- Τα Πιο Παραξενα των Παραξενων... No1 - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.
quote:
Ο Τούρκος δήμαρχος είπε ακόμη ότι, εάν καταστεί αναγκαίο, θα μεταβεί στις ΗΠΑ για να κάνει αγωγή κατά των παραγωγών
H τρέλα δεν πάει στα βουνά!Ώρα είναι να βρεθεί και σε μας κανένας "ευαίσθητος" να θελήσει να κάνει και αυτός μήνυση στην Αμερική, επειδή έχουν βαφτίσει κι αυτοί κάποια πόλη τους Αθήνα.![]()
![]()

Ένας μοτοσικλετιστής, στην Πολωνία, έχασε την άδεια οδήγησης του όταν σταμάτησε σε αστυνομικό τμήμα να ρωτήσει εάν ήταν αρκετά μεθυσμένος για να οδηγήσει!
Ο κύριος Dariusz Mazowiecki, από την περιοχή Bialystok, σταμάτησε σε αστυνομικό τμήμα να ρωτήσει εάν ήταν αρκετά μεθυσμένος και αφού τον υπέβαλαν σε αλκοτέστ τον συνέλαβαν!
«Είχε βγει με φίλους και έπιναν. Στο τέλος δεν ήξερε εάν είχε πιει αρκετά η όχι και αποφάσισε να ρωτήσει την αστυνομία,» είπε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας.
Ο 33-χρονος αντί να πάει στο πλησιέστερο αστυνομικό τμήμα με τα πόδια πήγε σε ένα πιο μακριά οδηγώντας την μοτοσικλέτα του!
«Τον υποβάλαμε σε αλκοτέστ και αφού βρήκαμε ότι είχε ξεπεράσει το όριο τον συλλάβαμε και του αφαιρέσαμε την άδεια οδήγησης,» πρόσθεσε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας.
πηγή:ethnos.gr

Ένας άντρας, από τις ΗΠΑ, που κατασκεύασε ένα αυτοκίνητο, Lamborghini, στο κελάρι του σπιτιού του χρειάστηκε να σκάψει τα θεμέλια για να το βγάλει έξω από αυτό!
Ο κύριος Ken Imhoff, από το Wisconsin, είδε το εν λόγω μοντέλο σε μια ταινία, με τον τίτλο «Cannonball Run», και αποφάσισε να το κατασκευάσει στο σπίτι του.
Χρειάστηκε 17 χρόνια για να κατασκευάσει και να σχεδιάσει την δική του version και έλαβε μέρος στο υπόγειο κελάρι του σπιτιού του.
Όταν τελικά συναρμολόγησε το μοντέλο των ονείρων του αντιμετώπισε ένα μεγάλο πρόβλημα που ήταν πώς να βγάλει το αυτοκίνητο από το κελάρι!
Αναγκάστηκε να προσλάβει ένα εκσκαφέα να σκάψει στο κήπο και έπειτα στα θεμέλια του σπιτιού. Όταν ανοίχτηκε μια δίοδος ο σκαφέας τράβηξε με συρματόσχοινο το αυτοκίνητο στην επιφάνεια!
«Άξιζε τον κόπο, ήμουν σαν πατέρας που ανέμενε να δει το «δημιούργημα» του να βγαίνει μέσα από το τοίχο του σπιτιού. Έτρεμα από την αγωνία μην τυχόν και δεν λειτουργήσει το σχέδιο απεγκλωβισμού και καταστραφεί η δουλειά 17 ετών,» είπε ο κύριος Ken Imhoff.
Τελικά η επιχείρηση ανέλκυσης του αυτοκινήτου στέφθηκε με επιτυχία μπρος στα μάτια όλων των γειτόνων ενώ η αποκατάσταση των θεμελίων έγινε την επόμενη ημέρα.
πηγή:ethnos.gr

quote:
Ένας μοτοσικλετιστής, στην Πολωνία, έχασε την άδεια οδήγησης του όταν σταμάτησε σε αστυνομικό τμήμα να ρωτήσει εάν ήταν αρκετά μεθυσμένος για να οδηγήσει!
Πανέξυπνος
Δεν πρόλαβαν να πάρουν το εφάπαξ 150 δημόσιοι υπάλληλοι, αφού πέθαναν περιμένοντας την έκδοση της σχετικής απόφασης από το Ταμείο Πρόνοιας. Η κατάσταση είναι πια εκτός ελέγχου, ενώ το πρόβλημα επεκτείνεται σταδιακά και στον φορέα των κληρικών, που ενοποιήθηκε με το Ταμείο Πρόνοιας Δημοσίων Υπαλλήλων.
