ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Τα Πιο Παραξενα των Παραξενων... No1 - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.

- Τα Πιο Παραξενα των Παραξενων... No1 - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.

keraynos62 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 3/4
TOSΝέο Μέλος
06/06/2004, 00:23:22
quote:
Παρατήρησε κανείς σας τα καράβια στην ταινία "Τροία" ?
Ενα από αυτά είχε ζωγραφισμένο στο πανί του το σήμα της ομάδας Ε.

Οντος, και εγω το ειδα !

quote:
Αγαπητέ bajanacker,
Το Ε που είδες ζωγραφισμένο πάνω σε ένα πανί σε ένα καράβι υπήρχε πραγματικά στη αρχαία Ελλάδα. Είναι γράμμα της Μινωικής γραφής β.

Σωστός !

Λοιπον,
να διευκρινισω ορισμενα πραγματα. Ολοι σας εδω μπερδευετε την ομαδα Ε με τους UMMO, μια φυλη εξωγηινων οι οποιοι υποστηριζουν οτι εχουν ερθει στην γη κατα τυχη, και εμειναν να μας σπουδασουν.

Το σημα της ομαδας Ε, δεν ειναι αλλο απο το σημα των UMMO, και μαλιστα δεν ειναι κατι προσφατο, εφοσον ειναι γνωστο στους Γαλλους και Ισπανους απο την δεκαετια του 60 !!

Το προβλημα ειναι οτι υπαρχουν πολλα κοινα αναμεσα σε UMMO και Ε, και τα μπερδευετε ολα μεταξυ τους !!

Οι UMMO για παραδειγμα υποστηριζουν οτι θελουν να μας σωσουν αν κανουμε κατι στραβο -πυρηνικα και τετοια-. Οι Ε θελουν να σωσουν τους Ελληνες.

Τελικα εχω αρχισει να πιστευω οτι ο Φουρακης και οι υπολοιποι τα εμπνευστηκαν τα περισοτερα απο τους UMMO και μας βρηκαν ολους ηλιθιους για να μας πουλησουν βιβλια.

Σας συνηστω σε ολους να ψαξετε λιγο το θεμα με τους UMMO.

Και για να μην ξεχνιωμαστε
http://www.ummo-sciences.org/en/index.htm

σε αυτη την σελιδα θα βρητε αρκετες πληροφοριες.

Επισης
http://www.ummo-sciences.org/en/a002.htm
μια συντομη παρουσιαση των UMMO

Edited by - TOS on 06/06/2004 00:27:01

BokkenΜέλος
06/06/2004, 00:36:39
>>Οι ερευνητες μάλιστα διαφωνούν οταν περιγραφουν απο ποιους πλανητες του οφοιουχου κατάγονται οι διάφορες φίλες των εβραίων...<<

Το ότι είναι Φίδια από τον Οφιούχο πάντως είναι γεγονός,έτσι;;;

>>Φυσικά το πρώτο βήμα είναι να δεχτείς πως άνθρωποι όπως ο κεραμιδάς και ο φουρακης –ή κάποιος άλλος ερευνητής- ανήκουν στο 1/100000 των ανώτερων ελλήνων στους οποίους θα επέλεγαν οι Ε για να διαφωτίσουν τους υπόλοιπους.
Αυτό είναι ένα δύσκολο βήμα ?<<

Ε όχι και βήμα...εδώ μιλάμε για άλμα επί κοντώ και καπάκι τριπλούν μετά την προσγείωση...

Τι να πω άλλο ... ο φίλος tonis (καλώς όρισες) τα είπε όλα

>>ΕΧΩ ΜΙΛΗΣΕΙ 3 ΦΟΡΕΣ ΜΑΖΙ ΤΟΥ ΓΙΑ ΤΟΥΣ Ε ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ ΜΟΥ ΕΙΠΕ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ.<<

(α)Φαίνεται εξαρτάται από το πόσους βαθμούς Κελσίου έχει...
(β)Εσύ φταις!Αν είχες πάει 333 φορές δεν θα μπορούσε να σκαρφίζεται
και κάτι καινούριο κάθε φορά οπότε κάποτε θα άκουγες τα ίδια!!!

Πάντως μπράβο σου toni που το έψαξες προσωπικά και κατέληξες σε συμπεράσματα.

Να τώρα και το δικό μου συμπέρασμα:

Δεν ξαναβόσκω άλλες βοβάλες ... τά-ρα ταν ... ταρατα-ράτα-ράτα-ταν ταν τάραν-ταν ... ταρατα-ράτα-ράτα-τάνε ... ταν ταν ταν ... ταρά-ταρά-ταρά-ταράααν ... !!!

Παρουλίγου να πιστέψου τουν κουμπάρου τουν ξεφτίλα!!!

orfeas7Μέλος
06/06/2004, 13:49:03
quote:

Λοιπον, λοιπον, οσοι συμφωνουν με την ιδεα της συναντησης please stand up η στειλτε μου email στη διευθυνση που υπαρχει στο profile μου.

Ορφεα7, ειμαι γεννημενη τη δεκαετια των 70's(aν και πολλοι λενε οτι δε μου φαινεται ).Γιατι ρωτας για το 1983?Μηπως αναφερεσαι σε καποια λεγομενα του κ.Φουρακη για καποια παιδια νεας τεχνολογιας ;-) που υποστηριζει οτι θα σωσουν την Ελλαδα κλπ?(δε θυμαμαι λεπτομερειες).

Δεν ειμαι σε θεση να γνωριζω αν αληθευουν τα οσα λεει ο κυριος Φ.

P.S:Εχεις ακουστα τα Indigo Children?

Amor vincit omnia

Edited by - Aphrodite Artemis on 05/06/2004 17:09:14

Αγαπητή Αφροδίτη δεν έχω ακούσει για τα Indigo Children. Έχω διαβάσει σε ένα βιβλίο του Καλογεράκη και σε κάποιο Αρθρο του Αξιώτη σε ένα παλιό έντυπο ότι παιδιά γενημένα εκείνη την χρονιά έχουν διαισθήσεις πιο έντονες από άλλους. Δεν πιστεύω ότι αυτά θα σώσουν την Ελλάδα. Αν δεν κάνουμε κάτι όλοι μας δεν γίνεται τίποτα.

Όσο για την ιδέα της συνάντησης είναι πολύ καλή αλλά δυστυχώς μένω στην Βόρειο Ελλάδα.

AlexTheGreatΝέο Μέλος
06/06/2004, 15:29:39
Αγαπητοι συνερευνητες

Αρκετο καιρο εχω να γραψω στο φορουμ. Αλλα τελευταια, μερικα πραγματα που εχω διαβασει, οχι προς το περιεχομενο τους, αλλα προς την συμπεριφορα απεναντι αλλα ατομα, ειδικα την αρτεμη αφροδητη, με εχει κανει να ντρεπομαι να ειμαι ελλην, διοτι μερικα ατομα στο φορουμ πιστευουν οτι κατεχουν την πληρη αληθεια, χωρις ωστοσο να δινουν εξηγησεις. Τελος παντων, δε γραφω για αυτο το θεμα, αλλα για αλλο.

Προς τον Οδυσσεο.
Εχεις διαβασει το βιβλιο της ΑΛΤΑΝΗΣ που λεγεται ΑΡΡΗΤΟΙ ΛΟΓΟΙ [Επιδαυρος θολου αποκαλυψης]. Εκει μπορεις να συμπληρωσεις τισ γνωσεις σου περι το σπηλαιο του Πλατωνος. Ωστοσο, αισθανομαι οτι δεν εχει βγαλει την ολη ουσια που κρυβεται πισω απο τα γραπτα του Πλατωνος, ισως θα το βαλει στον δευτερο τομο.

Προς τον φιλο μου ΤΟS.
Ξερεις την αποψη μου, δε χρειαζεται να προσθεσω τιποτα.

Προς την Αφροδιτη Αρτέμη
Με ολα τα περι Ε, δεν προλαβες να μας εξηγησεις το πως εμφανιζονται και αναλυεις καθε φορα αυτα που (προ)βλεπεις. Αυτο μενδιαφερει περισσοτερο.

Προς τους αλλους
Πιστευετε πως μια τοσο συμαντικη οργανωση, με ενα τοσο ακραιο κατα καποιο τροπο σκοπο, θα ελεγε στον οποιο Κεραμυδα η Φουρακη τετοιες πληροφοριες; Πληροφοριες που αφορουν το μελλον εκατομμυριων ατομων;
Ας πουμε οτι το κανουν ωστε να προκαλλεσουν κατι. Τοτε τι; Την αφυπνηση των Ελληνων; Ποιους; Ατομα σα τους πουλημενους πολιτικους μας;

Αυτα

Να στε καλα

Alex

ΧΑΙΡΕ Ο ΧΑΙΡΕ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

06/06/2004, 22:39:53
Φίλε μου Άλεξ μέγα, τον μύθον του σπηλαίου τον έχω διαβάσει εδώ και αρκετό καιρό από δύο άλλες πηγές το περιοδικό Ιχώρ αν δεν κάνω λάθος και το περιοδικό Ελληνική Αγωγή.
Η αλήθεια είναι, ότι δεν τον είχα κατανοήσει αρκετά, όταν όμως τον ανέγνωσα στους Άρρητους Λόγους της Αλτάνης νομίζω ότι έπιασα το νόημα και λέω νομίζω γιατί όσες περισσότερες φορές τον διαβάζεις, τον κατανοείς και περισσότερο.
Όσο για το βιβλίο δεν το έχω τελειώσει ακόμα αλλά έχω πάρει και το δεύτερο (ΘΕΟΙ, ΣΥΜΒΟΛΑ, ΑΡΧΕΤΥΠΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ).
Το περίεργο όμως που έχω παρατηρήσει είναι ότι πράγματι για να κατανοήσεις το όλο σκεπτικό που ξεδιπλώνει πολύ όμορφα η ΑΛΤΑΝΗ πρέπει να γίνει με πλήρη γαλήνη και ευεξία της ψυχής, αλλιώς έχεις χάσει το παιχνίδι.
Πάντως είναι πολύ δύσκολα βιβλία στην κατανόηση και συνεπώς και στην ανάγνωση, όπου μπορεί να διαρκέσει αρκετά.

