- Τί είναι ο χρόνος; Υπάρχει χρόνος για το πνεύμα; - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.
quote:
Η Εκκλησία έχει μια συγκεκριμένη πρόταση ζωής που θεμελιώνεται στην Αγάπη και την Αγία Ταπείνωση. Φανταστείτε πως θα γινόνταν η ανάπτυξη του διαλόγου αν υπήρχε ο σεβασμός της ιδιαιτερότητας του άλλου, ο σεβασμός της ελευθερίας του να είναι διαφορετικός και να εκφράζεται διαφορετικά.Γιατί τόσος ανταγωνισμός και αντιπαλότητα; Γιατί πασχίζουμε να εξουθενώσουμε τον άλλο και να βγούμε από επανώ; Γιατί βιώνουμε τον άλλο ως πολέμιο και αμυνόμαστε επιτιθέμενοι.
Ακόμη και αν δεν υπήρχε Θεός, ακόμη και ο Χριστός δεν ήταν Θεός, ακόμη και αν τίποτε στην Εκκλησία δεν ήταν αληθινό θα προσπαθούσα να είμαι χριστιανός για να μπορώ να σέβομαι τον άλλο και να τον βάζω πάνω από τον εαυτό μου.
Ακόμη και αν δεν μπορούσα να το πετύχω θα γέμιζα τη ζωή μου με νόημα που το προσπάθησα.
Επειδή θα πρέπει να σου απαντήσω στο ύφος που συνέταξες την καταθεσή σου , θα σου πώ αυτό , φίλε Νικήτα:"Ακόμα και ο χριστός , έπιασε το μαστίγιο κάποια στιγμή όταν είχαν μετατρέψει τον ναό σε εμποροπανήγυρι.."
Προτιμώ να εμφανίζομαι ως κακός ή και να γίνομαι κακός..απο το αφήνω ελεύθερους κάποιους να σεργιανίζουν και να λένε αυτά που λένε ..άκριτα!
Και δεν μιλάω για την πίστη του καθενός που είναι και αποτελεί προσωπική του υπόθεση αλλα για την ακατάσχετη φλυαρία στερούμενη επιχειρημάτων και εμπλουτισμένης με ασυναρτησίες!
Δεν έχει σημασία να συμφωνώ με κάποιον...όχι βέβαια..αρκεί να καταλαβαίνουμε τι λέει!!!
Αυτό λέω!
Καλό σου βράδυ!!!![]()
soul
quote:
Εαρινένομίζω πως η pyramid αναφερόταν στον macedon όταν έλεγε Κώστα.....===================
Η Τεχνητή Νοημοσύνη Δεν Μπορεί να Νικήσει την Φυσική Ηλιθιότητα!!
------------------------
Μεγάλα Μαύρα Ράσα
Active Member
http://www.youtube.com/watch?v=q-shgwZdtS4
ΑΜΗΝ
Ο Αίολος ανέφερε ότι δεν ήξερε ότι ήταν εκπαιδευτικός..αλλα δεν έχει καμμιά σημασία αυτό!
Μπράβο του ...χρειαζόμαστε κι'αλλους τέτοιους σαν τον Μακεδόνα...έτσι για να το ξαναπώ!!!
soul![]()
Edited by - Εαρινός on 13/11/2009 00:45:10
quote:
Όμως, εάν εγώ μπορώ να μην χλευάσω ότι ιερό έχει ο διπλανός μου, ασχέτως το τι θα μου πει, θεωρώ ότι όλοι μπορούν να κάνουν το ίδιο.
Μμμ.... Περίπου έτσι είναι. Για τα συγκεκριμένα όμως άτομα που ανάφερα, πιστεύω ότι δεν έχουν τίποτε ιερό.
quote:
Κάποιες φορές δεν τα καταφέρνω καλά και έτσι έχουμε αυτά που διάβασες.