Χθες κλιμάκιο του ΠΑΣΟΚ με επικεφαλής την Εύη Χριστοφιλοπούλου επισκέφτηκε τον ασφαλιστικό φορέα που έχει χτυπήσει «κόκκινο». Οπως έγραψε το Σάββατο το «Εθνος», 15.000 αιτήσεις συνταξιοδότησης στοιβάζονται στα γραφεία, ωστόσο το Ταμείο έχει μείνει από ρευστό, με αποτέλεσμα να καθυστερεί την έκδοση του εφάπαξ.
Υπολογίζεται πως οι δημόσιοι υπάλληλοι χρειάζεται να περιμένουν 13 μήνες για την έκδοση της σχετικής απόφασης, ενώ σε ορισμένες περιπτώσεις ο χρόνος αναμονής φτάνει τους 18 μήνες. Η κατάσταση επιδεινώνεται μέρα με τη μέρα, καθώς οι χειρισμοί της κυβέρνησης στο Ασφαλιστικό προκαλούν κύμα φυγής.
Είναι χαρακτηριστικό πως ο μέσος όρος των αιτήσεων για εφάπαξ έχει φτάσει τις 1.200 τον μήνα. Ωστόσο, οι αιτήσεις που μπορεί να ικανοποιηθούν είναι μόλις 590, καθώς τα έσοδα από εισφορές είναι περίπου 25 εκατομμύρια ευρώ τον μήνα.
Σημειώνεται πως τις θέσεις των δημοσίων υπαλλήλων που αποχωρούν τις καλύπτουν άνθρωποι που εργάζονται είτε με stage είτε με μπλοκάκια. Και στις δύο περιπτώσεις οι εισφορές δεν πάνε στο Ταμείο Πρόνοιας Δημοσίων Υπαλλήλων, που χάνει πολύτιμα έσοδα.
«Καμπανάκι»
Αυτό πρακτικά σημαίνει πως αν δεν ληφθούν μέτρα για την οικονομική στήριξη του Ταμείου, ο χρόνος έκδοσης του εφάπαξ θα φτάσει τα τρία χρόνια. Πρέπει να σημειωθεί πως η κινητή περιουσία του Ταμείου (π.χ. μετοχές και ομόλογα) -ύψους 60 εκατομμυρίων ευρώ- αυτή τη στιγμή δεν μπορεί να πουληθεί, επειδή θα υπάρξουν σημαντικές απώλειες.
Για παράδειγμα, η αξία του δομημένου ομολόγου έπεσε από τα 13 εκατομμύρια ευρώ στα 8,6 εκατομμύρια (αποτίμηση 7 Οκτωβρίου). Την ίδια στιγμή τα ομόλογα σταθερού επιτοκίου έχουν ονομαστική αξία 15 εκατομμύρια ευρώ, ωστόσο τον Οκτώβριο η αποτίμησή τους ήταν 13,8 εκατομμύρια.
«Η κυβέρνηση πρέπει να δώσει άμεση ενίσχυση στο Ταμείο Πρόνοιας Δημοσίων Υπαλλήλων», σημείωσε η Εύη Χριστοφιλοπούλου, προσθέτοντας ότι «το δάνειο δεν λύνει το πρόβλημα, γιατί θα απαιτηθούν αυξημένες εισφορές από τους ασφαλισμένους». Τα ελλείμματα του Ταμείου φτάνουν τα 600 εκατομμύρια ευρώ και στόχος είναι σε αυτή τη φάση να δοθεί ένα ποσό της τάξης των 50 με 60 εκατομμυρίων ευρώ για να υπάρξει οικονομική ανάσα.
Σημειώνεται πως με βάση τον πρόσφατο νόμο για τις ενοποιήσεις, στο Ταμείο Πρόνοιας Δημοσίων Υπαλλήλων εντάχθηκε ο φορέας των κληρικών. Ωστόσο, όπως επισήμαναν οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ Χ. Χάιδος και Μ. Τιμοσίδης:
Η κυβέρνηση μετέφερε μόνο το ένα τρίτο έως ένα τέταρτο των εσόδων και των περιουσιακών στοιχείων.