Όσον αφορά την ερώτησή σου:

quote:
Προς τους αλλους
Πιστευετε πως μια τοσο συμαντικη οργανωση, με ενα τοσο ακραιο κατα καποιο τροπο σκοπο, θα ελεγε στον οποιο Κεραμυδα η Φουρακη τετοιες πληροφοριες; Πληροφοριες που αφορουν το μελλον εκατομμυριων ατομων;
Ας πουμε οτι το κανουν ωστε να προκαλλεσουν κατι. Τοτε τι; Την αφυπνηση των Ελληνων; Ποιους; Ατομα σα τους πουλημενους πολιτικους μας;

Να προσθέσω και μερικές δικές μου:

Σε όσους πιστεύουν στην ύπαρξη της Ομάδος Ε:
Πιστεύεται ότι μια τόσο σημαντική οργάνωση ακόμη και να έδινε στοιχεία σε οποιονδήποτε ερευνητή, αυτός θα αποκάλυπτε τα πάντα στο ευρύ κοινό ή αυτά που θα βοηθούσαν στην αφύπνισή του και ακόμη θα μπέρδευε με κάποια στοιχεία τους αντιπάλους; Επίσης όλοι οι ερευνητές που ομιλούν για το ίδιο θέμα νομίζεται ότι έχουν κοινό σκοπό ή υπάρχουν και κάποιοι όπου παραφουσκώνουν τα πράγματα για να φαίνονται όλα ψέματα;
Κατά την κρίση μου φίλε Άλεξ το μόνο που επιδιώκεται αν δεν υπάρχει η Ομάδα Ε, είναι η αφύπνιση και η αναθάρρηση του Εθνικού Φρονήματος των Ελλήνων και όχι ο πλουτισμός των συγγραφέων. Εδώ άλλοι τα κονομάνε με το να καταστρέφουν και να προσβάλουν τον Ελληνικό πολιτισμό π.χ. εκθέσεις Outlook, κωπηλατοδρόμια και κ***θεωρίες τύπου Ινδοευρωπαίων και άλλοι που προσπαθούν να τον αναδείξουν είναι οι πλουτίζοντες;
Απλά ο καθένας ας κοιτάξει γύρω του και ας κοιτάξει σε ποιο κλοιό βρίσκετε η Ελλάς και τότε μπορεί και να κατανοήσει όχι για ποιο λόγο πρέπει να πιστεύει στην Ομάδα Ε, αλλά γιατί ΔΕΝ πρέπει να πιστεύει αυτούς που είναι αντίθετή της, όχι τους δύσπιστους, αλλά τους άλλους τους κάθετους αρνητές της.
Πάντα ήθελα πραγματικά εδώ μέσα στα ΕΣΩΤΕΡΙΚΑ να κάνω μία δημοσκόπηση:
Ας υποθέσουμε ότι η ΟΜΑΣ Ε υπάρχει, όχι απαραίτητα έτσι όπως μερικοί θέλουν να εμφανίζουν, αλλά ως μια οργάνωση που επιδιώκει να ανατρέψει το Σιωνιστικό κλοιό που κυβερνάει τον κόσμο. Ποιοι θα ήταν με το μέρος της και ποιοι όχι.
Φίλοι μου πραγματικά πιστεύω ότι και καλές και αγνές προθέσεις να έχει αυτή η Ομάδα προς το συμφέρον του κόσμου όλου, όχι των Ελλήνων, πάλι θα υπήρχαν αυτοί που δεν θα ήθελαν μια καλή εξέλιξη για τους πολλούς. Όπως υπάρχει το μαύρο και το Λευκό, όπως υπάρχει το κακό και το καλό, όπως υπάρχει η αντίδραση και η δράση, έτσι και σ’ αυτήν την περίπτωση δεν πρόκειται να βγάλουμε άκρη. Απλά κατά την γνώμη μου είναι θέμα επιλογής στρατοπέδου.

Σε όσους δεν πιστεύουν στην Ομάδα Ε:
Θα ήθελα με πολύ ενδιαφέρον να ακούσω μία τεκμηριωμένη λύση πάνω στην οποία μπορεί να ελπίζει η πατρίδα μας Ελλάς και όλος ο υπόλοιπος πλανήτης να βγει απ’ το κοινωνικο - πολιτιστικό τέλμα που έχει περιέλθει και πως μπορεί πραγματικά να αποφευχθεί η με μαθηματικούς υπολογισμούς προδιαγραφόμενη καταστροφή του πλανήτη; Μήπως μπορούμε απλά να ελπίζουμε ότι κάποτε θα μας σώσουν οι Αμερικανοί πηγαίνοντάς μας με τα διαστημόπλοιά τους σε έναν άλλο πλανήτη; Ειλικρινά είμαι όλος αυτιά. Ναι μεν να μην αποδεχθούμε μια θεωρία που σας φαίνεται το λιγότερο περίεργη και αδύνατη, αλλά να ακούσουμε και τον αντίλογο βρε αδελφέ.
Αν όμως δεν υπάρχει αντίλογος πάνω σε αυτό και πρέπει απλά να περιμένουμε μοιρολατρικά την καταστροφή μας ως Έθνος αλλά και ως πλανήτης γιατί σας ενδιαφέρει να παίρνεται θέση σε κάτι που δεν πρόκειται να γίνει και δεν σας ενδιαφέρει αφού ως ψέμα δεν έχετε να φοβηθείτε κάτι. Μήπως ενδιαφέρεστε για τις τσέπες μας που αδειάζουν από την ανάγνωση διαφόρων βιβλίων; Τότε γιατί δεν αντιδράτε και με την καθημερινή κλοπή του λαού από κάθε επιτήδειο μεγαλοεργολάβο ή μεγαλοεκδότη.
Και γιατί σε τελική ανάλυση να πιστέψουμε ότι είτε εσείς είτε κι εγώ ακόμα δεν έχετε σκοπό που βρισκόμαστε εδώ και δεν παίζετε το παιχνίδι κάποιου τρίτου ή τέταρτου και παραφουσκώνετε τα πράγματα για να φαίνονται αδύνατα και ψεύτικα;

Θα μου πεις τελικά αν δεν υπήρχε αντίλογος τι θα γινόταν και σε τι συμπεράσματα θα καταλήγαμε βρε αδερφέ, δεν μπορείς να ακούς μόνο την μια πλευρά, έτσι δεν είναι;
Γι’ αυτό καλά είπα και παραπάνω, απλά είναι θέμα επιλογής στρατοπέδου, απλά μην νομίζεται ότι τα ξέρεται και όλα και ότι υποστηρίζεται απλά ισχύει γιατί είναι κοινώς αποδεκτό από την κοινωνία. Τίποτα δεν είναι δεδομένο, τα πάντα είναι προς εξέταση ακόμα και το αν η ΓΗ γυρίζει, γιατί στην τελική κανείς μας δεν έχει βγει έξω από το σπήλαιο, άντε το πολύ πολύ να γυρίσουμε κεφάλι και να δούμε τη φωτιά.

Φιλικά ΟΔΥΣΣΕΙΟΣ

ΟΔΥΣΣΕΙΟΣ

06/06/2004, 23:21:24
quote:
Σε όσους δεν πιστεύουν στην Ομάδα Ε:
Θα ήθελα με πολύ ενδιαφέρον να ακούσω μία τεκμηριωμένη λύση πάνω στην οποία μπορεί να ελπίζει η πατρίδα μας Ελλάς
κλπ κλπ κλπ κλπ

"εθνικον ειναι το αληθινον"

"η αληθεια σωζει"

κλπ

junk95Μέλος
07/06/2004, 01:15:47
quote:

Τι έχει να προσφέρει στον κόσμο όλον η σημερινή κοσμοκράτωρ ΗΠΑ με μια ελαχίστη ιστορία και με μηδενικό πολιτισμό αλλά με μια υπερτεχνολογία σε σχέση με μια κοσμοκράτωρ Ελλάς με ότι αυτή κουβαλάει.

