ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Το όπιο και το μαρούλι - "Μεταξύ τυρού και αχλαδιού"

- Το όπιο και το μαρούλι - "Μεταξύ τυρού και αχλαδιού"

ming-lee62 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 4/4
24/04/2012, 11:18:28
quote:

χαίρομαι να σας διαβάζω ρε παιδιά, τουλάχιστον για ένα λόγο!
Και αυτός είναι η ευγένεια σας :)

Κατά τα λοιπά εξακολουθώ να θέλω τον χρόνο μου :)

Αγάπη αν δεν έχω, τίποτα δεν έχω...
Plaudite, acta est fabula!

Μια τρίτη διαφωνία είναι η άποψη ότι ο Θεός είναι εκτός από κακός και ψεύτης. Ποιος είπε όμως ψέμματα,ας δούμε.

Β'
16 Και ο Κύριος ο Θεός έδωσε προσταγή στον Αδάμ, λέγοντας: Από κάθε δέντρο του παραδείσου θα τρως ελεύθερα,
17 από το δέντρο τής γνώσης τού καλού και του κακού, όμως, δεν θα φας απ' αυτό· επειδή, την ίδια ημέρα που θα φας απ' αυτό, θα πεθάνεις οπωσδήποτε.

Γ'
4 Και το φίδι είπε στη γυναίκα: Σίγουρα δεν θα πεθάνετε,
5 αλλ' ο Θεός ξέρει ότι την ίδια ημέρα που θα φάτε απ' αυτόν, τα μάτια σας θα ανοιχτούν, και θα είστε σαν θεοί, γνωρίζοντας το καλό και το κακό.

22 Και ο Κύριος ο Θεός είπε: Δέστε, ο Αδάμ έγινε σαν ένας από μας, στο να γνωρίζει το καλό και το κακό· και τώρα μήπως απλώσει το χέρι του και πάρει από το δέντρο τής ζωής και φάει, και ζήσει αιώνια·
23 γι' αυτό, ο Κύριος ο Θεός τον έβγαλε έξω από τον παράδεισο της Εδέμ, για να εργάζεται τη γη από την οποία πάρθηκε.
24 Και έδιωξε τον Αδάμ· και στα ανατολικά τού παραδείσου της Εδέμ έβαλε τα Χερουβείμ, και τη ρομφαία τη φλόγινη, την περιστρεφόμενη, για να φυλάττουν τον δρόμο τού δέντρου τής ζωής.

Όπως βλέπουμε ο Θεός δεν είπε ότι ο Αδάμ δεν θα μπορούσε να 'αγγίξει' τη γνώση' και να γίνει θεός. Είπε ότι αν το κάνει θα πεθάνει, θα αποσύρει δηλαδή την αθανασία και προστασία του ο Θεός, αν ο άνθρωπος πράξει έτσι. Φυσικό επακόλουθο.. αν απομακρυνθείς από εμένα, θα απομακρυνθώ από εσένα. Η μισοαλήθεια του Σατανά είναι ότι ο άνθρωπος άρχισε να καλλιεργεί διάνοια, όμως η γνώση δεν θα τον έκανε έναν ανεξάρτητο αθάνατο. Και από τότε συνεχίζουμε να τρώμε από το δέντρο της γνώσης αλλά μάταια αναζητούμε από αυτήν να μας δώσει αθανασία, γιατί αρνούμαστε τη Πηγή της Αθανασίας.

kondorasΜέλος
24/04/2012, 11:59:25
Τόσες χιλιάδες χρόνια μετά από την σύγκρουση μεταξύ «Θεού» και «Αδάμ», ό,τι γνωρίζουμε προέρχεται μόνο από την μία πλευρά, του «Θεού».
Τον φουκαριάρη τον Αδάμ, όχι μόνο τον φόρτωσαν με κατηγορίες χωρίς αποδείξεις, αλλά δεν τον άφησαν ούτε να διηγηθεί τα πράγματα από την δική του πλευρά. Επικράτησε το «δίκιο του ισχυρού».

Το δικαστήριο απαλλάσσει από τις κατηγορίες τον Αδάμ, λόγω έλλειψης μαρτύρων. Διότι «testis unus, testis nullus».