Αυτό θα έχει ως συνέπεια την επιδείνωση των οικονομικών του Ταμείου Πρόνοιας Εφημεριακού Κλήρου Ελλάδος και την παρουσίαση προβλημάτων όσον αφορά την τύχη και τη δυνατότητα χορήγησης εφάπαξ στους κληρικούς στο μέλλον.
ΠΗΓΗ http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=11424&subid=2&tag=8777&pubid=1826847
quote:
Έβγαλε από τα θεμέλια ένα αυτοκίνητο!
και πολυ ομορφο κιολας!
χαρας το κουραγιο του

από: ΑΠΕ - ΜΠΕ
Μια κλινική απεξάρτησης στη Νορβηγία προσέλαβε ένα μέντιουμ μετά από τις καταγγελίες ασθενών για την ύπαρξη περίεργων φαινομένων, σύμφωνα με χθεσινό δημοσίευμα της εφημερίδας Dagbladet.
Μαζί με την Λίλι Μπέντρις, μέντιουμ που έχει εμφανιστεί στην νορβηγική τηλεόραση και συγκεκριμένα στην εκπομπή "Η Δύναμη των Πνευμάτων", οι υπεύθυνοι της κλινικής προσέλαβαν και ειδικό σύμβουλο, σύμφωνα με την ίδια πηγή.
Σύμφωνα με τους υπεύθυνους της κλινικής, η πρώτη αναφορά για την ύπαρξη περίεργων φαινομένων έγινε από ασθενή τον Σεπτέμβριο του 2007.
"Από τότε παραπονέθηκαν κι άλλοι. Οι εμπειρίες ήταν δυσάρεστες", δήλωσε ο Χάραλντ Ρόνινγκ εργαζόμενος της κλινικής και εξήγησε ότι "φάνηκε ότι υπάρχουν άγνωστες δυνάμεις μέσα στο κτίριο, παρουσίες στα δωμάτια και ήχοι που ακούγονταν ξαφνικά".
πηγή:madata.gr

Δεν μπορούσε να πιστέψει στην τύχη του ο πελάτης ενός εστιατορίου στο Ντόρσετ της Μ. Βρετανίας, όταν μέσα στο στρείδι που ετοιμαζόταν να φάει, βρήκε ένα μαργαριτάρι.
Ο 77χρονος Γκέοφ Μουλ επισκέπτεται το Crab House Cafe κάθε εβδομάδα και τα θαλασσινά είναι από τα αγαπημένα του πιάτα. Αλλά ποτέ μέχρι πρότινος, δεν το είχε απολαύσει τόσο.
«Πηγαίνω εκεί κάθε Κυριακή τα τελευταία δυόμισι χρόνια και πάντα παραγγέλνω μισή ντουζίνα στρείδια σαν ορεκτικό», είπε ο Μουλ. «Όταν το διάλεξα, είδα το μαργαριτάρι κολλημένο στο όστρακο- μία μικρή, στρογγυλή πέτρα σε ακατέργαστη μορφή».
Σύμφωνα με εκτιμήσεις, αυτή του η «ανακάλυψη» κοστίζει περίπου 90 λίρες.
πηγή:zougla.gr

Αν ο Δαυίδ και ο Γολιάθ, ήταν ζώα, θα αντιστοιχούσαν στα μεγέθη ενός κουνελιού και ενός ρινόκερου. Σε αντίθεση όμως με τους αντιπάλους της Παλαιάς Διαθήκης, οι σχέσεις του Ρόμπι και της Ουμκουάλι είναι άκρως φιλικές, σε σημείο που μοιράζονται και το πρωινό τους γεύμα στο ζωολογικό κήπο Western Plains στη Νέα Νότια Ουαλία, όπου ζουν.
Ο Ρόμπι το κουνέλι περιμένει μέχρι ο άσπρος θηλυκός ρινόκερος παραλάβει το σανό της ημέρας για να μπει στο κλουβί του και να μοιραστούν ένα «λουκούλλειο γεύμα».
«Είναι πολύ περίεργο θέαμα να βλέπεις ένα μικρό χνουδωτό πλάσμα να τρώει μαζί με ένα ρινόκερο», λέει ο εργαζόμενος στον ζωολογικό κήπο Κέβιν Μίλτον.

Οι υπεύθυνοι της εταιρείας τονίζουν πως είναι εξαιρετικά ασφαλείς για τα ψάρια, αλλά και τους ανθρώπους και δηλώνουν ότι με τη χρήση τους θα εξοικονομείται νερό!
