ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕΙ Η ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ! ! ! - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

- ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕΙ Η ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ! ! ! - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

Ψηλός60 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 3/3
29/08/2004, 14:18:34

quote:

όπως αρμόζουν σε κάθε αξιοπρεπή Δαίμονα.

φιλε μου Τασο, μην πεφτεις στην παγιδα του κληρου

Δαιμων στην γλωσσα μας σημαινε ο γνωστης, ο κατοχος καποιας γνωσης και ακομα διατηρειται σαν μερος πολλων συνθετων λεξεων

ειδημωνα τον λεμε σημερα, αφου οι παπαδες ταυτισαν τη λεξη με το κακο

ο χριστιανισμος στην δημιουργια του (καμια σχεση με αυτα ο Χριστος) σαν οργανωμενη θρησκεια καπηλευτηκε οτι την βολευε απο την Ελληνικη θρησκεια, και απο την αλλη προσπαθησε να αμαυρωσει τις "αντιπαλες" (στο μυαλο της) θεοτητες

ολα αυτα για καθαρα πολιτικους λογους φυσικα

ετσι πηρε το ονομα του Βααλ και το εδωσε στον διαβολο, τον οποιο δημιουργησε να εχει τα εξωτερικα χαρακτηριστικα του Πανα, αλλα με κακο υφος

ε, τον μαυρισε λιγο παραπανω (καιει η κολαση) τουβαλε μεγαλη ουρα (μιας και η τραγισια δεν θα δημιουργουσε το αναλογο δεος) και του προσθεσε και φτερα νυχτεριδας (συνταγη τερατος για θριλερ)

τωρα γιατι εβαλε τετοιο εξωφυλλο ο Μπαλανος - πιστευω επειδη υπαρχουν δυο μαρτυριες στο βιβλιο για οντα αναλογου στυλ, και οχι υπονοωντας τον διαολο

οσο για τους σατανιστες εχω την εντυπωση πως κανεις δεν εχει εξηγησει ποτε μεχρι τωρα τα του σατανισμου οπως ο Μπαλανος, για να μην χαλασει η συνταγη που βγαζει φραγκα

και φυσικα εχει δικιο

διαβασε το

και μετα ξαναδιαβαστο αλλη μια πιο προσεκτικα

νασαι καλα φιλε

ου μαθειν δει τους μυστας αλλα παθειν

IνδιάναΝέο Μέλος
29/08/2004, 19:19:34
Καλησπέρα σας!
Ήδη από το πρώτο topic για την Πεντέλη ο φίλος Τάσος-Νταβέλης μου κίνησε το ενδιαφέρον για το βουνό αυτό που φαίνεται να κρύβει ένα μεγάλο Μυστήριο.Μιας και είμαι από
Θεσσαλονίκη και δεν έχω επισκεφτεί ποτέ το βουνό,χαίρομαι πολύ που συνεχίζετε να μας κρατάτε ενήμερους για τις εξελίξεις μέσω του δεύτερου αυτού topic.Μπράβο σε όλα τα παιδιά που μοιράζονται τις εμπειρίες και τις απόψεις τους,αν και κάθε τέτοια κατάθεση μάλλον γεννάει περισσότερα ερωτηματικά παρά λύνει απορίες!

Λοιπόν,έπεσε στα χέρια μου ένα άρθρο για το βουνό του Διαβόλου (προς τους λασπολόγους και εχθρούς του Νταβέλη:όχι,δε ρίχνω λάδι στη φωτιά,έτσι το ονόμασαν οι ντόπιοι λόγω των περίεργων φαινομένων που έχουν συμβεί εκεί )
Στις σελίδες του γίνεται αναφορά σε ένα άρθρο του Θ.Βέμπου "Η σπηλιά του Νταβέλη:μια περιοχή μόνιμης παραδοξότητας" που μιλάει
για ένα πλάσμα σαν μια μαύρη τριχωτή σφαίρα,που άφηνε ένα θρόισμα και παλλόταν ρυθμικά σαν καρδιά.Του πέταξαν ένα μαχαίρι αλλά φάνηκε να περνά μέσα από τη μάζα του.Την άλλη μέρα το βρήκαν γεμάτο βαθειές χαρακιές.
Η ιστορία υπάρχει στο βιβλίο του Βέμπου "Οι πύλες του Αλλόκοσμου".
Αν έχει διαβάσει κάποιος το βιβλίο,υπάρχει συμπέρασμα για το τι ήταν τελικά αυτό το πλάσμα?Υπάρχουν παρόμοιες αναφορές και για την Πεντέλη?Απ' ότι κατάλαβα ο συγγραφέας συνδέει κάπως την παραδοξότητα αυτών των δυο βουνών-Τόπων Δύναμης.

Keep up the good work!

Οι πραγματικά πιστοί δεν έχουν ανάγκη θαυμάτων για να πιστέψουν,ενώ για τους σκεπτικιστές κανένα θαύμα δεν είναι αρκετό...

XDΜέλος
29/08/2004, 19:31:47
Ναι παρόμοια αναφορά υπάρχει από το πρώτο βιβλίο του Μπαλανού, στο νεώτερο βρίσκεται στην σελ. 114 όπου ένα άτομο είδε πριν βάλει μπροστά το αμάξι του μια τεράστια μαύρη «τριχωτή» ή φτιαγμένη από μαύρο καπνό σφαίρα η οποία επηρέασε την σκέψη του και ύστερα επήλθε πανικός.. τώρα τι ήταν αυτό το φαινόμενο.. ???

Χμ, ο Βέμπος είναι συνεργάτης του Μπαλανού (αν θυμάμαι καλά κάπου το αναφέρει στο νέο βιβλίο του).

Ένα βουνό που επίσης έχει ενδιαφέρον και θα μπορούσε να συνδεθεί είναι και ο Υμηττός (λέγονται διάφορα για μια συγκεκριμένη περιοχή |τρίγωνο| του..).

