά."
Μείνε για λίγο σε απόλυτη ησυχία και συνειδητοποίησε πώς αντιδράς, όταν πιστεύεις τη σκέψη "Ο Πολ δε μ' ακούει."
4. Ποιος θα ήσουν χωρίς αυτήν τη σκέψη
Εξέτασε τώρα ποιος θα ήσουν, αν δεν μπορούσες να κάνεις αυτήν τη σκέψη. Κλείσε τα μάτια και φαντάσου τον Πολ να μη σ' ακούει.
Φαντάσου ότι δεν κάνεις τη σκέψη ότι ο Πολ δε σ' ακούει (ή ακόμη και ότι θα έπρεπε να σ' ακούει). Μη βιαστείς. Παρατήρησε τί σου αποκαλύπτεται. Τι βλέπεις. Πώς αισθάνεσαι μ' αυτό;
Αντίστρεψέ το
Η αρχική δήλωση "Δε χωνεύω τον Πολ, επειδή δε μ' ακούει" θα μπορούσε να γίνει "Δε χωνεύω τον εαυτό μου, επειδή δεν ακούω τον Πολ".
Είναι αυτό το ίδιο ή περισσότερο αληθινό για σένα; Ακούς τον Πολ, όταν σκέφτεσαι ότι δε σ' ακούει;
Συνέχισε να βρίσκεις άλλα παραδείγματα για το πώς δεν ακούς (π.χ κάποιον με τον οποίο συνεργάζεσαι ή τον οποίο αγαπάς).
Μια άλλη αντιστροφή που θα μπορούσε να είναι εξίσου ή περισσότερο αλήθεια είναι:"Δε χωνεύω τον εαυτό μου, επειδή δεν ακούω τον εαυτό μου." Όταν βρίσκεσαι νοητικά έξω από τη δική σου δουλειά και σκέφτεσαι τι θα έπρεπε να κάνει ο Πολ, ακούς τον εαυτό σου;
Μπορείς να ακούσεις πώς μιλάς στον Πολ όταν πιστεύεις ότι θα έπρεπε να σε ακούει;
Αφού εξετάσεις τις αντιστροφές,μπορείς να συνεχίσεις τη διερεύνηση με την επόμενη δήλωση, που είναι γραμμένη στο νούμερο 1 της Σελίδας Εργασίας - Είμαι θυμωμένη με τον Πολ, επειδή δε με εκτιμάει - και ύστερα με κάθε άλλη δήλωση που έχεις κάνει.
Ζήσε τη στιγμή!

Η Σελίδα Εργασίας
Τώρα γνωρίζεις αρκετά, ώστε να δοκιμάσεις την εργασία.
Πρώτα θα διατυπώσεις τις σκέψεις σου στο χαρτί. Διάλεξε απλώς ένα πρόσωπο ή μια κατάσταση και γράψε, χρησιμοποιώντας σύντομες, απλές προτάσεις.
Θυμίσου να ρίχνεις το φταίξιμο και την επίκριση προς τα έξω.
1. Ποιος σε θυμώνει ή σε στενοχωεί ή σε απογοητεύει; Τι είναι αυτό επάνω του που δε σου άρεσε ή που εξακολουθεί να μη σου αρέσει; (Να θυμάσαι: Να είσαι σκληρός, παιδαριώδης και μικρόψυχος.)
Δε συμπαθώ (είμαι θυμωμένος, στενοχωρημένος, μπερδεμένος κ.λ.π. με) τον/την (όνομα) επειδή...
2. Πώς θέλεις να αλλάξει; Τι θέλεις να κάνει;
Θέλω ο/η (όνομα) να...
3. Τι είναι αυτό που πρέπει ή δεν πρέπει να κάνει, να είναι, να σκέφτεται ή να αισθάνεται;
Ο/Η (όνομα) πρέπει (δεν πρέπει) να...
4. Χρειάζεσαι κάτι από αυτό το άτομο; Τι χρειάζεται να σου δώσει ή να κάνει, για να είσαι ευτυχισμένος; (Προσποιήσου ότι είναι τα γενέθλιά σου και ότι μπορείς να έχεις ο,τιδήποτε θελήσεις. Ζήτα το!)
Χρειάζομαι...
(Μην προσπαθήσεις να είσαι λογικός ή καλός.)
Ο/Η (όνομα) είναι...
6. Τι είναι αυτό που δε θέλεις να βιώσεις ξανά με αυτόν τον άνθρωπο, το πράγμα ή την κατάσταση; Δε θέλω ποτέ πια ή αρνούμαι να...
Ζήσε τη στιγμή!

