- Μήνυμα από τον θείο Κομπαγιάσι! - .-= Η ΣΟΦΙΑ =-.
quote:
καθρεφτης...αντανακλα τα παντα αλλα δεν κραταει τιποτα
Ο ΝΟΥΣ ΑΝΤΑΝΑΚΛΑ ΤΗΝ ΥΠΑΡΞΗ ΜΑΣ;
ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΚΡΑΤΑΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΠΩΣ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΤΙΠΟΤΑ;
Ξωτικούλα
Θα αλλάξει η ζωή μας μου είπες...
Δεν άλλαξες όμως εσύ...
Εγώ θα ρωτούσα γιατί έχετε την τάση να παίρνετε τα πράγματα εξαιρετικά τοις μετρητοίς;
Με αυτό εννοώ ότι οποιαδήποτε λεκτική διατύπωση, θεωρία, δεν είναι παρά μόνο ένας χάρτης, ενώ η γνώση πάντα απαιτεί ταύτιση του γνώστη με το προς γνώση αντικείμενο. Ο χάρτης από μόνος του ποτέ δεν είναι αρκετός γι αυτό και οι τόσες διαφωνίες.
Ο άνθρωπος είναι το ον μέσω του οποίου το μηδέν εμφανίζεται στον κόσμο
Jean Paul Sartre ( Το είναι και το μηδέν)
τονίζω συνεχώς στα μηνύματά μου, με την διάκριση που κάνω ανάμεσα στην γνώση και στο είναι, ή ανάμεσα στην διανοητική πληροφόρηση και επεξεργασία μιας ιδέας και στην βιωματική της εμπειρίωση), αλλά από την άλλη είναι αλήθεια ότι υπάρχουν σωστοί χάρτες και λανθασμένοι χάρτες.
Ή χάρτες πιο σωστοί (πιο ακριβείς στην αναπαράσταση της πραγματικότητας) από κάποιους άλλους χάρτες.
Οπότε μια συζήτηση περί χαρτών ποτέ δεν βλάπτει και πάντα θα έχει νόημα, αρκεί βέβαια να νοιαζόμαστε και για το βίωμα της πραγματικότητας που αναπαριστούν. Την πρακτική εφαρμογή των ιδεών.
Αλλά νοιαζόμαστε άραγε για κάτι τέτοιο, η μονάχα συζητάμε για υψιπετείς ιδέες, πιστεύοντας ότι μ' αυτό τον τρόπο γινόμαστε και εμείς υψιπετείς;
Μία κάμπια που φαντάζεται ότι είναι πεταλούδα ακόμα και όταν φιλοσοφεί ή γράφει ποιήματα πάνω στην έννοια της πεταλούδας, δεν σημαίνει ότι μεταμορφώθηκε και σε πεταλούδα.
Για μία τέτοια μεταμόρφωση ως γνωστόν απαιτούνται και πράξεις, όχι μόνο σκέψεις και λόγια.
Αλλιώς κάμπια γεννήθηκε και κάμπια θα πεθάνει.
Τώρα αν θα πεθάνει ως μια καλή και αλτρουιστική κάμπια ή ως μια κάμπια κακή και μοχθηρή, για τον γράφοντα που κανένας παράδεισος και κόλαση δεν υπάρχει πέρα από το επίπεδο της συνειδητότητας που βρισκόμαστε, καμία απολύτως σημασία δεν έχει.
Ίσως μόνο για κοινωνικούς λόγους (για λόγους ευταξίας του συστήματος), αλλά καθόλου για την ψυχή μας.
Όσο οι αλτρουιστικές κάμπιες έχουν έναν σκοτεινό εαυτό άλλο τόσο και οι μοχθηρές έχουν εξίσου έναν φωτεινό.
Απλώς είναι θέμα συγκυριών (πες το ανατροφής και επιδράσεων του περιβάλλοντος που ζει), το ποια από τις δύο πλευρές θα κυριαρχήσει και ποια θα είναι περισσότερες φορές στο προσκήνιο, ώστε να χαρακτηρίσουν μία κάμπια έτσι ή αλλιώς, αλλά τι σημασία έχουν όλα αυτά από το επίπεδο της πεταλούδας;
"Να βλέπεις τον κόσμο σαν όνειρο,
για να μπορείς να ξυπνήσεις όταν βλέπεις εφιάλτη"
(Από το βιβλίο του σαμουράι)
Τα σέβη μου..![]()
"I hear and I forget. I see and I remember. I do and I understand."
