ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- γυναικα στο τιμονι ο χαροντας ζυγωνει - "Μεταξύ τυρού και αχλαδιού"

- γυναικα στο τιμονι ο χαροντας ζυγωνει - "Μεταξύ τυρού και αχλαδιού"

OANNHSEA30 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/2
13/07/2007, 16:08:26
quote:
ο ιανδρες ειναι υπευθηνοι για τα "μεγαλα" (και δυστυχως θανατηφορα) ατυχηματα των Εθνικων οδων,

εεε.. βέβαια predator.. αφού έχουμε επωμισθεί να οδηγούμε αυτά τα θηρία κάτω υπο απαράδεκτες συνθήκες που υπεύθυνες δεν είναι το κράτος και οι νόμοι αλλά εμείς οι ίδιοι οι πολίτες, που δεν σεβόμαστε αυτούς τους εργαζόμενους ανθρώπους.
Αντε κυρίες μου να τα οδηγήσετε και οχι να κάνετε τους τζάμπα μάγκες
Αντε να τα πάρετε απο τον Πειραιά και να τα πάτε στη Στοκχόλμη και απο εκεί να πάτε μπαλάκι στην Αγκυρα να σας φύγει η μαγκιά..

snoopyΜέλος
13/07/2007, 17:54:32
quote:
allzaro:
Οχι ακριβώς φίλε snoopy.
Ειναι ενα καταπληκτικό μέσον μεταφοράς.
Φυσικά δεν μπορεί να συναγωνισθεί τα βενζινοκίνητα.. αλλά .. ανάλογα με τι πληρώνεις παίρνεις.
Εχω 4 ποδήλατα.
Το ενα απο αυτά είναι μοναδικό και το καυχιέμαι.
Αλουμινένιο μονοπλόκ πανάλαφρο με δισκόφρενα.
Υδραυλικές ρυθμιζόμενες αναρτήσεις μπρός πίσω.
Εχει 18 ταχύτητες που αλλάζουν με ενα απλό κλικ.
Λάστιχα με τζέλ .. που δεν μένεις ακόμα και αν πατήσεις κατσαβίδι.
Το ποδήλατο αυτό μπορεί να κινηθεί με μεγάλες ταχύτητες ακόμα και σε πολύ ανηφορικές περιοχές με μια τροποποίηση που του εχω κάνει. Του εχω προσθέσει ενα μοτέρ με μπαταρία(το αγόρασα έτοιμο 300 ευρώ) το οποίο τίθεται σε λειτουργία οταν το θελήσω.
Το μοτέρ τροφοδοτείται απο δύο μπαταρίες η οποίες φορτίζουν κυρίως απο τον ήλιο με ηλιακά πάνελ αλλά και απο ``μανιατά`` με μαγνήτες στις ρόδες.
Διαθέτει ειδικό χειριστήριο με ψηφιακές ενδείξεις οπου μπορείς να ρυθμίσεις με μεγάλη ακρίβεια την ροπή του μοτέρ ανάλογα με το πετάλι.
Διαθέτει επίσης ψηφιακή πυξίδα, βαρόμετρο, υψόμετρο κλπ..

Άν είναι έτσι μάλιστα, εσύ το έκανες SUPER SPECIAL
Εγώ εννοούσα τα απλά ποδηλατάκια που έκανα μικρός με τις δύο ρόδες και το τιμόνι χωρίς ταχύτητες, μπαταρίες, και δισκόφρενα.
Άν υπάρχει πιά τέτοια δυνατότητα στα ποδήλατα απορώ πως δέν έχουν βρεθεί άλλοι να ακολουθήσουν το παράδειγμα σου ...

13/07/2007, 18:28:16
quote:
Εγώ εννοούσα τα απλά ποδηλατάκια που έκανα μικρός με τις δύο ρόδες και το τιμόνι χωρίς ταχύτητες, μπαταρίες, και δισκόφρενα.
Άν υπάρχει πιά τέτοια δυνατότητα στα ποδήλατα απορώ πως δέν έχουν βρεθεί άλλοι να ακολουθήσουν το παράδειγμα σου ...