Θεωρώ απίθανο να παρεξηγήσει κανείς οτιδήποτε λες. Η δημόσια παρουσία του καθενός είναι γνωστή και η δική σου από τις εντιμότερες. Εντάξει, είσαι χριστιανή αλλά... κανείς δεν είναι τέλειος ![]()
![]()
quote:
Ίσως δεν έπρεπε να χρησιμοποιήσω τον χαρακτηρισμό χριστιανομάχος
Προσωπικά δεν με πειράζει (το αντίθετο μάλιστα) και υποπτεύομαι ότι δεν πειράζει και τον Αίολο. Απλά, η συγκεκριμένη έκφραση σε ταυτίζει με άτομα που δεν αξίζει να ταυτιστείς ... ούτε καν λεκτικά.
quote:
Thanks Κώστα
Εγώ σ'ευχαριστώ Ρούλα για την παρουσία σου εδώ μέσα. Αλλά, όπως είπα, ευτυχώς για "μας" είστε μειοψηφία ![]()

macedon
σου βγήκαν τόσες κορώνες ...,σπαρτιατισμού;
Καλά για τον Μακεδών τι να πούμε;Ένας αυτός και μετά ο...Χίτλερ...
Ζίγκ Χάιλ!!!Ρε συ, ακόμη δεν κατάλαβες ότι ήρθε το 2010;
Νοσταλγός του ...χίτλερ ΄ν΄ροκ;
Στην πυρά Μακεδών, σαπούνια μασσαλίας τους χριστιανούς...
quote:
Καλά ρε Εαρινέ, πάλι τους...300 του Λεωνίδα έβλέπες χθες και
σου βγήκαν τόσες κορώνες ...,σπαρτιατισμού;
Καλά για τον Μακεδών τι να πούμε;Ένας αυτός και μετά ο...Χίτλερ...
Ζίγκ Χάιλ!!!Ρε συ, ακόμη δεν κατάλαβες ότι ήρθε το 2010;
Νοσταλγός του ...χίτλερ ΄ν΄ροκ;
Στην πυρά Μακεδών, σαπούνια μασσαλίας τους χριστιανούς...
Λόγος και επιχειρηματολογία ...Τρεχαγύρευε!
Για την ιστορία ...απλά θα σου πώ , ότι είμαι Μανιάτης ...και μακάρι έστω στο μικρό τους δαχτυλάκι να έμοιαζες στους Σπαρτιάτες!
Λίγοι εναντίον πολλών ήταν ...όπως και δώ μέσα εξ'αλλου και κάποιοι 2%...έναντι του 98% που έχουν στις τάξεις τους ιδιοφυίες σαν την δική σου!!!
Άντε να σε διαβάσει κανας παππάς...άντε , κακομοίρη που θέλεις να κυκλοφοράς και έξω στον κόσμο!!!
Δεν έχω τίποτα με την χριστιανοσύνη σου αλλα με την εγκεφαλική δυσλειτουργία σου και την ασυναρτησία που σε συνοδεύει!
-Μα μια κουβέντα που να έχει συνοχή δεν έχεις πεί...καμμιά!!!
-Όλο τα φάλτσα του μυαλού σου καταθέτεις...περαστικά!!!
soul
Ατυχώς για όλους, εσένα κι ...εμας....Όσο για Σπαρτιάτες...Σύνελθε παιδάκι μου, που ζεις κάθε ταινία λες κι είσαι 12 χρονών....
Φέρε ένα πιστοποιητικό γέννησης κι ένα δειγμα DNA και τα ξαναλέμε.....(μπας και ηρεμήσει λίγο, το ...άλογο...)
quote:
Ενώ εσύ, όχι περαστικά, αλλά μονίμως, καλέ μου Εαρινέ....
Ατυχώς για όλους, εσένα κι ...εμας....Όσο για Σπαρτιάτες...Σύνελθε παιδάκι μου, που ζεις κάθε ταινία λες κι είσαι 12 χρονών....
Φέρε ένα πιστοποιητικό γέννησης κι ένα δειγμα DNA και τα ξαναλέμε.....(μπας και ηρεμήσει λίγο, το ...άλογο...)
Πλέον μόνο στα μάτια των αγνών παιδιών βλέπω κάποια ελπίδα και όχι στα μάτια των ομοσταυλών σου...θά'θελα να'μουν 12χρονος και με τα άδολα μάτια τους να βλέπω τον κόσμο!!!