--Confucius
TheChosenNone:
YuGiOh όταν γνωρίζουμε σε τι χρησιμεύει κάτι γνωρίζουμε τι είναι.
Γιατί λοιπόν να μην ρωτάμε τι είναι;
ΥuGiOh:
Γιατί Όλα "είναι" απο το ίδιο "υλικό".
TheChosenNone:
Και ποίο είναι αυτό το κοινό υλικό;
ΥuGiOh:
Η συνείδηση
ΤheChosenNone:
Χμ..Σε τι χρησιμέυει ο νους YuGiOh;
ΥuGiOh:
Στην παραγωγή Συνείδησης
ΤheChosenNone:
;Δηλαδή η συνείδηση φτιάχνει κόσμους;
ΥuGiOh:
Ακριβώς.Είναι το υλικό αλλά και ο κατασκευαστής ταυτόχρονα.
ΤheChosenNone:
ΥuGiOh θες να πείς πως όλα αυτά που υπάρχουν γύρω μας εμείς τα φτιάξαμε;
ΥuGiOh:
Ναι.Eμείς
ΤheChosenNone:
Να σε ρωτήσω κάτι τελευταίο;Που εδρέυει η συνείδηση;
ΥuGiOh:
Η συνείδηση είναι πάντα Μετανάστης.
ΤheChosenNone:
Πως είσαι τόσο σίγουρος;
ΥuGiOh:
Δεν είμαι.Απλά απαντώ μήμπως και με αφήσεις ήσυχο.
ΤheChosenNone:
ΥuGiOh συγγνώμη για την φλυαρία μου
ΥuGiOh:
Για συγχώρεση τράβα στην πλησιέστερη εκκλησία.
ΤheChosenNone:
Ευχαριστώ YuGiOh.θα τα πούμε αύριο.
YuGiOh:
Δεν γίνεται αυριο.Εχω μπαλέτο.
ΤheChosenNone:
YuGiOh είσαι αδερφή;
YuGiOh:
Χο!και πάλι Χο!
ΤheChosenNone:
Μην βαράς YuGiOh!!!H βία είναι για τους άγριους!Εμείς είμαστε ώριμοι άνθρωποι!!
YuGiOh:
Ρε μπας και είσαι αδερφή;
ΤheChosenNone:
Όχι απλά ειμαι της μη-βίας
YuGiOh:
Σε τι χρησιμευει αυτό;
ΤheChosenNone:
Δεν ξέρω.Ρώτα τον ΜΟΖ

Το διάβασμα ενός χάρτη προϋποθέτει γνώση.
Ο χάρτης είναι γνώση.
Όλα είναι κρίκοι της ίδιας αλυσίδας η οποία ανήκει στον άνθρωπο.
Ο άνθρωπος είναι το μέσο της γνώσης και ο κόσμος το αποτέλεσμα αυτής.
Η πρακτική εφαρμογή των ιδεών επηρεάζεται από πολλούς παράγοντες.
Λανθασμένη ανάγνωση χαρτών και λανθασμένες απόπειρες εφαρμογής.
Ο καθένας κάνει αυτό που καταλαβαίνει και όπως το καταλαβαίνει.
Πρέπει να κρίνουμε το λάθος ή το αποτέλεσμα του λάθους;
Το επίπεδο της πεταλούδας είναι ανώτερο από αυτό μιας κάμπιας;
Εύθραυστα πλάσματα και τα δυο.
Η κάμπια προσπαθεί να γίνει πεταλούδα και η πεταλούδα να δημιουργήσει την κάμπια.
Κρίκοι της ίδιας αλυσίδας.
Αυτό που έχει σημασία για την πεταλούδα είναι η κάμπια και το αντίστροφο.
Η κάμπια ξέρει τι είναι και μόνο ο θάνατος την εμποδίζει να το δημιουργήσει.
Γνωρίζει όμως αν θα είναι καλή πεταλούδα ή όχι;
Μήπως δεν την απασχολεί;
Η νόηση είναι ο τρόπος που έχει διαλέξει η ψυχή για να επικοινωνεί με την ύπαρξη.
Ο κόσμος μας είναι φτιαγμένος από πολλές και διαφορετικές νοήσεις.
Γιαυτο υπάρχουν οι αντιθέσεις.
quote:
Και ποίο είναι αυτό το κοινό υλικό;
ΥuGiOh:
Η συνείδηση
Οι συνειδήσεις είναι φτιαγμένες από πολλά υλικά.
