ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- 2012 - ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΑΥΤΗ ΤΗ ΧΡΟΝΙΑ; No2 - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.

- 2012 - ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΑΥΤΗ ΤΗ ΧΡΟΝΙΑ; No2 - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.

MELETHTHS44 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 3/3
morpheausΜέλος
09/10/2005, 18:46:48
Μπορείς να αναφέρεις κανένα γιατι τα Αγγλικά μου δεν είναι και στην ποιο τέλεια κατάσταση.Αν μπορεις βέβαια.

Ευχαριστω εκ των προταίρων.

Το παρελθόν είναι δάσκαλος του παρόντος και οδηγός του μέλλοντος

3ADAΜέλος
27/10/2005, 08:54:37
ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΞΕΝΟ ΒΕΒΑΙΑ ΤΟ ΝΑ ΜΙΛΑΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΚΟΥΝΑΕΙ ΤΑ ΧΕΙΛΙΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΑΚΟΜΑ ΠΙΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙ ΓΕΝΙΚΑ ΜΕ ΚΛΕΙΣΤΟ ΤΟ ΣΤΟΜΑ! ΑΛΛΑ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΛΕΣ ΟΤΙ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΠΡΟΒΛΕΠΟΥΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΚΑΠΟΙΑ ΣΧΕΣΗ... ΑΠΛΑ ΕΧΟΥΝ ΜΙΑ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ ΙΚΑΝΟΤΗΤΑ ΝΑ ΕΛΕΓΧΟΥΝ ΤΙΣ ΦΩΝΗΤΙΚΕΣ ΤΟΥΣ ΧΟΡΔΕΣ. ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΤΟΣΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΠΕΡΙΕΡΓΕΣ ΙΚΑΝΟΤΗΤΕΣ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟ ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΟ..

28/10/2005, 18:54:37
Όσο έχω εγώ την ικανότητα να προβλέπω καταστάσεις άλλο τόσο την έχει και ο μέσος εγγαστρίμυθος.

Οι εγγαστρίμυθοι είναι αυτοί που μπορούν να αρθρώσουν κατανοητό λόγο χωρίς να ανοίξουν το στόμα τους καθόλου.

Είναι γνωστό ότι η ανθρώπινη ομιλία προκύπτει από την εκπνοή του αέρα των πνευμόνων και διερχόμενη μέσα από τις φωνητικές χορδές, μορφοποιείται με τη βοήθεια της γλώσσας, των χειλέων, των δοντιών, της στοματικής και της ρινικής κοιλότητας.
Έτσι παράγονται τα σύμφωνα και τα φωνήεντα και δημιουργούνται οι συλλαβές.

Οι εγγαστρίμυθοι κάνουν ακριβώς το ίδιο (δηλαδή εκπνοή αέρα, όδευση μέσω λάρυγγα-φωνητικών χορδών), αλλά μορφοποιούν τα φωνήεντα και τους "άναρθρους ήχους" (σαν βογγητά, που βγάζουμε όλοι οι υπόλοιποι όταν κάνουμε χρήση των φωνητικών χορδών με κλειστό το στόμα και εκπνοή από τη μύτη)ΜΟΝΟ μέσα από τη ρινική κοιλότητα, τους μύες του λαιμού και το πίσω μέρος της γλώσσας, και μέρος του χώρου της κλειστής στοματικής κοιλότητας που χρησιμοποιείται ως αντηχείο.
Έχουν δε, μια ιδιαίτερη ικανότητα στο χειρισμό των φωνητικών χορδών, ενδεχομένως και στην κίνηση της σταφυλής ή των αμυγδαλών αδένων, τα οποία τα χρησιμοποιούν όλα για τη μορφοποίηση των πρωτογεννών ήχων.

Εξαιτίας του τρόπου παραγωγής αυτών των ήχων, οι εγγαστρίμυθοι βγάζουν μια περίεργης χροιάς ομιλία (στο μέτρο και στο βαθμό που τα καταφέρνει ο καθένας από αυτούς), που λίγο-πολύ μοιάζει σε όλους αυτούς και θυμίζει λίγο "σατανική" ομιλία με χροιά "Δρακουμέλ" (θα σας φάω απαίσια στρουμφάκια,κλπ).

Εγώ έχω ακούσει προσωπικά 2 τέτοια άτομα μέχρι τώρα και είχε πλάκα αυτή η διαδικασία.

.
.
.
" Υπάρχει ο σωστός τρόπος, ο λάθος τρόπος, και ο ...δικός μου τρόπος! "

CamelotΜέλος
12/11/2012, 18:26:54
I did it! Συγγνώμη που ξυπνάώ το θέμα αλλα εγώ τα κατάφερα. Το στόμα δεν είναι εντελώς κλειστό. ;-)

Χαμόγελα, κάνει τους άλλους να ανησυχούν...