29/08/2004, 20:08:38
quote:
υπάρχει συμπέρασμα για το τι ήταν τελικά αυτό το πλάσμα?

quote:
όπου ένα άτομο είδε πριν βάλει μπροστά το αμάξι του μια τεράστια μαύρη «τριχωτή» ή φτιαγμένη από μαύρο καπνό σφαίρα η οποία επηρέασε την σκέψη του και ύστερα επήλθε πανικός.. τώρα τι ήταν αυτό το φαινόμενο.. ???

συμπερασμα/αποψη υπαρχει στο βιβλιο του Μπαλανου "κατι που ερπει σαν σκια" αλλα ειναι μια μεγαλη και δυσκολη ιστορια για περιληψη.

Ntavelis666Μέλος
29/08/2004, 20:49:16
Κολοκοτρώνης : "Νταβελη. μη μενεις στο εξωφυλλο βρε παιδι μου!"

Ξεχνάς όμως Κολοκοτρώνη, οτι μία εικόνα ίσον χίλιες λέξεις.
Και πέραν όλων των άλλων, πιο "πιασάρικο" γίνεται ένα βιβλίο με εξώφυλλο το Διάβολο, παρά με κάτι άλλο. Είναι καθαρά εμπορικό το θέμα νομίζω...
Ο Μπαλάνος δεν είναι κανάς χαζός. Ήξερε και πότε είναι η κατάλληλη στιγμή για να κυκλοφορήσει το βιβλίο του. Σε μια εποχή όπου το ενδιαφέρον για τη Σπηλιά (βλ. τις ανάλογες εκπομπές Δρούζα, Καρατζαφέρη, Χαρδαβέλα κ.λ.π) αναζοπυρώνεται ξανά και ο κόσμος εκεί που είχε ξεχάσει εντελώς το θέμα, τώρα αρχίζει και πάλι να ασχολείται. Τώρα που το θέμα "βράζει" δηλαδή, και επειδή στη "βράση κολλάει το σίδερο", τώρα ήταν η κατάλληλη στιγμή για το βιβλίο του Μπαλάνου. Ήξερε ακριβώς πότε να "χτυπήσει".
Δεν αμφισβητώ σε καμία περίπτωση τις γνώσεις και την πείρα του στο συγκεκριμένο θέμα της Πεντέλης, σίγουρα είναι πολύ καλύτερος και εγκυρότερος απο κάτι άλλους. Το βιβλίο του δεν το'χω διαβάσει ακόμα, οπότε δεν μπορώ να εκφέρω γνώμη για το περιεχόμενό του.

Ινδιάνα σε χαιρετώ και σε καλωσορίζω.

ΤΙΝ ΓΑΡ ΠΟΤΑΕΙΣΟΜΑΙ ΑΣΥΧΑ ΔΑΙΜΟΝ ΤΑ ΧΘΟΝΙΑ Θ'ΕΚΑΤΑ

Ntavelis666Μέλος
29/08/2004, 20:53:03
ΧD, συγχώρεσε την αγένεια μου που δεν σε χαιρέτησα.

Φίλε μου Γιάννη, πράγματι η έννοια του όρου "Δαίμων", ουδεμία σχέση έχει με αυτό που εννοεί το παπαδαριό. Φυσικά δεν αποκάλεσα τον Βελιάλ, "δαίμονα" με την ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ έννοια της λέξης αλλά με εκείνη (την εντελώς λανθασμένη) που θέλει τους Δαίμονες, υπηρέτες του Διαβόλου.
Mε αφορμή την πολύ σωστή παρατήρηση του φίλου μας Jonniebegood,
η λέξη "δαίμων", ή πιο σωστά "δαήμων", σημαίνει πλήρης γνώσεως, ειδήμων, είναι μιά θεϊκή, μια άγνωστη και απρόσωπη δύναμη τόσο ισχυρή, ικανή να προκαλέσει όλα εκείνα τα εξαιρετικά φαινόμενα που η απλοϊκή εμπειρία του ανθρώπου δεν μπορούσε να ερμηνεύσει. Είναι μια πνευματική ύπαρξη, άσχετα απο τις ιδιότητες της.
Η λέξη "δαίμων" έχει την έννοια της διάνοιας και τα κύρια χαρακτηριστικά της είναι η αιώνια νεότητα και η αθανασία.
Η θεωρία του Ησίοδου έλεγε οτι η πρώτη γενιά των θνητών που γεννήθηκαν μαζί με τους Θεούς πέθανε, κλείστηκαν μέσα στα έγκατα της γής και ονομάστηκαν Χθόνιοι Δαίμονες και έγιναν επιστάτες και φύλακες των ανθρώπων. Υποστήριζε δε, οτι η ιδιότητα του πνεύματος - προστάτη άνηκε μόνο στους Δαίμονες.
Η ελληνική λέξη "δαίμων", στα κείμενα του Φίλωνα του Ιουδαίου, στο Corpus Hermeticum και σε άλλες αρχαίες πηγές, κυριολεκτικά σημαίνει "θεϊκή ύπαρξη" κάτι που ίσχυε φυσικά και για τους Έλληνες. Πολλές φορές ο όρος αυτός χαρακτήριζε τις Θεότητες. Στην Ιλιάδα, οι Θεοί του Ολύμπου μπορεί να ονομάζονται "Δαίμονες" και η Αφροδίτη βαδίζει μπροστά απο την Ελένη ώς Δαίμων.
Ο Σωκράτης, υποστήριζε οτι το "δαιμόνιο" του είναι η εσωτερική φωνή του που τον προειδοποιούσε όποτε ήταν να κάνει κάτι κακό και έπαιζε το ρόλο του Φύλακα - Αγγέλου ή του πνευματικού οδηγού.
Στο έργο Φαίδων του Πλάτωνα, γίνεται λόγος για Φύλακες - Δαίμονες που συντροφεύουν τον άνθρωπο για όλη του τη ζωή γνωρίζοντας τις πιο μυστικές πράξεις του, τις πιο κρυφές σκέψεις του και μετά το θάνατο, ενεργούν ώς κατήγοροι ή συνήγοροι του, μπροστά στο Θρόνο της Κρίσης.
Στον Κρατύλο, αναφέρεται πως :

"ο Δαίμων είναι ένας όρος που σημαίνει σοφία και κάθε άνθρωπος είναι δαιμονικός και όταν ζεί, αλλά και όταν πεθαίνει, είναι σωστό να ονομάζεται Δαίμων".