Φτηνές ή ακριβές.
Χτισμένες με γνώση ή απερισκεψία.
Πλαστικές ή οχι.
Οι άνθρωποι είναι φτιαγμενοι από την ίδια ουσία...χτισμένοι ομως με διαφορετικό τρόπο.
Όταν η συνείδηση είναι χτισμένη στα μέτρα μας δεν μας ενοχλεί ποτέ.
Εμείς χτίζουμε αυτό που είμαστε και η νόηση ανακοινώνει αυτό που είμαστε.
Η συνείδηση διαγράφει τον χαρακτήρα...
και ο Διόνυσος τους χαρακτήρες του πληκτρολογίου μου....
Μα κάπου πριν το ήτα.....ή ήττα?????
Κάπου εκεί τέλος πάντων το χάσαμε το παιχνίδι....
Α! Σ'αυτό το παιχνίδι λένε δεν χάνει κανέις...
Τι ωραία που τα λένε...
Θα ήπιαν λιγότερο τσίπουρο αυτοί...
Ένας Τζόνης κάποτε έγραψε πως κάποιος βρήκε το τζίνι του λυχναριού....
Και ζήτησε σαν πρώτη ευχή να του διευρύνει απόλυτα την αντίληψη, για να διαλέξει σωστά τις επόμενες δύο ευχές....
Και το τζίνι το έκανε αυτό που ζήτησε, και περίμενε και περίμενε...
Αλλά αυτός τίποτα δε ζητούσε και κάποια στιγμή του λέει το τζίνι τι άλλο θες τώρα????
Κα αυτός κοίταξε και είπε τώρα δεν θέλω τίποτα πια....
Ο Τζόνης φυσικά το είχε πει πολύ καλύτερα,
αλλά ως λογοκλόπος έχω ενα δικαίωμα στο κακέκτυπο...
Θείε Κομπαγιάσι σου είπε ποτέ κανείς ότι με τον έξω κόσμο δε μοιάζεις?
Εγώ όμως ξέρω πως υπήρξες, γιατί κάποιοι εδώ μέσα μου το είπαν...
Έχω ανωθεν πληροφόρηση, χοχο....
Το ζεν δίνει ζωή,
γιατί....
Ο κόσμος γύρω άδειος κάμπος
κι αυτοί στης μοναξιάς το θάμπος
ανεμοδαρμένοι βράχοι,
άνθρωποι μονάχοι!!!
Καλά κρασιά είπα? Δεν είπα...
Καλά κρασιά και εις άλλα με υγεία....
Α! και αν με βλέπεις κάμπια,
είναι που στα μάτια σου οι πεταλούδες έχουν συγκεκριμένο χρώμα και σχήμα,
γιατί στη δική μου πραγματικότητα εγώ είμαι πεταλούδα και σου επιτρέπω να σκίσεις τα πτυχία που σου έμαθαν πως η πεταλούδα είναι έτσι,
γιατί εγώ είμαι πεταλούδα αλλιώς....
Όμορφη δεν είμαι?
Καλό σας βράδυ με ένα πλινκ και ένα αχ!
Η απροσάρμοστη πεταλούδα σας....
Θα αλλάξει η ζωή μας μου είπες...
Δεν άλλαξες όμως εσύ...
YuGiOh:
ΜΟΖ, σε τι χρησιμευει αυτό;
ΜΟΖ:
Σε τίποτα, τώρα+εδώ. Αύριο / άλλη μέρα.
YuGiOh:
Μα υπάρχει αύριο, MOZ;
ΜΟΖ:
Είπα εγώ πως υπάρχει;
YuGiOh:
Δηλαδή δεν υπάρχει;
ΜΟΖ:
Αν σου πω όχι σε καλύπτω;
YuGiOh:
Πώς είσαι τόσο σίγουρος;;
ΜΟΖ:
Δεν είμαι. Σίγουροι είναι οι πεθαμένοι...
YuGiOh:
Υποννοείς το Χάος και την Τάξη;
ΜΟΖ:
Έλεος YuGi!! Σε 15 τελειώνει η μικρή απ-το μπαλέτο / κι εγώ είμαι ακόμα εδώ με σένα το μ#λάκα!;
((Το χιόνι μου μίλησε... Την Καλημέρα μου!))
