ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Τί είναι ο χρόνος; Υπάρχει χρόνος για το πνεύμα; - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.

- Τί είναι ο χρόνος; Υπάρχει χρόνος για το πνεύμα; - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.

trexagireve60 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/3
10/05/2009, 18:15:17
quote:
trexagireve

αυτό που πρόσεξα εγώ
όταν σε ηλικία 19 χρόνων, άσκησα την σιωπή, [άσκησες την σιωπή ; δηλ. τι ; την έβαλες στο μονόζυγο ;]
ήταν ότι μετά από διάστημα 7 μηνών, παράλληλα
με ανάγνωση βιβλίων εσωτερισμού και φιλοσοφίας,
όπως το «Λευκή κα Μαύρη Μαγεία» του Φρ. Χάρτμαν
και «Εισαγωγή στη φαινομενολογία του Πνεύματος» του
Χέγκελ, [ ρε μεγάλε, δεν διάβαζες καλύτερα το "η Αλίκη στην χώρα των Θαυμάτων"; ] αλλά και ταυτόχρονη διατύπωση γραπτών
σκέψεων και στίχων, μπόρεσα να φτάσω σε μια εσωτερική
νιρβάνα τόσο έντονη που είχα την αντιληπτική ικνότητα
που ονόμασες γνώση του χρόνου, ε προηγούμενο μήνυμα,
αλλά και μια ψυχική ηρεμία τέτοια που χαμογελούσα
μόνος μου από την εσωτερική χαρά που αισθανόμουνα… [ ώπα μεγάλε, χαμογελούσες μόνος σου ; ε, η αρχή του τέλους φίλε, η αρχή του τέλους ... ]
Αυτό το πράγμα ήρθε από την σιωπή [ δώρο ε; από την σιωπή ... ] και μπορώ να πω
ότι αν ο άνθρωπος μείνει ΄μονος του τόσο που να μην
τον ταράζουν σκέψεις κοινωνικής επικοινωνίας, για
λίγο, θα μπορέσει να πετύχει θαυμαστά αποτελέσματα, [ ή θα μπορέσει να γίνει master της μαλακίας ]
που η όποια άσκηση με ομφαλοσκόπηση δεν
μπορεί να φτάσει… [ ομφαλοσκόπηση ; what's ομφαλοσκόπηση ; ]
Η αποδέσμευση από τα γήινα και την βιωτική μέριμνα, [ κλασική απασχόληση των χαραμοφάϊδων και των τεμπελχανάδων ]
έχει παρόμοια αποτελέσματα, αλλά πιστεύω ότι
επειδή ο κόσμος-μακρόκοσμος επικοινωνεί με ον
άνθρωπο-μικρόκοσμο μέσα μας [ πω, πω, νόημα ... !!! ], επιτυγχάνεται τότε
μια καλύτερη επικοινωνία του ατόμου με το όλον,
οπότε επιτυγχάνεται και μια σχετική υπερβατική
αντίληψη που έχει αποτέλεσμα στην διανοητική
υπέρβαση του χρόνου.. [ κι αν η υπερβατική υπέρβαση του υπερβατικού χρόνου δεν γίνει αντιληπτή υπερβατικά ... τότε κλάφτε με κι εμένα υπερβατικά ]

DOOOOIOIOIOIOIIOIIINNNGGG!!!

τι λε' ρε έρ'με ; τι λε' ;;;

Edited by - zip on 10/05/2009 18:43:23

10/05/2009, 19:04:33
quote:
trexagireve

Αν ο άνθρωπος μπορούσε να πετάει σαν πνεύμα,
και να διαπιστώνει και τρέφεται από
την ποιότητα του έργου που βρίσκεται γύρω του,
στον κόσμο που είναι, τότε θα έμενε ακίνητος ο χρόνος… [ κι αν η γιαγιά μου είχε καρούλια, θα ήταν skateboard για τους πιτσιρικάδες ... ]

Είχα κι εγώ τέτοιο τροχαίο, αλλά είχα αυτό
που λέμε flash back ήμουν κάτω από ένα
αυτοκίνητο που με έσερνε για δευτερόλεπτα
και σ' αυτά είδα όλη μου την ζωή που λέμε,
να περνάει μπροστά μου... [ α, ρε Μπεν Χουρ ... δεν ήταν να σε έσερνε για καμιά ώρα να ησυχάζαμε κι εμείς ... ]

Ωστόσο αυτό που με προβληματίζει με τον
χρόνο είναι μια περίεργη αίσθηση ότι λειτουργεί
σαν ανάποδο μέτρημα, 9,8,7,6,5,4,3,2,1 και θα
φτάσουμε στο μηδέν...Τότε άραγε τι θα γίνει;...
[ lift off, lift off! we have a lift off! ]

Γι’ αυτό και για μένα ο χρόνος δεν είναι θέμα «σοφίας»
Αλλά παραδόξου. Όπως και να’ χει βάλε το όπου εσύ
Νομίζεις, απλά, δεν είναι ο χρόνος το ζητούμενο
Αλλά η ασχετοσύνη του με το πνεύμα… [ η δίκη σου η ασχετοσύνη, τι θέμα είναι ; ]