Ο Πλάτωνας με τη σειρά του, δήλωσε οτι κάθε Δαιμόνιο είναι μεταξύ Θεού και ανθρώπου. Στο Συμπόσιο η ιέρεια Διοτίμα, παρουσιάζει τον Έρωτα ώς Δαίμονα, μια οντότητα που βρίσκεται στο μέσο μεταξύ Θεού και ανθρώπου. Οι Δαίμονες είναι "διερμηνείς" και "πορθμείς", που διαβιβάζουν προσευχές και θυσίες απο τη μία πλευρά, εντολές και ανταμοιβές απο την άλλη.
Ο Ξενοκράτης έκανε λόγο για Δαιμόνια που ζούν κάτω απο τη Σελήνη που μοιάζουν με ψυχές και έχουν συναισθήματα και επιθυμίες. Κάτι αντίστοιχο υποστήριζε και ο Αριστοτέλης με τη θεωρία του σχετικά με τους κατώτερους Θεούς των πλανητικών σφαιρών. Σύμφωνα με αυτήν, οι Δαίμονες γεμίζουν το κενό που υπάρχει ανάμεσα στους Θεούς και την ανθρωπότητα, σαν μεσάζοντες και σαν ενδιάμεσα όντα, που έχουν κάπως πιο λεπτά σώματα και δεν τους λείπουν τα ανθρώπινα ελλατώματα και πάθη. Η διαμονή τους προσδιορίζεται στον υποσεληνιακό χώρο ή πέριξ της Γής. Ο Κέλσος υποστήριζε με έμφανση οτι οι Δαίμονες υπάρχουν πανταχού παρόντες. Σύμφωνα με τους Νεοπυθαγόρειους και τους Νεοπλατωνιστές, ο κόσμος ήταν γεμάτος απο αυτούς. Μερικοί άλλοι, έλεγαν οτι οι Δαίμονες μπορεί να προέρχονται απο τον κόσμο των Ηρώων. Επίσης ο Πλάτωνας υποστήριζε οτι όσοι έπεφταν στον πόλεμο έπρεπε γενικώς να τιμούνται ώς Δαίμονες. Οι Αρχαίοι Έλληνες καλούσαν ώς Δαίμονα οποιαδήποτε πνευματική οντότητα, χθόνια ή ουράνια. Δαίμονας είναι ο Θεός, ο Ήρωας και η ενδιάμεση οντότητα. Δαίμονας είναι η οντότητα που κατοικεί σε ένα κόσμο μεταξύ των Θεών και των ανθρώπων που η δουλειά της είναι να μεταβιβάζει τις επιθυμίες των Θεών στους ανθρώπους, αλλά και τις παρακλήσεις των ανθρώπων πρός τους Θεούς. Ήταν αγγελιοφόροι των Θεών. Οι Δαίμονες είναι αυτοί που συμπληρώνουν το κενό βρισκόμενοι στο διάμεσο μεταξύ δύο κόσμων, του Θεϊκού και του υλικού. Έτσι το σύμπαν συνδέεται με τον εαυτό του με ένα δικό του δεσμό. Ο Θεός μπορεί να έχει επικοινωνία με τον άνθρωπο μόνο διαμέσου του Δαιμονίου όχι μόνο κατά την εγρήγορση, αλλά και μέσα απο τα όνειρα.
Εν κατακλείδι, οι Δαίμονες δεν έχουν καμία σχέση με αυτό που υποστηρίζουν οι Χριστιανοί.

Ntavelis666Μέλος
29/08/2004, 21:08:44

29/08/2004, 21:40:38
ε - πιθανοτατα ο Μπαλανος ειναι Δαιμων, γιαυτο εβαλε αυτη την εικονα!!
quote:
Εν κατακλείδι, οι Δαίμονες δεν έχουν καμία σχέση με αυτό που υποστηρίζουν οι Χριστιανοί.

σωστο εν μερει - ποιοι χριστιανοι απο ολους???

30/08/2004, 01:47:14

εχω λογους να μην θελω να φανω υπερασπιστης του Μπαλανου, αλλα ετυχε να μαθω οτι εκδιδει μονος του το βιβλιο σε περιορισμενα αντιτυπα καθε φορα

δεν θα γινει μπεστ σελλερ οπως δεν εγινε και το πρωτο

οι περισσοτεροι αγοραστες του πιστευω πως θαναι ηδη σχετικοι με το θεμα

κατα την προσωπικη μου γνωμη αργησε να το εκδοσει

φιλη ινδιανα, θα στα πω εν συντομια γιατι σκοπευω να το αναπτυξω στο μελλον: το φαινομενο ειναι φυσικο

ωστοσο αυτο δεν σημαινει οτι εμεις μπορουμε να αντιληφθουμε οτι συμπεριλαμβανει ο ορος

ενα μεγαλο μερος του φυσικου, μας ειναι Αγνωστο

αντι να σου αναπτυξω την πιθανη του προελευση (που θα ειναι υποθετικη, οση επιστημη και να χρησιμοποιησω) θα σου επισημανω μια κοινη διαπιστωση ολων οσων εχουν βιωσει κατι απ το φαινομενο: υπαρχουν δυο "ειδη" ενεργειας στον χωρο - το ενα σε ελκει, το αλλο σε απωθει