Πάρα πολλοί φίλε μου Δεν είμαι ο μοναδικός

angiΜέλος
14/07/2007, 00:36:54
quote:

Πάρα πολλοί φίλε μου Δεν είμαι ο μοναδικός

Ποιοι ειναι αυτοι;
Κυκλοφορουν και στο κεντρο της Αθηνας;
Καπου αλλου;

Περισσοτερο μια ταση σου να δημιουργησεις ενα ποδηλατο σε μηχανοκινητο οχημα διαπιστωσα (δημιουργικοτητα και επιδεξιοτα),
παρα την εκμελλευση του προς οφελος της...φυσης...

14/07/2007, 18:59:55

Σε ΟΛΕΣ τις Ευρωπαϊκες πολεις, ακομα και σε πολεις με "ανωμαλο" εδαφος, ΟΛΟΙ εχουν ποδηλατο, και οι περισσοτεροι κυκλοφορουν με αυτο... Αν πατε στις μεγαλυτερες πολεις, οπως Ρωμη, Μοναχο, Παρισι... για να κυκλοφορησεις στο κεντρο τους, πληρωνεις ΔΙΟΔΙΑ (μετρο που καροϊδεψατε-οχι εσεις συγκεκριμενα- για την εφαρμογη τους στην Αθηνα) και μαλιστα, πληρωνουν μεγαλο ποσο (περιπου 10-15 ευρω!!!!)

Καλη σκεψη, για την αποτροπη χρησης αυτοκινητου στο κεντρο της Αθηνας, Πειραια, Θεσσαλονικης, Λαρισας, Πατρας και Ηρακλειου (στις κυριως προβληματικες πολεις)...

Επισης, θα πρεπει να βελτιωθουν τα ΜΜΜ, και την χρηση ενος Ενιαιου Εισιτηριου, σαφως πιο φθηνου απο του "σημερινου" και φυσικα... στην δημιουργια μεγαλων εκτασεων πεζοδρομων και παρκων, με πρασινες οασεις...

(Απλα η ιδεα μου)

Edited by - PREDATOR on 14/07/2007 19:00:53

snoopyΜέλος
14/07/2007, 22:29:44
quote:
PREDATOR:Σε ΟΛΕΣ τις Ευρωπαϊκες πολεις, ακομα και σε πολεις με "ανωμαλο" εδαφος, ΟΛΟΙ εχουν ποδηλατο, και οι περισσοτεροι κυκλοφορουν με αυτο... Αν πατε στις μεγαλυτερες πολεις, οπως Ρωμη, Μοναχο, Παρισι... για να κυκλοφορησεις στο κεντρο τους, πληρωνεις ΔΙΟΔΙΑ (μετρο που καροϊδεψατε-οχι εσεις συγκεκριμενα- για την εφαρμογη τους στην Αθηνα) και μαλιστα, πληρωνουν μεγαλο ποσο (περιπου 10-15 ευρω!!!!)

Eίναι πολλά τα πράγματα που παίζουν ρόλο ώστε οι Αθηναίοι να υποτιμούνε παράλογα το ποδήλατο σε σχέση με τους κατοίκους σε άλλες Ευρωπαικές πρωτεύουσες :
O δυσκολότερος τρόπος διαβίωσης, οι γρήγοροι ρυθμοί ζωής, η ανάγκη για γρηγορότερες μετακινήσεις ... το μποτιλιάρισμα είναι άλλου παπά ευαγγέλιο.
Και το ανώμαλο έδαφος παίζει ρόλο, για όποιον μένει σε περιοχές κοντά στην Πεντέλη την Πάρνηθα τον Υμηττό, δέν μπορεί να χρησιμοποιήσει τόσο εύκολα το ποδήλατο για τις δουλειές του.
Η πολύ άσχημη νοοτροπία που έχουμε σάν σύγχρονος λαός, η υπεροψία να θεωρούμε οτιδήποτε φθηνό άχρηστο σε σχέση με το ακριβό... και το ποδήλατο είναι κάτι το πολύ φθηνό σε σχέση με την Mersedes ή την BMW.
Αυτό είναι κάτι που εκνευρίζει σημαντικά και μένα

15/07/2007, 17:01:52
Υπαρχουν ποδηλατα "μαρκες" οπως και στα αυτοκινητα...

