ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- 2012 - ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΑΥΤΗ ΤΗ ΧΡΟΝΙΑ; Νο1 - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.

- 2012 - ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΑΥΤΗ ΤΗ ΧΡΟΝΙΑ; Νο1 - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.

MELETHTHS91 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 4/5
shankaraΜέλος
08/06/2003, 19:11:35
Για μένα είναι ο ΑΝΔΑΛΟΥΣΙΑΝΟΣ ΣΚΥΛΟΣ των LUIS BUNNUEL-SALVADOR DALI.Μιλάμε δεν κατάλαβα τίποτα!!

SecondbornΜέλος
08/06/2003, 19:24:37
Μάλλον η "Οδός Μαλχόλαντ" του Λίντς. Πρέπει σίγουρα να τη ξαναδώ...

"Δώρο είναι οι καρδιές των ανθρώπων που ψάχνουν πέρα απο τον κόσμο και δε βρίσκουν ανάπαυση εντός του."
08/06/2003, 19:43:21
και που να δεις τον "eraserhead" του Λίντς Secondborn! και που να δείς...

πάντως ο Λίντς, όταν τον αποσυμβολίσεις -πράγμα που έχει γίνει από πολλούς και υπάρχουν σχετικά άρθρα και βιβλία- είναι υπέροχος και γεμάτος καταπληκτικά νοήματα.

Γκιβμιεκίς -η πρωτη γυνέκα

click ^

ma.gosΜέλος
08/06/2003, 19:52:21
ΑΝ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΤΕΤΟΙΟΥ ΕΙΔΟΥΣ ΤΑΙΝΙΕΣ ΟΝΤΩΣ ΤΟ ΟΔΟΣ ΜΑΛΧΟΛΑΝΤ ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟ ΕΙΔΙΚΑ ΑΝ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟΣ ΕΙΧΕΣ ΔΙΑΒΑΣΕΙ(ΟΠΩΣ ΕΓΩ) ΤΟ ΛΥΚΟ ΤΗΣ ΣΤΕΠΠΑΣ ΚΑΙ ΒΛΕΠΕΙΣ ΤΗ ΣΚΗΝΗ ΣΤΟ ΜΑΓΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ.
ΕΞΙΣΟΥ ΚΑΛΗ ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΜΕΝΤΟ.
ΛΙΛΙΘ ΕΧΕΙΣ ΚΑΠΟΙΟ ΑΡΘΡΟ ΝΑ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙΣ? ΕΙΧΕ ΓΙΝΕΙ ΚΑΙ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ ΜΕΣΩ ΙΝΤΕΡΝΕΤ ΝΟΜΙΖΩ.

If man is 5
then the devil is 6
if the devil is 6
then god is 7
08/06/2003, 20:47:18
quote:
πάντως ο Λίντς, όταν τον αποσυμβολίσεις -πράγμα που έχει γίνει από πολλούς και υπάρχουν σχετικά άρθρα και βιβλία- είναι υπέροχος και γεμάτος καταπληκτικά νοήματα.

Και δίχως αποσυμβολισμό (που είναι καθαρά υποκειμενικός) είναι εκπληκτική ταινία.
Θα άλλαζα την λέξη ‘αποσυμβολισμό’ με την λέξη ‘αποκωδικοποίηση’ που δεν γίνετε με τον λόγο, μα μόνο με την απορρόφηση δεδομένων, χωρίς περαιτέρω επεξεργασία.

στην πεδιάδα ρέει το γάλα, ρέει ο οίνος και της μέλισσας το νέκταρ….

shankaraΜέλος
08/06/2003, 23:38:38
Τελικά αυτό το "τερατάκι"στο erasehead έχει καταλάβει κανείς τι συμβόλιζε?Στην ίδια δόση παράνοιας μαζί με το eraserhead βρίσκεται και το lost highway.Εγώ από lynch προτιμώ το blue velvet που έχει μια δόση noir και κάπως καταλαβαίνεις τι γίνεται[εκτός φυσικά απο το τέλος]

spiritΜέλος
11/06/2003, 22:19:36

Η πιο περιεγη ταινια που ειδα πριν απο κατι αιωνες ηταν το *ΚΟΥΡΔΙΣΤΟ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ*
η πιο γοητευτικη ταινια ομως ηταν ...Η ΔΙΠΛΗ ΖΩΗ ΤΗΣ ΒΕΡΟΝΙΚ και τελευταια η ζωη της ΦΡΙΝΤΑΣ ΓΚΑΛΟ στον σινεμα.

HΡΘΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΛΑΜΨΗ ΠΑΩ ΞΑΝΑ ΣΤΗΝ ΛΑΜΨΗ...

dsm

wiccaΜέλος
14/06/2003, 22:26:20
ΠΕΡΙΕΡΓΗ Ε?
ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ.
LOADING...

TO "THE BLAIR WITCH 2"

Κάνε ότι θέλεις αλλά μην κάνεις ότι δεν θες να σου το κάνουν...

bladerunnerΜέλος
15/06/2003, 16:57:50
Πώς ορίζετε τον όρο "περίεργη"; Σαν ακαταλαβίστικη, ή σαν υποωιασμένη που πρέπει να τη αναλύσεις σε άλλα επίπεδα;

-------------------------
They buy your dreams, so they can sell your soul,
is it any wonder we've last contol?