κατα τον ιδιο τροπο βιωνονται φαινομενα αλλοτε λαμπρα και γαληνια και αλλοτε σκοτεινα και τρομακτικα

εγω πιστευω πως την τελικη μορφη του φαινομενου την δημιουργει ο παρατηρητης - δεκτης ανθρωπος

ριξε μια ματια σε κατι που μας ετυχε πριν απο 2 μερες

http://www.esoterica.gr/forums/topic.asp?TOPIC_ID=3522&whichpage=4&ARCHIVE=

30/08/2004, 19:15:23
Καλησπέρα σε όλους και πάλι,

για αρχή πρέπει να παραδεχτώ ότι δεν έχω δει το συγκεκριμένο εξώφυλλο, όμως ότι και να είναι μην ξεχνάμε ότι η εικόνα του Διαβόλου για την εκκλησία είναι δανεισμένη από αυτή του Πάνα,
τελικά λοιπόν ίσως δεν είναι τόσο άστοχο ένα εξώφυλλο που αφορά την πεντέλη και εικονίζει τον Πάνα.
Ξαναλέω ότι δεν έχω δει την συγκεκριμένη εικόνα.
Απ' την άλλη βρε παιδιά αν κάποιος (και δεν θέλω εδώ να πάρω τα δίκια κανενός) δεν συμπεριφέρεται σαν τον φίλο μας που αποχωρησε λόγω κακής διαγωγής, δεν νομίζετε πως έχει δικαίωμα να γράφει ό,τι θέλει και να το πουλάει επίσης ?
Εξάλλου για κάποιους ίσως είναι και μία αρχή για αναζήτηση. Ολοι εμείς από κάπου δεν ξεκινήσαμε? Δεν έχουμε διαβάσει όλοι και πράγματα που δεν μας κάλυπταν ? Ετσι όμως δεν αναπτύχθηκε και το κριτήριο μας? και πάλι διευκρινίζω ότι δεν με ενδιαφέρει να πάρω το μέρος κανενός συγγραφέα και εκδότη, αυτά τα λέω μόνο για χάρη μιας πιο πλατιάς τοποθέτησης γύρω από το θέμα των βιβλίων που κυκλοφορούν.
Οσο για το "φίλο" μας Τάσσο μου, ότε και αν ξαναεμφανιστεί θα το αντιμετωπίσουμε καταλλήλως

ksmsΝέο Μέλος
30/08/2004, 23:02:38
Αγαπητέ φίλε,
Έχω διαβάσει τα βιβλία που αναφέρεις και αρκετά ακόμα, καθώς ασχολούμαι με αυτά τα θέματα πάνω από μια δεκαετία και έχω καταλήξει στα δικά μου συμπεράσματα για τους διάφορους πραγματικούς και κατ΄ όνομα ερευνητές. Έχω καταλήξει ότι ο Μπαλάνος είναι ένας από τους σοβαρούς ερευνητές, που έχει αρκετά και σημαντικά πράγματα να πει και πέραν αυτού, θεωρώ ότι είναι από τους πρωτοπόρους του είδους στην Ελλάδα. Αυτό δεν σημαίνει πως ότι γράφει είναι πανάκεια, αλλά λόγω της εμπειρίας του, έχει κάποια βαρύτητα. Σαφώς και υπάρχουν και άλλοι αξιόλογοι ερευνητές, επώνυμοι και μη και προς θεού, δεν είμαι τιμητής κανενός, απλά αποδίδω τα του Καίσαρα στον Καίσαρα και αναγνωρίζω την προσπάθεια και το έργο κάποιου, έστω κι αν διαφωνώ μαζί του. Χαίρομαι που ξεκαθάρισες τι εννοούσες, γιατί θα ήταν αδικία προς όλους αυτούς που κάτι έχουν προσφέρει με την δουλειά τους. Ευχαριστώ για την απάντησή σου. KSMS

01/09/2004, 02:42:44

φιλοι του Πεντελικου ορους και του σπηλαιου του Πανος...

αν και σχετικα προσφατα επισκεφθηκα την σπηλια, οι φορες ηταν αρκετες για να διαπιστωσω και εγω και οσοι με συντροφευαν, οτι στον χωρο συχναζουν εκτος των ασχετων και των παλαβων καθε ειδους, πολλα ατομα που πλησιαζουν την περιοχη με σεβασμο, δεος και αγαπη

τελευταια γνωριμια ο Κωστας, νεαρος οικοδομος που δεν ειχε διαβασει τιποτα για την σπηλια, αλλα πριν 3 χρονια την ειδε στον υπνο του και του γεννηθηκε η επιθυμια να παει

και πηγε και παει οποτε βρει ευκαιρια

δεν γνωριζε οτι απο εκει βγηκαν τα μαρμαρα του Παρθενωνα, ουτε οτι υπηρξε ιερος χωρος για παρα πολλους αιωνες

κι ομως εδειχνε ενα σεβασμο, που εκδηλωνοταν και με το να μαζευει τα σκουπιδια των αλλων - κατι που εκανε χρονια και ο Τασος, και που κανω και εγω, και διαφοροι αλλοι οποτε πανε

αφου γνωρισαμε αρκετα ατομα (και αυτο συνεχιζεται) σκεφθηκαμε την ιδρυση καποιας ομαδας απο ολα αυτα τα ατομα, ενος συλλογου φιλων του σπηλαιου, ειτε για την αρχαιολογικη του αξια για μας τους ελληνες, ειτε για την ιεροτητα του χωρου την οποια αναγνωρισαν και οι χριστιανοι φυσικα

ενας συλλογος εθελοντων που αγαπουν το μερος και θα προσπαθησει σε πρωτη φαση να καθαρισει τον χωρο απο τα ξενα προς την περιοχη υλικα (μπαζα, παλιοσιδερα, σκουπιδια, γκραφιτι)