Ευτυχώς που υπάρχουν παιδιά και ευτυχώς ακόμα με παιδική σκέψη...και το λέω διότι πάτε να τους αποστερήσετε το γέλιο , με απαγορεύσεις και καθημερινούς ευνουχισμούς!
Ελπίζω να μην βιώσεις ποτέ τ'απόνερα της συμπεριφοράς σου...ποτέ!!!
soul
quote:
Τον......οχετό σου, προσπαθώ να σου δείξω εδώ και καιρο, καλέ μου Εαρινέ, αλλά φαίνεται συνήθισες την μυρουδιά....
Η αλήθεια είναι ότι πλέον δεν οσφρίζομαι τίποτα!!!![]()
Το είπα και σε άλλο θέμα...ανακωχή!!!
Επι διημέρου...!!!
soul
quote:
...Ανακωχή; ...Μπααααα!!!όχι...Θα σε ξεσυνηθίσω.....
Το θέλεις το μπερντάκι σου...το βλέπω..![]()
soul
Η Αγάπη του ως τέλεια, δεν ζει παρά δινοντας, αφού κυριολεκτικά ξεχυλίζει η αγάπη του προς τον κόσμο...Το θέμα είναι εμείς, μπορούμε
μέσα απο την σχετικότητα του χρόνου μας, να εννοήσουμε ενέργειες που γίνονται περαν του χρόνου;
Ενέργειες που η αποτελεσματικότητα τους δεν φαίνεται,αλλά συντελείται;Όπως η μοναξιά σε πολλούς ανθρώπους του σήμερα...Η πολύ γνώση, φέρνει μοναξιά...Δεν αναζητάς, ξέρεις....
Η αγάπη του Θεού, συντελείται ακόμη και όταν τελειωθεί, θα έχει αποδόσει στον άνθρωπο, αυτά που του ετοίμασε ο Θεός...Γιατί ακόμη δεν τα εκτιμάμε...
quote:
Η έννοια του ο Θεός είναι Αγάπη,φίλε Εαρινέ και αφορά στην τέλεια απόδοση της αλλοτριωμένης έκφρασης της αγάπης, με την δημιουργία και μορφή του κάθενος μέρους, τμήματος αυτού του συνόλου και εξεχόντως του ανθρώπου,ως κυρίαρχου του κόσμου αυτού...
Η Αγάπη του ως τέλεια, δεν ζει παρά δινοντας, αφού κυριολεκτικά ξεχυλίζει η αγάπη του προς τον κόσμο...Το θέμα είναι εμείς, μπορούμε
μέσα απο την σχετικότητα του χρόνου μας, να εννοήσουμε ενέργειες που γίνονται περαν του χρόνου;
Ενέργειες που η αποτελεσματικότητα τους δεν φαίνεται,αλλά συντελείται;Όπως η μοναξιά σε πολλούς ανθρώπους του σήμερα...Η πολύ γνώση, φέρνει μοναξιά...Δεν αναζητάς, ξέρεις....
Η αγάπη του Θεού, συντελείται ακόμη και όταν τελειωθεί, θα έχει αποδόσει στον άνθρωπο, αυτά που του ετοίμασε ο Θεός...Γιατί ακόμη δεν τα εκτιμάμε...
Φαντάζομαι ότι όλες αυτές οι σκέψεις , αποτελούν προσωπικές σου σκέψεις ...έτσι Ευάγγελε???
soul
αντιληπτό, φίλε μου Εαρινέ...Ισχυει ή όχι, είναι επιλογή μας..Εμείς
διαλέγουμε αν πιστεύουμε ότι υπάρχει ή το προσαρμόζουμε...
Αλλά, για το οτι ο Θεός εργάζεται, ακόμη,όσο και για το αν αυτά που
σου έγραψα είναι προσωπικές μου θέσεις, τι να σου πω;Αφού τα λέει,
ο ιδιος ο Θεός, εγώ τα έβαλα;
Αγάπη του Θεού, είναι ότι βλέπουμε, αφού είναι προσφορά Του,όχι τυχαία έκφραση Του...Το ότι ο άνθρωπος είναι κυρίαρχος του πλανήτη,
δεν θέλει φαντασία, τα ξαναείπαμε: Έχει άσχετο με την υπόλοιπη τροφική και αλυσίδα προορισμό....