Οι τουαλέτες – ενυδρεία είναι ιδανικές, όπως αναφέρει η εταιρεία, ειδικά για οικογένειες που έχουν ένα μόνο παιδί, αλλά και για σπίτια που δεν υπάρχει αρκετός χώρος για να μπει ένα ενυδρείο.
Το νερό των ψαριών και αυτό της τουαλέτας βγαίνουν από διαφορετικούς σωλήνες, έτσι ώστε το ενυδρείο να είναι πάντα καθαρό και φυσικά να μην παρασύρονται τα ψάρια κάθε φορά που κάποιος τραβάει το καζανάκι.
Με το ενυδρείο εξοικονομείται και ρεύμα καθώς το νερό του φωσφορίζει τη νύχτα, φωτίζοντας την τουαλέτα.

quote:Φυσικά το πρώτο βήμα είναι να δεχτείς πως άνθρωποι όπως ο κεραμιδάς και ο φουρακης –ή κάποιος άλλος ερευνητής- ανήκουν στο 1/100000 των ανώτερων ελλήνων στους οποίους θα επέλεγαν οι Ε για να διαφωτίσουν τους υπόλοιπους.
Αυτό είναι ένα δύσκολο βήμα ?
Ε, όσο να 'ναι... Γιατί επιπλέον πρέπει να δεχθείς ότι όόόόόόλοι οι υπόλοιποι (από τους "επώνυμους" - ερευνητές, επιστήμονες, πολιτικούς, φιλοσόφους εννοώ) είναι είτε αδικαιολόγητα βλάκες είτε πιόνια σε μία τεράστια συνωμοσία. Και αν είναι τόσο πολλά τα πιόνια δεν είναι περίεργο που ακούμε για τη συνωμοσία μόνο από 5-6 ερευνητές; Αν ένας στους 10 ήταν συνωμότης, δε μπορεί, οι άλλοι 9 δε θα περίμεναν Χ ερευνητή να τους αποκαλύψει την πραγματικότητα.
Παρατήρησε κανείς σας τα καράβια στην ταινία "Τροία" ?
Ενα από αυτά είχε ζωγραφισμένο στο πανί του το σήμα της ομάδας Ε.![]()
![]()
![]()
### ΑΕΙ Ο ΘΕΟΣ Ο ΜΕΓΑΣ ΓΕΩΜΕΤΡΕΙ # ####
quote:
ΦΙΛΕ/Η ELLOSTRON ANAΦΕΡΕΙΣ ΩΣ ΑΞΙΟΠΙΣΤΟ ΤΟΝ Α.ΚΕΡΑΜΥΔΑ.
Εγώ?
Ποτε το εκανα αυτο?
Το Ε που είδες ζωγραφισμένο πάνω σε ένα πανί σε ένα καράβι υπήρχε πραγματικά στη αρχαία Ελλάδα. Είναι γράμμα της Μινωικής γραφής β.
Υ.Γ.Ωραίο nickname!!!
Λοιπον, λοιπον, οσοι συμφωνουν με την ιδεα της συναντησης please stand up η στειλτε μου email στη διευθυνση που υπαρχει στο profile μου.
Ορφεα7, ειμαι γεννημενη τη δεκαετια των 70's(aν και πολλοι λενε οτι δε μου φαινεται
).Γιατι ρωτας για το 1983?Μηπως αναφερεσαι σε καποια λεγομενα του κ.Φουρακη για καποια παιδια νεας τεχνολογιας ;-) που υποστηριζει οτι θα σωσουν την Ελλαδα κλπ?(δε θυμαμαι λεπτομερειες).
Δεν ειμαι σε θεση να γνωριζω αν αληθευουν τα οσα λεει ο κυριος Φ.
P.S:Εχεις ακουστα τα Indigo Children?
Amor vincit omnia
Edited by - Aphrodite Artemis on 05/06/2004 17:09:14
Θα ήθελα να έκανα ένα σχόλιο όσον αφορά την τοποθέτηση του φίλου μας Ελλάνιου.
Βασικά επειδή πιστεύω ότι όλοι μας λίγο πολύ είμαστε ερευνητές για τον εαυτό μας επίτρεψέ μου Ελλάνιε, να σου πω ότι ξεκινάς το σκεπτικό σου με λάθος δεδομένα και συγκεκριμένα αναφέρεις ότι είναι όλα μια απάτη και λες ένα ατυχές παράδειγμα για να μας αναλύσεις παρακάτω τους λόγους για τους οποίους υποστήριξες κάτι τέτοιο.