σημαντικο επομενο βημα θα ειναι η τοποθετηση μαρμαρινου ογκου (απο την γυρω περιοχη) ή πλακας στην οποια να χαραχθουν βασικες πληροφοριες για την περιοχη (μαρμαρα Παρθενωνα, ιερο του Πανος, των Νυμφων, του Μιθρα και τελος του Χριστου)

οτι δεν ειναι η σπηλια του νταβελη με τους ανυπαρκτους σατανιστες αλλα μια αξιολογη περιοχη που αξιζει σεβασμο

και φυσικα ομαδικες επισκεψεις και βολτες σε ολο το Πεντελικον ορος

οσοι νιωθετε οτι θελετε και μπορειτε να βοηθησετε, γινετε μελη στο κλαμπ που δημιουργησαμε εδω, αν και οι περισσοτεροι που εχουμε ηδη γνωρισει στην σπηλια, δεν πολυμπαινουν στο δικτυο

εκει θα αποθηκευσουμε και οτι καινουργιο υλικο εχουμε

http://clubs.pathfinder.gr/pan_aipolion

περισσοτερες λεπτομερειες στο κλαμπ

ναστε καλα

.

SAUDiΜέλος
05/09/2004, 14:42:05
Χαιρετω την παρεα υστερα απο καιρο! ευχομαι να περασατε ολοι καλα το καλοκαιρι και να εχουμε ενα ζεστο χειμωνα!

-=Rabigh , D4 lost C1ty in Da D3sert o Ar4bia=-

ΠρολέγωνΝέο Μέλος
05/09/2004, 23:21:08
ΜΑΡΜΑΡΟ ΠΕΝΤΕΛΗΣ = 1030 = 4
ΤΟ ΑΓΙΟ ΠΝΕΥΜΑ = 1030 = 4
ΠΛΑΝΗΤΗΣ ΕΡΜΗΣ = 1030 = 4

ΒΟΥΝΟ ΠΕΝΤΕΛΗ = 1070 = 8
ΚΟΥΦΙΟ = 1070 = 8

ΤΟ ΣΠΗΛΑΙΟ ΝΤΑΒΕΛΗ = 1165 = 4
ΔΙΑΣΤΗΜΙΚΗ ΑΚΤΙΝΟΒΟΛΙΑ = 1165 = 4
Η ΙΕΡΗ ΓΕΩΔΑΙΣΙΑ = 1165 = 4
Ο ΠΑΡΘΕΝΩΝ = 1165 = 4
Ο ΛΕΥΚΟΣ ΟΙΚΟΣ = 1165 = 4

ΤΟ ΟΡΟΣ ΠΕΝΤΕΛΗ = 1288 = 1
ΜΑΓΝΗΤΙΚΑ ΤΟΥΝΕΛ = 1288 = 1
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΔΙΑ = 1288 = 1

ΣΤΟ ΣΠΗΛΑΙΟ ΝΤΑΒΕΛΗ = 1365 = 6
Ο ΚΥΚΕΩΝ = 1365 = 6
ΦΑΕΘΩΝ = 1365 = 6

ΣΤΟ ΣΠΗΛΑΙΟΝ ΝΤΑΒΕΛΗ = 1415 = 2
ΣΤΕΨΙΣ = 1415 = 2

Η ΣΠΗΛΙΑ ΤΟΥ ΝΤΑΒΕΛΗ = 1503 = 9
Ο ΠΥΡΗΝΙΚΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ = 1503 = 9
ΘΕΟΣ ΠΟΣΕΙΔΩΝ = 1503 = 9

ΜΑΡΜΑΡΟ ΤΗΣ ΠΕΝΤΕΛΗΣ = 1538 = 8
ΤΑ ΧΡΟΝΙΚΑ ΤΑΞΙΔΙΑ = 1538 = 8
ΕΞΩΓΗΙΝΗ ΕΠΑΦΗ = 1538 = 8
ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΙΣ = 1538 = 8

ΣΠΗΛΑΙΟ ΤΟΥ ΝΤΑΒΕΛΗ = 1565 = 8
ΧΡΟΝΙΚΗ ΜΗΧΑΝΗ = 1565 = 8
ΤΟ ΠΛΟΙΟΝ ΛΕΩΝ = 1565 = 8
Η ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΔΙΟΣ = 1565 = 8
ΟΙ ΕΛΩΧΙΜ = 1565 = 8
Η ΒΕΛΤΙΩΣΙΣ = 1565 = 8

ΟΡΟΣ ΤΗΣ ΠΕΝΤΕΛΗΣ = 1626 = 6
Ο ΑΧΕΡΩΝ = 1626 = 6
ΥΠΕΡΤΑΤΗ ΚΟΣΜΙΚΗ ΑΛΗΘΕΙΑ = 1626 = 6
Η ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΣ = 1626 = 6

ΜΑΓΝΗΤΙΚΟ ΡΕΥΜΑ ΠΕΝΤΕΛΗΣ = 1726 = 7
ΤΟ ΥΠΕΡΣΥΜΠΑΝ = 1726 = 7
ΠΡΩΙΝΟ ΑΣΤΕΡΙ = 1726 = 7

ΚΟΡΥΦΗ ΠΕΝΤΕΛΗΣ = 1776 = 3
ΜΑΓΝΗΤΙΚΟΝ ΡΕΥΜΑ ΠΕΝΤΕΛΗΣ = 1776 = 3
ΕΣΩ ΣΥΜΠΑΝ = 1776 = 3

ΤΟ ΜΑΡΜΑΡΟ ΤΗΣ ΠΕΝΤΕΛΗΣ = 1908 = 9
ΦΩΣΤΗΡ = 1908 = 9
ΜΥΣΤΗΡΙΩΝ = 1908 = 9

ΤΟ ΣΠΗΛΑΙΟΝ ΤΟΥ ΝΤΑΒΕΛΗ = 1985 = 5
ΟΙ ΨΥΧΕΣ = 1985 = 5
Η ΓΕΝΝΗΣΙΣ ΑΣΤΡΩΝ = 1985 = 5
ΔΙΣΚΟΣ ΦΑΙΣΤΟΥ = 1985 = 5

ΤΟ ΜΑΓΝΗΤΙΚΟ ΡΕΥΜΑ ΠΕΝΤΕΛΗΣ = 2096 = 8
ΓΩΝΟΣ ΕΛΛΗΝΩΝ = 2096 = 8
ΓΕΝΝΗΣΙΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ = 2096 = 8
ΤΟ ΠΡΩΙΝΟ ΑΣΤΕΡΙ = 2096 = 8