"Εξέτασε την κάθε δήλωση που έγραψες στη Σελίδα Εργασίας σου μία-μία, βάσει των τεσσάρων ερωτήσεων και ύστερα κάνε αντιστροφή της δήλωσης πάνω στην οποία δουλεύεις.
Σε όλη τη διαδικασία, μείνε ανοικτός σε όσα προκύψουν και είναι πέρα απ' ό,τι νομίζεις ότι γνωρίζεις.
Δεν υπάρχει τίποτε πιο συναρπαστικό από την ανακάλυψη του νου που δε γνωρίζει.
Η διερεύνηση μοιάζει με την κατάδυση. Κάνε την ερώτηση και περίμενε. Άφησε την απάντηση να σε βρει. Ονομάζω αυτήν τη διαδικασία "συνάντηση της καρδιάς με το νου". Ο πιο ήπιος πόλος του νου (που τον λέω καρδιά) συναντά τον πόλο που βρίσκεται σε σύγχυση, επειδή δεν έχει ερευνηθεί. Όταν ο νους ρωτάει με ειλικρίνεια, η καρδιά απαντάει.
Θα αρχίσεις να βιώνεις σημαντικές αποκαλύψεις για τον εαυτό σου και τον κόσμο σου, αποκαλύψεις που μπορεί να μεταμορφώσουν ολόκληρη τη ζωή σου, για πάντα."
Ζήσε τη στιγμή!

kai otan taktopoihsw kai to ploblhma me to PC DHLADH NA MPORW NA GRAFW ME ELLHNIKOUS GRAFIKOUS XARAKTHRES 8A SOU ANAKOINWSW TA APOTELESMATA.

quote:spirit, περιμένω με ενδιαφέρον να συζητήσουμε τις εμπειρίες μας.
Stefane poly wraio to 8ema sou,hdh kanw ths prwtes mou askhseis..kai otan taktopoihsw kai to ploblhma me to PC DHLADH NA MPORW NA GRAFW ME ELLHNIKOUS GRAFIKOUS XARAKTHRES 8A SOU ANAKOINWSW TA APOTELESMATA.
![]()
Πολύ ωραία η εικόνα σου. ![]()
Ζήσε τη στιγμή!

1. Είναι αλήθεια αυτό;
Μη Βιαστείς. Το νόημα της Εργασίας είναι να ανακαλύψεις τι είναι αλήθεια, από το πιο βαθύ κομμάτι του εαυτού σου. Μπορεί να μη συμπίπτει με τίποτε από όσα έχεις σκεφθεί μέχρι τώρα. Όταν, όμως, βιώσεις τη δική σου απάντηση, θα το ξέρεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι να είσαι ήρεμος, να έχεις την καρδιά σου για οδηγό και να την αφήνεις να σε πάει βαθύτερα.
Δεν υπάρχουν σωστές και λάθος απαντήσεις σε αυτές τις ερωτήσεις. Τώρα δίνεις προσοχή στις δικές σου απαντήσεις, όχι σ' εκείνες άλλων ανθρώπων ούτε σε κάτι που έχεις διδαχθεί. Αυτό μπορεί να σου προκαλέσει μεγάλη ανησυχία, γιατί εισχωρείς στο άγνωστο.
Καθώς συνεχίζεις να καταδύεσαι βαθύτερα, άφηνε την αλήθεια μέσα σου να ανεβαίνει και να συναντάει την κάθε ερώτηση. Να είσαι ήπιος και επιεικής με τον εαυτό σου, καθώς αφήνεσαι στη διερεύνηση. Άφησε αυτήν την εμπειρία να σε καταλάβει ολότελα."
Ζήσε την στιγμή!