Το κομπιούτερ και όλο το λογισμικό μέσω του οποίου τα γράφεις όλα αυτά (κατ' αρχήν).

quote:

χρόνια πριν, φαντασθείτε τι συμβαίνει σήμερα στην εποχή του Matrix,

Το Μάτριξ είναι Τ-Α-Ι-Ν-Ι-Α. Και ο Πλάτων εννούσε κάτι πολύ μα πολύ διαφορετικό από αυτό που κατάλαβες. Και αν διαβάζοντας τα "αριστουργήματα" βλέπεις εξωγήινους μαγικές λύσεις για τη σωτηρία της ανθρωπότητας λυπάμαι, αλλά από το ένα μάτι σου μπαίνουν και από το άλλο σου βγαίνουν. (ΙΜNSHO φυσικά).

quote:

Απλά κατά την γνώμη μου είναι θέμα επιλογής στρατοπέδου.

Συμφωνώ, αλλά τα στρατόπεδα δεν είναι το Καλό και το Κακό, ούτε οι Έλληνες και οι Σιωνιστές. Είναι η Λογική και το Παράλογο, το Μέτρο και ο Σωβινισμός, η ρεαλιστική αισιοδοξία και το Θα-Με-Σώσουν-Οι-Εξωγήινοι-Μπαμπάδες-Μου-Αλλιώς-Την-Π#$τσισα, ο πόθος για βελτίωση με το σύμπλεγμα ανωτερότητας, στην πολύ τελική ο Πλάτων με τους αδερφούς Wachowski.

Edited by - junk95 on 07/06/2004 01:16:58

manatovΝέο Μέλος
08/06/2004, 18:10:30
Παιδιά πολλοί προγονο-ειδωλολάτρες βλέπω εδώ μέσα.Πόσο χαζός πρέπει να είναι κανείς για να πιστεύει σε ομάδες Ε και Ω?Το μόνο εμφύτευμα είναι ο κάλος στο κεφάλι του Φουμαράκη,του Κεραμυδόπληκτου και των θιασωτών τους.Μια ερώτηση θα ήθελα να θέσω στους εδώ ειδωλολάτρες,προσεύχεστε στον Απόλλωνα και το σόι του?Τι θα γίνει με τους Ε θα μας λυπηθούν εμάς τους χριστιανούς ή θα μας σκοτώσει ο άρχων Ζευς?

08/06/2004, 20:02:07
quote:
Το κομπιούτερ και όλο το λογισμικό μέσω του οποίου τα γράφεις όλα αυτά (κατ' αρχήν).

Τι ειρωνεία Θεέ μου, μέχρι και οι Ηλεκτρονικοί Υπολογιστές στις μέρες μας επιμένουν να επιλέγουν βασανιστικά, να είναι οι πλέον συμβατοί με την Αρχαία Ελληνική Γλώσσα με επίσημη ανακοίνωση φυσικά της μεγαλύτερης εταιρίας λογισμικού στον κόσμο.
Άλλωστε δεν περιμέναμε την νέα Εσπερία για να φτιάξουμε Υπολογιστές (βλέπε Υπολογιστή των Αντικυθήρων) ακόμη και σαν σκέψη Ελληνική είναι.
Τώρα αν οι υπολογιστές που μας καθηλώνουν μπροστά τους για να συνδιαλεγόμαστε, αν είναι ανώτερο από μια κατ’ ιδίαν φιλο-σοφική συζήτηση πρόσωπο με πρόσωπο είναι κάτι το ανώτερο για την ανθρωπότητα, επίτρεψέ μου να είναι καθαρά θέμα αντίληψης.
Προσωπικά προτιμώ το δεύτερο. Τα πάντα είναι θέμα χρήσης.

quote:
Το Μάτριξ είναι Τ-Α-Ι-Ν-Ι-Α. Και ο Πλάτων εννούσε κάτι πολύ μα πολύ διαφορετικό από αυτό που κατάλαβες. Και αν διαβάζοντας τα "αριστουργήματα" βλέπεις εξωγήινους μαγικές λύσεις για τη σωτηρία της ανθρωπότητας λυπάμαι, αλλά από το ένα μάτι σου μπαίνουν και από το άλλο σου βγαίνουν. (ΙΜNSHO φυσικά).

Ευχαριστώ για τις φιλοφρονήσεις αλλά το τι εννοούσε ο Πλάτων και το τι κατάλαβες εσύ δεν θα κάτσω να το σχολιάσω, άλλωστε δεν είναι απαραίτητο να κατανοείς τα πάντα. Άλλωστε ποιος σου μίλησε για εξωγήινους φίλε μου. Ο Πλάτων μιλάει περί ψυχής αν εσύ λόγω της εξωγήινης ιδιότητας της ψυχής φαντάζεσαι πράσινα ανθρωπάκια και διαστημόπλοια να έρχονται όπως τα παρουσιάζει το Χόλυγουντ δικό σου το πρόβλημα.
Όσο για τα μηνύματα των ταινιών θα μπορούσαμε ίσως να συζητήσουμε σε άλλη Τοποθεσία (Topic βαρβαριστί), παρ’ όλ’ αυτά η εικόν των δεσμωτών του Σπηλαίου με την εικόν των δεσμωτών του Matrix όπου μηχανικά τους βάζουν στο μυαλό αυτό που θέλουν οι μηχανές θα συμφωνείς φαντάζομε ότι ομοιάζει καταπληκτικά.
Όσο για την σωτηρία της ανθρωπότητας δεν είναι απαραίτητη η άφιξη κανενός και μόνο η αφυπνισμένη ψυχή μας αρκεί να αντιμετωπίσει τους εξουσιαστές, αρκεί να μην διαιωνίζει την σαπίλα και την πολιτιστική παρακμή, όχι την τεχνολογική ακμή που ονειρεύεσαι, γιατί για κατά έναν παράξενο λόγο αυτά τα δύο είναι στις μέρες μας μεγέθη αντιστρόφως ανάλογα. Ξέρεις γιατί; Γιατί δεν υπάρχει το πραγματικό μέτρο φίλε μου, όχι αυτό που απαραίτητα αισθάνεσαι εσύ σαν μέτρο.
quote:
Συμφωνώ, αλλά τα στρατόπεδα δεν είναι το Καλό και το Κακό, ούτε οι Έλληνες και οι Σιωνιστές. Είναι η Λογική και το Παράλογο, το Μέτρο και ο Σωβινισμός, η ρεαλιστική αισιοδοξία και το Θα-Με-Σώσουν-Οι-Εξωγήινοι-Μπαμπάδες-Μου-Αλλιώς-Την-Π#$τσισα, ο πόθος για βελτίωση με το σύμπλεγμα ανωτερότητας, στην πολύ τελική ο Πλάτων με τους αδερφούς Wachowski.

Ότι για σένα είναι παράλογο δεν σημαίνει ότι δεν έχει λογική. Π.χ. στον μεσαίωνα αν έλεγες ότι η Γη γυρίζει γύρω από τον Ήλιο και τον εαυτό της θα ήσουν παράλογος.
Αν εννοείς μέτρο τον ανθελληνισμό ορισμένων ευχαριστώ δεν θα πάρω.
Άλλο ρεαλισμός και άλλο ισοπεδώνω τα πάντα γιατί μου κάθονται κάπως.
Ξαναλέω δεν μίλησα για εξωγήινους, πόσο μάλιστα για την μορφή που εσύ έχεις πλάσει στο μυαλό σου ότι μπορεί να είναι μια εξωγήινη μορφή. Όσοι ομιλούν για την Ομάδα Ε υπονοούν εξωγήινη παρουσία. Ποια όμως μορφή θα έχει αυτή και τι πραγματικά θα γίνει, ΑΝ γίνει, είναι κάτι που ο καθένας αντιλαμβάνεται διαφορετικά, επομένως δεν μπορεί να έχουμε όλοι προσεγγίσει την αλήθεια. Άλλωστε εγώ δεν διεκδικώ κάτι τέτοιο.
Εγώ εξωγήινους βλέπω κάθε μέρα, στην εργασία μου, στα λεωφορεία, στις συγκοινωνίες, στα θέατρα, στην παραλία, παντού. Λυπάμαι αν δεν μπορείς εσύ να τους αντιληφθείς.

Δεν με πειράζει καθόλου να αισθάνομαι ανώτερος για κάτι που είμαι υπερήφανος, υπό κάποιες προϋποθέσεις φυσικά, ότι δηλαδή αυτή η υπερηφάνεια δεν θα βλάψει τους συμπολίτες μου. Ποιος σου είπε αγαπητέ μου ότι όλα στην φύση είναι ισάξια. Ναι πρέπει να υπάρχει παντού το δίκαιον αλλά δεν είναι όλα ίσα. Π.χ. οι αθλητές αγωνίζονται για το ποιος θα έρθει πρώτος έχοντας ευγενή άμιλλα, μα και τα Έθνη πρέπει να αγωνίζονται με ευγενή άμιλλα και να ανεβάζουν διαρκώς το πήχη για το καλό της ανθρωπότητας. Αν εσύ νομίζεις ότι πρέπει όλοι να διεθνοποιηθούμε γιατί κάποιοι προσβάλλονται από το κόμπλεξ κατωτερότητας ξαναλυπάμαι, είναι δικό σου το πρόβλημα. Το πρόβλημα της Ελλάδος είναι ότι πρέπει να θυμηθεί το παλαιό της μεγαλείο, αν οι υπόλοιποι αισθάνονται λίγοι απέναντί μας θα πρέπει να σκεφθούν καλά ότι πρέπει να ιδρώσουν για να ανέλθουν, όχι να κουτρουβαλιασθούμε εμείς όπως στις μέρες μας. Εσύ αυτό όμως το ονομάζεις σωβινισμό, κανένα πρόβλημα.
Αγαπητέ μου και ο πλέον αδαής γνωρίζει ότι, όταν βάζεις υψηλά πρότυπα στη ζωή σου και προσπαθείς σε αυτά να ομοιάσεις, θα πετύχεις κάποτε κάτι το ανώτερο, όταν όμως τοποθετείς χαμηλά τον πήχη, όπως είναι η εικόν μιας Ελλάδος τελευταίας, αδυνατούσα και παρακμάζουσα (Ελλαδίτσα και ψαροκώστενα την αποκαλούν κάποιοι) τότε φίλε μου όλοι επαναπαύονται και περιμένουν πότε θα γίνουν αυτά τα αρνητικά πρότυπα. Επομένως πρέπει να έχουμε τάση στην ανωτερότητα και όχι στην κατωτερότητα που θέλεις εσύ. Άρα τα περί σωβινισμού τ’ ακούω βερεσέ.