Βλέπεις, τώρα που τελειώνει ο χρόνος, είναι
Απορίας άξιον, σε τι όν θα μετατραπεί ο άνθρωπος,
Άμα το τέλος του χρόνου… [ έλα ντε ; σε τι Ον θα μετατραπεί ; μεγάλο πρόβλημα ... ]

Καλά πόσο ψώνισμα πέφτει με την πάρτη του καθενός, επιτέλους;…
[ κοίτα τώρα ΤΙ ρωτάει το άτομο ; χαχαχαχαχαχα! ναι ρε μεγάλε, έχεις δίκιο ... απίστευτο ψώνισμα! ]

Το καλοκαίρι, ξεκινάει το σταμάτημα του χρόνου, όπως έχω
Ξαναγράψει και εκεί είναι η εποχή, όπου ο καθένας παίρνει
Θέση και ρόλο, καθώς όλοι οι άνθρωποι απέναντι στο Θεό,
Είμαστε ίσοι κι έχουμε την ευκαιρία να αθλούμεθα σε ευκαιρίες
Που θα μας δοθούν….

Ο Ιούλιος αποτελεί την έναρξη των παγκοσμίων γεγονότων,
Όχι Κόσσοβο και τέτοια, αλλά, αυτά που αναφέρονται στα 3,5 χρόνια
Που θα αλλάξουνε και θα βάλουνε στην τελική ευθεία την ανθρωπότητα…

[ πριν ή μετά τον δεκαπενταύγουστο ; να ξέρουμε δηλ. α, πριν... τον Ιούλιο ... άσε δηλ. που το μήνυμά σου αυτό είναι περσινό. Τι έγινε ; σταμάτησε ο χρόνος ; πως δεν το πήρα πρέφα ρε γαμώτι μου... ]

Με απασχολεί, το πώς θα σωθούνε όλοι οι άνθρωποι, καθώς θεωρητικά,
Υπάρχουν οι ,με όποια διαφοροποίηση μπορεί να υπάρξει, «καλοί» και
«Κακοί».Πιστεύω ότι όλοι μας είμαστε παρόμοιοι και το θέμα είναι
Αν γίνεται να σωθούμε όλοι, ώστε μ’ αυτό τον τρόπο να δοξάσουμε κι
Ευχαριστήσουμε καλύτερα τον Κύριο και Θεό ημών.
Αυτός μας δίνει όλους την ευκαιρία να σωθούμε και για μένα αυτό σημαίνει να
Σωθούμε όλοι, κυριολεκτικά…
Κι επειδή ξέρω που είμαι καλός, ΄(δεν είναι της κουβέντας μας αυτό) θέλω να
Αποδώσω εκεί…
Τα ξαναλέμε… [ Δόξα σοι ο Θεός! εντάξει ; σώθηκα ; ]

Βγαίνω αστρικό εδώ και 25 χρόνια, δεν μπορείς να μου πεις
για χωροχρονικές μεταβολές…, [ καλά, 'ντάξει ρε μεγάλε, μην αγχώνεσαι, κι εγώ βγαίνω γωνία Σμύρνης με Μαρτίου 30 χρόνια ... χαλάρωσε ... ]

Γι’ αυτο και σου «μίλησα» μ’ αυτό τον τρόπο και βασικά
περίμενα να αντιδράσεις, βλέπεις κάπου το έκανα επίτηδες,
όπως και την άλλη φορά με τον Kyanos Drakos…
Είναι το στυλ μου για να κάνω τον άλλο να πει αλήθειες…
[ ααα, τέτοια κάνεις ε; κουφαλίτσα, ε κουφαλίτσα ... ]

Edited by - zip on 10/05/2009 19:28:27

10/05/2009, 19:42:57
quote:
trexagireve

Ήρθε ο χρόνος και σταμάτησε να αφουγκραστεί
τις φωνές εκείνων που νομίζουν ότι κρύβονται,
ότι έχουν τα περιθώρια...
Κοντά ειναι η στιγμή που όλοι θα φανούμε γυμνοί
καιτην αλήθεια αυτή ποιός θα αποσιωπήσει;
[ α, ρε Νοστράδαμε ... με τρελαίνεις τρελό αγόρι ... μπράβο, πες τα χρυσόστομε, πες τα! ]

Άνοιξε την πόρτα να δεις τον χρόνο που περνά,
μην μένεις πια στο παρελθόν κι έλα στο φώς...
Λυτρώσου ανθρωπε απο την αυτοκαταδίκη σου...
Αυτό πουαποφεύγεις να δεις και μετράς μέσα σου, κοίτα
το κατάματα... Μην φοβάσαι...
[ μεγάλε, μέγιστε, τρισμέγιστε, ανυπέρβλητε ... ]

Το πνεύμα είναι θεός και μόνο όποιος το έχει
μπορεί να ζήσει στην πραγματική αιώνια ζωή. Ο Ενώχ
ήταν ένας άνθρωπος που ξύπνησε το πνεύμα του
και γι αυτο και εμετατέθει.. Δηλαδή, ξεπέρασε το χρόνο του
και δεν ευρίσκετο...
Βλέποντας μέσα απο τον χρόνο, μπορεί κανείς να τον καβαλήσει και
να ταξιδέψει στο άπειρο.[ ψψψψςςςς .... ΤΙ λέει το άτομο .... πολύ νόημα!]