Αυτόν τον προορισμό, τον διακρίνουμε,γιατί αλλοιώς, είναι σαν να λέμε ότι ήρθαμε για να φάμε να πιούμε και νηστικιοί να κοιμηθούμε, σαν τον Καραγκιόζη...Τι ρόλο έχει ο άνθρωπος;;
Ο ρόλος του θεατή, ή είναι μέρος του έργου που ζούμε;Στην φύση, εννοώ, ο άνθρωπος, είναι επισκέπτης, όχι τμήμα της....
Κατα λάθος;Όχι βέβαια...Η σοφία του Δημιουργού,είναι σαφής:Ένα τέλειο έργο κι ένα κατάλληλο πνευματικά, ον, να το δει, να το θαυμάσει...
Άλλως, τι;Μια παιδική χαρά;
quote:
Το τι είναι του Θεού και τι δικό μας,είναι κάτι που εύκολα γινεται
αντιληπτό, φίλε μου Εαρινέ...Ισχυει ή όχι, είναι επιλογή μας..Εμείς
διαλέγουμε αν πιστεύουμε ότι υπάρχει ή το προσαρμόζουμε...
Αλλά, για το οτι ο Θεός εργάζεται, ακόμη,όσο και για το αν αυτά που
σου έγραψα είναι προσωπικές μου θέσεις, τι να σου πω;Αφού τα λέει,
ο ιδιος ο Θεός, εγώ τα έβαλα;
Αγάπη του Θεού, είναι ότι βλέπουμε, αφού είναι προσφορά Του,όχι τυχαία έκφραση Του...Το ότι ο άνθρωπος είναι κυρίαρχος του πλανήτη,
δεν θέλει φαντασία, τα ξαναείπαμε: Έχει άσχετο με την υπόλοιπη τροφική και αλυσίδα προορισμό....
Αυτόν τον προορισμό, τον διακρίνουμε,γιατί αλλοιώς, είναι σαν να λέμε ότι ήρθαμε για να φάμε να πιούμε και νηστικιοί να κοιμηθούμε, σαν τον Καραγκιόζη...Τι ρόλο έχει ο άνθρωπος;;
Ο ρόλος του θεατή, ή είναι μέρος του έργου που ζούμε;Στην φύση, εννοώ, ο άνθρωπος, είναι επισκέπτης, όχι τμήμα της....
Κατα λάθος;Όχι βέβαια...Η σοφία του Δημιουργού,είναι σαφής:Ένα τέλειο έργο κι ένα κατάλληλο πνευματικά, ον, να το δει, να το θαυμάσει...
Άλλως, τι;Μια παιδική χαρά;
Άντε πάλι απο την αρχή...!!!
Και τον θεό , που τον είδες εσύ φίλε Ευάγγελε???
soul
για την αγάπη του Θεού, λές να τον κρατάμε απ έξω, ενώ μιλάμε γι αυτόν;.....Πάρτο, λίγο δεξιά...
Τον Θεό τον βλέπω μέσα απο τα δις των πιστών Του,απο τα θαύματα
που συντελούνται κάθε μέρα...Παράδειγμα ο αγιασμός...Σήμερα, με το παλιό,έχουμε πρωτομηνιά Νοεμβρίου, είχαμε αγιασμό...Αν πιεις αυτό
το νερό, ενώ είναι απο βρύση, έχει την γεύση νερού πηγής....