Στους Wachowski αδυνατώ να λάβω θέση διότι τους αγνοώ. Ελπίζω να μην χάνω και πολλά.

Τέλος αν η Ελληνική Μυθολογία είναι ρατσιστική, τότε μετά συγχωρήσεως είμαι κι εγώ ρατσιστής, αλλά δεν φταίω γιατί μεγάλωσα και εκπαιδεύτηκα με ρατσιστικά κείμενα…
Να θυμίσουμε λίγο την καταγωγή των Ελλήνων Μυθολογικά;
O υιός του Προμηθέος, Δευκαλίων εγγονός του Ιαπετού και δισέγγονος του Ουρανού με την γυναίκα του Πύρρα, μετά τον κατακλυσμό τον τρίτο, ζήτησαν από τον Ζευ ανθρώπους και αυτός τους είπε να ρίχνουν πέτρες πίσω τους και θα βγαίνουν άνθρωποι. Έτσι όσες πέταγε ο Δευκαλίων γίνονταν άρρενες και όσες η Πύρρα γυναίκαι. Έτσι εκ του λίθου (λάας) τα πλήθη ονομάσθησαν λαοί.
Όμως ο Δευκαλίων και η Πύρρα έκαναν και τέσσερα τέκνα με φυσικό τρόπο: τον Έλλην, τον Αμφικτύων, την Μελανθώ και την Πρωτογένεια.
Ως γνωστόν φυσικά οι Έλληνες έλκουν την καταγωγή εκ του Δευκαλίων, τώρα γιατί η μυθολογία μας θέλει να διαφέρουμε απ’ τους λίθους (λαούς) ή από αυτούς που στην παλαιά Διαθήκη ο Θεός έπλασε με πυλό δεν μπορώ εγώ να το κρίνω αλλά μόνο να προσπαθήσω να το εξετάσω. Πάντως δεν την εξοβελίζω γιατί σε κάποιους δεν αρέσει επειδή του ακούγεται ρατσιστικό.
Αλήθεια με τον ρεαλισμό μπορεί κανείς να εξηγήσει την Μυθολογία ή απλά μπορεί να την ισοπεδώσει, τοποθετώντας την στην σφαίρα της φαντασίας;

Άντε ... και καλή τύχη μάγκες.

ΟΔΥΣΣΕΙΟΣ

08/06/2004, 20:02:56
quote:

Τι ειρωνεία Θεέ μου, μέχρι και οι Ηλεκτρονικοί Υπολογιστές στις μέρες μας επιμένουν να επιλέγουν βασανιστικά, να είναι οι πλέον συμβατοί με την Αρχαία Ελληνική Γλώσσα με επίσημη ανακοίνωση φυσικά της μεγαλύτερης εταιρίας λογισμικού στον κόσμο.
Άλλωστε δεν περιμέναμε την νέα Εσπερία για να φτιάξουμε Υπολογιστές (βλέπε Υπολογιστή των Αντικυθήρων) ακόμη και σαν σκέψη Ελληνική είναι.
Τώρα αν οι υπολογιστές που μας καθηλώνουν μπροστά τους για να συνδιαλεγόμαστε, αν είναι ανώτερο από μια κατ’ ιδίαν φιλο-σοφική συζήτηση πρόσωπο με πρόσωπο είναι κάτι το ανώτερο για την ανθρωπότητα, επίτρεψέ μου να είναι καθαρά θέμα αντίληψης.

quote:

Ευχαριστώ για τις φιλοφρονήσεις αλλά το τι εννοούσε ο Πλάτων και το τι κατάλαβες εσύ δεν θα κάτσω να το σχολιάσω, άλλωστε δεν είναι απαραίτητο να κατανοείς τα πάντα. Άλλωστε ποιος σου μίλησε για εξωγήινους φίλε μου. Ο Πλάτων μιλάει περί ψυχής αν εσύ λόγω της εξωγήινης ιδιότητας της ψυχής φαντάζεσαι πράσινα ανθρωπάκια και διαστημόπλοια να έρχονται όπως τα παρουσιάζει το Χόλυγουντ δικό σου το πρόβλημα.
Όσο για τα μηνύματα των ταινιών θα μπορούσαμε ίσως να συζητήσουμε σε άλλη Τοποθεσία (Topic βαρβαριστί), παρ’ όλ’ αυτά η εικόν των δεσμωτών του Σπηλαίου με την εικόν των δεσμωτών του Matrix όπου μηχανικά τους βάζουν στο μυαλό αυτό που θέλουν οι μηχανές θα συμφωνείς φαντάζομε ότι ομοιάζει καταπληκτικά.
Όσο για την σωτηρία της ανθρωπότητας δεν είναι απαραίτητη η άφιξη κανενός και μόνο η αφυπνισμένη ψυχή μας αρκεί να αντιμετωπίσει τους εξουσιαστές, αρκεί να μην διαιωνίζει την σαπίλα και την πολιτιστική παρακμή, όχι την τεχνολογική ακμή που ονειρεύεσαι, γιατί για κατά έναν παράξενο λόγο αυτά τα δύο είναι στις μέρες μας μεγέθη αντιστρόφως ανάλογα. Ξέρεις γιατί; Γιατί δεν υπάρχει το πραγματικό μέτρο φίλε μου, όχι αυτό που απαραίτητα αισθάνεσαι εσύ σαν μέτρο.
quote:

Ότι για σένα είναι παράλογο δεν σημαίνει ότι δεν έχει λογική. Π.χ. στον μεσαίωνα αν έλεγες ότι η Γη γυρίζει γύρω από τον Ήλιο και τον εαυτό της θα ήσουν παράλογος.
Ξαναλέω δεν μίλησα για εξωγήινους, πόσο μάλιστα για την μορφή που εσύ έχεις πλάσει στο μυαλό σου ότι μπορεί να είναι μια εξωγήινη μορφή. Όσοι ομιλούν για την Ομάδα Ε υπονοούν εξωγήινη παρουσία. Ποια όμως μορφή θα έχει αυτή και τι πραγματικά θα γίνει, ΑΝ γίνει, είναι κάτι που ο καθένας αντιλαμβάνεται διαφορετικά, επομένως δεν μπορεί να έχουμε όλοι προσεγγίσει την αλήθεια. Άλλωστε εγώ δεν διεκδικώ κάτι τέτοιο.
Εγώ εξωγήινους βλέπω κάθε μέρα, στην εργασία μου, στα λεωφορεία, στις συγκοινωνίες, στα θέατρα, στην παραλία, παντού. Λυπάμαι αν δεν μπορείς εσύ να τους αντιληφθείς.

Δεν με πειράζει καθόλου να αισθάνομαι ανώτερος για κάτι που είμαι υπερήφανος, υπό κάποιες προϋποθέσεις φυσικά, ότι δηλαδή αυτή η υπερηφάνεια δεν θα βλάψει τους συμπολίτες μου. Ποιος σου είπε αγαπητέ μου ότι όλα στην φύση είναι ισάξια. Ναι πρέπει να υπάρχει παντού το δίκαιον αλλά δεν είναι όλα ίσα. Π.χ. οι αθλητές αγωνίζονται για το ποιος θα έρθει πρώτος έχοντας ευγενή άμιλλα, μα και τα Έθνη πρέπει να αγωνίζονται με ευγενή άμιλλα και να ανεβάζουν διαρκώς το πήχη για το καλό της ανθρωπότητας. Αν εσύ νομίζεις ότι πρέπει όλοι να διεθνοποιηθούμε γιατί κάποιοι προσβάλλονται από το κόμπλεξ κατωτερότητας ξαναλυπάμαι, είναι δικό σου το πρόβλημα. Το πρόβλημα της Ελλάδος είναι ότι πρέπει να θυμηθεί το παλαιό της μεγαλείο, αν οι υπόλοιποι αισθάνονται λίγοι απέναντί μας θα πρέπει να σκεφθούν καλά ότι πρέπει να ιδρώσουν για να ανέλθουν, όχι να κουτρουβαλιασθούμε εμείς όπως στις μέρες μας. Εσύ αυτό όμως το ονομάζεις σωβινισμό, κανένα πρόβλημα.
Αγαπητέ μου και ο πλέον αδαής γνωρίζει ότι, όταν βάζεις υψηλά πρότυπα στη ζωή σου και προσπαθείς σε αυτά να ομοιάσεις, θα πετύχεις κάποτε κάτι το ανώτερο, όταν όμως τοποθετείς χαμηλά τον πήχη, όπως είναι η εικόν μιας Ελλάδος τελευταίας, αδυνατούσα και παρακμάζουσα (Ελλαδίτσα και ψαροκώστενα την αποκαλούν κάποιοι) τότε φίλε μου όλοι επαναπαύονται και περιμένουν πότε θα γίνουν αυτά τα αρνητικά πρότυπα. Επομένως πρέπει να έχουμε τάση στην ανωτερότητα και όχι στην κατωτερότητα που θέλεις εσύ. Άρα τα περί σωβινισμού τ’ ακούω βερεσέ.