Πολλοί άνθρωποι σήμερα, έχουν μια περίεργη αίσθηση
ότι τα πάντα έχουν σταματήσει. [άντε ; ναι; ] Ότι το κοσμικό ρολόιέπαψς
να ακούγεται... [ σοβαρά ;]Ότι ο χρόνος σταμάτησε και
κινείται μόνο ο άνθρωπος. Αυτό το λένε επειδή πλέον δεν υπάρχει
πρόοδος ουσιαστική, αλλά προώθηση παλιαοτέρων σκοπών κι οτι οι νέοι
σκοποί έχουν εκλείψει....Ή έχουν εξαφανιστεί, φυσικά ή τεχνητά... [ μη μου το λες ... δεν αντέχω την αλήθεια! μη ... ]
Αν έχει σταματήσει ο χρόνος τότε δεν υπάρχει δικαιολογία για
να είμαστε τόσο λίγοι...Μπορούμε να είμαστε πολλοί... Μέσα μας,φυσικά... [ ε, ναι, μέσα μας γιατί έξω μας ... άμα τα πεις αυτά παραέξω ... έφη θώδη, ξέρεις ... μέσα μας, μέσα μας ... να έχουμε το κεφαλάκι μας ήσυχο γιατί ... Σισμανόγλειο μετά ]

10/05/2009, 20:10:50
quote:
trexagireve

Κι εκεί στο τέλος του χρόνου είναι να γινουν όσα δεν
μπορούσαν να γίνουν μές στον χρόνο...Τότε που το πνεύμα,
θα ξυπνήσει και θα σχίσει τον ιστό του χρόνου και θα σταθούμε
όλοι στο κενό, μετέωροι και με το ερώτημα να περιμένει την επιλογή:
Ζώο ή θεός;
[ Ζωοπρόγονος, Τανούκι ... ]

Και όταν τελειώσει ο χρόνος, τότε όλα πάρουν τη θέση τους...
Λέει η Αποκάλυψη : "Καὶ εἶδον ὅτε ἤνοιξε τὴν σφραγῖδα τὴν ἕκτην, καὶ σεισμὸς μέγας ἐγένετο, καὶ ὁ ἥλιος μέλας ἐγένετο ὡς σάκκος τρίχινος, καὶ ἡ σελήνη ὅλη ἐγένετο ὡς αἷμα, 13 καὶ οἱ ἀστέρες τοῦ οὐρανοῦ ἔπεσαν εἰς τὴν γῆν, ὡς συκῆ βάλλουσα τοὺς ὀλύνθους αὐτῆς, ὑπὸ ἀνέμου μεγάλου σειομένη, 14 καὶ ὁ οὐρανὸς ἀπεχωρίσθη ὡς βιβλίον ἑλισσόμενον, καὶ πᾶν ὄρος καὶ νῆσος ἐκ τῶν τόπων αὐτῶν ἐκινήθησαν• 15 καὶ οἱ βασιλεῖς τῆς γῆς καὶ οἱ μεγιστᾶνες καὶ οἱ χιλίαρχοι καὶ οἱ πλούσιοι καὶ οἱ ἰσχυροὶ καὶ πᾶς δοῦλος καὶ ἐλεύθερος ἔκρυψαν ἑαυτοὺς εἰς τὰ σπήλαια καὶ εἰς τὰς πέτρας τῶν ὀρέων, 16 καὶ λέγουσι τοῖς ὄρεσι καὶ ταῖς πέτραις• Πέσατε ἐφ' ἡμᾶς καὶ κρύψατε ἡμᾶς ἀπὸ προσώπου τοῦ καθημένου ἐπὶ τοῦ θρόνου καὶ ἀπὸ τῆς ὀργῆς τοῦ ἀρνίου, 17 ὅτι ἦλθεν ἡ ἡμέρα ἡ μεγάλη τῆς ὀργῆς αὐτοῦ, καὶ τίς δύναται σταθῆναι;
1 Μετὰ τοῦτο εἶδον τέσσαρας ἀγγέλους ἑστῶτας ἐπὶ τὰς τέσσαρας γωνίας τῆς γῆς, κρατοῦντας τοὺς τέσσαρας ἀνέμους τῆς γῆς, ἵνα μὴ πνέῃ ἄνεμος ἐπὶ τῆς γῆς μήτε ἐπὶ τῆς θαλάσσης μήτε ἐπὶ πᾶν δένδρον. 2 καὶ εἶδον ἄλλον ἄγγελον ἀναβαίνοντα ἀπὸ ἀνατολῆς ἡλίου, ἔχοντα σφραγῖδα Θεοῦ ζῶντος, καὶ ἔκραξε φωνῇ μεγάλῃ τοῖς τέσσαρσιν ἀγγέλοις, οἷς ἐδόθη αὐτοῖς ἀδικῆσαι τὴν γῆν καὶ τὴν θάλασσαν, 3 λέγων• Μὴ ἀδικήσητε τὴν γῆν μήτε τὴν θάλασσαν μήτε τὰ δένδρα ἄχρις οὗ σφραγίσωμεν τοὺς δούλους τοῦ Θεοῦ ἡμῶν ἐπὶ τῶν μετώπων αὐτῶν."
[ άϊντε ... πιάσαμε την Αποκάληψη τώρα ... βρε μελαχροινάκι, με πότησες φαρμάκι, με πότησες φαρμάκι, βρε μελαχροινάκι ]