Θα μπορούσα λοιπόν εγώ προσωπικά να σου αναφέρω δεκάδες λόγους για ποιον λόγο η ΕΛΛΑΣ να θέλει να γίνει κοσμοκράτωρ, αλλά και μόνο ένας φθάνει:
Γιατί αυτό απαιτεί η Ιστορική συνέχεια.
Είτε μας αρέσει είτε όχι είναι βαρύ το τίμημα να είσαι Έλλην, πέραν της υπερηφάνειας μας για την Ιστορία των προγόνων μας προέχει το χρέος μας στην Ιστορία και σε αυτό που θα παραδώσουμε στις επόμενες γενεές. Απλά καλούμαστε να διαλέξουμε ευδαιμονία ή φιλοτομαρισμό. Ο καθένας είναι υπεύθυνος για την επιλογή του κι έτσι δεν χρειάζονται ακρότητες από κανέναν.
Αλήθεια να κάνω ένα ερώτημα προς όλους;
Τι έχει να προσφέρει στον κόσμο όλον η σημερινή κοσμοκράτωρ ΗΠΑ με μια ελαχίστη ιστορία και με μηδενικό πολιτισμό αλλά με μια υπερτεχνολογία σε σχέση με μια κοσμοκράτωρ Ελλάς με ότι αυτή κουβαλάει.
Η σύγκριση και μόνο είναι Ιεροσυλία.
Μια τελεία να βάλω εδώ γιατί όλ’ αυτά δεν έχουν να κάνουν με το αν πιστεύω στην Ομάδα Ε ή όχι, ούτε και το αν έχω σκοπό να γίνουμε παντοκράτορες, αυτό ίσως θα ήταν το τελευταίο που θα είχε στο μυαλό του ένας Έλλην, όμως σαν όραμα και μόνο εμένα δεν με χαλάει.
Θα ήθελα εδώ να παραθέσω έναν μύθο που πολλοί από σας ίσως να έχετε υπόψιν σας, άλλοι πάλι όχι. Ο μύθος αυτός είναι του Σπηλαίου του Πλάτωνος:
Ι. - Ύστερα απ’ αυτά λοιπόν, είπα, ως προς την παιδεία και την απαιδευσία, φαντάσου την ανθρωπινή φύση σαν μια εικόνα πού παριστάνει την έξης περιπέτεια. Φαντάσου δηλαδή ανθρώπους ευρισκομένους τάχα μέσα σε ένα υπόγειο κατοικητήριο που είναι σαν σπηλιά και έχει την είσοδο του ανοικτή προς το φως καθ' όλο το μάκρος της σπηλιάς. Σ' αυτό το κατοικητήριο έχουν ριχθή οι άνθρωποι απ την παιδική τους ηλικία, δεμένοι με αλυσίδες στα πόδια και τον αυχένα, κατά τρόπο πού να μη μπορούν να μετακινηθούν ούτε να βλέπουν αλλού παρά μονάχα εμπρός τους, ακόμα δε εξ αίτιας των αλυσίδων να μη μπορούν να γυρίσουν γύρω γύρω τα κεφάλια τους. Ένα φως προερχόμενο από φωτιά πού καίει από πίσω τους, φωτίζει ψηλότερα και μακρύτερα μεταξύ των δεσμωτών και της φωτιάς, επάνω στην επιφάνεια της γης, υπάρχει ένας δρόμος κατά μήκος αυτού του δρόμου φαντάσου ένα μικρόν τοίχο, σαν τα παραπετάσματα πού τοποθετούν οι θαυματοποιοί μεταξύ του εαυτού τους και του κοινού και επάνω από τα όποια δείχνουν τα θαύματα τους. - Τα φαντάζομαι όλα, είπε. - Φαντάσου τώρα ανθρώπους πού να βαδίζουν παράλληλα προς τον μικρόν τοίχο και μεταφέρουν κάθε είδους κατασκευάσματα, πού είναι ψηλότερα από τον τοίχο, και ανδριάντες και ομοιώματα άλλων ζώων λίθινα και ξύλινα και κάθε άλλης κατασκευής, και, όπως είναι φυσικό, άλλοι από τους ανθρώπους πού παρελαύνουν με τα μεταφερόμενα μιλούν και άλλοι σιωπούν. - Πολύ παράξενη, είπε, είναι ή εικόνα πού μου παρουσιάζεις και οι δεσμώτες σου παράξενοι. - Όμοιοι με μας είναι, είπα εγώ και πρώτα-πρώτα, νομίζεις πώς οι τέτοιοι δεσμώτες, έκτος του εαυτού