Στους Wachowski αδυνατώ να λάβω θέση διότι τους αγνοώ. Ελπίζω να μην χάνω και πολλά.

Τέλος αν η Ελληνική Μυθολογία είναι ρατσιστική, τότε μετά συγχωρήσεως είμαι κι εγώ ρατσιστής, αλλά δεν φταίω γιατί μεγάλωσα και εκπαιδεύτηκα με ρατσιστικά κείμενα…
Να θυμίσουμε λίγο την καταγωγή των Ελλήνων Μυθολογικά;
O υιός του Προμηθέος, Δευκαλίων εγγονός του Ιαπετού και δισέγγονος του Ουρανού με την γυναίκα του Πύρρα, μετά τον κατακλυσμό τον τρίτο, ζήτησαν από τον Ζευ ανθρώπους και αυτός τους είπε να ρίχνουν πέτρες πίσω τους και θα βγαίνουν άνθρωποι. Έτσι όσες πέταγε ο Δευκαλίων γίνονταν άρρενες και όσες η Πύρρα γυναίκαι. Έτσι εκ του λίθου (λάας) τα πλήθη ονομάσθησαν λαοί.
Όμως ο Δευκαλίων και η Πύρρα έκαναν και τέσσερα τέκνα με φυσικό τρόπο: τον Έλλην, τον Αμφικτύων, την Μελανθώ και την Πρωτογένεια.
Ως γνωστόν φυσικά οι Έλληνες έλκουν την καταγωγή εκ του Δευκαλίων, τώρα γιατί η μυθολογία μας θέλει να διαφέρουμε απ’ τους λίθους (λαούς) ή από αυτούς που στην παλαιά Διαθήκη ο Θεός έπλασε με πυλό δεν μπορώ εγώ να το κρίνω αλλά μόνο να προσπαθήσω να το εξετάσω. Πάντως δεν την εξοβελίζω γιατί σε κάποιους δεν αρέσει επειδή του ακούγεται ρατσιστικό.
Αλήθεια με τον ρεαλισμό μπορεί κανείς να εξηγήσει την Μυθολογία ή απλά μπορεί να την ισοπεδώσει, τοποθετώντας την στην σφαίρα της φαντασίας;

Άντε ... και καλή τύχη μάγκες.

ΟΔΥΣΣΕΙΟΣ

junk95Μέλος
08/06/2004, 20:57:05
Φίλε Οδύσσειε,

Η απάντησή σου βασίζεται σε εξ ολοκλήρου λανθασμένες (για να μην πω διαστρεβλωμένες) απόψεις του ελληνοκεντρικού χώρου.

Θα μπορούσα να στις καταρρίψω εξ ολοκλήρου, αλλά 1ον δε μου αρέσει να επαναλαμβάνομαι και δεύτερον δε μου δίνεις την εντύπωση ηλιθίου που αρκείται σε μασημένη τροφή, οπότε έχω να προτείνω κάτι καλύτερο:

Εξέτασέ τις μία προς μία με αντικειμενικό και αμερόληπτο τρόπο. Μη νομίζεις ότι εγώ δεν το έχω κάνει. Αρκετό υλικό για να ξεκινήσεις θα βρεις διαβάζοντας βασικά εμένα στα τόπικ "ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ", "ΙΝΔΟΕΥΡΩΠΑΙΟΙ, ΠΩΣ ΓΙΑΤΙ ΚΑΙ ΠΟΤΕ" (θεματική κατηγορία: Η Γνώση), καθώς και στο "Έλληνες και Προέλληνες" της θεματικής κατηγορίας "Μύθος και Θρησκεία".

Φιλικά,
Δημήτρης

ΥΓ: Αδερφοί Wachowski είναι οι σκηνοθέτες/σεναριογράφοι του Matrix.
ΥΓ (2): Ο Πλάτων, τον Πλάτωνα.

Edited by - junk95 on 08/06/2004 21:10:07

junk95Μέλος
08/06/2004, 21:47:56
Από την άλλη, ας πάει το παλιάμπελο...

quote:

Δεν ισχύει. Δες στο "υπολογιστές και αρχαία ελληνικά" γιατί δεν ισχύει. Ισχύει; ΔΕΙΞΕ ΜΟΥ ΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ!

quote:

Μηχανικό μοντέλο του ηλιακού συστήματος (ούτε καν ακριβές). Παιχνίδι που κατ' ευφημισμό ονομάστηκε υπολογιστής.

quote:

Όσο για την σωτηρία της ανθρωπότητας δεν είναι απαραίτητη η άφιξη κανενός

Άρα να πάνε να γ... οι Ε.

quote:

και μόνο η αφυπνισμένη ψυχή μας αρκεί να αντιμετωπίσει τους εξουσιαστές,

Υπό την προϋπόθεση ότι όντως αφυπνιστήκαμε και όχι αφιονιστήκαμε από οράματα ενός ανύπαρκτου μεγαλείου.

quote:

αρκεί να μην διαιωνίζει την σαπίλα και την πολιτιστική παρακμή, όχι την τεχνολογική ακμή που ονειρεύεσαι, γιατί για κατά έναν παράξενο λόγο αυτά τα δύο είναι στις μέρες μας μεγέθη αντιστρόφως ανάλογα.

Τώρα εμένα γιατί το αναμάσημα νεοεποχίτικων θεωριών σε πιο εθνικόφρονα εκδοχή μου κάνει για σαπίλα και πολιτιστική παρακμή;

Παρεμπιπτόντως, μην αγνοείς τις τεράστιες πολιτιστικές επιπτώσεις που έχει η πρόοδος στην τεχνολογία. Εδώ και 100.000 χρόνια δηλαδή, δεν αναφέρομαι ειδικά στα κομπιούτερ.

quote:

Ξέρεις γιατί; Γιατί δεν υπάρχει το πραγματικό μέτρο φίλε μου, όχι αυτό που απαραίτητα αισθάνεσαι εσύ σαν μέτρο.

Αυτό που αντιλαμβάνομαι ως μέτρο είναι να αναγνωρίζεις την πραγματική αξία της ελληνικότητας και των αρχαίων ελλήνων, αλλά να μην το ξεκωλιάζεις με το παντελώς αυθαίρετο συμπέρασμα ότι είμαστε εγγενώς ανώτεροι και αρκεί να κάνουμε ένα "τσακ" και θα γίνουμε παντοκράτορες.

quote:

Γιατί όλοι πίστευαν τον Κλαύδιο Πτολεμαίο και τον Αριστοτέλη (λεπτομέρεια θα μου πεις).

quote:

Δεν εννοώ αυτό. Άσε που κατά τη γνώμη μου ο ανθελληνισμός αν υπάρχει σίγουρα δεν εκδηλώνεται με επιστημονικές θεωρίες.

quote:

Παίρνω πίσω αυτά που είπα στο προηγούμενο μήνυμα. Εννοείται ότι δεν έχω στο μυαλό μου την εικόνα μικρά-πράσινα-ανθρωπάκια. Έχασες την ουσία. Η ουσία δεν ήταν το "εξωγήινοι", αλλά το "θα έρθουν να με σώσουν αλλιώς την π@#τσισα".

quote:

Εγώ αντιθέτως χαίρομαι. Είναι λιγάκι ανησυχητικό να βλέπεις παντού εξωγήινους...

quote:

Δεν με πειράζει καθόλου να αισθάνομαι ανώτερος για κάτι που είμαι υπερήφανος, υπό κάποιες προϋποθέσεις φυσικά, ότι δηλαδή αυτή η υπερηφάνεια δεν θα βλάψει τους συμπολίτες μου.

Ούτε εμένα, αρκεί να υπήρχε σαφής και λογική τεκμηρίωση. Διαφορετικά απλά αιθεροβατούμε.

quote:

Ποιος σου είπε αγαπητέ μου ότι όλα στην φύση είναι ισάξια.

Ποιος σου είπε αγαπητέ μου ότι οι αξίες μας προσδιορίζονται από τη Φύση; Τόσο λίγο καταλαβαίνεις τον πολιτισμό;

quote:

Ναι πρέπει να υπάρχει παντού το δίκαιον αλλά δεν είναι όλα ίσα. Π.χ. οι αθλητές αγωνίζονται για το ποιος θα έρθει πρώτος έχοντας ευγενή άμιλλα, μα και τα Έθνη πρέπει να αγωνίζονται με ευγενή άμιλλα και να ανεβάζουν διαρκώς το πήχη για το καλό της ανθρωπότητας.