Αλήθεια τι πρεσβεύουν αυτοί? Ξέρω ελάχιστα πράγματα γι αυτούς... ότι έχουν σχέση με τους Εβραίους. Πολλοί Έλληνες μεγιστάνες είναι μασώνοι δεν ξέρω αν επιτρέπονται ονόματα εδώ. αλλά θα ήθελα να μάθω περισσότερα γι αυτήν την οργάνωση. Διάβασα προσφάτως τους Illuminati και είμαι περίεργη.
Σας ευχαριστώ πολύ...
Υ.Γ αν υπάρχει άλλο σχετικό θέμα δώστε μου το λινκ για να μην επαναλαμβανόμαστε.
"Η μεγαλύτερή μας έκπληξη είναι ο ίδιος μας ο εαυτός..."
17/05/2006

In the shadows of the night I shall be lost once again to find thee...
ΤΕΚΤΟΝΙΣΜΟΣ Ή ΜΑΣΩΝΙΑ
http://www.esoterica.gr/forums/topic.asp?TOPIC_ID=4086
ΤΕΚΤΟΝΙΣΜΟΣ
http://www.esoterica.gr/forums/topic.asp?TOPIC_ID=721
ΤΕΚΤΟΝΙΣΜΟΣ Η ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ
http://www.esoterica.gr/forums/topic.asp?TOPIC_ID=2237

"ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΤΟ ΜΑΤΙ ΣΥΛΛΑΜΒΑΝΕΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΤΟ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΦΩΣ"
quote:
Αλήθεια τι πρεσβεύουν αυτοί?
Το Αμερικανικο ονειρο!
quote:
Σε τί πιστεύουν οι μασώνοι?
στην πρεζα τους.

santaclaws is coming tonight
-Still life in Still water-
Helenaki, εάν μου επέτρεπες να διατυπώσω κατά το πολιτικότερον ορθόν την απορία σου από το «τι πιστεύουν οι Μασόνοι» σε «τι επιδιώκει και τι πρεσβεύει η Μασονία», θα σου απαντούσα κάνοντας μία αναδρομή πίσω στις βάσεις που στηρίχθηκε η συγκεκριμένη οργάνωση και στο κατά πόσο παρέμεινε «πιστή» στις βάσεις αυτές.
Ουσιαστικά η Μασονία είναι σύνθεση δύο αντίθετων στοιχείων. Το πρώτο στοιχείο ήταν τα επαγγελματικά σωματεία των οικοδόμων, που την εποχή εκείνη ήταν «κλειστά», δηλαδή δεν μπορούσε ο καθένας να γίνει μέλος τους και να έχει πρόσβαση στις τεχνικές και τις γνώσεις τους και αυτό γινότανε λόγο της επικινδυνότητας του επαγγέλματός τους για να διασφαλίζονται οικονομικά τα μέλη και οι οικογένειές τους, και για να μην επέλθει κορεσμός στον κλάδο τους. Το δεύτερο στοιχείο που χρησιμοποιήθηκε στην βάση της οργάνωσης ήταν ένα αλληγορικό βιβλίο (ημιτελές όσον αφορά την συγγραφή του) του δικηγόρου και πολιτικού Sir Francis Bacon με τίτλο The New Atlantis (1626). Στο βιβλίο του αυτό ο Bacon περιέγραφε σε στυλ διηγήματος το πως ένα νησιωτικό κράτος, η Bensalem, θα εξασφάλιζε θαλασσοκρατορία. Για το σκοπό αυτό ο συγγραφέας φαντάστηκε στην νήσο αυτή μία μυστική οργάνωση με την επωνυμία «Ναός του Σολομώντος». Η μυστική εταιρεία είναι στην ουσία η μυστική οργάνωση του νησιού και της αυτοκρατορίας, η οποία στέλνει στο εξωτερικό έμπιστα άτομα διαθέτοντάς τους μεγάλα χρηματικά ποσά για την συλλογή πολύτιμων πληροφοριών και την επί χρήμασι εξαγορά κάποιων προσώπων για την εξαγωγή αυτών των πληροφοριών. Κατόπιν ο προσηλυτισμός και η «ειδική διδασκαλία» αυτών των προσώπων θα ήταν η βάση για την δημιουργία «πρακτορείων» της μυστικής εταιρείας της Bensalem μέσα στην «καρδιά» των κρατών που τους ενδιέφεραν για τους σκοπούς τους. Γιατί η θαλασσοκρατορία που επεδίωκε η μυστική κυβέρνηση της Bensalem δεν θα ήταν πάντοτε ακίνδυνη να εφαρμοσθεί με πολεμικές μεθόδους, άρα η εκ των έσω «αποδυνάμωση» των κρατών και ο προσηλυτισμός ατόμων που κατείχαν νευραλγική θέση μέσα στο εκάστοτε κράτος θα τους βοηθούσε να επιτύχουν σίγουρα και αθόρυβα τον σκοπό τους.