Παθαίνεις, απο τη γεύση...Και μην ακούσω τιποτε χαζά για τον....βασιλικό....Ο καημένος ο βασιλικός, τρεις εμβαπτίσεις κάνει, δε μένει κάν μέσα στην κολυμβήθρα,τόσο ...λουλάκι κάνει το νερό;
Απλά παραδείγματα ,φίλε μου,που ακούω κι άλλους κι εγώ να ζούμε καθε μέρα και κανένας νόμος πιθανοτήτων, δεν μπορεί να είναι τόσο βολικός για να κάνει τα πράγματα υπέρ ενός ανθρώπου ώστε αυτός να το δει αλλοιώς..Μιλάμε για κάθε μέρα, ο Θεός είναι πάντα παρών....Εσύ δεν τον βλέπεις;
Η αγάπη Του είναι η εύνοια που ζούμε...Άλλως, θα ήμαστε ένα χάος...Δες τις διαφορετικότητες και τη βαβέλ του νου που μας διέπει....Δεν μπορούμε, ακόμη τουλάχιστον μόνοι μας...Μας βοηθάει ο Θεός,απλά εμείς δεν κάνουμε τίποτε για να τον βοηθήσουμε να φύγουμε απο τους μικροεγωισμούς μας, που μας φυλακίζουν σε μίση και άγνωστα συναισθήματα...
Η αγάπη του Θεού, κρατάει με αρμονία το σύνολο, αλλά τον άνθρωπο ο Θεός τον κρατάει με την αγάπη προς το πλάσμα του όχι την κτίση Του...
quote:
Ρ..
Παθαίνεις, απο τη γεύση...Και μην ακούσω τιποτε χαζά για τον....βασιλικό....Ο καημένος ο βασιλικός, τρεις εμβαπτίσεις κάνει, δε μένει κάν μέσα στην κολυμβήθρα,τόσο ...λουλάκι κάνει το νερό;-Κατ'αρχάς καμμιά σκέψη είχα για βασιλικό και οτιδήποτε άλλο!!!
====================================================================Μιλάμε για κάθε μέρα, ο Θεός είναι πάντα παρών....Εσύ δεν τον βλέπεις;
Η αγάπη Του είναι η εύνοια που ζούμε...Άλλως, θα ήμαστε ένα χάος...Δες τις διαφορετικότητες και τη βαβέλ του νου που μας διέπει....Δεν μπορούμε, ακόμη τουλάχιστον μόνοι μας...Μας βοηθάει ο Θεός,απλά εμείς δεν κάνουμε τίποτε για να τον βοηθήσουμε να φύγουμε απο τους μικροεγωισμούς μας, που μας φυλακίζουν σε μίση και άγνωστα συναισθήματα...-Σε άλλη το τοθετησή μου , έχω την αίσθηση , ότι είχα εκφράσει με λεπτομερεια την δική μου θέση και άποψη!!!
Έχω αναφέρει ότι ο άνθρωπος -καταστατικά- είναι διυποκείμενος και το ψυχολογικό ή και ακόμα το νευρωτικό πρότσες του και το οποίο θα διαμορφώσει τον τρόπο με τον οποίο θα σκέπτεται ...θα οργανώνεται και θα λειτουργεί στην ζωή του...σε γενικές γραμμές δεν αποτελεί μια ακούσια πράξη , αλλα είναι προστακτικής φύσεως απο γονείς..κοινωνία ...θρησκεία!Ας πάμε όμως πάλι απο την αρχή...
Ερωτώ :
Είναι σοφά πλασμένος ο άνθρωπος???
-Κάθε εχέφρων και διαβασμένος άνθρωπος ...αβίαστα θα πεί .."όχι"!!!
-Πρόκειτα για ένα διχοτομημένο...δισυπόστατο...με μεθεμελιακό ρήγμα όν...προορισμένο να μην ξεπεράσει ποτέ μα ποτέ αυτήν την καταστατικοτητά του και πάντα να είναι υποκείμενο σ'αυτήν την καταστατικά δηλωμένη και αλλοτροιωμένη φύση του!!!
Όλες οι αποφέσεις του δεν οργανώνονται συνειδητά...αλλα υποσυνειδήτως..απλά το υποσυνείδητο δεσμεύει το συνειδητό μέρος του ανθρώπου και το εντέλλει προς ικανοποίηση των δικών του υποσυνειδήτων επιθυμιών...
Απο κεί ξεκινάει , η όποια επιθυμία του ανθρώπου ...είτε πρωτογενής ..είτε πρόκειται για μετουσιωμένη επιθυμία...Μου μιλάς δε γι'αγάπη...τι είναι Ευάγγελε η αγάπη???