ΛΗΣΤΑΡΧΟΣ ΝΤΑΒΕΛΗΣ = 2105 = 8
ΕΡΗΜΩΣΙΣ ΣΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΗ = 2105 = 8

Ο ΛΗΣΤΑΡΧΟΣ ΝΤΑΒΕΛΗΣ = 2175 = 6
ΤΟ ΑΣΤΕΡΙ ΤΟΥ ΔΑΥΙΔ = 2175 = 6
ΠΥΡΗΝΙΚΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ ΣΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΗ = 2175 = 6

ΣΤΟ ΣΠΗΛΑΙΟΝ ΤΟΥ ΝΤΑΒΕΛΗ = 2185 = 7
ΦΩΤΟΜΕΤΡΟ = 2185 = 7

ΤΟ ΜΑΓΝΗΤΙΚΟ ΡΕΥΜΑ ΤΗΣ ΠΕΝΤΕΛΗΣ = 2604 = 3
Η ΕΠΙΣΗΜΗ ΕΠΑΦΗ ΜΕ ΕΞΩΓΗΙΝΟΥΣ = 2604 = 3

ΤΟ ΜΑΓΝΗΤΙΚΟΝ ΡΕΥΜΑ ΤΗΣ ΠΕΝΤΕΛΗΣ = 2654 = 8
Η ΕΓΕΡΣΙΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ = 2654 = 8

ΠΕΝΤΕΛΗ = 478 = 1
ΠΗΓΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ = 478 = 1

Η ΠΕΝΤΕΛΙΚΗ ΓΗ = 527 = 5
Ο ΣΠΙΝΘΗΡ = 527 = 5
ΔΙΔΑΚΤΗΡΙΟ = 527 = 5

Η ΠΕΝΤΕΛΙΚΗ ΓΑΙΑ = 531 = 9
ΑΚΤΙΣ = 531 = 9
ΛΥΡΑ = 531 = 9
ΑΤΟΜΟΝ = 531 = 9
ΠΑΝΟΣΙΟΝ = 531 = 9

ΝΤΑΒΕΛΗΣ = 596 = 2
ΠΤΗΣΗ = 596 = 2

Ο ΝΤΑΒΕΛΗΣ = 666 = 9
ΤΟ ΜΕΓΑ ΘΗΡΙΟΝ = 666 = 9
ΙΑΠΕΤΟΣ = 666 = 9

ΣΠΗΛΙΑ ΝΤΑΒΕΛΗ = 725 = 5
Η ΣΦΙΓΓΑ = 725 = 5
ΛΕΥΚΟΣ = 725 = 5
ΣΕΙΣΜΟΣ = 725 = 5
ΤΟ ΟΝΕΙΡΟΝ = 725 = 5
ΤΟ ΕΠΟΣ = 725 = 5

Η ΣΠΗΛΙΑ ΝΤΑΒΕΛΗ = 733 = 4
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ = 733 = 4

ΣΠΗΛΑΙΟ ΝΤΑΒΕΛΗ = 795 = 3
ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ = 795 = 3
Ο ΛΕΥΚΟΣ = 795 = 3
Ο ΣΕΙΣΜΟΣ = 795 = 3

ΣΠΗΛΑΙΟΝ ΝΤΑΒΕΛΗ = 845 = 8
ΤΕΛΕΤΕΣ = 845 = 8

ΟΡΟΣ ΠΕΝΤΕΛΗ = 918 = 9
ΤΟ ΠΕΔΙΟ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ = 918 = 9
ΑΚΤΙΝΑ ΤΕΣΛΑ = 918 = 9
Ο ΠΑΝΔΑΜΑΤΟΡΑΣ = 918 = 9
ΔΩΔΕΚΑΘΕΟ = 918 = 9

ΠΕΝΤΕΛΙΚΟ ΜΑΡΜΑΡΟ = 922 = 4
ΤΟ ΜΑΓΝΗΤΙΚΟΝ = 922 = 4
ΜΑΓΝΗΤΙΣΜΟΣ = 922 = 4
ΤΟ ΡΑΝΤΑΡ = 922 = 4
Η ΘΕΙΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑ = 922 = 4
ΑΓΓΕΛΙΚΩΝ = 922 = 4
ΕΙΣΒΟΛΕΥΣ = 922 = 4

Έσεται Ήμαρ.

06/09/2004, 01:23:55

quote:

ΜΑΡΜΑΡΟ ΠΕΝΤΕΛΗΣ = 1030 = 4
ΤΟ ΑΓΙΟ ΠΝΕΥΜΑ = 1030 = 4
ΠΛΑΝΗΤΗΣ ΕΡΜΗΣ = 1030 = 4

ναι αλλα και ποσες αλλες φρασεις ή λεξεις βγαζουν το ιδιο αποτελεσμα?