Σωστό. Αλλά βλέπεις, κλεινόμενος στο Έθνος αυτόματα αποκόβεσαι από την Ανθρωπότητα.

quote:

Αν εσύ νομίζεις ότι πρέπει όλοι να διεθνοποιηθούμε γιατί κάποιοι προσβάλλονται από το κόμπλεξ κατωτερότητας ξαναλυπάμαι, είναι δικό σου το πρόβλημα.

Όχι, δεν το νομίζω αυτό.

quote:

Το πρόβλημα της Ελλάδος είναι ότι πρέπει να θυμηθεί το παλαιό της μεγαλείο,

Του δούλους; Τους εμφυλίους; Τους Ιερούς Πολέμους; Τις ανθρωποθυσίες; Την κατάκτηση της Ασίας; Τη δεισιδαιμονία;
Τι απ' όλα αυτά; Γιατί και αυτά ήταν μέρος του "αρχαίου μεγαλείου".

quote:

αν οι υπόλοιποι αισθάνονται λίγοι απέναντί μας

Σιγά που αισθάνονται λίγοι απέναντί μας. Έχουν περάσει 2500 χρόνια ξέρεις από την τελευταία φορά που είμασταν κάτι που για τις δεδομένες συνθήκες ήταν αξιόλογο, αλλά για τις σημερινές είναι αφάνταστα πίσω. Εδώ και 2500 χρόνια άλλοι ανεβάζουν τον πήχυ. Και τον έχουν πάει πολύ ψηλότερα από τους αρχαίους Έλληνες. Που, ειρήσθω εν παρόδω, πολύ λίγοι θεωρούν προγόνους μας.

IQ Checkpoint: Αν από αυτό που μόλις διάβασες συμπεραίνεις ότι υποτιμώ τους αρχαίους Έλληνες, μάλλον δεν κατάλαβες τίποτα.

quote:

θα πρέπει να σκεφθούν καλά ότι πρέπει να ιδρώσουν για να ανέλθουν,

Αυτό ακριβώς κάνουν εδώ και 2500 χρόνια. Ή μάλλον από πάντα. Όπως όλοι μας. Εκτός από αυτούς που φαντασιώνονται μία κληρονομηθείσα ανωτερότητα στην οποία έχουν πρόσβαση χωρίς να ιδρώσουν, αλλά μόνο με το να την πιστέψουν αρκετά.

quote:

όχι να κουτρουβαλιασθούμε εμείς όπως στις μέρες μας. Εσύ αυτό όμως το ονομάζεις σωβινισμό, κανένα πρόβλημα.

Σωβινισμό ονομάζω την εξιδανίκευση του παρελθόντος (για την ακρίβεια τη διαστρέβλωσή του κατά το συμφέρον)...

quote:

Πρέπει να έχουμε τάση προς την πραγματικότητα. Οι αρχαίοι Έλληνες ήταν προχωρημένοι για την εποχή τους, αλλά ούτε παντοκράτορες ούτε υπεράνθρωποι ούτε εξωγήινοι. Οι νέοι Έλληνες είναι ελαφρώς πίσω από άλλα έθνη, αλλά δεν είναι δα και ο πάτος του βόθρου.

Το θέμα είναι ότι αγνοώντας εσκεμμένα την πραγματικότητα τόσο του παρελθόντος όσο και του παρόντως πάμε βουρ για Δαφνί, ανεξάρτητα από τα όποια υψηλά κίνητρα (που IMHO δεν είναι καθόλου υψηλά).

Κατά τα άλλα βάλε ό,τι πρότυπα θες.

quote:

Σιγά που εκπαιδεύτηκες, ούτε δυο ονόματα δεν ξέρεις να κλίνεις. Δεν αμφιβάλλω πάντως ότι η Ελληνική Μυθολογία θα έχει και ρατσιστικά στοιχεία, αφού η μη ρατσιστική σκέψη είναι σχετικά πρόσφατο φαινόμενο στη μακρόχρονη διαδικασία ανέλιξης του ανθρώπου. Εν πάσει περιπτώσει και να έχει δε με ενοχλούν. Από τους αρχαίους δεν έχω απαιτήσεις να συμπεριφέρονται ως σύγχρονοι. Από τους σύγχρονους έχω.

quote:

Και τα δύο. Σίγουρα παίρνοντάς την κατά γράμμα δεν κερδίζει και πάρα πολλά.

Και για να τελειώνουμε: η ιδέα ότι αλήθεια είναι ό,τι συμφέρει το έθνος είναι πλεονασμός. Η αλήθεια εκ των πραγμάτων συμφέρει τους πάντες, αφού γνωρίζοντάς την μπορούν να κινηθούν σωστά.

Η ιδέα όμως ότι αλήθεια είναι ό,τι κολακεύει το έθνος (πράγμα που προωθείς) θα έκανε τους αρχαίους μας προγόνους να ανατριχιάσουν. Θα έβρισκε όμως αναμφίβολλα σύμφωνους το Χίτλερ και το Μουσολίνι. Πρακτικά μπορεί να τους αντιπαθείς. Ως προς τον τρόπο σκέψης όμως είστε ένα και το αυτό.

Edited by - junk95 on 08/06/2004 21:54:56

ellostronΝέο Μέλος
09/06/2004, 00:17:23
Όπως και να έχει από όταν μπήκα στο forum άρχισα να ψάχνω ξανά για την ομάδα αυτή ενώ είχα σταματήσει χρόνια να ασχολούμαι.
Ένα περίεργο πράγμα που προσπαθώ να καταλάβω είναι αυτή η ιδιαίτερη «αίσθηση» που δίνει αυτό το θέμα.
Και λεω αίσθηση γιατί δεν ξέρω πως αλλιώς να το πω.
Βέβαια όσοι ασχολήθηκαν με αυτό το θέμα τα τελευταία χρόνια θεωρώ απίθανο να ένιωσαν κάτι τέτοιο αφού η όλη φάση γύρω από το θέμα είναι μόνο για γέλια – και ούτε καν για αυτά.
Η όλη φάση με τους «ερευνητές» τις πάνιες κλπ κλπ άμα είσαι με μερικούς φίλους και πιεις και κανά ποτάκι είναι διασκεδαστική αλλιώς ούτε καν αυτό.

Πηγαίνοντας όμως μερικά χρόνια πίσω τα πράγματα ήταν αλλιώς.
Μπορώ βέβαια να δεχτώ πως ήμουνα σε μικρή ηλικία και αντιλαμβανόμουνα αλλιώς καποιά πράγματα.Θα το δεχτώ.
Όμως δεν είναι μόνο αυτό.
Ο τρόπος που μου είχε αποκαλυφτεί η υπόθεση της ομάδας, οι άνθρωποι που μιλούσαν για αυτή ήταν εντελώς διαφορετικά απο τώρα.
Ακόμα και οι κουβέντες στην τηλεόραση –που είναι πάντα το απλά και μόνο show- είχαν ένα εντελώς άλλο αέρα.

Με αφορμή την κουβέντα ψάχνω αλλά δεν βρίσκω βίντεο απο τα sequels που έιχαν γίνει τότε (’95) σε K67 και Blue Sky πάνω στο θέμα(πάντα μετά τις 2 τη νυχτα).
Θυμάται κανένας αυτές τις κουβέντες?
Με Αριωνα Κυραγκελο (σε Κ67) και το τρομερό δίδυμο των δημοσιογράφων του Bluesky(οι ιδιοι που είχαν παέι να δείρουν κάτι σαινιτολογους στον αέρα?)

Πέρα από όλα αυτά και επιδή δεν μπορώ να ερμηνεύσω την «αίσθηση» θα πώ μόνο πως τότε που ενδιαφερόμουνα με το θέμα επευτά σε ανύποπτη στιγμή σε ανθρώπους που μιλάγαν για αυτό –χωρίς να μπορω να πω πως το πέρνουν στα σοβάρα ή οχι αλλά με ένα περίεργο ύφος.
Το απίστευτο είναι πως όταν βρισκόμουνα σε κάποιο μέρος με κόσμο ξαφνικά μου δημουργόταν η αίσθηση πως μια κουβέντα περιστρέφεται γύρω απο αυτό το θέμα και έπευτα μέσα.
Αυτό μου είχε κάνει τρομερή εντύπωση.

Φυσικά μη φανταστεί κανένας πως αυτά γινόντουσαν σε παρέες ερευνητών.
Αν ήταν έτσι δεν θα υπήρχε τιποτα περιεργο.
Αυτά γίνονταν πάντα σε μέρη που πίγαινα με γόνείς και συγκενέις.
Οι συζητήσει αυτές γίνονταν απο ανθρώπους που ησανταν πάντα επιστήμονες και κυρίως μαθηματικοι.

Εντάξει μην νομίσει κανένας πως θέλω να δημιουργήσω κάποια αίσθηση για συμπτώσεις κλπ κλπ.
εξαλου ανώνυμες μαρτυρίες = μπούρδες.