τους και των συντρόφων τους, έχουν ιδεί τίποτε άλλο εκτός από τις σκιές πού προβάλλονται λόγω της φωτιάς στον αντικρινό τους τοίχο του σπηλαίου; - Πώς είναι δυνατό, είπε, ναχουν ιδεί εν όσω είναι αναγκασμένοι σε όλη τους την ζωή να κρατούν τα κεφάλια τους ακίνητα; - Και από τα αντικείμενα εκείνα πού μεταφέρονται; δεν θα ‘χουν ιδεί το ίδιο πού βλέπουν και από τους εαυτούς των; - Βεβαίως. - Εάν λοιπόν μπορούσαν να μιλήσουν μεταξύ τους, δεν έχεις τη γνώμη ότι θα πιστεύουν πώς Ονομάζουν τα πραγματικά αντικείμενα, την στιγμή πού Ονομάζουν τις σκιές πού βλέπουν; - Αναγκαστικά. - "Τί θα συνέβαινε τώρα αν το δεσμωτήριο από τον αντικρινό τους τοίχο έστελνε και αντήχηση; οσάκις θα μιλούσε κανείς από εκείνους πού παρελαύνουν, έχεις τη γνώμη πώς θα επίστευαν ότι είναι τίποτε άλλο αυτό πού ομιλεί και όχι ή σκιά πού παρελαύνει; - Μα το θεό, είπε, δεν έχω τέτοια γνώμη. - είναι λοιπόν εκτός αμφιβολίας, είπα εγώ, ότι αυτοί τίποτε άλλο δεν θεωρούν ως αληθινό παρά μόνον τις σκιές των κατασκευασμάτων. - Κατ' ανάγκην αναπόδραστη, είπε. - Σκέψου τώρα, είπα εγώ. τι λογής θα ήταν η λύτρωση τους και η θεραπεία τους από τα δεσμά και την αφροσύνη, εάν τους ερχόταν κατά τον έξης φυσικό τρόπο, κάθε φορά πού κάποιος θα ελευθερωνόταν και θ' αναγκαζόταν ξαφνικά να σηκώνεται και να στριφογυρίζη τον αυχένα του και να βαδίζη και να σηκώνη τα μάτια του προς το φως, θα αισθανόταν πόνους κάνοντας όλα αυτά και από το αστραφτερό φως δεν θα είχε τη δύναμη να βλέπη καθαρά τα αντικείμενα εκείνα των όποιων τότε έβλεπε την σκιά, τι νομίζεις πώς θα απαντούσε αυτός αν του ‘λεγε κανείς, ότι τότε μεν έβλεπε φλυαρίες, τώρα δε, πού ευρίσκεται περισσότερο κοντά στην πραγματικότητα και έχει στραφεί προς αντικείμενα περισσότερο πραγματικά, βλέπει πιο ορθότερα και μάλιστα, δείχνοντας του το καθένα από κείνα πού περνούσαν, αν τον ανάγκαζε με ερωτήσεις να απαντά τι είναι το καθένα; δεν νομίζεις πώς αυτός θα βρισκόταν σε απορία και θα ενόμιζε πώς ήσαν αληθινώτερα όσα έβλεπε τότε παρά όσα του δείχνουν τώρα; - Βεβαιότατα, είπε.
ΙΙ. - Και αν τον ανάγκαζε να βλέπη προς το ίδιο το Φως, δεν θα αισθανόταν πόνους στα μάτια και δεν θα ‘φευγε γυρίζοντας πίσω σε εκείνα πού μπορεί να βλέπη και δεν θα ενόμιζε πώς αυτά είναι πραγματικώς πολύ καθαρότερα από εκείνα πού του δείχνουν τώρα; - "Έτσι θα συμβεί, είπε. - Και αν, είπα εγώ, τον έσερνε κανείς με την βία έξω από το σπήλαιο και τον ανέβαζεν επάνω από δρόμο δύσκολο και ανηφορικό και δεν τον άφηνε πριν τον βγάλει έξω στο φως του ήλιου, άραγε δεν θα εφούσκωνε από οδύνη και αγανάκτηση για την αναγκαστική αύτη έξοδο του, και όταν θα ‘φθανε στο φως, επειδή τα μάτια του θα ήσαν πλημμυρισμένα από τη λάμψη, δεν θα του ήταν αδύνατον να βλέπη έστω και ένα απ’ αυτά πού λέμε ‘μεις τώρα αληθινά; - Δεν θα μπορούσε βέβαια να βλέπη, είπε, τουλάχιστο στην αρχή.