Πρόκειται για μεταμφιεσμένη ανάγκη...όσο πιο πολύ έχουμε ανάγκη κάποιον , τόσο πιο πολύ λεμε ...ότι τον αγαπάμε!
Και ξέρεις γιατί???
Διότι ο άνθρωπος συγκροτείται δια μέσου πολλαπλών ταυτίσεων!!!
'Αγαπάμε΄ και ταυτιζόμαστε μόνο με κείνον που πιστεύουμε ότι έχουμε να πάρουμε...είτε είναι αποδοχή..είτε ασφάλεια...είτε χρήματα..είτε προστασία κλπ!Ταυτιζεται δε ο άνθρωπος , με κείνους τους ανθρώπους..περιβάλλοντα..πολιτικά συστήματα ή θρησκείες που απαντούν σε θεμελιακές διατρήσεις..φοβίες...ανασφάλειες κλπ!
Ποτέ με κάτι που θα πιστέψει , ότι δεν θα του προσφέρει!
Άρα ο όρος αγάπη ...εμπεριέχει ιδιοτέλεια !!!
Αν λοιπόν ο άνθρωπος δεν είναι ένα πλάσμα με σοφία φτιαγμένο - με καθημερινούς όρους- τότε αναπόφευκτα φτάνουμε στο συμπέρασμα ..ότι και ο δημιουργός του , δεν είνα σοφός!!
Η επιθυμία αναβλύζει απο την ελλειψη και υπ'αυτήν την έννοια και ο άνθρωπος είναι ελλειματικός!
Η επιθυμία τον κινεί...τον δραστηριοποιεί και αν δεν επιθυμούσε ή δεν θα επιθυμεί στο μέλλον ..τότε δεν θα είναι άνθρωπος , κάτι άλλο προφανώς θα είναι!
Πάντως , είναι έτσι φτιαγμένος!!!
Του ζητάμε να κάνει κάτι άλλο απο αυτό που είναι προγρμματισμένος να κάνει..κάτι άλλο απο αυτό που τον προγραμμάτισε να κάνει ο δημιουργός του -όποιος κι'αν είναι αυτός- ..και το ερώτημα είναι , αφού άλλα είναι τα καλά και τα σωστά ...γιατί δεν φτιάχθηκε αναλόγως για να φέρνει τα αποτελέσματα τ'ανάλογα αποτελέσματα???
Δεν είναι τυχαίο το θέμα μου με τους κινητήρες...αλλα βλέπεις εκεί δεν υπήρξε συμμετοχή...πηγαίνετε συνέχεια εκεί που σας αρέσει να αγορεύετε ... να μην πώ τίποτ'αλλο!!
================================================================Η αγάπη του Θεού, κρατάει με αρμονία το σύνολο, αλλά τον άνθρωπο ο Θεός τον κρατάει με την αγάπη προς το πλάσμα του όχι την κτίση Του...
Είναι αγάπη ...εμφανίζει αγάπη , η φιλοσοφία κατασκευής του??
Είναι αγάπη ή αποτελεί προιόν αγάπης η δομή του υποκειμένου άνθρωπος απο ένα πλάστη που ορίζει το σωστό ...έτσι όπως το ορίζει και τον δομεί με αντίστροφο τρόπο???
Η αγάπη του θεού...παραμύθια της χαλιμάς!!!Ευτυχώς που υπάρχει η επιστήμη της ψυχολογίας...νευροψυχολογίας και απαντάει στην ανθρώπινη φύση και θεμελιακή δομή της και ευτυχώς που κάποιοι Παππάδες -το έχω ξαναπεί- πλέον σπουδάζουν και μορφώνονται εκεί και κάτι εν-πάσει περιπτώσει- κάτι επιπλεον γνωρίζουν!
Στο έχω ξαναπεί , αλλα δεν απαντάς , σε καταλαβαίνω...-Πουθενά ο χριστιανισμός δεν προσεγγίζει επί της ουσίας τα εσωτερικά δρώμενα και τα οποία είναι και αυτά που κινούν το υποκείμενο άνθρωπος!!
Ο άνθρωπος είναι φτιαγμένος ωσάν μαριονέτα φίλε Ευάγγελε...κατάλαβες??