Είναι ευκαιρία να προχωρήσεις πιο βαθιά μέσα στο άγνωστο, να βρεις τις απαντήσεις που βρίσκονται κάτω από αυτό, που νομίζεις πως γνωρίζεις. Το μόνο που μπορώ να σου πως γι' αυτή τη σφαίρα είναι ότι αυτό που ζει κάτω από τον εφιάλτη είναι υπέροχο. Θέλεις πραγματικά να μάθεις την αλήθεια;
Αν η απάντησή σου στην ερώτηση 2 είναι καταφατική, μπορείς να προχωρήσεις στην επόμενη ερώτηση. Ίσως, όμως, να είναι χρήσιμο να κάνεις μια παύση και να ξαναγράψεις τη δήλωσή σου, για να αποκαλύψεις την ερμηνεία που της δίνεις. Συχνά, εκείνο που σου προκαλεί πόνο είναι η ερμηνεία σου, που μπορεί να είναι κρυμμένη από σένα.
3. Πώς αντιδράς όταν κάνεις αυτήν τη σκέψη;
Κάνε μια λίστα. Όταν κάνεις αυτήν τη σκέψη, πώς φέρεσαι στον εαυτό σου, πώς φέρεσαι στον άνθρωπο για τον οποίο έχεις γράψει, Τι κάνεις; Κάνε μια λίστα με τις πράξεις σου. Τι λές σ' αυτόν τον άνθρωπο, όταν κάνεις αυτήν τη σκέψη; Απαρίθμησε όλα εκείνα που λες. Πώς ζεις, όταν πιστεύεις αυτήν τη σκέψη; Γράψε πώς σε κάνει να νιώθεις σωματικά μέσα σου η κάθε αντίδραση. Πού την αισθάνεσαι; Πώς την αισθάνεσαι; (Σαν μυρμήγκιασμα, σαν κάψιμο κ.λ.π.). Ποιος εσωτερικός διάλογος γίνεται στο κεφάλι σου, όταν κάνεις αυτήν τη σκέψη;"
Ζήσε τη στιγμή!