Mercedes Benz, BMW, PORSCHE, MAYBACH κ.α.

Οποιος "εχει" περνει... Αλλα ολοι οι υπολοιποι, μπορουμε να αγορασουμε και το πιο απλο ποδηλατο... Υπαρχουν τα φθηνα ποδηλατα πολης! Σων και καλα, να ψαξουμε να βρουμε "ακριβα" ωστε να βρουμε μια ακομη δικαιολογια για να μην αγορασουμε?

15/07/2007, 17:59:42
quote:
Tο ενα απο αυτά είναι μοναδικό και το καυχιέμαι.
Αλουμινένιο μονοπλόκ πανάλαφρο με δισκόφρενα.
Υδραυλικές ρυθμιζόμενες αναρτήσεις μπρός πίσω.
Εχει 18 ταχύτητες που αλλάζουν με ενα απλό κλικ.
Λάστιχα με τζέλ .. που δεν μένεις ακόμα και αν πατήσεις κατσαβίδι.
Το ποδήλατο αυτό μπορεί να κινηθεί με μεγάλες ταχύτητες ακόμα και σε πολύ ανηφορικές περιοχές με μια τροποποίηση που του εχω κάνει. Του εχω προσθέσει ενα μοτέρ με μπαταρία(το αγόρασα έτοιμο 300 ευρώ) το οποίο τίθεται σε λειτουργία οταν το θελήσω.
Το μοτέρ τροφοδοτείται απο δύο μπαταρίες η οποίες φορτίζουν κυρίως απο τον ήλιο με ηλιακά πάνελ αλλά και απο ``μανιατά`` με μαγνήτες στις ρόδες.

Φίλε allzzaro πως θα μπορούσα να μάθω περισσότερα για αυτό το ποδήλατο ??? Θα μπορούσες να βάλεις κανένα σχετικό link ???

maraki8Μέλος
16/07/2007, 08:52:12
alzzaro,έχεις κάνει νταλικέρης,μπουλντοζιέρης,πουλμανατζής μήπως;πολύ γνώση του πράγματος φαίνεται να έχεις βρε παιδί μου.Γνωρίζεις βλέπω τις αντιξόοτητες των επαγγελμάτων αυτών,τα προσόντα που χρειάζεται για να γίνει κάποιος νταλικέρης κλπ.Αλλά μάλλον ζείς εκτός τόπου και χρόνου.Για να σου λυθούν οι οποιεσδήποτε απορίες,πέρσι πέταξα για Κω με γυναίκα πιλότο,λυπάμαι για σένα.Επίσης,πολύ συχνά βλέπω γυναίκες οδηγούς στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς:ΛΕΩΦΟΡΕΙΑ,ΜΕΤΡΟ,ΗΣΑΠ.Όσον αφορά τις μπουλντόζες και τα λοιπά βαρέα οχήματα,ζούμε στην Ελλάδα και μόνο στην Ελλάδα δεν υπάρχουν πολλές γυναίκες που να χειρίζονται τέτοια οχήματα,όχι επειδή δεν μπορούν,αλλά επειδή δεν τις αφήνουν κάποιοι...μμμ,να σκεφτώ....α ναι,το βρήκα!Κάποιοι σαν εσένα λοιπόν,δεν τις αφήνουν να τα χειριστούν,θεωρώντας τες ανίκανες...

καμιά καλή πράξη δεν μένει ατιμώρητη

maraki8Μέλος
16/07/2007, 09:14:41
Και ποιό είναι το απλό ποδήλατο πόλης;έκανα μια φορά το τόλμημα να αγοράσω ένα φθηνό και τσακίστηκα δυο φορές.Την μια έσπασε το πεντάλ,την άλλη-να είναι δυνατόν-έσπασε ο άξονας.Οπότε αναγκάστηκα και τα έσκασα και αγόρασα ένα ideal.Για μένα είναι υπέροχα ποδήλατα και όχι και τοσο ακριβά όσο ένα Pegeut,ας πούμε.Δεν πάυουν όμως να είναι ακριβούτσικα.

καμιά καλή πράξη δεν μένει ατιμώρητη