Ας αφήσουμε λοιπόν τα νερά και τους βασιλικούς..
soul
Εαρινέ, αλλά, επαναλαμβάνω, συνεχίζεις να παραβλέπεις τον Θεό
σε ένα θέμα που έχει αντικείμενο την αγάπη του Θεού...
Αν διαφωνείς με το θέρμα, πες το,αλλά, είπαμε, δεν το έθεσα εγώ...
Κι άλλη φορά να μην έχεις αισθήσεις και ξεκινάς πάλι απο την αρχή....Σε εμποδίζουν να σκέφτεσαι και να συνεχίζεις...Φίλε μου,
αν θέλεις να αποδείξεις ότι δεν υπάρχει Θεός, ή ότι άλλο συμβιβαστικό θέλεις μετά της Νέας Εποχής που ζουμε, πρόβλημα σου, που λέγαμε παλιά,αλλά, μην τους θέλεις όλους συμβιβαστικούς όσο εσύ...
Υπάρχουν και περήφανοι άνθρωποι, που δεν δέχονται αλλοιώσεις σε ότι
είναι άσχετα απο το τι κανει ο άλλος..Μίλα για σένα και επέτρεψε στον άλλο, να έχει τις θέσεις του...Δεν μπορείς να τις αναιρέσεις....
Όσο κι αν προσπαθείς..Είναι θέμα δημοκρατίας, για να καταλάβεις....
Άλλα, τι σου λέω, έ;
Όσο για τον άνθρωπο, διπλός τη φύσει ειναι,αλλά έχει προορισμό και δεν είναι αυτός το χάος....Υπάρχει νόημα σε ότι γίνεται, τίποτε δεν είναι χαοτικό και άχρηστο..Κάπου οδηγούν όλα, δεν είναι τυχαίο...Και φυσικά, το χάος, που ζούμε δεν ειναι ο κόσμος..Ειναι μια αναταταχή
για να δείξει ο καθείς τον εαυτό του..Ώστε μετά να μην υπάρχουν παράπονα...
Έρχεται μια εποχή που η αγάπη του Θεού, θα κυβερνήσει και πάλι το σύμπαν..Όσοι το πιστεύουν θα ζήσουν...
Κι αυτά δεν ειναι σκέψεις, ή επιθυμίες...Αυτά θα ΓΊΝΟΥΝ...Πιστεύω ότι όπως γίναν όλα τα άλλα, έτσι θα γίνουν κι αυτά...
Κι η αγάπη του Θεού, θα πάει εκεί που αξίζει, όχι σε λάθος μέρος...
Μέχρι τότε, όμως, όλοι, έχουμε το περιθώριο να την επιλέξουμε....
quote:
Ήλπιζα ότι θα μπορούσες να κανεις διάλογο, αγαπητέ μου
Εαρινέ, αλλά, επαναλαμβάνω, συνεχίζεις να παραβλέπεις τον Θεό
σε ένα θέμα που έχει αντικείμενο την αγάπη του Θεού...
Αν διαφωνείς με το θέρμα, πες το,αλλά, είπαμε, δεν το έθεσα εγώ...
Κι άλλη φορά να μην έχεις αισθήσεις και ξεκινάς πάλι απο την αρχή....Σε εμποδίζουν να σκέφτεσαι και να συνεχίζεις...Φίλε μου,
αν θέλεις να αποδείξεις ότι δεν υπάρχει Θεός, ή ότι άλλο συμβιβαστικό θέλεις μετά της Νέας Εποχής που ζουμε, πρόβλημα σου, που λέγαμε παλιά,αλλά, μην τους θέλεις όλους συμβιβαστικούς όσο εσύ...
Υπάρχουν και περήφανοι άνθρωποι, που δεν δέχονται αλλοιώσεις σε ότι
είναι άσχετα απο το τι κανει ο άλλος..Μίλα για σένα και επέτρεψε στον άλλο, να έχει τις θέσεις του...Δεν μπορείς να τις αναιρέσεις....
Όσο κι αν προσπαθείς..Είναι θέμα δημοκρατίας, για να καταλάβεις....