16/06/2003, 03:08:58
θα ονόμαζα πολύ ενδιαφέρουσα, την ταινία του Πιερ Πάολο Παζολίνι,
ΤΟ ΘΕΩΡΗΜΑ

ήδη το είχα κάποτε ανοίξει σαν θέμα, αλλά ελάχιστοι την έχουν δει την ταινία.

προτείνω να τη δείτε, και γιά το εσωτεριστικό της περιεχόμενο, αλλά και γιά τον ιδιαίτερο τρόπο με τον οποίο έχει γυριστεί.

αν κάποιος την έχει δει, περιμένω να διαβάσω εντυπώσεις!

Γκιβμιεκίς -η πρωτη γυνέκα

click ^

dcdΝέο Μέλος
18/06/2003, 10:03:10
ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΑΣ!

--JACOB'S LADDER
--DOG DAYS

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.

Κοιτάζω τ'αστέρια και τότε γίνονται όλα απλά...

SecondbornΜέλος
19/06/2003, 02:54:37
Καλωσήρθες στην παρέα μας αγαπητέ dcd.
Σου εύχομαι μια δημιουργική και επιμορφωτική πορεία σε αυτό τον χώρο.

Το Jacob's Ladder δε μπορούσε να δωθεί πιο απλά για να περάσει το νόημα που ήθελε να περάσει.
Αλήθεια, άμα δε σε βάζω σε κόπο, πώς εσύ αντιλήφθηκες το σενάριο;
Ρωτάω γιατί σε τέτοιου είδους ταινίες μπορεί η φαντασία καποιού άλλου ατόμου να οδηγεί σε διαφορετικά από τα δικά μου μονοπάτια...
Φιλικά

"Δώρο είναι οι καρδιές των ανθρώπων που ψάχνουν πέρα απο τον κόσμο και δε βρίσκουν ανάπαυση εντός του."
morphΜέλος
19/06/2003, 12:36:37
πιο περιεργη ταινία από την άποψη ότι με ταλαιπώρησε πολύ μέχρι να βρω την αλήθεια της είναι το salo:120 μερες στα σόδομα.
επίσης το wicker man είναι μια ταινία που σίγουρα ταιριαζει το χαρακτηρισμο παράξενη.ποσες άλλες βρετανικές παραγωγές συνδιάζουν άλλωστε το παγανισμό, κελτικούς θρύλους και μύθους, ανθρωποθυσιες και άλλα τετοια χαριτωμένα μέσα από μια μοναδική σκηνοθετική αισθητική που ισορροπεί αριστουργηματικά ανάμεσα στο μυστήριο στο τρόμο και στο ΚΙΤΣ????

"de profundis domine, τι ζώον είμαι..."
Ρεμπω (μια εποχή στη κόλαση)

dcdΝέο Μέλος
23/06/2003, 10:20:03
ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ!

ΑΓΑΠΗΤΕ SECONDBORN ΠΡΩΤΑ ΑΠΟ ΟΛΑ ΕΙΜΑΙ ΓΥΝΑΙΚΑ ΑΡΑ "ΑΓΑΠΗΤΗ" ΚΑΙ ΟΧΙ "ΑΓΑΠΗΤΟΣ" ΧΙΧΙΧΙ!

ΑΝ ΚΑΙ ΤΟ JACOB'S LADDER ΤΟ ΕΧΩ ΔΕΙ ΑΡΚΕΤΑ ΠΑΛΙΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟ ΘΥΜΑΜΑΙ ΣΤΗΝ ΚΑΘΕ ΤΟΥ ΛΕΠΤΟΜΕΡΙΑ...ΘΥΜΑΜΑΙ ΟΤΙ ΕΙΧΕ ΠΟΛΥ ΚΑΛΕΣ ΕΝΑΛΑΓΕΣ.ΙΣΩΣ ΝΑ ΤΟ ΕΓΡΑΨΑ ΣΑΝ ΤΗΝ ΠΙΟ ΠΕΡΙΕΡΓΗ ΤΑΙΝΙΑ ΠΟΥ ΕΧΩ ΔΕΙ ΕΠΕΙΔΗ ΚΑΠΟΙΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΚΗΝΕΣ ΤΟΥ ΚΑΤΑΦΕΡΑΝ ΝΑ ΦΕΡΟΥΝ ΣΤΟ ΣΤΟΜΑ ΜΟΥ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΓΕΥΣΗ ΠΟΥ ΘΑ ΕΙΧΕ ΕΚΕΙΝΗ ΤΙ ΣΤΙΓΜΗ O ΗΡΩΑΣ ΣΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ.
---IF YOU KNOW WHAT I MEAN.---
-ΟΙ ΣΤΙΓΜΕΣ ΣΤΟ ΤΡΕΝΟ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΕΡΕΙΠΩΜΕΝΟ ΣΤΑΘΜΟ.
-Η ΖΑΛΗ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΠΑΡΤΥ
-Ο ΠΑΓΟΣ ΣΤΗΝ ΜΠΑΝΙΕΡΑ
-Ο ΠΟΝΟΣ ΣΤΟ ΚΟΙΤΑΓΜΑ ΜΙΑΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ
-ΚΑΙ Η ΑΞΕΧΑΣΤΗ ΑΤΑΚΑ ΤΟΥ ΦΥΣΙΟΘΕΡΑΠΕΥΤΗ ΤΟΥ : "ΣΥΝΗΘΩΣ ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΦΥΓΟΥΜΕ ΑΠΟ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ Η' ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΔΕΧΤΟΥΜΕ ΟΤΙ ΦΕΥΓΟΥΜΕ, ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΑΓΓΕΛΟΥΣ ΠΟΥ ΗΡΘΑΝ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΟΥΝ ΣΑΝ ΔΑΙΜΟΝΕΣ."