Κλείσε τα μάτια και περίμενε. Φαντάσου τον εαυτό σου, για μια στιγμή, χωρίς τη συγκεκριμένη σκέψη. Φαντάσου ότι δεν έχεις την ικανότητα να κάνεις αυτήν τη σκέψη, όταν είσαι μαζί με αυτόν τον άνθρωπο (ή την κατάσταση). Τι βλέπεις; Πώς νιώθεις; Πώς είναι διαφορετική η κατάσταση; Γράψε πώς θα μπορούσες να ζεις διαφορετικά τη ζωή σου, χωρίς αυτήν την ιδέα.
Για παράδειγμα, πώς θα φερόσουν διαφορετικά σ' αυτόν τον άνθρωπο στην ίδια κατάσταση, χωρίς αυτήν τη σκέψη; Νιώθεις πιο καλοσυνάτα μέσα σου;
Αντίστρεψέ το
Για να κάνεις την αντιστροφή, ξαναγράψε τη δήλωσή σου. Αυτή τη φορά, γραψ' τη σα να είχε γραφτεί για σένα. Εκεί που έχεις βάλει το όνομα κάποιου άλλου, βάλε το δικό σου. Αντί για "ο" ή "η" βάλε "εγώ". Για παράδειγμα, η φράση "Ο Πολ θα 'πρεπε να είναι καλός μαζί μου" μετατρέπεται σε "Εγώ θα 'πρεπε να είμαι καλή/ός με τον εαυτό μου" και "Εγώ θα 'πρεπε να είμαι καλή/ός με τον Πολ".
Ένας άλλος τύπος είναι η αντιστροφή 180 μοιρών, στο εντελώς αντίθετο: "Ο Πολ δε θα 'πρεπε να είναι καλός μαζί μου". Δε θα 'πρεπε να είναι καλός, επειδή δεν είναι (κατά τη γνώμη μου). Δεν είναι θέμα ηθικής, αλλά του τι είναι πραγματικά αλήθεια.
Ίσως καταλήξεις να δεις ότι υπάρχουν τρεις ή τέσσερις ή και περισσότερες αντιστροφές σε μια πρόταση. Ή μπορεί να υπάρχουν μόνο μία ή δύο που τις νιώθεις αληθινές.
Δες αν η αντεστραμμένη δήλωση είναι εξίσου ή περισσότερο αλήθεια από την αρχική σου δήλωση. Για παράδειγμα, η αντιστροφή "Θα 'πρεπε να είμαι καλή/ός με τον εαυτό μου" μού φαίνεται το ίδιο αληθινή ή περισσότερο αληθινή από την αρχική, γιατί όταν σκέφτομαι ότι ο Πολ θα 'πρεπε να είναι καλός, θυμώνω, νιώθω μνησικακία και προκαλώ μεγάλο άγχος στον εαυτό μου. Αυτό δεν είναι καλό για μένα. Αν ήμουν καλή με τον εαυτό μου, δε θα χρειαζόταν να περιμένω καλοσύνη από άλλους.
"Θα 'πρεπε να είμαι καλή/ός με τον Πολ" κι αυτό είναι το ίδιο αλήθεια, τουλάχιστον όσο και η αρχική δήλωση. Όταν σκέφτομαι ότι ο Πολ θα 'πρεπε να είναι καλός μαζί μου και αισθάνομαι θυμό και μνησικακία, του φέρομαι με τρόπο που δεν έχει καμιά καλοσύνη, ιδιαίτερα μέσα στο νου μου.
Ας αρχίσω με τον εαυτό μου κι ας φέρομαι όπως θέλω να φέρεται ο Πολ. Όσο για το "Ο Πολ δε θα 'πρεπε να είναι καλός μαζί μου", αυτό σίγουρα είναι πιο αληθινό από το αντίθετό του. Δε θα έπρεπε να είναι καλός μαζί μου, επειδή δεν είναι. Κι αυτή είναι η πραγματικότητα."
Ζήσε τη στιγμή!

ΦΙΛΙΚΑ
DON'T WORRY
AN EINAI NA ΠΑΕΙ ΣΤΡΑΒΑ ΚΑΤΙ
ΘΑ ΠΑΕΙ
ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ
quote:niklet, θα φθάσουμε κι εκεί.
ΣΤΕΦΑΝΕ,ΠΟΥ ΘΕΣ ΝΑ ΚΑΤΑΛΗΞΕΙΣ?ΔΕΝ ΕΧΩ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΠΟΙΑ Η ΕΝΝΟΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑΣ.ΦΙΛΙΚΑ
DON'T WORRY
AN EINAI NA ΠΑΕΙ ΣΤΡΑΒΑ ΚΑΤΙ
ΘΑ ΠΑΕΙ
ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ
Αλλά θα μου επιτρέψεις να σε ρωτήσω πιο πριν.
Δοκίμασες τη "Σελίδα Εργασίας" και αν ναι, σε τι συμπέρασμα κατέληξες;
Ζήσε τη στιγμή!

DON'T WORRY
ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΠΑΕΙ ΣΤΡΑΒΑ
ΚΑΤΙ
ΘΑ ΠΑΕΙ
ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ
Ζήσε τη στιγμή!