Είναι γνωστό ότι δεν υπάρχει χρόνος για το πνεύμα
[ επιτέλους! μετά από 7 σελίδες ο μέγας απαντάει στο μέγα ερώτημα "υπάρχει χρόνος για το πνεύμα;" ] αλλά,το ερώτημα
που βγαίνει εντελώς αυθόρμητα, είναι αν δεν υπάρχει χρόνος
για το πνεύμα, τότε αυτό ξέρει τι θα γίνει, αφού ο χρόνος
είναι περατός για το πνεύμα και λιγότερος απο αυτό.. [ ε, γιατί μας μπερδεύεις τώρα ρε φίλε μου ; τι καλά μας τα 'λεγες ... τώρα γιατί το μπέρδεψες το πράγμα; ]Αν το
πνεύμα, λοιπόν, γνωρίζει τι θα γίνει, πως πειδρά αυτό πανω στις
ενέργειες και αποφάσεις μας;

Και φυσικά, όταν λέμε πνεύμα, εννοούμε το Άγιο Πνεύμα,
μέλος της Αγίας Τριάδας, που δεν εμπίπτει στον χρόνο...[ αμ μπράβο ... τώρα γίνονται ξεκάθαρα τα πράγματα ... το Άγιο Πνεύμα, έτσι... να ξέρουμε τι λέμε ... ]

10/05/2009, 20:22:08
quote:
trexagireve

Οι άγιοι της Εκκλησίας μας μαρτυρούν ότι, όταν ο άνθρωπος συναντιέται με τον Θεό,
όταν ενώνεται με τον Θεό, όταν γεύεται την χάρη του Θεού, παρουσία θείας δυνάμεως, «πνευματικής ισχύος» πού λέει ο Άγιος Μάξιμος —πνευματικής δύναμης του
Αγίου Πνεύματος—, όταν μεταγγίζεται με κάτι θείον, με κάτι παραπάνω από ό,τι
είναι απλώς σύνοψη των δικών του ψυχοφυσικών δυνάμεων, τότε νιώθει ό 'τι ο Ζων Θεός είναι και εντός και πέραν του χωροχρόνου.

Λέει η Αποκάλυψη : "Καὶ εἶδον ὅτε ἤνοιξε τὴν σφραγῖδα τὴν ἕκτην, καὶ σεισμὸς μέγας ἐγένετο, καὶ ὁ ἥλιος μέλας ἐγένετο ὡς σάκκος τρίχινος, καὶ ἡ σελήνη ὅλη ἐγένετο ὡς αἷμα, 13 καὶ οἱ ἀστέρες τοῦ οὐρανοῦ ἔπεσαν εἰς τὴν γῆν, ὡς συκῆ βάλλουσα τοὺς ὀλύνθους αὐτῆς, ὑπὸ ἀνέμου μεγάλου σειομένη,[...]

Αν δούμε δε, μια άλλη προσέγγιση του πνεύματος, απο τον
άγιο Γρηγόριο τον Θεολόγο, στον 31ο λόγο του περι πνεύματος,
θα κατανοήσουμε και κάτι άλλο, στη σχέση πνεύματος χρόνου,
αφού ο χρόνος εξυπηρετεί το πνεύμα, όπως είναι φυσικό, αφού
έγινε κι ο χρόνος απο το πνεύμα...

Ο απόστολος Παύλος, ο κλειδοκράτορας του μυστικού κόσμου, λέγει: «Η κτίσις υποτάχθηκε στη ματαιότητα, άθελά της, με την ελπίδα πως κι αυτή η κτίση θα λευτερωθεί από τη σκλαβιά της φθοράς, στην ελευθερία της δόξας των τέκνων του Θεού. Γιατί γνωρίζουμε, πως όλη η κτίση αναστενάζει και πονά μαζί μας ως τώρα. Κι όχι μοναχά η κτίση, αλλά κι εμείς οι ίδιοι που έχουμε το Άγιο Πνεύμα μέσα μας, αναστενάζουμε, περιμένοντας την υιοθεσία (δηλ. να γίνουμε τέκνα του Θεού), ήγουν να λυτρωθεί το σώμα μας από τη φθορά». Κι αλλού λέγει: «Αν κατοικεί μέσα σας το Πνεύμα Εκείνου που ανάστησε τον Ιησού, Αυτός που ανάστησε τον Χριστό από τους νεκρούς, θα ζωοποιήσει τα θνητά σώματά σας με το άγιον Πνεύμα, που κατοικεί μέσα σας».