ΑΥΤΑ ΠΑΝΩ-ΚΑΤΩ ΕΙΧΑ ΝΑ ΠΩ ΦΙΛΕ ΜΟΥ SECONDBORN
ΤΑ ΛΕΜΕ...

catΜέλος
23/06/2003, 20:15:44
H πιο περίεργη .....μμμμμμμμ για να σκεφτώ ...

Νομίζω πως

"Το μυαλλό του jonh Malkovich"

"Ο κύβος"

"Τεμαχίζοντας την Ελενα"

"Χαμένη λεωφόρος"

Και σχεδόν ολες του Karpender

ηταν από της πολύ περίεργες ....

"ΚΑΙ μη ΧΕΙΡOΤΕΡΑ να ΛΕΜΕ"

SecondbornΜέλος
23/06/2003, 20:19:03
Συγγνώμη αγαπητή dcd για την "αλλαγή" φίλου.
Σε ευχαριστώ πολύ για το χρόνο σου. Κατάλαβα ακριβώς τί εννοείς για το Jacob's Ladder.

Τελικά ίσως να πρέπει να κοιτάω και εγώ πιο συχνά τα αστέρια...!
Φιλικά

WolffacedΜέλος
23/06/2003, 21:20:11
Donie Darko
Ενώ το πρώτο μισό ήταν θεικό, ειδικά εκεί που εμφανιζόταν το μαύρο κουνέλι, μετά έμπλεξε σε θέματα ταξιδιών στο χρόνο με αποτέλεσμα να έχει ένα τέλος που αμφιβάλλων αν το έχει καταλάβει κανείς.

dcdΝέο Μέλος
24/06/2003, 12:49:47
ΠΟΛΥ ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΑΣ!!!!

ΦΙΛΕ Wolffaced ΕΙΣΑΙ ΠΟΛΥ ΣΩΣΤΟΣ! ΜΑ ΠΩΣ ΤΗΝ ΞΕΧΑΣΑ ΑΥΤΗ ΤΗ ΤΑΙΝΙΑ;
ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΗΤΑΝ ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ!ΚΑΙ ΑΝ ΘΥΜΑΜΑΙ ΚΑΛΑ....ΤΗΝ ΕΙΧΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΟΤΑΝ ΤΗΝ ΕΙΔΑ!ΗΤΑΝ ΟΝΤΩΣ ΠΟΛΥ "ΓΕΙΑ ΣΑΣ" ΤΑΙΝΙΑ!ΟΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΤΗΝ ΕΧΕΙ ΔΕΙ ΤΟΥ ΤΗΝ ΠΡΟΤΕΙΝΩ!!!!

Secondborn ΧΑΙΡΟΜΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑ ΑΝΤΙΛΗΠΤΗ! ΚΟΙΤΑ ΤΑ ΑΣΤΕΡΙΑ ΓΙΑΤΙ...ΚΑΙ ΑΥΤΑ ΚΟΙΤΟΥΝ ΕΣΕΝΑ!

ΑΚΟΜΑ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΩ ΤΗΝ ΤΑΙΝΙΑ: Ο ΚΡΕΜΑΣΤΟΣ ΚΗΠΟΣ (THE HANGING GARDEN).ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑ ΝΑ ΤΗΝ ΕΝΤΑΞΩ ΣΤΙΣ "ΠΕΡΙΕΡΓΕΣ".

ΑΥΤΑ ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΡΟΝ.
ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.

lucifer999Νέο Μέλος
25/06/2003, 15:12:48
pistevo oti apo tis poio perierges tainies pou exo dei einai to p etsi legontan (p mikro elliniko) me kapoion mathimatiko!!! fisika den tin thimamai kala alla mou eixe fanei poly periergi kai mallon prepei na thn xanado gia na katalavo ti ginetai :))

catΜέλος
25/06/2003, 20:43:10
Επί ευκαιρία της ταινίας που ειπε η dcd ////

Θυμήθηκα αλλη μια .."Μεσάνυχτα στο κήπο του καλού και του κακού "

"ΚΑΙ μη ΧΕΙΡOΤΕΡΑ να ΛΕΜΕ"