- ΕΚΛΟΓΕΣ 6-5-2012 ΣΧΟΛΙΑ, ΕΡΜΗΝΕΙΕΣ - Απόψεις, Προτάσεις κ.ά.
quote:Αν οι στρατιωτικοί ηγέτες που είχαμε σήμερα δεν είχα τοποθετηθεί απ' το ΠΑΣΟΚ και αν γενικά δεν είχαν διαφθαρεί από το πολιτικό σύστημα, θα ήταν μια ιδέα, όχι άσχημη.
Τι θα έλεγες για μια επανάσταση με ηγέτες απο το στράτευμα,τύπου Κολοκοτρώνη και Μακρυγιάννη?Μίλα εκ καρδίας,επειδή η λογική εδώ και 35 χρόνια,εχει πάει περίπατο στη ζούγκλα και χάθηκε!!!
Ετσι είναι.Καθόλου άσχημη ιδέα.
Τότε θα σημάνει,πραγματική επανασύσταση του κράτους!
ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.
Μην βασίζεται τις ζωές σας στους άλλους.
Μην αφήνετε να επηρεάζουν τη ζωη σας, οι άλλοι, και οτιδήποτε εξωτερικά σας
Μην περιμενεται κάποιος να σας σώσει.
Αυτο και αν είναι λάθος,
(τόσο σε υλικό όσο και σε πνευματικο επίπεδο.)
Αυτοί οι κύριοι που κυβερνούν η έχουν κάποιο κύρος,
είναι ΦΤΙΑΓΜΕΝΟΙ...με την έννοια, ότι και μα συμβεί στην Ελλάδα,
έχουν φτιάξει (την σιγουρια τους)...αν το ονομάσουμε έτσι.
Αν κάτι θα αλλάξει, θα είναι η συνηδειση των λίγων,
που θα επηρεάσουν την συνειδηση των δίπλα τους
Και αυτο θα φέρει ένα ζησημο,
που δεν βασίζεται σε κατανάλωση
μα σε ποιότητα ζωής, (μέσα και έξω)
Ίσως να σκέφτεται πως είμαι ουτοπιστης,
Μα κοιτάζοντας έξω,
εδω που είμαι, (έξω απο την Ελλάδα εδω και πολλά χρόνια)
αν κάτι μπορώ να σας πω
Είναι πως καθημερινα δουλεύω
(όχι σκληρά, μα σταθερά)
Κάνω ότι κάνω, όπως μπορώ καλύτερα,
Και έχω αρκετό χρόνο, που τον αφιερώνω
Σε ότι είναι.
Αυτη είναι η πολιτική μου,
Σε ότι αξίζει να λέγεται ανθρώπινο,
Σχέσεις, πνεύμα, σώμα, ψυχη,
γνώσεις,
Λιγη ευχαρίστηση,
και αρκετή Φιλοσοφία,
Που θα έπρεπε να είχε για συνώνυμο
Την Ευδαιμονία!
Ήδη σε όλες τις χώρες υπάρχουν οι αεροψεκασμοί. Την μέρα των εκλογών εδώ έγινε... του ψεκασμού. Ούτε κουνούπια να ήμασταν. Αυτό επηρεάζει και τη ζωή σου και την υγεία σου, μπορείς να το αμελήσεις; Είναι αυτό που σου έλεγα, καλός ο διαλογισμός, μα μπορούμε να διαμορφώσουμε την ενέργεια ακριβώς όπως την θέλουμε; Αν όχι τι μας εμποδίζει;
Αυτά.
Αυτο που είναι μέσα μας, είναι και έξω!
Ο καθε πολιτικός που κυβερνά, είναι προέκταση αυτού που υπάρχει μέσα μας!
quote:
Ναι όμως γιατί θεωρείς ότι ήταν λάθος; Τα μεγάλα κόμματα θέλανε τον Πετσάλνικο πρωθυπουργό, θα ήταν καλύτερος ο Πετσάλνικος; Ποιος θα έπρεπε δηλαδή να μπει πρωθυπουργός;
Πάντως όχι κάποιος άνθρωπος των Ευρωπαίων χωρίς πυγμή και αγάπη για την χώρα του.
Ωστόσο δεν κατηγορώ τον Λεβέντη, αυτός δεν έχει φταίξει σε τίποτα. Φαίνεται πατριώτης παρ'ότι αμετανόητα γραφικός.
quote:
Δεν έχει έρθει. Όταν πτωχεύσουμε δε θα έχεις ούτε ίντερνετ, ούτε υπολογιστή να γράψεις, ούτε κινητό για να στείλεις μήνυμα. Θα τα έχεις όλα αυτά μέχρι να σου χαλάσουν, γιατί μετά δε θα μπορείς να πάρεις καινούρια. Και σκέψου επίσης τα 4/5 των προϊόντων απο τα σουπερμάρκετ να εξαφανίζονται, και αυτά που μένουν να μην φτάνουν για όλους.