Ναι. Μοναχά ο Χριστός, που είναι ο Λόγος του Πατρός και που πήρε απ Αυτόν κάθε εξουσία, θα δώσει την αφθαρσία στους αγαπημένους του, καταργώντας και τον χρόνο και τον τόπο της ύλης, από τον κόσμο της φθοράς. Να, τι λέγει ο άγιος Πέτρος γι αυτή την αλλαγή: «Ήξει δε η ημέρα Κυρίου ως κλέπτης εν νυκτί, εν η ουρανοί ροιζηδόν παρελεύσονται, στοιχεία δε καυσούμενα λυθήσονται, και γη και τα εν αυτή έργα κατακαήσεται».

Και στην Αποκάλυψη είναι γραμμένα τα παρακάτω λόγια για τον καινούριο κόσμο της παλιγγενεσίας: «Και νυξ ουκ έσται εκεί, και χρείαν ουκ έχουσι λύχνου και φωτός ηλίου, ότι Κύριος ο Θεός φωτιεί αυτούς, και βασιλεύσουσιν εις τους αιώνας των αιώνων».

Θα ήθελα όμως, εδώ να παραθέσω και μερικές απο τις θέσεις
του Ωριγένη, ενός εκ των σημαντικότερων θεολόγων του χριστιανισμου[...]
[ όχι ρε μεγάλε, φτάνει δηλ. ο χρόνος δεν είναι Χριστιανός! έλεος ... ]

Τι ενονούμε όμως, λέγοντας έσχατοι χρόνοι; Πώς ορίζεται αυτό;
Για να δούμε τι λέει σχετικά με την εσχατολογία η Βικιπαίδεια:
Εσχατολογία
Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια [ αμ μπράβο... χίλιες φορές Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια ... αμ, μπράβο, έτσι... ]

Αναφέρονται χαρακτηριστικά οι κάτωθι προφητείες:

"Αληθώς σας λέγω , δεν θέλει παρέλθει η γενεά αυτή εως ου γείνωσει πάντα ταύτα . ο ουρανός και η γη θέλουσι παρέλθει οι Δε λόγοι μου δεν θέλουσι παρέλθει
ΤΑ ΣΗΜΕΙΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΕΚΠΛΗΡΩΘΕΙ
ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΣΗΜΕΙΑ ΤΗΣ ΣΥΝΤΕΛΕΙΑΣ ΤΟΥ ΑΙΩΝΟΣ ; (33Μ.Χ)
Είπε προς εμάς πότε θέλουσι γίνει πάντα ταύτα ; Και το σημείον της παρουσίας σου , και της συντελείας του αιώνος ; (Ματθαίος ΚΔ 24:3) [ άντε πάλι ... τα σκάτωσες ... ]

Edited by - zip on 10/05/2009 20:27:29

10/05/2009, 20:37:49
Τι είναι ο χρόνος ;

Χρόνος αλά κρεμ. Ψιλοκόβουμε λίγο Πυθαγόρα, τον βάζουμε σ' ένα μπωλ και τον χτυπάμε με 6 αυγά Ησαϊα. Προσθέτουμε λίγο άγιο Γρηγόριο θεολόγο, απόστολο Παύλο και Ωριγένη. Χτυπάμε καλά μέχρι να δέσει το μίγμα. Χτυπάμε με συρμάτινο χτυπητήρι. [Μπλέντερ όχι, είναι όργανο του διαβόλου]. Αφού χτυπήσουμε καλά, απλώνουμε το μίγμα στις στρώσεις του χρόνου, τρίβουμε Άγιο Πνεύμα, Αϊστάιν [βάλτε έναν κύβο σχετικότητας] και χώνουμε το ταψί στο φούρνο. Χρόνος ; Δεν υπάρχει, αφήστε το μέχρι να γίνει κάρβουνο ... όπως ακριβώς αισθάνομαι τώρα το μυαλό μου μετά την ανάγνωση του θέματος (;) του trexagireve.

10/05/2009, 22:21:02
Τι ΔΕΝ είναι ο χρόνος ;

Εύκολο αυτό ... ΔΕΝ είναι τίποτε απ' όσα λέει ο trexagireve στο θέμα του.

11/05/2009, 00:02:17
quote:
trexagireve

Γράφω σαν ποιητής, μιας κι αναφέρεσαι στον τρόπο
Γραφής μου,[...]