1. Ποιος σε θυμώνει ή σε στενοχωρεί ή σε απογοητεύει; Τι είναι αυτό επάνω του, που δε σου άρεσε ή που εξακολουθεί να μη σου αρέσει;
Με εκνευρίζει η Μαρία όταν τσατίζεται μαζί μου και δε μου μιλάει.
(Τι σπάνιο για μια ενοχλημένη γυναίκα. ![]()
)
2. Πώς θέλεις να αλλάξει; Τι θέλεις να κάνει;
Θέλω η Μαρία να μου λέει τι έχει, όταν ενοχλείται.
Θέλω να μην είναι απόμακρη απέναντί μου.
Θέλω να με καταλαβαίνει και να μην ενοχλείται με τη συμπεριφορά μου.
(Αμάν κι εγώ τι ζητάω, βρε παιδί μου.
)
Δεν πρέπει να είναι απόμακρη.
4. Χρειάζεσαι κάτι από αυτό το άτομο; Τι χρειάζεται να σου δώσει ή να κάνει, για να είσαι ευτυχισμένη/ος;
Χρειάζομαι την αγάπη της.
(Είμαι πολύ ρομαντικός, ε;
)
Σκέφτομαι πως είναι απόμακρη και αδιάφορη.
(και....άσε, οι άλλες σελίδες για την επόμενη διερεύνηση).
6. Τι είναι αυτό που δε θέλεις να βιώσεις ξανά με αυτόν τον άνθρωπο, το πράγμα ή την κατάσταση;
Δε θέλω να αισθανθώ ξανά απόρριψη.
(No comment.)
Η συνέχεια της διερεύνησης στο επόμενο επεισόδιο, να κάνουμε και κάτι για τα προς το ζειν μας, τώρα. ![]()
Ζήσε τη στιγμή!

DON'T WORRY
ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΠΑΕΙ ΣΤΡΑΒΑ
ΚΑΤΙ
ΘΑ ΠΑΕΙ
ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ
quote:niklet, όπως σωστά παρατηρείς, με την τεχνική αυτή διαπιστώνεις στην πορεία το ρόλο που παίζουν οι σκέψεις μας και προτίστως σκέψεις που αφορούν εμάς τους ίδιους!
ΣΤΕΦΑΝΕ,ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΣ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ,ΑΠΛΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΣ ΤΗΝ, ΜΕ ΒΟΗΘΗΣΕ ΑΡΚΕΤΑ ΝΑ ΜΠΩ ΣΤΟ ΝΟΗΜΑ ΤΗΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑΣ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΩ.ΤΟ ΘΕΜΑ ΜΕ ΚΑΝΕΙ ΝΑ ΑΙΣΘΑΝΑΜΑΙ ΜΙΑ ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΣΗ ΓΙΑΤΙ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ ΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΜΟΥ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΟΤΑΝ ΝΙΩΘΩ ΑΣΧΗΜΑ,ΚΥΡΙΩΣ.ΓΝΩΡΙΖΩ ΠΟΛΛΕΣ ΤΕΤΟΙΕΣ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΚΑΙ ΑΣΧΟΛΟΥΜΑΙ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ 2ΧΡΟΝΙΑ ΟΣΟ ΜΠΟΡΩ.ΕΙΝΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΠΟΛΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ ΚΑΙ ΕΜΨΥΧΩΤΙΚΑ(ΟΧΙ ΠΑΝΤΑ ΟΜΩΣ ΓΙΑΤΙ ΜΕΣΩ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΑΝΤΙΣΤΡΟΦΗΣ ΑΝΤΙΛΑΜΒΑΝΟΜΑΣΤΕ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΟΤΙ ΚΑΠΟΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΕΧΟΥΝ ΓΙΝΕΙ ΑΠΟ ΔΙΚΕΣ ΜΑΣ ΛΑΘΟΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ)DON'T WORRY
ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΠΑΕΙ ΣΤΡΑΒΑ
ΚΑΤΙ
ΘΑ ΠΑΕΙ
ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ
Το σημαντικό είναι ότι κάνουμε διαπιστώσεις, ως προς το πώς βλέπουμε τον εαυτό μας, οι οποίες, παρότι αρνητικές πολλές φορές, δεν μας ενοχλούν. ![]()
Ας συνεχίσουμε τώρα με το παραπάνω παράδειγμά μου.
Ζήσε τη στιγμή!