- Θα χρειαζόταν λοιπόν να συνηθίσει, νομίζω, εάν πρόκειται να ιδεί όσα βρίσκονται επάνω. Και στην αρχή ευκολότατα θα μπορούσε να διακρίνει τις σκιές, κατόπιν τα είδωλα των ανθρώπων και των άλλων αντικειμένων μέσα στα νερά, κατόπιν τα ίδια τα αντικείμενα υστέρα απ' αυτά σηκώνοντας το βλέμμα του προς το φως των άστρων και της σελήνης θα μπόρεση να ιδεί ευκολότερα εν καιρώ νυκτός τα ουράνια σώματα και τον ίδιο τον ουρανό, παρά εν καιρώ ημέρας τον ήλιο και το φως του ηλίου. - Βεβαιότατα. - Στο τέλος λοιπόν, νομίζω, θα μπόρεση να δη τον ίδιον τον ήλιο στην πραγματική του θέση, και όχι τα είδωλα του μέσα στα νερά και σε ξένη θέση, και να τον εξετάσει τί λογής είναι. - Αναγκαίως, είπε. - "Ύστερα πια από όλα αυτά θα μπόρεση να κάμει γι' αυτόν τη σκέψη και να συμπεράνει ότι αυτός Ο ήλιος είναι πού δημιουργεί τις εποχές και τα έτη, αυτός, τρόπον τινά, είναι ο αίτιος όλων εκείνων πού αυτοί έβλεπαν στο σπήλαιο.
- Είναι φανερό, είπε, πώς, υστέρα από όσα θα δη, σ' αυτά τα συμπεράσματα θα κατάληξη. - Τι λοιπόν; όταν ξαναθυμάται το πρώτο κατοικητήριό του και τη σοφία πού είχεν εκεί και τους συντρόφους του στα δεσμά, δεν νομίζεις πώς θα θεωρεί τον εαυτό του ευτυχισμένο γα τη μεταβολή και θα ευσπλαχνιζόταν τους άλλους; - Πάρα πολύ μάλιστα. - και αν τότε στο σπήλαιο είχαν καθιερωθεί μεταξύ τους τιμές και έπαινοι και βραβεία, σε εκείνον πού διέκρινε με μεγάλη οξυδέρκεια τις σκιές πού περνούσαν, και θυμόταν ακριβέστατα ποία εσυνήθιζαν να προπορεύονται, ποία να ακολουθούν, ποια να πηγαίνουν μαζί, και εξ αίτιας αυτού ήτο ικανότατος να προβλέψει εκείνο πού επρόκειτο να έλθει, νομίζεις πώς ο άνθρωπος πού ανέβηκε στον επάνω κόσμο θα τα επιθυμούσε αυτά και θα εζήλευε εκείνους πού ετιμώντο από τους δεσμώτες και εκείνους που ήσαν δυνάστες μεταξύ τους, η θα είχε πάθει αυτό πού λέγει ο Όμηρος και θα ήθελε υπερβολικά "να ζη πάνω στη γη, και ας δούλευε σαν εργάτης κοντά σε άνθρωπο με δίχως κλήρο" και θα προτιμούσε να πάθη οτιδήποτε άλλο παρά να πιστεύει όσα επίστευε τότε και να ζη όπως εζούσε τότε; - Έτσι, είπε, νομίζω εγώ τουλάχιστο, πώς θα δεχόταν να πάθη οτιδήποτε παρά να ζη με τον τρόπο εκείνο. - Πρόσεξε τώρα και στο έξης, είπα εγώ. Εάν πάλι αυτός κατεβεί και καθίσει στον ίδιο θρόνο, άραγε δεν θα γεμίσουν τα μάτια του από σκοτάδι, επειδή εξαφνικά ήλθεν από τον ήλιο; - Πάρα πολύ μάλιστα, είπε. - Εάν πάλι παρίστατο ανάγκη να διαγωνίζεται αυτός προς τους αιωνίους εκεί δεσμώτες λέγοντας τη γνώμη του για τις σκιές εκείνες, ενώ ακόμα δεν βλέπει καλά, προτού συνηθίσουν τα μάτια του στη νέα κατάσταση, και για να συνηθίσουν δεν χρειάζεται και λίγος χρόνος, άραγε δεν θα ‘δινε αφορμή για γέλια και δεν θα ‘λεγαν οι άλλοι γι' αυτόν, ότι με το να ανεβεί επάνω ήλθε με τα μάτια χαλασμένα και ότι δεν αξίζει καθόλου τον κόπο έστω και να αποπειραθεί κανείς να ανεβεί επάνω; και όποιον επιχείρηση να τους λύση και να τους φέρει στον επάνω κόσμο, δεν θα τον εφόνευαν, αν μπορούσαν να τον πιάσουν στα χέρια και να τον φονεύσουν; - Ασφαλώς θα τον εσκότωναν, είπε.