IνδιάναΝέο Μέλος
12/09/2004, 22:18:23
Λοιπόν,μόλις τελείωσα την ανάγνωση του "Πέρα από το αίνιγμα της Πεντέλης" και σαν πρώτη σκέψη μου ήρθε ότι πρέπει να του ρίξω άλλη μια ανάγνωση για να βάλω μια τάξη στις εντυπώσεις μου
Θα σας ζητούσα όμως αν έχετε την καλοσύνη να μου αποσαφηνίσετε ορισμένα σημεία,όσοι έχετε επισκεφτεί την Πεντέλη επανειλλημένα:

1.Τι κατάσταση επικρατεί τώρα στη Σπηλιά?Εννοώ,το μόνο τούνελ στο οποίο μπορείς πλέον να μπεις είναι αυτό που οδηγεί στη λιμνούλα?Το μόνο σημάδι στο εσωτερικό της είναι η μετακινούμενη παλάμη?
2.Τα πρώτα έργα άρχισαν το 1977 και σταμάτησαν το 1983.Για την επανεκκίνησή τους,τα έργα ξανάρχισαν το 1987 και σταμάτησαν πότε?(τα επιφανειακά εννοώ,που σταμάτησαν επισήμως).Γιατί διάβασα για αστυνόμευση της περιοχής ακόμα και μετά το 2000.
3.Έχει ανέβει κανείς σας στα βράχια αριστερά από την είσοδο της Σπηλιάς,εκεί που περιγράφεται το πηγάδι με τα πεταμένα σκουπίδια,μέσα από το οποίο κατεβαίνεις μέσω μικρής τρύπας στην αινιγματική ΣήραγγαΙ?
4.Επικοινωνεί ακόμα με κάποιο τρόπο η κορυφή της Πεντέλης με τη βάση της Νέας Μάκρης?

Ελπίζω να μη σας κουράζω με τις ερωτήσεις μουThanx

Τέλος,ο Jonniebegood έκανε λόγο για δύο είδη ενέργειας του περιβάλλοντος που η μια σε έλκει ενώ η άλλη σε απωθεί.Αυτή η ενέργεια όμως γίνεται αισθητή μόνο σαν ψυχολογικό φαινόμενο?Συμφωνώ σαν φυσικός στο ότι το το συνολικό φαινόμενο που εκδηλώνεται από αρχαιοτάτων χρόνων στην Πεντέλη μπορεί να είναι φυσικό,ωστόσο να μη μπορεί ακόμα να μετρηθεί ή να εξηγηθεί με τους υπαρκτούς συμβατικούς νόμους.Αν και πιστεύω πως δε θα μετρηθεί ποτέ,όσο για εξηγήσεις ο καθένας θα διαλέγει αυτήν που του κολλάει περισσότερο.(Μάλλον πρέπει να εμβαθύνω στη σχέση κβαντομηχανικής και εναλλαγής πραγματικότητας)

Α,συγχαρητήρια και για την "ομάδα φίλων του Πεντελικού Όρους" που ιδρύσατε!Μακάρι να έμενα Αθήνα ώστε να πάρω και εγώ μέρος στις δραστηριότητές σας.
Αυτά προς το παρόν,σας χαιρετώ όλους.

-Ο άνθρωπος γεννήθηκε για να προδώσει τη μοίρα του-

12/09/2004, 22:36:30
Θα είχε την καλοσύνη κάποιος υπεύθυνος από το esoterica να μας ενημερώσει γιατί χάθηκαν τα μηνύματα που μεσολαβούσαν από το τελευταίο του jonniebegood στις 6/9 μέχρι το σημερινό της ινδιάνας στις 12/9 ? Και αν διαγράφηκαν για ποιο λόγο και γιατί χωρίς προειδοποίηση ?

...για όλα υπάρχει καιρός και τρόπος...

Medusa®Νέο Μέλος
13/09/2004, 16:12:31
Καλησπέρα, σε όλα τα μέλη του forum.

Εχοντας περασει αρκετες ωρες διαβαζοντας τα θέματα περι Πεντελης δυστυχως λογω κουρασης ή ακομα και μη σωστης παρακολουθησης των θεματων, ακομα δεν εχω καταλαβει πως φτανεις στην σπηλια της Πεντελης.
Ξερω πως σιγουρα εχει ξαναγραφτει, αλλα αν δεν σας ειναι κοπος ας γραφτει ακομα μια φορα...

Δυστυχως ακολουθωντας τις γνωστες σε ολους σας πινακιδες "Προς σπηλια Νταβελη" το μονο που καταφεραμε και εγω και ο συντροφος μου ειναι να τη γλυτωσουμε με ελαφρα χτυπηματα στο αυτοκινητο.

Το ενδιαφερον πλεον για τη σπηλια και τη γυρω περιοχη αν και ξεκινησε καθαρα απο απλη περιεργια για τα διαφορα "περιεργα" που συμβαινουν εχει εξελιχθει πλεον σε μια αναγκη επιβεβαιωσης οτι μπορει και τα πραγματα να μην ειναι ετσι... ή και να είναι.

Σας ευχαριστω εκ των προτερων για οποιαδηποτε απαντηση σας και σιγουρα θα με ξαναδειτε... :D

15/09/2004, 00:01:41

quote:

Τέλος,ο Jonniebegood έκανε λόγο για δύο είδη ενέργειας του περιβάλλοντος που η μια σε έλκει ενώ η άλλη σε απωθεί.Αυτή η ενέργεια όμως γίνεται αισθητή μόνο σαν ψυχολογικό φαινόμενο?Συμφωνώ σαν φυσικός στο ότι το το συνολικό φαινόμενο που εκδηλώνεται από αρχαιοτάτων χρόνων στην Πεντέλη μπορεί να είναι φυσικό,ωστόσο να μη μπορεί ακόμα να μετρηθεί ή να εξηγηθεί με τους υπαρκτούς συμβατικούς νόμους.Αν και πιστεύω πως δε θα μετρηθεί ποτέ,όσο για εξηγήσεις ο καθένας θα διαλέγει αυτήν που του κολλάει περισσότερο.(Μάλλον πρέπει να εμβαθύνω στη σχέση κβαντομηχανικής και εναλλαγής πραγματικότητας)

Α,συγχαρητήρια και για την "ομάδα φίλων του Πεντελικού Όρους" που ιδρύσατε!Μακάρι να έμενα Αθήνα ώστε να πάρω και εγώ μέρος στις δραστηριότητές σας.