Τα λέω αυτα για να μήν έχει κανένας την αυταπάτη πως θα μπορούσε ένα τέτοιο θέμα να πάρει διαστάσεις από μερικούς αστείους.
Και να είστε σίγουροι πως το θέμα δεν ξεκίνησε απο κανένα απο τους σημερινούς ερευνητές αλλά ούτε και πιο παλιούς και κάποια ιστορικά του «ποιοι παρουσίασαν πρώτοι τη θεωρεία» που έχει βγάλει το τρείτο μάτι και άλλοι είναι μαλλον αβασημα..

Τα όσα είχα γραψεί και πρίν είναι πάντως αληθεια δεν υπάρχουν ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ.

Καλο είναι πάντως να μιλήσουμε απο κοντά για να πούμε και πράγματα που είναι πολύ εξωφρενικά για να γραφτούν.
Θα προσπαθήσω να βρώ και video αρχές ‘90ς για όσους ενδιαφέρονται να δούν πως ξεκίνησε να γίνεται γνωστο το θέμα.
Ετσι και αλλιώς οι συζητήσεις αυτές είναι πάντα ευχάριστες.

09/06/2004, 01:10:34
Κρίμα γιατί άλλα ήθελα να σου απαντήσω φίλε Δημήτριε, αλλά με το παλιάμπελο δεν μου αφήνεις περιθώρια.

quote:
ΔΕΙΞΕ ΜΟΥ ΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ!

Ανακοινώθηκε από τα περισσότερα μέσα ενημέρωσης δεν ξέρω που βρισκόσουν. Αν το θέλεις και γραμμένο η μόνη πυγή που έχω αυτήν την στιγμή στα χέρια μου είναι η Ελληνική Αγωγή, όμως ξέχασα εσένα αυτή, ίσως να μην σου φαίνεται αξιόπιστη πηγή. Δυστυχώς Ελ**********α δεν διαβάζω, αλλά το πιθανότερο είναι ότι και αυτή θα πρέπει να το έχει δημοσιεύσει.

quote:
Μηχανικό μοντέλο του ηλιακού συστήματος (ούτε καν ακριβές). Παιχνίδι που κατ' ευφημισμό ονομάστηκε υπολογιστής.

Αυτό είναι ανέδυα και μόνο σκοπό έχει απλά να μην παραδεχθείς κάτι για το οποίο αντικρούει την σκέψη σου. Άκου παιχνίδι. Πάντως αν είχαν φθάσει τα παιδιά να παίζουν με μοντέλα του Ηλιακού μας συστήματος φαντάσου που είχαν φθάσει οι μεγάλοι δηλαδή. Δεν φταίω εγώ, εσύ μεγαλοποιείς την σκέψη μου.

quote:
Άρα να πάνε να γ... οι Ε.

Εσύ είπες. Αρκεί η αφύπνιση είπα εγώ.

quote:
ανύπαρκτου μεγαλείου.

Ανύπαρκτου μεγαλείου;;;;;;;;;;;;;;

quote:
Παρεμπιπτόντως, μην αγνοείς τις τεράστιες πολιτιστικές επιπτώσεις που έχει η πρόοδος στην τεχνολογία. Εδώ και 100.000 χρόνια δηλαδή, δεν αναφέρομαι ειδικά στα κομπιούτερ.

Δεν διαφωνώ απαραίτητα.

quote:
Αυτό που αντιλαμβάνομαι ως μέτρο είναι να αναγνωρίζεις την πραγματική αξία της ελληνικότητας και των αρχαίων ελλήνων, αλλά να μην το ξεκωλιάζεις με το παντελώς αυθαίρετο συμπέρασμα ότι είμαστε εγγενώς ανώτεροι και αρκεί να κάνουμε ένα "τσακ" και θα γίνουμε παντοκράτορες.

Ούτε με αυτό διαφωνώ.

quote:

Μην κολλάς, έκφραση είναι, δεν είναι απόλυτο. Δεν νομίζω όμως ότι διαφωνείς ότι ο τρόπος σκέψης ήταν κάπως έτσι στον μεσαίωνα.

quote:
«θα έρθουν να με σώσουν αλλιώς την π@#τσισα»

Βλέπεις να έχω τέτοια νοοτροπία. Όποιον δεν τον κυνηγάνε οι Ερινύες δεν έχει να φοβηθεί τίποτα σ’ αυτήν τη ζωή.

quote:
Είναι λιγάκι ανησυχητικό να βλέπεις παντού εξωγήινους...

Καθ’ όλου, εγώ θα έλεγα πως κι εσένα να κοίταζα, θα έβλεπα έναν εξωγήινο μέσα σου…
Είναι θέμα αντίληψης.

quote:
Ποιος σου είπε αγαπητέ μου ότι οι αξίες μας προσδιορίζονται από τη Φύση; Τόσο λίγο καταλαβαίνεις τον πολιτισμό;

Ποιος σου είπε ότι η ανωτερότητα είναι αρνητική αξία. Π.χ μπορεί κάποιος να σε βρίζει και να μην αξίζει καν να του απαντήσεις. Αυτό είναι πολιτισμική ανωτερότητα. Δεν μπορώ να σε εξισώσω με τον ανόητο που σε βρίζει, άρα δεν είστε ίσοι.
Δεν είμαι εδώ για να δεχθώ πολιτισμικά μαθήματα από κανέναν αγαπητέ μου.
quote:
Σωστό. Αλλά βλέπεις, κλεινόμενος στο Έθνος αυτόματα αποκόβεσαι από την Ανθρωπότητα.

Είναι λάθος να υποστηρίζεις κάτι τέτοιο. Πότε, οι Έλληνες αναδείξανε τέτοια πολιτιστικά ένστικτα. Ακόμα και στην Ασία πήγανε ως κατακτητές να αντιμετωπίσουν τους Πέρσες και μετά το πέρασμα αιώνων οι λαοί της Ασίας όπου βλέπουν Γιουνάν (Ίωνα) τρέχουν να τον αγκαλιάσουν. Και όμως η εκστρατεία είχε εθνική υπόσταση (Άπαντες των Ελλήνων πλην Λακεδαιμονίων).
Εγώ πιστεύω ότι αν σέβεσαι και υπολογίζεις τα άλλα έθνη, δεχόμενος φυσικά και την δική τους υπόσταση και δεν έχεις Ιμπεριαλιστικές τάσεις, είναι θεμιτό να επιθυμείς την ακεραιότητα της εθνικής σου ταυτότητας.

quote:
Του δούλους; Τους εμφυλίους; Τους Ιερούς Πολέμους; Τις ανθρωποθυσίες; Την κατάκτηση της Ασίας; Τη δεισιδαιμονία;
Τι απ' όλα αυτά; Γιατί και αυτά ήταν μέρος του "αρχαίου μεγαλείου".

Δυστυχώς έχει παρεξηγηθεί το καθεστώς της δουλείας στην Αρχαία Ελλάδα, συγκρινόμενος με αυτόν της Ρωμαιοκρατίας και του δουλεμπορίου. Πολλές φορές αυτό γίνεται εσκεμμένα αλλά δεν θα το αναλύσουμε τώρα αυτό. Εγώ προσωπικά θα προτιμούσα να ήμουν δούλος στην Αρχαία Αθήνα, παρά «ελεύθερος» στην Ελλάδα του 2004 μ.Χ.
Οι εμφύλιοι φίλε Δημήτρη δεν θυμίζουν μεγαλείο, αλλά είναι μόνιμο δυστυχώς ελάττωμα των Ελλήνων όχι μόνο της Αρχαίας Ελλάδος αλλά και της νεότερης. Είσαι αφυής, δεν συνεχίζω!
Οι Ιεροί πολέμοι θα γίνονται ες αεί, αν και εφ’ όσον απαιτείται.

quote:
Τις ανθρωποθυσίες

Εσύ τώρα θεωρείσαι μορφωμένος. Για πολύ φόρα πήρες. Μάλλον για Βαρβαρικό πολιτισμό μιλάς και όχι για τον Ελληνικό. Από πού αντλείς τέτοια ψέματα;

Δεισιδαιμονία;;; Ποιος ο Ελληνικός πολιτισμός που όλοι οι σοβαροί όχι Έλληνες, αλλά ξένοι λόγιοι, επιστήμονες κι ερευνητές ακόμα και οι εχθροί παραδέχονται ότι η Ελλάς είναι η μόνη που ανέπτυξε επιστημονική σκέψη μέσω της φιλοσοφίας. Όχι Δημήτριε.
Όσο για την κατάκτηση της Ασίας ήλθε μετά από το πείσμα των Περσών να μας παρενοχλούν. Δεν θα το αναλύσουμε περισσότερο.

quote:
Που, ειρήσθω εν παρόδω, πολύ λίγοι θεωρούν προγόνους μας.

Ότι και να θεωρούν δεν μπορούν να ανατρέψουν τις γενεαλογικές μελέτες με την βοήθεια της σύγχρονης επιστήμης και του DNA. Στα πλαίσια της πολιτικής σκοπιμότητας όλοι υποστηρίξουν τις θεωρίες τους σωστές και λανθασμένες. Είναι θέμα ηθικής.

quote:
IQ Checkpoint: Αν από αυτό που μόλις διάβασες συμπεραίνεις ότι υποτιμώ τους αρχαίους Έλληνες, μάλλον δεν κατάλαβες τίποτα.