Τα δύο παραπάνω στοιχεία, αφενός αυτό των επαγγελματικών σωματείων των οικοδόμων του Μεσαίωνα και αφετέρου το κοσμοκρατορικό σχέδιο της Bensalem στο βιβλίο του Bacon, δεν έχουν καμία σχέση. Όμως η ουσία και των δύο αποτέλεσε την βάση για την οργάνωση της Μασονίας. Από το μεν πρώτο πήραν το «ένδυμα» δηλαδή τη μυστικότητα, τα σημεία αναγνωρίσεως μεταξύ των μελών, τα σύμβολα και από το άλλο πήραν το περιεχόμενο, δηλαδή την «παγκόσμια αυτοκρατορία».
Ελπίζω να μην σε κούρασα με την μακρηγορία αλλά προσπάθησα όσο γίνεται να σου παρουσιάσω τις ρίζες τις οργάνωσης από την αρχή της ίδρυσής της (1646 ιδρύθηκε η Βασιλική Εταιρεία του Λονδίνου κι έπειτα η Εταιρεία των Ροδόσταυρων που κατέληξαν το 1717 στην ίδρυση της Μεγάλης Στοάς της Αγγλίας) για να καταλήξουμε σήμερα στην Νέα Εποχή, όπου εκτός από κάποιες μικρές αλλαγές η οργάνωση έχει κρατήσει την ίδια φιλοσοφία με αυτές από την απαρχή της ίδρυσής της και έτσι φτάνουμε στο δια ταύτα της ερώτησής σου «τι πιστεύουν οι Μασόνοι».

"Κονξ Ομ Παξ"
"The only way of discovering the limits of the possible is to venture a little way past them … into the impossible." -- A.Clarke’s Second Law
quote:
Οι μασώνοι πιστεύουν στην παντοδυναμία των χρημάτων,σε οτιδήποτε υλικό που να μπορεί να τους προσφέρει τον έλεγχο των ανθρώπων και του πλανήτη ολόκληρου.Και ναι,όντως έχουν σχέση με τους εβραίους και άρρηκτη μάλιστα-Still life in Still water-
Ξεκάθαρη απάντηση, ανάλογη των γνώσεων που έχεις. Πάντως έχω κατά νου, καμιά δεκαριά ομάδες ανθρώπων υπό κοινή σκέπη που θα μπορούσαν να έχουν τα ίδια χαρακτηριστικά. Άραγε είναι κι εκείνοι Τέκτονες; Μήπως οι Τέκτονες άνήκουν τελικά σε άλλη οργάνωση; Και μια ακόμα ερώτηση: μπορείς να μου δόσεις τον ορισμό του "εβραίου";

Εγώ αναφέρομαι στους Μασώνους(Τέκτονες,απ'όσο γνωρίζω είναι το ίδιο) και μιλάω καθαρά για μέλη της οργάνωσης.Πρόκειται για θρησκευτικό παρακλάδι και σκοπός τους είναι η ενοποίηση του κόσμου (παγκοσμιοποίηση)για την εύκολη διακυβέρνησή του καθώς και η εξάλειψη της χριστιανικής πίστεως και θρησκείας.
Όσον αφορά τον ορισμό,εβραίος χαρακτηρίζεται οποιοσδήποτε ανήκει γεωγραφικά στο Ισραήλ,έλα μου όμως που το Ισραήλ δεν έχει επίσημα χαρτογραφημένα σύνορα...τυχαίο ε??Εβραίος είναι όποιος ασπάζεται το όραμα της μεγάλης Σιών(χα!),εβραίος είναι όποιος κυρήττει και πιστεύει στο όνομα του Γιαχβε.Εβραίος τέλος είναι ο πιο κάκιστος αντιγραφέας του Έλληνα που υπάρχει,καθώς και
ο μεγαλύτερος εχθρός της ανθρωπότητας.
Και αν κρίνω και απ'την φωτογραφία σου είσαι υποστηρικτής τους,κάνω λάθος?