Για ένα σημαντικό μέρος του ελληνικού λαού όμως (πλην ΟΧΙ ΟΛΟ) η πτώχευση έχει έρθει ήδη, είναι μια πραγματικότητα.
Οι γνωστές απειλές. Μα ο ίδιος λες ότι ένα μεγάλο κομμάτι του πληθυσμού έχει ήδη πτωχεύσει...και ο βρεγμένος την βροχή δεν τη φοβάται...όσο για τους υπόλοιπους που λες -που δεν έχουν χρεωκοπήσει- ας αναλογιστούν τι προτιμούν, μία νέα κυβέρνηση από μικρά κόμματα (όπου ομολογουμένως δεν ξέρουμε πού θα κάτσει η μπίλια) ή το να γυρίσει στο παλιό δίπολο και να χώνεται όλο και βαθύτερα στο λάκκο της αναξιοπρέπειας. Όσο για εμένα, ας βρεθούν μερικοί θαρραλέοι πολιτικοί που θα διεκδικήσουν πράγματα και ας μείνω και χωρίς λάπτοπ και κινητό...πριν 10 χρόνια δεν τα χρειαζόμουν γιατί δεν υπήρχαν...μπορώ να κάνω και χωρίς αυτά...
quote:
Εγώ δεν επιλέγω με βάση το μη χείρον, αυτή η λογική της επιείκιας ήταν που έφτασε εδώ που έιμαστε. Τα ψέματα δεν τα δέχομαι για κανένα λόγο. Αυτό που μπορώ να δεχτώ είναι κάποια ρεαλιστική θέση, με την οποία μπορεί να διαφωνώ. Αλλα είναι μια πραγματική θέση, όχι αρλούμπες και λαϊκισμοί.
Τα ψέματα και οι φωνές είναι καλώς ή κακώς μέσα στην πολιτική. Εάν ψάχνεις τον απολύτως τίμιο και ειλικρινή πολιτικό τότε θα πρέπει να αλλάξεις πλανήτη. Εδώ ακόμα και οι ιδανικοί κυβερνήτες κατά Πλάτωνα θα πρέπει ενίοτε να χρησιμοποιούν "λευκά ψέματα" για χάριν συγκεκριμένων σκοπιμοτήτων. Το θέμα λοιπόν δεν είναι να ψάχνουμε το ιδανικό και το αδιάφθορο αλλά να διακρίνουμε το ψέμα και την ποιότητα του καθενός και να καταλαβαίνουμε ποιός είναι ο πιο επικίνδυνος και ο πιο ωφέλιμος για έναν τόπο.
quote:
Τι θα έλεγες για μια επανάσταση με ηγέτες απο το στράτευμα,τύπου Κολοκοτρώνη και Μακρυγιάννη?Μίλα εκ καρδίας,επειδή η λογική εδώ και 35 χρόνια,εχει πάει περίπατο στη ζούγκλα και χάθηκε!!!
Εννοείς Νικόμαχε ότι με την πτώση της χούντας τελείωσε η "λογική" στη χώρα?
quote:
Συνελθετε και οι δυο...αλλα χρειάζονται.Μην βασίζεται τις ζωές σας στους άλλους.
Αυτο και αν είναι λάθος,
Πλάτωνα μήπως να προσγειωθούμε λίγο στην πραγματικότητα? Την Φιλοσοφία όλοι την αγαπάμε αλλά το θέμα μας εδώ δεν είναι η φιλοσοφία και δυστυχώς δεν κυβερνάνε οι φιλόσοφοι.
Επίσης όταν κάποιος ΔΕΝ έχει δουλειά τότε του είναι μάλλον δύσκολο να Φιλοσοφήσει!
Δεν περιμένουμε από κανέναν να μας σώσει, ούτε αγιοποιούμε κανέναν. Εξετάζουμε ποιός μπορεί εναλλακτικά να βοηθήσει τη χώρα, αποκλείοντας τα δύο μεγαλοκόμματα. Τα δε μικρά κόμματα φαίνονται κατώτερα των προσδοκιών αλλά τι να κάνουμε αυτά έχουμε αυτά εξετάζουμε.
quote:
κΟΣΤΕννοείς Νικόμαχε ότι με την πτώση της χούντας τελείωσε η "λογική" στη χώρα?