[ Κοίτα τώρα φίλε μου, ΤΙ βρήκα στην "Σαλάτα" ... ωραία, ποιητής εσύ, προφήτης ο άλλος ... 'ντάξει, τα πιάσαμε τα λεφτά μας, χαχαχαχα! ]

Ο καιρός γαρ εγγύς… [ είπα κι εγώ ... δεν θα το 'λεγε αυτό ; ]Όσοι θέλουν ας μείνουν σπίτια τους, όταν τα γεγονότα
Λάβουν χώρα… [ όχι θα βγούμε στους δρόμους ... χαζοί είμαστε ρε ;;; ... σπίτι, dvd, chips και μια παγωμένη amstel γιατί ... έτσι μας αρέσει ]
Μωρό μου καλησπέρα, σε σκεφτόμουν όλη μέρα [ αυτό είναι ! έτσι μπράβο να σε χαρώ ... πες και την συνέχεια ... "πήρα να σου πω / πόσο σ' αγαπώ και να σ' αφήσω / αν σ' ενοχλώ, αν σ' ένοχλώ / πες μου, το τηλέφωνο να κλείσω" ]

Επί της ουσίας, δεν μιλώ για το σύμπαν, αλλά για τον Δημιουργό του…
Πάντως και πέραν του αστείου, έχεις πρόβλημα έκφρασης…[ ενώ εσύ ε; καθηγητής γλωσσολογίας ... χαχαχαχα! ]

Απλά, είμαι καλός στο γράψιμο κειμένων και ξέρω να απαντώ
Καλύτερα. [ α, α, α, θα σε μαλώσω. Γιατί δεν μου λες τέτοια εμένα ; ]

Είστε να τραβάτε τα βυζιά σας να τα αποστηθίσετε, γιατί, δεν τα θυμάστε [ υπόδειγμα διαλόγου ... εμ δεν μου το 'λεγες καημένε να βάλω την καλή μου γλώσσα πρωτού τολμήσω να απευθυνθώ στην μεγαλειότητά σου ; ]

Φιλαράκια, συνοπτικές διαδικασίες, α ρε έρημη δημοκρατία, τι σού
μελλε να πάθεις…Ζαρτιέρες και σηθρού σου φορέσανε….[ συμφωνούμε μεγάλε ... αν και για κάτι τύπους σαν κι εσένα, δεν θα έπρεπε να υπάρχει δημοκρατία. Η Δημοκρατία σου δίνει βήμα και λες τις απίστευτες μαλακίες σου. Κακώς βέβαια, γιατί δεν θα 'πρεπε να ισχύει η Δημοκρατία για σένα. Χίτλερ και πάλι Χίτλερ ... ]

Ρε σείς, σού!!ρε. Αρε σού, λέμε… [ ακόμη ένα υπόδειγμα διαλόγου ... Σού, όπως λέμε Σου Λιγκ, Τσου Λιγκ ... ]

11/05/2009, 00:02:20
Αγαπητέ μου zip, έλειπα σήμερα όλη τη μέρα στον γειτονικό
Βόλο κι ομολογώ ότι νοιώθω ότι έχασα μέρος απο την παράσταση σου,
αφού δεν μπόρεσα να το απολαύσω ζεστό και γράφοντας...
Φίλε μου καλέ, είσαι ο πρώτος στο θέμα μου που γράφει 5 φορές
στην σειρά...Σε ευχαριστώ πολύ...Μιλάμε με εξέπληξες!!!!
Αλήθεια, τον χρόνο είσαι σίγουρος ότι μπορείς να τον αντιληφθείς
πέρα απο την χαζογκόμενα που βγήκες χθές βράδυ;
11/05/2009, 00:14:00
quote:
trexagireve

Αλήθεια, τον χρόνο είσαι σίγουρος ότι μπορείς να τον αντιληφθείς
πέρα απο την χαζογκόμενα που βγήκες χθές βράδυ;

Α, α, όχι τέτοια ... πως το ξέρεις εσύ αυτό ; Μάγος είσαι ; Προσωπικά δεδομένα δεν βγάζουμε φίλε ... ποιος σου είπε πως ήταν χαζογκόμενα ; Μια χαρά γκομενάκι ήταν ... αλλά κόφτο τώρα γιατί θα αρχίσω να λέω και 'γω τα δικά σου και ... δεν σε συμφέρει...

12/11/2009, 21:22:22
Όχι καλέ μου Εαρινέ...Αόρατος, χάνεσαι,δεν είσαι εδώ...Εξαφανίζεσαι, λέω, δεν έχεις άποψη, ποιο σκότος βαθύ μου τσαμπουνάς;
12/11/2009, 21:29:54
quote:

Όχι καλέ μου Εαρινέ...Αόρατος, χάνεσαι,δεν είσαι εδώ...Εξαφανίζεσαι, λέω, δεν έχεις άποψη, ποιο σκότος βαθύ μου τσαμπουνάς;

Όντως δεν έχω άποψη , εσύ έχεις άποψη εδώ μέσα...μόνο!

Και θα το λέω παντού..!!!

soul

12/11/2009, 21:44:37
quote:
Όχι καλέ μου Εαρινέ...Αόρατος, χάνεσαι,δεν είσαι εδώ..
Οσο και να το λες... Με λίγη προσευχή ίσως...
Ευσεβείς πόθοι...

Του έγινες αγχος ρε Εαρινέ!