Ποιος είσαι εσύ κι εγώ, για να κάνουμε κάτι τέτοιο.

quote:
Αυτό ακριβώς κάνουν εδώ και 2500 χρόνια. Ή μάλλον από πάντα. Όπως όλοι μας. Εκτός από αυτούς που φαντασιώνονται μία κληρονομηθείσα ανωτερότητα στην οποία έχουν πρόσβαση χωρίς να ιδρώσουν, αλλά μόνο με το να την πιστέψουν αρκετά.

Δεν διαφωνώ και πάλι απαραιτήτως. Όλοι αξίζουν συγχαρητήρια εάν το πετυχαίνουν.

quote:
διαστρέβλωσή του κατά το συμφέρον...

Αυτό ισχύει για όλους και πρέπει ν’ αποφεύγεται.

quote:
η μη ρατσιστική σκέψη είναι σχετικά πρόσφατο φαινόμενο

Ναι είναι νέα ανακάλυψη, συμφωνώ.
Όλες οι υπόλοιπες εκτιμήσεις σου υπόκεινται στην επεξεργασία της διαφωνίας.
Όσο για την Μυθολογία εγώ παίρνω πάρα πολλά διδακτικά για εσένα δεν με νοιάζει.

quote:
Και για να τελειώνουμε: η ιδέα ότι αλήθεια είναι ό,τι συμφέρει το έθνος είναι πλεονασμός. Η αλήθεια εκ των πραγμάτων συμφέρει τους πάντες, αφού γνωρίζοντάς την μπορούν να κινηθούν σωστά.
Η ιδέα όμως ότι αλήθεια είναι ό,τι κολακεύει το έθνος (πράγμα που προωθείς) θα έκανε τους αρχαίους μας προγόνους να ανατριχιάσουν.

Εγώ δεν υποστήριξα τέτοια μαλ***α Δημήτριε. Μακριά από μένα. Η αλήθεια είναι μια έννοια που πρέπει να επιδιώκεται από τον καθένα είτε συμφέρει είτε όχι το έθνος. Εγώ δεν οικειοποιήθηκα την αλήθεια σε παρακαλώ παρ’ το πίσω.

quote:
Θα έβρισκε όμως αναμφίβολλα σύμφωνους το Χίτλερ και το Μουσολίνι. Πρακτικά μπορεί να τους αντιπαθείς. Ως προς τον τρόπο σκέψης όμως είστε ένα και το αυτό.

Λυπάμαι που στο τέλειος καταντάς αηδία δικέ μου. Αυτό και μόνο αποδεικνύει τον δικό σου πολιτισμό και ταιριάζει γάντι το δικό σου ρητό «διαστρέβλωσή του κατά το συμφέρον...».
Μάθε λοιπόν όσο και αν είναι αβάσταχτο ότι οι Φάτζιο ήταν αριστεροί και από αυτούς προήλθε ο Φασισμός που τον πήρε ομολογουμένως ο Μουσολίνι με τα γνωστά επακόλουθα. Όμως και ο Χίτλερ όπως όλοι γνωρίζουν ήταν Εθνο-ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΗΣ. Επομένως σου επιστρέφω τους χαρακτηρισμούς σου. Δεν νομίζω ότι ταιριάζει η εικόνα της Κλασικής Ελλάδος του Χρυσού Αιώνα, που γέννησε την Δημοκρατία και την Ελεύθερη σκέψη με τη φασιστική διαστρέβλωση και γελοιοποίηση του Εθνικισμού. Ξεκαθάρισε ορισμένα πράγματα Δημήτρη μη κατηγορείς τους κατά συνθήκη αντιπάλους με κάτι που δεν είναι, ειδάλλως το «ρητό…» επαναλαμβάνεται.

Ώρα καλή και καλό βράδυ φίλε μου.
Κώστας.

Υ.Γ.: Ευχαριστώ για τις διευκρινίσεις – διορθώσεις.

RathamanthesΜέλος
09/06/2004, 08:21:50
quote:

Παιδιά πολλοί προγονο-ειδωλολάτρες βλέπω εδώ μέσα.Πόσο χαζός πρέπει να είναι κανείς για να πιστεύει σε ομάδες Ε και Ω?Το μόνο εμφύτευμα είναι ο κάλος στο κεφάλι του Φουμαράκη,του Κεραμυδόπληκτου και των θιασωτών τους.Μια ερώτηση θα ήθελα να θέσω στους εδώ ειδωλολάτρες,προσεύχεστε στον Απόλλωνα και το σόι του?Τι θα γίνει με τους Ε θα μας λυπηθούν εμάς τους χριστιανούς ή θα μας σκοτώσει ο άρχων Ζευς?

ΕΙΣΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟΣ ΓΙΑ ΤΟ "ΕΙΔΩΛΟΛΑΤΡΕΣ"? ΜΗΠΩΣ ΟΙ ΘΑΥΜΑΤΟΥΡΓΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΙΔΩΛΑ?
ΨΑΞ' ΤΟ ΛΙΓΟ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΒΡΕΙΣ ΠΟΙΟΙ ΜΙΛΗΣΑΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΝΑ ΘΕΟ ΚΑΙ ΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΠΙΣΤΕΥΑΝ ΟΙ ΑΡΧΑΙΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΜΑΛΛΟΝ ΘΑ ΑΛΛΑΞΕΙΣ ΓΝΩΜΗ.

astral-projectΜέλος
09/06/2004, 10:32:22
quote:

... και μια "ελαφριά" παρέμβαση

Παρατήρησε κανείς σας τα καράβια στην ταινία "Τροία" ?
Ενα από αυτά είχε ζωγραφισμένο στο πανί του το σήμα της ομάδας Ε.

### ΑΕΙ Ο ΘΕΟΣ Ο ΜΕΓΑΣ ΓΕΩΜΕΤΡΕΙ # ####

το εψιλον δεν το δαμε, ειδαμε ομως

το ΑΕΡΟΠΛΑΝΟ που περνουσε με ολα του τα φωτακια στην σκηνη της μεγαλης μαχης....

και τιθεται το μειζον ερωτημα:

ειχαμε αεροπλανα στην αρχαιοτητα ή ηταν μλκς ο σκηνοθετης?

------------------------

09/06/2004, 10:35:56
"Το έθνος πρέπει να μάθη να θεωρή εθνικόν ό,τι είναι αληθές"

αυτό το είπε ο Σολωμός που μια χαρούλα ήξερε τούς Έλληνες κι απ' την καλή κι απ' την ανάποδη -

(αληθές είναι η σκέτη αλήθεια όσο κι αν μάς τσούζει - όχι ό,τι μάς συμφέρει, μάς κολακεύει ή απλά μάς γαργαλάει τα αποτέτοια μας)

quote:
Εγώ προσωπικά θα προτιμούσα να ήμουν δούλος στην Αρχαία Αθήνα, παρά «ελεύθερος» στην Ελλάδα του 2004 μ.Χ.

να ποια είναι τα αποτελέσματα τής Ε-λαγνείας - μην ανησυχείς φιλαράκο μου, και τώρα δούλος είσαι!

09/06/2004, 11:42:26
quote:
ειχαμε αεροπλανα στην αρχαιοτητα ή ηταν μλκς ο σκηνοθετης?

και βεβαια ειχαμε - τι νομιζεις οτι ηταν ο δουρειος ιππος???

πεταει ο γαιδαρος? πεταει!

09/06/2004, 11:57:22

[/quote]

ηταν μλκς ο σκηνοθετης?

[/quote]

ΝΑΙ

Σκάβε βαθειά-τρέξε γρήγορα!

09/06/2004, 12:13:00
quote:

Δεισιδαιμονία;;; Ποιος ο Ελληνικός πολιτισμός που όλοι οι σοβαροί όχι Έλληνες, αλλά ξένοι λόγιοι, επιστήμονες κι ερευνητές ακόμα και οι εχθροί παραδέχονται ότι η Ελλάς είναι η μόνη που ανέπτυξε επιστημονική σκέψη μέσω της φιλοσοφίας. Όχι Δημήτριε.

Κώστας.

Υ.Γ.: Ευχαριστώ για τις διευκρινίσεις – διορθώσεις.

Μια μικρούλα παρατήρηση αν μου επιτρέπεται.
Ο Πλούταρχος μας κληροδότησε μια ενδιαφέρουσα πραγματεία «περί δεισιδαιμονίας».
Αν θες βρεστην και μελέτησε την.

Και στον Αριστοτέλη επίσης κάτι γόνιμο θα βρεις.

Και ο Ξενοφώντας λέει επίσης «όσο περισσότερο οι άνθρωποι είναι θεοσεβούμενοι και φοβούνται τα πνευματα , τοσο λιγότερο φοβούνται τον άνθρωπο»
Αυτός βέβαια χρησιμοποιεί την δεισιδαιμονία με καλή έννοια ,ως τόνωση της εμπιστοσύνης παρά ως εξευτελιστικό φόβο, αλλά αυτό δεν μειώνει το γεγονός ότι
οι έλληνες ήταν και είναι δεισιδαίμονες.....

Σκάβε βαθειά-τρέξε γρήγορα!

Edited by - τυχερουλης on 09/06/2004 12:20:49