Άλλα, τι σου λέω, έ;
Όσο για τον άνθρωπο, διπλός τη φύσει ειναι,αλλά έχει προορισμό και δεν είναι αυτός το χάος....Υπάρχει νόημα σε ότι γίνεται, τίποτε δεν είναι χαοτικό και άχρηστο..Κάπου οδηγούν όλα, δεν είναι τυχαίο...Και φυσικά, το χάος, που ζούμε δεν ειναι ο κόσμος..Ειναι μια αναταταχή
για να δείξει ο καθείς τον εαυτό του..Ώστε μετά να μην υπάρχουν παράπονα...
Έρχεται μια εποχή που η αγάπη του Θεού, θα κυβερνήσει και πάλι το σύμπαν..Όσοι το πιστεύουν θα ζήσουν...
Κι αυτά δεν ειναι σκέψεις, ή επιθυμίες...Αυτά θα ΓΊΝΟΥΝ...Πιστεύω ότι όπως γίναν όλα τα άλλα, έτσι θα γίνουν κι αυτά...
Κι η αγάπη του Θεού, θα πάει εκεί που αξίζει, όχι σε λάθος μέρος...
Μέχρι τότε, όμως, όλοι, έχουμε το περιθώριο να την επιλέξουμε....
Απάντησα και συμμετείχα στον διάλογο καταθέτοντας την δική μου άποψη..
Αυταπάτες..αυτό είπα , είναι η αγάπη του θεού.
Τόσο δύσκολο να το καταλαβεις??
Προς χάριν του διαλόγου λοιπόν και με ευκαιρεία την δική σου άποψη -σεβαστή- κατέθεσα την δική μου...διατυπώνοντας κάποια ερωτήματα , που θεωρώ λογικά ερωτήματα...επιστημονικά ευρήματα και τα οποία ασπάζονται και όλοι αυτοί στους οποίους εξομολογείσαι και εκκλησιάζεσαι...που βρίσκεις λοιπόν πρόβλημα???
Διάλογο κάνουμε και ασφαλώς δεν συμφωνώ καθόλου μαζί σου , παρ'όλ'αυτά μένω στο διάλογο και ξαναρωτώ:"Πιστευεις ότι όλα όσα είπα και ασπάζονται και παππαδες σας -πλέον- αποτελούν ανακρίβειες..???
Πές ναι και τελείωσε το θέμα..και συνέχισε να πιστεύεις ότι σου αρέσει , προσωπικά δεν έχω κανένα ...μα κανένα πρόβλημα!!!
soul
Ξεκόλλα, λέμε παιδί μου...Ακόμη το μυαλό σου εκεί;
Κι αυτόν τον διάλογο,ξέρεις, δεν τον λένε έτσι, για να παριστάνεις ότι ακούς ή διαβάζεις τον άλλο και μετά να αποδείξεις με τα κείμενα σου ότι δεν κατάλαβες που μπήκες και γιατι γράφεις....
Αν διαφωνείς, πες την άποψη σου και τελείωσε...Άσε και τους άλλους
να κάνουν το ίδιο και άσε το σκόρ...
Συμμαζέψτε τον βρέ!!!!
Ποιά ασπάζονται και ποιοι παπάδες; Οι δικοί σας;Οι ..δημόσιοι υπάλληλοι;Και τι περίμενες να κάνουν;Να σου πουν ότι κακώς πληρώνονται, γιατι δεν έπρεπε να παίρνουν λεφτά; Για τέτοιους παπαδες μιλάς;
Μα αυτοί αγόρι μου είναι σαν εσένα: Οπου φυσάει ο άνεμος πάω....
Για τον αγιασμό, δεν απάντησες, αλλά, δεν περιμενα κι όλας, γιατι τι να ξέρεις εσύ απο αυτά;...
Όσο για αυταπάτες, έχεις αρκετές, άσε των άλλων...Μην πας να τους βγάλεις την οδοντογλυφίδα ατο μάτι τους, και τους χώσεις το παλούκι που έχεις στο δικό σου μάτι ....Αφού δεν βλέπεις, γιατι παριστάνεις τον οδηγό τυφλών;