12/11/2009, 21:49:41
....Πολύ άγχος,εχω καλέ μου Αίολε...Ειδικά για το αν θα γελάσω πολύ ή λίγο....
......Και ο Θεός είναι μόνο Αγάπη.....
Είναι ή δεν είναι τελικά και απο που κρίνεται αυτό;
Έ;
12/11/2009, 22:02:51
Δεν θα διαφωνήσω Κώστα μου, όντως κάποιοι άνθρωποι προκαλούν σε όσους τους ακούν τόσο εκνευρισμό που ο χλευασμός μοιάζει μονόδρομος. Όμως, εάν εγώ μπορώ να μην χλευάσω ότι ιερό έχει ο διπλανός μου, ασχέτως το τι θα μου πει, θεωρώ ότι όλοι μπορούν να κάνουν το ίδιο.

Σκέφτομαι ότι ο κάθε άνθρωπος έχει την δική του πορεία, έχει μια οικογένεια που τον αγαπάει και γι΄αυτήν είναι σημαντικός, φίλους που μοιράζεται τις καλές και κακές στιγμές του, όνειρα, προβληματισμούς, στόχους....και έτσι διαχειρίζομαι όλες τις καταστάσεις που βλέπω ότι οδηγούνται σε έντονη αντιπαράθεση. Κάποιες φορές δεν τα καταφέρνω καλά και έτσι έχουμε αυτά που διάβασες.

Ίσως δεν έπρεπε να χρησιμοποιήσω τον χαρακτηρισμό χριστιανομάχος ή καλύτερα να μην χρησιμοποιούσα κανένα χαρακτηρισμό……ουδείς αλάνθαστος. Σου ζητώ συγνώμη Αίολος για τον χαρακτηρισμό.

Πες βρε ευχαριστώ στον macedon, τον Καιάδα τον γλύτωσες παρά τρίχα. Από ότι βλέπω λες ακόμα τα ίδια και χειρότερα (εννοώ αυτά με τις λάσπες) αλλά τέλος από εμένα, καλή συνέχεια.

Thanks Κώστα

Edited by - pyramid on 12/11/2009 22:04:57

12/11/2009, 22:23:06
quote:
Πες βρε ευχαριστώ στον macedon, τον Καιάδα τον γλύτωσες παρά τρίχα. Από ότι βλέπω λες ακόμα τα ίδια και χειρότερα (εννοώ αυτά με τις λάσπες) αλλά τέλος από εμένα, καλή συνέχεια.
Δεν ήξερα ότι είναι εκπαιδευτικός ο macedon.
Αυτό που έχω να πω είναι, ότι είναι πολυ τυχερό το σχολείο του.
Οσο για 'σένα κυρία μου, είσαι πολύ οξύθυμη για τέτοιες συζητήσεις...
χεχε... το ίδιο κι εγώ και γι' αυτό μαλιοτραβιώμαστε!

Στην διάθεσή σου κυρία μου.

13/11/2009, 00:17:45
quote:

Δεν θα διαφωνήσω Κώστα μου, όντως κάποιοι άνθρωποι προκαλούν σε όσους τους ακούν τόσο εκνευρισμό που ο χλευασμός μοιάζει μονόδρομος. Όμως, εάν εγώ μπορώ να μην χλευάσω ότι ιερό έχει ο διπλανός μου, ασχέτως το τι θα μου πει, θεωρώ ότι όλοι μπορούν να κάνουν το ίδιο.

Σκέφτομαι ότι ο κάθε άνθρωπος έχει την δική του πορεία, έχει μια οικογένεια που τον αγαπάει και γι΄αυτήν είναι σημαντικός, φίλους που μοιράζεται τις καλές και κακές στιγμές του, όνειρα, προβληματισμούς, στόχους....και έτσι διαχειρίζομαι όλες τις καταστάσεις που βλέπω ότι οδηγούνται σε έντονη αντιπαράθεση. Κάποιες φορές δεν τα καταφέρνω καλά και έτσι έχουμε αυτά που διάβασες.

Ίσως δεν έπρεπε να χρησιμοποιήσω τον χαρακτηρισμό χριστιανομάχος ή καλύτερα να μην χρησιμοποιούσα κανένα χαρακτηρισμό……ουδείς αλάνθαστος. Σου ζητώ συγνώμη Αίολος για τον χαρακτηρισμό.

Thanks Κώστα

Edited by - pyramid on 12/11/2009 22:04:57

Να σου ανταποδώσουμε τα καλά σου λόγια Pyramid!

Χαιρετισμούς στον Κώστα σου και να τον χαίρεσαι , για τις απείρου κάλλους προσπάθειες -του- ταμπελοποίησης και ενοχοποίησης δια μέσου ηθικοπλαστικών και λαικοτάτου τύπου επιχειρημάτων και ασυναρτήτων διατυπώσεων!!!

Εγώ θα συνεχίσω να λέω αναλαμβάνοντας την ευθύνη των όσων λέω , ότι ο συγκεκριμένος άνθρωπος μολονότι αποστερείται του δικαιώματος να μιλάει , νοηματοδοτείται απο σάς...που τον ακούτε!

Καλά κάνετε...όμως εγώ δεν προσεγγίζω τα πράγματα ηθικοπλαστικά αλλα Μανιάτικα ... εμείς δεν γυρίζουμε το κεφάλι και γι'αλλη σφαλιάρα ...οποιοσδήποτε θεός και να το πεί!!!