ΙΙΙ. - Αυτή λοιπόν την εικόνα, αγαπητέ Γλαυκών, είπα εγώ, πρέπει να την προσάρμοσης ακριβώς σε όσα είπαμε πρωτύτερα εξομοιώνοντας τον ορατόν κόσμο με το κατοικητήριο της φυλακής και το φως της φωτιάς πού εφώτιζεν εκεί με τη δύναμη του ηλίου αν ακόμα εξομοίωσης το ανέβασμα στον επάνω κόσμο και τη θέα των ευρισκομένων σ' αυτόν τον κόσμον με το ανέβασμα της ψυχής στο νοητό τόπο, δεν θ' αποτύχεις στο να μάθεις τη δική μου σκέψη, αφού τόσο πολύ θέλεις να την ακούσης).
(Πολιτεία Πλάτωνος Ζ, 514 - 517)
Ακόμη και αν δεν υπάρχει η Ομάδα Ε για μένα αλλά και για τους περισσοτέρους εδώ πέρα αυτή ήταν το έναυσμα για ν’ ασχοληθώ με την Ελληνική Γραμματεία και να έρθω σε επαφή με αυτά τα υπέροχα αριστουργήματα, ένα από τα αποσπάσματα των οποίων διαβάσατε παραπάνω. Αν λοιπόν για κάποιους από εμάς όσοι μιλούν για την Ομάδα Ε είναι απατεώνες, τότε λέγω κι εγώ ότι είναι καλοί απατεώνες γιατί από αυτούς κερδίζουμε γνώσεις και ευδαιμονία ενώ οι πραγματικοί απατεώνες κρύβονται πίσω από την σκιά τους…
Πριν λοιπόν καθένας μας τρέξει να υποστηρίξει την μία άποψη ή την άλλη αποκλείοντας τον συνομιλητή του ας εξετάσει τουλάχιστον την διαχρονικότητα του Πλάτωνος, όπου για να ισχύει το Σπήλαιον 2500 χρόνια πριν, φαντασθείτε τι συμβαίνει σήμερα στην εποχή του Matrix, όπου οι δημιουργοί του κατά την γνώμη μου είχαν πλήρη γνώση του συγκεκριμένου Μύθου, αλλά φυσικά τον παραποίησαν και τον προσάρμοσαν σύμφωνα με τις δικές τους ανάγκες και σκοπιμότητες, όπως πάντα φυσικά…
Απλά λίγο προσοχή στις υπερβολές και της μίας και της άλλης πλευράς χρειάζεται και με καλή καρδιά η αλήθεια θα έρθει μόνη της κοντά σας.
Φιλικά προς όλους ΟΔΥΣΣΕΙΟΣ.

ΟΔΥΣΣΕΙΟΣ
quote:
Λοιπον, λοιπον, οσοι συμφωνουν με την ιδεα της συναντησης please stand up η στειλτε μου email στη διευθυνση που υπαρχει στο profile μου.Ορφεα7, ειμαι γεννημενη τη δεκαετια των 70's(aν και πολλοι λενε οτι δε μου φαινεται
).Γιατι ρωτας για το 1983?Μηπως αναφερεσαι σε καποια λεγομενα του κ.Φουρακη για καποια παιδια νεας τεχνολογιας ;-) που υποστηριζει οτι θα σωσουν την Ελλαδα κλπ?(δε θυμαμαι λεπτομερειες).
Δεν ειμαι σε θεση να γνωριζω αν αληθευουν τα οσα λεει ο κυριος Φ.
Aυτα τα παιδια θα πρεπει να εχουν ενα εμφυτευμα στο πίσως μέρος του κεφαλιού τους αρα καλύτερα που δεν γεννηθηκες το '83 :))
Η συνάντηση είναι καλή ιδέα.Κάλο θα ήταν να γίνει και σε σωστό σημείο και ώρα.Παιζεί μεγάλο ρόλο.