φιλτατη Ινδιανα, αφου εισαι φυσικος θα με καταλαβεις ευκολοτερα

πρωτον δεν πιστευω πως υπαρχουν δυο μορφες ενεργειας, αλλα οτι η ιδια εκδηλωνεται με διπλη φυση - θετικο αρνητικο, γιν γιανγκ

φυσικα αυτο ειναι δικη μου υποθεση, και δεν αποδεικνυεται

το φαινομενο εξηγειται επιστημονικα, αν θελουμε

ξεκινωντας απο τα Μεταφυσικα του Αριστοτελη που αναφερει την υπαρξη αλλης διαστασης απο οπου προερχονται τα ανεξηγητα φαινομενα, καταληγουμε στην συγχρονη φυσικη και στις τελευταιες θεωριες της περι πολλαπλων διαστασεων

φυσικοι ανακοινωσαν σχετικα προσφατα οτι υπαρχουν 3 τουλαχιστον διαστασεις σε υποατομικο επιπεδο

το τελευταιο μοντελο κυκλικου συμπαντος που ενοποιει την θεωρια του Αϊνσταιν, το μπιγκ μπανγκ, και την θεωρια των υπερχορδων μιλαει για 11 διαστασεις

το οτι η βαρυτητα ειναι "ασθενεστερη" απ οτι προβλεπεται για να ενοποιηθει με τις αλλες δυναμεις εξηγειται απο τους φυσικους με την υποθεση οτι "μοιραζεται" μεταξυ των πολλαπλων διαστασεων

η δε θεωρια των κβαντα με τον απαραιτητο "παρατηρητη" που απαιτειται για να υπαρξει φαινομενο και αλληλεπιδρα μαζι του, επιβεβαιωνει κατα καποιο τροπο τον Αριστοτελη που υποστηριζε την στενη σχεση φαινομενου και παρατηρητη, και την υπαρξη προσωπικου μηνυματος σε αυτο

με ολα αυτα η πιθανοτερη εξηγηση για την παραγωγη της όποιας ενεργειας ειναι η συγκλιση των διαστασεων, και φυσικα παιζει ρολο ο τοπος αφου υπεισερχεται και η βαρυτητα ως πιθανος παραγοντας

το πως εμεις θα συλλαβουμε τις εκφανσεις αυτης της ενεργειας ειναι θεμα αντιληψης και συντονισμου

ο εγκεφαλος ολων μας οταν συλλαμβανει καποιο ασαφες ερεθισμα, ανακαλει απο την υποσυνειδητη μνημη του την πλησιεστερη σε αυτο μορφη

αν αυτο που συλλαμβανει προερχεται απο το Αγνωστο και δεν εχει καμια παρεμφερη μνημη να ανακαλεσει, τοτε αντλει απο το ασυνειδητο μας, που περιεχει τα αρχετυπα του μαζικου ασυνειδητου της ανθρωποτητας

εκει υπαρχουν τα συμβολα και τα αρχετυπα που αποθηκευσαμε στην ιστορια μας, και αναλογως της αντιληψης του ο καθενας μπορει να δει λαμψεις, Νυμφες, τον Πανα, αλλα και αγγελους ή τον διαβολο

απο το μυαλο μας εξαρταται η μορφη του φαινομενου αποκλειστικα!

ακομη και σε φωτογραφιση ο ανθρωπινος παραγοντας επιδρα στην απεικονιση

προσωπικα βρισκω την περιοχη θετικοτατη

να προσπαθησω να απαντησω στις ερωτησεις σου:

1ον. υπαρχουν τρια ανοιγματα μεσα στην σπηλια (δεν εχω μπει ακομη σε κανενα). ενα που οδηγει στην λιμνουλα, ενα που οδηγει σε φραγμενο περασμα με μια πετρα με σκαλισματα σε παραξενη γραφη, και ενα στο βαθος που κι αυτο δεν οδηγει πουθενα

οι αμερικανοι φροντισαν να κλεισουν την υπολοιπη σπηλια με τονους μπαζα

2ον. πρεπει να το ξαναδιαβασω και εγω το βιβλιο

3ον. ναι, το πηγαδι φαινεται, οπως και οι τρυπες απο τα τρυπανια για τον δυναμιτη που προκαλεσε την κατολισθηση που το εφραξε ολοκληρωτικα

4ον. αυτο που το διαβασες??? πρωτη φορα το ακουω

οσο για τον συλλογο, μπορεις να βοηθησεις και απο μακρυα σαν φυσικος, και μαλιστα αυτη τη στιγμη με την γνωμη σου

γινε μελος στο κλαμπ ή στειλε μου ενα μεϊλ

φιλη μεδουσα, εγω προσπαθουσα επι 13-14 χρονια να βρω καποιον να με παει και δεν ευρισκα, ενω μενω σχετικα κοντα στο βουνο

προσωπικα πιστευω πως ειναι καλυτερα να σε παει καποιος αλλος την πρωτη φορα

15/09/2004, 00:03:43

quote:

Το ενδιαφερον πλεον για τη σπηλια και τη γυρω περιοχη αν και ξεκινησε καθαρα απο απλη περιεργια για τα διαφορα "περιεργα" που συμβαινουν εχει εξελιχθει πλεον σε μια αναγκη επιβεβαιωσης οτι μπορει και τα πραγματα να μην ειναι ετσι... ή και να είναι.

μια συμβουλη: αν εισαι παρατηρητικη θα διαπιστωσεις πως εχουν τα πραγματα