Τέτοιοι θεοί αρμόζουν σε άλλους ...ο δικός μας ο θεός είναι περήφανος και περήφανους μας θέλει ...εμείς τον επιλέξαμε και όχι εκείνος εμάς!!

Έχουμε φωνή δική μας και δεν μας έδωσε κατάσταση για να απαντάμε...θέλει ανεξάρτητες και αδέσμευτες φωνές και όχι υποτακτικές!

Ο θεός είναι μέσα μας και δεν κοιτάμε ψηλά για να τον δούμε..τον αφουγκραζόμαστε στα στήθη μας...στο γέλιο μας..στην δυναμή μας να αντιστεκόμστε και να είμαστε μείς...εμείς...ο εαυτός μας!

Αυτό θέλει ο δικός μας ο θεός...να σκεπτόμστε και να εκφωνούμε το λόγο μας και όχι τον δικό του..!

Διάλογο???

-ΔΙΑΛΟΓΟ Η ΔΙΑΛΟΓΟ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΑΛΟΓΟ???

-Θα ακουσθούν λοιπόν όλες οι φωνές , το θέλετε ή δεν το θέλετε..

-Μόνο να βγάζουν νόημα αυτά που λέμε και όχι να επιδέχονται κάθε φορά, διαφορετικών ερμηνειών!!

Και απιστος δεν υπάρχει ή άθεος...όλοι κάπου πιστεύουν , μπορεί και στον ίδιο τους τον εαυτό -μαγκιά τους- και ας αφήσει ο Παππα-τρέχας την ακατάσχετη φλυαρία του , η οποία είναι εμπλουτισμένη απο απείρου κάλλους ασυναρτησίες!

Τώρα , αν εσύ τον καταλαβαίνεις σε όσα λέει , δεν μένει παρά να σου απονείμω τα εύσημα!

Αν ο θεός σας ...βγάζει τέτοιους τυπηκάριους σαν και λόγου του...να τον χαίρεστε!!!

Προσωπικά θα πώ αυτό:"Ενισχύσατε και με το παραπάνω την πεποιθησή μου για την απατηλότητα της θρησκείας σας...και του αρχηγού σας"

Καλό σας βράδυ...εν χριστώ!!!

soul

Nikitas1Νέο Μέλος
13/11/2009, 00:18:09
Η Εκκλησία έχει μια συγκεκριμένη πρόταση ζωής που θεμελιώνεται στην Αγάπη και την Αγία Ταπείνωση. Φανταστείτε πως θα γινόνταν η ανάπτυξη του διαλόγου αν υπήρχε ο σεβασμός της ιδιαιτερότητας του άλλου, ο σεβασμός της ελευθερίας του να είναι διαφορετικός και να εκφράζεται διαφορετικά.

Γιατί τόσος ανταγωνισμός και αντιπαλότητα; Γιατί πασχίζουμε να εξουθενώσουμε τον άλλο και να βγούμε από επανώ; Γιατί βιώνουμε τον άλλο ως πολέμιο και αμυνόμαστε επιτιθέμενοι.

Ακόμη και αν δεν υπήρχε Θεός, ακόμη και ο Χριστός δεν ήταν Θεός, ακόμη και αν τίποτε στην Εκκλησία δεν ήταν αληθινό θα προσπαθούσα να είμαι χριστιανός για να μπορώ να σέβομαι τον άλλο και να τον βάζω πάνω από τον εαυτό μου.
Ακόμη και αν δεν μπορούσα να το πετύχω θα γέμιζα τη ζωή μου με νόημα που το προσπάθησα.

www.psyche.gr

13/11/2009, 00:22:26
quote:

quote:
Δεν ήξερα ότι είναι εκπαιδευτικός ο macedon.
Αυτό που έχω να πω είναι, ότι είναι πολυ τυχερό το σχολείο του.
Οσο για 'σένα κυρία μου, είσαι πολύ οξύθυμη για τέτοιες συζητήσεις...
χεχε... το ίδιο κι εγώ και γι' αυτό μαλιοτραβιώμαστε!

Στην διάθεσή σου κυρία μου.

Χωρίς καμμιά διάθεση για ωραιοποιήσεις και κομπλιμέντα...θα έλεγα , ότι χρειάζονται πολύ περισσότερα μυαλά σαν τον Μακεδόνα...δυστυχως ένας κούκος δεν φέρνει την άνοιξη!

Τουλάχιστον , είναι τυχερά κάποια παιδιά...ας ελπίσουμε ότι αυτά θα γίνουν σπόρος για την δημιουργία μιας νέας ελεύθερης κοινωνίας!!!

soul

ar_iaΜέλος
13/11/2009, 00:24:28
Εαρινένομίζω πως η pyramid αναφερόταν στον macedon όταν έλεγε Κώστα.....

===================
Η Τεχνητή Νοημοσύνη Δεν Μπορεί να Νικήσει την Φυσική Ηλιθιότητα!!
------------------------
Μεγάλα Μαύρα Ράσα
Active Member
http://www.youtube.com/watch?v=q-shgwZdtS4

ΑΜΗΝ