Οχι Κοστ,δεν είπα κάτι τέτοιο.
ηταν σαφής ο ορισμός της επανάστασης που αναφέρθηκα.
Είπα: << στρατιωτικοί τύπου Κολοκοτρώνη και Μακρυγιάννη. >>.
Δεν είπα στρατιωτικοί τύπου χούντας.
Με την αναφορά μου στα δυο αυτα ονόματα,εννοώ τους αγωνιστές-επαναστάτες,που κινούνται απο ανιδιοτέλεια και με μόνο γνώμονα την ελευθερία της χώρας τους,απο όλες τις εξαρτήσεις.Οικονομικές,στρατιωτικές,ιδεολογικές,κ.λ.π
ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.
quote:Κοίταξε, πιο γραφικός απο Τσίπρα-Καμμένο-Σαμαρά, δεν θα γίνει ποτέ.
Πάντως όχι κάποιος άνθρωπος των Ευρωπαίων χωρίς πυγμή και αγάπη για την χώρα του.Ωστόσο δεν κατηγορώ τον Λεβέντη, αυτός δεν έχει φταίξει σε τίποτα. Φαίνεται πατριώτης παρ'ότι αμετανόητα γραφικός.
quote:
Οι γνωστές απειλές. Μα ο ίδιος λες ότι ένα μεγάλο κομμάτι του πληθυσμού έχει ήδη πτωχεύσει...
Εντάξει δε θα λέμε τη πραγματικότητα, θα λέμε ευχάριστα πράγματα. Αν πτωχεύσουμε, δεν θα εξαφανιστούν τα φάρμακα, το πετρέλαιο δεν θα γίνει απρόσιτο, τα αμάξια μας δε θα χρειάζονται βενζίνη, η εγκληματικότητα δεν θα ανέβει κλπ. Να λέμε τα ευχάριστα, γιατί τα δυσάρεστα τα λένε οι δεξιοί, και αφού τα λένε οι δεξιοί, εμείς οφείλουμε να μην τα λέμε μη-δυσάρεστοι όντες.
quote:Εγώ νομίζω ότι άμα καίγεται η γούνα σου, σκασίλα σου για το αν διεκδικήσες την πρώτη θέση στον ΤΕΙΡΕΣΙΑ και έδωσες το κωλοδάκτυλο στη Μέρκελ.
Όσο για εμένα, ας βρεθούν μερικοί θαρραλέοι πολιτικοί που θα διεκδικήσουν πράγματα και ας μείνω και χωρίς λάπτοπ και κινητό...πριν 10 χρόνια δεν τα χρειαζόμουν γιατί δεν υπήρχαν...μπορώ να κάνω και χωρίς αυτά...
quote:Τον απόλυτο τίμιο σίγουρα δεν τον ψάχνω, έχεις δίκαιο σε αυτό, αλλά επιλέγω τον περισσότερο τίμιο, δεν κάνω εκπτώσεις.
Τα ψέματα και οι φωνές είναι καλώς ή κακώς μέσα στην πολιτική. Εάν ψάχνεις τον απολύτως τίμιο και ειλικρινή πολιτικό τότε θα πρέπει να αλλάξεις πλανήτη. Εδώ ακόμα και οι ιδανικοί κυβερνήτες κατά Πλάτωνα θα πρέπει ενίοτε να χρησιμοποιούν "λευκά ψέματα" για χάριν συγκεκριμένων σκοπιμοτήτων. Το θέμα λοιπόν δεν είναι να ψάχνουμε το ιδανικό και το αδιάφθορο αλλά να διακρίνουμε το ψέμα και την ποιότητα του καθενός και να καταλαβαίνουμε ποιός είναι ο πιο επικίνδυνος και ο πιο ωφέλιμος για έναν τόπο.
Μην βασίζεται τις ζωές σας στους άλλους.
Αυτο και αν είναι λάθος,
Κόστ
Πλάτωνα μήπως να προσγειωθούμε λίγο στην πραγματικότητα? Την Φιλοσοφία όλοι την αγαπάμε αλλά το θέμα μας εδώ δεν είναι η φιλοσοφία και δυστυχώς δεν κυβερνάνε οι φιλόσοφοι.
.........
Μα για πραγματικότητα μιλάω κόστ, όταν ο μέσος έλληνας θα δώσει την ψήφο του στον πρώτο επιτήδειο που θα του υποσχεθεί θεσούλα σε αυτόν η στην κορη του. Αυτο θα πει, δεν βασιζω τη ζωη μου σε μενα και στις αξίες, μα σε άλλους!
Κόστ
Επίσης όταν κάποιος ΔΕΝ έχει δουλειά τότε του είναι μάλλον δύσκολο να Φιλοσοφήσει!
.......
Αυτο θα πει κόστ να μην περιμένεις κάποιος να σε σώσει! Προσωπικά μετα την ελευθερία έχω την προσφορά και την εργασία στη κοινωνία.
Ε όλο κάτι βρίσκω σαν αμοιβή, μέσα και έξω.
Κόστ
Δεν περιμένουμε από κανέναν να μας σώσει, ούτε αγιοποιούμε κανέναν. Εξετάζουμε ποιός μπορεί εναλλακτικά να βοηθήσει τη χώρα, αποκλείοντας τα δύο μεγαλοκόμματα.
........
Βλέπω για άλλη μια φορά τον έλληνα να ανακατεύει την τράπουλα. Να δούμε τι θα κάτσει την επόμενη, άσσος η μπαστουνια. Για μένα θα κάτσουν τα μπαστουνια, και δεν είμαι απαισιόδοξος!
Κόστ.
Τα δε μικρά κόμματα φαίνονται κατώτερα των προσδοκιών αλλά τι να κάνουμε αυτά έχουμε αυτά εξετάζουμε.
..........
Καλα, είδα και στα μικρά κόμματα (εκει στο 7%) κάτι τύπους που ο Παπαδόπουλος να φένεται μπροστά τους,....με 190 ΙQ!
Αν γίνουν επαναληπτικές και παρει η ξεπεράσει εκείνο το ποσοστό, δεν θέλω να ονομαζουμε έλληνας.
Ρε σεις, μπάς και είμαστε ηλίθιοι σαν λαός, και νομίζουμε πως είμαστε έξυπνοι χάριν ιστορίας?
Τι δουλειά έχουν ολοι αυτοί με τους αρχαίους προγόνους?
Edited by - ΠΛΑΤΩΝΑΣ on 09/05/2012 07:33:09
quote:
Τον απόλυτο τίμιο σίγουρα δεν τον ψάχνω, έχεις δίκαιο σε αυτό, αλλά επιλέγω τον περισσότερο τίμιο, δεν κάνω εκπτώσεις.
Θα ήθελα να σχολιάσω κάτι.
Ανέφερε ο φίλος Κοστ ότι τα ψέματα, οι λαϊκισμοί κλπ είναι μέσα στη πολιτική και λογικό έιναι ας πούμε να λέγονται κάποια ψέματα.
Προσέξτε όμως τώρα το εξής.
Τα δύο κόμματα που πήραν τις περισσότερες ψήφους μετά από τα δύο μεγάλα, από τον ελληνικό λαό: Αν. Έλληνες - ΣΥΡΙΖΑ, βάσισαν την πολιτική τους εκστρατεία ΚΑΤΑ ΒΑΣΗ σε λαϊκισμούς και ψέματα.
Ας πούμε το κόμμα των Αν. Ελλήνων, έλεγε απο την αρχήν ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ ΨΕΜΑΤΑ περι επιτοκίων, περι συνθήκης της Λισαβόνας που της άλλαξαν τα φώτα, κλπ κλπ.
Και ΣΑΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ αυτό το κόμμα πήρε ΠΙΟ ΨΗΛΑ ΠΟΣΟΣΤΑ απο κόμματα που ναι μεν λαϊκίζουν αλλά συνολικά κρατούν μια πιο σοβαρή στάση, όπως π.χ. η ΔΗΜ.ΑΡ. και το ΚΚΕ.
Επομένως ουσιαστικα τι καταλαβαίνουμε από αυτό; ΌΣΟ ΠΙΟ ΚΑΛΑ ΠΛΑΣΑΡΕΙΣ ΤΟ ΨΕΜΑ και ΟΣΟ ΠΙΟ ΕΥΧΑΡΙΣΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΛΕΣ, τόσες περισσότερες ψήφους θα πάρεις από τον ανενημέρωτο και αμόρφωτο ελληνικό λαό. Ενώ αν είσαι σοβαρός, έχεις σοβαρές θέσεις, δεν λαίκίζεις, θα πάρεις "απ' τα τρία το μακρύτερο".
Έρχονται λοιπόν και ρωτάνε μετά: ΓΙΑΤΙ ΦΤΑΣΑΜΕ ΕΔΩ ΠΟΥ ΦΤΑΣΑΜΕ;
Εμ, έλα ντε, γιατι;;;
Edited by - Dr Jekyll Mr Hyde on 09/05/2012 11:45:07